csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
25 - 31 juli 2016

Nyheter v-30


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

LÖRDAG:
CHELSEA vs REAL MADRID       2 - 3
Det har regnat något otroligt i Ann Arbor Michigan och det spekulerades länge i att matchen inte skulle kunna spelas. Men nu har laguppställningen kommit. Det varnas dock för att matchen kan komma att avbrytas om åskan ställer till det. Ca 100.000 biljetter är sålda till den!
    Detta är startuppställningen:
Begovic; Aina, Cahill, Terry, Azpilicueta; Oscar, Matic; Willian, Traore, Loftus-Cheek, Pedro
    Första jättechansen gick till Chelsea redan i tredje minuten och de borde verkligen ha gjort mål då två spelare kom helt fria efter en Willianfrispark. Men de verkade bli närnast chockade och målvakten kunde ta bollen. Dåligt dåligt, men bra innan. Det är fullsatt på arenan, 107.000 åskådare. Den största publik Chelsea någonsin spelat inför.
    Sedan höll Matic minuterna efter på att fullständigt ställa Begovic som dock fick fingertopparna på Matics vansinnesnick - och Matic såg vad han gjorde. Fullständigt hjärnsläpp tydligen. Lär nog bli en match med överraskningar både för spelare och publik idag.
    Conte fortsätter med att spela Oscar som djupt liggande mittfältare och han gör det bra. RLC är inte renodlad anfallare men ligger väldigt långt fram i plan. Försvarsspelet är helt klart redan bättre än det var förra året och jag undrar redan nu om Ivanovic ens kan ta tillbaka högerbackplatsen från Ola Aina när serben är tillbaka från skada.
    Mål av Marcelo som med högern sätter ett långskott. 19. Touch på Oscar som ställer Begovic. Chelsea som började bra har fallit tillbaka senaste minuterna och det är mer Real än svartgrå Chelsea just nu. Nära mål igen för Real 23e minuten då Chelsea tappar markeringen lika illa på en frispark som Real gjorde i inledningen. Begovic räddar dock. Såg dock väldigt mycket ut som offside men ingen flagga.
    Matchens hittills särklass bäste Marcelo får gå hela vägen och sätter bollen vid sidan av Begovic. Jag får ta tillbaka det jag sagt om att försvarsspelet ser bättre ut. Det där var billigt men skickligt av Marcelo förstås. 26 Begovic kunde kommit ut snabbare men framförallt borde Cahill kunnat stå emot Marcelo framför straffområdet. Dåligt. Conte lär nog vara rätt upprörd nu.
    Traoré kortas för avsiktlig hands just utanför straffområdet. Chelsea har problem nu. 28 Casemiro skjuter mycket hårt men Begovic räddar bra.
    Det måste sägas, den som är ansvarig för valet av typsnitt på namn och siffror för Chelseas tröjor i år borde ställas inför en typografisk domstol. Fulaste någonsin i klubbens historia.
    Mariano drar på ett enormt långskott och det sitter. Där måste Begovic stått och sovit för det borde han tagit. Men bollen dök hastigt ned så kanske ändå inte. Minst 30m. 37
    Chelsea började bra men fortsatte absolut inte bra. En klart sämre insats än mot Liverpool faktiskt även om Reals effektivitet har varit enorm för de har inte så där jättemånga fler chanser än de som de gjort mål på. Hoppas det blir bättre i andra då Hazard kommer in. Conte kan verkligen inte vara nöjd med Chelsea och för första gången verkade inte den rätta attityden finnas där idag...
    ANDRA:
Batshuyai har kommit in för RLC. Chalobah för Oscar, Courtois för Begovic. Cuadrado är också inne för Willian. Skärpning, ordentlig sådan krävs nu för att det ens ska bli match istället för utskåpning nu.
    Cuadrado startade andra med en fin frispark just utanför. 51 Chelsea har också lyft spelet ordentligt första minuterna jämfört med hur de avvslutade första. Bats nära mål med Casilla räddar till Chelseas första hörna. 54
    Vi kan också säga att Alvaro Morata har inte på något sätt visat varför Chelsea skulle betala löjliga pengar för att värva honom. Han och Traoré har väl varit sämsta anfallarna på plan tyvärr.
    Bra chans när Casilla är ute och hänger tvätt mer än vanligt utanför straffområdet. Men Nacho blockerar skottet. 57
    Chelsea har verkligen lyft spelet första kvarten i andra, och det är Bats och Vespa (som är Cuadrados italienska smeknamn) som står bakom kvalitetshöjningen. Plus kanske en hårtork i paus.
    Zidane gör massbyten i 63e minuten. Sju nya spelare. Inkl statusköpet (Ancelottis ord) Ødegaard.
    Hazard är inne utan att någon upptäckte när det hände... ;) Det här med många byten förvirrar en del.
    Tyvärr har spelet från Chelsea åter gått i stå. Hoppas vi kan skylla på att laget är nedtränade, för dagens match har inte gett oss mycket att glädjas åt.
  Jättemiss av Chelsea i bra läge, Bats tyvärr. 75 Samtidigt byts Traoré vars utvecklingskurva verkar avstannat ordentligt om jag får säga så, ut mot Moses som kanske varit bäste Chelseaspelare i de andra matcherna. Hazard har ännu inte ens märkts i matchen. Förutom att han nu sitter ned och knyter skorna.
    Moses görs ned precis utanför straffområdet, varning till Enzo Zidane! 78
    Haz tar den. Bra läge för honom. Usel tyvärr. Conte börjar nog, om han inte redan visste det, inse hur svårt det här jobbet blir.
    Hazard får chansen och sätter bollen i mål. 80 Underbart pass och dåligt målvaktsingripande, Chalobah stod för långpasset.
    Det märks att Chelsea inte har någon riktig center idag. Cuadrado gör ett härligt inlägg men ingen är hemma där de ska vara. 83
    Frispark i ännu bättre läge där Haz nyss hade en. Bats vill ta den. 84 Kort ansate, utanför.
    Konstigt domslut när en Realspelare trasslar in sig själv när Bats kommer fri. Real får bollen. Men när man har en domare som vill till marinkåren om vi ska döma av den hemska frisyren, så... domarna har inte varit särskilt bra i någon av USA-matcherna.
    Bats missar ett otroligt friläge, hur kunde han dröja så länge att Danilo fick skon på bollen. Riktigt dåligt av en anfallare. 87 Var är Diego-instinkten. Chelsea bryr sig knappt om att skicka upp backarna på hörnan.
    Hazard kommer fri igen på ett snyggt långpass och sätter den behärskat mot en målvakt Yannis, som inte riktigt är med. Bats stod för passet. 90+2
    Nja, särdeles nöjda är vi inte. Chelsea borde haft minst oavgjort men oj som de missade sina chanser. Förutom Hazard som verkligen tog de två stora han fick. Några spelare spelade nog bort sig från PL-truppen idag, det är känslan. Några av de som tränat minst gjorde tvärtom.
    Officiella publiksiffran: 105,826
   

Intressant läsning av klubbhistoriken Rick Glanvill om en av Chelseas stora, som inte var en spelare utan ägare. Det var Mears som ägde klubben när Chelsea Swedish Fan Club bildades 1970 och blev den officiella fanklubben för Chelsea i hela Norden. En ära som vi under nästa ägare avböjde då den frihet supporterklubbarna hade under Mears kraftigt begränsades av Ken Bates i mitten av 80-talet. CSFC är ju numer helt inofficiella och står fria gentemot klubben vilket också gör att vi har möjlighet att inte bara framföra en enda röst om verksamheten. Läs mer om Joe Mears här>>

Träningsmatch ikväll mot ett Real Madrid som inte imponerat på försäsongen. De har en ungdomlig trupp med sig till USA. Matchen går kl 21 på Eurosport. Cesc Fabregas är avstängd för matchen efter sin utvisning mot scousers. Vilket är löjeväckande för träningsmatcher men de låtsas ju som om det är en riktig turnering... Matchen spelas i en av världens största arenor, som normalt bara används för amerikansk college-football (dvs det där spelet som spelas med händerna men kallas fotboll enligt någon konstig logik).
    Eden Hazard och Thibaut Courtois kommer att spela andra halvlek, det är redan tillkännagjort. De startar dock inte.

N'Golo Kanté har som siste medlem anslutit sig till truppen och kanske får vi se honom spela några minuter ikväll.

Diego Costa har problem med sin rygg och kan inte träna fullt ut, därför spelar han inte heller ikväll. Och ryktena om att han ska återvända till Atletico för ynka 40m vägrar ge sig. Trots att de lär värvat Gameiro redan.

FREDAG:
Vi har vetat om det rätt länge nu men Chelsea har nu officiellt talat om hur den nya tredjetröjan, vit, ser ut. Rätt ok. Många är tveksamma om förstatröjan, vi gillar den andra inte, och de flesta är överens om att den grå-svarta andratröjan är en pyjamas. Vi får se hur tredjetröjan tas emot. Se själva >>>

Chelsea har värvat en ny målvakt, Marcin Bulka från FCB Escola. En polsk målvakt. Han är 16 år så det lär dröja innan vi ser honom på Stamford Bridge. Även Barcelona lär jagat honom.

TORSDAG:
Det finns inga vänskapsmatcher mellan Chelsea och Liverpool. De möttes tidigt i morse för första gången sedan 1973 utanför tävlingsspel. (Nej, nonsensturneringen International Champions Cup eller vad den heter är ingen tävling även om pokaler delas ut). Och det var riktigt tuffa tag, Fabregas värst tyvärr med en sen sula upp på Klavans ben (inte otroligt fult men korrekt utvisning), vilket han också bad om ursäkt för i scousers omklädningsrum efter matchen. Utvisad efter tuff tackling i 70e minuten. Men det var inte enda incidenten. T ex knockade deras målvakt en egen spelare. Liverpool gjorde också ett kort försök att spela med tolv man, antar deras matematik är som deras supportrars logik.
    Det var träningsmatch så båda lagen blandade sina laguppställningar och bytte friskt. RLC spelade både mittfält och anfall. Costa spelade inte alls, okänt varför. Backlinjen var klart bättre än tidigare med Azpi, Cahill, JT och Aina.
    Matchen slutade 1-0 till Chelsea, precis som det ska vara.
    Laget: Begovic; Aina, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Willian (Pedro 67), Traore (Batshuayi 67), Loftus-Cheek (Chalobah 72), Moses (Cuadrado 67)
    Den går att se på Eurosports playtjänst. Det var en ganska dålig publiksiffra på 53000, i en stadium som tar 40t fler. Vilket tyder på att även i USA prisar nu arrangörerna bort fansen från träningsmatcherna, precis som i Sverige.
   

ONSDAG:
Det blir ett flertal ändringar av regler och tävlingar i engelsk fotboll närmaste säsongen. Bland annat försvinner omspelet i FA Cupmatcherna vid oavgjort. Vilket jag tycker är synd men det är storklubbarna som klagat på att det blir för många matcher. Fyra avbytare kommer att tillåtas i FA Cupen, om matchen går till förlängning. De nya reglerna gäller dock endast i slutspelet från kvarten fram.
    En annan ändring är att korttidslån av ungdomsspelare försvinner. Så alla lån måste ordnas under officiella transferfönster och ingen kan lånas ut kortare tid än en halv säsong. Tidigare har ju lag i lägre divisioner kunnat låna akademispelare i tre månader, och som alltid har Chelsea haft många spelare ute på sådant även om vi valt att inte alltid redovisa dem.

Chelsea möter Liverpool i natt eller snarare väldigt tidigt i morgon (CSFC kommer inte kunna bevaka matchen). Conte ser matchen som viktig men resultatet ointressant (fast vi vill aldrig förlora till scousers, så är det bara även om det är en oväsentlig träningsmatch i en påhittad turnering som ingen bryr sig om). Det är andra saker än resultatet som är viktiga för Conte i nattens match.
    Chelsea kör dubbla träningspass under lägret i USA och rapporterna säger att det är tuffare och intensivare än någonsin i klubbens historia. Conte är alltid noga med att i alla uttalanden noggrant påpeka hur nöjd han är med spelarnas attityd gentemot detta.

Engelsk fotboll ersatte reservlagsligan med U21-ligan som blev ett fiasko. Nu prövar man med en bastard som påminner om OS-fotbollen. Får se om det funkar. Spelare får vara upp till U23, tre överåriga plus en överårig målvakt. Det är huvudregeln. Ni kan läsa mer om Premier League 2, som ligan ska heta (du milde) här>>

MÅNDAG:
N'Golo Kanté kommer att ha tröja nummer sju i Chelsea.

Två spelare saknas i den 30-mannatrupp som åkt till USA. N'Golo Kanté som vi talat om tidigare då han spelade EM-final och John Obi Mikel som ska spela OS med Nigeria. Flera ungdomar är med men inte de som spelade U19-EM för England, Izzy Brown, Dominic Solanke dock är Fikayo Tomori med. RLC är uppsatt som mittfältare i truppen trots försöket, lyckade, med honom på topp mot WAC. Branislav Ivanovic är med trots sin skadade axel, men de räknar väl med att han kan delta i de flesta övningarna ändå för annars känns det lite konstigt att en skadad spelare reser istället för att rehaba på Cobham. Det lär dock bli mycket taktik också under resan så det är kanske ett annat skäl.

Chelsea tränar två pass på måndagen och hade ett lätt rehabpass under söndagen efter flygresan.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-30


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Santiago Arias är ett nytt namn på rykteslistan. Columbianen spelar för PSV Eindhoven. Försvarare, högerback, och 24 år gammal.

Baba Rahman är på väg ut från Chelsea. Inte oväntat då han inte tagit de chanser han fått. Det handlar tydligen om ett lån til tyska Schalke 04. Inget officiellt ännu.

Mer oroande är att Conte för första gången visade osäkerhet kring Costas framtid i Chelsea. Som vi såg igår saknar vi verkligen en center och vi har ingen i klubben som kan den rollen utom Costa. Loic Remy har knappt förekommit under försäsongen och Bertrand Traoré ser inte ut som en lösning. Batshuayi är lovande men behöver skärpa sina avslutningar om vi ska döma av Real-matchen.

Engelska tidningar är övertygande om att Lukaku återvänder till Chelsea, för häpnadsväckande 60m pund. Vi lär få se.

Everton i sin tur lär vara intresserade av Asmir Begovic.

Skhodran Mustafi är starkt knuten till Arsenal i ryktessvängen, men än är tydligen inte Chelsea borta ur bilden.

LÖRDAG:
Viktor Lindelöf är på agendan igen åtminstone silly season-sätt, då Benficas president lär vara i London och då kopplas det ju till att han är där för att sälja Lindelöf.

Chelsea lär haft ett bud om 57m avböjt av Everton för Romelu Lukaku. Häpnadsväckande men Everton har ju visat länge att de har en väldigt egen uppfattning om spelares värde. Ännu mer häpnadsväckande för oss är att Chelsea är villiga att lägga sådana summor och det talas alltså om att priset kan bli 75m för Lukaku, för en spelare som Mourinho skeppade iväg för långt mindre än hälften.

Chelsea har gjort klart för Juventus att Nemanja Matic inte är till salu, ändå tror Real Madrid att de kan få köpa honom. Lär knappast hända.

FREDAG:
Det var en hetsig tillställning mot Scousers, särskilt för en träningsmatch, men det är så Antonio Conte vill ha det - som han förklarar i den här artikeln. >>>

Eden Hazard intygar att det är en helt annan försäsongsträning i år och en helt annan inställning än förra sommaren. Vilket får en mer och mer att undra vad Mourinho egentligen sysslade med förra sommaren, då han (klubben) varken värvade eller tydligen tränade ordentligt inför säsongen.

Jürgen Klopp har uttalat sig om Chelseas försvar efter matchen torsdagsmorse. Han var imponerad, och då var det ändå samma killar minus Ivanovic (Ola Aina spelade där) som förra året. Läs mer >>

TORSDAG:
Chelsea lär nu bjuda 38m pund för Koulibaly. För mycket men ändå under de 50m vi hört att Napolis galne ägare di Laurentiis kräver. Och han är säkert full av sig själv när han lyckades få ut enorma 76m i utköpsklausul för Higuain. CSFC är mycket avvaktande till Koulibaly men räknar med att Conte vet mer om honom än vi. Även om vi anser det vara vansinniga pengar att spendera på en spelare från Serie A som inte är i närheten av världsscenen.

ONSDAG:
Blaise Matuidi är tilbaka i ryktena även om han påstås främst vara Mourinhos back-up för när/om Pogba-affären faller (pga Raiolas girighet, eller...). PSG påstås acceptera att Matuidi lämnar och Juventus lär också jaga, som ersättare för Pogba om Pogba lämnar. Detta då Conte gett klart besked, Chelsea säljer inte Nemanja Matic.

Alltid mittfältare och påfallande ofta påstås vi tävla med Everton om dem. Därför är nu William Carvalho med i skvallercirkusen till Chelsea.

Matej Delac, målvakten som spåddes en stor framtid men som hela tiden lånats ut till mindre klubbar lär gå till belgiska Excel Royal Mouscron nästa säsong. Belgarna har bekräftat men inte Chelsea. Inte ovanligt med vissa av våra spelare.

TISDAG:
Onekligen ett nytt rykte men kanske några år för sent. Argentinska ligan kanske inte ens kommer igång i år så Carlos Tevez har ju dykt upp som rykte hos flera lag, men han lär kräva en enorm lön så de flesta tröttnade redan efter hälsningsfraserna. Nu kopplas han därför till Chelsea. Anar vi en tung hand från en agent som vill tjäna provision där?

Annars är Koulibaly tillbaka i ryktena trots Napolis försök att prissätta honom så ingen ska vara intresserad. Spelaren vill dock lämna och en transferbegäran lär ligga nära, men ingen klubb lär vara nära utköpsklausulerna som närmast dubblats i sommar. Så nu menar de att Abramovich vill ha honom. Jag tror Antonio Conte kan tillräckligt mycket om Chelseas historia för att inse att när Abramovich vill ha någon personligen då går det åt skogen (två ex; Shevschenko, Torres).

Ett nytt namn är målvakten Federico Marchetti från Lazio. Italienska källor har hela silly season och en stor del vintern försökt pusha målvakter till Chelsea då någon i Italien bestämt sig för att Chelsea kommer att sälja Courtois eller Begovic. Fast tidigare var det mest Milanmålvakter som Lopez och Donnarumma.

Inte bara Koulibaly gör comeback i ryktena efter en lugn helg. Det pratas mycket om Romelu Lukaku som vill tillbaka till Chelsea. En i våra ögon omöjlig affär med den prislapp om 65-75m pund Everton klistrat på honom. Det nya är att tyska TransferMarkt som brukar vara seriösa nu säger att priset är 40m pund. Vi lär få tvingas höra mer om detta innan inget händer.

MÅNDAG:
Det spelar ingen roll hur mycket Chelsea och Antonio Conte förnekar och/eller kommenterar visst skvaller. Chelsea är på väg att lämna in ett officiellt klagomål över Atletico Madrids tjafsande och ryckande i Diego Costa som inte kommer att lämna in någon transferbegäran och italienska källor håller på med Juan Cuadrado. Fast nu är det inte Juventus utan plötsligt Milan som han ska till fast Conte tydligen sagt att han vill att Cuadrado ska stanna. Men fakta biter inte på vissa fans och absolut inte på någon silly season-skrivare tydligen.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!