csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 14 sp 11 v 1 o 2 f 32 - 11 mål 34 p
always proud to be Blue
28 november - 4 december 2016

Nyheter v-48

GLÖM INTE TÄVLA


SÖNDAG:
Bournemouth vände och slog Liverpool. Stort tack för det, Särskilt som det var vår egen Nathan Aké som blev stor matchhjälte på övertid med vinstmålet 4-3. Vi glömmer ju bort honom ibland, men han kommer nog att passa väldigt bra in i Contes försvarsmodell nästa säsong med Christensen, Zouma, Kenedy ...det finns verkligen inget behov av att förstärka den delen längre även om Ivanovic och JT kanske försvinner. Akés andra mål på kort tid sedan han kom in från Howes kylbox.

LÖRDAG:
VILKEN MATCH det blev, missade ni den se till att se en repris. Helt slut här hemma i fåtöljen!

Chelsea visar nu stil och ryggrad när de bemöter anklagelserna om hur unga spelare behandlades av en f d anställd, Eddie Heath. Det är bra att Chelsea är öppna och transparenta kring vad som händer nu. Läs klubbens förklaring här, själv tycker jag att det är bland det bästa och ärligaste klubben har gått ut med. Jag är stolt över Chelsea och hoppas fortsättning blir bra för alla parter.>>
    Chelsea gjorde helt fel och erkänner det och det är det positiva. Felet de gjorde är oursäktligt och verkar kommit från externa rådgivare. Vilket ännu en gång visar att man ska aldrig lyssna till betalda rådgivare.

U18 tappade en bortaledning på 2-0 till oavgjort mot Arsenal idag. Målgörare: Ugbo 2; Taylor-Crossdale 59

Emma Hayes, Chelsea Ladies manager fick igår en stor och för britter viktig utmärkelse av drottningen. En MBE. Hon talar om det i en artikel på hemsidan. Läs här >>

FREDAG:
Chelsea har Mikel och JT skadade men det oroar inte då ingen av dem förmodligen hade startat mot City imorgon. City saknar, som vanligt, Vincent Kompany och Fabian Delph är tveksam. Lagen har varsin av skytteligans ledare på tio mål. Det är olika taktiker som möts. Chelseas försvarsspel ser bättre ut än Citys men de har en våldsamt bra offensiv. Många tippar oavgjort vilket inte är ett dåligt resultat i den här matchen för Chelsea. Andra tippar City, men nästan lika många verkar tippa Chelsea...
    Oroande är att Conte antytt att två spelare har tveksamheter, ingen tror dock annat än att laget kommer att se ut som det gjort i de sex senaste matcherna.

Eden Hazard är Premier Leagues mest foulade spelare. Vilken överraskning säger vi högst ironiskt då vi i match efter match ser hur domarna tillåter att han sparkas ned, oftast bakifrån. Diego Costa är den näst mest foulade spelaren, vilket säkerligen är precis lika medvetet för de försöker få hans berömda temperament att ta över. Hazard har foulats 44 gånger, Costa 36, sedan kommer Adam Smith 33 och Sadio Mané 30. Och då vet vi också hur många gånger som domarna inte ens blåser när Costa eller Hazard görs ned.

Antonio Conte har lite bekymmer inför matchen imorgon. Han vill inte säga vilka det rör men två spelare kommer att testas sent för att se om de är spelklara, så kanske blir det en ändring i det vinnande laget.

TORSDAG:
Pedro och Diego Costa är nominerade till Månadens spelare i november. Liksom Antonio Conte åter är nominerad som Månadens manager.

City kommer inte att ha Vincent Kompany och Fabian Delph på lördag. De har också osäkerhet kring Raheem Sterling.

Trevligt faktum. Chelsea har vunnit borta mot City mer än något annat lag. Elva gånger. Men de fyra senaste mötena har blivit två City-segrar och två oavgjorda.

ONSDAG:
Chelseas utvecklingslag slog Feyenoord i Premier Leauge International Cup med 2-1 genom två sena mål. Målgörare: Sterling 84; Tomori 85

Antonio Conte stoppade igår Chelseas träning för att i en tyst minut hylla Chapocoense.

TISDAG:
IDAG SÖRJER ALLA FOTBOLLSÄLSKARE I VÄRLDEN MED BRASILIANSKA CHAPECOENSE. RIP

Courtois hade problem mot Tottenham med sin start av spelet. Conte vill ju att han ska söka spelare och bygga upp det, men då Tottenham, särskilt i första halvlek pressade Courtois väldigt hårt tvingades han ju att försöka få iväg bollen högt upp på plan istället. Conte lastar inte Courtois för detta utan ser det nog mer som ett lagproblem då det gäller för lagkamraterna att ge Courtois möjligheten att spela dem mer säkert istället för en chansning långt upp i plan. Men visst bidrog det till att Tottenham verkligen kunde hålla tryck mot Chelsea i första halvlek i lördags. Guardiola har säkert tittat på detta, men det har Conte också - ska bli intressant att se hur just den aspekten av spelet ser ut om några dagar.

Det blir en lite oväntat domare på lördag. Vi kanske hade trott på Mike Dean som vi väl knappt sett i år (men som blir fjärde domare i matchen), men istället blir det Anthony Taylor som redan dömt Chelsea två gånger; mot West Ham i öppningsmatchen och mot Hull. En stor uppgift för Taylor.
    (Lite hade jag hoppats på Dean mot Tottenham då han är den domare som dömer flest straffar och Chelsea tillhör de lag som fått allra minst, bara en enda hittills).

MÅNDAG:
Det var en viktig seger i lördags. inte bara för att Chelsea behöll ligaledningen en omgång till utan kanske ännu mer för hur den kom till. Chelsea var inte med i matchen första halvtimmen och kunde legat under med mer. Men som de kom igen.
    Pedros härliga mål kom i precis rätt tid och i andra halvlek var det inte egentligen snack om saken även om man alltid är nervös framför tv:n med bara en uddamålsledning. Vilket förmodligen är en slags baksmälla efter förra säsongen. Den karaktär, moral, den taktiska justeringen, vilja - det är verkligen saker att ta med sig till på lördag.
    För på lördag är det ju matchen man innan säsongen pekade ut som tuffaste uppgiften av alla. Bortamötet mot ligafavoriten Manchester City (som fortfarande måste ses som favoriter även om Chelsea leder serien en tredjedel in på den). Att kalla matchen tidig seriefinal är bara löjligt då det är på tok för jämnt i toppen och för mycket kvar av säsongen att ta ut någon seger i maj redan nu. City är för mig liten favorit även på Etihad för de har fortfarande den bästa truppen och de har hemmaplan. Visserligen lär de sakna Kompany men de vilade spelare i lördags och ärligt talat, så skadebenägen som Kompany har blivit räknar vi knappt in honom i City längre.
    Chelsea har dock så kallat momentum, formen är fantastisk, moralen och kampviljan likaså - så någon stor favorit till att vinna är inte City. Chelsea är nästan lika troliga att vinna trots bortaplan och är fullständigt kapabla att göra det. Särskilt om vårt försvar kan hålla Aguero tyst och lugn. Det är den enskilt viktigaste faktorn i matchen tror vi. Så vi tänker tro på Chelsea och vi hoppas verkligen att Chelsea kan slå City även om oavgjort också är ett godkänt resultat i just den här matchen.
    City har inte heller riktigt imponerat på sistone, inte som de inledde serien men när det klickar för dem då är de väldigt bra. Och döma från form, ja det misstaget gjorde vi kanske med Tottenham som sedan kom ut och gjorde sin kanske bästa halvlek under säsongen i första, efter ett par rent svaga insater i CL och ligan på sistone. Så vi bör nog se mer på kapacitet än vad som hänt på sistone, särskilt som Guardiola roterat ordentligt med spelarna i sin trupp till skillnad från Conte.
    Inget av lagen är kvar i Ligacupen så de har inga veckomatcher.
    Laguppställningen kan vi nog ge redan nu. För Chelsea lär säkerligen spela samma XI som i de sex senaste vinstmatcherna. Och ska förstås göra det även om Conte sedan måste börja rotera spelare, inte minst inför det intensiva helgprogrammet i ligan. Både för att motivera de som stått utanför nu och för att spela in fler i systemet så Chelsea står rustade när det kommer skador och kanske avstängningar. För efter City ser spelschemat på papper överkomligt ut fram till nyårets returmöte på White Hart Lane.
    Men oj vad roligt det är att följa Chelsea just nu. Antonio Conte har gjort mer än vad någon ens vågade hoppas på redan nu. CSFC tror alltid Chelsea vinner ligan, även när vi saknar fog för det vilket vi kanske gjorde efter förra säsongen och med en helt ny manager som saknade erfarenhet av Premier League. Men som Conte har fått med sig spelarna, han visar en taktisk skicklighet som är lika stor som Mourinho någonsin gjorde, fast ärligt talat lite roligare. Plus att vi slipper med den utanför planen lågmälde italienaren allt strul och trista rubriker vid sidan av planen. Antonio Conte har redan uppnått hjältestatus, slår vi City då kan vi verkligen börja hoppas på en buckla framme i maj - med goda skäl. Det är dock 25 matcher kvar att spela och det skiljer en enda ynka poäng mellan de tre topplagen. Det är bara en hickning, en oavgjord match och ordningen kan vändas upp och ned många gånger framöver.
  Hoppas särskilt att Eden Hazard hittar tillbaka till formen han hade innan Boro- och Spurs-matcherna. Han har verkligen inte varit dålig men innan var han fantastisk. Skillnaden: både Boro och Spurs siktade in sig på att sparka ned honom, framförallt bakifrån och tyvärr verkar det stört honom. Det är något domarna verkligen tillåter i England och det är så trist att se, att sådant spel tillåts mot de stora kreatörerna (det gäller inte enbart Hazard; Silva, Sanchez och andra är också måltavlor för sådant spel).
      Vilken match det blir klockan halv två på lördag!

 

 

Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG:
Sju-ett mot Manchesterklubbarna. Svenska sportjournalister och väldigt många engelska var övertygade om att United skulle vinna ligan, resten trodde väl på City (även vi kanske även om vi alltid tror Chelsea kan göra det). Det gör att man helt glömt första halvlek mot de röd-vita från norra London. Matchen mot Liverpool tycker jag bedömts väldigt konstigt i medierna. Chelsea förlorade för att vi fick ett solklart domslut helt emot oss samt ett grovt misstag. Andra halvlek mot Liverpool var vi det bättre laget och vann också halvleken. Så enda riktiga plumpen i år är första halvlek mot Arsenal och mot Swansea. Men som Chelsea rest sig efter det. Jag är full av beundran för spelarna och managern.

Noterbart på ett konstigt sätt. Ingen spelare har gjort fler mål på Thibaut Courtois än Gary Cahill! Hans lagkamrat och lagkapten! Vem behöver motståndare med sådana kompisar?!
    (Fler spelare har gjort lika många dock, två stycken på Courtois, men ingen fler alltså!).

LÖRDAG:
En läsvärd artikeln John Terry i Guardian. >>

Chelseas indragning i pedofilskandalerna är nog bekräftat nu då spelaren erkänner att Chelsea betalat honom för att inte tala ut om förre scouten Eddie Heath (avliden) och vad denne gjorde på 70-talet innan han rensades ut. Chelsea har betalat för att hyssja ned historien och det är fullständigt vidrigt. Att ängsliga människor är rädda om klubben rykte kan vi nog förstå men sådana här saker får inte sopas in under mattan med pengar och spelaren som tog emot pengarna är inte utan skuld, även om vi kanske förstår att han hellre tog pengar än publicitet. Det är dock ändå fel. Vi får hoppas ledningen reder ut det här ordentligt med hjälp av den oberoende advokatbyrå som har anlitats. Det smutsar Chelseas rykte långt mer att någon ansvarig betalat för att sopa undan vad som har hänt, än om sanningen hade kommit ut.

FREDAG:
Daily Mail har gjort sin egen jämförelse mellan managerna inför morgondagens drabbning. Pep Guardiola och Antonio Conte är och var en av de största och mest emotsedda förändringarna i Premier League den här säsongen och med lagen placerade inom en poäng i toppen inför tungviktsmötet. Läs mer >>

Charly Musonda har knäproblem och det kanske blir så att hans lån till Real Betis återkallas på grund av dem. Trist för en ung spelare som är så lovande, men Chelseas doktorer är duktiga så kanske är det bäst för honom att komma tillbaka.

Däremot ser det helt klart ut som om Kenedy kommer att återvända från ett misslyckat lån till Watford. Vi tror han kan ge Marcos Alonso bra konkurrens för Kenedy verkar ju vara en naturlig wingback.

TORSDAG:
Läs mer om John Terrys framtidsplaner. Captain, Leader, Legend. >>

ONSDAG:
ESPN menar att Chelsea åter är intresserade av Hoffenheims försvarare Niklas Sule. Något vi hörde rykten om redan i somras.

Chelsea har dragits in i den största skandalen någonsin inom engelsk fotboll. Klubben sägs ha försökt betala för att dölja att en nu avliden scout inom föreningen ska ha antastat unga pojkar. Vi kan bara hoppas det inte är sant. Varken att personen har gjort den han sägs gjort (vilket är svårt att bevisa då han är död) och än mindre att Chelsea har försökt tysta ned det hela med mutpengar. Det tycks röra sig om den kända talangklubben Senrab i London där många framgångsrika spelare gjorde sina första matcher.
    Ryktesspridningen kring det här ämnet är dock just nu enorm i England så vi måste avvakta bevis innan vi kan säga något. Dock ska Chelsea inte haft något alls att göra med den som anses vara huvudpersonen, Barry Bennell.
    Det enda positiva vi kan se i hela historien som dominerat medierna senaste veckan är att det tas på allvar och att ordentliga undersökningar görs.
    Chelsea har officiellt berättat att de anlitat en utomstående, oberoende advokatbyrå för att undersöka anklagelserna. Klubben kommer inte att kommentera det hela under undersökningens gång.

En före detta lagkamrat, ungdomslag, till David Luiz var bland offren i gårdagens hemska flygolycka, Arthur Maia.

TISDAG:
Chelsea lär vara intresserade av Nottingham Forests 19-årige mittfältare Matty Cash. Men cash är vad Forest kräver. Han värderas till 1,5m pund av mer neutrala källor men Forest vill köra en Robin Hood och ta från de rika genom att kräva 5m pund. Cashs flyttmöjligheter är nog inte så stora just för ögonblicket om det priset står. Cash har gjort tre starter den här säsongen och har just nu kommit tillbaka från ett brutet ben!

Inter sägs överväga att erbjuda Chelsea 50m pund för Diego Costa. Skämta de aprillo med oss.
    Han ska kosta det dubble om Pogba gjorde det. Plus varför skulle han vilja gå till ett dåligt lag (och det säger jag som Intersupporter av ljumma kategorin) i en andraklassens liga?
    Deras nya kinesiska ägare Don Balon (låter inte så kinesiskt men) tror pengar betyder allt och vill även ha, eller istället ha?, Alexis Sanchez. De lär nog upptäcka att även om Mino Raiola blir inblandad handlar inte allt om pengar. Fler namn på deras julklappslista lär vara; Angel di Maria, Marco Verratti, James Rodriguez. Dvs ungefär samma namn som knyts till en ny klubb var tredje dag i medierna... De två sistnämnda skulle väl till Chelsea förra veckan?!

Oväntat kanske men nog möjligt då Mikel är fri att välja klubb i januari. Mourinho och Man United lär vilja ha honom. Mourinho har ju kopplats ihop med nästan halva Chelsea som han vill köpa för att rädda sig själv på Old Trafford men den ende han möjligen kan få är ju Mikel som har utgående kontrakt. Och möjligen Ivanovic och JT med samma situation, men att JT skulle välja att spela för United... den tanken känns omöjlig. Fast det trodde vi väl lite grann om Lampard också, men där fanns ju en kontraktuell situation då han hade inte bara skrivit på för New York City utan för City-organisationen så de bestämde nog helt enkelt att han skulle spela för Manchesterversionen och då tvingades han göra det.

Steve Holland, Contes assistent förväntas utses till Englands assisterande tränare idag. På deltid som klubben önskade. Gareth Southgate förväntas bli konfirmerad som manager.

MÅNDAG:
Lånerapporten>>

It is all about Chelsea för John Terry som avslöjar att han hoppas han inte spelar. Detta då Chelsea är ett vinnande lag och undertanken är förstås att man ändrar inte ett vinnande lag. Och för JT är det viktigare att Chelsea vinner än att han själv spelar. Förmodligen inte en universiell sanning för andra bänkade spelare. Nu är dock JT skadad igen med problem i en sätesmuskel så frågan är akademisk för ögonblicket.

I en italiensk intervju gör Antonio Conte alla tvspels-influerade Chelseafans besvikna. Han har inga planer och ser inget behov av att värva i januari.Han är inte heller intresserad av att sälja spelare, och både Oscar och Fabregas namnges som spelare som han vill ha kvar.
    Inte för att det för en sekund stoppar spekulationerna och idag är det åter, av något skäl, James Roriguez sm ska komma från Real Madrid där han är ordentligt fast på bänken. Även om han spelade i helgen mot Gijon, där bara en missad straff för Gijon gav Real trepoängaren. För det pris som normalt sägs för honom = ointressant. För en reaprislapp = kanske.

Alltid lika trist och obehagligt att tvingas rapportera om Chelseasupportrar som beter sig som svin. Tyvärr fanns det en del som gjorde det efter matchen mot Tottenham när de sjön anti-semitiska ramsor på tunnelbanan efter matchen. Hoppas de identifieras och portas från Chelseas matcher framöver.
    De skämmer ut sig själva, de skämmer framförallt ut Chelsea Football Club och det är verkligen inte OK. De skämmer också ut Chelseas ägare som själv är av den judiska tron.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC