csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 10 sp 7 v 1 o 2 f 21 - 9 mål 22 p
always proud to be Blue
24 - 30 oktober 2016

Nyheter v-43


SÖNDAG:
Chelsea ladies slog Reading med 3-2 efter en sen reducering på övertid. Två mål av Eniola Aluko 19, 68 och Ana Borges, 56. Med en match kvar att spela var det en viktig seger då den innebär en Champions Leagueplats (och vi får hoppas slippa Wolfsburg i lottningen nästa år) för Arsenal. Mnchester City hade redan vunnit ligan.

LÖRDAG:

Då övriga topplag tog poäng igår är en vinst i morgon mot Southampton närmast ett måste om Chelsea ska hänga med nu när tåget börjar gå inför julen. En vinst och ett bra resultat nästa helg mot Everton innebär att Chelsea har ett mycket bra läge inför nästa period av fotbollsdöd, även känt som landslagsuppehåll.
    Lätt lär det dock inte bli. Det finns stor anledning att misstänka att det här blir en väldigt svår uppgift, om än ej omöjlig för Chelsea. Det krävs helt klart effektivare spel än mot West Ham och väldigt gärna lika bra som mot United. För spelar Chelsea den fotbollen även borta då kan vi se fram emot en trevlig söndag kväll.

Vi kan notera att det gick bra för flera utlånade spelare igår i Championship. Tammy Abraham gjorde mål igen även om Bristol City tappade poäng på övertid. Även Tomas Kalas gjorde ett ovanligt mål när Fulham utklassade topplaget Huddersfield. Också sLucas Piazon målade i den matchen.

19 månader har Chelsea U18 spelat på hemmaplan utan att förlora.
    Igår slog de Leicester hemma med 2-0. Målgörare: Taylor-Crossdale 53, 82

FREDAG:
Från presskonferensen:
Conte gav klart besked om att Ivanovic är spelklar, men Fabregas är det inte.
    Han var nöjd med mycket, förutom resultatet mot West Ham och påpekade också att de spelade med sin ordinarie elva. Det fanns flera positiva saker Conte noterade, framförallt framhöll han Chelseaspelarnas attityd. När journalister försökte peka på systemet och framförallt JTs roll i matchen (som de hävdade han hade problem i, vilket inte märktes framför tvn) sa Conte klart ifrån att "vi vinner och vi förlorar tillsammans". Han vägrade peka ut en enskild spelares insats.
    Han betonade att det viktiga är kontinuitet, hårt arbete (som han alltid gör) och att man tror på vad man gör då ligan är så tuff, tuffast i Europa och inga matcher är enkla.
    Sedan följde lite skämtsamt om hans engagemang på sidlinjen och frågan kom om han inte borde ha hjärtmonitor som spelarna har under träning när han är på linjen. Conte påpekade att han försöker hålla sig i fysisk form, men han ville inte veta om hans hjärtverksamhet var högre än spelarnas.
    Frågan gled vidare på om han tittat på sig själv hur han agerar på linjen, men Conte gled undan den frågan och koncentrerade sig mer på det bakomliggande att han självklart analyserar motståndarna (han har sett Southampton flera gånger och var imponerad av dem, inte minst hur de höll City i schack i helgen). Han sa också rent ut att han föredrar att se video när hans lag förlorat! Därför då kan man lära sig mer än vid en vinst, man kan förstå vad som händer och vad som gick fel.

Både Fabregas och Ivanovic tränade med laget på förmiddagen.

Southampton borta på söndag. Det är en riktigt tuff uppgift. På förhand bra mycket svårare än matchen mot Manchester United i söndags om vi får säga det trots att motståndarna då hade ett större namn. Saints har bara en förlust på de senaste tio. De har ett utmärkt försvar, väldigt bra till och med och de hittar målen. Kan Chelsea vinna den matchen känns det lika mycket som en nyckelmatch som senast.
    Förlusten mot West Ham kan antingen inspirera eller tvärtom. Men som Chelsea ändå spelade borde den inspirera mer än demoralisera. Chelsea var inte dåliga. De hade ett kraftigt förändrat lag, många tittar bara på hur många spelare som var nya - men faktum var att nästan hela uppställningen var ny. Flera spelare som varit med spelade i andra positioner. Chelsea borde klarat matchen till förlängning men det som oroade lite var trubbigheten framför mål. Även om Chelsea vann stort mot United var det en match som kunde slutat med större siffror med bättre effektivitet.
    Vi förväntar oss att Conte går tillbaka till laget som slog United. Om nya skador har uppkommit lär vi få veta det i eftermiddag. Just nu räknar vi bara med Fabregas på skadelistan. Zouma tränar, liksom Ivanovic. Ingen av dem lär dock spela från start.
    Southampton, eller So'ton som de ofta förkortas har flera skador, vilket inte direkt märktes när de spelade 1-1 mot största ligafavoriten (nu när folk börjar inse att United inte är det) City i helgen. Jay Rodriguez, Matt Targett, Shane Long, Ryan Bertrand, Cedric Soares och Jeremy Pied saknas.

TORSDAG:
Tyvärr blev det som fruktat.
    West Hams fans skämde ut sig själva och fotbollen genom att attackera Chelseafans trots att deras lag vunnit matchen. Ibland blir man verkligen trött på fotboll, åtminstone de idioter som kallar sig fans och använder det som en ursäkt att behandla andra människor med våld och hat.

ONSDAG:
Vi har förlorat matcher på grund av otroliga misstag, vi har spelat fullständigt usel i en match. Men idag var det ärligt talat mest flyt som fick West Ham att gå vidare. Chelsea var oskärpt, West Ham var fulladdade. Men de gjorde målen och vi missade just precis hela tiden. Man måste ha flyt för att vinna matcher, det hade vi inte mot West Ham. Men är det matcher att förlora är det ju matcher när manager prövar nya saker mot ett lag som spelar ordinarie. Vi sörjer inte. Chelsea skötte sig men inget funkade.

Bland allt snack om system, trebackslinje och sifferkombinationer som gör en matt, särskilt en som aldrig gillade matte, är det enda viktiga egentligen de här orden som Antonio Conte säger:
"Now we are working under this system but we are also ready to play other systems. The most important thing is to maintain the right principles and the right intensity, attack the space, try to win the ball when you lose it and stay compact. Then you can play with 3-4-3, 3-5-2, 4-3-1-2, it’s not important."

Ett tackbrev från Matthew Hardings familj efter helgens minneshyllningar. Läs gärna själva >>

Slaven Bilic bekräftar att han kommer att starta sin starkaste möjliga uppställning (vad det nu innebär i en Ligacupmatch?). Conte har bara sagt att han tänker starta ett lag kapabelt att vinna.

Duktige vänsterbacken Aaron Cresswell förväntas göra comeback ikväll efter skada. Däremot är det för tidigt för nyförvärvet André Ayew, även om han tränar igen. Andy Carroll, Arthur Masuauku, Diafra Sakho, Gökhan Töre och Sam Byram är fortfarande på West Hams skadelista.
    Ska vi döma av tisdagens matcher vilar väldigt många manager sina startspelare, frågan är om West Ham gör det med tanke på sin skadelista - och för oss förstås än mer hur många ändringar gör Antonio Conte även om nästan alla tycks tro John Terry startar (istället för....? Cahill?). Batshuayi är också tippad att starta och förstås Begovic i mål. I övrigt verkar många tro på ett rätt oförändrat Chelsea, och det undrar vi verkligen om det är rätt. Det kan bli fler ändringar än vi anar.

TISDAG:
Ska vi döma av tisdagskvällens laguppställning för matcherna i EFL Ligacup tänker managers verkligen matcha sina reservuppställningar. Det har varit extremt många byten, även i lag från lägre divisioner.

Conte säger att JT är aktuell för start mot West Ham men han bestämmer sig först i morgon. Ivanovic är också skadefri, däremot är Fabregas kvar på skadelistan. Zouma spelade som sagt en halvlek i går men är inte aktuell för spel i Ligacupen. Conte antyder också att Willian kommer att spela.

Tammy Abraham har utsetts till EFL Young Player of September.

Kurt Zouma spelade till höger i en trebackslinje för reservlaget mot Derby. Det var hans första match på nästan nio månader och det gick bra för hans del om vi undantar att han orsakade en straff. (Som Bradley Collins räddade). Matchen slutade 2-2. Målgörare: Dasilva (str) 61; Ugbo 62

MÅNDAG:
Att Conte inte är så pigg på att ändra det vet vi redan, men i veckan kommer han att ändra sitt lag. För det är match i Ligacupen och vi kan räkna med några roteringar inför den. Begovic kommer att stå och Batshuayi tror vi startar istället för Costa. Nästan lite dumt att Costa inte fick ett gult igår för då hade han varit avstängd i en match han ändå skulle vila. Vi misstänker att Eden Hazard börjar på bänken och att Oscar och Willian kommer in. Sedan är väl knäckfrågan om John Terry får en chans i trebackslinjen eller om Conte vill hålla den intakt så länge den fungerar så bra som den gör.
      Vi tror West Ham kommer att prioritera något annorlunda och spela ett mer ordinarie lag så att säga då de haft problem, inte minst på sin nya hemmaplan. Därför är väl risken att Dimitri Payet får en chans att spräcka vår tre matchers nolla i det fjärde försöket efter bytet till trebackslinje. Och utvecklingen pekar verkligen åt rätt håll sedan dess - eller hur med 2-0, 3-0- och nu 4-0 i de matcherna.

På söndag följer sedan en match mot ett annat lag som hittat form. Southampton var bra mot City och stod upp bra mot dem. De har smugit sig upp i tabellen och det finns inga lätta matcher i år. Och med en tabell där lag nummer fem bara är en poäng ifrån lag nummer ett - då får man inte tappa poäng och mark. Årets liga är onekligen extremt intressant och inget lag har förmått att rycka till sig ett försprång även om de formstarkaste i oktober varit vi, Arsenal och Liverpool. Å andra sidan såg vi hur det såg ut i september för oss. Snart också ett nytt landslagsuppehåll som rycker sönder form och koncentration.

 

 

Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG:
Fulhams Moussa Dembele som i somras gick till Celtic och har gjort stor succé där är på Chelseas (och Uniteds) radar tydligen. Båda klubbarna lär scoutat honom i Celtics match mot Ross i helgen.

Chelsea sägs vara intresserade av Newcastles mittback Jamaal Lascelles. Han skulle kosta runt 18m pund påstås det. 22 år gammal.

En ganska intressant artikel om Antonio Conte från Football Italia. Läs mer >>

LÖRDAG:
Marseille har börjat intressera sig för Mikel och att han lämnar Chelsea efter lång och trogen tjänst känns ju allt mer troligt. Media hävdar också att Emenalo (inte Conte) gett Mikel lov att lämna i januari. Conte har dock haft samtal med Mikel och förklarat situationen, vilket Mikel helt accepterat. Vi tror också han får gå utan övergångssumma, Chelsea har ofta gjort så under Roman med spelare som varit Chelsea trogna.

Det skvallras också om att Chelseas extrema långtidslån (3 år) av Juan Cuadrado till Juventus kan sluta med en försäljning av honom till Barcelona. Ett rykte som växt kraftigt under veckan. Men ändå känns det inte riktigt hett.

En bloggare hävdar att Marco Verratti som sägs vara i l luven på Unai Emery är Antonio Contes drömvärvning. Vi undrar dock om Conte själv är medveten om den drömvärvningen. Dock, det sagt. Verratti är en spelare vi gärna skulle se i Chelsea.

Andra källor säger dock att det är en annna PSG-spelare Chelsea kommer att lägga bud på i januari. Javier Pastore. Också en bra spelare men båda känns lite som överflöd, vi får dock se vad som händer. Helt klart är att Antonio Conte nu efter att jobbat sedan mitten av juli har en mycket bättre bild av spelare han vill ha och känner behov av än han hade i förrra fönstret.

FREDAG:
Runt 200 West Ham-"fans" riskerar att portas från London Stadium i efterspelet till deras uppträdande mot Chelsea. Därtill pågår det en polisutredning kring homofobiska påståenden som tydligen mest riktades mot John Terry. Som sagt så många gånger förut; hos vissa tar fotbollen tydligen bara fram det värsta - hos de flesta av oss är det dock tvärtom. Och ju förr vi blir av med asen kring fotbollen (även i Sverige), desto bättre är det för alla.

Sergio Aguero lär vara missnöjd i Man City. Varför är väl svårare att förstå. Men inte alla går ju ihop med Pep Guardiola och dennes filosofi, det vet vi ju.
    I vilket fall som spär det ordentligt på rykten om Aguero till Chelsea, eller Arsenal - som om City skulle vara lika dumma som Chelsea och sälja en av sina bästa spelare till en ligakonkurrent. Vi tänker förstås på Petr Cech som än en gång räddade Arsenal förra helgen (de hade säkert förlorat med en annan målvakt då). Det är väl lite som att svära i kyrkan, men Cech är fortfarande bättre än Courtois, det måste även CSFC erkänna.

Alex Rednose Ferguson är ingen älskare av Chelseas det vet vi, han tyckte och tycker dock om Mourinho så när denne var hos Chelsea respekterade han oss dock. Lite. Nu hävdar Ferguson att fem lag kan vinna Premier League, Man United med Mourinho är absolut ett av dem enligt den gamle skotten. Chelsea är det inte. Ändå ligger vi fem poäng före hans United. Fakta ha dock aldrig spelat roll, och som sagt säsongen är lång. United som slog Citys b-lag i onsdags med sitt a-lag har en på papper lätt match i helgen, vi har en betydligt svårare så kanske kan de knappa in. Eller tvärtom!

ONSDAG:
En läsvärd artikel för de som vill veta lite mer om Nathaniel Chalobahs lån, hans inställning till dem. Läs mer >>

Det har varit bråk vid London Stadium, West Hams nya hemmaplan och mängder av artiklar och löpmetrar har skrivits om bristande säkerhet både inne och utanför arenan. Mest verkar det som West Hamfans har slagits med West Hamfans, men det har även drabbat gästande lags supportrar. Så nu när West Ham har sin största test som arrangör (även om det lär vara London Stadium som står för säkerheten, West Ham hyr ju bara på 99 år själva arenan) mot Chelsea har det skrivits mycket om det. Chelseas tilldelning av biljetter har varit extremt snål vilket klubben beklagat och West Ham har förbjudit alkoholservering runt arenan. Det är ju dessutom kvällsmatch. Nya säkerhetsarrangemang har gjorts och tidningarna ägnar nästan mer tid åt det än åt matchen som ska spelas - så vi får verkligen hoppas allt går lugnt till ikväll.

TISDAG:
Mikel ska haft samtal med Antonio Conte om sin brist på speltid. Han har inte ens varit på bänken ännu. (Delvis pga skador). Conte har förstås inte kunnat lova honom något och vi är många som tror att Mikel lämnar, kanske redan i januari och annars i sommar när kontraktet går ut.

Chelsea ska haft scouter för att kolla in Alexander Isak i matchen mot Göteborg. (Såg den inte själv då jag följde mitt eget svenska lag göra bort sig trots att det inte var ett derby- så jag kan inte uttala mig om hur han spelade). Även Man United och Sunderland ska varit där samt ett stort antal andra klubbar. 90 klubbar och agenter ska varit där för Isaks skull och rapporterna om hur han spelade lär väl minska antalet nästa gång. Trots att jag vill allt väl för Chelsea och absolut inte är särdeles förtjust i Isaks klubb hoppas jag han stannar och inte går för tidigt. Jag tror alltid det är bättre för unga spelare att stanna och utvecklas där de trivs innan de ger sig in på stora äventyr oftast pga ekonomiska skäl och påtryckningar inte minst från föräldrar, agenter och anhängare. Även många små klubbar säljer gärna för tidigt, dvs nästan samtliga svenska klubbar, för att casha in på spelare. Därav den kaotiska spelarmarknaden i Sverige där en trupp nästan kan var utbytt efter sommarfönstret.

Antonio Rüdiger var aktuell för Chelsea innan han skadade sig i somras. Nu är han åter i ryktena.

Samtidigt bekräftat målhjälten från Unitedmatchen att han förde diskussioner med Barcelona om att återvända dit i somras. Men nu trivs han bra igen enligt egen utsago.

Watford som Chelsea slog 2-1 i andra matchen den här säsongen utreds för finansiella oegentliger i samband med att Pozzis tog över 2014. Något som kan ge poängavdrag...

MÅNDAG:
Lånerapporten >> Det går bra i Bristol för utlånade Chelseaspelare.

Nathaniel Chalobah tycks tagit steget förbi Ruben Loftus-Cheek som nästa löfte med chans i Chelsea. Något som också nu lett till att det spekuleras i en kontraktsförlängning för honom. Kanske även en startplats på mitten mot West Ham.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!