csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 20 sp 16 v 1 o 3 f 42 - 15 mål 49 p
 
4 januari 2017

CSFCs spelarbetyg

Tottenham    Tottenham    vs    CHELSEA      Chelsea   
          2                          -                0             (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Tottenhams start-XI

Lloris, Walker, Dier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Wanyama, Dembele, Eriksen, Alli, Kane

avb: Vorm, Davies, Trippier, Wimmer, Sissoko, Winks, Son


CHELSEAS INSATS

 

  6+

 

Spelade enligt de taktiska linjerna. Men som i förra matchen kostade dålig koncentration i försvarsspelet runt halvtid väldigt mycket. De får göra två närmast identiska mål runt halvtid, man gråter blod. Saknade också helt flyt i matchen. Ingen helt dålig insats, men en insats helt utan det där extra.

Bara en sådan där dag, vid helt fel tillfälle. Effektivitet avgjorde. Båda lagen hade två skott på mål. Tottenhams nickades i mål!

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Kunde inget göra på målet. Såg dock ut som han kunde gjort mer på det andra. 6
César Azpilicueta Missade att Alli var uppe i rygg på honom vid målet. 6
David Luiz Gjorde det han skulle och lite till. 7-
Gary Cahill* Klantig när han tvingades ta kort. Annars solid. 6+
Victor Moses Upphävde offsiden och bevakade ändå inte Alli. Klart minus för det. Sedan samma situation en gång till! 5
N'Golo Kanté Bäste Chelseaspelare i första halvlek. Mattades kanske lite i andra. 7+
Nemanja Matic Underbart pass till Hazard in inledningen. Mycket bra första halvlek. 7+
Marcos Alonso Gjorde inget intryck på sin sida. Eriksen var kanske inte hans uppgfit men det var ändå från hans områden han fick härja som mest. 6-
Pedro* Hittade inte alls in i matchen och verkade mest vara irriterad på Costa för ett missförstånd tidigt. En riktigt svag första halvlek långt från den form han visade innan avstängningen. Form är verkligen färskvara. Spelade upp sig när han bytte till wingback. 5+
Eden Hazard Kunde gett oss en kanonstart men verkade nervös och missade...Borde gjort bättre ifrån sig med den chans han fick där. En besvikelse tyvärr idag. Sliten??? 6+
Diego Costa Kämpade men fick inga lägen i första. Lite bättre möjligheter i andra men inte tillräckligt bra. Beröm dock för inställningen. 6+
---    
Willian In för Alonso. 65. Fick ingen betydelse tyvärr, kom in för sent. 6
Cesc Fabregas In för Kanté. 79. För kort tid för betyg. -
Michy Batshuayi In för Moses. 85. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Ivanovic, Zouma, Chalobah, Fabregas, Willian, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Hans taktik fungerade till spelarna började fundera på halvtid. Lär få jobba med hur Chelseaförsvaret kunde släppa till två nästan identiska mål. Deprimerande att de tillät de spelare som man varnar för få göra det, efter att de inte varit med riktigt innan dess.
Borde bytt långt tidigare, Pedro borde få gått redan i halvtid. Fabregas skulle kommit in direkt efter andra målet.
Tog nog tyvärr ut fel lag även om man förstår skälen till laguttagningen.

6-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Nemanja Matic

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Det vi undrade mest över i laguppställningen innan är Matic eller Fabregas. Matics defensiva kvaliteter eller Fabregas fantastiska passningsfot från start! Pedro eller Willian i attacken. Pedro är kanske valet för snabba kontringar, Willian för lite mer kontrollerande spel! Conte har alternativ i Chelsea oavsett om vissa s k experter anser att vår trupp är tunn...
    Svaret blev: Matic och Pedro. Conte satsar alltså lite försiktigare från start och räknar med en kontringsmatch. Men med Willian och Fabregas finns ju folk som kan vända det.
    Spuds startar med en helt väntad elva.

Precis som senast matchar Tottenham Chelseas uppställning med trebackslinje. Det gick ju bra för dem i en halvlek.
   

Det här lär bli spännande, hjärtattackläge redan från start känns det som ;)
    Intensivt är nog bara förnamnet och det ser vi redan första halvminuten, där bollen dock irriterande nog studsade Tottenhams väg i duellerna. Lloris dock förste målvakt att röra bollen, men vi kan inte räkna det som ett anfall.
    Vi hoppas verkligen få se Hazard göra en sådan där match idag. Han var blek senast för att vara han och fantastisk i matchen innan. Gäller kanske hurdan start han får. Chelsea spelar kontrollerat och Tottenham har den något högre intensiteten. Precis som väntat.
    Jättechans men Hazard blåser den. Fantastiskt pass från Matic som har ett lite högre utgångsläge än väntat. Men Hazards skott är rätt svagt och går utanför när han har friläge även om vinkeln kanske inte var perfekt. Där borde han gjort bättre ifrån sig faktiskt. 5
    En incident med Vertonghen som drar i Pedro och sedan spelar teater när Azpi kommer upp mot honom visar att Atkinson måste hålla i matchen så den inte blir som i våras. 6
    Suverän brytning av Kanté mot Alli. 7 Vilken intensitet det är. Tottenham går på snabbare mot bollinnehavaren. Båda lagen spelar bra men får ingen som helst tid med bollen.
    Tottenham måste vinna för att vara med i titelkampen, frågan är om det kommer göra dem för ivriga?
    Kane får en bra chans men Courtois hinner ut och tar bollen. 10
    Bra brytning av Luiz mot Rose. 12
    Jämn första kvart, förmodligen lite mer boll för Tottenham. Bästa chansen till Chelsea men Tottenham har haft en bra också. Chelsea överlåter lite initiativ till Tottenham. Som väntat alltså. Matic och Kanté bra för Chelsea. Hazard och Pedro tyvärr än så länge osynliga.
    Frispark för Tottenham långt ut när Moses springer på Roses ben. 16 Luiz nickar bort framför Alderweireld. Slutar med ett ofarligt skott från Walker.
    Atkinson har satt en rätt hög ribba och vill inte blåsa för mycket. Än så länge har han dock kontrollen över händelserna.
    Pedro blir av med bollen och fäller sedan Rose. Klumpigt gjort. Gult kort. 18 Han har inte kommit in i matchen och det där var nog frustration över ett dåligt ingripande som sedan blev sämre.
    Atkinson ger fördel som ger Spurs en farlig chans men mittförsvaret rensar. 19 Fortsatt hög intensitet och några spelare har ännu inte hittat in i matchen. Oroande nog för Chelsea är det våra yttrar Hazard och Pedro framförallt.
    Än så länge har Chelsea hållit Tottenham bättre än vad man gjorde på Stamford så här dags i matchen, men det finns tecken på att Tottenham får mer utrymme nu. Hörna för dem. Bort av Chelsea och bra kontring.
    Costa söker Pedro men Pedro är inte med på den och Lloris tar den lätt. Missförstånd där Costa nog borde valt ett annat alternativ. Irriterat mellan Pedro och Costa efteråt. Sådant vill vi absolut inte se. Koncentrera er på matchen istället för att skylla på varandra. 22
    Eriksen får skottläge där han inte ska få det. Utanför. 23 Farligt.
    Costa görs ned. Dock inget kort. Vilket det kunde varit då Alderweireld sulade Costa över vristen. 24. Ca 30m ut. Luiz tar den. Hårt över. Vi saknar fortfarande ett frisparksmål den här säsongen.
    Ännu inga skott på mål av något lag.
    Bollen studsar fortfarande mer vitt än blått i likalägen. Dvs lägen där den gå till vilken som spelare i en duell.
    Ett litet missförstånd mellan Azpi och Luiz men då Cahill var vaken blev det inte farligt, men gestikulera mindre och spela mer. 27
    Costa får boll men Wanyama tar den bakifrån. Schysst tackling och skickligt spelat. Litet övertag för Dembele och Wanyama på mitten kanske.
    Taktiskt sett är matchen nog helt som Conte har lagt upp den för Chelsea. Inga stora farligheter för Tottenham ännu. Chelsea har haft kontroll på de farligaste spelarna.
    Moses ligger kvar och har ont, ser inte bra ut. Rose sparkade ned honom efter att han spelat bort bollen. Där skulle Chelsea haft frispark och Rose förmodligen gult för sen tackling, klarade sig med en tillsägelse men det är några incidenter med honom nu så det lär nog komma. 31 Istället blir det hans tur att få behandling. Förmodligen är det från samma situation om vi ska tro repriserna, det är blodvite för Rose.
    Kampen på mitten är verkligen mellan Wanyama och Kanté, ibland även rent personligen mellan dem. Lite för många gånger som spelare kommer bakifrån och erövrar boll. För högt tempo eller för låg vaksamhet....?
    Demebele verkar man-man-markera Hazard på mitten, följer honom som en skugga och lyckas tyvärr irritera lite väl bra.
    Hazard får fram bollen till Costa som får hela foten under bollen och högt över. 36 Synd.
    Costa stressar och Lloris chansar lite, något meter fel och Costa hade kunnat snappa upp det passet till backen. 37
    Cahill tar ett gult kort efter att han totalmissat en enkel boll och nästan frispelat Eriksen. 38 Klantigt gjort, men kanske rätt att ta kortet sedan.
    Lång boll till Dier, Courtois får en hand på nicken inåt. Intränad variant helt klart. Reprisen visar att det var tur att Courtois fick handen på den för annars hade Kane kunnat få fram en tå. 39
    Hazard görs ned fult av Wanyama som får kort givetvis. 40 Där såg vi lite av Hazards fantastiska ryck och Wanyama hängde inte med utan fick spela oschysst.
    Tre minuter kvar av första och säkert något tillägg, gärna ett mål nu som senast av Pedro, men absolut inte släppa till något.
    Chelsea får lite spel runt boxen, slutar med ett inlägg som Tottenham för säkerhets skull lägger till Chelseas första hörna. 43. Pedro tar den.
    Kort till Hazard som lyfter in till Lloris. Inte så bra.
    Offside på Costa, tyvärr då det var ett bra läge.
    Hazard har vaknat till lite men har ännu inte kommit loss. Costa löper mycket men lite samma sak för honom. Kanté och Matic de dominerande Chelseaspelarna i första.
    Två tilläggsminuter. Och då kommer målet för Tottenham då Alli får gå upp helt obevakad och nicka i mål. Mosers upphäver offsiden och Alli helt ren mellan Moses och Azpi. Usel koncentration precis när den skulle vara som störst. 45+1 Fy fasen. Det enda rätta han gjort i hela halvleken.
    EXAKT VAD SOM INTE FICK HÄNDA OCH SOM VERKLIGEN INTE BORDE HÄNT.

En taktiskt låst första halvlek med bara halvchanser där båda lagen lyckats neutralisera motståndarnas farligaste spelare. Till Chelsea tappade koncentrationen.
    Ett skott på mål, ett mål. Psykologiskt i sämsta möjliga ögonblick dessutom. Men...

ANDRA
Pedro bör tas ut ganska omgående. Han har inte alls hittat in i matchen och Chelsea måste nu dessutom öppna upp sig för att hitta en kvittering när de tappar koncentrationen och släpper till en sådan chans.
    Chelsea har vänt underläge förr under säsongen, även mot Tottenham. Men det kräver nog att Hazard kommer igång och förmodligen ett tidigt byte av Pedro som inte alls är med i matchen utan mest tjafsat med Costa, vilket verkligen inte är något man vill se mellan lagkamrater i sådan här viktig match. Dessutom kortad.
    Riktigt bra skott av Costa, men Lloris hinner ned med en arm. Alldeles för bra räddning. 47. På inlägget från Alonso går bollen förbi och blir till en resultalös hörna.
    En boll som nickas i straffområdet, nickas till slut utanför av Hazard. 49
    Chelsea satsar framåt dock.
    Moses görs ned på straffområdeslinjen. Atkinson fegar för nog såg det ut att vara en foul. 49
    Bra anfall men dålig sistaboll av Alonso. 51
    Lovande inledning av Chelsea i andra.
    Lloris ute och rensar slarvigt men Hazard får inte kontroll utan Wanyama kan ta bollen. 52 Dags för lite magi av Hazard nu.
    Matic skjuter från långt håll. Över. 53
    Bollarna fortsätter studsa för Tottenham i duellsituationerna.
    Så tillåter Chelsea Eriksen igen att sikta in sig på Alli som kommer vid bortre stolpen. Vad gör ni? Deras andra skott på mål. Moses igen inte på plats utan Alli kommer mellan Azpi och honom. Man gråter blod, allt går deras väg men hur kan Chelsea släppa in två nästan likadana mål runt halvtid?
    Nu måste Willian komma in för Pedro och kanske Fabregas också.
    Moses ned igen på linjen och Atkinson igen vinkar av det. 57
    Hazard fin boll till Costa som tvingas ned mot linjen. Slutar med att Costa driver ned mot linjen lite senare och tvingar fram en hörna. 58
    Pedro nickar svagt på ett inlägg från Alonso. Enkelt för Lloris. 59
    Chelsea måste sätta stopp för Eriksens inlägg, de är på tok för långsamma med att attackera honom.
    Bra boll från Hazard till Pedro som dribblar bort sig själv. Ännu ett läge bortslarvat. 60
    Chelsea har helt tappat momentum nu.
    Willian in för Alonso. Åtminstone verkligen ett offensivt byte. Fast kanske lite svårt att förstå när det sker. 65 Pedro ska ersätta Alonso på den kanten?
    Just nu känns det inte som Chelsea kan vända, det var för mycket luft som gick ur vid andra målet. Även om de börjat försöka igen lite grann men Tottenham kan alltför lätt försvara sig. Vi saknar den riktige Hazard just nu. Han har helt tappat formen i de två senaste matcherna och just nu behöver vi hans magi mer än någonsin.
    Pedro har gjort fler bra saker sedan han blev wingback än han gjorde i hela matchen innan. 70
    Det går för långsamt, Tottenham hinner läsa och blockera varje läge.
    Hörna 72, blir till ny vilket var bra då den var dålig. Kortvariant. Som Chelsea fullständigt slarvar bort med en totalmiss.
    Tottenham står bara samlat och slår bort då Chelsea inte hittar luckor och inte luckrar upp det heller. Conte måste sätta in Fabregas som kan slå de rätta passningarna.
    Moses orsakar en frispark i farligt Eriksenläge. 76 Bra, men utanför.
    Bollen studsar inte Chelseas väg. Fabregas in för Kanté, trodde nog det skulle bli Matic. 79 För sent byte tyvärr.
    Michy in för Moses. Men det är för kort tid kvar för att vi ska tro på det här. För sent, allting är för sent. Allt Tottenham behöver göra är det de gör, störa spelet och stänga ned.
    Luiz nickar högt över när Azpi slår in bollen. 89
    Chelsea hotade tyvärr inte ens att göra mål på slutet.
   
   
Hur man kan låta två närmast identiska mål få komma till genom att båda gångerna ge samma spelare exakt samma sorts utrymme genom samma misstag?
Det vinner man inga titlar på. Inte heller slår man nya rekord.
Vissa spelare ser slitna ut nu (särskilt wingbacks) och Conte måste börja rotera och spela in andra spelare så han har fler alternativ. Han fick inte till det idag.
Nu gäller det för Chelsea att studsa tillbaka mot Leicester i nästa vecka, och dessförinnan måste Conte hitta vilka backupspelarna är i matchen mot Peterborough (som också måste vinnas).

Är tyvärr rätt besviken på Chelseas insats, den var ok men två sådana mål får man inte släppa till. Och sedan var de idélösa. Vi kan inte heller säga att bollen studsade vår väg ikväll.

En riktigt sur förlust av alla möjliga skäl. Men serien är inte slut och vi tappar inte modet ännu. Det var inte rätt lag som startade, men det är lätt sagt med facit i hand. Särskilt när man saknar flyt, det var inte många bollar som studsade Chelseas väg.

Det är bara att bryta ihop och komma igen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson

BETYG

Kunde, borde kanske blåst för straff/frispark men fegade där. Better safe than Mike Dean...

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook