csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 18 sp 15 v 1 o 2 f 38 - 11 mål 46 p
 
26 december 2016

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA  Chelsea vs         Bournemouth  bournemouth        
          3                                   -                 0             (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Bournemouths start-XI

Boruc, Francis, Steve Cook, Brad Smith, Daniels, Arter, Gosling, Adam Smith, Wilshere, Surman, King

avb: Afobe, Callum Wilson, Stanislas, Federici, Fraser, Mings, Ibe


CHELSEAS INSATS

 

  8

 

Underbart spel av Chelsea och all heder till Bournemouth som försökte spela fotboll istället för att parkera bussen. Mycket roligt match att se tack vare det. Vilket kontringsspel Chelsea bjöd på.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Bra räddning i första på Wilsheres skott. Och en väldigt bra i andra på Afobes friläge. 7
César Azpilicueta Några bra och tuffa brytningar. Men har nog haft tuffare matcher. 6+
David Luiz Hård och resolut i sitt spel utan att vara nära kort. Bröt upp det mesta Bournemouth försökte kasta mot honom. 7
Gary Cahill Hade en rätt lugn match på sin sida. Solid och säker. 6+
Victor Moses Märktes inte så mycket som vi sett i en del andra matcher men solid och säker insats hela tiden. 6+
Cesc Fabregas Assistkungen slog till och fick ännu en. Flera underbara passningar idag igen. Han tänker verkligen kämpa om en plats i startelvan, det visar hans senaste insatser. Härlig frispark som var värd ett mål. 7+
Nemanja Matic Solid och säker insats även om han hade lite problem med Jack Wilshere på mitten. Åtminstone i första. 6+
Marcos Alonso En lugn match för Alonso och med ett så rörligt anfall kom han till färre inläggssituationer än vi är vana vid från honom. 6+
Willian Bjöd på härligt spel många gånger, ändå i skuggan av de andra i anfallet. 7+
Pedro* Underbart välplacerat mål. Väldigt skickligt, både välplacerat och en chipp liksom helt utan chans för målvakten i en pressad situation. Missar nästa match. 8
Eden Hazard Var på härligt spelhumör igen. Vilken njutning det är att se honom så här. Världsklass helt enkelt. Satte sitt 50e ligamål för Chelsea också. Han skapade dessutom straffen när han lurade skjortan av backen. 9-
---    
Nathaniel Chalobah In för Willian. 83. För kort tid för betyg. -
Ola Aina In för Moses. 89. För kort tid för betyg. -
Michy Batshuayi In för Hazard. 90+3. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Ivanovic, Zouma, Loftus-Cheek, Batshuayi, Chalobah, Aina

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Man kan ju inte klaga på laguppställningen när Chelsea spelar som de gjort idag. Ändå, hade gärna sett att Bats fick en chans, men han får väl vänta till den 7e och matchen mot Peterborough.

7


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Bournemouth är svårbedömda, de slår Liverpool men spelar sedan uselt. De varvar verkligen sina insatser men har varit starkast på hemmaplan. Det ska bli väldigt intressant att se Chelsea utan avstängda Diego Costa och N'Golo Kanté, två oerhört bra spelare hittills under säsongen. Ändå tror och hoppas vi Chelsea klarar av detta och sätter nytt klubbrekord. Även om Cherries inte förlorat på annandagen på sex år.

Batshuayi får inte chansen från start, vilket vi tycker är synd. Men Conte satsar på Hazard som central anfallare istället. Fabregas in för Kanté som väntat dock.

Optimistisk start av Bournemouth medan Chelsea verkar leta lite efter sina positioner. Vem som egentligen spelar nia istället för Costa är lite oklart, förmodligen kommer Pedro och Hazard att alternera på den positionen med många positionsbyten.
    Första stora chansen är en lång boll till Pedro från Fabregas vid mittlinjen. Pedro når den inte riktigt men får en hörna. 6 Hörnan är kort och tar på en Bournemouthspelare och hamnar i famnen på målvakten.
    En för kort boll på mitten ger Bournemouth en chans men Matic kommer tillbaka och stänger effektivt ned kontringen. 8 Bournemouths spelplan tycks bygga på att sätta stark press tidigt på Matic och Fabregas på mitten. Att inte ge dem tid att bygga upp spelet. Båda är ju långsammare både i passningsspelet och rörelserna än Kanté.
    Hörna till Bournemouth efter en lång frispark. 11 Den hamnar hos deras målvakt.
    Som så många på sistone matchar Bournemouth Chelseas uppställning och spelar en trebackslinje istället för sin vanliga fyra. Kanske delvis också för att Aké inte får spela.
    Wilshere knockar Hazard med en armbåge och får ett kort. 14
    Långt skott från Hazard, välplacerat men ändå lätt för Boruc. 15
    Matic dribblar sig igenom försvaret men får bollen för långt ifrån sig. 17
    Bra brytning av Azpi. 17
    Bra brytning av Luiz och snabb kontring där Luiz kom längst fram. Pedro skjuter men touch ut såg det ut som men ingen hörna. 21
    Underbar aktion av hazard men Fab tar lite för lång tid på sig att behandla bollen och det slutar med en hörna istället. 23 Snabbt tagen. Hazard trollar lite, hittar Fabregas som lämnar till Pedro som prickskjuter in första målet. 24 Suveränt mål både i uppbyggnaden och i avslutningen.
    Wilshere får gå lite väl lätt in i boxen men Courtois är mycket snabbt ned och räddar. 27 Hörna. Courtois är stor, lång men oj vad snabbt han kan komma ned när han behöver. Fast försvarsspelet där får inte högt betyg, alldeles för passivt även om det fanns risk för straff om de går på.
    Ännu en blixtrande kontring av Pedro, Hazard tar den inåt i banan. Fabregas stoppas exakt i skottögonblicket. Sedan en riktigt bra räddning av Boruc, på skott från Hazard tror vi. 29
    Fabregas klarar sig från kort vilket var den andra på Wilshere inom minuten. Där hade not Fab lite tur som klarade sig från kort. Kommentatorerna tyckte båda var kortvärdiga, kanske inte men två på kort tid.
    Frisparken når till Wilshere efter en dålig nick bort. Han skjuter snabbt men den touchas ut ser det ut soml. Oj. Bournemouth försöker gnälla sig till en straff, det var det verkligen inte. visar reprisen. 31. Men två alldeles för bra chanser för Bournemouth och Wilshere på kort tid. Det måste Chelsea täppa till.
    Chelsea spelar utan central anfallare egentligen. Hazard ligger bakom och Pedro rör sig oftast ut mot vänster.
    Rolig match med många chanser även om Chelsea får akta sig för att ge Bournemouth sådana som de fått.
    Hazard görs ned vid halvcirkeln. Det är inte bara Fab som klarar sig från kort. Frispark dock. 35. Willian och Fab vid bollen. Fabregas lyfter den precis ovanför, hamnar i nätet ovanpå.
    Det är verkligen ingen parkerad buss idag, roligt att se. Vi får hoppas på fler Chelseamål också.
    Där saknades Costa på en härlig boll in av Willian. Där märktes att Chelsea inte har en normal centerforward. 41 För det var ingen där Costa annars hade varit.
    Domaren verkar gett fördel men när Smith skjuter illa över blir det frispark för Bournemouth i farligt läge. Kontroversiellt domslut men kanske inte helt fel, dock det känns onekligen som om de får två chanser av domaren. 45 Bollen i muren, två gånger.
    En rolig halvlek där det kunde stått 2-1 istället för bara ett mål. Vi hoppas på fler för Chelsea i andra. Bournemouth är här för att spela fotboll, vilket få har låtit Chelsea göra på sistone. Wilshere har varit mycket duktig för sydkustarna. Stjärnan i halvleken är dock Hazard och Pedro och Fabregas har stått för delikatesserna.

ANDRA
Hazard lurar skjortan av högerbacken Francis som inte hinner med och solklar straff. 49 Han tar den själv.
    Lurar Boruc till ena hörnan och sätter den hårt i andra burgaveln. Bara andra straffen den här säsongen för Chelsea (första var i första matchen). Dubblade siffror. Hans femtionde ligamål för Chelsea också.
    Riktigt nära igen men Pedro hinner inte riktigt fram. 53
    Bra boll in av Willian och Pedro är nära igen, men Boruc kastar sig fram och hinner först. 55
    Luiz rensar och det ordentligt, nästan rakt upp på motsatta kortsidesläktaren. 56
    Snabb kontring igen och Willian skjuter hårt, men Boruc räddar då skottet är lite väl rakt på honom. 58
    Moses får en chans men missar precis, kunde kanske gjort lite bättre av den chansen. 59
    Det är nästan bara Chelsea just nu. De spelar riktigt bra och det är ju mycket tack vare att Bournemouth kom till Stamford Bridge för att spela fotboll, inte försvara 0-0.
    Rolig situation. Fabregas hamnar i gräset och stoppar bollen framför Hazard, som lättar den över Fabregas och hoppar över. Domaren blåser till slut för frispark på Fabregas. 62
    Fint spel mellan Pedro och Hazard men Haz screenas bort. Pedro får sitt femte gula. Därmed kan han inte spela mot Stoke. Fällde Arter bakifrån. (Luiz och Matic står också på fyra gula så de får akta sig).
    Pedro ensam i en kontring, skjuter strax utanför. 65 Chelsea kontrar så snabbt att inte ens Chelsea hinner med ibland.
    Stanislas in för Surman. Afobe för King. 66
    Kontring och Hazard gör bort sin back, skjuter på Goslings arm. Armen dock vid kroppen så... hörna istället. 69 Cahill knockad och spelet avblåst. Nickade ihop med en försvarare och Cahill fick största smällen. Det borde domaren sett med en gång och blåst för.
    Det blir för mycket, men vilken kontring av Pedro och Hazard. Båda har problem med bollbehandlingen men löser det briljant till bollen rinner bort från Hazard. Tyvärr fick ingen av dem skottläge pga bollstuds. 72
    Friläge för Afobe men Courtois ut och gör en väldigt bra räddning. 73
    Nu överdriver Chelsea nästan och briljerar med dribblingar och utmanar sina motståndare att attackera dem. Och det i motståndarnas straffområde..
    Bournemouth byter in och byter till fyrbackslinje. Ett sista försök att komma i i matchen. Chelsea har helt dominerat andra halvlek. 77
    Missförstånd hos Chelsea och Wilshere hinner emellan innan han går ned med kramp. 79 Han har gjort sin bästa match på mycket länge.
    Willian av till stående ovationer. Han har haft en bra match. 83 Chalobah in.
    Chelsea spelar trianglar med Bournemouth nu. och Moses får en fin chans men uselt skott som knappt ens gick över kortlinjen. Väldigt bra positionerat, väldigt dåligt avslut. 85
    Stående ovation för Moses när Aina kommer in. 89 Bats också på väg in.
    Tre tilläggsminuter.
    Bournemouth lyckas stoppa ännu en blixtkontring av Pedro och Hazard. 90+2
    Ännu en blixtkontring. Pedro kunde spelat Hazard men vänder inåt och skjuter och via två försvarare går bollen i mål. Frågan är om det lär bli självmål, men förspelet är värt att Pedro får det. 90+3
    Hazard av för Michy som fick tre sekunder på plan!!! Självklart stående ovationer för Hazard.
   
   
Härlig match av Chelsea. En lektion i kontringsfotboll. Och med en Hazard som jultomte med fotbollsgåvor för publiken att njuta av. Ändå, effektiviteten kunde varit bättre med tanke på spelet. Men vi ska verkligen inte klaga.
Klubbrekordet är slaget och Chelsea har nu 12 raka vinster och har bara släppt till två mål på hela den perioden!!!
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Jones

BETYG

Stod för ett riktigt kontroversiellt domslut, men om det verkligen var fel är svårt att säga. Hade det blivit mål på det hade vi nog tyckt så. Straffen solklar, liksom att inte blåsa för Bournemouth när de ville ha en i första.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook