csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 22 sp 18 v 1 o 3 f 47 - 15 mål 55 p
always proud to be Blue
23 - 29 januari 2017
  NÄSTA MATCH:  Liverpool - tisd 31/1 kl 21  TV

Nyheter v-4


SÖNDAG:
Ännu en underbar cupskräll(ar) idag. Jamal Blackmans Wycombes dag förstördes ju brutalt och så bittert av ett självmål på en boll som inte ens hade gått mot mål i sjunde övertidsminuten mot Spurs, men Lincoln, Wolves, Oxford med flera skrällde ju. Liksom Fulham och Millwall redan idag. Inget slår väl ändå lilla Sutton som fullt rättvist slog ut Leeds idag. Enda var att siffrorna var i underkant (1-0). FA Cupen är underbar oavsett om cynikerna hävdar att det bara beror på att de större lagen mönstrar försvagade lag - som om det spelar roll. Det handlar ändå om vilka som vinner och vilka som verkligen har oddsen med och emot sig. Storlag ska kunna ställa upp tre lag med tillräckligt bra spelare för att kunna slå ett lag med knappt ens halvamatörer! (Wigan har chansen borta mot United senare idag, men...)

Unge Mukhtar Ali som glänst i U18 lånas ut till Vitesse Arnhem för resten av säsongen.

LÖRDAG:
Sadio Mané missade sin straff i straffläggnignen mot Kamerun (som vann tack vare det) och Senegal är utslagna. Vilket borde bara otroligt bra nyheter för Scousers inför matchen på tisdag då det innebär att deras viktigaste spelare möjligen kan spela.

Chelsea roterade nio spelare idag, och Azpilicueta spelade på ännu en ny posiition. Även om han spelat vänsterback en hel del har han inte spelat till vänster i trebackslinje. Även Pedro bytte kant och spelade wingback till höger den här dagen, och skötte det utmärkt. Andra lag roterade också spelare, en del lika många. Inga spelade lika bra som vi förstått som Chelseas alternativa elva. Brentford tillhör nedre delen av Championship och bjöd, särskilt inte i första, absolut bästa motstånd men oavsett det var Chelsea oerhört starka och övertygande idag.
    Det var rent imponerande hur hela laget klickade och hur ungdomar och mindre använda spelare skötte sina uppgifter. Än mer imponerande var den motivation och inställning som de visade.
    Conte har säkert stora delar av laget mot Liverpool klart för sig själv redan, men det är ingen tvekan om att han fick mer att fundera på inför laguttagningen mot Liverpool. Vi trodde Chelsea hade en något svagare trupp än andra, från vad vi sett när lagen spelat sina alternativa elvor måste vi nog helt omvärdera det. Chelsea har en väldigt bra trupp men väldigt många intressanta alternativ oavsett om någon kommer eller går senast tisdag midnatt.

Chelsea är vidare till femte omgången av FA Cupen. Lottningen sker på måndag.

Liverpool har bara vunnit fyra av tio matcher när Saido Mané inte spelar. Och januari med Mané på ACN har utvecklats till närmast katastrofen för Jürgen Klopp och hans lag. De lär ha revanschlust på tisdag (även om Chelsea borde ha mer då Liverpool vann på domarmisstag och missar senast) ändå känns det som det ikväll kanske avgörs hur matchen blir. För ikväll spelar Manés Senegal mot Kamerun, vinst där och Liverpool kommer att spela en elfte match utan honom.
    Men lika roligt som alltid när FA Cupen lever och skrällar fortfarande kan inträffa, dock helst ingen om en stund när Chelsea möterna grannara Brentford.

Chelsea U18 piskade idag Tottenham med 3-2. Intressant nog gjorde lillebror McEchran första målet för Chelsea bara timmar innan hans storebror ska spela mot sin moderklubb.
    Målgörare: McEachran 9; Taylor-Crossdale 32, 51

Chelsea vill ha en lång runda i årets FA Cup, särskilt som vi lite snöpligt åkte ut rätt tidigt ur Ligacupen. Detta för att matcha spelare som inte får så mycket speltid, för att spela in alla i spelsystemet och för att helt enkelt vinna titlar. Så Chelsea tar dagens uppgift mot Brentford på största allvar, det kan vi räkna med, även om Antonio Conte kommer att rotera flitigt, säkert minst 7-8 spelare till dagens derby mot Championshiplaget Brentford. Vi vet redan att Aké och Michy spelar. Tydligen också Chalobah, kanske Ruben Loftus-Cheek. Begovic lär stå, Zouma lär säkerligen spela. Kanske får Kenedy och Musonda en chans även om det nog inte känns helt troligt just nu. JT är säkert aktuell. Vi tror nog Fabregas startar och sedan får vi se om Matic och Kanté båda vilas inför nästa veckas stentuffa schema.
    Det blir intressant att se laguppställningen idag, något vi kanske inte alltid tycker då Chelseas laguppställningar till skillnad från andra lag sällan varierar mycket då vi haft tur med skador i år. Om nu det är tur eller beror på skicklighet i träning och föberedelser av både coacher och medicinska teamet.

FREDAG:
Dion Conroy har återkallats från sitt lån till Aldershot. För att istället bli såld till Swindon för en permanent övergång. Som alltid sägs inget o övergångssumman. 
      Swindon har ett flertal Chelseatalanger; ute på lån hos dem är också Charlie Colkett, Fankaty Dabo och Islam Feruz.

Antonio Conte har gjort klart att Nathan Aké och Michy Batshuayi tillhör de spelare som får chansen mot Brentford. Det är något mer osäkert kring Musonda, Kenedy då de inte kan lånas ut om de spelar i matchen. Deras inblandning beror därmed på hur klubben planerar deras närmaste framtid med dem. Chalobah och RLC kommer absolut inte att lånas ut, men det finns en liten chans att Ola Aina får speltid i en annan klubb i vår.
    Angående de eviga värvningsryktena sa Conte att det finns bud på Asmir Begovic men att klubben kommer inte att släppa honom om inte en fullgod ersättare finns vilket alla är medvetna om.

TORSDAG:
Ska vi slå fast att det är en formsvacka för Liverpool? De har inte imponerat i sina senaste matcher och blev igår på hemmaplan utdumpade ur ligacupen där Southampton tog den finalplats alla scousers säkert redan hade köpt biljett till. Trots att de fått tillbaka de flesta av sina skadade spelare, som Coutinho, och Matip fick spela också. Det var i princip det bästa lag som Liverpool kunde spela som åkte ut. Deras saknad av Sadio Mané verkar vara häpnadsväckande stor. Mané som spelar play-offmatch för Senegal mot Kamerun på lördag. Vinst där och han kan absolut inte spela mot Chelsea. Förlust och kanske kan Liverpool chansa med honom mer eller mindre direkt från flyget, även om det inte känns troligare än ett kort inhopp. Vårt möte dem är ju redan på tisdag. Chelsea möter som sagt Brentford på lördag och lär spela alternativspelare. Liverpool har hemmamatch mot Wolverhampton och lär nog göra samma sak.

ONSDAG:
Två matcher i mars har flyttats. De ska nu spelas kvällstid måndag. West Ham på måndag 6 mars och Watford måndag 13 mars.
    OBS i prel spelschemat kan matchen mot Watford krocka med FA Cupens nästa omgång om Cheslea går vidare, så ta inte den dagen för helt given.
    Kanske inte bra för alla, men det innebär att ZTV förmodligen visar matcherna istället för bara United.

Chelsea Ladies lånar ut ungdomarna Jodie Brett och Millie Farrow till Bristol City. Laura Coombs återkommer från lån till Liverpool.

TISDAG:
Det flyttade mötet med Sheffield Wednesday i FA Youth Cup som blev inställt igår pga frusen plan ska nu spelas nästa onsdag, 1 februari.

Championshiptopplaget Brighton lär fått låna Fikayo Tomori resten av säsongen.

MÅNDAG:
Kvällens möte i FA Youth Cup är inställd pga frusen plan. Inget nytt datum för mötet med Sheffied W har getts ännu.

Lagen har spelat lika många matcher, det är sexton matcher kvar att spela. Chelsea leder redan ligan med nästan tre matchers försprång. Det är närmast häpnadsväckande nu när vi går in i en vecka som är lite lugnet före stormen.
    Antonio Conte lär matcha andra spelare på lördag mot Brentford i FA Cupderbyt. Chelsea ska ändå kunna vinna den matchen och vi behöver inte riskera skador på nyckelspelare.
    Sedan kommer tre väldigt tuffa matcher. Liverpool borta. Superviktig och vi vill ha revansch för domartavlor och förlusten på Stamford.
    Arsenal hemma. Vi vill ha revansch för säsongens sämsta insats, första halvlek mot Arsenal.
    Lagen ligger just nu på fjärde och andra plats och även om det kan förändras till Arsenalmatchen säger ju det egentligen allt om hur viktiga matcherna är. Seger och Chelsea rycker ifrån de konkurrenterna ytterligare. Förlust och de jagande lagen känner vittringen även om ingen går förbi i de omgångarna. Oavgjort är kanske OK, särskilt borta - men det är ändå förlorade poäng, viktiga poäng som förloras. Vinst som sagt i båda och det blir enormt svårt, förmodligen näst intill omöjligt för någon att komma ifatt även om allt kan hända givetvis.
    Därpå kommer ännu en riktigt tuff uppgift. För Burnley på Turf Moor äver sannerligen inget lätt motstånd.

Det ser dock helt underbart ut just nu.

Den senaste 1,5 veckan har visat sportpressens allra smutsiga baksida där fakta och annat inte spelat någon som helst roll för skvallerskriverier och rena lögner om Chelsea.
    Diego Costas babbelgest efter sitt mål säger allt. Sportpressen har skämt ut sig mer än vad man nästan trodde var möjligt i hur de behandlat Diego Costa, Chelsea och Antonio Conte i den här perioden.
    Det är också oerhört oroande.
    Vi har länge sett hur spansk sportpress gör allt de kan, oavsett hur långt från sanningen de befinner sig, för att påverka klubbar och skeenden i klubbar för att inte tala om fans och ge falska nyheter vild spridning. Vi talar om hur Trump vann amerikanska valet tack vare falska nyheter på sociala medier.
    Det här har nu nått engelsk sportpress, som väl kanske aldrig haft världens bästa rykte men som ändå är klart bättre rent generellt sätt än t ex svensk kvällspress och framförallt spansk, italiensk och fransk sportpress. Men nu ser vi hur även engelsk sportpress och även seriösa medier (som vi trodde till nu) har gett sig in i det här och spridit allt från rena lögner till rena påhitt. Byggt på rykten utan substans.
    Det är så beklagligt men ändå inte oväntat. Det räcker ju som sagt med att titta på världen kring oss. Medierna har tagit efter de sociala medierna med deras lögner, påhitt och framförallt deras agenda att medierna själva ska påverka utvecklingen istället för att skildra den.
    Det är så djupt beklagligt och det får en att må rätt illa särskilt i en vecka när en människa som Donald Trump installeras som president - en människa som får ta på sig stor skuld för utvecklingen (och han kommer att göra det väldigt mycket värre genom att han även som president redan visar att han särbehandlar medier som skildrar fakta och vågar ge kritik gentemot medier som slickar hans röv).

Vi kommer framöver, och silly season är ju inte slut förrän nästa vecka, få se den här utvecklingen eskalera där medierna försöker skriva om verkligheten istället för att skildra den. Förvänta er hur mycket falska nyheter som helst om Diego Costa och Thibaut Courtois fram till nästa säsong. Jag valde dem som exempel därför de är de två spelare som framförallt spanska medier hittills ljugit allra mest om i Chelsea, även om Fabregas och Hazard fått sin släng av sleven.

 

 

Rykten, notiser m m, v-4

I Trumptider känt som "alternative facts" I Orwells 1984 som nyspråk. Vi vanliga kallar det oftast påhitt, skvaller, rykten eller rent av lögner.

Transfers januari 2017>>


SÖNDAG:
Salvatore Sirigu som är utlånad från PSG till Sevilla är senaste namnet som nämns som back-upmålvakt till Chelsea villket skulle låta Begovic, som gjorde en bra match igår, gå till Bournemouth. Conte känner onekligen Sirigu bra från italienska landslaget och själv är Sirigu tydligen inte helt nöjd i Sevilla. Vi får väl se, och det ganska snart då affären nog måste bli klar imorgon om den ska ske.

Men det är silly seasons döende dagar så varenda tidning verkar ha sin kandidat till vem som ska bli back up i Chelsea. David Stockdale är Mirrors förslag. Den förre U-landslagsmannen för England spelar idag i Brighton. Han har bara ett halvår kvar på sitt kontrakt vilket kanske gör saker och ting lättare. Andra tror att Chelsea lägger ett nytt, högre bud på Craig Gordon i Celtic.

Chelsea lär vara intresserad av Schalkes Sead Kolasinac, 23-årig försvarare. I konkurrens med Juventus.

LÖRDAG:
Mardrömsdebut för Fikayo Tomori i sitt lån till Brighton. Självmål som gav Lincoln sensationssegern.

Nog för att kineserna påverkar världsfotbollen, åtminstone genom att vräka pengar över vissa spelare men därifrån till att Chelsea ska skicka kinesiska nyårshälsningar i Tuppens år - det känns lite väl "marknadsanpassat" om vi får säga så.

Trevlig läsning om Frank Lampard >>

FREDAG:
Kraftiga rykten om att Branislav Ivanovic är överens med Zenit St Petersburg om ett 2,5 årsavtal. Ännu inget officiellt dock. Även WBA, Everton och andra engelska klubbar nämns dock fortfarande.

Frank Lampard, 38, vill inte sluta spela fotboll men har inte bestämt sig för var och hur ännu. Han avslöjar dock att han fått och tackat nej till erbjudanden från Premier Leagueklubbar, dock knappast Chelsea då han redan sagt att det skulle han tacka ja till.

TORSDAG:
Celtic ska ha skjutit ned ett bud om 3m för Craig Gordon.

Italiensk rykte, förstås, säger att Diego Costa kommer att ersättas i Chelsea av Torinos Andrea Belloti, 23,- för, lyssna nu, extrema 85m pund! OK, killen är duktig, 14 mål på 18 matcher är ok även för att vara Serie A, men...

Idrott och politik hör inte ihop - det var en lögn många växte upp med, ungefär som det otroliga OS-idealet att ingen skulle få betalt för sitt idrottande. Båda är lögner, bortom alternativa fakta. Så CSFC tar och kommer alltid att ta ställning mot maktsjuka sociopater som Donald Trump. Därför är det otroligt roligt att läsa denna artikel om hur Dortmund (numer helt klart det tyska favoritlaget) tar ställning mot presidenten som trots all hjälp inte ens fick mest röster. Härligt. Läs mer här, och tro inte för en sekund att en Murdochtidning skulle publicera den artikeln:>>

Vi trodde nog storyn var död nu då ett lag i bottenregionerna inte säljer sina bästa spelare (trodde vi till Hull sålde Snodgrass) men någon nisse hos ESPN hävdar att Chelsea kommer att genomföra köpet av Fernando Llorente innan fönstret stänger. Kanske är det för att öka klickandet på tisdag istället för att följa en avgörande match i ligan, kanske är det för att amerikanska ESPN har anammat Alternativa fakta från Trumpadministrationen. Än mindre troligt är det när nissen säger att Chelsea köper Llorente (för säkerligen 10+m pund) för att ha när Costa blir avstängd. Det krävs tio varningar för att Costa ska bli avstängd eller ett ordentligt hjärnsläpp och vi bör då påpeka att Costa aldrig blivit utvisad i en ligamatch i England...)

Josh McEachran som vi en gång hade så stort hopp om återvänder till Stamford Bridge med Brentford på lördag. Det har lett till en del artiklar i England där han gått ut och tydligen ångrat sina karriärval då både Man United och Real Madrid var intresserade av honom, när han var 16. Visst, men han spelar för Brentford idag och ingen av de klubbarna hade gett honom en annan karriär. En karriär beror på spelaren, inte vilka klubbar som är intresserade av honom som tonåring! Att säga sådana saker är kanske läsning, men har lika lite relevans som när Arsene Wenger talar ut om alla stjärnor han kunde ha värvat - men aldrig värvade.

Branislav Ivanovic lär intressera Zenit St Petersburg. Brana är faktiskt tillåten att förhandla med andra klubbar nu då hans kontrakt går ut i sommar, och oddsen på att Chelsea förlänger det är nog inte mycket större än de är för JT att få ännu ett ettårskontrakt. Inte med tanke på de unga försvarare som Chelsea har till nästa säsong.
    Andra källor hävdar att en övergång kan bli aktuell redan i det här fönstret... vi lär få se.

Metro (ja vi tror inte på dem) har tydligen en spion eller åtminstone en avlyssningsanordning hos Chelseas styrelse för de vet minsann att Chelsea ska lägga upp 56m pund för att köpa Arturo Vidal. Till sommaren.
    Inte så att vi inte vill se Vidal i Chelsea, men de pengarna för en snart överårig spelare (som ni vet erbjuder Chelsea bara kontrakt till spelare vars pass anger att de inte börjar med en trea i ålder, vilket Vidal gör snart, maj) som Bayern köpte för mindre än hälften... men Metro vet ju så...

Celtic påstås kunna tänka sig släppa Craig Gordon till Chelsea mot att de också får låna en spelare. Rodgers lär vara speciellt förtjust i Ruben Loftus-Cheek, Dominic Solanke och Ola Aina. Av dem skulle absolut Dominic Solanke vara den som mest skulle tjäna på ett lån (om nu hans kontraktssituation har lösts). Minst trolig att lånas ut är nog RLC.

Ett nytt namn i ryktessvängen är Corinthians löfte Pedrinho. 18-åringen lär dock bli svår att värva och det är knappast för en omedelbar förstärkning så det är väldigt svårt att se det här som en affär i januari. Intresset vi hörde mycket om i somras för Thiago Maia lär dock minskat... Vi får nog se hur Gabriel Jesus gör i City, blir det den succé som hans inhopp mot Tottenham lovade så lär nog intresset för brasilianska spelare öka igen även om de är rätt dyra numer och Brasilien är inte samma dominanta talangfabrik som det en gång var.

ONSDAG:
Mer från Italien. Franck Kessie har varit aktuell ett tag och många är intresserade, några har till och med lagt bud. Men som vi vet är italienska klubbar rätt panka och de vet att engelska klubbar har massor med tv-pengar. Så priserna är löjligare än löjliga. Nu påstås det att bland alla klubbar som är inblandade har Chelsea lagt ett bud om 21m pund som går upp till 27m med de s k tilläggen. Mycket pengar för en oprövad 20-åring, som åkt ut med sitt landslag ur ACN (det var förra mästarna som alltså inte överlevde gruppspelet).

Italienska rykten och därmed inte värda webbutrymmet de tar, men vi är väl plikttrogna och redovisar ändå att en stor del av Serie A tydligen tror de kan köpa Cesc Fabregas, som om han skulle lämna Chelsea för flera av dem. Juventus är rätt nya, annars är det Mialnoklubbar som vanligt som nämns. Fast det verkar som om de är mer angelägna om att sälja än att köpa spelare om vi se till vad som hänt i fönstret hittills.

Bournemouth vill köpa Asmir Begovic och det verkar som Asmir gärna lämnar för att få speltid. Inte oväntat, han är för bra egentligen för att vara back-up. Chelsea lär vara villiga att släppa honom för 12m pund (Bournemouth ska bjudit 10m så där finns en lösning säkert inom räckhåll), men Chelsea måste hitta en back-up själva först. Nu lär Chelsea titta på Celtics Craig Gordon som är i rätt ålder, 34 år och duktig nog. Låter bra om det händer.
    Annars pratas det en hel del om Diego Lopez, 35, fortfarande men känslan i Espanyol (dit han är utlånad av Milan) är att det blir inget. Ett alternativ som tycks vara bland dem Lollichon (som sägs sköta jakten) är Fernando Muslera från Galatasaray. Uppenbart är att Chelsea jagar rutin för en ev ny back-upmålvakt. Även om Jamal Blackman som just nu är utlånad till Wycombe kan bli aktuell för att återkallas.

TISDAG:
Vi hörde det i somras. Diego Lopes till Chelsea. Från Milan. Inte som ersättare för Asmir Begovic som lär ha bud om att lämna utan för Courtois som bara spanska medier tror ska lämna.

Thibaut Courtois förklarar att han aldrig varit lyckligare än just nu i sin Chelseakarriär. Så självklart påstår spanska lögnspridare att han, Chelsea och Real Madrid förhandlar i allra största hemlighet om en övergång till sommaren. Vi tror inte alls på det, men vi är totalt övertygade om att vi lär få kommentera det hundra gånger till innan nästa säsong.

En eventuell flytt för Asmir Begovic till Bournemouth lär hänga på om Chelsea hittar en ersättare. Tydligen bedöms Eduardo inte som tillräcklig. Därför snackas det nu om Newcastles Tim Krul.

Blaskorna ger sig inte. Nu är Victor Lindelöf-Nilsson åter aktuell för Man United och Chelsea. Vi låter det stå okommenterat men det är inte de allra värsta skvallerblaskorna som sprider ryktet. Fast till sommaren och kanske än mer ifall Benfica sänker sitt löjliga pris.

Senegal är vidare i ACN vilket kan innebära att Liverpools förmodligen bäste spelare Sadio Mané kommer att missa matchen mot Chelsea. Dock spelade Mané underligt nog inte i den avgörande matchen mot Algeriet. igår kväll...

MÅNDAG:
Helgens lånerapport>>

Vi önskar Ryan Mason all lycka till. Han fick en skada liknande den som Petr Cech fick av Stephen Hunt en gång (han lär fortfarande inte bett om ursäkt för att han avsiktligt sänkte knät för att träffa Cech!). Det är en fraktur på ett ben i huvudet och vi kan bara önska att Ryan Mason blir fullt återställd.
    Mason är kvar på sjukhuset ett par dagar för observation. Han har opererats för skallfrakturen.
    Skönt att domare och personal reagerade så snabbt när det hände. Det var en olyckshändelse där Mason gick upp för att nicka och inte såg att Gary Cahill gjorde samma sak. Men då Cahill träffade med pannan mot tinningen på Mason blev skadan så mycket värre än en vanlig sammanstötning.
    Lycka till Mason! Visserligen spelade han för Tottenham en gång, men han växte upp som Chelseasupporter.
    Cahill och JT har besökt Ryan Mason på sjukhuset för att stödja och uppmuntra.

 

 


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC