csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 15 sp 12 v 1 o 2 f 33 - 11 mål 37 p
always proud to be Blue
5 - 11 december 2016

Nyheter v-49


SÖNDAG:
Många resultat i helgen har gått Chelseas väg. City chockförlorade mot Leicester med stora siffror, Liverpool förlorade poäng och Tottenham förlorade sin match efter en riktigt svag insats. Bara Arsenal hängde på Chelsea och Londonlagen har gjort ett litet ryck. Båda spelar nu borta i veckan och på papper har Chelsea det lättaste motståndet även om Everton verkar tappat form helt och hållet.

Chelsea hotas av poängavdrag för att spelarna reagerade när Sergio Aguero försökte sparka knät av David Luiz. Detta då det är femte gången Chelseas spelare blivit indragna, har varit delaktiga i bråk de senaste 19 månaderna. Det låter otroligt att det ska bli så, men FA är paragfraryttare och tycks inte se ett enda dugg till orsakerna bakom. Vi får se vad som händer.
    Vi kan bara påminna om att detta är orsaken till att Chelsea t ex fick betala betydligt mer än Tottenham vid slaget om Stamford Bridge (och inte det som stod i Yorkshire 1066) trots att Tottenham hade nio spelare på kort i matchen. Som sagt, vem som orsakar det tycks inte spela roll för FA.
    Så kanske behöver vi poäng idag av annat än sporstliga skäl, utan helt enkelt för att FA kommer att ta dem ifrån oss oavsett om vi vinner.
    Tack för det Aguero, inte nog med att du avsiktligt försöker skada en medspelare, du lyckas straffa oss för det också - kanske. Fyra matchers avstängning känns alltmer som en löjligt lindrigt straff för dig.

Tävlingen är öppen fram till 12.59 idag. Länk ovan.

Arsenal leder med minsta möjliga marginal, men vi ska möta WBA så Chelsea har alla möjligheter att återta ledningen i tabellen. Gooners klarade sin uppgift igår utan problem. Helgens "totalkollaps" stod City för, även om deras spurt var ok. Eller snarare satte idioterna Aguero och Fernandinho dem i en situation som kanske, till och med mycket möjligen avlägsnade City som titelkandidater och absolut som titelfavoriter genom sitt huvudlösa beteende mot Chelsea. Det här hade nog inte Guardiola och experterna väntat sig (och inte vi heller om vi ska vara ärliga) för några veckor sedan. Inte ens City klarar sig utan två av sina i särklass bästa spelare. Inget lag gör det, och de ska spela två matcher till utan dem. Och Englands dyraste försvarare vägrar imponera i City, liksom han inte gjorde i Everton förra säsongen heller. Utvecklingen verkar tvärnitat för den spelare som Mourinho jagade så hårt när han var i Chelsea.
    Undrar om man vågar tro att West Ham som ser ut att vara i fritt fall liksom Leicester såg ut att vara, kan hitta sig själva och ta poäng av Scousers senare idag?! Oavgjort mellan United och Tottenham skulle också passa oss mycket bra. Det vore trevligt särskilt om Chelsea gör vad alla förväntar sig och besegrar West Bromwich Albion. Osvuret är dock bäst, matchen ska spelas först men Chelsea är förstås stora favoriter även om alla erkänner att WBA är svåra att spela mot.

LÖRDAG:
U18 slog Norwich med 3-1 och är nu i en fyrapoängsledning i sin serie. Målgörare: St Clair 34; Gallagher 45+1; Uwakwe 70

I kraft av fler gjorda mål, exakt samma målskillnad (+21) och poäng fast med en match mer spelad har Arsenal tillfälligt (hoppas vi) tagit över serietoppen.

Igår sades det att Chelsea inte hade några skador förutom JT. Idag framkommer det att det finns seriös oro över David Luiz efter Sergio Agueros överfall förra helgen. Känslan verkar vara att han kan spela men beslutet kommer att tas sent.

Ett ungt reservlag vann enkelt över Manchester United med 3-1. Målgörare: Sterling 30; Quintero 52; Maddox 90. Den ende lite äldre spelaren som var med var Marco van Ginkel som inte är med i a-lagstruppen och därför matchas i PL2 inför vad som ser ut som ett lån i januari.

FREDAG:
För första gången har en och samma klubb tagit hem trippeln i Månadens utmärkelser. Månadens spelare blev Diego Costa (Hazard förra månaden) och Månadens Manager blev Antonio Conte (repris från månaden innan) och Månadens Mål gjordes av Pedro, för den fullständigt underbara kvitteringen mot Tottenham. En historisk månad i utmärkelser, det är spelare, ledare, fans som gemensamt enligt ett särskilt system röstar fram de här priserna.

JT är inte tillgänglig pga skada. Oscar är sjuk och det är tveksamt om han kan medverka på söndag. Annars är det en frisk trupp som Antonio Conte kan välja från på söndagens tidiga match mot West Bromwich Albion. Skönt.

Antonio Congte vägrade diskutera ryktena kring Alexis Sanchez på dagens presskonferens. Inte för att det för en tiondels sekund hindrade medierna att spekulera vidare och ta för givet att Chelsea kommer att ge Sanchez ett anbud om hans förhandlingar med Arsenal spricker. Conte gör dock helt rätt när han vägrar prata om spelare i andra klubbar. Det är fel, det sänder fel signaler och det är väl också emot reglerna vilket journalisterna borde veta.

TORSDAG:
Chelsea Ladies fortsätter bygga inför nästa säsong. De har värvat stora löftet Erin Cuthbert från Glasgow City, Skottlands i särklass bästa damlag. Hon är bara 18 år och är mer än Mjelde och Bachmann värvad för framtiden. Hon gjorde 19 mål under säsongen och blev vald till Årets Spelare.

Datumet är bestämt, men inte vilka vi möter. Det vill säga i FA Cupmatchen på nyåret som ska spelas 8 januari. Men om vi möter Peterborough eller Notts County vet vi inte ännu. Hemmamatch blir det dock.

ONSDAG:
Stort Grattis idag till vår kapten, ledare, legend John Terry som fyller 36 unga år. Han fick tårta i sängen, nä inte på det sättet utan på ett civiliserat sätt, av sina barn.

TISDAG:
Chelsea Ladies har gjort en storvärvning. Det är schweiziska fixstjärnan Ramona Bachmann som kommer från Wolfsburg (som vi alltid får möta tidigt i CL och tyvärr förlorar mot). Bachmann är väl känd för svenska publiken efter år i Umeå och Rosengård. Hon kommer att ha Beckhams Madridnummer 23 och är trots sin enorma erfarenhet faktiskt bara 26 år på juldagen. Mycket intressant värvning och Chelsea Ladies ser vassa ut inför nästa säsong.

MÅNDAG:
Peterborough eller Notts County väntar när Chelsea går in i FA Cupen på nyåret. Hemmamatch dessutom så det får sägas vara en bra lottning. 6-9 januari ska matcherna spelas, exakt datum är inte bestämt.

Som väntat anklagas City och Chelsea för att inte kontrollerat sina spelare i jättebråket som Aguero startade genom sin otroligt fula dobbtackling mot David Luiz's knä. Att han bara fick fyra matchers avstängning för den är billigt. Att Chelseas spelare, som Chalobah stod upp mot Aguero och andra spelares fula beteende, buret förstås av stor frustration hos Cityspelarna, är snarare positivt men mot reglerna så självklart lär det bli stora böter. Chelsea räknas också som återfallsförbrytare på det området så det blir avsevärda belopp antagligen. Domare Taylor såg inte den klapp Fabregas ska ha gett Fernandinho utan en panel av tre oberoende domare har dömt och de var inte eniga så Fabregas straffas inte utöver det gula kort han fick i situationen.

Jag är fortfarande helt matt efter lördagens holmgång med City. En match som verkligen hade allt och levde upp till precis alla hajpade förväntningar. Vilken moral, karaktär och jävlar anammma Contes Chelsea har. Att vända en sådan match, en sådan matchbild efter att åkt på ett självmål i första halvleks sista minut på ett inlägg som egentligen var ofarligt! Helt underbar match och ännu underbarare resultat. Den glömmer vi inte på länge.
    Chelsea gjorde också ett miniryck i tabellen då tvåan och trean innan lördagen båda förlorade. Och det tack vare Chelsea. Visserligen spelade Nathan Aké för Bournemouth, men det var ju han som såg till att Scousers åkte hem från sydkusten utan en enda pinne. Nu är Arsenal förste utmanare igen. Det lär nog dock kunna hända mycket i den tabellen då mer än halva säsongen som återstår.
    Det hindrar oss dock inte att njuta på ett sätt som vi inte gjort på hur länge som helst, särskilt efter förra säsongens fiasko... Tala om att Chelsea under Antonio Conte har rest sig som en fågel Fenix ur askan.
    Det ska spelas många matcher innan säsongen vänder vid nyår och vi ska möta Tottenham igen, på vad som länge var känt som Three Point Lane när Chelsea åkte dit. Och på papper ser alla matcher fram till dess vinnbara ut.
    Dock kan vi verkligen inte ta ut något i förväg för det är ju då man åker dit som Liverpool bevisade igår. Vi möter West Bromwich härnäst på söndag tidig match, hemma på Stamford Bridge. Ett lag som ligger historiskt högt upp då de smugit sig upp precis bakom de ledande skiktet till en sjunde plats. Och är det något vi vet så är det ju att ett Tony Pulistränat WBA är alltid svårbesegrade, även om Chelsea ser obesegringsbara ut för ögonblicket. Men som Premier League är, går det inte at slappna av i en enda match. Det är inte som i Spanien där lågt placerade lag nästan gett upp innan de möter topplagen. Antonio Conte verkar dock vara lika magisk som någonsin Harry Potter och vi tror inte att han underskattar några.
    Sedan följer bortamatcher mot nypåfödda Sunderland, ojämna Crystal Palace som slog oss förra säsongen på Stamford, innan två hemmamatcher i julhelgen mot Bournemouth utan Aké och Stoke.
    Då City nu kommer att sakna två av sina tre i särklass bästa spelare i minst tre matcher, kanske mer när allt är avklarat (det lär också bli böter för både City och Chelsea för att det blev ett sådant rabalder med en massa spelare inblandade). Arsenal är ordentligt skadedrabbade men tycks klara det bättre än någonsin tidigare. Liverpool saknar Coutinho till nyåret. Kan Chelsea hålla Costa och Hazard skadefria finns det väldigt stor anledning till att hoppas på en fortsatt ligaledning och kanske till och med ett litet ryck. City ska också möta Arsenal, vilket vi får hoppas ger ett oavgjort resultat då det onekligen är bäst för oss.

Glöm inte tävlingen! Se här bredvid. Aktuell siffra är att Diego Costa har 11 mål och 5 assist. Han har fem matcher på sig att ändra det! Om han inte skadas eller tar sitt femte gula kort! Vilka matcherna är ser ni på Resultatsidan >>

 

 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG:
Diego Costa sa i en intervju efter matchen att han spelar bra men han är inte som bäst ännu, vilket fick intervjuaren (!) Cesc Fabregas att undra över hur han kan vara då han redan är "outstanding".

Andreas Christensen gjorde enda målet i matchen för Mönchengladbaach mot Mainz.

LÖRDAG:
Tammy Abraham har hittat målet igen för Bristol City. Det var ett tag sedan sist, så det känns säkert skönt för honom även om de förlorade mot topplaget Huddersfield.

FREDAG:
Andrea Pirlo tränade med Chelsea idag. Det handlar dock inte om en värvning utan han var där för att träffa Antonio Conte och det slutade med att han deltog i träningen...

Ruud Gullit vet en del om fotboll och här förklarar han varför Contes formation passar David Luiz så väldigt väl i försvarsspelet. En antydan, det handlar om vad han inte behöver göra i det. Läs mer >>

T o m JT är förbluffad över Chelseas målvakters träningsmetoder som denna video visar. Se här>>

Chelsea är förstås favoriter att slå West Bromwich på söndag. Men lätt blir det inte. Om någon tror att det här är en match som Chelsea bara ska vinna bör de nog titta på vad WBA har gjort på sistone. De har alltid under Pulis varit svårbesegrade, men nu vinner de matcher också. En vinst för Chelsea och det är tangerat klubbrekord med nio raka vinster. Rekordläge är alltid nervösa då rekord är svårare att slå när man väl vet om att de väntar. Nu tror vi ändå Chelsea klarar detta, en övertygelse byggd på hur Chelsea vänt matcherna mot Tottenham och City. Men varning behövs och Antonio Conte har säkerligen tagit med det i beräkningen. Läs gärna mer här om WBAs marsch upp i tabellen >>

Skvallret säger att Chelsea har skadeproblem med Diego Costa, Pedro och Nemanja Matic inför söndagens match. Vi får se vad Conte säger i eftermiddag, om han nu avslöjar något. JT lär knappast vara spelklar.

TORSDAG:
Vi kommer alla ihåg den enorma bitterheten när Willian valde Chelsea istället för Tottenham för några år sedan. Han var mycket nära att skriva på för Tottenham när Chelsea kom in i bilden. Vad CSFC redan då påpekade var att Chelsea var Willians favoritklubb och klubben han ville komma till, men fram till det ögonblicket hade han lämnat Ukraina för Ryssland då Chelsea inte fick loss honom och var på väg att lämna Anzhi för Tottenham för Chelsea vilade på hanen - till de äntligen agerade och då gick det snabbt. Här berättar Willian själv om sin drömflytt. Läs mer här>> men strunta i faktafelen för han kom från Anzhi, inte Shaktar.

Robbie Savage var en roande spelare och har ibland roliga åsikter. Inte den sportkommentator jag kanske lyssnar mest till, men här har han verkligen rätt. Angående hur olika människor behandlas; när han menar att hade Diego Costa gjort den hemska tackling som Aguero gjorde på Luiz hade reaktionerna varit väldigt annorlunda. Mobben hade då verkligen varit ute i medierna, på gatorna och i dessa sociala medier där hatarna frodas. Läs mer här>>

Arsenals Alexis Sanchez (och Mesut Özil) krånglar med att förlänga sina kontrakt som går ut om 1,5 år. Självklart leder det till ryktescirkus i formel 1-fart. Sanchez är den som nu ska till Chelsea. Det tror vi inte på, särskilt inte som Arsene Wenger mycket klart säger ifrån att det kommer han aldrig att gå med på, han låter dem hellre tjäna ned kontraktet än sälja till konkurrenter. Det är ju bara Chelsea som säljer sina bästa spelare till Arsenal, Petr Cech har betytt lika mycket för det laget som de två spelarna, om ni frågar mig.

Charly Musonda som fått knäproblem ser ut att avbryta lånet med Real Betis. Trist men bättre att han får läka ihop under Chelseas läkare än under press i en låneklubb.

Fiorentinas Federico Bernardeschi är åter i rubrikerna. För 38m pund. Låter mindre intressant för oss men Antonio Conte känner spelaren bättre så... även om priset verkligen får en att undra över fotbollen just nu. Men kan Pogba kosta vad han kostade så...

Mario Pasalic gör succé i Milan och som italienska medier har blivit så innebär det massor med spekulationer. Hans agent har dock sagt de rätta sakerna. Att Mario vill slå sig in i Chelsea, nästa säsong då han just nu koncentrerar sig helt på att hjälpa sin låneklubb. Skönt med en agent som inte bara försöker klämma fram pengar (läs Raiola).

ONSDAG:
Idag är det 20 år sedan Gianfranco Zola satte sitt första mål, en frispark förstås, för Chelsea mot Everton. Här pratar han om det med den officiella sajten>>

Ryktena om Alexander Isak till Chelsea blir starkare. Vi får se hur det slutar, men att AIK kommer att tjäna massor av pengar på honom - det står klart.

TISDAG:
West Ham hoppas få låna Asmir Begovic från januari. En bra lösning för Begovic som är lite för bra för att vara back-upmålvakt, men då blir nog steget för långt mellan förste och andramålvakt i Chelsea då Eduardo (Carvalho) ännu är helt oprövad i engelsk fotboll. VI får se om Chelsea går med på det.

Daily Mail spekulerar i John Terrys framtid. Att det nog är JTs sista säsong är vi nog rätt många som tror, förhoppningsvis dock inte sista säsongen i Chelsea utan enbart som spelare även om han säger att han vill spela ett par år till. Och klubbar i Kina, USA och andra ställen vill väldigt gärna att han fortsätter där. Vi ser honom ännu hellre dock som ledare i Chelsea och tror han kan göra stordåd där, kanske som ersättare till Steve Holland om denne tvingas välja England på heltid från sommaren. Läs mer här >>

MÅNDAG:
Nathan Aké är vår utlåningshjälte förstås i helgen då han luggade Liverpool på alla poängen. Här är klubbens lånerapport om de andra >>

Idag är det 15 år sedan John Terry första gången bar kaptensarmbandet. Något klubben uppmärksammar i den här artikeln. >>

Emily R är ett sant Chelseafan och modigare än nästan någon annan vågar jag säga efter att läst den här artikeln. Se själva >> Tror inte att jag hade vågat ;)

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC