csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 17 sp 14 v 1 o 2 f 35 - 11 mål 43 p
always proud to be Blue
12 - 18 december 2016

Nyheter v-50


SÖNDAG:
Nathan Aké fortsätter göra storsuccé när han väl fick chansen i Bournemouth. Idag gjorde han första målet i matchen mot Southampton. Tredje målet på kort tid för en försvarare! Han spelar förstås inte mot Chelsea på annandagen då han är utlånad. Det är kanske tur för oss det.

LÖRDAG:
En härlig seger igen men med ett klart pris då både N'Golo Kanté och Diego Costa får vila mot Bournemouth. Vilket Chelsea bör klara av, särskilt som Conte nu har åtta dagar på sig att spela in Fabregas på mitten och Michy Batshuayi där framme, även om Viasat tror Hazard tar Costas position. Vi är inte övertygade om det och bats förtjänar sin chans nu att få starta. Vi förstår alla hur frustrerande det måste varit för honom att bara fått spela några få ligacupmatcher och mycket korta inhopp. Vad vi hör bakom kulisserna har han förtjänat sin chans genom attityd och spel på träningarna. Hoppas han tar den i allra högsta grad, även om även ett hatrick kanske inte gör att han kan peta Diego Costa. Men Costa är nu i världsklass så det är ju närmast en omöjlig uppgift.

Tangerat men ändå nytt klubbrekord. Elva segrar på raken. Det gjorde Chelsea i september 2009, men då över två säsonger. Chelsea har aldrig vunnit elva raka segrar under samma säsong förrän nu - och fler matcher återstår. PL-rekordet har Arsenal på 14.

Utvecklingslaget fick sin första förlust i Premier League International Cup, hemma mot Dinamo Zagreb med 0-1.

Våra hatare brukar alltid gapa om hur Chelsea är en köpeklubb som köpt sin framgång (vilket samtliga klubbar som har framgång självklart gjort vid olika tillfällen). Fakta dock är att Chelsea idag är en säljande klubb. Och en framgångsrik säljande klubb. Ingen annan klubb har tjänat lika mycket på att sälja spelare som Chelsea, och ibland tjänar vi till och med på att köpa tillbaka dem som David Luiz som kom tillbaka billigare och som en bättre spelare. Om, det är ju en spekulation än så länge, Oscar går till Shanghai har Chelsea sålt spelare för 514,4m pund sedan 2013! Ändå har vi vunnit en ligatitel under perioden och varit med i toppen hela tiden förutom förra säsongen.

Ashley och Joe Cole, gamla Chelseahjältar båda, tränar med Chelsea. Nä, klubben har inte värvat tillbaka dem men låter dem träna med akademispelarna, vilket måste vara en upplevelse för dem (akademin mest, menar vi). Detta för att båda spelarna som spelar i USA är mellan säsonger och ville hålla formen. Men visst är det roligt att se de två i Chelseas träningskläder igen.

FREDAG:
Chelseas omsättning senaste räkenskapsåret ökade 5% till 329,1m pund och vinsten slutade på 4,7m före exceptionella kostnader. De kostnaderna slutade dock på höga 70,6m. Det är dock engångskostnaden som Chelsea åkte på för att man avslutade kontraktet med adidas i förtid och kommer att täckas av sponsorsintäkterna för det nya avtalet med Nike framöver. Att bli av med José Mourinho kostade också mycket pengar då Chelsea bröt kontraktet.

Eden Hazard lär bli tillgänglig men det är inte säkert Conte väljer honom för imorgon. Han låter som om han funderar på att rotera flera spelare, dels för spelschemat men säkert också då Chelsea har fler spelare på väg mot avstängning för gula kort än någon annan klubb. JT är fortfarande skadad.
    Som vanligt vill han inte prata statistik och annat. Därför ser han tio raka vinster lite mer som ett problem än ett roligt faktum. Hans åsikt är den att en sådan serie gör det svårare för Chelsea då motståndarna får en mer avslappnad uppgift då de vet att förr eller senare slutar sviten. De har inget att förlora, Chelsea mer.

Crystal Palace är ordentligt skadedrabbade inför mötete med Chelsea imorgon lunch. Mathieu Flamini, James Tomkins, Connor Wickham, Bakary Sako, Loic Remy, Pape Souare och Steve Mandanda är på deras skadelista. Inte undra på att de varit och är ojämna även om med bättre domare och mindre otur hade de tagit poäng från United som väl egentligen mest imponerade på Bosse P i onsdags, mindre på alla andra.

Det är onekligen intressanta matcher den här helgen. För oss är inget intressantare än matchen mot Crystal Palace, men om vi vinner den kan Chelsea rycka vidare i tabellen.... För City och/eller Arsenal kommer att förlora poäng då de möter varandra. Everton slog Arsenal i veckan och har hemmamatch i derbyt mot Liverpool i scousermötet. Långt ifrån säkert var poängen hamnar i den matchen. Tottenham möter Burnley hemma och spuds ser ju ut att hittat form så där tror vi nog på en seger. United har mycket tuffa WBA borta. Långt ifrån säkert att ens ligans dyraste lag kan rå på dem. Vi såg dessutom hur bra de var mot Chelsea. Och nu lär väl t o m de blinda domarna hålla ögonen på hur Rojo spelar fotboll så en utvisning i den matchen skulle inte överraska.

Chelsea klubbrekord är elva raka segrar. Det kan tangeras imorgon. (Det råder dock en viss osäkerhet vad rekordet verkligen är så vi utgår från att detta gäller Premier Leagueperioden vilket för alla utom Liverpoolfans är den aktuella fotbollshistorien).

Imorgon får vi se Chelsea i Viasat. Men kanalen missköter numer verkligen sitt uppdrag.
    Allt de visar tycks vara Z United med Bosse P som förste rövslickare av spelare där (och så säger folk att bröderna Neville är partiska). Som ett visst mål efter att en avsiktlig hands- och offsidemål blivit godkänt, som inte ens var i närheten av den världsklass Diego Costa visade i helgen med ett betydligt svårare mål! Z United hävdar genom sin gnällesperson att de har otur. För att inte tala om att en viss lång en slipper straff för att avsiktligt armbågat en spelare, och det är verkligen inte första gången ens de senaste veckorna. Särbehandling kallar vi andra det. Det brukar man ju ha när en spelare som borde utvisats två matcher på raken och stängas av i tio får vara kvar (efter säsongens fulaste överfall näst Agueros) efter ett sådant mål och så ett anfall i slutet som ger resultat - hade jag den oturen skulle jag tacka min lyckliga stjärna. Men definitioner är svåra för vissa särskilt om man lever under en viss paranoia (som han släppte lös på vårt lag för ett tag sedan, därför firar vi ettårsjubileum utan honom i dagarna).
    Chelsea spelar på annandagen men Viasat visar återigen United (mot Sunderland!! - åtminstone en vinstchans för det mest hajpade laget) och det ser ut att bli likadant på nyårsafton för att Viasat ska visa Z United. Det räcker nu, prioritera på sportsliga grunder istället för att visa mittenlag i ligan Viasat! Sluta förstöra julen för att smöra. Ni borde skämmas, er uppgift är inte att vara hejaklack eller supporterklubb - det är vår. (Särskilt som priset åter går upp för er kanal).

Chelsea har nu fem spelare som riskerar avstängning innan reglerna ändras till tio gula kort vid nyår. Om de ska passa på att ta kort, gör det innan matchen mot Stoke så ni är spelklara till Tottenhamreturen - tack. Spelarna i riskzonen är: David Luiz, Diego Costa, N'Golo Kanté, Nemanja Matic, Pedro. Ingen är direkt en spelare vi vill undvara.

TORSDAG:
Antonio Conte säger återigen att han föredrar att inte titta på tabellen eller tänka på den. Själva har vi ju inte den disciplinen utan kan bara njuta just nu.

Sex av de sju lag som lett Premier League vid jul har också vunnit Premier League. Är det inte ett trevligt staitistiskt faktum? Särskilt som Chelsea kommer att leda vid jul oavsett vad som händer på lördag mot Crystal Palace. Chelsea har lett ligan vid jul fyra gånger. Ni känner igen årtalen; 04-05, 05-06, 09-10, 14-15. Samma år som vi blev mästare.

Chelsea imponerar inte just nu, och just därför imponerar de oerhört.
    Chelsea sliter sig till småsegrar om det finns en sådan sak, men just det att man ändå vinner fast spelet inte är som det var förra månaden är ju väldigt bra och imponerande. Det är så titlar vinns. Inte genom att slå United med 4-0, Everton med 5-0. Utan de här matcherna som måste vinnas med 1-0. (Dock, för mina nervers skull får det gärna bli lite större segrar i de närmaste matcherna).
    Sex poängs ledning för Arsenal och Liverpool. Redan nu. Det kommer att betyda massor framöver. Tio raka segrar tangerar klubbrekordet från 04-05. Det är också tredje gången Chelsea når det. Arsenal har dock rekordet för PL med 13.

ONSDAG:
Eden Hazard har skadekänning och kommer inte att kunna spela ikväll. Kanske hade han kunnat spela men Conte föredrar att vila honom och inte riskera att skadan förvärras. Willian lär ersätta.

Chelsea U18 startade försvaret av sin titel i FA Youth Cup på ett synnerligen övertygande sätt. De slog Cardiff Citys ungdomar med 5-0. Målgörare: Mount 17; Uwakwe 58; Ugbo (str) 60, 65; Maddox 62

Glöm inte att det var Sunderland som en gång bröt Mourinhos fantastiska svit av obesegrade matcher på Stamford Bridge och de var inte mycket högre upp i tabellen då än nu. Men visst har Chelsea en stor chans att rycka till sig en riktig ledning i tabellen nu efter tisdagens matcher.

TISDAG:
Toffees gav oss chansen att rycka imorgon. Seger mot Sunderland och vi är sex poäng före Arsenal och mer från övriga lag....

Inga poängavdrag så där fick skvallerpressen fel igen, vem är överraskad. Men det gav onekligen klick antar vi.
    Men Chelsea får böta 100.000 pund för spelarstrulet efter Agueros fula överfall på Luiz. Som återfallsförbrytare antar vi då vi varit i några sådana situationer, särskilt under Mourinho som närmast uppmuntrade det. City klarar sig undan med 35.000 pund trots att de fick två spelare utvisade i bråket!

Så har tv-bolagen flyttat matcher framöver igen för de ska visas i tv - men när de kan visa Chelsea imorgon gör de det inte.
    Första ändringen är inte så stor men väntad. Derbyt mot Arsenal 4 feb får en tidig starttid, vilket brukar vara kutym vid stora derbymatcher. Matchen mot Burnley flyttas däremot till söndagen 12 feb.

JT är fortfarande skadad men är i allra högsta grad inblandad i laget ändå avslöjade Antonio Conte på dagens presskonferens. Han fungerar som assistant och förmedlare mellan Conte och laget. Precis som vi trott är JT fortfarande extremt viktig för Chelsea, oavsett om det är plan eller inte. Så det är synd att hans plan tycks vara att spela ett par år till, vi ser honom mycket hellre bli assisterande manager i Chelsea. I Contes ögon är JT fortfarande Chelseas kapten även om Cahill bär armbandet på plan.
    Conte ser fram emot att få uppleva Premier Leagues helgspel. Han har följt det på tv förut och ser det som en fantastisk upplevelse att nu själv få uppleva det. (Lite annan inställning än t ex Z i United m fl).
    Ang Ruben Loftus-Cheek. Conte ser en stor framtid hos honom men han har haft problem med skador under hösten och det är fortfarande inte klart om bästa lösningen är ett lån från januari eller om han ska stanna med truppen. Kenedy är tillbaka och Conte ska nu utveckla honom i Chelseas modell och sedan utvärdera om lån eller att stanna med laget är bästa vägen för hans utveckling också. CSFC tror Kenedy kan ge Alonso konkurrens om vänster wingback.
    Conte ser möjligheter för Costa att utvecklas vidare, ungefär vad Costa själv sa efter WBA. Bäva månne motståndarna.

César Azpilicueta, även känd som Dave, har skrivit på nytt kontrakt med Chelsea. Den populäre, enormt duktige spanjoren som tycks kunna spela överallt har nu skrivit på för att vara Chelseaspelare till 2020. Mycket bra.
   
Chelsea har nu fem spelare på fyra gula kort, vilket innebär att efter Sunderland har vi nog en eller annan spelare avstängd. David Luiz, Nemanja Matić, N'Golo Kanté och Diego Costa är de som riskerar avstängning. Skulle spelarna klara sig till nyår får de amnesti då gränsen då höjs till tio gula kort istället för fem, senast 9 april. (Det blir dock då två matchers avstängning istället för en).

Otroligt nog verkar ingen kanal överhuvudtaget visa Sunderland mot Chelsea imorgon. Varken i England eller Sverige. Tydligen är ligaledarna mindre intressanta än bottenlag som Crystal Palace!
    Sunderland som har haft en bra period till i helgen saknar massor med spelare: Ndong är avstängd. Skadade är: Duncan Watmore, Lee Cattermole, Paddy McNair, Fabio Borini (ex-Chelsea) och Jack Rodwell. Ständiga hotet Jermain Defoe lär dock spela och Sebastian Larsson är tillbaka efter skada, spelade i helgen.
    Det brukar bli målglatt mellan Chelsea och Sunderland. I 30 matcher har det gjorts 111 mål, dvs över tre mål per match.

U18-laget startar sitt försvar av den titel de prenumerat på de senaste åren ikväll, FA Youth Cup. De möter Cardiff City hemma. Och matchen visas i Chelsea TV!

MÅNDAG:
Chelsea fortsätter övertyga och vinna, och viktigast är att de gör det på olika sätt. Genom bländande fotboll ibland, genom karaktär och moral ibland, genom individuell fotbollsmagi ibland. Genom dominans, genom omställningar, genom att aldrig ge upp. Genom att byta taktik, byta spelmodell.
    Antonio Conte har under hösten visat oss fler sidor hos Chelsea än vi sett under flera säsonger sammanlagt tidigare. Han har gjort ett fullständigt makalöst arbete.
   Det var en tuff match, och då det tidiga målet lyste med sin frånvaro kändes det nästan hopplöst att bryta igenom WBAs handbollsförsvar. Att tala om att parkera bussen är inte ens relevant för Tony Pulis's taktik. Men det är trots allt motståndarnas, i detta fall, Chelseas uppgift att klara uppgiften. Ingen har rätt att förvänta sig att det underlagstippade laget ska gå ut och bjuda motståndarna på matchen. (Även om det kan bli trevligt när det sker).
    Problemet är att andra lag nu sett hur Tony Pulis med sitt sexmannaförsvar klarade sig mot Chelsea och vi riskerar att möta den sortens spel fler gånger. Kanske redan på onsdag mot Sunderland som trillade tillbaka ned på sistaplatsen i tabellen.
   Positivt är att Antonio Conte inte är rädd för att ändra sin matchning, att ändra taktik och coachning under matchen och att Chelsea har spelarmaterial att göra just det vilket Willian och Fabregas visade igår. Sedan har vi Diego Costa. En av världens tre bästa anfallare nu, bara Messi och Ronaldo kan väl hållas högre för ögonblicket. Eden Hazard har hamnat i en liten svacka och matchbilden igår passade honom ungefär lika bra som en sko passar som handske.

Sunderland vann några matcher, men förlorade klart i helgen i en mycket viktig match mot bottenkollegan Swansea. De har hemmaplan och en fanatisk bra hemmapublik. Visserligen ligger de sist i tabellen, men Conte lär knappast ta lätt på uppgiften. Han har inte bara visat allt annat en mycket duglig manager ska ha, han har också visat stor ödmjukhet och respekt för vilken motståndare som helst i Premier League så han lär inte tillåta Chelsea underskatta de rödvita svarta katterna.
    CSFCs beundran inför hans arbete i Chelsea är oändligt just nu. Inte ens Mourinhos första år trots att vi nästan gick igenom den säsongen obesegrade har imponerat mer än vad Conte har överkommit med det så häpnadsväckande underpresterade lag han övertog från Mourinho (även om stackars Guus Hiddink var den däremellan som försökte lappa ihop det hela och gjorde det fullt godkänt). Dessutom har ju Contes värvningar varit bra, han tog fram en juvel som slarvades bort. Han visar vilken fantastisk manager han är genom att jobba med det han har och tror på sina spelare. Och fortsätter vi slippa skador, vilket som Conte bevisat inte bara beror på tur och otur kan detta räcka mycket långt. Han är extremt noggrann med hur laget tränar för att undvika skador.
    Nu måste han dock, som han själv erkänner börja rotera mer av flera olika skäl, inte minst för att spelschemat är så tufft över helgerna. Det som skiljer Premier League från alla andra ligor och som är en så stor del av dess charm och betydelse.
    Vi kan bara hoppas Viasat tar sitt ansvar och visar matchen istället för att alltid bara prioriera Man United. Chelsea är ändå ligaledarna även om motståndet heter Sunderland och det är därmed en viktigare match än Uniteds. Viasat har flera kanaler och kan visa flera matcher utom just kl 16 på lördagar om de vill.
    Därnäst följer jojolaget Crystal Palace borta i ett tidig lördagsderby. De spelade bra i helgen och vann klart efter en tuffare period utan resultat. Det är dock en match vi dock får se, liksom de visas på onsdag.

 

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Alla tror ju att Oscar lämnar och därför måste Chelsea värva - enligt medielogiken. Därför dammar man nu av ryktena om James Rodriguez för löjliga 72m pund. Lägg ned är vår reaktion. Marco Verratti, ja. James R - nej tack.

LÖRDAG:
CSFC gav det till Diego Costa, mycket för målet förstås. Eden Hazard utmanade, liksom Dave. Flera tidningar utsåg César Azpilicueta till Matchens Spelare och det är svårt att argumentera gentemot det. Det har tagit lång tid men nu börjar han äntligen få den uppskattning han förtjänar (förutom av Martin Åslund i Viasat förstås, men vad vet han...).
Läs här en artikel om honom>>

Vi har ännu inte sett honom spela för Chelsea, men ändå lär Chelsea tackat nej till två bud på en permanent övergång. Det handlar om Monaco som ville köpa honom i somras efter lån och nu är Milan intresserade av att köpa honom. Antonio Conte har sagt klart nej till båda. Spelaren är alltså Mario Pasalic, mittfältaren som kom till Chelsea från Hajduk Split för ett par år sedan men som varit på lån sedan dess, delvis antagligen pga arbetstillståndsfrågor. Men utan tvekan en spelare Conte vill ha kvar och som vi kommer att få se mycket mer av från och med i sommar.

FREDAG:
Chelsea har tio raka vinster, men Marcos Alonsos rekord är ännu bättre, för han har 14 raka vinster i PL bakom sig. (De fyra andra förstås i Sunderland där han spelade en period). Vinner Chelsea och Alonso mot Palce blir det tredje bäst genom tiderna tillsammans med Nicky Butt och Gary Neville. Toppar listan gör Arjen Robben i Chelsea med 20 raka. Park Si-jung kommer därnäst med 16.

Chelseas julhälsning. Både bra och inte bra eller....
Vad tycker ni?>>

Om Oscar lämnar, vilket alla tycks tro (och blir världens högst betalde spelare!) för Kina i januari lär Chelsea göra Marco Verratti från PSG till hans ersättare. Låter mycket bra, särskilt om nämnda prislappen på 30m stämmer. Verratti bör passa in i Chelseas och Contes högintensiva spelmodell. Oscar lär få 400.000 pund i veckan i lön. Högst i världen...

Och har vi inte hämtat oss från det hävdar "alla" nu att Cesc Fabregas också går till Kina för 40m pund (ursäkta men hur sätts priserna?) till sommaren. Guangzhou Evergrande är klubben han ska till. Vi får vl se, men lönesiffrorna för spelare i Kina är bortom videospelscrazy.

Det är mer eller mindre klart att även Charly Musonda återvänder från ett misslyckat lån nu. Musonda har fått hösten förstörd av skador och lånet till Real Betis avbryts därmed.

Eden Hazard är i träning igen och aktuell för spel mot Crystal Palace imorgon.

TORSDAG:
Igår spekulerade vi att det inte blir någon större affär för Chelsea i januari. Men det vill inte medierna tro på så självklart ska Chelsea köpa Hoffenheims Niklas Sule för 30m pund i januari. Vi tvivlar men ryktet har gått en tid. Vi behöver ingen ny försvarare för framtiden, möjligen kortsiktigt men det är också väldigt kortsiktigt när vi har Zouma och JT.

Zola är klar som ny boss i Birmingham City.

Om några dagar är det ett år sedan José Mourinho sparkades från Chelsea. Mycket har verkligen hänt sedan dess. Igår var det på dagen ett år sedan Chelsea åkte dit mot Leicester och befann sig en enda ynka poäng ovanför nedflyttningsplatserna. Det blev droppen efter hans uppträdande, resultaten, det förlorade förtroendet hos spelarna, gnällandet, klagande = primadonnafasonerna. Kanske är det därför kontrasten mot vad som händer nu är så stor och så härlig. Djupa dalar och höga berg märks onekligen gentemot platta landskap. Mourinho var en stor manager, om aldrig en stor människa. Frågan är idag om ens det första gäller hade han inte haft fotbollens största plånbok?!

Antonio Conte vill inte kommentera de starka ryktena om Oscar men säger att situationen kommer att klarna (vilket väl innebär att något besked kommer) inom några dagar.

ONSDAG:
Det senaste nu om Oscar är att han hellre stannar i Chelsea än går till Kina. Men stämmer summorna blir det nog svårt att motivera.

Gianfranco Zola är åter aktuell som manager, denna gång för Birmingham som sparkat sin manager Rowett.

TISDAG:
Att Oscar är en spelare jag tycker mycket om är ingen hemlighet. Men stämmer det här ryktet är det bara att säga lycka till. Inte för att vi tror på det - ännu. Kinesiska Shanghai SIPG med nya bossen André Villas-Boas (Svennis fick ju sparken) vill värva honom för, sitt ned nu, 52m pund. Fotbollsvärlden är galen, som om vi inte redan visste det med Raiola och Pogba. För en sådan summa kan man ju inte protestera om en spelare som sällan startar numer väljer att gå till Kina för att säkra sin framtid. DOCK, hur sant det här är lär vi inte få veta än på ett tag.
  (Situationen påminner lite om när David Luiz gick till PSG. En populär spelare, men ett bud som var i princip omöjligt att tacka nej till...)
    Tillägg: faktum är att de lite vildare i medierna påstår att budet kan vara värt 60m pund. Dock, det känns rätt intensivt och kanske måste vi förbereda oss på att förlora en spelare som hade en stor potential men inte alltid fick ut den, men som gav väldigt mycket till Chelsea - om detta nu sker.

Skvallerpressen gör det bästa av att Antonio Conte enligt dem vägrar garantera att Cesc Fabregas är kvar i Chelsea efter januari. Därmed lämnar han med den totalt infantila och oerhört begränsade logik som skvallerpressen tillämpar.
    Hur kan någon garantera en sådan sak på en marknad där agenter och spelare verkar ha mer att säga till om än klubbarna ibland. Conte är klok som inte garanterar något alls, förutom att Chelsea kommer att fortsätta jobba hårt. Conte klarar till och med medierna, även om ingen kan hindra medier att tolka vad som sägs åt ett håll som aldrig var meningen. Men så finns det de som förnekar Förintelsen också.

Africa Cup är efter nyår och det brukar vara en pina. I år har Chelsea tur då vi bara har en spelare som kanske skulle spelat där, Victor Moses (Mikel också men han är kanske inte ens Chelseaspelare då) spelar för Nigeria, men de är sensationellt nog inte kvalificerade för kommande ACN. Tur igen, eller ett omen?!

Arsene Wenger är ute och dagdrömmer igen. Han ser inte Chelsea som titelaspiranter. Därför att så fort ett lag är det så börjar det vobbla och prestera sämre enligt honom. Vilket kanske har ett drag av sanning med tanke på att City, Arsenal och Liverpool redan ansetts ha ligan mer eller mindre klar och nu är det Chelseas tur. Problemet för hans teori är att Chelsea nu varit dagsfavoriter längre än något av de lagen och ännu håller Conte ihop det. Visst är Chelsea titelaspiranter men innan ens halva serien är spelad är det bara löjligt att säga att något är annat än gissningar. Särskilt i en liga så tajt som Premier League. Faktum är att inte ens United kan räknas bort ännu (även om vi gärna gör det).

Straight from the horse's mouth som engelsmännen säger: Chelsea kommer inte köpa Victor Nilsson Lindelöf (vilket öppnar upp för Mourinho). Chelsea har Zouma och behöver inte någon annan där. Det beskedet gav Antonio Conte nyligen när han träffade Harri Hemmi med fru Inger i London. Harri som då och då har medverkat här på CSFC ställde frågan rakt ut då han liksom VNL kommer från gurkstaden vid Mälaren. Så då har vi klart besked inför nästa silly som i Sverige lär handla en hel del om VNL. Chelsea kommer inte lägga 50m eller vad dagspriset är på Benficas VNL?

hemmis+conte

MÅNDAG:
Ingen hemlighet men nu har Watford bekräftat att Kenedy återvänt från sitt misslyckade lån hos Watford där Mazzarri vägrade ge honom en chans. Till stor del då Kenedy fick flera skador.

Roma är senaste italienska klubb som inbillar sig att de kan låna Cesc Fabregas under våren. Det kommer inte att hända, sanna våra ord. Hur mycket Fifa-videospelarna i medierna spekulerar i att Conte skulle gå med på det för att få köpa Nainggolan eller Rüdiger till sommaren.

Sunderland kommer att sakna viktige mittfältaren Didier Ndong på onsdag. Han tog sitt femte gula och är avstängd.

Helgens lånerapport på Chelseasajten. Det gick bra för flera lån, som Christensen och Abraham som gjorde mål som vi redan berättat. Även Izzy Brown målade.
Se mer >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC