1                        -                   2       (0-2)

Mignolet; Clyne, Lovren, Matip, Milner; Lallana, Henderson (k), Wijnaldum; Mane, Sturridge, Coutinho.

CHELSEAS INSATS

5 (I)

7- (II)

Chelsea var knappt ens med på banan i första halvlek. Gav där bort matchen.

I andra var det ett helt annat Chelsea så två betyg. En halvlek Chelsea helt dominerade men tyvärr inte skapade tillräckligt många bra chanser mot ett Liverpool som försvarade sig bra.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Kunde inte göra mycket på målen. Fantastisk räddning på Origis nick i slutet. 7
Branislav Ivanovic Lät Coutinho måtta in sitt inlägg till målet. Och hans positiion mot Henderson vid andra går också att ställa frågetecken kring. Spelade upp sig i andra men han står inte att känna igen från några år sedan. 6-
Gary Cahill Nix, inte någon stor match av Cahill. 6-
David Luiz Bäst i backlinjen. Fina långpass, disciplinerat spel. 6+
César Azpilicueta Var var han på Lovrens mål? Inte någon av hans allra bästa matcher även om han kämpade sig in i matchen som så många andra Chelseaspelare i andra. 6-
N'Golo Kanté Bäste Chelseaspelare i första men lyckades inte väcka sina lagkamrater. Mindre dominant i andra när övriga spelare vaknade men ändå; en mycket bra match. 7
Nemanja Matic Var han med? Ingen bra dag på jobbet. Så plötsligt vaknade han och gjorde ett fantastiskt förarbete till Costas mål. Bara det höjde betyget avsevärt. 7-
Oscar Första delen av första halvlek hans svagaste hittills den här säsongen. Försökte andra delen. Aktiv och var med och drog igång Chelsea. 6+
Willian En svag första halvlek där han inte alls var med i spelet. Lika bra som han var på fasta bollar förra hösten, lika dålig är han nu. En helt annan spelare i andra halvlek. 7-
Eden Hazard Helt borta ur matchen tyvärr, fick inget att jobba med även om de få bollar han fick tag i skötte han bra. Passningsspelet fungerade inget vidare. 6+
Diego Costa Fick knappt en passning i första och när de kom hade han hunnit hamna offside. Satte bollen i nät precis som han ska och var precis där han skulle vara. 7-

BETYG

Kan absolut inte varit nöjd med försvarsspelet och markeringsspelet vid Lovrens mål. Det är något som kommer hålla honom vaken i natt. Taktiskt verkade Chelsea överraskade av att Liverpool spelade som alla trodde från start.... Hade inte fått igång laget alls då. Förlorade klart coachmatchen i första halvlek.

Fick verkligen igång laget till andra halvlek men jag tycker han väntar alldeles för länge med sina byten (och inte bara i den här matchen). Bytena skulle kommit minst 10-15 minuter tidigare.

6-

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

En enda ändring av Conte från tidigare matcher, han står för sin start XI. Den ändringen är också framtvingad då John Terry skadades mot Swansea. En intressant match taktiskt och tempomässigt förväntar vi oss.

Liverpool är det lag som först går till anfall men bollen ofarlig för Courtois efter att den tagit på en Chelseaspelare. Chelsea nära att komma igen strax efter och det är inte något spel alls på mitten.
    Skott från Liverpool och Courtois tappar bollen, oförklarligt. Som tur var plockar han upp Sturridges skott bakom sig. Men vad sysslade han med där. Vi är tyvärr inte övertygade om Courtois just nu. 2 Han orsakade ju också direkt Swanseas kvittering i söndags så han verkar lite osäker.
    Med två skott på mål varav Courtois höll på att fumla in ett får Liverpool pluspoängen för första fem minuterna. Noll skott på mål från Chelsea som är lite mer passiva och inte stått emot den höga pressen helt och hållet.
    David Luiz har hälsats varmt välkommen, till skillnad från Sturridge, men har inte haft så många bollkontakter ännu.
    Hyfsat inlägg men över Costa. 7 Chelsea har kommit in bättre i matchen senaste minuterna. Lite för många långa felpass dock. Särskilt från backlinjen har bollarna hamnat hos röda spelare.
    Ivanovic trampar Lallana på tårna två gånger på raken, andra gången såg onekligen lite onödigt ut på reprisen. Lallana förståeligt mycket irriterad och blir tillsagd av domaren.
    Luiz fintar bort Sturridge ordentligt, sedan håller Cahill på att passa till Sturridge när han söker Azpi. Vansinnesspel av Cahill. 11
    Chelsea känns faktiskt lite stressade av Liverpools höga press. Slår för långa och för dåliga passningar vilket gör att Liverpool hela tiden kan komma igen. Annars disciplinerat och säkert positionsspel. Liverpool har åter kommandot och det är lite oroande. Även om vi nog förväntat oss att de åtminstone till en början kommer att vara aktivare.
    Costa sätter press på Mignolet som slår bollen över linjen. 14
    Underbart pass till Hazard av Luiz men flaggan kommer upp. 15 Kändes väldigt tveksamt faktiskt. Men ingen repris så.
    Långt inspel och backlinjen är helt borta när Lovren fri får slå in bollen. Oj så dåligt. Tre andra röda var offside men var var Azpi och försvaret. 17
    Jag kan fortfarande inte fatta vad Chelseas försvar gjorde på den bollen. Oj så bortspelade. Vår oro för försvarsspelet har tyvärr infriats. Varför var det ingen press på Coutinho vid inlägget heller?
    Ännu en perfekt boll från Luiz fram, men Costa offside. Det är på tok för många sådana avblåsningar för oss redan.
    Chelsea är stressade och har stora problem med presspelet och det har inte blivit bättre av att självförtroendet gick i botten av det oförklarigt dåliga spelet vid målet. Chelsea hänger inte med i deras rörlighet.
    Luiz har fått en nick över nosen av Mané och han blöder ordentligt. Måste behandlas. 22
    Conte behöver förändra matchbilden men det är väl närmast omöjligt under halvleken, så just nu känns det som om vi får bara hoppas siffrorna stannar nere för Chelsea är inte alls bra för tillfället. Vi hänger helt enkelt inte med.
    Inspel av Hazard men enkel för målvakten. 26 tror inte det räknas som första skott på mål heller.
    Kanté skjuter från långt håll men över. Men lite Chelseaspel har det varit någon minut nu. 28
    Chelsea spelar för långsamt och det gör att Liverpool täcker upp alla spelmöjligheter för dem.
    Hörna för Chelsea när Willian dyker upp i matchen. 30
    Blev lite farlig åtminstone men Liverpool får bort den men Matic är lite långsam med att möta Luiz nick och Mignolet får en hand emellan.
    Några Chelsaspelare försöker höja sin intensitet nu, t ex Costa och Oscar. Vilket faktiskt ger resultat då Liverpools spelare visar lite stressymptom nu.
    Hazard görs ned vid linjen av Clyne, nästan värt ett kort. Men bara frispark. 33
    Återigen offside när Luiz kommer fram. Det är löjligt många offsideavblåsningar på Chelsea redan.
    Kanté försöker ta upp bollen men tvingas ut över linjen, inkast bara. Kanske den ende vi ger godkänt av Chelseaspelarna hittills.
    Ett inkast når fram till Henderson som får måtta och från långt håll sätter bollen utom räckhåll för Chelsea. I krysset. Det här lär inte bli vår match. 36 Fick stå och måtta alldeles för länge. Från ca 35 m. Kanonmål.
    Nu måste vi få lite tur och åtminstone reducera förre paus. Även om väldigt lite pekar på det.
    Hazard ordnar en hörna. 38 Dåligt slagen men blir en ny hörna. Då slår han den på samma ställe. Vad sysslar Willian med på fasta bollar i år? Det är nog dags att Oscar få ta hand om de fasta bollarna. Jag vill gärna se Fabregas komma in istället för Willian redan i halvlek.
    Några Chelseaspelare får nicka rakt upp och ofarligt i straffområdet. Lätt för Mignolet.
    Jag ger bara Kanté och Luiz godkänt i första halvlek. Kanske även Oscar för andra delen av halvleken. De är de enda som visar vad de vill och verkligen vill vara med. Ingen annan når plus i första. En förfärlig första halvlek där Liverpool dessutom fått alla marginalerna med sig. Och mål som Hendersons, kan man på sätt och vis inte försvara sig emot, å andra sidan ska han inte få stå och måtta även om det är långt ut. Försvarsspelet vid första målet är fortfarande en gåta.
    En jättebesvikelse.

ANDRA
Det krävs en helt annan inställning, en helt annan intensitet och vilja i andra halvlek om Chelsea ens ska kunna drömma om att vända det här. Alldeles för många spelare har inte varit i närheten av vad vi ska förvänta oss av dem i första halvlek.  Nu är det verkligen upp till bevis för Conte och Chelsea i andra. Allt måste ändras, justeras och så får vi hoppas på att turen också vänder.
    Inga spelarbyten.
    Chelsea har visat karaktär hittills men det är en tuff uppförsbacke nu, mycket tuff.

Oscar verkar vara den som vill dra igång laget med löpningar och offrande spel.
    Willian har haft mer boll första minuterna än han nästan hade hela första halvlek. Det tog flera minuter den här halvleken innan Liverpool kom in på Chelseas planhalva. Det är uppmuntrande.
    Matic har ingen bra match och vi önskar snart se Fabregas. Willian och Oscar de som försöker dra igång Chelsea första fem minuterna. Den som värmer verkar dock vara Pedro, vilket tyder på en önskan om mer och snabbare djupledsspel.
    Kanske är det Chelsea, kanske är det trötthet, kanske taktiskt direktiv men Liverpool är långt från lika intensiva i andra halvlek hittills. Men de försvarar sig uppoffrande. 54
    Nästan alla har ryckt upp sig i andra och det är mycket glädjande. Allra mest Willian som börjar se ut som vi känner igen honom. Hazard har blänkt till. LIverpool har dock tyvärr, inga större problem att försvara sig.
    Chelsea har etablerat press kring Liverpools straffområde. Ivanovi dras ned men ingen åtgärd. 57
    Sturridge som Luiz har hållit i korta tyglar går av för Origi. 57 Han gick direkt ut i omklädningsrummet vilket kan betyda skadekänning men med honom lika gärna tjurighet.
    67% bollinnehav för Chelsea i andra men få riktiga chanser. 58
   Så tappar Iva en lätt boll och Liverpool får lite press mot Chelsea. 59 Bra tackling av Matic, första riktigt fina insatsen. Sedan borde Oscar fått frispark men icke.
    Vi behöver ett mål snart och där kom det via Costa. Det är Matic som plötsligt vaknat som driver upp bollen och gräver fram den vid linjen till Costa. 61 Var kom det från, han har knappt varit med i matchen så gör han Chelseas i särklass finaste prestation hittills? Väntade ut backen och lyfte bollen snyggt till Costa.
    Frispark som Mignolet boxar bort, men knockar Iva. Ingen åtgärd förutom avblåsning.
    Costa får iväg ett skott efter en vändning men Mignolet får den på knät och kan rädda. Snyggt framspel av Oscar. 65
    Farlig frispark av Milner i svårt utrymme för Courtois. Hörna. 69 Plockas lätt av Courtois. Hazard går själv men sista passet till Willian bryts av Milner. Kanske borde han själv försökt något där. Men han hade rushat långt.
    Hazards passningsspel fungerar inte idag. Han har tyvärr tappat form igen.
    Coutinho vänder om och skjuter, som tur tog det på någon av försvararna och stannad eupp. 78
    Pedro på väg in. Conte vill ha in speed.och djupled. Boll mot Kanté i centerpostion, han kommer inte upp högt nog. 80
    Liverpool kan just nu spela av och låter inte Chelsea få bollen. Tiden går snabbt nu.
    Inlägg som tar på Iva tror jag och Origi får världens chans. Fantastisk räddning av Courtois. 81
    Lucas in för Coutinho. Chelsea gör ett trippelbyte men det får vänta till efter hörnan. Bor av Costa. Hazard uppvaktad av tre spelare som nästan hela matchen, de har verkligen satt folk på att begränsa honom, och tyvärr lyckats med det.
    Fabregas, Moses och Pedro in. Ut Willian, Matic och Oscar ut. 84 För sent eller?
    Frispark på straffmrådeslinjen när Hazard görs ned. 88 Luiz verkar ta den. Eller Fabregas. Fabregas i muren, kontring av Liverpool men Luiz bryter. Slarvigt och usel frispark i det läget.
    Hörna. 90+2 Liverpool får bort den.
    Åter offside som förstör alla chanser. Sex stycken nu.

Chelsea förlorade matchen i första, och särskilt genom det obegripliga spelet vid Lovrens mål. Hendersons var mindre att göra på. En bra halvlek räckte inte till. Det finns inget bittrare än att förlora till scousers och med en mindre usel första halvlek hade det inte behövt ske. Bytena borde kommit tidigare, nu var det för sent.

Den fina starten är körd och åter förlorar vi hemma mot Liverpool. Hemskt.

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson

BETYG

En intensiv match men aldrig ful så inte heller så svårdömd.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook