FA CUPEN omg 4
28 januari 2017

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA                vs           Brentford 
        4                      -                        0       (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Brentfords start-XI

Brentford: Bentley; Egan, Dean (k), Bjelland; Colin, Yennaris, Woods, McEachran, Barbet; Sawyers, Vibe.

avb: Bonham, Field, Kerschbaumer, Clarke, Jota, Hogan, Hofmann


CHELSEAS INSATS

 

    7-

 

En riktigt bra match av Chelsea. Det fanns vilja, fantasi och motivation i massor. Enda var väl att det nykomponerade försvaret fick få tillfällen att visa vad de går för. Kanske borde vi också säga att effektiviteten kunde varit bättre och offsidelöpandet mindre.
Det blev mer av en fotbollsmatch än uppvisning i andra.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Inte direkt prövad. Hade betydligt mer att göra i andra. En riktigt bra räddning. 6+
Kurt Zouma Han är så kraftfull i sitt spel. Kanske lite för offensivt vid något tillfälle och ur position. 6+
John Terry Mäktig i hur han styr spelet där bak, även i en trebackslinje. 6+
César Azpilicueta Han kan tydligen spela allt, snart vill jag se honom som falsk nia också - bara för att se hur han hanterar det. 6+
Pedro I den form han är just nu tycks han kunna spela ungefär var som helst på plan och ändå göra mål. Sprang offside lite för många gånger då han nog räknade med piggare försvarsspel. Assisterade Iva. 7+
Nathaniel Chalobah* En lugn dag på jobbet för honom, Brentford oroade honom inte. Delvis för att de nästan aldrig spelade igenom centralt. 6+
Cesc Fabregas Fler fantastiska passningar på en halvlek än många playmakers klarar på ett par tre matcher. Styrde och ställde totalt på mitten. Osynligare i andra. 8-
Nathan Aké Moget och behärskat spel i en ny posiition. Lovande debut där. 6+
Willian Har äntligen hittat skottfoten, vilket härligt frisparksmål. Chelseas första den här säsongen. Låg även bakom andra målet. Brentfordspelarna kunde inte komma nära honom idag. Togs av tidigt av säkerhetsskäl efter en smäll. 8-
Ruben Loftus-Cheek Började väldigt piggt. Hade ett par fina distansskott. En ribbträff. Nära mål en gång till men mv räddade. 7
Michy Batshuayi Idag hade han faktiskt så mycket otur. Men han får inte till sitt spel. Är ur position lite för ofta och ibland undrar man över beslutsprocessen. Vill förmodligen lite för mycket vilket inte är bra för en anfallare som behöver agera mer instinktivt. Gjorde ett mål som han verkligen behövde. Mycket säker och bra straff. Lite Lampard över den. 6+
---    
Branislav Ivanovic In för Willian. 64 Målskytt efter bara ett par minuter. Ett underbart inlägg senare som tyvärr inte ledde till mål. 7-
Diego Costa In för Pedro. 75. Oroade massor på kort tid men valde att hjälpa kompisar istället för att måla själv. Gav straffen till Michy. 6+
     
CHELSEAS BÄNK


Eduardo, Ivanovic, Moses, Matic, Kenedy, Hazard, Diego Costa

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Spelar ingen roll vilka spelarna är, laget ser lika imponerande ut i sin inställning och spelmodell. Lyckade byten.

6+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Willian

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Årets FA Cup verkar bjuda på fler överraskningar än vanligt eller är det bara storlagens underskattning? Wolves avfärdade ett starkt roterat Liverpool på Anfield. Chelsea roterar också men vi får hoppas de som får spela har en helt annan inställning än den Scousers visade. Brentford har spelare som vill övertyga idag, inte minst Josh McEachran vars Chelseaframtid en gång såg fantastisk ut men som blev som en avslagen cola. Scott Hogan, dock på bänken från start, intresserar flera PL-lag även med en häftig prislapp upp mot 15m pund.

Mycket intressant men också lite väntat har Nathan Aké fått wingback-positionen i den här matchen. Kenedy på bänken vilket bör innebära att han kommer att ingå i PL-truppen resten av säsongen. Chalobah ankrar mittfältet med Fabregas, ganska väntat. Azpi uppställd som vänsteralternativet i trebackslinjen, det får vi se om det stämmer. Pedro igen verkar ta andra wingbackpositionen. Intressant uppställning men allt beror på inställningen.
    En stark bänk där Ivanovics inkluderande nog tyder på att det ändå inte blir någon transfer redan i januari. Men vem vet? Tre dagar kvar, mycket kan hända.

Nathan Aké spelar till vänster framför Azpi. Förmodligen för att dra samma nytta av spanjoren som Moses har gjort sedan han blev wingback. Ska bli roligt att se det samarbetet. Pedro som spelade vänster wingback mot Peterborough är nu på höger kant. Chelsea och Conte har en grupp spelare som klarar många positioner numer. Ex Aké som trodde han skulle spela defensiv sköld i Bournemouth, gjorde succé som mittback och nu prövas som wingback.
    Chelsea har börjat bäst även om spelet var lite nätt ibland med passningar som Brentford kunnat bryta. 5
    Tony Pulis på läktaren trots att WBA inte ska möta något av lagen. Det talas om att de är intresserade av Ivanovic, som ju är på bänken.
    Underbar svepande cross av Fabregas som får tillbaka bollen en stund senare. Pedro tar sig in i plan men skottet är riktigt dåligt. 9
    Zouma nickar en lång frispark till hörna. 11 Första i matchen. Går till en randig spelare men nicken långt bort från mål.
    Willian kontrar men ingen är centralt när inlägget kommer. 11
    Ovanligt dålig frispark av Fab men Willian vinner tillbaka bollen och hans inlägg går till hörna. 12 Kort till Willian som lägger upp för Pedro som bryskt släcks ned av fd IFK Gbg-spelaren Lasse Vibe. Inte mycket att snacka om visar reprisen. Bra frisparksläge. Willian och Fab planerar något. Willian tar den och gör Chelseas första frisparksmål på hela säsongen, det såg ut som förra hösten. SÅ SNYGGT! 14 Över muren och in i krysset.
    Fabregas lyfter mot RLC men den är för hög. 17, annars var RLC fri. Så bra speluppfattning, men lite för svårt.
    Efter att sett Liverpool tidigare idag kan vi lugnt säga att Chelseas inställning är väldigt mycket annorlunda (=bättre).
    Hörna ut till JT som skjuter men inte så bra. 20
    Snyggt anfall från Chelsea, Willian till Bats som via en lätt touch av RLC hittar Pedro som sätter bollen hur säkert som helst. Pedro gillar FA Cupen, hans tredje mål på två matcher nu. 21 Vilket samspel som låg bakom.
    Chelsea vilar inte utan går för mer vilket är härligt att se, det är många som vill visa sin bästa sida för Conte idag.
    Fin nedtagning av RLC men får inte läge utan för såka nytt och då touchas skottet ut. 27 Underbar pass från Fabregas.
    Hörnan leder till kalabalik och det såg onekligen ut som mål. Ingen repris ännu. Bats sköt. Reprisen visar att hela bollen är inte inne, men det var inte många centimeter om vi säger så. 27
    Skönt att se att Chelsea fortfarande jagar mål och verkligen spelar ut. Brentford har ännu inte åstadkommit annat än en lös rullboll fram till Begovic. Inga farligheter.
    Bats lägger upp för RLC som klappar till och ett jättebra skott men lite för rakt på målvakten som kan tippa den över. 30 Nära.
    Låg hörna till Aké men hans skott utanför i väldigt bra läge. 31
    Mål av Bats men det var offside när Fabregas hittar Pedro. Pedro lade upp den till en helt fri Bats som tyvärr inte fick det målet heller. 33 Pedro var halvmetern offside så det var rätt bedömning. Fabregas har strött underbara passningar omkring sig redan. Som han styr och ställer.
    Ännu en offside a Pedro som lägger upp för Bats som åter är fri, men avblåst. Frustrerande för belgaren.... nästan identiskt med förra situationen. 35. Pedro är så snabb att backlinjen är hela tiden överspelad och därmed blir han offside, han måste öka sina marginaler gentemot ett PL-försvar.
    Hörna. 36.
    Fabregas laddar och skjuter, rätt långsamt, men bra riktning vid stolproten och hörna. 37 Kort variant sm Brentford till slut får bort.
    RLC får ett fint läge, kan passa men skjuter och Bentley kan rädda. Lite för rakt på målvakten. 38 Det osar fler mål nu.
    Bats får ett läge, missar rundvolleyn och bollen tar på hans hand. Snacka om att stackaren har en frustrerande första halvlek, måtte han få sätta ett så han kan lugna ned sig lite. 40
    Mycket bra boll till en Brentfordspelare när Pedro inte riktigt är med på sitt defensvia uppdrag. Han kommer dock tillbaka och det blir hörna. 42. Den får gå om efter gruff mellan Chalobah och dansken Bjelland. Det blir till ännu en hörna när Vibe skjuter.
    Bra försvarsspel av Zouma. 44 Brentford har visat lite grann denaste minuterna.
    Bra skott men lätt för Begovic. 45
    En minut tillägg, när Chalobah tappar boll och fint pass fram men Vibe offside med ett par meter. 45+1

Första halvlek har varit ren utklassning och det enda anmärkningsvärda, häpnadsväckande, är att ställningen BARA är 2-0.

ANDRA
Vi får verkligen hoppas Chelsea fortsätter som i första och inte bara försöker spela av matchen i andra halvlek. Det har varit riktigt roligt att se så många ta för sig. Otur för Bats, Willian jättebra även om han tog det lite lugnare i andra delen av halvleken. Fabregas kung på mitten.
    Brentford hotade, Begovic stoppade Vibe och sedan kunde Chalobah rensa. Såg lite nonchalant ut. JT hamnade i gräset istället för att rensa. Brentford har dock startat andra halvlek bra mycket bättre, de vill väl visa upp en bättre sida. 47
    Bats får bollen på klacken när han blir ensam med en försvarare. Han har verkligen inte turen med sig. 49
    McEachran sparkar ned Willian som inte är nöjd med att Oliver inte blåste av. 49
    Brentford har åstadkommit långt mer första sex i andra än under hela första halvlek. Chelsea får inte vila på lagrarna. Andra halvlek lär inte bli lika lätt som första så chanserna måste omsättas.
    Willian har rundtur i straffområdet, skjuter hårt men över när han skapar läge. 53 Första vettiga Chelsea gjort i andra.
    Zouma får en höfttackling som känns ordentligt tydligen. 53
    Fabregas görs ned av Sawyer, såg ut som ett kort men blir bara frispark. 54
    Första gula till Collin. Oliver ser behovet av att markera nu när matchen blivit mer än en uppvisning av Chelsea. 56
    Batshuayi skjuter men målvakten har inga problem. 57
    Willian i soloräd, spelar fram RLC som lyfter bollen i ribban och ut. 58
    Pedro in i banan och skapar sig ett bra läge men inget vidare skott. 58
    Chelsea är tillbaka in i matchen, men måste fortfarande utnyttja möjligheterna bättre.
    För Conte ett ovanligt tidigt och defensivt byte när Ivanovic kommer in.
    Yennaris tar sig förbi försvaret, tråcklade sig förbi, men Begovic snabbt ut. Och Zouma rensar.
    Iva in för Willian som fått en smäll över foten. Hogan, skyttekungen in. 64
    Iva tar Pedros wingbackplats och Pedro tar Willians mer offensiva position.
    RLC gör nästan allt rätt men målvakten får en fot på bollen till hörna. 67
    Snabb kontring av Chelsea, Pedro med bollen, lägger den till en vilt kutande Ivanovic som väntar in bollen och sedan sätter den kraftfullt bredvid målvakten. 69
    Azpi ut och ett intressant inhopp av Kenedy. 71
    Tilltrasslad situation där Pedro kanske borde gjort mål men det trasslar till sig och rinner ut i sanden. 72
    Batshuayi ren, men avslutar slarvigt utanför. 73
    Diego Costa ska in, vilket är oväntat med tanke på resultatet och de matcher som väntar. Har Contes tålamod med Batshuayi tagit slut nu? Nix, det är Pedro som vilas. Kanske vill Conte istället att Bats ska få en lektion i hur en anfallare ska spela...?!
    Gissa om det sjungs ett namn som börjar på D just nu.
    Ivanovic görs ned bakifrån och straff för Chelsea. Batshuayi får den. 81 Och sätter den hur säkert som helst.
    Chalobah orsakar en frispark på linjen. Frisparken just över. 83
    Matchen är över och det märks. Fabregas hittar nästan Costa men bollen tar på hans arm på vägen ned. 87
    Underbart pass från Iva till Costa som får stanna upp, och väljer att försöka frispela Kenedy istället för att göra mål själv. Lite för osjälviskt. 86 Kenedys försök blockeras.
    Costa har oroat försvaret mer under sitt inhopp än Batshuayi tyvärr gjorde i den rollen. Frågan är om ensam center är Bats bästa roll?
    Chalobah varnad, för något. 90 Tre tilläggsminuter.
    Costa kommer för långt ned och inlägget mot Bats kan skopas upp av målvakten. 90+2

Chelsea tog uppgiften på fullaste allvar vilket verkligen glädjer, trots många ändringar och rotation i laget. Helt klart är vår alternativa uppsättning klart bättre än våra konkurrenters om vi ska döma från omgångens resultat.
Vi får hoppas vi har fortsatt tur i lottningen nu, idel hemmamatcher hittills och det får det gärna bli igen. Flera överraskande resultat i dagens matcher. Och några kaxiga PL-lag som får lägga in oväntade omspel också mot motståndare från lägre divisioner. Liverpools förlust mot Wolves, Leicesters omspel, Newcastles förlust... ja flera överraskningar. Lincolns seger mot Brighton också en jätteskräll tyvärr orsakad av en Chelsea lånespelare, Tomori som gjorde självmål.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Ingen besvärlig match och inga problem med något alls.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook