1 Chelsea FC 21 sp 17 v 1 o 3 f 45 - 15 mål 52 p

0                         -               3             (0-1)

Schmeichel, Chilwell, Morgan, Huth, Fuchs, Ndidi, Drinkwater, Mendy, Albrighton, Musa, Vardy

avb: Zieler, Simpson, Wasilewski, King, Gray, Kapustka, Okazaki

CHELSEAS INSATS

7-

Ingen stor match, för mycket felpass och för lite initiativ. Särskilt i första halvlek.
Mycket bättre i andra halvlek. Totalt dominanta i den utan extrema höjdpunkter (men hade Cahills och Alonsos försök gått in...)

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Var vaken, särskilt på en stickare till Vardy men annars behövde han inte vara särskilt aktiv i första. 6
César Azpilicueta Hade väldigt lite att göra på sin kant i första. Mer att göra i andra. Säker i det han gjorde dock. 6
David Luiz Ett bra ingripanden men också en farlig vräkning fram som kunde orsakat självmål. 6+
Gary Cahill Hade en hel del att göra på sin kant i försvaret och gjorde det bra. Hade en jättefin bicycleta som tyvärr inte gick fram. 6+
Victor Moses Fick inte komma med i spelet mycket. 6
N'Golo Kanté Märktes inte lika mycket som vanligt. Han höll väl knappast igen dock inför sin gamla hemmapublik. 6+
Nemanja Matic Solid. Var spelbar väldigt mycket av tiden, höll sig rätt defensiv. 7-
Marcos Alonso Satte målet behärskat och säkert. Väldigt aktiv och med stort självförtroende efter det fina målet. Tvåmålsskytt och det är hans bästa match i Chelseatröjan, åtminstone den där han gjort störst intryck ;) Nära hattrick. 8
Willian Dåliga hörnor och hittade inte boll kändes det som. Var inte vän med bollen idag. Stora felpass alltför många gånger. 6
Eden Hazard Fin assist till Alonsos mål. Började piggt, försvann sedan i första halvlek. 7-
Pedro Borde gjort bättre på den intränade frisparken. Men gjorde mål och det var vaket och är i fin målform. 7-

BETYG

Diego Costa skadad enl Conte, media anser annorlunda. I vilket fall som valde han uppställningen med falsk nia men det fungerade inte lika bra som mot Bournemouth. Rörligheten och tempot saknades.
Fick igång ett bättre Chelsea i andra halvlek där laget tog kommando av matchen.

7-

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Marcos Alonso

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Mästarmöte mellan de två senaste säsongernas mästare!

Som vi sett har en allvarlig konflikt uppstått i Chelsea och som konsekvens av det är Diego Costa petad och spelar inte för Chelsea den här helgen. Förhoppningsvis löser sig situationen och de agenter och andra som försöker få Costa att lämna Chelsea så de ska kunna tjäna mer pengar på honom försvinner. Annars kommer Chelsea få stora problem för Costa kan inte ersättas just nu.

Chelsea spelar idag med falsk nia som var så framgångsrikt mot Bournemouth i helgerna. En seger idag är nu långt viktigare dels för att bevisa att Chelsea klarar sig utan Costa i åtminstone några matcher, dels för att motståndarna tar poäng varje omgång nu, dels för att komma tillbaka efter den svaga insatsen mot Tottenham.

Före matchen talar Conte bara om att Costa hade skadekänning i ryggen i tisdags, och att det ska vara anledningen till att han inte tränat och spelar idag. Nu glömmer vi det och koncentrerar oss på Matchen.

Leicester försöker matcha Chelseas system genom att spela 3-5-2. Vi får se hur det går för dem, deras backlinje är ju ganska trög. De har hållit nollan i två raka matcher, så kanske är deras försvar ändå på väg tillbaka till förra årets form. Ändå bör Chelseas kvicka anfallslinje idag passa dem rätt illa.
    Ett missat pass på mitten och Leicester skapar en väldigt bra chans. Musa sköt i tuff vinkel men Courtois var med på det, Vardy lyckades inte få ordning på returen. 2 En varning till Chelsea att sköta passningsspelet på mitten idag.
    Ett långt anfall av Chelsea som via många passningar når fram till Marcos Alonso som kan sätta första målet efter 6 minuter. Hazard passade och lade upp för honom. En perfekt start. Mycket vaket av Hazard, för hade han försökt vända själv och skjuta hade en stor Morgan varit i vägen.
    Alan Birchenall som operades för hjärtattack idag hyllas i tionde minuten. Birch har spelat för både Chelsea och Leicester.
    Hörna på ett Alonsoninlägg. Han har onekligen börjat piggt. 12 Ofarlig till Morgan.
    Första kvarten tillhör Chelsea, Hazard och Alonso.
    Alonso förlorar bollen vid linjen, och det ser oschysst ut, men domaren friar och Albrighton får till ett bra inlägg som Vardy inte riktigt når utan det blir inspark. 17 Klart tveksamt domslut.
    Allt händer på Chelseas vänstersida hittills i matchen. Nästan inget alls på andra sidan, oavsett vilket lag vi talar om.
    Underbart pass från Pedro till Hazard. Moses görs ned när han fick bollen en bit framför sig. Marriner friar. 19 JT blev utvisad senast för en sådan tackling!
    Leicester har en bra period just nu och Marriner fortsätter gynna Leicester i sina domslut. Bra frisparksläge för dem. 22. Leicester har haft en bra period, och helt på Chelseas vänstersida. Ingen blå går på bollen ändå håller Chelsea påa tt ställa till det lite, och gör hörna av den.
    Ropen Diego skallrar på King Power Stadium. Vi får se hur den situationen löser sig nästa vecka men CSFC är optimister och tror vi kan kalla det en fnurra när rubrikdammet lagt sig.
    Kanté går hårt mot Mendy, båda träffar boll samtidigt men Mendy är den som blir mest lidande. Frispark dock för Leicester. Mitt på plan. 24
    Frispark för Chelsea när en kontring bryts och Pedro görs ned på mitten.
    Skulle tro 75-80% av spelet första halvtimmen har skett på vänstersidan av plan från Chelseas synvinkel. Ovanligt ensidigt.
    Leicester har haft mesta spelet efter Chelseas första kvart, inte oväntat men inte heller bra. Som tur var har de skapat väldigt lite farligheter av det.
    Kanté och Hazard på väg att vägga sig igenom, men kom inte hela vägen. 30
    Matic skjuter från långt håll, Morgan täcker. 31 Chelsea har haft lite mer boll igen men får inte riktigt till det snabba fina spelet från inledningen.
    Farlig stickare till Vardy men Courtois är ute och tar hand om bollen. 33
    Mycket farlig boll in då Vardy får till ett bra inlägg när han springer ifrån Cahill, som Courtois stoppar upp. Såg farligt ut, nära att Luiz stöter bollen i mål innan Courtois gör det bra. 36
    Chelsea spelar tyvärr inte bra just nu. Saknar linjer och tanke i spelet och har väldigt svårt att etablera någon form av tryck. För många felpass på mitten. Domsluten går väl inte heller vår väg om vi ska säga så.
    Schmeichel ute och viftar, men de har tur och bollen går till inkast, men det kunde slutat illa för dem hade Chelsea fått tag i den. 39
    Alonso ordnar en hörna. 39 Dubbelhörna. Bollen ute innan den når fram. Kanske lite tur för Leicester då Morgan helt klart knuffade bort Luiz.
    Pedro kontrar själv mot fyra blå, slutar med frispark ca 25-30m ut. 42 Luiz vid den. Variant med låg boll till Hazard som sätter upp Pedro som tofflar bollen utanför.... oj vad synd. Det kunde, borde blivit mer av det. 43

Ingen bra halvlek av Chelsea om vi ska vara ärliga men ledning och det ska vi vara glada för. Leicester har haft mest boll och möjligheter, dock inga stora farligheter. På tok för mycket felpass har gett Leicester bollmöjligheterna. Chelseas enda skott på mål, i mål. Nästan som motståndarna i de senaste matcherna då deras fem skott på mål gav fyra mål.

ANDRA
Chelsea måste ta tag i matchen, höja tempot, sätta passningarna. Kanske ett tidigt byte för Fabregas som kan hitta de öppnande passningarna. Chelsea behöver höja sig minst ett snäpp om vi ska hålla det här en hel halvlek.
    Chelsea bollar runt i inledningen på andra till Moses inlägg stoppas upp. Chelsea behåller boll och börjar om. 48
    Ett dålig pass av Fuchs snappas upp men skott blockeras och returen likaså. 49
    Chelsea har försökt sig på några mer vågade passningar och en fin till William slutar med att Fuchs får gult kort nere vid linjen. 50
    Willian till Luiz och bollen hamnar hos Alonso mitt framför mål vid straffområdeslinjen och han sätter bollen vid stolproten via en touch på Wes Morgan. 51 Hans första i sjätte minuten, hans andra i sjätte minuten i andra halvlek!
    Långt inkast av Fuchs till Albrighton som försöker filma sig till en straff. Slipper gult kort. 56
    Hazard tar sig fram men kan inte flytta berget Morgan så han får inte chans att skjuta mot mål. Men var det inte hörna? Det blev inte hörna i vilket fall som. 58
    76% bollinnehav i andra halvlek för Chelsea. 59
    Okazaki ersätter Robert Huth, det får man kalla offensiv byte. 60
    Bra aktion av Willian men passningen mot Hazard alltför lättläst. 61
    Alonso fixar ännu en hörna. Vilken match han har. 62
    Cahill försöker sig på en bicycletas och gör den bra, men Morgan hinner fram och tar den i magen. 62 Visserligen tog den på Morgans arm, men den var framför kroppen så absolut ingen straff.
    Willian slår hörnan i händerna på målvakten.
    Alonso nära hattrick, möter en volley och den går en meter utanför!!! 64
    Hazard försöker men bakåtpasset når inte fram. 65 Matchen är rätt öppen just nu.
    Willian haltar omkring och kanske dags för byte. 69 Han har inte haft någon stor match idag.
    Schmeichel sen ut och Pedro nickar lätt in trean. Han är i målform just nu. 71 Willian assisterade via målvakten. Pedro var också den som satte upp hela situationen.
    Vi vågar nog räkna in en vinst med kvarten kvar, inget tyder på att Leicester kan vända detta. Förhoppningsvis kan de inte reducera heller. Det är trevligt med nollor.
    Fabregas in för Hazard. 79
    Moses nära gult kort när han slänger sig lite väl tydligt. 83
    Michy Batshuayi in för Willian. RLC in för Pedro. 84
    Hörna för Leicester och Fuchs får till skott på mål, lätt för Courtois dock. 87
    Båda lagen väntar på slutet. Två minuter tillägg.

En stark, och på många sätt imponerade seger efter besvikelsen på White Hart Lane och mediebråket kring Costa, om han är skadad eller inte...medierna tolkar som de vill oh vi kan bara gissa vad sanningen är. Viktig seger också. Mer viktig än vad vi kanske vill erkänna då det är lätt att tappa fokus efter en bruten svit och en förlust. Dags för en ny svit hoppas vi. Hull härnäst och sedan ett par rackarns svåra matcher där Chelsea måste ta poäng, för som topplagen tar poäng just nu måste vi ta mer poäng av de direkta konkurrenterna än vi gjort hittills. Chelsea har nu fler poäng än under hela förra säsongen!

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner

BETYG

Vi höll väl inte direkt med om en del domslut som han gav de blå. Får ändå godkänt med lite minus men helt neutral kan vi inte betrakta honom som.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook