csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 11 sp 8 v 1 o 2 f 26 - 9 mål 25 p
always proud to be Blue
31 oktober - 6 november 2016

Nyheter v-44


SÖNDAG:
Chelsea Ladies vann säsongens sista match borta mot Reading. 3-1 slutade matchen och Eniola Aluko gjorde mål, 10, ji 58. England gjorde det tredje, 59.

Liverpool hade inga som helst problem att avfärda Watford vilket innebär att vi går till landslagsuppehållet som tvåa i ligan, men bara en poäng efter.

I det närmaste ett perfekt resultat för Chelsea i nordlondonderbyt. Oavgjort där passade oss bra. Chelsea har också bättrat på sin målskillnad så oerhört bra på sistone att vi behåller serieledningen någon timme till. Då hoppas vi nederlagstippade Watford kan lugga scousers på poäng.

Det är nästan omöjligt att tro på efter att sett gårdagens match, men Antonio Conte säger klart ut att han ser möjligheter för alla spelare i Chelsea att förbättra sig. Och gör de det från den nivå de visat senaste veckorna blir den här säsongen väldigt rolig för oss Chelseaanhängare.

LÖRDAG:
Jag är oerhört imponerad av Antonio Conte och Chelsea just nu. Jag har inte ens ord för det jobb han har gjort med det från förra säsongen brutna Chelsea. Vilket spel de står för. Bland det bästa man sett. Propagandafotboll. Och det mot ett lag som låg sexa i tabellen, bara två placeringar bakom oss och som hade näst minst insläppta mål i ligan.
    Ligaledare just nu också även om det kan ändras imorgon.
    Undrar om Rödnäsan Ferguson nog inte ångrar sina ord häromveckan om att Chelsea inte är en titelutmanare men att United är det....

U18-laget har tagit sig till toppen av sin liga efter slagit Brighton med 3-1. Målgörare: Taylor-Crossdale 23; Nartey 72; Hudson-Odoi 75

FREDAG:
Hazard, Costa och Kanté är nominerade till Månadens Spelare för oktober och Antonio Conte nominerad till Månadens Manager. Hazard och Conte är favoriter till utmärkelsen.

Från presskonferensen:
Zouma och Fabregas är båda i träning nu. Så Chelsea är skadefria. Zouma kommer att spela på tisdag med U23, PL" eller reservlaget (kärt barn har många namn). Antonio Conte vill inte kommentera något lån för Fabregas i januari.
    En hel del dösnack om hur unga spelare "uppfostrades" annorlunda förr i tiden med anledning av en JT-bild när han som lärling putsade andra spelares skor.
    Dessutom fick klubben svara, eller snarare inte ge svar, på frågor och Infantinos utspel (se bredvid).
     Conte ger inget direkt svar på frågan om att det enbart blir ynka tre matcher i november då Chelsea är ute ur Ligacupen.
    Det var inte så mycket konkret som framkom idag förutom att Chelsea har nu en skadefri trupp även om Zouma än så länge matchas med U23.
   
   

ONSDAG:
Eden Hazard vann PFA Player of the Month-omröstning för oktober. Vi får hoppas han får det erkännande han förtjänar även i de andra expertomröstningarna som kommer kring månadens spelare, och månadens manager. Där vet vi dock av stor erfarenhet att engelska spelare alltid gynnas jämfört med icke-engelska.

TISDAG:
Evertons succévärvning Idrissa Gueye kommer inte att spela mot Chelsea då han drog på sig en varning för mycket och är avstängd.

Chelseas spelare har fått en två dags ledighet och börjar träna igen inför Evertonmatchen först i morgon.

Reservlaget, eller PL2, har redan mött Everton. De spelade 1-1 mot dem på bortaplan. Både Kurt Zouma och vår andre knäskadade spelare Marco van Ginkel (som dock inte ingår i truppen f n) spelade. De spelade en timme. Målskytt för Chelsea var Dujon Stgerling redan i 5e minuten. Everton kvitterade strax före paus.

MÅNDAG:
Chelsea är i form, kanske bäst i hela ligan just nu, och då har vi bara en match kvar före uppehållet som kan ändra allt. Det är en tuff match dessutom mot sjätteplacerade Everton, om än hemma på Stamford Bridge. Efter uppehållet har vi en sådan där klump av väntade toppmatcher som inte gick bra för oss i september. Vi möter City och Tottenham i två på varandra följande matcher.
    Kan Chelsea behålla formen trots att så många spelare försvinner på landslagsuppdrag? Om klubben kan det så kan det bli roligt, men man vet ju inte efter uppehåll med risk för skador etc. Hade inte Iva blivit skadad senast kanske han hade spelat i trebeckslinje idag istället för Azpilicueta, då det ju är naturligare att ge chansen där till en mittback än en ytterback och Azpi hade ju inte tidigare spelat centralt, men som han skött jobbet i den nya formationen!
    Extra roligt är ju också att efter spelat rätt uschligt i första halvlek är Chelsea nu klart ledande i att starta matcherna bra. Fyra mål de första tio minuterna matchar ingen annan klubb. Skillnad mot första matcherna där vi avgjorde sent. Föredrar helt klart tidiga mål.

 

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG:
Gianfranco Zola, Chelsealegend är aktuell som ny manager efter sparkade de Boer i Inter. Fast kanske är han mest aktuell som assistent till Villarreals Marcelinho.

Virgil van Dijk har spelat väldigt bra för Southampton och då de altlid säljer sina bästa spelare knyts han därför till Chelsea nu. CSFC känner just nu inget som helst behov av förstärkningar på försvarssidan då Zouma är frisk igen och Christiansen återvänder till sommaren.

LÖRDAG:
En bra artikel om hur Conte förändrat Chelsea och hur laget har blivit så oerhört hårt arbetande, något som säkert är viktigare än bytet till trebackslinje för den form och framgångar vi just nu har. Läs mer >>

Utlånade Bertrand Traoré försöker tydligen bränna sina chanser hos Chelseas genom att anklaga Chelsea för sin utlåning. Att han inte får chansen hos Chelsea fast Hiddink spelade honom och trots att han fick spela försäsongen. Den sortens attityd gör honom verkligen inte populär hos Chelsea eller hos oss fans. Om det är hans syn på Chelsea, bör han kanske stanna hos Newcastle.

Tidningen Shoot hävdar att Chelsea kan värva två Cityspelare i januari. Det är spelare med utgående kontrakt. Fernandinho och Yaya Touré. Varför Chelsea överhuvudtaget skulle vara intresserade av Touré är dock en gåta. Hans karriär och insatser har gått rakt nedåt de senaste åren.

Antoine Griezmann skrev nytt kontrakt med en enorm utköpsklausul runt 85m pund. Det hindrar dock inte att ryktena om honom fortsätter. United har varit mest aktiva (då de ju slänger ut pengar på allt numer), men Chelsea lär nu enligt engelska medier vara med i leken igen och ska vara villiga att möta utköpskostnadenför fransmannen. Vi vet bara en sak; vi skulle väldigt gärna vilja ha Griezmann i Chelsea.

FREDAG:
Infantino hos Fifa avser att försöka reformera transfersystemet så det blir mer transparent. Han vill också få fram regler som stoppar klubbar som samlar spelare på hög s a s. Det vill säga direkt ägnad åt Chelsea och dess lånesystem.

Inte Chelseanytt men vår omtyckte Guus Hiddink är tydligen aktuell som interim-manager (hans öde just nu tycks det) för Inter efter att de sparkat Frank de Boer.

Chelseas sponsor Carabao blir från nästa säsong Ligacupens nya sponsor.

TORSDAG:
Guangzhou Evergrande, kinesiska mästare vill återförena John Terry med Luiz Felipe Scolari. De lär erbjuda honom ett kontrakt värt 8m pund för nästa säsong.

En journalist, Philip Harmeling (tysk antar vi) hävdar att Chelsea har kontaktat A German Team, Borussia Mönchengladbach ang Thorgan Hazard. Utköpsklausulen nämns återigen nu kring 18-20m euros. Dock hävdar han att varken Mönchengladbach eller Thorgan Hazard är intresserade trots att han ska vara Chelseas prioritet. Vi undrar vi. Men att Thorgans utveckling gått rätt väg, det är otvetydigt.

Att CSFC är stora beundrare av Chelseas mest osjungne spelare César "Dave" Azpilicueta är knappast en hemlighet för de som följer sajten. Nu börjar det äntligen verka som vi inte är ensamma om att uppmärksamma Azpis förmåga. Läs gärna mer här >>

ONSDAG:
Branislav Ivanovic är en jagad man. I England lär West Ham, Crystal Palace och Watford jaga honom. Själv vill han stanna i Chelsea. Hans kontrakt går ut i sommar så han är fri att diskutera med andra klubbar i januari. Även ett antal utländska klubbar är intresserade. Vi får väl se, han lär enligt Emenalo-policyn ändå inte kunna få mer än ett års förlängning med Chelsea.

Lazios Stefan de Vrijs var aktuell i somras och tydlligen åter igen. Lazio försöker dock stoppa det genom att erbjuda honom en ordentligt löneförhöjning.

Det har ju talats en hel del, inte minst i italienska skvallermedier, om att Cesc Fabregas lånas ut i januari. Det är han själv tydligen inte intresserad av utan har vill ge det hela säsongen, även om han för tillfället står utanför det direkta startlaget efter sin svaga insats mot Arsenal, och efter de övriga väldigt fina insatser sedan dess. Just nu är ju Chelsea ett lag som klickar på elva punkter och det är knappast en klok taktik att då ändra något om man inte måste.

Många tippar att Kurt Zouma får en bänkplats mto Everton efter sin svåra knäskada. Spel är dock knappast aktuellt. Även Fabregas tippas vara spelklar, men som sagt ovan, inte heller han lär gå in i startelvan mot Everton på lördag. Everton lär sakna Marten Stekelenburg vilket är ett avbräck liksom Leighton Baines. Även Besic och Gibson lär saknas och som vi sa igår är Guye avstängd.

TISDAG:
Eden Hazard har nomnerats till PFAs (spelarfackets) Månadens Spelare för oktober och leder överlägset i nätomröstningen på Sky Sports redan. Omröstningen stänger kl 19 ikväll. Hazard har 42% av rösterna i skrivande stund.

Nu spekuleras det i att Cesc Fabregas lånas ut i janauri, inte säljs alltså. Däremot talas det om Branislav Ivanovic till Crystal Palace. Nu är kanske inte Palace lika direkta konkurrenter som Arsenal, men Chelsea ska inte sälja ens trotjänare till konkurrentklubbar som jag ser det.

Nemanja Matic har erkänt att Mourinhos dubbelbyte av honom i oktober förra året sårade och skadade honom. Han har inte sagt det rent ut som förklaring till hans usla säsong, men antyder att det var anledningen till att han inte firade mål han gjorde senare under säsongen. (Mourinho bytte ju in Matic och tog av honom 28 minuter senare mot Southampton på Stamford Bridge).

Att Antonio Conte är en intensiv, engagerad coach vid sitdlinjen vet vi alla och självklart har det konsekvenser. Så medierna rapporterar nu att han fått börja importera sina favorithalstabletter direkt från Italien för att åtgärda det. Ambrofoli heter honungstabletten han föredrar.

Conte själv vill inte diskutera tabeller och titelaspirationer förrän tidigast kring jul. David Luiz har dock en annan åsikt och menar att spelarna måste vara medvetna om att de kan utmana om titeln och att de ska utnyttja det för att absolut inte slappna av, för gör de det kan det lätt leda till förlust i flera matcher. Båda åsikter har mycket som talar för sig.

MÅNDAG:
Det gick bra för våra lån i helgen. Som vi berättade redan tidigare var Piazon, Kalas (Fulham båda) och Tammy Abrham (Bristol City) målskyttar under lördagen. Här är klubbens lånerapport. >>

Diego Costa är den sjätte snabbaste spelare i PLs historia som nått 40 mål. Han gjorde det på 64 matcher. Andy Cole och Alan Shearer leder den ligan med 40 mål på 45 matcher. Men det är sju matcher snabbare än Sergio Aguero.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!