csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC 3 sp 3 v 0 o 0 f 7 - 2 mål 9 p
always proud to be Blue.
22 - 28 augusti 2016

Nyheter v-34


SÖNDAG:
Chelsea Ladies har dragit nytta av uppehållet och gjorde en enorm rivstart mot Birmingham med fyra mål inom första halvtimmen. Tyvärr ligger City långt före, men har också fler spelade matcher. Chelseas två förlustmatcher är för mycket och det blir oerhört svårt för damerna att hinna ifatt.
    Sedan tog tjejerna foten från gasen och matchen slutade 4-0. Målgörare: Aluko 2, Carney 4, Davison 22, Ji 27.

U23 spelade 1-1 mot förra årets mästare i reservlagsserien Manchester United. Målgörare: Scott 45+1. Tyvärr stod Chelsea också för deras mål då det var ett självmål av svenske Colley.

LÖRDAG:
BEKRÄFTAT:
Mario Pasalic lånas ut till Milan över säsongen. Hoppas han snart kvalificerar sig för arbetstillstånd i England så vi får se honom i blått. Verkar vara en intressant spelare.

En perfekt start för Chelsea på den nya säsongen och vilket fullständigt fantastiskt spel de visade upp idag. Ett mysterium att det inte blev fler mål. Men en vinst räcker ju och en hållen nolla känns också väldigt bra.
    Eden Hazard höll Messiklass idag. En av hans allra bästa matcher, får vi se det fler gånger i år blir det en väldigt rolig säsong för oss Chelseafans. Både han och Costa var värda hat-tricks idag men målvakten Heaton räddade Burnley från en förlust med skrämmande siffror.

Nye tredjemålvakten Eduardo har fått nummer 37. Han har kommit på ett ettårskontrakt.

FREDAG:
U18-laget slog lätt Swansea med hela 5-0. Målgörare: Taylor-Crossdale (str) 48, 66; St Clair 52; McCormick 68; Brown 90+2

Antonio Conte gav en del besked vid dagens presskonferens, bland annat gav han klara indikationer på att Begovic blir kvar i klubben som andremålvakt när han tydligt sa ifrån att Eduardo är tredjemålvakt.
    Han var också, tyvärr, mycket osäker på om klubben kommer att kunna värva de defensiva förstärkningar som behövas då marknaden är som den är i år.
    Han pekade på att dagens fotboll har lämnat bollinnehavsfokuset och tog Burnleys match mot Liverpool som exempel. En match där Liverpool hade 75%+ av bollinnehavet och förlorade med 2-0. Conte varnade verkligen för att Chelsea måste vara vakna på kontringar från Vokes och Gray och överlista ett starkt försvarsspel.
    Willians skada är läkt och han tränar åter med laget och kan bli uttagen imorgon. Conte säger att det finns en skada till i laget, men vill inte säga vem som är skadad. Att Zouma fortfarande inte är spelklar är dock klart.
   
Burnley slog Liverpool men förlorade mot Accrington, men det var ett reservlag som spelade den matchen som avgjordes i sista förlängningsminuten. Bara Vokes spelade i matchen innan. Så inga som helst slutsatser går att dras från det. De har inga skador som bekymrar dem men det finns tvivel kring Barnes.
    Intressant fakta: båda de två sista gångerna Burnley var i Premier League, vann Chelsea ligan!
   
Storklubbarna har ännu en gång vunnit över Uefa och de stora fotbollsligorna kommer nu att ha fyra direktplatser till Champions League. Självklart på bekostnad av de mindre ligorna. Det är Uefas första eftergift för att stoppa de stora ligorna från att dra sig ur och skapa sin egen turnering. De nya reglerna gäller från 2018.

TORSDAG:
BEKRÄFTAT.
Chelsea har värvat portugisiske målvakten Eduardo från Dinamo Zagreb. 33 år gammal. Reserv i Portugals landslag. Lär nog innebära att något händer med Asmir Begovic väldigt snabbt nu, ska vi gissa på Everton?!
    Nye målvaktstränaren Spinelli har tidigare jobbat med Eduardo i Genoa och känner honom väl. Det är dock enbart ett ettårskontrakt, då han ju är över 30 och då är man slut i Emenalos bok som spelare och får bara ettårskontrakt.
    Pulsen rusar ju inte direkt av den här värvningen utan om Begovic lämnar går det inte att räkna det som en förstärkning.

Ingen tur i lotten direkt.
    Chelsea fick Leicester på bortaplan i nästa omgång av Ligacupen.
    Matchen kommer att tv-sändas och förhoppningsvis får vi därmed också se den i svensk tv. Tisdagen 20 september 20.45.

ONSDAG:
Chelseas lördagsmotståndare tvingades till förlängning i sin ligacupmatch mot Accrington ikväll. Vilket kanske lär sitta i deras ben till lördagens match även om några förväntade startspelare vilades. Burnley förlorade dessutom på ett mål i 120:e minuten!

Det var upplagt för fler spelare än Aina och Batshuayi skulle få debut i Chelsea (de hade sina startdebuter) i går men då laget slarvade bort massor med målmöjligheter och släppte till två mål på fasta situationer kunde och vågade Antonio Conte inte släppa in Chalobah och Solanke. Att ge bort två mål och inte kunna hålla nollan ens mot svagare motstånd känns tyvärr rätt oroande inför större uppgifter framöver. Burnley var kliniska mot Liverpool och vann klart med 2-0 trots att de bara hade 20% bollinnehav. Men vi vet redan, det finns inga enkla matcher i PL längre. En seger och en perfekt start skulle dock verkligen kännas skönt inför uppehållet.

TISDAG:
Som kvällen bevisat måste Granovskaia och nissen Emanalo ta fram plånboken och se till att vi får försvarare som kan sluta skämma ut oss. Hur kan ett tredjedivisonlag får göra två mål på Chelsea? Ge 75m för Bonucci, det ändå en bättre affär än Pogba. JT måste var lättad över att inte spelat. För försvarsspelet i Chelsea är så dåligt och det är Iva och Cahill som är problemen.
    Batshuayi däremot verkar vara en bättre affär än vi någonsin trodde. Oc h med honom och Costa på plan samtidigt.... så intressant

CHELSEA vs BRISTOL ROVERS       3 - 2
TYVÄRR. Vi kan bara få radio från matchen så ingen matchrapport men vi ska försöka hålla er uppdaterade om mål och annat. Vi avstår därför också Spelarbetyg efter matchen.
    Laguppställningarna är dock:
Begovic; Aina, Cahill, Ivanovic, (k), Azpilicueta, Fabregas, Matic, Pedro, Loftus-Cheek, Batshuayi, Moses.
  avb Courtois, Terry , Chalobah, Oscar, Hazard, Solanke, Diego Costa.
Bristol Rovers: Mildenhall; Leadbitter, Lockyer (k), Hartley, Brown, Sinclair, O Clarke, Bodin, Lines, James, Harrison.
    avb: Puddy, J Clarke, Montano, Easter, Broom, Gaffney, Taylor.
    Chelsea har inte oväntat dominerat första tio. Särskilt Fabregas och Bats verkar aktiva. Tre hörnor. Vid kvarten var Pedro mycket nära mål.
    Spel mot ett mål men ändå inte riktigt nära förrän 20 minuten. Bats imponerar enligt kommentatorerna. Ola Aina får också mycket beröm.
    Batshuayi gör mål. 29 minuten. Slammar bollen upp i nättaket. RLC fint förarbete.
    Tvåan kom två minuter senare. Victor Moses gör målet.
    Hartley reducerar för Pirates. 35. Kanske inte så enkelt som väntat. Chelsea kan fortfarande inte hålla nollan.
    Bastshuayi fixar sitt andra. 41, Åter igen uppsatt av RLC och det känns skönt. Lyssna på radio istället för att se det själv, är svårt.
ANDRA
Pedro orsakar en straff och förr hade han fått rött, nu gult. Så dåligt. 48 Harrison. 4000 är lyckliga på Stamford. Ärligt talat inte godkänt på något sätt.
    Framåt ser det bra ut, men även om jag tycker försvarsspelet har varit bättre i tränngsmatcherna är det här pinsamt. Bristol är det bästa laget i början av andra, vilket är.... pinsamt.
    Ribbträff för Bristol 58, Vad händer? Matic har tydligen vikit ned sig totalt. Sätt in Chalobah.
  Chelseas andra halvlek gör ingen glad.
   Pinsamt det ord som gör sig påmint. Men som vi vet hur man vinner spelar ingen roll, bara att vinner. Och Conte fick ännu en påminnelse om hur uselt Chelsea kan uppträda ibland.
   
BEKRÄFTAT:
Marko Marin lämnar Chelsea för Olympiakos i Grekland. Som alltid säger Chelsea inget om pengarna, men spekulationerna ligger som vi sagt tidigare kring 2,6m pund utöver det som klubben tjänat på att låna ut honom tidigare.
    Vi önskar verkligen Marko lycka till, var en stor beundrare av hans spel i tyska U21, men tyvärr kunde han aldrig ta steget in i Chelsea utan spenderade så gott som hela tiden som lån. (Han vann dock Europa League med Chelsea, och faktiskt även med Sevilla).

Dryga veckan kvar av fönstret och det börjar brinna i knutarna. Man kan onekligen börja känna en viss desperation hos vissa klubbar.
    Riktigt så illa är det inte hos Chelsea, men liksom Klopp, Wenger har Conte sagt att han tillåter inte Chelsea att bli utpressningsoffer för orealistiska övergångssummor och fantasifulla krav hos säljanade klubbar. Det ska vara rätt spelare (något vi egentligen hör varje fönster men så ofta handlas det som i videospel utan en tanke på det när desperationen sätter in). Det ändrar dock inte faktum; som marknaden är och varit i sommar är det säljarna som har alla trumfen på hand just nu. Inte ens det tidigare vapnet med inlämnade transferbegärans fungerar längre för spelare som vill byta klubb eller agenternas vilda ryktesspridande. Årets silly season har varit mer silly och långt dyrare än även vad någon kunde tänka sig. Och den klubb som inte är beredd att betala summor långt över alla trovärdiga värderingar - de får inga spelare. Särskilt inte i England där tv-pengarna är enorma, vilket alla säljande klubbar är mer än väl medvetna om.
    Chelsea fortsätter kopplas ihop med mittfältare vi inte har något behov av just nu, och med försvarare vars övergångssummor verkar höjas efter varje ryktesspridande artikel som sprids om dem. Fortfarande lär Koulibaly vara aktuell för det mest idiotiska priset på hela marknaden nu när Lukakus 75m inte längre är aktuellt. Det fanns helt enkelt ingen som ställde upp på det priset och till slut gav Lukaku och hans agent Raiola upp och diskuterar nu istället en löneförhöjning (och nya kontrakt som höjer eventuella utköpsklausuler). Fast så beskriver ju inte blaskorna det... Raiola tjänar inte lika mycket på det men med agentarvoden kring 20% klarar han säkert av den besvikelsen också. Han har ju lurat av United 20-30m pund redan i sommar så han är nog ändå rätt nöjd med det, och symboliskt nog har han lagt en del av pengarna på att köpa gangstern Al Capones förra hem i zikavirusets Miami.
    Rätt nytt namn är Alessio Romangoli men Milan vill inte sälja. Jonas Hector har just tecknat nytt kontrakt. Mustafi är i långt gångna, låsta, förhandlingar mellan Valencia och Arsenal. Ricardo Rodriguez är en möjlighet men känns knappast klockren, så bra var han inte i EM. Georgio Chiellini har också dykt upp, mycket dyr med tanke på ålder och att det inte finns någon vidareförsäljningmöjlighet. Emenalo har nog satt i halsen av det, då han anser spelare över 30 ej ska få kontrakt överhuvudtaget känns det som. Drömmen om Leonardo Bonucci var dock aldrig nära.
    Lite snack om anfallare också, men där känns behovet lite mindre.
    Ännu mindre prat om vilka som kommer att lämna den kommande veckan. Juan Cuadrado känns nästan klar för Juventus. Marko Marin lär hamna i Olympiakos. Det är lån med köpooption respektive permanent övergång det talas om. En som inte nämns alls är Loic Remy som väl knappast är klar. Tvivel finns om Asmir Begovic då det snackats en del om back-up-målvakt. Flera unga spelare lär också lånas ut då reglerna har ändrats för dem; deras lån måste nu klareras före fönstrets slut. Kenedy, Dominic Solanke, Matt Miazga känns som spelare som behöver få speltid och borde lånas ut men av någon anledning verkar det svårt. Att Nathan Aké lånades ut först av alla känns idag alltmer tveksamt då vi verkligen behöver back-up på den positionen (VB). Och att Andreas Christensen är utlånad utan möjlighet att hämta hem honom när vi behöver honom, det är en oförlåtlig tavla av klubbens sportdirektör. Där har Chelsea kapacitet internt som verkligen hade behövts, särskilt som marknaden utvecklat sig.
    Vi hoppas ändå slippa panikköp av spelare som aldrig har en rimlig chans att spela in sig i truppen, a la Papy Djilobodji förra sommaren. Då är det bättre att vi inte köper alls utan chansar med ungdomar som Aina, Chalobah, Tomori. Vad händer med Patrick Bamford, kan han ändå få en chans bakom Michy och Diego?
    Det är många frågetecken och saker som nu måste redas ut till nästa onsdag. Sedan är eländet silly season över (som sagt tidigare; att spekulera kring färdiga affärer och hur de påverkar laget är mycket intressant, skvallret påfrestande vedervärdigt jobbigt att försöka få ordning på).
    Men vi vann patetisk nära förlust men ändå. Chelsea borde vunnit med sex

Utvecklingslaget i PL2 som inlett med två oavgjorda matcher piskade Scousers med 4-1 under måndag kväll. Målgörare: Quintero 61; Mount 66; Sterling 72; Ugbo 90+1

MÅNDAG:
Bristol Rovers imorgon i Ligacupens tredje omgång. En omgång vi inte spelat sedan Roman kom till klubben då CL-lagen slipper den.
    Självklart en match vi ska vinna och kunna matcha unga spelare mot ett tredjedivisionslag. Men som vi bevisat förr, man kan inte bara ställa ut skorna.
    Dock en spelare som Ola Aina borde få sin chans att spela bort Ivanovic från högerbacken. Michy Batshuayi borde få starta. En möjlighet för Conte att experimentera men vi tror inte han experimenterar jättemycket även om Begovic säkert står. Allt är fortfarande för nytt och för många frågor måste få svar för Antionio Conte för att han ska ställa saker och ting på huvudet.
    (Han började sitt jobb i klubben i princip 18 juli! det är knappt en månad sedan! Och han har åstadkommit massor ännu men ligger efter alla andra nya managers i PL fortfarande i tid, om än ej i energi och vilja).
    Dock, vi bör vinna. Vi ska vinna.
    Vi har också en chans till en perfekt start hemma mot Burnley i helgen. De slog dock rätt lätt tillbaka hajpade Liverpool hemma på Turf Moor i lördags så underskatta dem inte.
    Men tre segrar när årets mest olämpliga landslagsuppehåll kommer vore onekligen skönt att ha bakom bältet när alla förberedelser och allt arbete med spelarna och truppen åsidosätts för det ska spelas landskamper (som tur var dock åtminstone tävlingsmatcher och inte idiotiska träningsmatcher så spelarna behåller en viss skärpa).
    Varje dag, varje träning, Conte får med spelarna spelar roll just nu.

På värvningsfronten måste något hända med en ytterback.
    Spelar mindre roll om det är en till vänster eller höger då Azpi som tur var kan byta kant om det behövs. Men en ytterback behövs. Jag är inte alls lika angelägen om en mittback då Zouma är på väg tillbaka snabbare än väntat, då även Ivanovic kan bli ett alternativ där (han gjorde sina bästa, de få det var, matcher förra säsongen som mittback). Miazga är fortfarande kvar i klubben också och han är lovande även om Conte inte är nöjd med hans taktiska skicklighet - ännu. Till höger har vi också en påläggsspelare som Ola Aina. Det saknar vi till vänster. Jay Dasilva är på väg, men det dröjer några år till.
    Så för oss är absolut största prioriteten att ordna fram en ytterback de här dagarna som är kvar av transferfönstret. Koulibaly i all ära, men priset han anses kosta gör honom till en mycket osäker värvning som Chelsea skulle ta en extrem risk med även om Antonio Conte är övertygad om hans spelmässiga kvaliteter. Bättre att satsa på en riktigt bra ytterback och kanske någon till där löfte står i en bättre relation till prisbilden. Ska vi slänga upp idiotiska summor ser jag hellre vi gör det på t ex Leonardo Bonucci trots inget stort vidareförsäljningsvärde. Jonas Hector är mitt val.
    Vi kan bara hoppas Chelsea är i förhandlingar om detta med någon, men att man inte hagglar om någon miljon hit eller dit som Arsenal tycks göra kring Mustafi. De pengarna finns i klubben. Så släng plånboken på bordet. Det är dock stor skillnad kring Koulibaly som vill komma men där Napolis pris hela sommaren har gått upp från höga ca 28m pund till nu upp emot 60-65m pund för en lovande 23-årig men inte världsspelande mittback! För de pengarna vill vi ha Bonucci, Sergio Ramos, Pique, Thiago Silva eller något liknande.
    Så älskade Marina Granovskaia, bänka Emenalo, ta hand om affärerna själv och fixa det här. Vi har gjort två excellenta värvningar redan för ok priser. Fixa nu den sista vi verkligen behöver just nu! Vi behöver inte någon Wengerinställning i klubben, Chelsea kom till världsklass genom vågade investeringar, det är inte dags att sluta med det nu. Det här är en avgörande säsong för klubben, för sedan kommer det att handla om stadiumbygget vilket kommer att ta resurser, energi och mycket annat från klubben. Då ska också våra mest lovande ungdomar vara redo. Men för att de ska få chansen måste vi inte bara vara med där uppe, vi måste verkligen vara med där uppe.

Det blir onekligen en del intressanta möten innan uppehållet. Liverpool som verkligen blandat och gett, och förlorade mot Burnley trots 80% bollinnehav! Samma Burnely som vi nu möter på lördag. Liverpool har Tottenham borta. Manchester United som på papper haft en extraordinärt lätt start får möta ett lag vi får två veckor såg som en ren expeditionsaffär, men som nu är ett av fyra lag som tagit full pott - Hull. City har West Ham som inte imponerat så där väldigt mycket trots seger igår. Arsenal som haft en tuff start får ta sig an det vilt kämpande Watford som var nära poäng mot oss.
    Som matcherna ligger med det tidiga landslagsavbrottet är det väl tidigt att börja spå något eller ens kunna se tendenser, men nog tyder början av årets Premier League på att det lär bli överraskningar i år också. Därför vidhåller vi att det kan bli en seriesegrare på rekordlåg poäng i år. Så tuff är ligan. Och det är ett av skälen till varför vi älskar Premier League även om lag från ligor med mycket mindre motstånd och allmän kvalitet rakt över lyckas bättre i Europaspelet (som om det vore en överraskning).

Tyvärr är indikationerna att vi innan september inte får se Chelsea spela i svensk tv. Viasat som har rättigheterna till engelsk fotboll prioriterar ned Chelsea ordentligt i år och vi lär få se laget betydligt mindre än tidigare.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-34


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Det ser ut som Loic Remy går till Crystal Palace, men bara som lån. Det har säkert med hans lönekrav. Få klubbar har råd med hans lön och därmed är han svårsåld då han säkerligen inte vill gå ned i lön.

Ryktet går att Chelsea försökt få James Rodriguez på lån, men Real vill ha pengar och mycket pengar är det. 60m pund. De vill inte låna ut James utan enbart sälja.

Allardyce öppnade ju upp för en come-back med England för John Terry. JT har dock tackat nej, förmodligen på grund av de reaktioner han fruktar. För Chelsea är det självklart det i särklass bästa att JT inte spelar för England.

LÖRDAG:
Burnleys manager Sean Dyche bekräftade efter matchen att ett lån av Patrick Bamford är nära att gå igenom. Hoppas bara han får speltid också.

Mario Pasalic ska ha genomgått sin läkarundersökning hos Milan. Det är ett lån.

Stefan de Vrij är ett nytt namn i Chelseas försvarsjakt. Den 24-årige holländaren spelar i Lazio.

FREDAG:
Christian Atsu ser ut att lånas ut till Newcastle. Han lär genomgå en läkarundersökning imorgon. Bra skola att få spela under Benitez.

Fiorentinas vänsterback Marcos Alonso, med ett förflutet i bl a Bolton och Sunderland är ett överraskande nytt namn i skvallret.

Nytt datum för Marco van Ginkels återkomst ser ut att bli någon gång i oktober. Kurt Zouma förväntar vi oss kommer att börja spela någon gång efter landslagsuppehållet.

Imorgon möter vi Burnley, men redan idag sägs det att Patrick Bamford kommer att bli klar för dem på lån. Låter bra för Patrick, om han får speltid vilket han inte fick varken i Palace eller Norwich förra säsongen. Han lär knappast spela mot oss i morgon dock.

Chelsea ska sent i fönstret börjat intressera sig för Marquinhos i PSG. 55m € lär vara prislappen. Ryktet verkar komma från Brasilien eller möjligen från opålitliga Le10Sport. PSG ska dock inte vara villiga att sälja.

Italienarna är väldigt angelägna om att behålla försvarare och sälja mittfältare till Chelsea, alltså vad vi inte behöver. OM vi ska tro medierna. Marcelo Brozovic från Inter är just nu den mittfältare som ska hit.

Ett dumrykte som dykt upp är att Chelsea ska sälja Christensen för att köpa Romagnoli. Ibland fattar man inte hur sportskribenter tänker. Om de ens tänker. Ryktet kommer dock från en pro-bundesliga sajt så det handlar nog mest om önsketänkande.

Inter lär vilja försöka kidnappa Cuadrados lån till Juventus. Vi får väl se vad som händer men Cuadrado lär knappast spela i Chelsea i år heller.

TORSDAG:
Milan ska tackat nej till 34m pund för Alessio Romagnolio. De vill inte sälja 21-åringen. Det är som sagt en underlig Silly season med värderingar som inte ligger ens inom rimligheternas gärnser längre.

Mittiveckan lånerapport >>

Chelsea har inget sagt, men Eduardo, målvakt i Dinamo Zagreb hävdar att han är klar för Chelsea. Vilket, om detta stämmer, säkerligen innebär att Asmir Begovic lämnar. Kanske för Everton. Dock, hela affären känns väldigt konstig så vi avvaktar med att tro på den.

Expressen ljuger om Chelsea och Andreas Christensen i sin skvallerkolumn om silly season. De hävdar att Christensen inte får speltid i Chelsea. Vilket är omöjligt då vi alla vet att Christensen lånats ut och därmed inte kan spela i Chelsea. Att han dessutom lånades ut utan återkallelseklausul är däremot ett stort felbeslut. Åter försöker därför Mönchengladbach köpa Christensen vilket väl bör bli tredje budet på honom om vi räknat (har fått rätt info) även om summan som nämns är högre nu. Chelsea måste absolut fortsätta nobba Mönchengladbach som bara försöker utnyttja situationen att de har fått låna en spelare som de nu vill ha istället för att leva upp till kontraktet och därmed sätter otillbörlig press på Christensen.

Spanska medier har bestämt sig. Chelsea ska köpa James Rodriguez. Vi andra undrar mest varför?

ONSDAG:
Thorgan Hazard, Edens lillebror som spelade i Chelsea hade roligt mot Young Boys i CL-kvalet. Hat-trick idag. Känns rätt skönt att veta att hans utveckling går åt rätt håll då Chelsea har ett återköpsavtal angående honom med fastställd summa. Andreas Christensen spelade också, en spelare som Mönchebgladbach också försöker köpa kanske med liknande avtal. Chelsea har dock nobbat alla försök av Mönchengladbach att köpa honom, vilket är rätt. Synd bara att låneavtalet kring Christensen var skrivet så att han inte kan återkalls förrän nästa sommar.

Det hetaste spåret just nu tycks vara Alessio Romagnoli från Milan. Italienska källor uppger att Milan sagt nej till ett första bud men att Chelsea håller på att lägga ett andra bud. Milans officiella inställning är att de inte vill sälja.
    Å andra sidan vill Milan låna Mario Pasalic som var utlånad till Monaco förra året. Så Chelsea sitter väl i en rätt hyfsad förhandlingsposition förutsatt att klubbarna kan nå en summa.

Juan Cuadrados lån till Juventus kryper närmare, vad som sinkar det är kanske pengarna. För nu pratas det om en summa om 4,2m pund i lånesumma. Tidigare nämndes 3m pch köpoption.

Det är anmärkningsvärt tyst om övergångar till Chelsea, nästan tystare än när det inte är silly season. Vi vet inte riktigt hur vi ska tolka detta, men några stora förhoppningar om att Chelsea ska få tag i och kunna lösa de spelare de tittat på, och kanske behöver, har vi inte. Det känns som om kommer någon mer till Chelsea så blir det en panikvärvning som inget tillför. Däremot förväntar vi oss fortfarande att spelare lämnar.

TISDAG:
Feyenoord vill låna Lucas Piazon. Piazon var härlig att skåda i ungdomslagen men det har blivit mest lån de senaste åren och nu verkar Feyenoord bli destinationen.

Anmärkningsvärt rykte. 1860 München vill låna Matt Miazga. Men varför skulle han gå till en division tvåklubb i Tyskland när han tackade nej till Frankfurt (som tog Michael Hector istället). Nä, då är det bättre om han lånas ut till en Championshipklubb, och förstås allra bäst till en klubb i PL. Sunderland vore kanske en bra klubb med en brist på försvarare vilket kan ge honom speltid.

I dagarna tas första landslagstrupperna ut och Englands nye kapten är inte rädd för kontrovers när han antyder att han kan tänka sig försöka övertala John Terry komma tillbaka till landslaget. Nu tror jag att John Terry tackar nej till Allardyce men pamparna i förbundet som behandlade JT så ynkligt, feg och nedlåtande lär nu nog försöka ta Allardyce i örat. De lär upptäcka att Allardyce nog inte är lika lättstyrd som vissa tidigare förbundskaptener.

Vad ynkligt förutsägbara de är i medierna.
    Eden Hazard har spelat bra. Nu ska han säljas igen. Eller köpas snarare för inte ens dumhattarna i medierna vågar säga rent ut att Chelsea vill sälja honom just nu, så han ska köpas upp av större och rikare klubbar. Vi har hört det så många gånger - det verkar som den ende som medierna vägrar lyssna till är Chelsea, Eden Hazard och Antonio Conte. Att Eden Hazard lämnar Chelsea är lika troligt som att Manchester United drar sig ur serien.

Chelsea ska fått ett bud om 30m pund för Romagnoli avfärdat av Milan.
    Vad som än händer närmaste dagarna, ska Chelsea värva lär vi få betala enorma överpriser för att få till värvningen.

Chelsea förväntas få 2,6m pund för Marko Marin från Olympiakos. Han kostade 7m för fyra år sedan och även med låneaffärerna inräknade kan vi ju inte räkna honom som en succé tyvärr.

MÅNDAG:
Det har inte bekräftats från Chelsea ännu men tydligen har Marko Marin nu äntligen hittat en klubb och det handlar om en permanent övergång. Vi hade hopp om Marin men det gick aldrig i Chelsea utan har bara handlat om massor av lån hittills. Ny klubb blir grekiska Olympiakos om uppgifterna stämmer.

Chelsea ska ha försökt värva Alessio Romagnoli från Milan för 35m €. Milan ska dock avböjt och ser honom som osäljbar.

Lånerapporten från helgen >>

Eden Hazard uttalar sig om spelare han spelat med. Vi kanske inte ska den på alltför stort allvar, men roligt att höra är det ändå. Lyssna/se här >>

Valencia kör hårt med Arsenal som inte vill betala vad de kräver för Mustafi (att europeiska klubbar ser PL-klubbar som en slags bank har blivit väldigt uppenbar den här sommaren) för att de själva ska kunna lägga bud på Pedro från Chelsea. Kanske inte undra på att inget konkret händer kring Cuadrado får båda kan ju inte få lämna Chelsea...

Mittfältare har vi gott om men ska vi tro italienska medier (vilket vi aldrig gör) så ska Chelsea byta en mittfältare mot en annan. Mikel och 10m € för Marcelo Brozovic från Inter.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!