csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 38 sp 12 v 14 o 12 f 59 - 53 mål 50 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


9 - 15 maj 2016

Nyheter v-19


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Innan dagens match planerar Chelsea FC en särskild hyllning till vår förre manager Claudio Ranieri för vad han åstadkommit i år. Osäkert om vi får se något av den på tv men vi kan ju hoppas då matchen är utvald till gratisvisning på TV3.

LÖRDAG:
Utlånade Papy Djilobodji som tippas aldrig spela i Chelsea fast han köptes av Mourinho (läs Emenalo) förra sommaren. Han blev idag stor hjälte i norra Tyskland då hans sena, 88:e minuten, mål mot Frankfurt lyfte Werder Bremen från nedflyttningsplats till fortsatt spel i Bundesliga nästa säsong.

FA Cupfinal
ARSENAL LADIES   vs   CHELSEA LADIES     1 - 0
Arsenal har startat klart bättre än Chelsea och tar också ledningen i 18 minuten genom landslagsspelaren Dan Carter. Samma Arsenal som inte hade en chans i ligamötet för några veckor sedan,(förlust 0-2) men det är en helt annorlunda match idag.
    Kirby nära att kvittera några minuter senare. 21 
    Båda lagen har haft chanser, men Arsenal kanske de vassaste, särskilt en strax före halvtid där Lindahl gjorde två fina räddningar.
HALVTID
Chelsea har bytt in Fahey för Spence och flyttat upp Bright på mitten, där de var överväldigade i första, men det har inte gett några omedelbara fördelar då Arsenal fortfarande är det vassaste laget och bara offside har räddat Chelsea som inte är i närheten av sin normala klass.
    Chelsea har bytt in Aluko för Carney, 56, men är fortfarande tyvärr inte i närheten av sin vanliga form. Det är Arsenal som skapar chans efter chans. Chelsea är som paralyserade.
    Chelsea har åstadkommit alltför lite i matchen, två bra chanser där Kirby borde satt den första men tvekade för länge.
    Chelsea är detroniserade från FA Cupens tron och tyvärr var Arsenals seger rättvis också. Chelsea kom aldrig riktigt in i matchen och det var framförallt på mitten de tappade.
    Chelsea gjorde årets första plattmatch när det gällde som mest tyvärr. Arsenal neutraliserade Ji och då låste sig Chelseas spel. Spurten var okay men för sent.
    Det blev dock nytt publikrekord för engelsk damfotboll. 32,912


Inte ett dugg överraskande och fullständigt välförtjänt blev Willian Årets Spelare och Spelarnas Spelare vid Chelseas säsongsavslutning igår.
  Eden Hazards kanon mot Tottenham blev Årets Mål. Soloräden mot Liverpool var säkert också förtjänt av den nomineringen men kom kanske för nära inpå för att hinna röstas fram.
   Också väntat blev Ruben Loftus-Cheek Årets Unga Spelare. Fikayo Tomori blev Årets Akademispelare.
  Katie Chapman blev Årets Damspelare.
  John Terry och Guus Hiddink hyllades också särskilt under prisceremonin. En hyllning som fick John Terry i tårar. Se de bilderna här >>

Kasey Palmer fick utmärkelsen för unga spelare under 21 under maj månadm som delas ut av Barclays.

Klockan tre är det dags för FA Cupfinalen mellan Arsenal och Chelsea Ladies på Wembley.
   


FREDAG:

Chelsea har äntligen erbjudit John Terry ett nytt kontrakt, ett års förlängning. JT överväger nu budet.
    Säkerligen är siffrorna annorlunda än i dag men det måste JohnTerry inse, han kan inte tjäna lika mycket nu som tidigare då han också måste inse att han kommer inte att vara lika given på plan som han är och kommer att vara given som ledare överallt annars.
    Säkert har han lite sårade känslor att hantera, men alla fans önskar och hoppas att han snart accepterar och återfinns i Chelsea säsongen 2016-2017. Gärna ett svar på måndag, då vi kan gå in till nästa säsong med en riktigt positiv nyhet.

Costa är borta med sina lårskador, Ivanobic är osäker inför matchen mot Leicester. JT som vi vet avstängd.

Det tog mig en lång tid, ovanligt lång tid att förlåta Claudio Ranieri för de byten han gjorde mot Monaco i semifinalen i Champions League 2004, vilket kostade oss en finalplats. Det kändes då och länge efteråt som han gjorde det avsiktligt, helt enkel tankade matchen. Han visste ju att han skulle få sparken vad som än hände. José Mourinho väntade i kulisserna, en händelseutveckling som då var ovanligare än idag, - och särskilt den här säsongen.
    Idag är det dock vatten under The Bridge och CSFC önskar gentlemannen Ranieri (för det var aldrig personen vi inte uppskattade då) välkommen till Stamford Bridge igen på söndag då han och hans sensationslag kommer att få en välförtjänt hedersvakt av förra säsongens mästare. Från mästare till mästare och Claduio Ranieri är förstås inte ensam bakom den mest överraskande vinnaren någonsin i en stor fotbollsliga, men ingen kan heller bestrida hans betydelse för den framgången. Tyvärr kommer inte en spelare som redan varit mästare, med Chelsea, att kunna spela. Robert Huth tillhör de många som fått avsluta säsongen i kostym i år.
    GRATTIS Leicester, Ranieri, Huth och ävriga rävar i blått. Det ska vara blå lag, det vet ni.

För er som vill veta mer om några av de tongivande spelarna i morgondagens FA Cupfinal på Wembley, som väntas dra upp mot 50.000 åskådare (självklart nytt rekord) mellan Chelsea Ladies och Arsenal, läs mer här: >>

Ikväll meddelas vem som blir Årets Spelare. Någon annan än Willian vore en stor överraskning. Det ska dock bli intressant att se om ryktena om sympatiröstning på John Terry har fog. Årets Unga Spelare torde bli Ruben Loftus-Cheek.

TORSDAG:
Chelsea säljer tredje mest repliktröjor, dvs klubbtröjor i världen. Alltså fler än Real Madrid, fler än Manchester United, fler än Juventus. Ändå är de tre klubbarna de klubbar adidas valt att satsa på. Affärer är inte ett lätt sak att förstå sig på.
    Chelsea sålder 3,102 tusen tröjor den gångna säsongen. Och då var inte tröjan ens särskilt snygg!
    Etta, klart mest säljer Barcelona före Bayern.
    Ni kan läsa mer och se hela tio-i-topp-listan på The Sun >>

Som vi trodde redan igår förlorar Roberto Martinez jobbet som manager i Everton. Konstig tajming, de kunde väl ändå väntat till efter säsongen är över på söndag. Dålig stil. Det är dock inte oväntat då Everton snarare gått bakåt än framåt trots bättre spelarmaterial med Martinez som också gjort sig rätt impopulär i Chelseakretsar med en del dumma uttalanden. Frank de Boer som sagt upp sig i Ajax är storfavorit till att ta över men även Manuel Pellegrini som sparkats av Manchester City men jobbar kvar över söndag är aktuell. Aston Villa har sparkat två managers redan. Liverpool har bytt till sig Klopp vilket redan börjat ge resultat trots att han kom in till en mer eller mindre given trupp, som han nog justera i sommar.
    Martinez lär inte bli den ende manager som får se sig om nytt jobb i sommar. Redan har ju två nya utnämnts, Antonio Conte i Chelsea för Mourinho och Pep Guardiola i Manchester City. Kiki Flores i Watford ligger också mycket illa till, kanske Rafa Benitez lämnar, liksom Alex Neil i Norwich. Ingen vet väl riktigt vad som händer med Louis van Gaal i United. Alan Pardews stol kan inte heller vara för säker men en FA Cupfinalplats räddar honom nog. Newcastle och Sunderland har bytt managers under säsongen och Sam Allardyce som räddade Sunderland kvar lär nog få vara kvar, dock det är tredje säsongen en ny manager räddar dem kvar i PL, de har fått förlängt för att sedan få sparken kommande säsong.
    Swansea förväntas utnämna Guidolin som permanent manager efter att han varit en tillfällig lösning till nu.

Ett mycket ungt U21 förlorade sin sista match i U21-ligan mot Leicester med 3-0.

ONSDAG:
Så är det klart att Newcastle, Norwich och Aston Villa åker ut ur Premier League. Sunderland vann och de kan därmed inte nå de röd-vitrandiga trots att Norwich gjorde allt de kunde mot Watford. Det lär nog också betyda de sista matcherna för Martinez i Everton, Flores i Watford. Kanske Benitez i Newcastle även om det talas om att han kanske fortsätter. Det lär bli mycket ändringar, rotation och omstuvningar i sommar, och inte bara bland spelarna.
    Grattis Sunderland med flera f d Chelseaspelare varav van Aanholt gjorde första målet ikväll.    
    Burnley och Middlesbrough klara för uppflyttning.

Vinnare Årets tävling.
CSFC hade som vanligt en tävling där det gällde att utse säsongens Premier Leaguemästare.
     Förra året visade sig vara lätt. I år av någon anledning hade ingen alla rätt, ingen ens två rätt så CSFCs Axla Chelsea har istället lottat ut tre stycken av våra kvalitetspennor bland de som deltog i tävlingen. Redan innan säsongen är slut. Så Chelsea Swedish Fan Club-pennorna är på väg till:
     Gustav Nordkvist, Tranås
     Rizzyy Sritharan, Norsborg
     Erik Hagel, Stockholm
    Tack till alla som ville vara med och tävla. Även om det inte direkt gick som vi trodde, önskade...

Grattis till Thibaut Courtois som fyller 24 år idag. Och gör det sjuk, så han fick sitta på läktaren!

Adidas har varit Chelseas sponsor i sex år. Nästa års tröja är en av de snyggaste, kanske snyggaste Chelsea någonsin haft. Även om det som alltid finns andra uppfattningar, en del hävdar att den ser ut som en pyjamas - men då undrar man ju vad de människorna har på sig på nätterna...?! De hade också de läckraste, snyggaste och bästa lanseringskampanjerna, som Blue is the Colour-kampanjen här om året, eller byta färg-kampanjen förra året.
    Chelsea har tjänat ca 30m pund per år, med det här avtalet, vilket är ett av de bästa sponsorsavtalen som finns. Det skulle gälla sex år till.
    Ändå lär Chelsea nu avslutat avtalet i förtid. De kommer tydligen köpa ut Adidas från det här avtalet för att byta till en annan sponsor. Då måste det vara tidernas avtal! Samtidigt hävdar Adidas att det är ett gemensamt beslut då de tänker koncentrera sig på färre lag i framtiden...
    Tyvärr, säger tyvärr, då jag aldrig någonsin sett en tröja från Nike jag gillat. Det brukar vara de underligaste nyanser av klubbfärgerna och allmänt osnygga tröjor. Exempel nummer 1; de nya engelska landslagströjorna. För det är Nike det tydligen handlar om att Chelsea ska gå till sängs med från säsongen 2017-2018. Chelsea har inte bekräftat vilka som blir ny sponsor, men det är nog bara Nike som kan matcha Adidas. Men som sagt, det måste vara värt mycket stora pengar för att Chelsea ska agera på det här sättet, kanske i samma storleksordning som Man United fick för att byta till Adidas. Ska vi gissa 35-45m pund per år. Det är pengar det också.
      Samma Nike som tackade nej till fortsatt sponsring av både Man United och Arsenal för de tycke det var för dyrt. Hur går det ihop?
      Nykomlingarna Under Armour (bla a Tottenham) tillhör också de som tippas ta över, men det är ju tveksamt om de har sådana ekonomiska muskler, eller om Chelsea måste acceptera sämre villkor. Något underligt är det, det är nog första känslan.


Diego Costa som var mycket bra i Sunderland även om han borde gjort fler mål på de chanser han fick, är skadad igen och kommer inte att spela mer den här säsongen. Det är hans lårmuskelskada igen. Costa är bra, mycket bra men vi måste ha en minst nästan lika bra anfallare till med tanke på hur många matcher han missar per säsong.
    Även Ivanovic som fick gå av precis innan Sunderland vände matchen, kanske just beroende på ändringarna där bak är borta från dagens match. Han har en lumskskada.
    Istället går mittfältaren Kasey Palmer och anfallaren Tammy Abraham in i truppen.
    Vi har haft ett fullständigt otroligt antal ansiktsskador i år. Och räkna inte med Pedro idag heller, för även om han tränade igår så gjorde han det med en bruten näsa! Hiddink kommenterade det och sa att olyckan inträffat hemma, men hans fru var oskyldig för Hiddiink hade frågat henne... Något i still med när gnagets Kalle C skulle skala gurka och satte kniven i foten eller något liknande kanske?!
    Liverpool har form och oroväckande nog har de vittring på en CL-plats genom finalplatsen i Europa League (gissa om CSFC hejar spanskt i de europeiska cuperna och det är inte Real vi hejar på). De övertygade också trots på papper svagare lag i helgen. Det blir en mycket svår match borta på Anfield och Chelsea har bara stoltheten att spela för, något som inte räckte borta i nordöst.

TISDAG:
U21 slog Man City i deras näst sista match i ligan. Ungdomslagens fokus har legat på annat håll och de bästa i åldersgruppen är utlånade, så i bästa fall kan Chelsea bli femma i den ligan i år. Förutsatt att Chelsea slår Leicester i sista matchen. Borta mot City gjorde Charlie Colkett matchens enda mål.

MÅNDAG:
CSFC är inte de enda som noterat hur skamligt Chelsea FCs ledning, ägare behandlar våra gamla legender. Man trodde inget kunde slå Ken Bates men nu utmanar de verkligen efter att vi släppt iväg flera av våra absolut bästa spelare någonsin genom bakdörren utan att fira dem. Vi är inte inte de enda som tycker Chelsea borde skämmas. Även Daily Mail tar upp det >>

En vecka, två matcher, och så kan vi börja försöka förtränga att den här säsongen någonsin inträffat. Men dra lärdom av dem, även om jag inte är person nog att kunna peka ut varför allt gick så enormt snett. Det är dock betydligt mer än en orsak att det blev som det blev och tyvärr var arrogans och övermod en av dem.
    Vi får glädjas åt ungdomarna istället som vunnit de två tyngsta titlarna ungdomar kan vinna i England och Europa. Damerna går bra och spelar final i FA Cupen på lördag. Mot Arsenal.

Det är dock med största möjliga sorg vi inser att två tuffa kort på sju minuter förstörde möjligheten för vår kapten, ledare och legend John Terry att avsluta sin karriär i Chelsea på hemmaplan och med en vinst. Kan en fotbollskarriär sluta tristare? Möjligen med en svår skada.
    Men ännu hyser åtminstone CSFC ett litet om än ej stort hopp om att Antonio Conte ska fatta hur viktig JT är, kanske inte första namnet på laguppställningen men absolut första namnet i att motivera och inspirera de runt omkring honom. Det var också den inställningen som ledde till att han övertänd drog på sig två samma kort. Men han visade att han ville inte acceptera en förlust och vi har accepterat på tok för många förluster i år, så här många förluster ska Chelsea inte ha på ens tre säsonger.
    Man mår rent illa vid tanken på att han missade Champions Leaguefinalen och nu missar han avslutningen mot Leicester på Stamford Bridge, räcker det inte med alla hatare där ute som fortfarande falskt och felaktigt anklagar honom för det mesta.En spelare som visserligen väl lönad har gett sitt hjärta och själ till klubben som är han, den sortens spelare kommer vi kanske aldrig mer att få se på den nivån. Och han var en oändligt mycket skickligare spelare än hans fiender gett honom credit för. Det är dock annat som förföljt honom i tabloiderna och många lögners spår. Trots att han bevisligen varit oskyldig, men så finns det människor som förnekar Förintelsen också.
    Han var inte någon perfekt människa (hans familj än mindre och det har han också fått betala för) och har gjort en hel del misstag som de flesta fotbollsspelare särskilt när han var ung (men det gjorde han oftast tillsammans med Lampard som inte fått samma eftermäle), men han har också lärt sig av dem och en bättre ledare eller någon som till exempel visat mer stöd för ungdomsspelare, damspelare och nya spelare i klubben oavsett bakgrund och annat - det har nog vår klubb aldrig någonsin varit i närheten av att ha. Ingen har någonsin stått upp för Chelsea som John Terry och Chelsea FC borde skämmas något otroligt för hur de behandlar honom nu. Oss veterligen har de inte ens planerat en memorial match för honom, skandal och JT har lite att skämmas för - Chelsea FC betydligt mer.
    (PS. Värsta lögnen är ju om eventuella kvinnohistorien med en före detta till en lagkamrat. En lögn så stor, så vidrig att JT inte bara fick massor med pundmiljoner i skadestånd då den var helt påhittat och han bara varit ett stöd för en vän. Tidningen som spred lögnen, News of the World lades också ned som en direkt konsekvens av den lögnen, men lögnen vägrar ändå försvinna medan andra spelare, vi kan nämna en viss andretränare som är notoriskt otrogen, nu skild, med bl a sin egen brors fru slipper sådana tillmälen. Världen är en underlig plats och i den är sociala medier ibland en ren vidrighet som instrument för dessa lögner. Men hatare är hatare och hittar alltid utlopp för sitt hat).

Vi gratulerar Marco van Ginkel, utlånad till PSV Eindhoven som i helgen blev holländsk mästare. Äntligen ett lån som fungerat då han fått spela och varit mycket bra istället för att vara bänkad hos Stoke.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG:
Chelsea kommer idag med den fina traditionen i England stå hedersvakt för de nya mästarna. Extra passande kanske då vi varit mästarna till nu.
    Claudio Ranieri har innan matchen pratat om en annan hedersvakt Chelsea gav honom 2004. När spelarna visste att han skulle lämna gav de honom en liknande betygelse, initierad av JT och Desailly. Läs mer och se bilderna >>

Det är spekulationer förstås men tidningarna skriver nu om att det kostar John Terry upp mot 17 m pund att tacka ja tll en förlängning i Chelsea. Han har enligt dem erbjudanden om en lön om 20m pund av kinesiska klubbar, förmodligen Shanghai SIPG (Svennis klubb) eller Jinian där Ramires nu spelar. Det är är extremt högt pris för lojalitet och ett rent skambud förstås men det gör det möjligt för Chelsea att skylla på JT om han inte accepterar det nya kontraktsförslaget.

LÖRDAG:

John Terry har ingen sagt om det kontrakt han erbjudits av Chelsea men det är kanske inte det kontrakt alla vi andra väntade oss; som spelare. Enda kommentaren hittils från JT är:
"The contract extension the club has offered me is a different role and I hope everyone will understand I want to take the time to consider it carefully before making a decision."
    Senare uppgifter menar att kontraktsförslaget pratar om att JT måste acceptera en annan roll som spelare, mer perifer. Vilket väl ändå inte kan vara något som regleras i ett kontrakt utan avgörs av manager, träningar och matcher. Däremot innebär det säkerligen en lönesäkning vllket är vad JT funderar kring. Han förmodas tjäna >140k i veckan (vi har sett siffror från 100 till 150k, storleken tycks bero på hur mycket tabloid tidningen är) idag men det nya kontraktet ska vara prestationsbaserat så till vida att han får betalt efter antal spelade matcher och sådana klausuler.
    Vilket väl ändå låter rimligt, men då han också har konkreta erbjudanden om stora pengar i Kina och arabvärlden, kanske även från MLS även om det säkert är mer tveksamt om han där kan tjäna lika mycket, så förstår man väl att JT vill funderar. Särskilt som han nu är inbjuden att fortsätta med armbågen så att säga.
    Guardian antyder att Chelsea gett JT tid till imorgon att bestämma sig... det är ju intressant att de gick ut och berättade att de gett erbjudandet - vilket självklart en en slags hämnd för att JT gick ut och sa att Chelsea inte ville förlänga.
    Kontraktsförslaget ska varit sanktionerat av Antonio Conte.
    JT kommer att fortsätta sina studier till att få en Uefa B-licens som tränare i nästa vecka även om han sagt att han vill spela åtminstone två år till.
    Flera tidningar ger sina versioner om vad kontraktsförslaget kan innehålla, men Guardians känns mest trovärdigt >>

FREDAG:
Så faller nästa manager för yxan. Quique Sanchez Flores gör sin sista match för Watford på söndag. Inte oväntat. De sparkade ju Jokanovic (fd Chelseaspelare, nu i Fulham) för att han tog upp dem i Premier League förra våren...
    Den åttonde managern sedan Pozzo-familjen tog över Watford 2012. Och vi snackar om att Chelsea har katapultstol, inte i närheten om vi jämför.

Det är ju en del snack om Courtois' framtid i Chelsea och därför lanserar nu italienarna att Chelsea ska köpa Samir Handanovic från Inter. Inter har transferestriktioner för de brutit mot reglerna och behöver sälja.

Annars pratas det i Italien åter om Rüdiger. Nainggolan som ska vara nära fast ena dagen säger Roma så och andra dagen säger Roma si. Conte lär dock vilja veta vilket före EM. Henrikh Mkhitaryan har bara ett år kvar på kontraktet och många klubbar lär vara intresserade. Ryktena sätter nu Chelsea i förarsätet då Dortmund köpt Dembele som ansågs det näst största unga löftet i Europa i år. Unga löften ska tydligen till Tyskland just nu. Alvaro Morata är inte ett ointressant namn som komplement till Costa. Komplicerad affär dock då Real har återköpsklausul. Att Falcao lämnar är klart och har så varit sedan januari-februari då Chelsea förklarade för honom att vidare lån eller köp inte var aktuellt.

Ryktena vet minsann att Chelsea betalar adidas 40m pund för att byta sponsor.

TORSDAG:
Guardian säger tvärtemot senaste dagarnas rykten att John Terry nu definitivt kommer att få veta att han inte längre är välkommen i Chelsea. Läs mer och skapa er egen uppfattning. >>
    Vi vanliga dödliga fans som inget önskar än tvärtom vet inget ännu, men nog är oddsen dåliga och omdömet bakom en sådan aktion ännu sämre.

Hiddink lär antytt två intressanta saker. Ett att han kkommer fortsätta jobba för Chelsea, men vi gissar att det tyvärr inte blir som ersättare till Emenalo utan i mer inofficiell kapacitet. Två att Chelsea faktiskt börjat prata med JT om kontrakt.

Det är det första vi hört om det, men Times påstår att Andrea Barzagli var en spelare Conte ville köpa. Conte vill enligt medierna köpa alla från Juventus. I vilket fall som lär det inte hända då Barzagli förlängt sitt kontrakt.

Intressant statistiskt fakta vi noterat, även om vi inte har det bekräftat. John Terry har bara stått för ett enda defensivt misstag (vi förmodar termen betyder, ett misstag som leder till mål). Hur många kan säga det, inte Stones som Chelsea var villiga att betala hutlösa summor för i somras.

Nu kommer ryktena förstås, efter att Chelsea brutit med adidas. Något man har svårt att tro att de gjort utan att ha någon ersättare på gång. Ryktena säger i vilket fall som att Chelsea nu kräver minst 50m pund per säsong av nästa sponsor. Fortfarande långt från det fantastiska avtal United ordnade med adidas om 75m.
    Bakom ligger också missnöje hos Chelsea med hur adidas har gynnat andra klubbar de sponsrat, som Bayern, United, Real.
    Mirror har listat möjliga kandidater, men att Chelsea skulle bryta kontraktet i förtid utan att vara nära ett annat avtal känns idiotiskt. I vilket fall som, här är de aktuella enligt Mirror >>

ONSDAG:
Så var det dags för rykten om en kovändning kring John Terry. Som vi längtat. Källan är dessutom en av de mer trovärdiga, The Times, (även om de missat en del senaste året). De hävdar att det dessutom inte är Antonio Conte som tar beslutet om JT utan det tas av Roman Abramovich själv. Vi kan bara hålla tummarna.

Fotbollskommentatorn/experten Paul Merson, fd Gooner, anser att Chelsea ska ta tillbaka Daniel Sturridge i sommar. En av Englands mest skadebenägna och sköra spelare. Visst, en bra målgörare men också den mest själviska spelare Chelsea någonsin haft. Sturridge slog aldrig igenom i Chelsea därför att Sturridge spelade aldrig för Chelsea, han spelade enbart för Daniel Sturridge. Så nej tack säger vi. Stort nej tack.

Chelsea har ju siktat in sig på Wembley som ersättningsarena medan Stamford Bridge byggs om, under tre hela års tid. Ett avtal som Tottenham redan ska fått i hamn mer eller mindre då deras arenabygge startar tidigare. Nu börjar det spekuelras i att Chelsea istället får spela på Olympiastadion som West Ham tar över i höst. Men till en helt annan kostnad än WH, då London tydligen skrivit ett mycket konstigt avtal med dem där WH får mer eller mindre bestämma priset om Chelsea får hyra in sig...
    Dock, inget är ännu klart om ombyggnad av Stamford Bridge som för mindre än tio år sedan var Londons största och finaste arena, snart är The Bridge den minsta av de större Londonlagens...

Ett nytt namn har dykt, och det ska vara istället för Paul Pogba. Det är ett intressant namn som CSFC pushat för förut, nämligen PSGs mittfältare Blaise Matuidi. Om han går att värva är nog en annan fråga. Men ryktena har startat.
    Detta kommer från Italien så ta det med en dunk olivolja. Samtidigt kommer det rykten om att Roma vägrar sälja Nainggolan och att denne vill stanna. Det är nog mer osäkert, men vi lär få se - om inte senast 1 september.

Väldigt lite överraskande är att Radamel Falcao ryktas gå tillbaka till sin klubb Monaco i sommar. Chelsea har inga planer för honom. Att någon ens orkar dra den slutsatsen och presentera det som en nyhet är häpnadsväckande.
    Vi tycker synd om Falcao som pga skador och saker vi inte vet inte ens fick en chans i Chelsea, men fakta är att det enda vi kan konstatera är att han var en fantastisk anfallare som efter sin svåra knäskada tydligen inte kunnat komma tillbaka. Han var fantastisk innan den. Han har gjort (lär knappast förekomma i veckans matcher) 10 matcher, eller rättare delar av matcher, och ett mål för Chelsea. Det är dyrt det, med tanke på att han förmodligen hade en veckolön om 150-160k pund, (resten lär Monaco fått stå för då skvallret vet att berätta att han ska tjänat minst 250k i veckan för knappt spelat för varken United eller Chelsea - det känns nästan som Chelseas dåvarande manager Mourinho åkte på en ordentlig blåsning där och det kan också varit en orsak till varför han fick gå, inte bara resultaten och det tappade omklädningsrummet.)

Nya rykten om att Thibaut Courtois vill lämna, men de kommer från de värsta tabloiderna. Vi får väl se. Men som han spelat i år, inte så stor förlust. Som vi vet han har ptotential för, då ska Chelsea inte släppa honom. Men vi är ju stolta över att klubben aldrig stoppat spelare som vill lämna och det gör Chelsea nog inte nu heller, om någon kan möta priset som är rekordhögt och ska så vara. Dock, ännu ett rykte som vi ska se mer som skvaller än något med substans ännu.

TISDAG:
Vi har nämnt det tidigare.JT planerar både fest och fotbollsmatch med sina kompisar på Stamford Bridge på måndag. Avskeds?! Det talades om att han skulle hyra arenan för 22k pund, men Chelsea upplåter den gratis åt honom. Äntligen ett drag av stil från ledningen.
    Det glunkas också i kulisserna om att Chelseas medlemmar har gjort en kupp. Chelsea firar sin årsfest och utser Årets Spelare fredag kväll (misstänker att inte bara Leicester kommer sönderfirade till matchen på söndag!). Det givna valet är förstås Willian följt av César Azpilicueta, men det talas alltså om att starka medlemsgrupperingar har röstat fram John Terry istället. Vi lär få se på fredag kväll. Intressantare än mellon i alla fall, åtminstone för CSFC.

Uttågsryktena om Nemanja Matic växer och de kopplas till att Mourinho tar över Man United (vilket vi fortfarande är osäkra på, om det kommer att hända).

Många tippar att Tammy Abraham kommer att göra sin debut i säsongens elfte timme då han tränat med a-laget. De verkar helt missat att det har Abraham gjort vid flera tillfällen tidigare utan att det innebär debut. Men visst vore det roligt för honom om han fick lite speltid, t ex mot mästarna på Stamford Bridge.

Skvallret om JT säger att om Conte inte inser hans nytta för Chelsea blir det två års spel i Kina. Tre klubbar lär vara intresserade. Däremot verkar MLS mindre intressant då MLS inte bryr sig om försvarare utan det är bara framåt de tar in lite äldre utländska stjärnor.

De som vet (som aldrig någonsin egentligen vet men låtsas göra det) säger att Hatem Ben Arfa blir Contes första värvning. Vi säger med hakorna på bröstkorgen, har man inget lärt av hans fullständiga fiaskon i Newcastle och Hull? En bra återkomst i Frankrike innebär inte att han är mer lämpad för PL-spel den här gången.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

John Terry har inte gett upp hoppet om att fortsätta spela i Chelsea. Han har i en intervju i Danmark (Brøndby TV) förklarat att han vill spela ett par år till och helst i Chelsea. Allt hänger nog på vad Antonio Conte vill och vi vet inget om han och JT har pratat om framtiden.

Malaga lär vara intresserade av att värva utlånade Christian Atsu permanent.

Chelsea är det lag under hela Premier League-eran som varit sämst året efter att de blev mästare. Inget roligt faktum att konstatera.

Chelsea och Juventus ska vara överens om mittfältaren Kwadwo Asamoah. Namnet har cirkulerat länge men känns som en Emenalovärvning. Det ovanliga med ryktet är att det inte är främst italienskt utan verkar startat i England.

Ett från Italien är dock att Antonio Conte ska ha träffat och pratat med Leonardo Bonucci från samma klubb om en övergång. Bonucci verkade inte särdeles intresserad häromveckan men kanske kan deras personliga förhållande få honom att ändra sig. Chelsea måste få in mittbackar bättre än Ivanovic och Cahill till nästa säsong. Återväxten där bak ser bra ut men Chelsea har aldrig satt mycket tilltro till unga spelare och det har vi åter sett senaste veckorna.
    Så borde Conte verkligen ta ett allvarligt snack med JT om att stanna. Sänkt lön, mindre speltid men ack så viktig för klubben...

Cesc Fabregas ska ha nobbat 200k pund i veckan. Han vill hellre stanna på Stamford Bridge än tjäna pengar i Kina. Och vissa så kallade fans kallade honom svikare...

Vilda Pogbarykten men ändå gamla. Chelsea ska ha erbjudit Juventus 90m euro för honom förra sommaren. Men när Mino Raiola sedan begärde en lön om 11m euro (obs förmodligen efter skatt då de redovisar löner så i Italien) fick Chelsea nog. Raiola är nog bra på att förhandla fram stora löner (läs höga provisioner till sig själv då han lär ha procent på lönen) men han befinner sig inte helt på jorden. I Italien tror man att Pogba enbart är intresserad av att gå till en s k klassisk klubb som Real eller Barcelona.

Så nya rykten om att Courtois ska lämna då Conte inte gillar hans attityd. Ta det för vad det är; snicksnack.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!