csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC 2 sp 2 v 0 o 0 f 4 - 2 mål 6 p
always proud to be Blue.
15 - 21 augusti 2016

Nyheter v-33


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Willians vadskada lär inte vara allvarlig utan han sparades mot Watford mycket för säkerhetsskäl. Räkna inte med att han spelar mot Bristol Rovers heller men mot Burnley borde han vara tillbaka.

En bild från matchen mot Watford som jag tror kommer att bli extremt viktig för Chelsea i år och som vi aldrig ska glömma är Antonio Contes reaktion när Batshuyai kvitterade Watfords ledning i 80e minuten. Något sådant såg vi aldrig förra säsongen.
    Conte rusade fram och manade på laget att snabbt som bara fasen komma tillbaka och utnyttja tiden som var kvar, tio minuter, inte för att spela av matchen och vara nöjda med kvitteringen utan gå för seger. Den viljan, den inställningen gör att jag nog börjar bli kär i Antonio Conte redan nu. Han har massor att göra med laget men nästan allt han kunnat göra hittills på sin korta tid i Chelsea (det är bara en månad! glöm inte det) har varit klockrent. Vi trodde Mourinho var en vinnare som hatar att förlora, han är tydligen inget alls i jämförelse med Antonio Conte på det området....
    Så kan vi bara få in den ytterback vi nästan desperat behöver och Zouma blir frisk och fortsätter sin utveckling ser vi med tillförsikt fram emot den här säsongen efter förra årets långa långa lidande.

LÖRDAG:
Ska det bli en lika sensationell säsong som förra året, ja kanske än mer sensationell? Knappast va, men Hull City, ett lag utan manager, med en svårt sjuk ägare, som är till salu och knappt har en trupp. Deras bänk idag hade 22 matcher i ligan tillsammans, varav en spelare hade 20! Ändå ligger de i topp, obesegrade liksom Manchesterlagen och Chelsea som visar en underbar moral och karaktär i år men fortsätter sätta sig i onödigt tuffa situationer. Än har inte Conte hittat rätt med sina laguttagningar och både Fabregas och Batshuayi knackar hårt på dörren för att få en start. Nu är det Bristol Rovers, The Pirates, från tredjedivisionen på tisdag i ännu en match som lär bli svår att få se. I Ligacupens tredje omgång. En omgång Chelsea inte spelat på tiotalet år, då lagen i CL står över den.
    Men vi lärde också att Chelsea måste hitta minst en back till, och inte en mittback som vi koncentrerat oss på utan en högerback eller vänsterback om Azpi flyttar tillbaka till högern. Det är prio ett de tiotalet dagar som är kvar på fönstret.

Vårt nya U18-lag (det är väldigt mycket förändrad, men än tidigare upplagor har förändrats år från år) under Jody Morris förlorade mot Southampton med 3-2. Målgörare: Uwakwe 27; McEachran 54

Willian missade matchen på grund av en vadskada. Vi kan bara hoppas att den inte är allvarlig.

Det är nu klart att Watford köpt Younes Kaboul från Sunderland. Betydligt mer oklart är det om han kan bli aktuell för en start redan imorgon.

Van Ginkel och Zouma är skadade som vi vet, även om Zouma närmar sig matchspel och nog förekommer inom några veckor. Van Ginkel lär knappast spela igen under 2016. Saknas görs också Mikel som spelar bronsmatch med sitt Nigeria i OS. Tipsen är att Chelsea startar samma lag som senast, enda frågetecknet ser ut att vara om Conte väljer en offensivare uppställning med Fabregas eller den något försiktigare i en bortamatch med Matic. Det var mycket som såg väldigt lovande ut i premiären mot West Ham, det lär dock ändå knappast bli en lätt match på Vicarage Road. Watford har en mycket bra anfallsduo t ex i Deeney och Ighalo. De och Capoué är spelarna Chelsea måste se upp med. Walter Mazzarri och Antonio Conte påstås ha en dålig relation sedan tiden i Juventus respektive Napoli, men det känns mest som en tidningsspekulation som är ovärdig och oväsentlig. Watford lär dock spela med Mazzarris föredragna trebackslinje medan Conte anpassar sin spelmodell mer efter vilka spelare som är tillgängliga. Watford saknar Djédjé och kanske 12,5m nyförvärvet från Granada, Isaac Success .
    Watford håller på att värva Younes Kaboul och mitfältaren Roberto Pereyra, ingen av dem lär väl knappast vara aktuella mot Chelsea.

TISDAG:
Chelseas Hedvig Lindahl storspelade mot USA och räddade en straff. Tog Sverige till semifinal och i semifinalen mot Brasilien gjorde hon en avgörande räddning i förlängningen och tog sedan två straffar och tog Sverige till OS-finalen.

En nästan perfekt start på säsongen. Chelsea var klart bäst och förtjänade att vinna. Men vi kan ju inte släppa in nästan enda skottet på mål på hela matchen från motståndarna. Som tur var räddade Costa oss. Rättvist resultat i en svår öppningsmatch. Vi får hoppas det fortsätter så här. Det fanns mycket att glädjas åt i matchen, kanske framförallt att den riktige Eden Hazard är tillbaka.
    Och ett nytt derby borta på Vicarage Road mot Watford som spelade 1-1 mot Southampton borta nu på lördag. Tyvärr visas den inte på tv i Sverige.
    Intressant att notera är att nästan inga svenska medier skrev om matchen och de som skrev om den vinklade den till att handla lika mycket om Zlatan som Chelsea. Det lär bli oerhört påfrestande att följa Premier League i svenska tidningar den här säsongen!

MÅNDAG:
Chelsea var klart bäst men det höll på att sluta illa, Tack Costa. De hade ett skott på mål, det gick i mål. Fotboll är inte alltid rättvist, men blev det tack vare Costa.

Chelseas enda skada och saknade spelare ikväll är Kurt Zouma som behöver ett antal veckor till innan han är spelklar, men vi lär nog få se honom i september.
    Lanzini och Cresswell är borta för West Ham och det talas om att Payet inte spelar, men det är inte bekräftat. Sky sport anger nu att Bilic hävdar att Payet inte är spelklar. Det får vi väl tacka för känns det som.

OFFICIELLT. Även Chelsea har nu bekräftat säsongslån av Izzy Brown till Rotherham i Championship.

Idag börjar Premier League!
    Visst har alla de andra tjuvstartat och CSFC har tittat på en hel del om än inte allt, det är ju OS-tider också så... Inga har imponerat direkt. Det märks att försäsongen egentligen inte är slut fast allvaret har börjat. City hade tur som vann mot Sunderland. Leicester var första mästarna som förlorat nästa säsongs premiär. Manchester Unitet kommenterades inte i tv utan det var ett par hejaklacksledare där (minst sagt påfrestande att lyssna till för en icke Manuresupporter!) och vann lätt men inte övertygande trots siffrorna. Arsenal och Liverpool bjöd på en hockeymatch eller vad det var, men imponerade - nja, Liverpool såg bäst ut men Arsenals skadeläge gjorde onekligen sitt till för att få dem att se bättre ut.
    Chelsea har en tuff match som vi inte underskattar, så en seger skulle sitta enormt skönt. West Ham är det lag bakom de kända stora som säkerligen kommer att ställa till störst problem. De har också redan spelat två tävlingsmatcher vilket gör en stor skillnad i förberedelserna. Så nej, vi underskattar dem absolut inte, men hoppas och tror på att Chelsea fixar det. Förstås. En bra start är nog viktigare i år efter alla besvikelser förra året, viktigare än någonsin känns det som. Tappar vi poäng till konkurrenterna redan i de första omgångarna kan det bli uppförsbacke och jaga istället för att flyta med till laget är klart och börjar klicka som Antonio Conte vill. Vi jagar ju fortfarande nya spelare också.
    OJ vad härligt spännande det blir klockan 21 ikväll.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-33


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
West Bromwich vill låna Victor Moses, det tror vi inte Conte är ett dugg intresserad av då Moses passar hans spelplaner alldeles utmärkt, inte minst som inhoppare vilket vi såg igår.

Juventus lär inte heller gett upp om Nemanja Matic och de lär nog få samma besked där. Men Juan Cuadrado försvinner nog på lån med köpoption då spelaren själv verkar vilja det. Som med Salah, massor av kvalitet men får inte ut den i engelsk fotboll.

Nytt, italienskt, rykte är att Chelsea tittar på Mario Mandzukic som tredjeanfallare. Juventus förväntas ju göra affär med Chelsea kring Cuadrado så det är kanske möjligt men man undrar ju om inte Loic Remy först måste hitta en ny klubb.

Likaså kommer nu också ryktet om att Chelsea vill värva Giorgio Chiellini från Juventus. För 25m för en 32-årig spelare. Emenalo måste ha kraftig andnöd över den tanken då han ju tycks anse att alla spelare över 30 är förbrukade varor. Affären är dock inte särdeles trolig.

Chelsea lär vara intresserade av flera spelare från Santos, inte minst Gabigol och Thiago Maia. Nu kommer det fram att Santos president Modesta Roma var i London förra veckan för samtal med Chelsea. Exakt vad de pratade om sägs inte, men det lär inte direkt rört spelaraffärer även om Roma säger att de fått erbjudanden och överväger dem. Ryktena säger att Santos måste sälja spelare då de är svårt ekonomiskt pressade som så mycket annat i Brasilien just nu. Ett intressant rykte angående mötet mellan Roma och Chelsea är att det diskuterades olika former av samarbete, till och med rykten om någon form av samgående. (Kanske likt Citys klubbar lite överallt i världen).

Även Conte säger att det är försvarare vi behöver köpa, ändå är det fortfarande nästan bara mittfältare som knyts till Chelsea i skvallercirkusen. Som James Rodriguez även om han kanske kan beskrivas som anfallare också. 60m pund påstår de att Chelsea bjudit, men det handlar säkerligen mest om att Real vill bli av med James och försöker starta ett budgivningskrig. Men det är inte så många "takers" om vi säger så.

Det ser tyvärr ut som om det blir ännu ett lån för Juan Cuadrado istället för en ren försäljning som vi vill. Det handlar om Juventus igen och en lånesumma om hyfsade 3m pund. Bättre än att ha en missnöjd spelare i truppen, men allra bäst vore förstås en ren försäljning. Affären förväntas bli klar i veckan.

LÖRDAG:
Nu kommer (den väntade) vändningen. Lukaku ska inte till Chelsea. Vilket vi inte heller har trott på. Nu ska han istället bli Evertons högst betalde någonsin. Vilket känns som om det var agenten Mino Raiolas plan hela tiden men för att få igenom den var han ju tvungen att få folk att tro att Lukaku skulle tillbaka till Chelsea. Det ser alltså nu inte ut att ske, men som sagt. Det är ju ingen överraskning för även den här löjliga silly season var en prislapp om 75m pund väl magstark och bara prestigeköparna ställer upp på sådana för att göra statements som de vill göra.

FREDAG:
Diego Simeone har erkänt att Diego Costa var deras förstaval på transfermarknaden i sommar och det var bara för att Chelsea vägrade diskutera en övergång för jätteviktige Diego Costa som de vände sig mot Gameiro. Det värsta är väl att det stoppar ändå inte det spanska tjafset utan vi lär få höra det hela den här säsongen också.

Och så nya rykten om Diego Lopez. Det sägs ju att Asmir Begovic vill bort även om vi inte har några som helst starka indikationer på det, men sådant hindrar ju inte spekulatonerna. Ryktet dock från The Sun. Samtidigt fortsätter Zagreb att hävda att Chelsea köper deras målvakt Eduardo... Det blir trångt på målvaktsbänken känns det som.

TORSDAG:
Wigan ska ha lagt ett bud om 3m pund för Patrick Bamford. Ännu ingen reaktion från Chelsea. Även Roberto di Matteos Aston Villa är intresserade av honom.

Crystal Palace intresserar sig för Loic Remy. Att Remy lämnar ser vi väl som naturligt och tydligen vill han helst stanna i Premier League och gärna i London, så det låter nog intressant för alla parter.
    Under kvällen framkom dock att Benteke tydligen är hos Palace för en läkarundersökning vilket nog stänger den dörren ordentligt för Remy.

Fokus har skiftat till vänsterbackspositionen efter Babas lån. Så nytt namn är nu Wolfsburgs schweizare Ricardo Rodriguez.

Juan Cuadrado som inte ens kom till bänken mot West Ham trivs uppenbarligen inte i London eller Chelsea och det talas nu alltmer öppet om att han återvänder till Juventus. Och då Chelsea aldrig tvingat kvar spelare som vill lämna är det kanske det bästa för alla, förutsatt att det handlar om en riktig övergång och inte ännu ett lån.

Ett nytt namn är Eduardo. En av målvakterna i Portugals EM-lag, spelade aldrig. Han är 33 år och går till Chelsea om vi ska tro hans nuvarande klubb Dinamo Zagreb.

Dagens Koulibaly'värdering är 60m pund.

ONSDAG:
Medierna anser att Chelsea är intresserade av att köpa James Rodriguez från Real Madrid för 65m pund. Som tur var tror vi inte på medierna om vi säger så.

Idag sägs det att Chelsea är villiga att betala 43m pund för Koulibaly. Världen är galen!
    Det förekommer till och med uppgifter om 48m....

Jonas Hector är fortfarande i ryktena. Klart bättre affär i så fall och det är ju på vänsterbacken vi är tunnast just nu då vi bara har Azpilicueta då Aké redan lånats ut.

TISDAG:
Äntligen någon i medierna som står upp för Diego Costa, vanligtvis utmålad som en pantominskurk i brittisk och svensk sportpress. Läs mer här >>

Kölns Jonas Hector är ett nytt namn i ryktessvängen. Inte ointressant alls. Det talas också fortfarande om Koulibaly och att Chelsea skulle vara villiga att betala idiotiska 48m pund för honom.... Vad säger man, annat än att medierna börjar bli desperata nu när det bara är två veckor kvar av cirkusen.

Oj vad det spekuleras om Cesc Fabregas framtid och ryktena går vilda om att Chelsea försökt sälja honom till ett halvdussin klubbar - bara för att Conte valde en annan laguppställning än medierna ville igår. Fabregas kommer säkerligen att spela, men ibland lär Conte välja två mer defensiva mittfältare som ankare. Inget underligt med det, Chelsea har många bra mittfältare att välja mellan och alla lär få spela.

MÅNDAG:
Trevlig läsning om Antonio Conte innan kvällens ligapremiär. Läs mer >>

Torinos Nikola Maksimovic, försvarare är nya spåret då Koulibaly är för dyr och för svår att få bort från Napoli. Maksimovic är dessutom frånvarande från Torinos träning tydligen utan tillåtelse så han jobbar uppenbarligen på att komma bort från Torino...

Lyon ska ha förhört om att få låna Loic Remy om de säljer Lacazette till Arsenal. Självklart ska Chelsea inte gå med på det. Däremot kan ju en permanent affär bli aktuell. Men vi ska inte låna ut spelare till klubbar så de kan sälja sina bästa spelare till våra värsta konkurrenter.

Biljetter till ligacupmatchen mot Bristol Rovers börjar säljas nu.

Izzy Brown lånas ut till Rotherham, bekräftat av dem men Chelsea dröjer som alltid lite.

Jamal Blackman som senast spelade för Östersund lånas nu ut till League Two-laget Wycombe till nyåret. Kommer man satsa på unge polacken Gurcin eller troligare blir det unge Nathan Baxter från förra årets U18?

Lånerapporten >>
    Tammy Abraham gör storsuccé i Bristol.

Sunderlands Lamine Konte, ny i januari, är eftersökt. Everton har jagat honom länge som ersättare till Stones. Nu ska Chelsea gett sig in i jakten - kanske.

Mycket snack om Joao Mario, som sägs gjort sin sista match i Spanien. Dock, troligare att det blir Inter än Chelsea.

Ryktena om Victor Lindelöf är inte döda, men känns inte superheta.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter:@CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!