csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 12 sp 9 v 1 o 2 f 27 - 9 mål 28 p
always proud to be Blue
14 - 20 november 2016

Nyheter v-46


SÖNDAG:
Formen var inte som innan uppehållet, men oj vilken skön och viktig seger det ändå blev. Nu tar vi nysats mot Spurs på lördag.
    Idag var det femte gången Chelsea startade samma XI. Det har aldrig förr hänt i klubbens historia. Det var sjätte nollan vilket är mycket bra, men 2004-05 höll Chelsea tio nollor i rad.

Chelsea kan gå upp i toppen igen, en plats vi inte varit på mycket länge då förra säsongen blev som den blev - och ingen vet väl egentligen varför allt gick så snett som det gjorde även om det finns ett flertal förklaringar. Middlesbrough har spelat bra mot topplagen och oavgjort mot City imponerar på bortaplan, så det lär inte bli lätt. De vet också vad som väntar och det finns en liten risk för en låst match med en parkerad buss. Chelseas spel får en rejäl test därmed och det ska bli oerhört intressant att följa. Vi kan nog inte räkna med så många kontringar som vi brukar och kontringar har onekligen fungerat väldigt bra på sistone. Det blir även en test på om Chelsea lyckats konservera formen. Flera lag som gick bra före uppehållet övertygade ju inte i omstarten igår. Även om t ex Arsenal lyckades kriga till sig ett helt OK resultat på Old Trafford (mer än ok för vår del förstås då båda lagen förlorade poäng).

LÖRDAG:
Nathan Aké fick äntligen spela i Bournemouth och blev stor matchhjälte då han gjorde enda målet mot Stoke som var ett formlag just innan uppehållet.
    Flera resultat gick Chelseas väg idag och vinner vi mot Middlesbrough blir vi ligaledare inför Spurs-derbyt.

U18 fortsätter vinna. De slog idag Southampton efter att legat under. Chelsea vann med hela 4-1. Målgörare: Hudson-Odoi 51; Klarer (självmål) 53; Brown 81, 90

Chelsea Ladies Millie Bright har blivit utnämnd till Englands Unga Årets Spelare.

Antonio Conte menar att Chelsea har jobbat hårt under uppehållet för att vi ska behålla den fina formen. Det blir väldigt intressant att se om Chelseas momentum håller även efter det avbrott som landslagsuppehåll innebär med spelare som rest långt, tränat annorlunda, spelat annan taktik och allt det innebär. Landslagsfotboll borde bara få spelas på somrarna om ni frågar mig. ;)

FREDAG:
Alla spelare är tillgängliga, det bekräftar Antonio Conte på presskonferensen. Vi har haft tur jämfört med en del andra lag, som Arsenal, att inte få skadade spelare under uppehållet. Det lär nog innebära att vi får se samma lag mot Boro som mot Everton.
    Han var också glad över utmärkelsen han fick och att Hazard också vann.
    På frågan om Oscars framtid var Conte solklar. Hans framtid är i Chelsea.

Antonio Conte vann Månadens Manager i PL för oktober. Helt välförtjänt.

Eden Hazard vann Månadens Spelare i PL för oktober. Helt välförtjänt.

ONSDAG:
I dag för 20 år sedan gjorde en småväxt kille i alldeles för stor tröja debut för Chelsea. Han är en av våra största, kanske störst, legender. Hans namn Gianfranco Zola. Motståndarna var Blackburn. Mycket läsvärd och ja, jag var där när han vann Cupvinnarcupen åt oss (och jag höll på att trilla ned från läktaren när jag firade).
Läs gärna den här artikeln om det >>

TISDAG:
Frank Lampard meddelade i helgen att det är slut att spela för City, i det här fallet New York City. Han ska ge besked om sin framtid senare, men det spekuleras mycket i att han kommer tillbaka till Chelsea som ledare, men även att han kommer att ägna sig på heltid till att ta sina coaching diplom. Tveksam är väl dock om 38-årige legenden fortsätter spela. Det sitter fortfarande en tagg i hjärtat över att han representerade City när han sa att han aldrig skulle för en engelsk klubb, men han verkade vara köpt för organisationen som sådan inte till en enskild klubb. Vi får verkligen hoppas att Citys och Red Bulls organisation av att köpa upp och ha samma klubb överallt sprider sig. Det vore döden för europeisk fotboll om den amerikaniseras på det sättet.

Eden Hazard själv meddelar att det är Back to business, så fruktan för att han ska vara skadad ärnog ganska liten nu.

MÅNDAG:
Oroväckande rapporter om att Eden Hazard tvingades kliva av mot Estland på grund av skada. Inte alls bra då det pratades om skada redan i torsdags. Vi kan inte vara utan både Hazard och Costa ens mot Middlesbrough. Enda positiva är att Belgien kan inte förstöra honom mer då de spelat färdigt i uppehållet. Men varför tvinga Hazard att spela en hel match, nästan, mot ett Estland de slår med 8-1?
    Först rapporterades det vara en vristskada, sedan en knäskada och nu har Martinez gått ut och sagt att det vara bara för att han fick en spark i vaden som han togs av för säkerhets skull. Vi lär få följa den utvecklingen, särskilt som medierna tycks gissa vilt själva.

Den här veckan återvänder fotbollen. Fast först i sena matchen på söndag. En knepig match borta mot ett Middlesbrough som hittat form och gjort mycket bra ifrån sig mot storlagen. Ändå är det en match som vi kan kräva att Chelsea ska vinna. Och som Chelsea bör vinna om formen håller sig. Det blir det intressantaste att se, om spelarna trots landslagsuppehåll och andra matcher, annan taktik och annat upplägg lyckas hålla den fina formen för Chelsea. Då kanske vi t o m kan förlänga tiden utan insläppta mål också.
    Några spelare har spelat klart med sina landslag, men många har matcher imorgon också så än kan vi inte ropa hej. Tyvärr verkar det inträffat en del skador också under uppehållet. Diego Costa som alltså skadade sig innan han kunde spela för Spanien och därmed istället fick en välbehövlig vila och rehab. Hazard haltade i Belgiens första match men spelade den andra, tills han fick gå av i 73e minuten pga skada. Det kan dock hänt att någon annan spelare har dragit på sig något. Som Ivanovic gjorde i förra uppehållet och som vi inte fick reda på förrän första matchen efteråt.
    Det mest positiva är dock att nu blir det inga uppehåll före mars. Om inte Fifa och landslagsansvariga lyckas med att tvinga Premier League att ta bort det unika med att de inte har andra speluppehåll. Något även en del utländska spelare i PL försöker få till, åtminstone opinionsmässigt för de vill ha semester över helgerna. Inga supportrar gillar dock idéen och att det skulle göra engelska landslaget bättre är bara en löjlig (och falsk) förevändning för även om säsongen blir lång för engelska spelare har PL idag så många utländska spelare att det är en förevändning utan logik. För då skulle de spelarna också vara usla i de stora mästerskapen och det är de inte. Problemet för engelsk landslagsfotboll är inte att PL spelar utan semesteruppehåll, problemet för England är helt enkelt att kvaliteten på inhemska spelare är svag. Duktiga engelska ungdomar slutar att utvecklas, vilket snarare beror på att de tappar motivationen eller som många anser, de tjänar för mycket för snabbt och blir liknöjda och då överglänser spelare från andra länder dem. Engelska spelare är konkurrenskraftiga upp till U21-nivån, sedan verkar de sluta vilja utvecklas. Nöjda med kändisskapet, pengarna, livsstilen.

 

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG:
En bra artikel om Eden Hazard i Guardian. Läs mer om vår återfödde talisman. >>

Om Gareth Southgate blir permanent landslagsmanager för England vill han ha Steve Holland som sin andreman. Något Chelsea och Antonio Conte inte alls vill. Chelsea vill behålla Holland i klubben. Att han var Southgates assistent på deltid i U21 var ok med klubben, men inte att släppa honom på heltid. Vi får se vad som händer.

Intressant läsning om Thibaut Courtois. Se här>>

César Azpilicueta får äntligen lite välförtjänt uppskattning i den här artikeln i Guardian. Läs här>>

Mer söndagsläsning som är intressant, denna gång om en sida av Antonio Conte som CSFC tagit upp men där de flesta andra pratat taktik. Det vill säga hur hans hantering av spelarna är viktigare än sifferkombinationen Chelsea spelar med. Läs mer >>

LÖRDAG:
Turkiska ryken hävdar att Chelsea är mycket nära att sajna Hakan Calhanoglu. De sgäer att affären nästan är helt klar redan även om det är några veckor kvar till nästa silly-fönster.

Joe Cole kommer eventuellt att träna med Chelsea inför nästa säsong i NASL i USA.

Eden Hazard säger att förra säsongen blev förstörd för honom på grund av skador. Han hade ständigt smärta av en sporre i höften och det var först sista veckorna av säsongen han slapp den.

FREDAG:
Conte och Hazard blev som ni ser bredvid Månadens... Dock är det en chock närmast att inse att Hazard är den förste spelaren som vunnit priset ända sedan Diego Costa vann det i augusti 2014!

Daily Mail anser de har löst hemligheten bakom Chelseas förvandling i år. Läs och bedöm själva om de är nära sanningen. >>

Inters mittfältare Geoffrey Kondogbia har inte fått spela så mycket som han vill så nu talas det om att han ska till Chelsea. Som om han kommer att få spela mer hos oss så länge Matic och Kanté är friska...

Fastbollsspecialisten från Bayer Leverkusen, Hakan Çalhanoğlu, sägs vara aktuell för Chelsea. För en överkomlig summa pengar dessutom, ca 17m.

Nu börjar de engelska sportjournalisterna inse hur bra David Luiz är. De har ju fått statistiken som visar att han har inte gjort ett enda defensivt misstag sedan han kom tillbaka.
    Även Neville som liknade honom med en Play Stationsspelad spelare har gjort avbön nu och menar att Luiz varit perfekt, och att han passar perfekt in i trebackssystemet (fast han ger förstås en känga åt en Luiz i ett fyrbackssystem - annars vore han ju inte en rödfärgad röst).

TORSDAG:
Diego Costa lär vara spelklar inför söndag. Vi får höra vad Conte har att säga imorgon vid presskonferensen, men det borde innebära att han startat samma lag som de senaste matcherna och har en skadefri trupp att välja ur.

West Ham försöker värva Ruben Loftus-Cheek i januari. På lån eller permanent. Ett lån kan vara bra om han verkligen får spela och inte hamnar i samma fälla som många andra lån, senast Nathan Aké som gjorde succé i Watford och som Howe tydligen inte alls gillar fast han ville ha honom till Bournemouth. RLC har inte spelat så mycket på sistone, eller förekommit på bänken där Chalobah varit den unge spelare som fått hoppa in mest. Tydligen har RLC haft en del skadeproblem.
    West Ham är också intresserade av Asmir Begovic, Cesc Fabregas och Dominic Solanke... har de inte egna spelare? ;)

Intressanta fakta kring den återfödde Eden Hazard den här säsongen. Läs mer>>

Fankaty Dabo lär erbjudas nytt kontrakt, och därmed också utlåning i januari.

Chelsea påstås lagt bud på Fiorentinas Milan Badelj. Mittfältare från Kroatien. 27 år gammal. Ryktet kommer dock från Italien så...

ONSDAG:
United och Leipzig (som lite specialiserat sig på unga spelare från andra länder) rycker i en kille som varit i Chelsea sedan han var sex år gammal. Reece James är nu 16, snart 17, år gammal och har börjat spela i både ungdomslandslag och i äldre årgångslag inom Chelsea. Spelar både mittfält och försvar.

Villas-Boas vill värva John Terry till Shanghai SIPG, precis som Svennis ville innan han fick gå. Vi tvivlar, men pengar lär han få om han går dit.

Även Oscar har kinesiska friare i Jiangsu Suning, eller Inter. Den stackaren omges av transferrrykten oavsett vad och jämnt. Han var startspelare i början av året men inte passat lika väl in i nya formationen trots att han väl är den som fått hoppa in oftast.

Nathan Aké som gjorde succé hos Watford sitter i frysen hos Bournemouth och Chelsea funderar på att avbryta hans lån dit. Han skulle nog kunna passa bra in i dagens Chelsea även om det är en bit till startspelare.

Jamie Vardy borde blivit utvisad i vänskapsmatchen mot Spanien efter ett mycket fult påhopp på César Azpilicueta som tur var undkom oskadd.

Amadou Diawara var aktuell i våras och tydligen nu igen. Tveksamt men italienska rykten är som de är. Intressantare är då rykten om Donnarumma i Milan som klubben disktuerar nytt kontrakt med men som även Chelseas ska uttryckt intresse för.

TISDAG:
Ruben Loftus-Cheek som tycks hamnat bakom Chalobah i rejset för att etablera sig i Chelsea är skadad. Han fick lämna återbud till landskampen med U21 mot Frankrike igår. En match i vilken f ö Lewis Baker gjorde mål igen.

Antonio Conte förväntas ta beslut om Diego ska spela mot Boro så sent som möjligt, dvs på söndag. Vi lär väl få höra mer på fredag.

Thibaut Courtois säger att Conte satsar mer på taktik än Mourinho som satsade mer på intensitet i träningarna.

MÅNDAG:
Med landslagsupppehåll har det inte varit så många lånespelare i farten, men här är veckans Lånerapport från Chelsea. >>

Igår talade Antonio Conte om hur han trivs och är lycklig i London trots att familjen bara är där i helgerna just nu och allt handlar om jobb. Idag menar tabloiderna därmed att han inte är lycklig i London. Som fan läser bibeln alltså.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!