csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
13 - 19 juni 2016

Nyheter v-24


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

LÖRDAG:
Chelseaaktuelle Radja Nainggolan som managern Spaletti säger lovat att stanna i Roma petades av Wilmots till dagens match mot Irland.

FREDAG:
Det är verkligen de sena avgörandenas turnering. Det verkar som det ska vara få mål och sena avgöranden i alla matcher. Men om man som Sverige inte klarar av att skjuta ett enda ynka skott på mål på två matcher.... då kan man inte heller kräva poäng. Italien dock klart sämre utom försvarsmässigt än mot Belgien. Ändå, deras tålamod och tro på vad de gör - sådant spelar roll. Förtroende för sin manager och hans spelplan, fanns det i Sverige? Trist. Sverige har dock chansen kvar, de måste dock då slå Belgien antagligen för att få ett tredjeplatsavancemang.

Ska Sverige ha något vidare att göra i EM måste de ta poäng av Italien idag. Knappast något vi tror de gör då Italien utan tvekan är den nation som imponerade allra mest i första rundan. Det var en taktisk mästarklass på landslagsnivå, väl jämförbar med det bästa som t ex Mourinho eller Simeone någonsin åstadkommit på klubbnivå. Det var yppersta formen av lagspel, och vilket försvarsspel. Innan matchen mot Belgien har jag aldrig någonsin trott särskilt mycket på tremannabacklinjer, men den som Italien har. Oh-la-la.
    Nu kan mycket hända mellan första och andra omgången som vissa lag visat nu, men att Sverige ska slå Italien och vinna matchen känns lika osannolikt som att Leicester skulle vinna ligan innan den startade förra sommaren. Så, allt kan ju hända. De måste höja sig enormt och det vore onekligen trevligt om alla som spelar (ja, Olsson och Z också) också vill sjunga nationalsången innan och visa sitt engagemang.
    De med med allra mest blågula glasögon i svensk sportpress hävdar att Italien kommer att passa Sverige mycket bättre än vad Irland gjorde. Vilken bullshit om ni ursäktar mitt språk.
    Det finns bara en enda sak som kan sägas om Sverige ska få oavgjort eller ens göra mål på Italien. Det är att varenda spelare måste överträffa sig själv och spela ungefär en mil bättre än de gjorde mot Irland i första och Den Långe måste spela på höjden av sin förmåga. Något han, vilket svenska sportjournalister och Zlatanister aldrig nämner, inte gjort i någon mästerskapsturnering någonsin. Hans bästa landskamper har alltid varit i vänskapsmatcher och några enstaka kvalmatcher som mot Tyskland och kanske än mer mot Danmark i play-off innan EM den här gången. Han var klart underkänd i mina ögon mot Irland och försökte inte ens på slutet, ändå slickades det vilt i svenska medier som knappt vågade ta upp det faktum att han aldrig var på rätt ställe mer än en enda gång i matchen och då fixade Clark äran åt honom. För ska Sverige ta poäng då måste han upp på de nivåer vi vet han kan komma upp på, dvs långt över inledningsmatchens. Sverige är nog tyvärr i särklass det lag i EM som är allra mest beroende av en enda enskild spelare.
    Vi Chelseafans fortsätter studera Antonio Contes matchning av Italien och håller nog tummarna efter första matchen att han kan locka Bonucci till Chelsea, för det är en spelare vi behöver mer än de dussintals mittfältare som hela tiden knyts till oss i sommar.

ONSDAG:
HELA SPELSCHEMAT 2016-2017
för Chelsea FC >>

    Hyfsad inledning med hemmastart och bra men kanske överkomligt motstånd, september blir däremot en rysare med Liverpool och Arsenal efter varandra. 22 oktober kommer Mourinho till Stamford Bridge.
    Vad vi absolut inte tycker om är att vi möter väldigt många tippade topplag hemma redan under hösten vilket innebär svårare bortamatcher under våren när det ska avgöras; Liverpool, Man U, Tottenham.Flera matcher ligger också efter varandra; Liverpool + Arsenal (b), Tottenham+ Man City (b).
    Vinnbara hemmamatcher julhelgen, bra mycket tuffare nyår och april. Flera väntade bottenlag i säsongsavslutningen vilket alltid är livsfarligt.
    OBS. Detta är spelschemat men datum och annat kommer ju att ändras pga tv-bolagen och det blir ju fyra möjliga speldagar nu, fredag till måndag plus ev veckomatcher när schemat komprimeras. Chelsea spelar dock inte CL så många speldatum försvinner som vi är vana vid.

Spelschemat för 2016-2017 är nu ute. Räkna med ändringar av dagar då TV-bolagen vrakat. Nytt för i år är ju dessutom att det blir PL-matcher på fredagarna!
    Chelsea börjar hemma på Stamford Bridge den 13 augusti mot West Ham United.
    Vi avslutar säsongen hemma mot Sunderland den 21 maj.
    Vi kommer senare publicera hela listan så snart vi hinner sammanställa den.
   

TISDAG:
Vilka resultat ikväll. Ungern slår det lag de flesta tippat som den stora outsidern i EM (vid sidan av Kroatien). Island kämpar, visar hjärta, moral, klokhet och står upp fantastiskt mot Portugal.
    Och så Pepe, världsfotbollen vidrigaste spelare som filmar, trillar omkull och då sparkar islänningen i bröstet som domare Cakir förstås missar då Islands spelare skymmer. Det finns bara två spelare i världen jag rent ut hatar, det är Pepe (av alla möjliga skäl) och Dani Alves (som också är en filmare, men framförallt för alla hans nedlåtande kommentarer om Chelsea under åren, väldigt många har han fått äta upp också dock!).

I Sverige anser idioterna att bengaler är bra och förhöjer stämningen på matcher. Som tur var har engelsk fotboll en helt annan inställning. Två Chelseasupportrar som inspirerats av idiotin med pyroteknik är därför förbjudna att komma i närheten av fotbollsarenor de närmaste tre åren. Chelsea har därtill lagt till ytterligare två år som gör att de är inte välkomna på Chelseas matcher de närmaste fem åren. Bra.

Antonio Conte vill ha revansch för Italiens insats i VM där de slog England i första matchen och sedan åkte ut ur gruppspelet. Det är mycket dåliga nyheter för Sverige som möter Italien härnäst, för Italien imponerade enormt som lag igår. Sverige var några mil från att imponera på något enda sätt förutom möjligen en kort period precis efter Irlands ledningsmål. I intervjuer efter Italiens seger över Belgien är det en enormt koncentrerad och fokuserad manager som nu laddar för att slå Sverige. Vi ska nog inte räkna med att Antonio Conte kommer att bli tillgänglig för Chelsea förrän efter möjligen semifinalerna, om vi ska döma av matcherna i första omgången.

Inte ett enda avslut på mål, och ändå 1-1 tack vare självmål. En fruktansvärt usel första halvlek, någt bättre andra efter att de vaknat med ett mål i baken. Det hade kanske blivit mål ändå men som Sverige spelade hade jag inte satt pengar på det. Det var tyvärr kvalspels-Sverige som dök upp till matchen och frågan var inte vem som var bäst utan vem som var minst sämst. Alla svek men självklart svek kaptenen mest då det var hans jobb att leda det här laget. Men ingen hade väl kunnat få igång Sverige igår. De betyg kvällsblaskorna gav Z var ändå ett skämt för de flesta som såg matchen. Betyg ske ges efter insats, inte efter möjlig kapacitet. För mig var han klart underkänd. Det var två förlorare för jag kan inte se något av Sverige eller Irland hota Italien eller Belgien.
      För deras match bjöd på en helt annan kvalitet. Och Chelseaspelarna respektive spelare som ryktas till Chelsea var alla utmärkta. Hazard kanske bäst på plan. Nainggolan som jag sett för lite tidigare visade varför Conte är förtjust i honom, även om det knappast kan vara det självvalda utseendet. Bonucci visste vi vad han går för och han skulle onekligen passa i Chelseas backlinje, vare sig det blir trebackslinje som Italien spelar med eller någon taktik mer anpassad till annat spelarmaterial. Tyvärr ser man inte taktik och strategi så tydligen i tv där kameran följer boll hela tiden.
      Italien var bättre offensivt än väntat vilket vi gärna tillskriver Contes inflytande då de på papper inte skulle vara så bra, mer förutsägbart var då att en av EMs sämsta managers, för mig, Marc Wilmots, fortfarande inte kan få till sitt lag trots alla riktigt duktiga spelare. Inte ens Hamrén kan väl göra det sämre, eller...?! De visade också att försvaret knappast kan ta dem hela vägen i EM.
    Det var nog en match som visade väldigt mycket av Antonio Contes storhet som manager, vilket var oerhört upplyftande för oss Chelseafans att notera. Det negativa är att Italien kanske tar sig längre in i turneringen än vi vill.

MÅNDAG:
Två månader kvar till ligastarten 13 augusti och på onsdag kommer spelschemat för nästa säsong att offentliggöras. Det ser vi fram emot. Chelsea har de senaste säsongerna fått inleda mot nykomlingar. I år blir det väl lite extra stort fokus på när vi ska möta Mourinho.

Andreas Christensen har blivit utsedd (av fansen) till Borussia Mönchengladbachs Årets Spelare men stor marginal (15%). Detta före Arsenals sommarköp om 30-35m Granit Xhaka. Och ändå försöker Emenalo och nissarna inte att försöka få tillbaka vår egen spelare för de skrev ett idiotlånekontrakt. Skäms ledningen. Vi får hoppas Conte tar itu med det när han kommer efter EM.

Ikväll spelar Sverige den kanske viktigaste matchen, för om Sverige ska vinna någon match är den mot Irland utan tvekan den med störst möjlighet.
    Vi Chelseafans kommer dock att följa nästa match ikväll med nästan lika stort intresse då vi vill se Antonio Conte i aktion. Se hur han formulerar sitt lag även om det självklart kan bli helt annan modell i Chelsea för en spelmodell måste ju utgå från spelarmaterialet, inte från en skrivbordsteori. Sedan om vi ska heja på Italien för Contes skull eller inte är en helt annan fråga, för Chelseas del är det ju tyvärr för dem, så att ju förr de försvinner ur turneringen desto bättre är det för Chelsea!
    Då Italien har spelare som Bonucci som det talas om till Chelsea och Belgien har Nainggolan som det talas om (en hel del) så blir ju matchen intressant även ur den vinkeln. Nainggolan rekommenderas också varmt av Eden Hazard och Courtois som gärna ser honom i Chelsea.

Det är i år lättare att gå vidare än att bli utslaget i EM. Känns lite konstigt, men så är det. Fler lag går vidare än som blir utslagna.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-24


TRANSFERS sommaren 2016>

SÖNDAG:
Man United vill byta Matteo Darmian mot Nemanja Matic. Självklart ska Chelsea inte gå på det men det som möjligen talar för det är att ryktena kring Matic är att han vill lämna och Conte känner Darmian sedan tidigare.

Sofiane Boufal, 22, från Lille är ett nytt namn som också lär jagas av Barcelona, Atletico Madrid. Ryktet kommer dock från Observer som inte tillhör de som spekulerar vildast.

LÖRDAG:
GetWestLondon, även känd som Fulham Chronicle är den tidningen känd som brukar kunna Chelsea men nu har de nog gått vilse i sandlådan när de hävdar att Antonio Conte vill ha med en hel radda italienska landslagsspelare till Chelsea. Några namn är solklara kandidater, andra har vi redan klart bättre spelare än. De är Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Mattia De Sciglio, Antonio Candreva, Emanuele Giaccherini och Graziano Pellé

José Mauri, 20-årig mittfältare i Milan är ett nytt namn på kartan. Argentinarens agent hävdar det åtminstone.

Inters Juan Jesus, brasiliansk försvarare i Inter är en spelare Chelsea lär förhört sig om istället för långtidsskadade Antonio Rüdiger. Liksom Jeison Murillo även han i Inter. Knappast troligt de nya ägarna till Inter vill sälja utan satsa nu.

Annars är det mest det gamla vanliga och det är spekulatoner som vi inte kan lägga vikt vid då det handlar om spelare som är inblandade i EM. Som Morata som medierna hävdar är i diskussioner med Chelsea, som om del Bosque skulle tillåta spelare att splittra sin koncentration så. Men Morata är en av dem som stärkt sina aktier hos CSFC för att bli välkommen till Chelsea. Allra mest har dock Bonucci gjort det. Honom behöver vi.

Moussa Dembele har vi inte hört något om på ett tag, men ynglingens kontrakt med Fulham går ut och Chelsea och Arsenal lär vara intresserade.

Oroande, men det kommer från AS (tidningen som lever upp till sitt namn) så vi ska inte bli särskilt oroliga är att Conte kan tänka sig släppa César Azpilicueta. Man United är intresserade, liksom PSG och vi har redan redovisat att Bilbao vill ha honom.

FREDAG:
Om det så vore, men lite kul skvaller är det väl. Antoine Griezmann som CSFC så gärna vill se i Chelsea spelar åtminstone Chelsea på datorspel. Som den här artikeln skvallrar om >>

Det talas om att Chelsealegenden och klubbambassadören Carlo Cudicini kommer att ingå i Contes ledarstab kommande säsong. Det verkar klokt.

Joao Rodríguez som inte märkts mycket i Chelsea ser ut att gå till mexikanska Sante Fé för ett lån.

47m lär Juventus kräva för Leonardo Bonucci. Vi får väl se idag om han är värd det. Det är dock en enorm summa för en 29-årig försvarare. Vissa italienska källor, som vi ju vet är opålitliga säger att Chelsea redan erbjudit 39,8m pund! Denan sommar alltså!!!

Chelsea lär sig. Charly Musondas lån till Real Betis är nästan klart men Chelsea har för en gångs skull varit smarta och kräver nu istället för vad de brukar göra, en rak lånesumma, ett bonussystem där Musonda blir billigare för Betis ju fler matcher han spelar. Mycket smart, tyvärr kan vi inte ta äran för det då det är kutym i Spanien redan att göra så. Men det är smart att Chelsea lärt sig något och ser till att gynna speltid för lånen istället för att bara låna ut dem som en slags bankgaranti.

TORSDAG:
Spanska blaskor pushar nu hårt för att Cesc Fabregas ska lämna Chelsea för att gå till Real Madrid. De hävdar att han inte längre trivs i Chelsea efter att Mourinho lämnade, vilket hans spel under våren motsäger å det allra starkaste. Det är det vanliga spanska tidningstjafset om att de som spelat i La Liga inte trivs i Chelsea, varenda spansk spelare i Chelsea har utsatts för detta under våren. Lika tråkigt dock att se det varje gång. Det är politiskt motiverat sportskvaller och saknar med största sannolikhet något som helst underlag.

Ej bekräftat men utlånade Stipe Perica har köpts upp av Udinese enligt låneklausul och utköpsoption. 4m € sk ahan kostat. Perica har aldrig spelat i blått då han inte fick arbetstillstånd. Vi betraktar detta som en mycket trolig transfer.

Som vi vet ska alla som spelar i Italien till Chelsea nu enligt italienarna själva. Senaste är Inters columbianske försvarare Jeison Murillo. Tror inte mycket på det. Särskilt inte för löjeväckande nästan 24m pund.

Lukaku som inte gjorde någon glad mot Italien (dock han fick lika lite att jobba med som Costa under stora delar av förra hösten) är åter aktuell i snacket kring Chelsea.

Marca som vi inte litar ett enda dugg på påstår att Chelsea gett Real Betis en lista om tio spelare de kan få låna. De ger dock bara två namn; Patrick Bamford som vi redan kände till och Dominic Solanke - dock otroligt nog inte den spelare som är i särklass troligast att han lånas till Betis, dvs Charly Musonda.

Marko Arnautovics agent pushar för att hans spelare ska gå till Chelsea. Tror knappast det kommer att hända även om han haft en bra säsong senast.

ONSDAG:
Inte min favoritskribent, Zs närmaste bakifrån bevakare, men här har hon skrivit en intressant artikel om vår näste manager Antonio Conte. Särskilt sammanställningen känns vettig och intressant >>

Pedro lär uttalat sig om att han vill tillbaka til Barcelona även om han också säger inte ångra att han lämnade... Han lär pratat med Barcelonas president om möjligheten att återvända vid spanska cupfinalen.

Chelsea ska lagt ett bud om 32m pund för Valencias Andres Gomes som många jagar och som Island klarade av rätt bra igår. Men Valencia försöker få ut 43m vilket är en löjlig summa, men detta då de måste betala Benfica 25% av en övergångssumma. Det är åtminstone ett nytt rykte. Men det vore roligt att få veta varför nästan alla rykten handlar om mittfältare när det är erfaren försvarare och anfallare vi behöver!!!

Juventus är inte särdeles villiga att skiljas från Leonardo Bonucci. Inte om vi ska tolka prislappen de satt på honom. 60m € för en 29-årig försvarare - det finns det inget försvar för.

Steve Mandanda är ett nytt namn. Att ersätta Asmir Begovic som alla medier vet är missnöjd med att vara back-up i Chelsea, vad trodde han att han skulle bli när han valde att komma till Chelsea när Courtois dessutom hade haft en klart bättre säsong.... Mandandas kontrakt går ut i sommar och han vore därmed ett perfekt alternativ om det är sant att Begovic vill lämna - och sanningshalten i det är väl som ryktena i sig.

Italienska källor hävdar att Chelsea fortfarande vill värva Antonio Rüdiger för 20m €. Trots att han är långtidsskadad men en korsbandsskada. Varför kan Chelsea inte ta huvudet ur bakdelen och istället se till att få tillbaka Andreas Christensen. Han är lika bra och kommer förmodligen att bli bättre.

TISDAG:
Orkar ni mer Nainggolan. Senast skvallret är att han inte är tillgänglig för transfer alls i sommar. Vi lär väl få se vad som händer - men ingen tror väl ändå att orden är Nainggolans egna oavsett hur medierna presenterar dem.
    PS. Vi slår vad om att något media kommer att säga precis typ tvärtom imorgon.

Visserligen är nästan alla värvningar som Antonio Conte ska göra italienska eller från italienska ligan. Men den senaste, i the Sun förstås, får vi hoppas inte är sann. Matteo Darmian, den ende italienare som inte var riktigt bra igår ska nu värvas från Man United.
    Nästa blir väl att han ska bytas mot Nemanja Matic. Fast United lär förstås använda honom som delbetalning för Pogba. Silly season när den är som värst.

The Sun är också de som hittat på att Chelsea ska bjuda 63,5m för Sergio Ramos, det är förstås en story som de kokat ihop med spanjorerna. Gärna Sergio Ramos, men låt oss vara lite realistiska, inte ens i sommaren videospelvärld av transfers kan han vara värd de pengarna. Fast det är klart, när man synar den historien närmare upptäcker vi att den är från början av april - och som vanligt utan hänvisning till källa. It is really Silly Season nu.

Det är nu även officiellt, Ronald Koeman lämnar Southampton för Everton.

Nu vill alla ha Dimitri Payet, Chelsea var tydligen först (om vi ska tro tabloiderna) men nu har Manc-klubbarna, båda två gett sig in i kampen och då flashar pundbuntarna på ett sätt som Chelsea knappast kan matcha och West Ham försöker stoppa det hela med en 60m prislapp.

Chelsea ska gett sig in i kampen, men bl a Barcelona om Frankrikes försvarslöfte Samuel Umtiti.

Som väntat trampar även skvallercirkusen vatten just nu och inte mycket händer förutom att alla upprepar vad de andra säger. Så det viktigaste som kommer att hända innan gruppspelet är klart är att spelschemat kommer ut i morgon.

MÅNDAG:
Antonio Conte har skickat en personlig scout till att bedöma en av motståndarna ikväll. Mauro Sandreani har nämligen enligt medierna fått uppdraget att specialstudera Radja Nainggolan ikväll. Conte lär nog ha andra uppgifter och det kan bli en holmgång mellan ett lag men betongförsvar men lite svagt anfall och ett lag med fantastiskt anfall och djupt skadedrabbat försvar på förhand.

Trots Napolis hot om stämningar är Chelsea enligt ryktena allt närmare Koulibaly för enorma 30m pund. Vi får se. Vi säger fortfarande, ta tillbaka Christensen och spara de pengarna.

I brist på Chelseagodis får vi väl presentera några stora rykten som går. PSG har gjort klart med Unai Emery som ny manager, men inte talat om det för Laurent Blanc ännu. Jorge Sampaoli som var aktuell för Chelsea men inte klarade språket tar över i Sevilla. Det är bekräftat. Pjanic som italienarna försökt få till Chelsea är i princip klar för Juventus, läkarundersökning idag. Man U har gett sig in i jakten på Kanté och ska mött utköpsklausulen om 22m pund. Vad sysslar Chelsea med? Fast vi vet ju att Kanté inte kommer att gå någonstans förrän efter EM. Pogba ska nu kosta 120m € plus Toni Kroos för Real. Antar Chelsea inte är med i det rejset längre.

Dimitri Payet var bäst på plan i Frankrikes EM-premiär. Självklart startade rykten om att Chelsea ska köpa honom och att West Ham därför satt en prislapp om 60m pund på honom.

Patrick Bamford kanske hamnar i La Liga som Charly Musonda tycks göra. Och i samma klubb, Real Betis i Valencia.

Torino vill låna Nathaniel Chalobah som förra säsongen var utlånad till Napoli (vars ordförande är på krigsstigen mot Chelsea som ni kanske såg i gårdagens spalt). Chalobah fick bara göra 12 matcher och startade nog ingen av dem (osäker på det).

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!