csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
30 maj - 5 juni 2016

Nyheter v-22


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

LÖRDAG:
I Copa America som startar nu kommer en ny regel att testas, som kan bli aktuell för Europa senare. Ett fjärde byte kommer att tillåtas, förutsatt att en match går till förlängning och det då sker där.

FREDAG:
Fifa har kommit in i nutiden (och kanske innebär det att Uefa också gör det nu när Platini äntligen försvunnit) och planerar att testa videogranskning i matcherna. Tester ska genomföras "off-line" under 2016 och blir utslaget positivt kommer ligorna i Australien, Brasilien, Tyskland, Nederländerna, Portugal och USA att införa systemet 2017.
    Fifa där förövrigt nye ordföranden Gianni Infantino nu anklagas för korruption och maktmissbruk, redan har korruptionsutredaren inom Fifa avgått pga att han motarbetats av Infantino. Det sitter verkligen i väggarna där!

Arsenal (Xhaka), Liverpool (Karius) och Manchester City (Gündogan) har gjort det, sina första värvningar av spelare som åtminstone på förhand ser att kunna bli tillgångar. Chelsea har inte och det är ingen tröst att de som kommer att lägga mest pengar, Manchester United inte heller har lyckats med några värvningar (de har ju faktiskt misslyckats då spelare de försökt värva valt andra klubbar, som t ex Sanches). Dags nu att visa framfötterna och ge oss något att glädjas åt innan EM tar allt fokus. Och då menar vi, värva en spelare som kan tävla om en startplats, inte spelare som ska lånas ut på Emenalovis.

Chelseas intäkter minskade förra säsongen, något bara tre klubbar i PL fick uppleva. Chelsea minskade två procent från £324.4m 2013-14 till £319.5m i 2014-15 enligt revisionsfirman Deloitte. Detta trots ligatiteln. Det krävs nog att Chelsea landar det nya sponsorsavtalet om den trenden ska brytas, särskilt nu när vi inte har CL som intäktskälla närmaste säsongen.

TORSDAG:
Det tog sin tid men nu verkar G14-klubbarna nästan helt vunnit när Champions League ska stöpas om för att passa dem och garantera "storklubbarna" plats och nästa steg är helt stängda ligor. Fy fasen. (Chelsea tillhörde aldrig G14 som sedan blev G18) Läs mer här >>

MÅNDAG:
Tio veckor kvar till ligastarten.

Ruben Loftus-Cheek blev utsedd till bäste spelare i Toulon-turneringen som England vann.

Än händer inget med Chelsea på värvningsfronten och inget verkar hända före EM som börjar nästa vecka. Tyvärr. Men inte oväntat då vi är managerlösa just nu. Det som oroar är att inga rykten verkar heller ha särdeles mycket substans, ännu kanske vi ska tillägga. Heta rykten hela våren nästan som Nainggolan har helt tystnat till exempel. (Det senaste vi hört om honom är att han lär föredra att gå till United istället, och för mgi får han gärna göra det). Och då är ändå inte mittfältare direkt det vi kanske är mest i behov av. Nu är det mest snack om Lukaku för en hisklig summa pengar och även om det är en spelare i rätt position så känns det ändå inte helt säkert. Särskilt inte som andra klubbar med än större kassa rycker i honom.
    Vad jag vill framförallt få höra är intressanta rykten om en erfaren försvarare. För Bonucci-spåret verkar rätt iskallt för ögonblicket. Och då kanske man ännu hellre skulle vilja ha Chiellini om vi ska värva mittback från Juventus. John Stones är jag inte helt övertygad om, och han verkar just nu betydligt närmare klubbar med mer pengar i kistan som United och City. Godin, Sergio Ramos skulle ju inte vara fel. Och självklart ska vi inte sälja Zouma. Det är bara löjligt. Han kan bli stor om knäskadan inte stoppat honom och det verkar den inte gjort då han nu redan löptränar.
    Och ja, Antoine Griezmann är fortfarande drömvärvningen. Men Carrasco är ju onekligen en intressant framtidsspelare om vi ska köpa mittfältare.

Arsenal och Liverpool är fortfarande de enda av förväntade toppklubbar som värvat. Sedan kan vi tala om att transferfönstret formellt inte är öppet än på en månad, som om det egentligen skulle spela roll just nu. Manchester United har en enorm värvningskassa om vi ska tro tidningarna, trots att de spenderat massor de senaste åren. Kanske är det därför som Mourinho såg till att implodera på Stamford Bridge, han fick inga sådana pengar av Roman att värva för så han ville till en klubb där han fick leka videospel.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-22


SÖNDAG:
Efter att det har varit tyst länge har ryktena om Radja Nainggolan startat kraftfullt igen. Detta efter att spelaren själv har sagt att det har förekommit kontakt från Chelsea till hans klubb Roma. Det är dock långt från något som är klart.

Borussia Mönchengladbach lär vara angelägna om att spendera delar av pengarna Arsenal gav dem för Xhaka på att försöka köpa loss Andreas Christensen för en klubbrekordsumma runt 15m pund. Chelsea ska självklart inte sälja Christensen, istället bör Chelsea försöka bryta det uridiotiska låneavtalet som klubben skrev angående honom förra sommaren och istället ta tillbaka Christensen.

Antonio Rüdiger som Roma köpte i veckan för 7,7m pund kräver 20m pund för honom av Chelsea. Chelsea lär bjudit 17m.

Lazios Antonio Candreva är ett nytt Serie A-namn som kopplas till Chelsea, men det känns inte särdeles troligt.
    Hans agent har också avfärdat ryktet så vi kan nog glömma det lika fort som det flammade upp.

The Sun lever upp till sitt rykte som opålitlig tabloid och de hävdar nu att Zlatan Ibrahimnovic har ett erbjudande från Chelsea. Det känns inte särskilt trovärdigt.

LÖRDAG:
Chelsea ska lagt ett bud på en spelare. Men det är tyvärr inte något vi ska hänga i julgranen och hoppas på, för de närmaste åren. För det är en typisk Chesleavärvning, dvs en spelare eventuellt för framtiden. Vi talar om PSVs 18-årige Steven Bergwijn, en mittfätlare.

Ronald Koeman byter från Southampton till Everton verkar det som. Förstår faktiskt inte riktigt varför, men det handlar väl om pengar.

Silly Season har exploderat senaste dygnet. Stora rykten, spännande rykten och absolut inget alls om Chelsea. Är det dags att vi ska börja oroa oss över att Chelsea verkar misslyckas på värvningsfronten andra raka sommaren. För konkurrenterna förstärker ordentligt just nu om ryktena visar sig stämma. De agerar medan vi sitter stilla och diskuterar spelare som möjligen kan förstärka truppen men som knappast ännu lyfter laget.
    Ibrahimovic verkar allt närmare United även om inget konkret framkommit men det sägs nu att de personliga avtalen är klara i stort, även om det förstås diskuteras ersättningar hit och dit fortfarande, inte minst Raiolas andel.
    United rycker nu också i Leo Messi som riskerar fängelse i Spanien för skattebrott. Nu är det nog ingen större risk då det dessutom i Spanien finns en möjlighet att omvandla mindre fängelsestraff till böter, som han knappast lär ha problem att betala. Och han själv är nog i mindre fara än hans far som varit det som skött affärerna. Det är dock inte första gången de har problem med spanska myndigheterna och därför känns det för första gången som om Messi kan tänka sig lämna Spanien.
    Arsenal sägs vara nära Jamie Vardy som plötsligt hamnat på marknaden för mycket facila 20m pund. Vardys agent lär gått ut och fiskat och Arsenal nappade snabbt. Vardy skulle nog faktiskt också passa i Arsenals spelmodell men mycket mittfältsspel där det finns spelare som borde kunna hitta honom med stickare.
    Utanför England har Dortmund agerat snabbt och värvat Bartra från Barcelona. Leicester har förstärkt på målvaktssian med Zieler och har nu flera bra alternativ där.
    Men i Chelsea händer inget utan hemsidan ägnar sig enbart åt tillbakablickar. Det är oroande för Chelsea måste förstärka och nu ser vi effekten av att vi inte har någon manager för tillfället utan det är affärsfolket som ska sköta saker. Frågan är om det är diskussioner om pengar som sänker försöken just nu, för är det det kommer det alltid att komma en annan klubb och bjuda mer - som pengasituationen ser ut just nu i Premier League.

DOCK, italienskt rykte är det, men enligt Palmeri ska Chelsea börjat diskutera med en stor personlig favorit N'Golo Kanté i Leicester då Nainggolan-ryktena svalnat som kaffe i en frysbox. Och det är ju onekligen ett intressant rykte men väldigt dåligt underbyggt just nu. Kanté kommer dock inte bestämma sig förrän efter EM!
    Som jag hoppas detta är sant för jag vill tiotals gånger hellre ha Kanté som kan Premier League och påminner så mycket i stil och spelintelligens om Makelele än Nainggolan.

Det pratas fortfarande om Juan Cuadrado till Barcelona som ersättare för Dani Alves som väntas gå till Juventus där Cuadrado varit utlånad.
   

FREDAG:
Kwadwo Asamoah från Juventus är tillbaka i ryktena. Lite överraskande varför Chelsea ska vara intresserade av en spelare som knappt platsar i Juventus och stått bakom vår utlånade Cuadrado där. Men...

Överraskande rykte är att om Lukaku inte kommer till Chelsea (och med den prislappen är det kanske mindre överraskande) är att Chelsea då siktar in sig på Liverpools Christian Benteke. Känns väl inte helt klockrent.

Klart. Roberto di Matteo är Aston Villas nya manager. Där har han ett tufft jobb att få den anrika klubben på fötter igen.

Idag kan det bli klart att vår CL-hjälte Roberto di Matteo blir ny manager i nedflyttade Aston Villa. Även om deras ägarfråga tydligen hänger i luften då det inte är säkert att nye kinesiske ägaren Xia blir godkänd. Di Matteo förväntas ta Steve Clarke, som assisterande. Det är ett vinnande team, men har de ett vinnande lag med tanke på hur Villas spelare uppträdde förra säsongen.

Chelsea ska fått nobben på ett 23m punds bud på försvararen Kalidou Koulibaly från Napoli. Det är mycket försvarsrykten nu med Lichtsteiner, Koulibaly, Rüdiger men inget om att bryta lånet för Christensen eller tidigare "hete" Bonucci.

Antonio Rüdiger förresten visar hur sjuk fotbollen är. Roma köpte honom för utköpsklausulen från Stuttgart för 6,8m pund i veckan och kräver nu 19,4m pund från Chelsea, bara dagar efter han blev deras spelare efter lån. Fotbollen är förbi sjuk nu finansiellt sett.

John Swift, som var med i den vinnande engelska truppen i Toulouse var utlånad till Brentford i våras, och har utgående kontrakt. Han avslöjar att inga samtal ännu förts med Chelsea om att förlänga.

Lite roligt om eventuella nya stadion. Ni har alla sett bilderna på tegelkatedralen som planeras. Nu visar det sig att ett liknande tegelprojekt i London blev försenat flera år så Chelsea har funderingar på att helt enkelt köpa en tegelfabrik för att garantera att de får de sex miljoner tegelstenar som behövs för fasaden. Det blir billigare men framförallt garanterar det att Chelsea får det byggmaterial de behöver i tid för sitt halvmiljardsbygge (i pund).
    Än så länge följer projektet planerna och tidsplaneringen med byggstart 2017 senast 2018.

Gamle Chelseahjälten Ricardo Carvalho är EMs äldste spelare och han spelade från start i uppvärmningsmatchen mot England igår. 38 år gammal och Emenalo tjatar om att spelare över 30 bara är värda ettårskontrakt. Emenalo och styrelsen lever i en annan tidsålder helt enkelt.

TORSDAG:
Den här tror vi inte ett dugg på, och så är det från folk vi inte litar på men vi nämner det. Asamoah Gyan som inte gjorde någon succé direkt i Sunderland, nu i Kina - för Chelsea.Gyan tjänar dessutom tydligen 227k pund i veckan....Hmmmmmm. Dessutom skadebenägen numer 30-åring. Mycket dumt lär vi få höra närmaste tiden, det här hänger nog med på topplistan länge.

Helt som vi förutspått ser det ut som om Charly Musonda fortsätter sitt lån hos Real Betis över kommande säsong.

Italienska rykten om Romas nyinköpte Antonio Rüdiger vägrar lägga sig. Vi är alltmer skeptiska. Visserligen kan Roma haft förköpsklausul som de utnyttjat för att pressa Chelsea på pengar, för annars borde väl Chelsea förhandlat med Stuttgart vars spelare han var till i veckan? Nä, det är något sjukt kring detta och vi är klart tveksamma.

ONSDAG:
Hur många gånger har vi inte hört det förut. Den Nye Neymar, eller den nye någonting. Vi får väl hoppas Santos Gabriel Barbosa blir den nye Gabriel Barbosa istället. För att den unge brasilianske anfallare attraherar intresse från Europa är solklart. Storklubbarna, inkl Chelsea står redan i kö. Smeknamnet är Gabigol. Det finns likheter ja; liksom Neymar är han en Santosprodukt, liksom Neymar är han anfallare, han har samma nummer som Neymar hade i Santos och han gör nu debut i Copa America som 19-åring. Och kostar gör han; 40m pund är utköpsklausulen.

Dagens Pogba: han har köpt hus i Barcelona så nu förstår ni vart alla tidningar hävdar att han ska. Samtidigt som Real som efter sommaren får 18 månaders transferförbud (det fick väl även Atletico som ju jagar Diego Costa med blåslampa) vill ha honom som nästa galactico och Chelsea anses ha fördel genom Conte och Man United har pengarna etc etc etc etc. Vem sätter emot att Pogba är kvar i Juventus till hösten? Trots Raiolas försök att sprida ryktena. Apropå hus förresten, Messi har våning i Paris, men inte kopplas han dit ändå. Ronaldo har det i New York men kopplas inte dit...

Och Willian anklagas för att vara överviktig då en bild med en lös tröja som blåser utåt vandrar runt i medierna. För att han skulle lagt på sådana former som den bilden måste han levt på grädde och världens största kaloribomber sedan serien slutade, och det tror vi inte han har gjort även om han haft semester i Florida. Även medierna borde väl fattat det, så mycket som de fuskar, att en bild idag inte säger mer än tusen ord.

Det börjar bli alltmer fantasifulla rubriksättningar igen kring Chelsea, så läs först för rubrikerna just nu har rätt lite med det faktiska innehållet i tidningarnas rapportering att göra. Och innehållet är fantasifullt nog och påhittat nog för det mesta.

Alvaro Morata har uttryckt intresse för att pröva spel i Premier League, därmed är han med sportjournalistik-logik klar för Chelsea, och Arsenal och säkert flera klubbar till. I verkligheten har han sagt att spela i PL vore en utmaning han gärna skulle pröva, absolut inte mer än så.

Lichsteiner är enlig italiensk journalist klar för ett tre årskontrakt med Chelsea, trots att han är 32 år och Chelsea inte skriver sådana kontrakt. Är det för mycket att begära att man har en grundkunskap om de klubbar man skvallrar om?

TISDAG:
Nya rykten om Henrikh Mkhitaryan, och av någon anledning börjar agentens namn betyda något. Henrikh Mkhitaryans agent är nämligen Mino Raiola som tydligen bjuder ut sin klient och helst till en Londonklubb. Henrikh Mkhitaryans kontrakt med Dortmund går ut sommaren 2017 och han har kopplats till Arsenal men nu ska Chelsea bjudit mer. Han lär leta bostad i London redan. Henrikh Mkhitaryan var aktuell för både Chelsea och Arsenal redan innan han gick till Dortmund.

Gonzalo Higuain är aktuell igen för runt 50m pund, men även Radja Nainggolan som blivit iskall senaste veckan - om vi nu ska tro Goal.

Också mer och mer rykten om att Diego Simeone kräver att Atletico köper tillbaka Diego Costa för att han ska stanna, det är åtminstone implikationen bakom det ryktet. Costa har ju omgärdats av återvändande-rykten sedan han satte pennan till pappret på kontraktet med Chelsea. Vi tror inte de är mycket hetare nu än då.

Lyons försvare Samuel Umtiti som tagit sig in i Frankrikes EM-trupp är ett nytt namn på rykteslistan; men West Ham anses vara före.

Ryktet om Stephan Lichtsteiner börjar bli konkret. Vi har visserligen hört frasen Antonio Contes första värvning i ett par månader nu känns det som, men nu sägs Lichsteiner bli den. Ett treårskontrakt talas det om.

Aktuelle Antonio Rüdiger har skrivit på för Roma, som sägs sälja direkt vidare till Chelsea... Rüdiger var bra ett lån till Roma förra året, men nog känns det konstigt om de skulle köpa för att bara sälja vidare. Då kunde ju Chelsea eller annan klubb köpt direkt från hans tyska klubb Stuttgart.

River Plates försvarare Emanuel Mammana som vi vet för lite om för att kunna seriöst diskutera skulle bara kosta 8m pund, vilket betraktas med häpnad en sillysäsong vi vet kommer att handla om extrema överpriser. Arsenal betalade 35m pund för Xhaka, vilket tycks sätta en nivå också.

MÅNDAG:
Äntligen ett nytt rätt intressant rykte, schweizaren Stephan Lichtsteiner vill till Chelsea och Antonio Conte. Det är förstås ett italiensk rykte och vi köper det absolut inte rakt av. Men Lichtsteiner ska ha pratat med Conte i lördags och sagt att om Juventus tar Dani Alves från Barcelona vilket det talas om vill han till Chelsea och Conte. Inte en mittback men högerback att ersätta Ivanovic om denne inte får en lidnersk knäpp och hittar tillbaka till formen 2014-15.

Borussia Mönchengladbach vill köpa Andreas Christensen, inget nytt där. Det talas om 20m € och samma köpoptionsavtal som Chelsea har med dem angående Thorgan Hazard. Chelsea bör nixa det helt och istället försöka se till att Emenalos idiotiska tvåårsavtal för lånet rivs upp.

Kenneth Omerou kommer att försöka övertyga Conte om att inte sälja honom. Jag tror han får svårt med det, särskilt med risk för en kort försäsong för Chelsea under Conte.

Roma försöker, nu försöker Arsenal köpa Kurt Zouma. Vi ger samma svar som alltid, det får inte ske. Särskilt inte efter Cech-affären.

Chelsea ska ha gjort ett skriftligt bud tlll Roma för Antonio Rüdiger. Men inte på den nivå som hans utköpsklausul eller det begärda priset. Det är dock italienska uppgifter så vi hetsar inte upp oss i onödan, men kanske är det en spelare till att titta närmare på under EM.

Chelsea ska blivit besvikna och missar James Rodriguez meddelar minsann medierna. Som om Chelsea ens visat ett litet uns av intresse för Rodriguez som drabbats av stora arroganssjukan i Real Madrid och inte är hälften av den spelare har var i VM.

Ryktena om Romelu Lukaku tillbaka till Chelsea har dominerat de få saker som inte handlar om Man U och Mourinho eller Zlatan. Mourinho som för övrigt lär vara intresserad av att köpa spelaren som han sparkade ut från Chelsea så att säga... Men många klubbar är intresserade och de flesta är mycket kapitalstarka som PSG som tydligen vill ersätta Zlatan med Lukaku. De förbereder att bjuda Everton 60m pund och räknar med att kunna bjuda över andra intressenter.

Pierre-Emerick Aubemeyang ser ut att lämna Dortmund. Han har begärt att slippa spela landskamp för sitt Gabon och har angett som skäl att han förhandlar med en annan klubb. Dock saknas helt rykten om vilken klubb det ska vara, så det är förmodligen Bayern som ju alltid köper Dortmunds spelare. Hade det varit en engelsk klubb hade det säkert kommit fram i engelska medier. Aubemeyang är en spelare som skulle komplementera Costa utmärkt, men Chelsea verkar ej nämnas i sammanhanget så det verkar inte troligt.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!