csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8 Chelsea FC 5 sp 3 v 1 o 2 f 10 - 9 mål 10 p
always proud to be Blue.
19 - 25 september 2016

Nyheter v-38


SÖNDAG:
Damerna kommer inte att försvara sin titel i WSL. Det står klart efter att de åter förlorat till Manchester City med siffrorna 2-0. Det går inte bra för Chelsea den här säsongen heller verkar det som.
    I veckan har de sin första Champions Leaguematch, mot Wolfsburg som slog ut dem förra året. Snacka om otur i lottningen.

LÖRDAG:
U18-laget spelade 1-1 mot Aston Villa. Målgörare St Clair.

Hoppas det inte är ett tecken men Chelsea förlorade i U23-ligan som kallas PL2 mot Arsenal med 1-2. Charlie Wakefield gjorde målet i 66e minuten.

Det finns väl inte en spelare i världen som har lyckats som Arsene Wenger hävdar att han inte var nära att värva. Vi har hört det till leda så många gånger. Nu plötsligt hävdar han att han var nära att värva Diego Costa. Vi tror inte ett ord på vad den mannen säger om spelare han kunde värvat men som han vägrade eller absolut inte klarade av att värva...

Arsenal saknar Ramsey, Jenkinson, Mertesacker, Welbeck. Chelsea John Terry och Kurt Zouma. Och van Ginkel som vi tenderar att helt glömma bort. Tyvärr dömer Michael Oliver matchen, vi brukar inte ha tur med honom.

FREDAG:
En riktigt roligt nyhet. Kurt Zouma kommer att börja träna med Chelsea igen nästa vecka. Det lär nog ta några veckor till innan han är matchklar men det är helt klart goda nyheter. Congte gissar att det blir i mitten av oktober efter landslagsuppehållet.

JT är tyvärr inte spelklar till imorgon. Det är absolut inte bra då försvaret verkat sakna ledning de matcher han missat. Men inte mycket att göra åt.
    Conte ser fortfarande massor av utveckling hos Chelsea och helt klart ligger Chelsea fortfarande efter sina värsta konkurrenter. Conte och spelarna har haft mindre tid tillsammans och det tar tid för nya spelidéer och spelsätt att sätta sig.
    Han ser inga problem med att motivera spelarna då det är en stormatch och inför sådana matcher är spelarna alltid motiverade.
    Så var han förstås tvungen att säga en del fina saker om Wenger med anledning av dennes 20-årsjubileum.
    Först därefter kom frågan alla ville ställa, om Fabregas. Något klart besked gavs dock inte. Conte bestämmre sig först imorgon.
    På frågan om försvaret och insläppta mål menar Conte att det är inte försvarets ansvar enbart utan det är hela lagets ansvar att man släpper in mål.
   
När Wenger firade sin 1000e match som Arsenalmanager slog Chelsea dem med 6-0. Imorgon firar Arsene Wenger sitt 20-årsjublieum som Arsenalmanager. Finns det något vi kan läsa in i dessa fakta? Är det ett gott omen?
    Wenger har bara vunnit mot Chelsea fem gånger på totalt 29 möten sedan 2004! Ändå är de favoriter imorgon.

Vad som än händer dock, om Fabregas spelar (gissa om det lär bli frågor om det på presskonferensen i eftermiddag, och knappast något svar) och så vidare så måste Chelsea sluta ge enorma handikapp till motståndarna i första halvlek. Det skulle onekligen vara trevligt med en bra start och inte bara en bra avslutning av Chelsea.

TORSDAG:
Aaron Ramsey ser ut att missa matchen mot Chelsea. Arsenals häpnadsväckande skadefacit fortsätter säsong efter säsong.

Chelsea fortsätter ha lite otur i lotten. Det blir bortamatch igen, och mot ett Premier Leaguelag igen i Ligacupens fjärde omgång. Vi möter West Ham som hade fasliga besvär att besegra Accrington igår kväll. Det var först i 97e minuten Payet kunde slå in ett mål och West Ham var vidare. Matchen spelas 25/26 oktober.
    Med tanke på hur uselt Viasat bevakar Ligacupen kan vi får väldigt svårt att få se matchen, särskilt som det blir repris på fjärde omgången i ligan med United mot City. Dessutom blir det Liverpool och Tottenham. Och spelar United då visar Viasat oavsett... det har vi redan lärt oss.

ONSDAG:
Tammy Abrahams jättesuccé i Bristol City fortsätter, idag fick han hoppa in i Ligacupmatchen mot Fulham och gjorde avgörande 2-1 i 90e minuten.

Dagens citat:
"Hopefully this will shut up a few journalists who are talking rubbish all the time, and focus on what is important – Chelsea winning. I know what I can do and it’s a lot for this team." Orden är Cesc Fabregas'.

TISDAG:
Schmeichel och Mendys är skadade och lär knappast spela ikväll. Däremot har Ranieri fått tillbaka flera spelare som Simpson, Schlupp och Benaloaune från skador så han har en ovanligt bred trupp att välja från. Mahrez och Vardy förväntas vilas. Slimani som gjorde två mål i sin debut lär nog starta, liksom Okazaki. Liksom förre djurgårdaren Daniel Amertey som spelar närmast i den roll Kanté förut hade.

I chelsea tror de att Ivanovic bänkas vilket ger Alonso en start och Azpi flyttas över till höger, om inte Aina får chansen. Batshuayi förväntas spela anfallare med Costa som back-up på bänken. Moses, Fabregas och Loftus-Cheek tillhör också spelare som de spekuleras i kommer att starta. Lite mer oväntat kanske att Hazard tros starta, men han hade sin hittills svagaste match under säsongen mot Liverpool så han kanske behöver komma igång igen inför Arsenal (dock ska vi inte glömma att Liverpool verkligen stängde ned honom med 2-3 spelare som pressade hårt på honom hela matchen".

MÅNDAG:
Vårt U23-lag, där så gott som ingen ens är över 20 förlroade mot Reading i PL2-ligan med 2-1. Ugbo gjorde Chelseas mål i 43 mn.

Ny vecka, nya matcher att se fram emot och en besvikelse att lägga bakom sig.

Den stora frågan inför Ligacupmatchen mot ligamästarna Leicester imorgon är vilken klubb är mest angelägen. Det är nog Chelsea. Även en Ligacuptitel är ett viktigt steg tillbaka mot det Chelsea vi varit bortskämda med senaste decenniet och lite till.
    Leicester däremot har Champions League igen nästa vecka och ligan kommer nog också före Ligacupen. Så vår gissning är helt klart att även om det är på Leicesters hemmaplan är Chelsea det mest motiverade laget.
    Det lär dock bli ändringar i laguppställningen även för Chelsea. Begovic lär säkerligen stå i mål. Costa vilas säkert, inte minst för att han redan är lite kortbelastad. JT är skadad så Luiz fortsätter. Kanske får Ola Aina chansen mot bättre motstånd istället för Ivanovic som kanske också behöver vilas.
    Så är vi nog rätt många som vill se Fabregas få en ärlig chans i en hel match.
    Om det sedan är på Matics plats eller om han ska ersätta box-till-box-spelaren Oscar. Knappast det sistnämnda. Oscar kanske vilas men Fabregas är inte och kommer inte att ersätta honom, det är två helt olika spelstilar och sätt att spela. Fabregas är ingen box-till-boxspelare. Så är är det bara. Hans kvaliteter än annorlunda. Vi får också hoppas han får slå frisparkar och hörnor istället för Willian som helt verkar glömt hur man slår fasta bollar sedan förra hösten. Hittills har Conte föredragit en box-till-boxspelare men det finns andra sätt att spela som passar Fabregas bättre också.
    Batshuayi bör få en chans där framme, hoppas vi. Costa på bänken om ifall vi behöver honom, för form har han onekligen.
    Kanske finns det utrymme för Loftus-Cheek, fast knappast från start. Samma gäller nog Chalobah och Alonso. Men går matchen bra hoppas vi få se dem eller någon av dem få ordentligt med speltid. Inte de ynka minuter Conte brukar ge inhopparna.

Annars är det en tuff period som börjar nu för Chelsea och det kommer att ställa stora krav på spelare, manager och kanske att truppen tål rotation. Leicester om än i Ligacupen, Arsenal borta (när de börjar få till det), Hull borta, Leicester i ligan och så ett United i en liten kris som Mourinho inte under några förutsättningar vill se förlora på Stamford Bridge av alla platser. (De har f ö just Leicester som behöver få ligaresultat, på OT på lördag, något som ytterligare stärker vår tro på att Leicester nog inte satsar fullt ut på tisdag).

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-38


FREDAG:
Intressanta observationer av Ruud Gullit om att Conte ännu inte spelat fotboll på sitt sätt med Chelsea utan prövat och anpassat sig till Chelseas sätt att spela fotboll. Läs den här BBC-artikeln>>

TORSDAG:
Mitt-i-veckan lånerapport >>

Tidningarna vill ju inget hellre än att sälja Cesc Fabregas även om vi är många som starkt tvivlar på att det kommer att ske om han själv inte begär en transfer. Det senaste är att fyra klubbar nu jagar honom; Inte, Milan, Juventus och Sevilla.

Det går många rykten eller så kallade bekräftelser om vi ska tro de som sprider dem om affärer som kunde varit i sommar. Som Morata för 60m till Chelsea, ett sista-minutenförsök av PSG att köpa Diego Costa etc. Inget förvånande i något av dem, det var nog hundratals möjliga affärer som aldrig blev av eller ens var i närheten att bli av i somras.

ONSDAG:
Mikel som inte har varit i närheten av truppen sedan han kom tillbaka från OS-spel säger nu att han förmodligen kommer att börja prata med andra klubbar i januari. Då det är hans sista kontraktsår är det ju tillåtet. Vi förväntar oss knappast att han är kvar efter januari och trotjänaren förtjänar att få lämna redan då om han hittar en klubb som har bättre behov av honom än Chelsea just nu.

Så kallade Chelseafans i USA och Afrika gillade tydligen inte alls Alonsos debut igår. Åtminstone gaphalsarna på sociala medier. Såg vi samma match? Visst han var lite valpig och det syntes att han inte var helt samspelt med laget, men vad väntar de sig? Han har varit i klubben tre veckor och under den tiden försvann två veckor nästan på landslagsuppehåll. Skärp er Chelseafans. Både Alonso och Chalobah gjorde solida debuter och vad man kan begära i situationen som den är.

Positivt är också att höra Conte förklara varför han satte in Chalobah, för även om han utom med Costa gjorde sina byten sedvanligt sent så var det en överraskning just då. Men Conte menade att tränar man bra och visar framåtanda då ska det belönas med en chans att få spela.
    Lite annorlunda känns det från hur en viss tidigare manager resonerade kring sådana saker.

TISDAG:
Jag har hört att det finns människor som ser fram emot att Nike kommer att bli Chelseas nya tröjsponsor nästa höst. Det här borde avskräcka dem och understryka min poäng, inga har fulare tröjor än Nike och deras egendomliga färgval. Glöm aldrig Barcas isglasströjor heller.... Se här>>

Chelsea påstås jaga Tottenhams walesare Ben Davies, 23. En vänster back som dessutom gör det möjligare för Chelsea att följa PLs home-groqn-kvot. Vi tror inte det kommer att hända oavsett om priset är 20m eller mycket mer. Daniel Levy säljer aldrig till Chelsea. Punkt slut.

Skvallriga källor hävdar att Roman höll ett "krismöte" med styrelsen till kl 1 på natten i fredags efter den bittra förlusten till Scousers. Enligt källorna är det dock mer ett preventivt ingripande för att förhindra att förra hösten upprepar sig, men vi känner alla till kravspecen i Chelsea. Dock är det ingen som tror att Conte sitter löst efter den matchen, även om vi nog var många som reagerade kraftfullt efter första halvlekens insats. Chelsea reste sig dock i andra och kunde gott fått med sig minst oavgjort hade vi haft lite tur. Än är det ingen som fruktar att det som redan händer i Man U ska hända i Chelsea, men det blir viktiga matcher framöver och även kvällens ligacupmöte blir nog viktigare än många andra ligacupmatcher de senaste åren. Särskilt som det ser ut som om Leiecester kommer att ha ett starkt lag på benen även om de, liksom vi, vilar några spelare.

MÅNDAG:
Lånerapporten>>

Antonio Conte lär gett Chelsea en ordentlig avhyvling efter matchen mot Liverpool. Vilket de totalt fullständigt förtjänade efter första halvlek, men de skötte sig i andra så det känns ju som det kanske handlade om en hårtork i halvlek. Men The Sun (ja!) antyder att det var efter matchen Conte sa vad han tyckte till spelarna. Läs mer här>>

Thorgan Hazard har haft en fantastisk start på sin säsong och hade två mål i helgen mot Bremen. Chelsea sålde honom ju till Mönchengladbach och någon, som väl knappast kan varit Emenalo (med tanke på Christensens lånekontrakt till samma klubb men i den affären kan Mourinho varit inblandad...), var då klok nog att se till att det fanns en återköpsklausul i kontraktet. Enligt tyska Bild innebär den att Chelsea har till januari 2017 på sig att köpa tillbaka Thorgan och till ett facilt fastställt pris om 12,8m pund.
    Thorgan Hazard jagas också t ex av Pep Guardiola och det låter som en riktigt smart sak att köpa tillbaka lillebror Hazard. Möjligen med en låneklausul om att Mönchengladbach kan ha kvar honom säsongen ut och så kommer både han och Christensen tillbaka nästa sommar då Chelsea måste förnya och föryngra.

Annat hände under helgen så vi missade att berätta att U18 piskade Arsenal med 4-2. Målgörare: Taylor-Crossdale 2, (str) 5, (str) 72; St Clair 51
    Två straffar första fem hjälpte säkert till. Så vi kanske får hoppas på något liknande (och Mike Dean som domare, meste straffutdömaren med Madley) mot Arsenal på lördag.

Skadeglädje lär vara enda sanna glädjen, det är dock inte sant. Det finns många sorters glädje. Men visst är det inte utan en viss förnöjdhet man noterar att Mourinho har tre raka förluster, något han inte ens fick till under katastrofhösten 2015 med Chelsea... Det har plötsligt blivit väldigt tyst från vissa röda supportrar, inte minst i medierna. Deras givna ligatitel är tydligen redan, inte längre så given som den var för en månad sedan.
    City ångar dock på och vi kan också notera att det är ovanligt många stora segersiffror i Premier League trots att vi ser den som en så jämn liga. West Ham börjar redan se ut som årets "Chelsea", vilket vi nog inte riktigt trodde skulle hända. Stokes kräftgång är också rätt oväntad - men säsongen är lång som det så sant heter så här års.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

 

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


CSFC