csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
23-29 maj 2016

Nyheter v-21


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Chalobah, Loftus-Cheek och Baker startade för England i finalen mot Frankrike i Toulon-turneringen. Englands första final sedan 1994. Baker gjorde också första målet i 8:e minuten, hans fjärde i turneringen. På bänken fanns dessutom Swift som fick hoppa in i andra halvlek och Palmer.
  Andra målet gjorde Ruben Loftus-Cheek i 39:e minuten. Matchen slutade 2-1 till England.

LÖRDAG:
Hull är tredje nykomlingen i Premier League 2016-17. Det innebär att två av de som åkte ut tog sig tillbaka direkt, Burnley och Hull. Tredje nykomlingen är Middlesbrough.

FREDAG:
England U21 har nått finalen i Toulon-turneringen genom fyra raka segrar. Japan besegrades med 1-0 efter straffmål av Lewis Baker. Han startade liksom John Swift, Kasey Palmer. Ruben Loftus-Cheek var inhoppare i machen. Det var 22 år senast England gick till final i det mästerskapet.

Man vet inte om man ska gråta eller skratta.
    För ett halvår sedan hatade Manuresupportrar José Mourinho. Han var ungefär det värsta på jorden. Nu när de får honom som manager låter det helt annorlunda. Kappvänderi är verkligen en konstform bland supportrar.
    Kommer Mourinho att fungera i United? Vem vet, experterna är djupt oeniga, utom Zlatanisterna förstås (men Sportbladets Z-hovskrivare m fl är inga experter) som menar att bara han och Z kommer att rädda United och göra dem till mästare igen. Så enkelt lär det knappast bli och går inte resultaten rätt från start kommer tongångarna snart bli annorlunda, för det är ingen som helst tvekan om att den s k United-filosofin, stilen är rätt långt från den fotboll Mourinho förordar. Men tydligen är Unitedsupportrarna, inte minst deras tama sportjournalister, så svältfödda på framgång nu att de accepterar vad som helst för att få vinna och Mourinho har ju visat att han är en vinnare, om än inte jämnt. Utbrotten, det dåliga uppförandet och det ständiga klagandet på domaren - tja, det är ju Unitedfans vana vid efter Ferguson.
    Det är ändå underligt hur han inom ett halvår har blivit en frälsare för de röda... lojalitet är inte direkt något som varar i fotbollskretsar numera. Och som sagt, vi är många Chelseafans som undrar om United nu blir behandlade som Chelsea blev med Mourinho som manager eller om en annan skala gäller framöver.

TORSDAG:
Det går bra för England U-21 i den prestigefyllda turneringen i Toulouse i Frankrike. Den räknas som ett inofficiellt ungdomsmästerskap och England är ännu obesegrade och Chelseaungdomarna utmärker sig särskilt. I vinsten mot Paraguay, 4-0, stor Ruben Loftus-Cheek för två mål och Lewis Baker för ett.

ONSDAG:
Chelsea Ladies slog Sunderland hemma med 2-1, Chapman och Kirby målskyttar, samtidigt som City spelade 0-0 mot Liverpool. Chelsea tog därmed in två poäng av deras ledning på sex.

MÅNDAG:
21:30 meddelade Man United vad alla redan visste. Louis van Gaal har fått sparken. Chelsea är verkligen inget föredöme men Uniteds sätt att sparka managers är det ännu mindre efter sett hur de behandlade Moyes och van Gaal, men även Ryan Giggs som väl knappast blir kvar under Mourinho.
    Dock, som sagt, Chelsea är knappast ett föredöme och de fulaste sparkningarna vår klubb gjort; ja, det håller jag sparkningen av Carlo Ancelotti och Roberto di Matteo vara i modern tid, fast Ken Bates hade onekligen sina fasoner men utan det mediala nedfallet efteråt.

BBC meddelar att som vid kl 20 måndag kväll var det ingen bekräftelse om van Gaal eller än mindre Mourinho. Ändå vet alla tidningar inkl de mest trovärdiga att det händer. Hur illa kan man sköta sådana här saker?

Lois van Gaal har fått sparken från Manchester United. Det är inte klart med Mourinho än men det är säkerligen bara en tidsfrågan.

Elva veckor kvar till Premier League startar igen.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-21


SÖNDAG:
Chelsea verkar tappat intresset för John Stones efter att Mourinho lämnat. Men andra är mer intresserade, inte minst United med Mourinho. Intressant att notera är att Barcelona sägs förbereda att lägga ett anbud på engelsmannen, för 25m pund. Antingen har de helt missat att Chelsea var på väg att betala upp mot 40m förra sommaren, eller har Stones värde rasat.

Celtic med nye managern Brendan Rodgers lär intressera sig för Fankaty Dabo från Chelseas akademi.

LÖRDAG:
Tidningarna i England, och Sverige, handlar fortfarande bara om United, Mourinho och Zlatan (svenska tidningar handlar alltid bara om honom så inget nytt där - men är jag den ende som som faktiskt inte är 100% övertygad om att Z spelar i United i augusti?! Hur troligt det än ser ut om vi ska tro tidningarna.). Så det finns knappt plats för andra nyheter om fotboll och absolut inget som väcker vårt intresse kring Chelsea än.

The Sun!!! menar att Antonio Contes förstaval som värvning av anfallare är Romelu Lukaku...

Franska rykten hävdar att Chelsea är i kontinuerlig kontakt med Mino Raiola (som också är Lukakus agent) om Paul Pogba, som de franska nissarna menar nu vill lämna Juventus. Tro det den som vill.

Roma jagar Kurt Zouma, men om Chelsea säljer honom är det mer än dumt.

FREDAG:
Vi länkar inte till denna artikel för att snacka skit om Uniteds nye manager, utan för att det kanske ger oss en insikt i varför han så totalt, så plötsligt och så förödande förlorade spelarnas förtroende i Chelsea. En av många nycklar kanske. Läs om hans behandling av Pedro Leon i Real Madrid >>

Så är det helt klart, vår förre manager och mest framgångsrike tar över Manure. Det är bekräftat av klubben och medierna har gått spastiska kring detta.

Ett helt nytt namn kopplas till Chelsea, om det är seriöst eller inte. Tja, det låter som agenttjafs. Algeriske anfallaren Islam Slimani som gjort 27 mål för Sporting Lissabon reas tydligen ut då agenten gått ut och avslöjat att de normalt skyhöga portugisiska utköpsklausulerna inte stämmer för honom. Det är dock knappast troligt att han är aktuell för Chelsea trots agentens försök.

I Spanien vet de minsann att Chelsea ska köpa från Leicester, men inte någon av startspelarna utan Demirai Gray som Foxes köpte i januari från Wolverhampton.

Italienska källor som anser sig veta allt om Antonio Conte och hans planer hävdar att det brasilianska inflytandet, att Chelsea helt enkelt har för många spelare därifrån, är ett problem som Conte tänker utrota. Därför ska Oscar säljas. Samma tidningar säger i samma nummer att Oscar har talat med Conte och kommer att stanna.... ja, man blir så trött.

TORSDAG:
Dagens Mourinho ska värva från Chelsea är Willian från Manchestertidningar. 60m pund ska det kosta tydligen. Får EJ ske.
    Chelsea ska inte sälja en enda spelare som är startspelare till något annat engelsk lag. Punkt slut.

Simon Kjaer nytt namn, men Fenerbahcespelaren säger att han trivs i Turkiet. Men vi lär kopplas samman med varje någorlunda kompetent försvarare som finns då alla vet att det är prioritet för Chelsea och Stones är jaktobjekt för både City och United som förväntas ge sig in i ett budkrig kring spelaren som ärligt talat var rätt usel den här säsongen. Långt från den landslagsplats han ändå håller om hans spel i Everton ska bedömas objektivt.

Roma vill köpa Charly Musonda som italienska medier värderar till 8m €. Chelsea ska absolut inte sälja honom. Ett år till i Betis och sedan in i Chelsea.

Än så länge är det bara Arsenal och Liverpool som verkligen agerat på spelarmarknaden av de större PL-klubbarna.. Vi får hoppas Chelsea har något fint på gång. CSFC har många gånger förklarat vilka vi vill ha; Aubemeyang längst fram, Griezmann på kanten och kanske Bonucci där bak. Får vi någon av dem får vi vara glada men en erfaren försvarare, även Godin t ex, är ett måste liksom en anfallare som kan matcha Costa - och så ska vi förstås helst inte tappa någon spelare av startkvalitet oavsett hur förra säsongen var för den spelaren. Se gärna CSFC utvärdering, högermenyn.

ONSDAG:
Fotbollen blir bara löjligare och löjligare utanför plan. Varför har slipsarna släppts i på det sätt som skett; det började i förbunden och sedan tog säljarna över.
    Anledningen till att Mourinhos kontrakt med United inte är klart lär nu bero på att Man United och Chelsea har konkurrerande sponsorer och nu måste United köpa loss Mourinho från Chelseakontraktet så att säga. Läs mer här >>

Så äntligen något intressant även om det bara är skvaller. Madridblaskan As (passande namn på svenska) hävdar att Antoine Griezmann ska skriva på nytt kontrakt med Atletico Madrid för att höja hans utköpsklausul till höga 77m pund!
    Det är bara det att Griezmanns egen agent säger att det är bara ett av de erbjudanden som Griezmann funderar över och allt absolut inte är klart på något sätt. Vi sa att det är silly season och ingenstans är den konstigare än i Spanien.
    Frågan är om besked kommer före EM, United med Mourinho sägs vara i leken, Chelsea är det - det vet vi då de gjorde ett lite lamt försök förra sommaren.
    Personligen tror jag att om Atletico vinner Champions League, då kan Griezmann tänka sig att spela i ett lag utan CL-fotboll en säsong. Vinner de inte tror jag han stannar.

Det är nästan enbart rött, rött, rött M+Z i ryktessvängen. Chelsearyktena är inte av den sorten att pulsen höjs.

Men ändå lyckas medierna få till det att Antonio Contes första värvning är nära klar. Vi har hört just de orden sedan Conte blev klar för Chelsea (ärligt talat rätt långt innan) och ännu har inget hänt. Det nya den här gången är att det är en spelare få av oss vet något om. En 20-åring från River Plate, försvarare. Emanuel Mammana. Hans agent lär vara i London för att prata med Chelsea.
    Just nu går det nog inte att sparka en sten på gatan i London utan att träffa en agent som är där för det ena eller andra och inte nödvändigtvis med en Londonklubb, men men...

SportsWitness som med total brist på självinsikt kallar sig själva global football intelligence.... jo visst du. I vilket fall hävdar de att Roman själv beordrat Chelsea att köpa Kalidou Koulibaly. För 40m €. Det har redan förekommit ovanligt många rykten om att Roman minsann beordrat köp av spelare som Conte inte är inblandad i eller hur det är. Oroande, för vi har rätt många Roman-missar på listan redan; Shevchenko, Torres m fl. Fast vem som ville ha Falcao - jo det var nog Mourinhos väntjänst till sin polare och deras gemensamme agent Jorge Mendes. Vänskapskorruption finns inte bara i svensk politik utan i Fifa, Uefa och tyvärr rakt igenom fotbollen numer.

Nu vill Juventus, sägs det, byta Kwadwo Asamoah mot Juan Cuadrado som varit utlånad till dem. Mo Salahs lån till Roma blev en succé och de lär utlöst hans utköpsklausul även om ingen affär är klar, Juventus har inte utlöst Cuadrados utköp trots att det lär vara mer fördelaktigt. Vi lär nog få se, men rykten hävdar ju att Conte är intresserad av Cuadrado som kanske får en ny chans att anpassa sig till engelsk fotboll även om det inte gick så bra första gången.

TISDAG:
En favorit i ungdomslagen för flera år sedan var Gökhan Töre. Den turkiske tysken (spelar för Turkiet men är född och uppväxt i Tyskland) hade härliga fötter. Men han tog aldrig steget i Chelsea och har varit runt en del i Europa, ofta följd av skandalrykten från allt från att lekt med pistol på landslagssamlingar. Nu lämnar han Turkiet för att spela för West Ham. Det ser ut som han kommer att ta positionen Victor Moses hade där under sitt lån. Hammers får betala 12m pund till Besiktas vilket redan bevisar att årets sommartransfers kommer att bli rekorddyra.

Så har det redan startat. Rykten om att Abramovich vill ha en spelare som managern inte vill ha. Inte vill ha är kanske inte exakt men som intresserar managern betydligt mindre än ägaren. Och då det handlar om minst 50m € så är det inte småpengar direkt, pengar som Conte tydligen hellre lägger på andra objekt. João Mário, Sporting Lissabon, är spelaren, portugisisk mittfältare.
    Otrevligt nog pratas det också om en agentkamp därbakom då Mario nyligen bytt till Kia Joorabchian från Jorge Mendes. Joorabchian lär stå Chelsea närmare än Mendes som är Mourinhos personlige agent... Ska vi behöva bry oss om sådana konspirationsrykten nu också.
    Man United ska vara intresserade och därmed är med Silly-logik Chelsea intresserade och vill lura Mourinho (som vi alla tror tar över) på den här spelaren...

Annars är det mycket Romelu Lukaku i dagens skörd av skvaller och rykten. Har inget emot ryktet, bara prislappen. För de pengarna föredrar vi Antoine Griezmann.

MÅNDAG:
Mourinho förväntas bli klar som Uniteds näste manager på tisdag då samtal mellan honom och United ska hållas. Ryktescirkusen är redan supervild och helt vansinnig. Tydligen ska han få handla och få allt han pekar på, inkl Nemanja Matic - om vi ska tro tidningarna. Självklart måste Chelsea sluta släppa spelare till våra närmaste konkurrenter någon gång så det får inte ske om de inte betalar 50m plus för honom. Hur många hundra miljoner pund han än får i transferkassa måste han också få tag i de spelare han vill ha, alla säger Z är en av dem, och som passar. Han kommer absolut inte till ett självspelande piano utan ett lag som kräver en hel del jobb. Får se hur länge smekmånaden varar, eller om det bara var när han var i Chelsea som alla hoppade på honom eller han själv uppträdde som han gjorde. Förvänta er många stora ord och det vanliga snacket.
    Det är självklart inte roligt för en Chelseasupporter att se vår mest framgångsrike manager i en konkurrent. Särskilt inte som intrycket fortfarande är att han gjorde allt han kunde för att förstöra för sig själv i Chelsea. Men att han är duktig och förtjänar vår respekt är helt klart. Fotbollen står dock aldrig still och alla måste vi gå vidare.

Det verkar som Mourinhos första officiella framträdande efter presentation och sådant när det sker blir rättegången mot dr Eva Carneiro, - det talas redan mycket om att det finns minst sagt pinsamma kommunikationer från Mourinho till dr Carneiro, men vi lär väl få se. Bli inte förvånade över en sen överenskommelse mellan Carneiro, Chelsea och Mourinho.
    En intressant vändning är att det är en säsongsbiljettinnehavare i Man United som sköter hennes ärende hos rätten!

Marco Amelia avslöjar att han diskuterar med Chelsea om att stanna som tredjemålvakt. Visst är han en kompetent tredjemålvakt, men det känns nog som det mer vore en position för Jamal Blackman när han återvänder från Östersund eller Mitchell Beeney. Konstigt, ibland värderas veteraner i Chelsea, ibland inte...

Det verkar som om det blir så att Guss Hiddink stannar i Chelsea som speciell rådgivare. Vad det nu ska innebära, men det är ju mycket bra om klubben kan knyta honom till oss i någon kapacitet.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!