csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 22 sp 18 v 1 o 3 f 47 - 15 mål 55 p
always proud to be Blue
16 - 22 januari 2017
  NÄSTA MATCH:   Brentford - lörd 28/1 kl 16  TV

Nyheter v-3


SÖNDAG:
Chelsea utökar sitt försprång i ligan. Nu åtta poäng ned till nya tvåan Arsenal som ska tacka Moss för den placeringen. Vinner när andra tappar poäng.

Nära ännu en överraskning idag men Arsenal red ut stormen och vann med knappa 2-1 över Burnley på Emirates. Xhaka passade också på att bli utvisad igen. Men den avgörande straffen var en ren gåva av domare Moss, särskilt som Koscielny var offside. Vilka domarinsatser vi tvingats se denna helgen! Arsenal klättrar därmed till andra platsen i tabellen igen, det var ett dag sedan de senast var där.

LÖRDAG:
Nästan perfekta resultat för Chelsea idag. Och hade det varit en kompetent domare i City-Spurs-matchen hade det varit än bättre, men domare kan avgöra matcher - det vet vi verkligen om. Av erfarenhet vet vi också att Marriner gillar att göra det. (Sterling skulle absolut haft straff när Walker knuffade honom i ryggen, och Kane var klart offside inför assisten till kvitteringen. Jesus "mål" dock korrekt bortdömt).
      Visserligen bör Arsenal vinna mot Burnley (som är ett riktigt bra lag hemma men högst medelmåttiga borta) vilket innebär att de kan komma närmare. Om Chelsea klarar Hull växer dock avståndet till alla andra efter lördagens resultat. Tack för det. Nu återstår "bara" att slå Hull.

Nu verkar överraskningarna vi trodde på kring helgerna komma. Kanske har storlagen börjat slappna av och tror att de bara kan ställa ut skorna. Det visade nedelagstippade Swansea och Stoke var väldigt fel. Hoppas Conte och Chelsea nu är varnade då vi imorgon har en sådan där match som alla förväntar sig att vi ska vinna, utom kanske just Hulls spelare. Det går verkligen inte att ta lätt på något motstånd i Premier League.

Tack för det Paul Clement. Jumbolaget Swansea gick på knockout mot Liverpool på Anfield och slog topplaget. Deras första seger någonsin på den arenan. Liverpool verkar vara inne i en liten formsvacka, vi får hoppas den håller månaden ut. Förhoppningsvis visar det sig imorgon kväll också att de tappat viktiga poäng gentemot Chelsea. Hullmatchen blir allt viktigare att vinna givetvis när konkurrenterna tappar poäng. Särskilt när vi är de som ska möta dem därnäst.
    Nu hejar vi på City!

Vi är inne i en fas av säsongen då andras matcher är nästan lika intressanta som Chelseas. Och intressantast idag är onekligen City mot Tottenham. Kan City ta poäng och vända sin negativa trend då är det ju perfekt för Chelsea, så vi lär heja på City helt och hållet ikväll.

En överraskande nyhet, engelska tv sänder Chelsea mot Brentford vilket faktiskt innebär att även ZTV visar matchen nästa helg.
    ZTV har även till slut bestämt sig för att visa den absoluta toppmatchen Liverpool mot Chelsea den sista januari.

Hull hoppas kunna spela nyförvärven Oumar Niasse och Evandro på söndag. Evandro vet vi inget om men Niasse kommer från en misslyckad sejour hos Everton. Snodgrass är som sagt tveksam till start men Meyler hoppas kunna spela. Senast Hull vann mot Chelsea var 1988, i gamla andra-divisionen.

FREDAG:
Antonio Conte varnar för Hull. Med fog givetvis även om det är en match Chelsea ska vinna, särskilt på hemmaplan. Men de vann klart senast mot Bournemouth, även om Hull är starkare hemma men Conte varnar också för effekten av att de just bytt manager till Marco Silva, något som ofta tänder spelare och en klubb även om det inte alltid är långvarigt.

Precis som väntat och det måste reta gallfeber på Chelseahatarna är det inga problem alls med Diego Costa efter förra veckans ryggskada. Han är tillgänglig för spel på söndag meddelar Antonio Conte.
    Chelsea har fått ett bud på Asmir Begovic som de har tagit under övervägande enligt managern. Han säger dock inte från vilka. Enligt ryktena kommer det från Bournemouth, inte West Ham som vi hade tippat. Conte säger inget om hur det kommer att sluta men vi vet ju att Asmir egentligen är lite för bra för att vara back-upmålvakt.
    Alla spelare är tillgängliga inför matchen mot Hull på söndag. En match Chelsea bör, ska och måste vinna för att behålla trycket på konkurrenterna särskilt inför de otroligt tuffa matcher som kommer snart.

Hull som vi möter på söndag har sålt förre Tottenhamspelaren Jake Livermore till WBA. Ännu viktigare är kanske att deras bäste anfallare Robert Snodgrass har skadekänning och det är inte klart om han kan spela på söndag.

TORSDAG:
Storseger för U18 i deras försvar av FA Youth Cup. De slog Birmingham på bortaplan med hela 5-0. Målgörare: Mount 37, 45+1, 62; Dasilva 55; James 85
    Det var andra raka 5-0-segern. Nästa motståndare är Sheffield Wednesday redan på måndag.
    Chelsea har ett helt otroligt facit i FA Youth Cup. Vunnit den tre år på raken och varit i final varje år sedan 2012. Sju vinster och tre finalförluster!

ONSDAG:
OFFICIELLT:
Patrick Bamford har lämnat Chelsea för Middlesbrough. CSFC var mycket förtjusta i Bamford som väl aldrig fick en ärlig chans i Chelsea eller i sina senaste låneklubbar. Men hans förra sejour i Boro var en stor succé och han blev då Championships Bäste spelare. Han var en intressant spelare men som sagt, det känns inte som han fick en ärlig chans i Chelsea. Som dock lär gjort en bra affär då han lär kostat 1,5m pund från Nottingham och nu säljs för 6m som kan bli 10m pund beroende på utveckling om vi ska tro medierna.
  Vi önskar Patrick all lycka till i röd tröja.

Chelsea har aldrig förlorat mot Hull i Premier League. Nio matcher spelade. På Stamford Bridge har Chelsea bara släpp in ett enda mål mot Hull. Ett Hull som redan släppt in 45 mål i år. De har dock en ny manager vilket alltid brukar innebära något och de kommer från en fin seger hemma mot Bournemouth.
  Spelar Diego Costa, vilket han säkerligen gör, blir det hans hudnrade match för Chelsea (alla turneringar inräknade). Han har gjort 51 mål hittills. Dvs mer än ett mål per match! Tre av dem mot Hull.
    Chelsea har bara fått två straffar i år, mot Hull ökar chansen då de orsakat tio straffar redan. Hull har hållit nollan i en enda match i år. Det var redan i augusti mot Swansea.

TISDAG:
Diego Costa tränade med laget idag efter sin rehab. Fascinerande är dock att medierna har lyckats få det till att han "förlåtits" och får träna med laget igen - vilket är anmärkningsvärt då laget har varit träningsledigt till idag och därmed inte tränat utan Costa denna vecka! Vårt förtroende för hur medierna tolkar och vrider och vänder fakta och rena lögner för att vinkla som de vill, har nått nya bottennivåer efter följt vad som hänt kring Costa sedan i fredags i medierna.

Det känns onekligen som hela Diego Costa-affären eller vad vi ska kalla mediernas krigsrubriker till helgen inte bara blev en storm i ett vattenglas utan rent av en tornado i ett snapsglas.
    Förhoppningsvis kan vi dock lägga det här bakom oss och bara önska att de sista dagarna av det som ställer till sådana här rykten snart tar slut, dvs silly season och klicktokiga medier.  
    Medier som inte ens kan komma överens om vilken kinesisk klubb som de anser försöker köpa Costa. Även om de verkar tycka 80m pund är övergångssumman och att han får 30m i lön... Och för fram flera olika kinaklubbar som redan fyllt sin kvot av utländska spelare och inte ens får köpa nya spelare... Kinesiska klubbar får nu bara ha tre utländska spelare! Vilket så gott som samtliga redan har.
    Det är väl därför Costas agenter, som har procent på hans lön och övergångssumma, nog kan anses ligga bakom en hel del av den blåst som uppstått - det gäller ju för dem att smida medan chansen att sälja dyrt till Kina fortfarande finns kvar. Chelsea kommer dock absolut inte att gå med på att låta Diego Costa lämna i januari och knappast i sommar heller. Det är en sak att släppa Ramires, Oscar och Mikel dit - spelare som inte var givna och att släppa spelare som klubben behöver från en förstauppställning. För få tror väl att Costa egentligen vill spela fotboll i Kina?!
    Som vi väl redan nämnt, i krig och sportsmedier är sanningen det första offret.
    Under tiden utnyttjar de alla medel och meddelar världen att Costa minsann tränade ensam i måndags. Vilket är naturligt om en skadad spelare på rehab gör, särskilt som övriga truppen har två dagar ledigt! Det är det normala, att spelar som inte spelar, som är på rehab tränar utöver det vanliga schemat - men självklart är det lätt att tolka som man vill om man vill att vitt ska vara svart.

Blaskorna har också alla bestämt sig vem som ska ersätta Diego Costa även om få av dem vågar säga att det sker nu i januari. Så beroende på vilken påhittare ni vill tro kommer Chelsea att köpa Thomas Müller från Bayern,  eller Alvaro Morata som var aktuell i somras.Mindre troliga är väl ändå Romelu Lukaku och Christian Benteke - men inte stoppar det blaskorna. Eller någon annan, men de har lite svårt att hitta kandidater –vilket ine är underligt då det finns få eller ingen som kan ersätta Diego Costa. CSFC däremot tror Costa spelar i Chelsea även nästa säsong och säkerligen mot Hull på söndag, om ryggen tillåter.
   
Falska nyheter trodde man ju var en rysk specialitet tillsammans med Facebook, men nog verkar det vara en växande industri. Chelsea är ju populäraste engelska klubben i Ryssland så det känns inte som ryska hackare är inblandade den här gången! ;) Men nog ligger det i fleras intresse tydligen att sprida sådana här saker nu när Chelsea leder ligan stort. Så vi tar på oss foliehatterna och undrar över konspirationsteorier. ;)
    Oj vad besvikna de blev när Chelsea ändå lätt, klart och stort besegrade mästarna i lördags!

MÅNDAG:
Dion Conroy har förlängt sitt lån hos Aldershot och Jhoao Rodriguez har bytt låneklubb till Cortulua i Columbia.

Det var en riktigt viktig helg som var. Resultaten som blev var i stort väldigt bra för Chelsea.
    Alla lär knappast hålla med, men frågan är om inte två lag försvann från titelstriden. Båda Manchesterlagen tror vi nu får extremt svårt att kunna vinna titeln. I våra ögon är de faktiskt borta från en ren titelstrid även om många matcher till ska spelas. De är tio resp tolv poäng bakom Chelsea nu.
    De lär dock fortfarande kunna kämpa om CL-platser och ställa till det ordentligt då de självklart ska möta fler lag ovanför dem, t ex Chelsea. Men i realiteten tror vi nog att de lagen är borta. Ändå hoppas vi verkligen på att City i helgens näst viktigaste match (Chelseas mot Hull är förstås viktigare för oss) tar poäng från Tottenham hemma på Etihad. Som City spelat på sistone borde de ju åtminstone spela för sin heder.
    Så även om manc-klubbarna kanske får sätta nya mål är ju inte ligan avgjord för det.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-3

Transfers januari 2017>>


SÖNDAG:
Medierna börjar bli närmast desperata nu. Det har inte alls värvats som de tänkt sig i det här fönstret och gissningarna och ryktena får allt mindre substans. Tio dagar kvar. Vi tror allt mindre på de rykten som nu vevas fram. Största överraskningen är inte att Chelsea inte har köpt spelare, utan att Man United inte har köpt spelare - det överraskar oss. Men det säger också mer och mer att januarifönstret är fullständigt meningslöst och mest till för desperata värvningar för krislag.

Everton som väl tillhör de som värvat flitigast i fönstret jagar nu Branislav Ivanovic.

Nelson Semedo är nu den som ska lämna Benfica. Först skulle han till United tillsammans med Lindelöf, en affär som portugisiska och svenska medier ansåg vara klappad och klar men som inte kommer att hända pga prislappen (antagligen). Så nu är det den billigare Semedo som ska till Chelsea då United inte är intresserad av honom heller. Fast billig är han sannerligen inte då prislappen lär vara 45m €. Även om andra säger den är 40m €.

Times som förr var en seriös tidning men som tillhör det mest oseriösa tidningshuset i världen (Murdochs) hävdar nu att Roman A är villig att släppa Diego Costa närmaste dagarna. Det kommer säkert som en överraskning för Antonio Conte och förmodligen för Costa också. Haken? Jo prislappen ska vara 130m pund!

För sommaren; japp, silly season för sommaren har redan börjat. Real Madrid har satt undan pengar för att värva Thibaut Courtois. Fast summan lär nog knappast imponera på någon i Chelsea och aldrig i livet klubben skulle sälja Courtois för ynka 30m €. Skulle Courtois bli såld blir det för en rekordsumma i klass med vad Raiola förväntar sig för Donnarumma, dvs i närheten av vad en Higuain kostar, eller minst det dubbla av den summan. Men fakta har aldrig intresserat spanska medier eller klubbar verkar det som. Summan är en renföroläpming med spanjorer lever ju i illusionen att alla vill spela där.

FREDAG:
Ryktet om Asmir Begovic är att Bournemouth bjudit 10m pund men att Chelsea vill ha 12m.

Patrick Bamford utesluter inte att återvända till Chelsea en dag, men är nöjd med att slippa flytta runt varje halvår och få koncentrera sig på en klubb. Hans uttalande får en att undra om en sak; har Chelsea äntligen lärt sig något och har en återköpsklausul i kontraktet med Middlesbrough?

TORSDAG:
Baba Rahman, utlånad till Schalke slet korsbanden i ACN. Ännu en anledning att inte gilla den turneringen, förutom att den går mitt i säsongerna. Rahman lär knappast spela mer i år och frågan är om han någonsin igen blir aktuell för Chelsea efter det här då han knappast kommer att kunna konkurrera om en plats i sommar. 39 minuter spelade han för Ghanas landslag innan olyckan. Det enda konstiga är att Schalke ska utvärdera skadan och inte Chelsea som är Rahmans klubb, räkna med att det här kommer att hålla fler medicinska team upptagna. Skadan, om det är vad som fruktas kan innebära säsongslån rehab, dvs värre än Zoumas.

Vi hörde om Leon Bailey redan i somras, så självklart försöker nu medierna få oss att tro att Chelseas och Liverpools intresse i jamaicanen i Gent är nytt. Det är det inte. Men frågan är om det blir mer än intresse?! Gent vill dock inte sälja förrän i sommar så om det blir något nu, räkna med utlåning tillbaka. Baily spelar ytter eller anfallare, är 19 år så det är inte en spelare som är aktuell för a-lagstruppen ändå just nu.

Daily Mail har försökt utvärdera Chelseas lånesystem, i en för sportmedierna ovanligt objektiv artikel om det. Men mest intressant i artikeln så här i silly-tider är nog att de också försökt värdera alla utlånade spelare. Det är förstås rena gissningar men inte ointressant. Högst värderad är Andreas Christensen för 32m pund!!! Det är en häftig summa men med tanke på vad en del spelare har kostat i sommar och även nu i januari... Läs mer här >>

ONSDAG:
Tanken var att inte beröra allt tjafs som verkar varit lögn nästan från start till vad som ännu inte är målet. Men det går ju inte. Diego Costa sägs nu fått böta 185.000 pund av Chelsea. Vilket tas upp även av seriösa medier (ibland) som Sky, som går ut med rubriken att det inte är sant....
    Ryktet ska ha uppstått hos totalt oseriösa The Sun och kommenteras av Chelsea på ett sätt som borde stoppa ryktesspridningen, men det vet ju att det inte gör: "Vi har inte för vana att bötfälla spelare för att de är ryggskadade".

Italienskt rykte, så vi tar det för vad det är, Italienskt Rykte. Keita Balde från Lazio, mer känd för att träningsvägrat, lär vara av intresse för Chelsea - till sommaren.

Så förstås massor av rykten kring Alvaro Morata då alla medier bestämt sig för att Diego Costas tid i klubben är över.

Unge målvakten Jamie Cummings har skrivit proffskontrakt med Chelsea. Han har just fyllt 17 som är åldern när en spelare får skriva kontrakt. Han har representerat England i U17-landslaget.

Expressen säger ryktet kommer från Independent men det är på sitt sätt helt omöjligt att tro på. Att Barcelona nu jagar Diego Costa (liksom Atletico). Den biten går väl att tro på om man verkligen vill. Men att tro på att de tror att de ska kunna köpa Diego Costa för 450m kr, ca 31m pund, det är löjeväckande. Visst går Costa kontrakt ut 2019, men den summan är patetiskt låg för en skyttekung från ett topplag. Dubbla den och man kan kanske tro lite grann på ryktet.
    Som vi vet har spanska tidningar länge försökt sälja Costa, i princip sedan han kom till Chelsea utan att det hänt. Nu har engelska tidningar verkligen tagit den strategin till sig och enligt dem är han så gott som redan borta från Chelsea....
    Samma Independent hävdar att Antoine Griezmann är klar för Man U, så klar att de redan fixat tröjnumret. Det vore riktigt synd för det är en spelare vi hade velat se i Chelsea, inte i Manure. Dock meddelar vi detta för att mer visa att Independent inte längre går att lita på än att vi tror på det.

TISDAG:
Chelsea ska ha kontaktat Middlesbrough angående en möjlig transfer av Adama Traoré som haft en bra höst sedan han kom från Aston Villa. Han är kanske ligans snabbaste spelare, men av vad vi sett hittills är hans omdöme minst sagt tveksamt på plan. Conte tror säkerligen dock att han kan förbättra hans fotbollsomdöme - om ryktet stämmer. Det är väl dock tveksamt om Middlesbrough vill sälja även om de lär vara överens med Chelsea om att köpa Patrick Bamford.

Unge målvakten Nathan Baxter byter låneklubb, han är utlånad utanför EFLs seriesystem. Från Met Police tilll Solihull Moors.

Som aviserat förlänger Lucas Piazon sitt lån till grannen Fulham. Säsongen ut.

Flamengo sägs ha kontaktat Chelsea över möjligheten att låna Kenedy.

PSG ska ha försökt låna Michy Batshuayi. Chelsea har nobbat. Som väntat.

Tidningarna envisas men källor med betydligt bättre insyn i Chelsea säger fortfarande att det var inget storgräl i klubben mellan Conte och Costa. Nu går en av de inblandade kinesiska klubbarna ut och säger att de hade klart med Costa men att Chelsea vägrar sälja honom före sommaren så det blir ingen affär. Men samma klubb hävdar att de hade klart med ungefär fem spelare fast de redan har full kvot av utländska spelare så det är rena tjafset snarare än något att lyssna till.
    Plus det lilla faktum att denna kinesiska klubbs ägare påstår att han redan hade klart med avtal med både Costa, Benzema och förmodligen flera (lite svårt att bedöma i de andrahandsartiklar som förekommer). INGEN klubb i världen får förhandla med en kontrakterad spelare, än mindre skriva kontrakt eller göra klart med någon UTAN nuvarande klubbs tillåtelse - vilket kineserna uppenbarligen aldrig någonsin varit ens i närheten av att få. Så rena lögnerna alltså.

MÅNDAG:
Det senaste är att Patrick Bamford till Middlesbrough är inte ett lån längre. Det handlar om en permanent övergång till en summa om 5m som kan nå 10m pund beroende på olika klausuler. Bamford förväntas få ett 4,5 års kontrakt.
    Seriösa källor hävdar att han just nu läkarundersöks.

Lewis Baker hade en blandad dag för Vitesse i deras vinstmatch mot Twente. Målgörare och direkt rött kort i slutet av matchen. Tammy Abraham gjorde mål igen och Bristol City förlorade ändå, igen. Marco van Ginkel målade i sin "comeback" för PSV.
    Här är mer om vår utlånade spelare >>

Lucas Piazons lån hos Fulham går bra och det lär bli förlängt säsongen ut denna vecka.

Som vi spekulerat i ser det alltmer ut som om den återkallade Patrick Bamford lånas ut till Middlesbrough vilket är jättebra då han där får en manager som tror på honom.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC