1 Chelsea FC 13 sp 10 v 1 o 2 f 29 - 10 mål 31 p

2                        -                     1                 (1-1)

Lloris (k); Walker, Wimmer, Dier, Vertonghen; Wanyama, Dembele; Son, Ali, Eriksen; Kane.

avb: Vorm, Trippier, Onomah, Winks, N'koudou, Carter-Vickers, Janssen

CHELSEAS INSATS

6+
  7+

En riktigt svag inledning av Chelsea som verkade chockskadade av Tottenhams spel. Spelade upp sig något i slutet av halvleken men det var individuell skicklighet som tog Chelsea in i matchen igen.

Två betyg då det var som två olika Chelsea i halvlekarna igen.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Stabil insats, kunde inget göra på målet men för en gångs skull fick han jobba i mål. Bra räddning på Eriksens skott runt timmen. 7
César Azpilicueta Gjorde några riktigt bra brytningar. 7-
David Luiz* Inte klockren, hans stötning utåt innan Eriksens mål var kanske felbeslut, fast lätt sagt när han tacklades omkull och bollen gick fram till Eriksen. 6+
Gary Cahill Stabil men som alla andra väl orörlig många gånger. 6+
Victor Moses Första halvleks bäste spelare. Ville mest och gjorde mest. Mål också. Han spelar som i trance just nu. 8
N'Golo Kanté Första halvlek kanske hans sämsta i Chelsea hittills. Var överspelad av Dembele och släppte på tok för stora luckor. Spelade upp sig i andra. 6+
Nemanja Matic Förlorade kampen mot Alli i första. Hade problem med pressen. Assist dock till Pedros underbara mål. 6+
Marcos Alonso Förloade matchen mot Walker stort i första. Anmärkningsvärd miss i andra halvleks inledning där det absolut skulle varit mål. 6
Pedro VILKET MÅL! Annars kanske anonym men sådana mål ska hyllas. Och tidpunkten för det var så viktig. 8-
Eden Hazard Hade några mycket fina aktioner men de var för få i första. Togs extremt hårt och framförallt bakifrån. Var inblandad i första målet. 7-
Diego Costa Kom för långt ned och fick inget att jobba med i första utom några rätt omöjliga bollar. Försökte men han är ju inte riktigt samma trollgubbe som en del andra. Vilken soloprestation innan andra målet. Alonso borde också gjort mål på det pass han fick. Fjärde assisten i år. Ingen är inblandad i så många mål som han. Även när han inte gör mål gör han fantastiskt mycket nytta för laget. 8-

BETYG

Kom helt fel taktiskt mot Tottenham i inledningen, hade förmodligen väntat sig ett helt annat spel från motståndarna, mer baserat på spelet i deras senaste matcher istället för deras kapacitet. Bra mycket högre betyg för andra halvlek där han fick tag i laget och Tottenham på ett annat sätt med sina justeringar.

7

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Victor Moses

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

En tredjedel in i säsongen och Antonio Conte kan starta samma elva för sjätte gången på raken. Och vilka resultat vi har haft under den perioden. Nu kommer två riktigt tuffa matcher och vi får hoppas formen håller sig. Chelsea är favoriter idag på grund av formen, tabellställningen, hemmaplan, statistiken (Tottenham har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 1990) och för att Tottenham verkligen inte övertygat på sistone. Men det är ett derby så inget av det har egentligen någon relevans, men vi hoppas verkligen på en ny seger och gärna ännu en hållen nolla. Det är ju alltid lika roligt att vinna mot just Tottenham. Vi får också hoppas det blir en fin match och inte en holmgång som senast med massor av dåligt humör och rekord (Tottenham) i gula kort. (Särskilt måste ju Costa hålla sig lugn, vilket han verkligen gjort länge nu, då han är kortbelastad sedan mitten av september och riskerar avstängning inför superviktiga matchen mot City). Tio minuter hållen nolla innebär att Courtois inte behövt hämta boll på 600 minuter. Vi hoppas på en pigg, aktiv start och ett tidigt mål för Chelsea.
      Willian är med på bänken idag.

En vinst krävs idag då City och Scousers lyckades vinna utan att imponera.

Tottenham har startat piggt och tidigt ser man att spelplanen går ut på att spela brett. Chelsea har försvarat sig mer än anfallit första minuterna. Der går fult in mot Costa på mittplan med en fullkomligt avsiktlig armbåge i bakhuvudet, klarar sig utan kort. Oliver får vara försiktig med att släppa sådant om inte matchen ska utvecklas som i våras.
    Bra frisparksläge för Tottenham när Kane faller lätt i en närkamp mot Alonso. 5 Bollen letar sig fram till Kane som offside slår bollen i mål.
    Faktiskt en svag inledning, första fem av Chelsea som låtit Tottenham ta initiativet.
    Dier nästan manmarkerar Costa och det är mycket drag i Costa som faller lätt och vill få domaren att uppmärksamma det.
    Nytt bra frisparksläge för Tottenham, hoppas Chelsea är varnade nu. De förlorar varje närkamp för tillfället. 8 Över av Dier.
    Det är ett oerhört annorlunda Tottenham än det tröga letargiska vi sett i de senaste matcherna. Och hittills är matchen helt klar deras. Chelsea är inte med ännu.
    Oroande.
    Och där sprack nollan i 601 minuten. Luiz stötte upp och blev nedtacklad och Eriksen fick bollen mellan backarna och satte den utom räckhåll för Courtois. Nu verkligen måste Chelsea visa vilja och motivation. Chelsea har inte varit med i matchen ännu.
    Chelseas första anfall kom efter 12 minuter där Hazard spelar fram Costa i ett fint läge, men Costa är inte riktigt med och når inte fram till bolllen. 13
    Istället får Tottenham en chans igen och Eriksen skjuter via Alonso till hörna. Det här ser väldigt illa ut just nu. 13
    Chelsea verkar helt tagna på säsongen av det snabba, höga, aggressiva presspelet. Det är som sagt verkligen inte samma Tottenham som vi sett de senaste matcherna. Helt klart revanschsugna och mer motiverade än vad Chelsea visar för tillfället. Chelsea får helt enkelt inte träff på dem, och absolut inget händer och de förlorar boll hela tiden.
    Dier gör ned Costa bakifrån, frispark ca 35m. 18 Luix får gult kort för något tidigare tillfälle.
    En chans men offside när Costa klackar fram bollen mot Luiz. Reprisen visar att det kanske inte var en korrekt avblåsning. 19
    Chelsea har äntligen kommit igång lite grann. Men Tottenham ger dem inte någon tid med bollen och Chelsea har svårt med det just nu. De är först på boll hela tiden och är de inte först trycker de till och vinner boll istället. Chelseas spelplan har inte alls fungerat och passningsspelet lovar inget gott just nu heller. Medan vulkanen tydligen går på läktarna där det är ett otroligt liv.
    Till och med Chelseas inkast går till de vita.
    Wanyama skjuter över. 23
    Vi hade hoppats på en stark inledning av Chelsea och istället är det den svagaste sedan Arsenalmatchen. Förhoppningsvis spelar de sig in i matchen och kvitterar före paus så Conte kan justera taktiken till andra.
    Ny offside av Chelsea och den här gången är det korrekt. 25
    Bra brytning av Azpi framför Kane och Moses görs ned i kontringen. Kort till Dembele. 26
    Chelsea spelar till och med fel utan att vara utsatta för press just nu. Ett bakåtspel till Lloris höll dock på att ge Costa en chans. 27
    Hazard görs ned bakifrån i hyfsat läge. 29 Luiz tar den. Över muren men rakt mot Lloris. 30
    Chelsea hittar inga spelalternativ då spelarna är täckta och det händer inget när Chelsea har boll. Det är framförallt på mitten inget stämmer. Alli och Dembele har övertag på Kanté och Matic.
    Hörna av Walker efter han lyft bollen över Alonso. Diers nick svag och lätt för Courtois. 32
    Lång boll till Costa nickas ned men inte farligt, Chelsea lyckas dock behålla bollen och Costa för en möjlighet att skjuta ur omöjlig vinkel så det blir lätt för målvakten. 32
    Kane skjuter bra, Courtois till hörna. 33
    Hörna genom Moses, men Chelsea hittar inga passningsalternativ då Tottenham helt stängt ned ett orörligt och passivt Chelsea. 36 Leder till ingenting.
    Conte måsta ta fram en riktig hårtork och få Chelseas spelare att röra på sig och tro på sig själva inför andra. Bara vi kan hålla det här och inte tappa mer. De står inte att känna igen och de enda som kan få godkänt hittills är Hazard som dock har boll för lite och Moses som försöker. Costa har försökt men kommer för långt ned och har hela tiden för mycket bevakning då rörligheten är så dålig, liksom bolltempot.
    Eriksen skjuter med dåligt omdöme. Långt utanför. 38.
    Ännu en idiotoffside av Chelsea när Alonso med flera inte kommer tillbaka. Det är som om spelarna har off-knappen intryckt.
    10 mot 1 i målförsök. Utklassningssiffror och kanske lite större än förtjänta även om Chelsea verkligen inte har varit bra.
    Moses ordnar en hörna. Dålig sådan. 43
    Hazard skjuter bra men lätt för målvakten då farten var dålig och han såg den hela tiden. 44
   Otroligt fint mål av Pedr o rån distans, Böjer in bollen otagbart bakom Lloris från Hazardläge. Han tar emot med ryggen mot mål, klackar fram bollen till sig själv och skjuter fantastiskt snyggt. OJ VILKET MÅL. En så kallad Cruyffvändning av en f d barcaspelare.
    Kanske inte rättvist men vem av oss bryr sig om det. Det var så snyggt så...

ANDRA
Förhoppnings bättre bolltempo, rörlighet och aggressivitet är vad vi nu hoppas på för andra halvlek.
    Kanté skjuter men lätt för Lloris. 48
    Hazard ned för vilken gång i ordningen efter en knyff i ryggen av Walker. 49
    Det börjar bli irriterat på plan nu och det är framförallt Tottenham som är mest aggressiva. Vilket också varit orsaken till att de spelat så bra hittills. Oliver måste dock vara på tårna nu så matchen inte åker ifrån honom.
    Hörna till Tottenham som börjat andra som de började första, Chelsea står dock lite bättre emot nu. Men initiativet i matchen är fortfarande de vitas tyvärr. Chelseas passningsspel hjälper dem tyvärr också en del.
  Costa gör målet men Vicotr Moses är målgöraren. Costa tar sig fram hela vägen, fintar, backar undan, ned mot linjen och så en perfekt boll till en fri Victor Moses som sätter den i mål. 52 Via målvakten och en försvarare. Vilket pass och så underbart att vi vänt matchen. Läckert.
    En otrolig miss av Alonso, fri framför mål och han skjuter för spanska kungen upp på övre läktaren. Otrolig miss tyvärr. Men hur bra som helst av Moses och Costa innan. 54
    Nu är matchen helt Chelseas. Bra spel och chans på chans.
    Dålig hörna som Azp försöker klacka fram men det blir inspark av det. 57
    Nu är det Chelsea som pressar högt och trycker på. Tottenham måste också öppna upp sig. Det är långt kvar och som den här matchen varit kan väldigt mycket hända.
    Luiz till hörna när han stoppar inspelet framför vita. 58 Blir ny hörna från Alonso.
    Chelsea får bort hörnan och Hazard görs ned bakifrån igen och det blir frispark. 59
    Hazard görs ned men ingen frispark. Annars hade Hazards boll blivit skott eller nått fram till Moses. Oj vad hårt tagen han är i den här matchen och inget skydd alls från domaren.
    Det är så synd att Alonso missade sin chans, för den hade punkterat matchen. Men Chelsea är nu det klart bästa laget. Men ett måls ledning är inte mycket, särskilt inte i en så här intensiv match. Det är ju inte spel mot ett mål direkt.
    En boll studsar åter Tottenhams väg och Kane tar sig ned mot linjen, pass till Eriksen som skjuter direkt men Courtois räddar. 63
    Som sagt, ett måls ledning är långt från säker i den här matchen.
    Robert Hoxley hyllas i 63 minuten. En säsongsbiljettsinnehavare som dog i den svåra tågolyckan i Croydon.
    Winks in för Tottenham. Son ut som väntat. 65
    Costa vänds ned av Vertonghen. Båda på fyra kort men det var vänskaplig efter. Lyftning mot Luiz men Dier kom mellan. 68
    Tottenham har helt klart mattats, men minst lika mycket betyder det att Chelsea nu får träff på dem som man säger på handbollsspråk.
    Otroligt som bollen studsar Tottenhams väg och Alli blir fri, men det var avvinkat för offside, felaktigt. 71 Alli sköt dock grovt utanför.
    Snart dags för hjärtattackskvarten och oj vad man önskar att Alonso hade gjort mål ;)
    Chelsea kontrollerar matchen och en boll når fram till Costa som blir helt överraskad, via en touch så den tar på axeln på Costa och ut. 76
    Eden Hazard går av för Willian. 77 Fräscha ben.
    Bra brytning och blockering av Azpi mot inbytte N'koudou. 78 Sedan trycker Moses till honom högre upp på plan.
    Moses överspelad och visar tecken på kramp. Hörna. 79
    Costa nickar hörnan upp och Courtois tar ned den.
    Ivanovic in, försvarsförstärkning för Moses som alltså visade krampsymtom nyss. 80
    Tottenham har mycket boll men åstadkommer inte mycket, dock nervöst är det alltid när det bara är ett måls ledning. Oavgjort är ju som en förlust så jämn som tabellen är.
    Mycket bra försvarsspel av Azpi mot Harry Kane. Hörna. 83. Chelsea bör nog ta tag lite mer i bollen nu och inte ge Tottenham chansen.
    Oscar in för Pedro. 83 Janssen in för Dembele.
    Lång boll in och Courtois stoppas upp av spelare, Alonso rakt upp. Chelsea rensar bort.
    Willian kortas för en sen tackling på mittplan, taktiskt taget. 85
    N'koudoutar sig fram mycket skickligt men skottet rätt enkelt för Courtois när Chelsea stängde ned alla passningsmöjligheter. 86 Än är matchen inte slut och segern bärgad.
    Jag vill verkligen se Chelsea vårda boll just nu och inte försöka sig på konstigheter som Willian gör med en onödig klack. Kontring av Tottenham när Oliver tillåter Wlaker trampa på Oscar som blir liggande. Konstig bedömning.
    Tottenham har press nu och det är nervöst framför tvn när en lång boll visar sig farligare än väntat från Kane. 88
    Willian får en riktigt bra chans, men han visar att han är matchrostig genom att svagt lyfta den en bra bit över mål. Där borde han gjort bättre. 90
    Tre minuter stopptid. Usch långa tre minuter känns det som även om Tottenham inte direkt hotat i andra, men det är så lite som behövs och bollen har många gånger verkligen studsat deras väg.
    Kanté avslutar matchen på ett helt annat sätt än i första men ingen är spelbar, dock dödar han lite tid.
    Oscar kontrar ofh friställer Costa som söker Oscar men Winks kommer mellan tyvärr. Annars hade det blivit mål. 90+2
    Lång boll mot Kane tas av Courtois. Conte manar på publiken ohc publiken står upp. 90+2
    Luiz nickar bort Lloris långa boll, Iva rensar men Ottenham får tillbaka den och in i boxen där Luix stöter ut den. Det slutar med inkast Tottenham. Cahill och Alonso får bort den. Vosta tar boll och lugnar ned, till Kantåe som spelar Willian på linjen och signalen går. WOW.
    Tottenhams första förlust och sviten av vinster på Stamford Bridge står sig sedan 1990. Men de spelade mycket bättre än jag sett dem i de senaste omgångarna och i CL.

Så skönt. Rättvist också till slut även om första halvlek var Tottenhams. Chelsea närmare ett tredje mål än Tottenham en kvittering. Bra, spännande fotbollsmatch och segerraden håller. Nu väntar en ännu tuffare uppgift.

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Klarade det bra men jag är irriterad över hur mycket domarna tillåter oschysst spel bakifrån speciellt mot Hazard. Ett par felaktiva offside, men för båda lagen. Så det var samma linjedomare som missade... En mycket konstig fördelsbedömning i slutet, men han släppte aldrig iväg matchen som Clattenburg i våras.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook