csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC 5 sp 3 v 1 o 1 f 10 - 6 mål 10 p
always proud to be Blue.
12-18 september 2016

Nyheter v-37


LÖRDAG:
Det gör fortfarande ont. Att förlora hemma till Scousers är bland det värsta som finns och kan få en att välja bort fotboll - åtminstone till nästa gång Chelsea vinner (och spelar). Så vi ses på tisdag, när vi möter ett Leicester i Ligacupen. Ett Leicester som vi tror kommer att ta lätt på Ligacupen med en trots allt begränsad trupp och med spel i Champions League. Ligacupen har dessutom fördelen att vi får se ett något annorlunda lag. Något vi knappast fått göra då Antonio Conte valt att spela nästan exakt samma lag varje gång hittills.
    Första halvlek igår var ett mysterium, men hade inte Henderson fått till sitt livs träff... hade det kunnat sluta bättre. För även om Chelsea var utspelade hotade de inte mål så mycket. Men nu blev uppförsbacken för sen och vi har också nu sett vad som är Antonio Contes största svaghet som manager. Hans matchcoachning är inte i klass med sådana som Mourinho, kanske Guardiola, Hiddink och Ancelotti.
    Conte är en spelares manager och där tror vi problemet ligger. Han är så mycket en spelare som är manager att han kan inte ta beslut om att ta av spelare i tid. Ingen spelare vill bli utbytt och Conte vill inte byta ut spelare. Vi har aldrig haft en manager som bytt så sent i matcherna, trots att varje gång han gjort det har bytena fungerat alldeles utmärkt. Se gärna tillbaka till matchrapporterna så får ni se att han nästan aldrig byter innan det är ca 10-14 minuter kvar av matcherna. Igår bytte han när det var sex minuter kvar plus tre extra. Hade han bytt tidigare hade Chelsea klarat oavgjort - det är jag fullständigt övertygad om. Så bra var inhopparna när de väl fick komma in, sådan energi gav de och chanserna blev lite vassare - men de måste få mer tid på sig.
    Våra förväntningar växte i den fina starten, nu sjönk det, inte som en sten men avståndet till City är redan oroande stort.
    Nu kommer en serie extremt viktiga matcher och inte bara i Ligacupen som måste bli ett mål i år. Arsenal, Manchester United väntar bland annat och det är nu matcher som måste vinnas. Vi får inte förlora mer poäng just nu för då blir vi avhängda tidigt i år igen. Så tuff är serien även om City just nu rusar ifrån motståndet.

FREDAG:
Diego Costa är Premier Leagues mest foulade spelare hittills i år. Tvåa på listan kommer Eden Hazard. Kanske dags för både motståndarfans, men framförallt för domarna att vakna och göra sitt jobb bättre. Läs siffrorna här >>

Antonio Conte säger att han förbereder Chelsea som han förberedde Italien i EM inför matchen mot Spanien. Han jämför Liverpool med Spanien då Liverpool anfaller på samma sätta med två yttrar och en smal spets och med ytterbackarna mycket långt ut mot kanterna och ett mittfält som rusar fram.
    Vi vet ju alla hur den matchen slutade, så vi hoppas att analogin och taktiken stämmer deh här gången också.

Överraskande nog, men ändå inte då det kommer mestadels från gamla scouserspelare som blivit så kallade experter, är tydligen Liverpool favoriter att vinna ikväll. Det är nog mest deras personliga önsketänkande men visst framförs det tankar kring Chelseas försvarsspel som inte helt övertygat. Courtois har en bra bit kvar till att bli den målvakt vi trodde han skulle bli när Cech såldes och nu ska David Luiz spela istället för JT och vi vet att när det gäller Luiz är de flesta lika blinda som människorna i Kejsarens nya kläder. De ser några misstag men inte allt det andra fantastiska han har gjort.
    Själv är jag mer oroad över effektiviteten. För där har Liverpool onekligen varit överlägsna Chelsea hittills i år och gjort fler mål. I två matcher. För av deras nio mål (samma som vi) har de gjort dem i två matcher, men mot namnkunnigt motstånd; Arsenal och Leicester. Ett Arsenal som fumlade runt i första matchen och ett Leiceste som hade huvudet helt på veckans Champions Leaguedebut. Liverpool har också släppt in fler mål än Chelsea, 7 mot 4.... så önsketänkande mer än objektiv analys ligger nog bakom de sk pundits förutsägelser för ikväll.
     Vi har inte tillgänglig statistik, men Chelsea har missat enormt med målchanser och därmed också full pott - räknar vi målchanser är nog siffrorna väldigt annorlunda, i Chelseas favör. Dock, som PSG med flera upptäckte i veckan. Man måste göra mål på chanserna också.
    Så låt oss hoppas Chelsea också visar effektivitet idag, och att Luiz gör mål och tystar en del käftar som bara sett United hittills i engelsk fotboll. När City som vi sa innan säsongen är laget att slå, ett lag som verkigen imponerar med ett spel som vi inte sett så mycket av hos Guardiolas lag hittills (djupledsspel). Guardiola har dock haft klart längre tid på sig att forma sitt City än Conte haft att forma Chelsea och säsongen är bara i sin linda ännu.
    De som dock oftast vet mer än sportjournalister som alltmer bär sina klubbsympatier öppet och skriver ungefär som partsinlagor sina artiklar och gissningar, det vill säga bookmakers och spelbolag håller dock Chelsea som favoriter.

 

TORSDAG:
Bertrand Traoré gjorde vad Manchester United inte klarade av, mål i Europa League, för låneklubben Ajax.

Antonio Conte har bekräftat att David Luiz ersätter JT i morgondagens möte med Liverpool.
    Luiz har jobbat med Chelsea i två veckor nu och har tränat mycket på både defensiva situationer och i offensvia omställningar.
   Conte har också täppt till munnen på italienska skvallertanter som försöker föreställa sportjournalister och klart sagt ifrån att Cesc Fabregas är inte till salu. Vilket gör deras rykten om att Chelsea försöker sälja Fabregas till Milan i januari med ett lån+köpoption helt utan grund. (Visst kan saker hända, men just nu är det så här vilket CSFC hela tiden trott och understrukit).

Så har första omgången av säsongens Champions League spelats och Chelsea är inte med. Som vanligt finns det några favoriter och som vanligt är det samma lag som alltid, de spanska jättarna och Bayern München. Juventus; Atletico och PSG har nämnts som utmanare. Det är de inte.
    Bästa engelska lag lär City bli men knappast förbi kvarten, men allt beror ju på lotten i play-off fram till semi. Det kan nog bli även semi för City, men som sagt i play-off spelar lotten roll - då kan inte längre de stora klubbarna njuta av alla de fördelar Uefa ger dem.
    Första omgången bjöd på flera trevliga överraskningar, Köpenhamn tog poäng borta mot Porto, Sporting var nära att slå Real. Leicester visade att de har en god chans att gå vidare ur en hyfsat lätt grupp. Arsenal hade världens största tur som inte förlorade med siffror de förtjänade, ungefär som Swansea i söndags. Tottenham lär få betydligt svårare att ta sig vidare.
    Själv kommer jag att heja på Bayern som mycket lätt besegrade debutanterna Rostov hemma. Inte för att jag egentligen gillar Bayern, hade nog som klubb hellre hejat på Dortmund, utan för att jag gillar Carlo Ancelotti så otroligt mycket och när Chelsea inte är med hejar jag gärna på ett lag han leder. Att han fick lämna Chelsea är den största överraskningen, det största misstaget och det mest beklagliga som hänt Chelsea sedan Roman Abramovich köpte klubben. Så heja Carlo, jag hoppas du nu blir den ende som vunnit CL fyra gånger när maj är slut. Även om jag som sagt inte direkt gillar Bayern och deras sätt att köra över tysk fotboll i övrigt.
    Fast egentligen, när Chelsea inte är med kanske vi också kan hoppas på överraskningar. Som Leicester. Inte ens engelska sportnissar trodde de skulle slå Brügge, vi gjorde det. Däremot var engelsmännen övertygade om att Tottenham lätt skulle besegra Monaco, som om de inte ens noterat att årets Monaco är ett helt annat lag än förra årets och betydligt bättre och närmare det som var för 2-3 år sedan.

ONSDAG:
Andreas Christensen fick ingen rolig match i det från igår inställda mötet mot City. Redan efter några minuter blev han överlistad av Aguero i en duell där dansken kanske borde kunnat göra bättre. Dock, Gladbach var överhuvudtaget överkört in matchinledningen och kunde lätt varit ett par mål ned redan första kvarten, dessutom kanske de borde haft en straff emot sig.
    Tyvärr fick inte Thorgan Hazard som varit duktig hittills i år inte starta.

Liverpools Emre Can är skadefri men kommer inte att vara aktuell för fredagsmatchen. Inte heller Sakho.Däremot är Lovren spelklar igen.
    Chelsea har redan slagit Liverpool den här säsongen, även om det var i en träningsmatch. 1-0 till Chelsea i en match med rätt många incidenter. Vi ska dock inte dra några som helst slutsatser från det utom att det säkert lär bli tufft igen.
    Chelsea har mött Liverpool 41 gånger sedan 2005. Inte undra på att en speciell rivalitet har uppstått. Liverpool har mött sina ärkefiender Man U endast 29 gånger under samma period!

Med JT förväntar sig alla, och jag menar alla, att David Luiz spelar mittback på fredag. Något många ser på med skadeglädje, inte minst scousers. De lär nog vara mindre roade efter matchen. Lustigt nog gjorde David Luiz också in Chelseadebut mot Liverpool som inhopare 2011. (Tyvärr var det en match som inte gick bra för Chelsea, en 1-0-förlust, ett resultat som måste förbättras fredag kväll).

TISDAG:
Ett mycket ungt Chelseas utvecklinglag mötte Swindons representationslag i Checkatrade Trophy (en av många cupturneringar för lag längre ned i seriesystemet) och förlorade med 2-1. Ali gjorde Chelseas mål i 80 minuten.

Vilken succé Tammy Abraham gör hos Bristol City när en klubb äntligen också spelar och satsar på de lån de fått från Chelsea. Två mål redan i första halvlek mot Sheffield Wednesday.

John Terry kommer inte att spela mot Liverpool på fredag och knappast mot Leicester nästa vecka. Tio dagar på sidlinjen är domen efter hans skada mot Swansea. Han fick en ligamentskada i vristen som behöver vilas. Vi har dock ersättare och det troligaste är väl att David Luiz gör comeback.

Idag börjar Champions Leagues gruppspel som i år är tämligen ointressant annat än av teoretiska fotbollsskäl, då Chelsea inte är med. Också U21, Uefa Youth League startar idag och det är ren skandal att de två senaste årens regerande mästare, Chelsea Football Club, inte får vara med där. Hur kan man ta den turneringen på allvar om mästarna inte får spela i den? Det är mer än anmärkningsvärt och ändå har ingen protesterat eller försökt påverka situationen. Tänk vilket gnäll det hade varit om vissa andra hade berörts!

John Terry kommer att undersökas med magnetkamera idag efter att svullnaden efter skadan mot Swansea har lagt sig. Vi hoppas få veta mer om hur illa eller inte illa det är under dagen.

MÅNDAG:
Inga besked ännu om JTs skada. Men han lämnade Liberty Stadium på kryckor även om Conte inte verkade orolig.

När jag såg det blev jag näst intill tokig för jag skyllde på Gary Cahill för hans drällande med bollen. Kanske en överreaktion efter Courtois totala felbedömning minuter innan. Nu efteråt vet vi ju att det verkligen skulle varit en frispark för Cahill istället - så vi måste glömma de två förlorade poängen och istället totalt glädjas över den moral och karaktär som laget visade när de ändå kom tillbaka och nästan vann matchen ändå. Vi bara önskar de ville göra mål på alla chanser tidigare och döda matcherna lite snabbare.

De får de gärna göra när Chelsea gör debut i en fredagsmatch på Stamford Bridge på fredag. En stentuff uppgörelse mot Liverpool som vi behöver vinna efter den här besvikelsen och guppet på vår väg framåt. Chelsea förtjänade inte att förlora poäng mot Swansea, men sådan är fotbollen och fakta är fortfarande att vi gjorde det pga av tavlor av spelare och domare.

Nu ser vi framåt och slår Scousers på fredag.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-37


TRANSFERS sommaren 2016>

FREDAG:
Tammy Abraham har verkligen hamnat i rampljuset i veckan. Det här är bästa artikeln om vår lovande anfallare hittills. Läs >>

Jürgen Kloppp tillhör inte de tränare som håller allt hemligt. Så han ha redan gått ut och talat om hur Liverpool ska hantera världsklasspelaren Diego Costa. De ska inte försöka provocera honom till kor toch utvisning har han sagt (vilket vi tror på först efter matchen, kanske) utan de ska jaga honom i pack, i flock. De ska alltid vara numerärt fler mot honom och aldrig försöka ta honom en och en i försvarsspelet. Ärligt talat, så är det väl alltid för Costa som är ensam anfallare i Chelsea. Roligt vore onekligen om Conte kontrar detta taktiska drag genom att spela Batshuayi bredvid Costa idag...
    Vilket kan komma att öppna upp för Hazard om han spelar som innan landslagsuppehållet.

Många Chelseaspelare på lån har varit aktiva i veckan med framgång och Chelsa rapporterar om dem i en extra lånerapport. >>

Att silly season är över till i januari hindrar ingen verkar det som. Nu ska Guardiola köpa Andras Christensen och Thorgan Hazard (som Chelsea har förköpsoption på) från Mönchengladbach. Lär knappast hända. Källan sägs vara Bild som brukar vara relativt välinformerade, men om de inte ens känner till att Hazard har förköpsoption bunden till sitt kontrakt...

TORSDAG:
Lite läsning om utlånade tonåringen Tammy Abraham som gjort åtta mål på nio matcher för Bristol City. Läs mer >>

Jürgen Klopp hävdar att Liverpool aldrig kommer att försöka provocera fram kort för Diego Costa. Det tror vi på när vi ser det!
    Att det var Swanseas målsättning var så uppenbar att det närmast blev bakläxa och att problemet äntligen blev belyst hur vissa klubbar, vissa spelare (ofta mindre skickliga sådana) försöker sparka ned och provocera motståndarnas bästa, särskilt när det är en bra bit från sitt eget straffområde. Vi har sett det så många gånger; inte minst när Eden Hazard går ned djupt och tar emot en boll.

ONSDAG:
Jag har försökt acceptera den nya fotbollen. Men frågan är om jag orkar längre. Jag har aldrig varit emot att nya klubbar får nya pengar från intresserade investerare även om merparten av dessa investerare tycks tröttna alldeles för snabbt. Jag gillar faktiskt att nya klubbar har fått och kunnat komma fram. Jag var emot G14 och G18, och stolt och glad över att Chelsea aldrig var medlem.
    Men nu är kampen förlorad och det är Man U och Milan framför alla andra som förstört det. Ni har hört om de nya CL-reglerna att de stora ligorna blir garanterade fyra platser direkt framöver. Situationen är långt långt mycket värre än så. Små klubbar från små länder kommer aldrig mer att förgylla Champions League. Om de nu gör det, det räcker ju med att se Celtic igår för att undra om Champions League ens ska spelas längre.
    Det talas om världsligor. Fullständigt ointressant och skulle Chelsea välja att spela i en sådan, då lägger vi ned. Champions League är illa nog, för en riktig supporter är det den inhemska ligan som är viktigast.
    Det tycker förstås dock inte vissa klubbar som myglar sig fram, vi talar allra mest om Milan. Och vi talar om gamla framgångsrika klubbar som nu kan leva gott på framgångar de hade för ett halvt sekel sedan, på bekostnad av klubbar som sköts effektivt, modernt och är framgångsrika i nutid.
    Läs den här artikeln av Martin Samuel som tagit en noggrann titt på hela förslaget om Champions League som Man Us David Gill och Uefa tagit fram.... Man blir mörkrädd och oerhört deprimerad. Europeisk fotboll är snart lika korrumperad som allt annat, och lika genomkommersialiserad som den ointressanta amerikanska idrotten där pengarna styr allt och idrottarna bara är gladiatorer utan rätt och rättigheter.
    Läs här och förfäras >>

Det kommer förstås, från Italien så tro på det om ni vill. Men Matteo Darmian som inte är i närheten av speltid i Man U kommer till Chelsea i januari. In your dreams säger vi. Vi tror nästan mer på låne-köpet av Fabregas till Milan i januari då - nä, det gör vi inte.
    Men något skvaller måste vi väl komma med så här på en onsdags morgon i väntan på den stora matchen mot Klopps Scousers.

TISDAG:
Det har nu framkommit att samma linjedomare som totalt missade att Gary Cahill foulades innan målet var den som krävde gult kort på Costa i första halvlek. Dock har repriser visat att där fanns aldrig någon kontakt mellan Costa och spelaren han skulle ha fällt! (Jag måst edock erkänna att när jag såg händelsen protesterade jag inte mot Costas kort...)
    Domarstandarden i England i år är extremt ojämn och oerhört inkonsekvent och ändå ska detta varit Englands näst bästa domarteam, med stor internationell erfarenhet.

Italiensk skitsnack är att Fabregas lämnar för Milan i januari. Tro det inte. Snarare är det så att Fabregas kommer att hitta en roll i Chelsea, men visst, han är inte samma givna startspelare som för två år sedan vilket han nog själv också inser. Blir dock inte ett dugg förvånad om han spelar mot Liverpool. Även om första tipset är en stabilare sköld med både Kanté och Matic för att stoppa scousers offensiv. Särskilt som vi fortfarande släpper till för många mål, även utan att domarna hjälper motståndarna.

MÅNDAG:
Det är inte bara båtar Roman Abramovich gillar som den här skvallerartikeln visar. Han har en rätt schysst bilsamling som skulle få Top Gear-tittarna att avundas. Vi kanske skulle valt någon annan superbil, men... å andra sidan har vi inte råd ens med leksaksversionerna så...Se här >>

Lånerapporten >>>

Daily Mails f d domare och domarreferent Graham Poll hade samma trista betyg för Marriner som vi. Han var inte godkänd. Han skulle skickat av Amat för flera fouls men han fick vara kvar trots att han dessutom gjorde allt han kunde för att försöka reta upp Costa, och han skulle inte godkänt Fers mål. Det var också Marriner som totalt missade Agueros armbåge på Winston Reid i förra omgången. Det är nog dags att sätta Marriner på skolbänken och kanske låta honom vila från internationella uppdrag.
    Även Mark Halsey som kommenterar i The Sun ansåg att André Marriner gjorde bort sig och helt missade att Swanseas mål inte skulle godkänts.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

 

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!


CSFC