csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9 Chelsea FC 34 sp 12 v 11 o 11 f 53 - 46 mål 47 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


25 april - 1 maj 2016

Nyheter v-17


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS
FA YOUTH CUP CHAMPIONS

SÖNDAG:
Guus Hiddink har avslöjat att hans uppdrag när han kom in var inte bara att försöka få Chelsea på fötter igen. Det var faktiskt rent konkret att rädda Chelsea från nedflyttning, det fanns en genuin oro hos Abramovich att Chelsea skulle hamna i den situation vi idag ser Newcastle i, och vi vet ju att en annan klassisk klubb redan har blivit nedflyttade i år. Så klubben såg nog mer realistiskt på situationen än de flesta av oss supportrar och medierna som inte kunde tro att Chelsea skulle åka ut även om det fanns en del spekulation kring det.
    I det såg ledningen inte heller något i situationen kring spelarna, spelet, resultaten som gav dem tro på att José Mourinho skulle vända det. Kanske hade han också stuckit huvudet i sanden liksom vi och i sin och vår arrogans vägrade han inse allvaret i situationen. Mourinho hade kanske blivit ett offer för sin egen framgång och såg inte baksidan av myntet. Kanske hade han liksom romerska kejsare under triumftågen behövt en slav på sin vagn som påminde honom att han är dödlig.

LÖRDAG:
U18-laget gick igenom sin liga obesegrade på hemmaplan efter 2-2 mot Liverpool i sista matchen. Målen gjorde Ugbo 18, 73.
    De vann FA Youth Cup och de flesta av dem spelade och vann Uefa Youth League. Båda titlar vanns också förra säsongen.
    Ändå, om vi förstått reglerna rätt. Då Chelsea inte spelar CL nästa år och Man City förmodligen vinner U18-ligan i England får de dubbla regerande mästarna inte ens delta i nästa års Uefa Youth League! Ett fullständigt häpnadsväckande beslut!

JT och Gary Cahill är med i truppen mot Tottenham, båda har tränat i veckan och är skadefria.
    Chelsea har inte förlorat mot Tottenham på Stamford Bridge sedan 1990. Vi vill inte se just det rekordet brutet på måndag.
    Guus Hiddink gör sina fyra sista matcher som manager men säger att han är inte redo att sluta fotbollen ännu, men kanske mer som en mentorroll inofficiellt för Chelseas ungdomar. Varför inte vara smarta Chelsea, gör honom till ny sportchef. Han skulle kunna göra stordåd där.

FREDAG:
Den här helgen avgörs Premier League!
    Åtminstone teoretiskt kan det bli så. Och Leicester kan bli mästare redan på söndag, vilket gör vår match mot spuds lite mer ointressant på måndag.
    För Leicester behöver en trepoängare till. De har tre matcher på sig att göra den (varav Chelsea är den sista matchen). Så om Leicester slår Manchester United, vilket nästan en hel fotbollsvärld utom några röda, väl önskar redan på söndag. Då är ligan avgjord. Tottenham kan inte vinna. Leicester har då 79 poäng och Tottenham kan aldrig få mer än 78 poäng om de vinner sina tre kvarvarande matcher.
    Nu är det dock en väldigt svår bortamatch mot ojämna United som ibland är bra och ibland inte. Leicester saknar också Vardy även om de mot Swansea inte hade några som helst problem att sakna honom. Det är dock skillnad att spela borta mot United som har en teoretisk möjlighet till CL-spel än att spela mot ett Swansea som räddade sin PL-plats mot Chelsea.
   Så det är inte orimligt att tro att Leicester tappar poäng, fast kanske bara två. Då blir Chelseas match mot Tottenham på måndag den som kan avgöra ligan.
    Så lite intresse finns det onekligen kvar i vår säsong, vi kan ju avgöra vilket lag som vinner ligan.
     Teoretiskt kan vi också spela till oss en Europaplats. Visserligen bara till lillebrorturneringen som vi redan vunnit en gång, men ändå. Det kräver dock en sällsynt omgång tur, för Chelsea måste vinna sina fyra kvarvarande matcher medan lagen upp till femteplatsen förlorar sina. En liten räddningsplanka finns i att vinner United FA Cupen så får de genom det en EL-plats och därmed får även sjuan i tabellen åka ut i Europa. Så, ännu en anledning att heja på Leicester så att de hindrar United att ta fler poäng, åtminstone denna helg.

TORSDAG:
Vår förre ungdomsmanager Dermot Drummy har fått sitt första jobb som manager efter att han lämnat Chelsea. Det blir Crawley i League Two.

Tack för våra ungdomar. De gjorde det igen. Och de tycks alltid göra det igen. Två raka Europamästerskap och en tredje rak FA Youth Cupvinst. De är smått otroliga och tyvärr vet vi att nästa steg är så stort för dem. Ändå hoppas vi, håller tummarna och önskar så mycket att få se någon eller några av dem spela för Chelsea i Premier League.

Detta sagt en dag då fotbollen har sorg. Vi har nu sett konsekvenserna av klubbarnas och fotbollens och samhällets löjeväckande flathet mot de som kallar sig fans och kastar pyroteknik, kemiska bomber och sådant på fotbollsmatcher och hävdar att det höjer stämningen. Det lär inte vara så mycket stämning efter att idioterna ännu en gång firat triumfer i svensk fotboll på fotbollens bekostnad. Totalförbjud bengaler, all pyroteknik och porta dem som använder det för all framtid efter att de avtjänat de fängelsestraff de förtjänar.
    Samtidigt når oss nyheten att Chelsea måste gå ut och försöka göra krafttag mot antisemitiska ramsor och uttryck inför matchen mot Tottenham. Inte för första gången och det är så obegripligt, särskilt som Chelsea är en av de få klubbar i världen som ägs och leds av en person som tillhör den judiska tron. Tyvärr är det ju så att fotbollen inte bara skänker otrolig glädje, den drar också fram människors sämsta sidor.

Även fotbollsspelare beter sig illa, det vet vi. Av egen intern erfarenhet och nu lär Tottenhams Dele Alli, jättelöftet som kom från MK Dons i somras och har haft en fantastisk säsong krönt av att bli utnämnd till Årets Unga Spelare i söndags kväll. Något han firade genom att försöka knocka WBAs Yacob med en knytnäve i magen i måndags. Alli har inget försvar och har accepterat att han blir avstängd. Hur länge avgörs idag eller i morgon, men han lär knappast komma undan med mindre än tre matcher. Vilket innebär att Tottenham saknar en av sina bästa spelare mot Chelsea på måndag.

ONSDAG:
ANDRA FINALEN I FA YOUTH CUP 2016
CHELSEA U18 vs MAN CITY       3 - 1     (4-2 tot)
Det tog oss en evighet innan kopplingarna funkade men efter knappa halvtimmen står det fortfarande 0-0 på ett regnigt och åskigt Stamford Bridge. City har drabbats av en axelskada och tvingats till byte.
    Enligt kommentatorerna har det varit en jämn match. Åtminstone den dryga kvart vi lyckats se har också varit det utan några chanser åt något lag. City har varit bättre idag än i första halvleken senast. Chelsea hade en hyfsat chans av Abraham mot slutet men utanför. Sista fem klart till Chelsea.
    Och så gör sig Citys målvakt bort sig totalt på övertid och Dujon Sterling och en Chelseaspelare till blir helt fria och kan lägga bollen i öppet mål. MÅL!!!!!
    JT är som nästan alltid på matchen, hur kan Chelsea (läs Emenalo) sparka honom? Han är exakt vad Chelsea behöver även om han bara spelar en tredjedel av matcherna nästa säsong - han är en ledare, en människa som bryr (och ja, han har gjort misstag i livet även om de som framhålls som hans värsta förmodligen med största sannolikhet är rena lögner om honom) men ingen har större Chelseahjärta än John Terry - INGEN.
      ANDRA
Det haglar vilt på Stamford Bridge, Var är våren, varken i England eller Sverige uppenbarligen. Vi skyller på miljöpartiet.
    Bra start av City, ett farligt inlägg som Baxter rensade i sista ögonblicket. 47
    Baxter gör en riktigt bra räddning, returen dock rakt ut. Men Cityspelaren som möter den och gör mål, är klart offside visar reprisen. 52 Vilket domararna ser.
    Bra inlägg, Abraham nickar och bollen tar en underlig bana in i krysset. Wow. 54
    Rätt händelserikt i andra men Chelsea har koll. De är helt klart det bättre laget. Men City var väldigt bra på kontringar i första matchen.
    Väldigt bra skott av DaSilva men målvakten räddar. 71
    Hörna, bollen ut igen, perfekt inlägg till Tomori som sätter den i nät. Klart=! 73
    Diaz får en chanse men uitanför, touch från Baxter. 86
    På hörnan gör Diaz mål. 87
    CHELSEA CHELSEA WE ARE BEST

Vägen till titeln >>

TRE RAKA FNALSEGRAR BÄSTA UNGDOMSLAGEN I VÄRLDEN

Damerna vann borta mot Liverpool och behåller ligaledningen. Tre matcher spelade varav två mot väntade toppkonkurrenter 8-2 i målskillnad efter 2-1 idag. Målgörare: Ji 15, Flaherty (firar nytt kontrakt) 62 och reducering av Weir, 80.

Ikväll avgörs FA Youth Cup. Konstigt nog samma tid som CL spelas. Men för CSFC är valet ändå lätt och om vi kan kommer vi att göra regelbundna uppdateringar under matchen.

Gilly Flaherty har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Ladies för två år till. Chelsea Ladies spelar ikväll mot Liverpool borta, en tuff match.

TISDAG:
I U21-ligan vann Chelsea borta mot Middlesbrough med 3-1. Målgörare: Colkett (str) 13, El-Mhanni 37, Mitchell 51. Managern Adi Viveash hade roterat en del i truppen och bytt fyra spelare.

WBAs Dawson hade en sådan där match igår. Först självmål, sedan kvitterade han och lurade Spuds på två poäng på deras hemmaplan i deras vilda jakt på titeln. Härligt. Hoppas Chelsea sätter spiken i kistan på den jakten på måndag och med den fotboll Chelsea presterade i helgen finns det ju hopp om att tro på att Chelsea gör som de så ofta gjort i PL, slår Tottenham. Det innebär visserligen att ligan är avgjord tidigt men CSFC har länge sagt att Chelsea står hedersvakt för de nya mästarna i säsongens sista match (och sedan vinner vi över dem).

MÅNDAG:
Juventus tog idag sin femte titel på raken, 32 officiella (34 med fusktitlarna som togs ifrån dem). I Frankrike har PSG utan konkurrens redan vunnit och i Tyskland är det bara någon enstaka poäng innan det är avgjort där med. Spanien har blivit väldigt öppen när alla trodde det var avgjort och förhoppningsvis spelar vi titeln till Leicester nästa måndag (mer eller mindre). Bara i England är toppskiktet en överraskning, även om kampen om titeln på papper är hårdare i Spanien - men är den det i verkligheten?! Leicesters eventuella ligavinst är viktig för fotbollen för den visar att det fortfarande lönar sig att drömma och kämpa, åtminstone i några fotbollsländer (vi ska nog nämna Norrköpings vinst i förra Allsvenskan också som en sådan).

Ingen Chelseaspelare belönades av PFA när de utsåg årets spelare. Tre damspelare var nominerade, ingen herre (vilken inte var så underligt). Ändå gick priserna till helt andra spelare vilket ändå känns lite konstigt med tanke på att Chelsea Ladies totalt dominerade engelsk damfotboll förra året. Men det är ju bevisat att det är väldigt svårt för icke-engelska spelare att vinna de här priserna genom åren, och två av Chelseas tre nomirerade damer är icke-engelskor vilket kanske förklarar. Vi får ändå gratulera Izzy Christiansen och Beth Mead, liksom självklart till de som välförtjänt fick priserna på herrsidan; Riyadh Mahrez och Delli Alli.

CSFC tog upp Emenalos och Chelsea usla ungdomspolicies förra veckan, där ungdomar skaffas, utvecklas, spelas, vinner allt i sin åldersklass och sedan aldrig får en chans för att Emenalo med flera ska köpa in sämre spelare som redan fått speltid i andra klubbar. Istället för att ge ungdomar chansen. Grunden till detta är förstås de eviga ständiga kraven på omedelbar framgång, krav som vi supportrar också i allra högsta grad är skyldiga till.
    Samtidigt begär ledningen och kanske särskilt Roman det omöjliga - spela ungdomar och vinn. Men ungdomar utvecklas i olika takt och genombrott som Rashfords i år, Harry Kanes förra året är sällsynta och ärligt talat oftas kortvariga (även om Kane fortsätter utvecklas, men vi har sett andra exempel genom åren hur det tar tid. Januzaj t ex. Sturridge var ju en hopplös spelare i Chelsea som vägrade spela för någon annan än sig själv.). Det finns inga enkla svar men unga spelare måste känna förtroende och när Miazga som hade en mardrömsmatch mot Swansea bänkas för att en gamling som Mikel (som skötte sig) ska spela på hans position mot Bournemouth - ja, förtroende är ju inte direkt vad den spelaren känner i en rätt oviktig match. Kanske är det rent av en omöjlig gordisk knut, ändå måste den lösas om så genom en ordentligt omskakning av det ledarskap som tillåtit att det blivit så här illa, och det handlar inte om managern. Även om en manager som Mourinho trots kraven, aldrig gjort sig känd för att dra fram ungdomar. Kraven på framgång och den kända katapultstolen fungerar helt enkelt inte på något sätt med krav på att utveckla egna spelare. Medierna underlättar verkligen inte heller genom sina ständiga spekulationer och försök att påverka klubbarna i en negativ riktning.
    Nu genomlider vi samma sak. Antonio Conte ska komma in och göra det omöjliga. Chelsea ska tillbaka till Champions League, det är minimikravet uppenbarligen, och spekulationerna är enkelriktade. Det ska ske helt genom att Chelsea ska spendera stort. Det talas om 150m pund och varje dag tvingas vi redovisa spelare som medierna anser ska spela för Chelsea samtidigt som de med andra handen fördömer vår klubb för att ungdomarna inte får chansen... Med en tredje röst glömmer de sällan att påpeka att ett av kraven på Conte är att han för fram ungdomar. Av någon anledning tror vi inte det går, för FA lär aldrig gå med på att vi köper in fem spelare som ska ta plats i laget samtidigt som Chelsea matcher 3-5 unga spelare tillsammans med en redan etablerad kärna på 7-8 spelare. Det får bara finnas elva spelare på plan, och med tanke på hur någon av våra spelare behandlas av domare och FA är det bara under ideala omständigheter för i år känns det som om de försökt få Chelsea att spela med tio spelare väldigt ofta genom negativ särbehandling.
    CSFC har ingen lösning därför det finns ingen lösning. De krav som ställs går helt enkelt inte att kombinera, och lyckas Antonio Conte är han ett verkligt geni.
    Det är ändå viktigt att frågan hela tiden belyses nu när ugndomarna igen har vunnit Europamästerskapet för sin ålder (även om de kanske inte ens får chansen att försvara titeln som reglerna är, märkvärdigt är bara förnamnet). När de står med ena foten på FA Youth Cupbucklan igen. Och när samtidigt icke kontraktsbundna ungdomar lämnar klubben, när Solanke inte vill skriva nytt kontrakt för de ser att de får inte rättvisa chanser i Chelsea. Andreas Christensen fortsätter hellre vara utlånad än återvända då han inte litar på Emenalo och Chelsea.
    Läs mer om Martin Samuels tankar (Daily Mail) kring detta, nej han har inte heller någon lösning, men ändå. >>
    Den som ska ha en lösning är den som orsakar problemet med sin köpa i bulk och låna ut policiy och aldrig ge rätt spelare kontrakt bara för passet säger en sak, Michael Emenalo. Det största problemet Chelsea har som CSFC ser det. Och en som aldrig tycks riskera sparken trots det.
    En bra start vore dock att ersätta Emenalo som enbart försöker skylla ifrån sig, (Arnesen fick gå, även om han kanske valde det själv efter en del konstiga affärer, men den filosofi att samla spelare i bulk och låna ut dem istället och ändå inte ge dem chansen som Emenalo utvecklat därefter är faktiskt obehaglig) med någon som förstår problemet och som jobbar i tandem med managern, istället för att isolera grupperna.

En vecka utan fotboll. Åtminstone för Chelsea. Däremot är allt fokus på U18-lagets försvar av FA Youth Cup-titeln. De spelar returen mot Manchester City på onsdag. Hemma på Stamford Bridge. 1-1 i första matchen så allt är jämnt. Bortamål räknas dock inte dubbelt så den fördelen finns inte.

De som vill kan också heja på de lag som finns kvar i Champions League. Tuffaste mötet på papper är Atletico mot Bayern. I andra matchen möts City som hittat form och Real Madrid som kan sakna sina två anfallare, Ronaldo och Benzema.

Chelsea spelar nästa gång på måndag. Mot det lag som verkar spela alla sina matcher just på måndagar och har gjort det bra. De spelar också ikväll mot WBA. Men det viktiga är att Chelsea kan hjälpa sin förre manager och spelare som Robert Huth i titeljakten genom att ta poäng av Tottenham den 2 maj. Något nästan alla fans vill och som vi kunde se i helgen, flera spelare också siktar på. Vilket get den matchen lite extra krydda i ett läge av säsongen då Chelsea behöver all extra motivation som vi kan hitta.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG:
Det är United som står i fokus i sillysammanhang just nu då de jagar spelare som CSFC vill se i Chelsea istället - och de har en betydlig större kassa att handla för än Chelsea. I flera dagar har det talats om Aubemeyang för 70m pund, idag ska de gett sig in i jakten på Griezmann och trissat upp priset till 65m pund. Och det är förstås massor med rykten om att Mourinho ska dit även om van Gaal tydligen inte är informerad om det.

Ryktena om att Thibaut Courtois kan säljas har verkligen tagit fart. Många framställer det som en kraftfull signal till Chelseas spelare från Antonio Conte att antingen ställer de sig fullt bakom honom eller får de lämna, om pengarna är de rätta. Den summan sägs vara 50m pund för Courtois.

LÖRDAG:
Stort rykte, även om frågan är om det har någon grund, är att Thibaut Courtois som har haft en mellanmjölkssäsong, inte trivs i London och att Antonio Conte är villig att sälja honom till rätt pris om Fraser Forster ersätter.

Paul Pogba har i La Repubblica förklarat han vill bli som sin förebild, Frank Lampard. En mittfältare som kan allt. Fast han vill bli ännu bättre förstås.
    Däremot vägrar han uttala sig om sin framtid. Om den är i Juventus eller någon annanstans. Klokt nog ser han fram emot kvarvarande matcher med mästarlaget, en inhemsk cupfinal och EM istället.
    Andra källor, och vi tror inte särdeles mycket på dem, säger att Pogba måste bestämma sig inom 20 dagar om han ska stanna i Juventus.

Bonucci som pressen nästan redan presenterat som Chelseaspelare då Conte lär vara förtjust i mittbacken dämpar alla spekulationer genom att mer eller mindre avfärda alla flyttrykten.

Pelle grinig är ute i pressen och klagar över att City spelar sena matchen imorgon, framflyttad för tv:s skull. Vi är inga stora fans av honom, men i det här fallet har han totalt 100% rätt. Det är fullständigt obegripligt att Premier League och FA kan uppträda på det sätt de gör mot toppklubbarna. I alla andra länder tas hänsyn till att deras klubbar spelar i stora europeiska möten. Så i detta stödjer vi helhjärtat Manuel Pellegrini, han har helt rätt och det är skandalartat att engelska klubbar ska tävla på ojämnlika villkor med t ex Real Madrid. City spelar dessutom borta på onsdag mot dem. SKÄMS ENGLAND! Att CSFC sedan knapapst kommer att heja på City är en annan sak (eller ens Real) men engelska lag ska ha samma chans som utländska. (Real spelar första spanska matchen idag, som jämförelse).

FREDAG:
The Sun är en Murdochblaska, men det innebär inte att det inte finns en del läsbart där (även om deras ryktesspridning ska tas med väldigt stor skepsis). De senaste dagarna har medierna svämmat över med artiklar om hur spelare som inte fixade det varnar för Chelseas ungdomsakademi, hur sportjournalister fördömer Chelsea för att ungdomarna inte tar steget upp som om det enbart är klubbens fel - även om CSFC håller med om att det finns ett systemfel i Chelsea där, och det är helt och hållet kravet på snabba framgångar som gör att managers inte vågar och Emenalos hets med att låna ut spelare, men frågan är ändå svårare än så och till slut handlar det alltid, alltid om spelaren själv. Dennes motivation och drivkraft och vi har sett säkert hundratals exempel de senaste tio åren på löften som viker ned sig och är nöjda med att tjäna lika mycket på en vecka som sina föräldrar gör på ett halvår-år. Fotboll är en väg till snabba pengar för ungdomar idag och om det är enda drivkraften spelar det liksom ingen roll hur stor talangen är. Du blir inte någon bra fotbollsspelare i en storklubb om kärleken till pengarna är större än kärleken till bollen och klubben.
    Jody Morris var ett Chelsea-löfte som aldrig riktigt lyckades, det är erfarenheter som han vill dela med sig nu i sin roll som assistent till Joe Edwards i akademin. Vilket han talar om i den här artikeln >>

Enligt sociala medier och även andra tror de som inte bryr sig särskilt mycket om fakta att Radja Nainggolan nu är Chelseaspelare. Så är det absolut inte - även om förhandlingar säkert förs.

Guangzhou Evergrande vill köpa Willian. De lär erbjuda 50m pund och dubblar hans lön. Undrar hur Chelsea lär ställa sig till det. Att Willian blir Årets Spelare är ju uppenbart men det iinnebär ju inte att han passar in i nye managerns planer. Juan Mata blev Årets Spelare i klubben och såldes nästan omgående av Mourinho till Man United.

Eden Hazard har i den franska tv-kanalen Antenne Centre förnekat samtliga och alla rykten om att han vill lämna eller har några som helst planer på att lämna. Han säger klart ifrån att han har fyra år kvar på sitt kontrakt och att han är väldigt nöjd och lycklig både med att vara i Chelsea, i den bästa ligan och i sitt privatliv. Vi antar att måltorkan äntligen tog slut också spelade en viss roll efter skadeperioden. Fler mål nu Haz och visa lite av förra säsongens form.

Balanserad och intressant läsning om Solanke och synen på ungdomarna, från akademis synvinkel mern än det vanliga gnället. Läs mer >>

TORSDAG:
Något att fundera på; idag hyllas Atletico Madrid som taktiska genier som fulländat försvarsspelet. Med en Felipe Luis som Mourinho aldrig riktigt gav chansen i Chelsea som en tongivande spelare i de senaste veckornas kamp om ligatitel och finalplats i CL.
    Atleti hyllas med all rätt och ja, försvarsspel kan verkligen vara en konst värd att beundra.
    Dock, när Chelsea vunnit matcher på det sättet, både under Mourinho och di Matteo och även andra managers, då snackades det mer om hur Chelsea enligt många i princip förstörde fotbollen.
    Nog får det en att undra och som så ofta annars undra över vad som pågår i fotbollstyckarnas hjärnor. Det som är underbart för en klubb är det inte med en annan...

Daily Star hävdar att det är klart med Radja Nainggolan till Chelsea. Vi tror inte på Daily Star utan väntar på att Chelsea ska säga något. 28m pund ska han kosta, dvs 2m mer än i går.

Fichajes, en av de mest lögnaktiga spanska sajterna påstår att Chelsea öppnat diskussioner med Bayern och Arturo Vidal. Det är säkert nytt för båda, särskilt som Vidal spelade igår och bara häromdagen sa att han vlll inte lämna Bayern. Silly season är verkligen här nu.
    Ändå, andra medier menar att Vidals agenter mötte Granovskaia i London förra veckan - så som alltid, vad ska man tro den här årstiden i fotboll?

Italienska källor vet minsann att Valencias Andre Gomes och Chelsea kan bli något i sommar. Även Juventus och Man United lär vara intresserade, även om Man Uniteds intresse tydligen är José Mourinhos intresse och han har ännu inget med den klubben att göra.

Kyle Scott ska ha begärt att bli såld i sommar då han inte ser att han kommer att få några chanser i Chelsea. De unga spelarna blir alltmer förtvivlade på Emenalos och Chelseas lånepolitik och bristen på chanser - detta trots att Hiddink gett fler än någonsin chansen. Det är inte oväntat och Kyle Scott i all ära tillhör knappast de spelare som klubben kommer att slåss om att få behålla.

Fenerbahce lär vara intresserade av att värva Baba Rahman. Det lär inte hända.

ONSDAG:
Dagens kovändning i medierna är att Chelsea och Juventus nu pratar om en permanent försäljning istället för att Cuadrado skulle ingå i Contes planer. Juventus är tydligen fortfarande intresserade av köpa Oscar.

Eden Hazards (som värmde oss) uttalande om att Chelsea ska försöka spela bort Tottenham från titelrejset har tydligen inte blivit uppskattade i NW17. Vad hade de väntat sig? Tror inte NW17-fans hejade på oss direkt och vi har ju sett, även om det förbättrats enormt, hur profilstarka sådana fans pratat strunt om Chelsea i många år i svensk sport-tv.
    Då Tottenham dock förlorade två poäng i måndags räcker det väl med en vinst till för Leicester och de har tre försök, varav Man United borta i helgen väl är ganska tufft då det är ett lag som ryckt upp sig och har chans på CL-plats igen. Men vi hoppas ligan är avgjord när Leicester kommer till Stamford så vi får fira med dem.

Vi visste ju att det var ett rykte och nu är ryktet att Arturo Vidal hellre stannar i Bayern än kommer till Chelsea. Därför skulle det inte överraska om Chelsea värvar Vidal i sommar.... Han är en av de värvningsrykten som åtminstone känns som en klar förstärkning av truppen just nu.

Vi hör ryktena och som alltid är rykten till 99% osanna och i bästa fall någons önskedröm. Frågan är vems? Romelu Lukaku återvänder till Chelsea har massor spekulerat i för enorma pengar, långt mer än jag ärligt talat (och jag gillar Lukaku) kan tycka han är värd. Kevin de Bruyne var en favorit, men Mourinho tyckte han var lat och värdelös på träning och gjorde sig av med honom ganska snabbt. Det är nog en av Mourinhos värsta felbedömningar, men frågan är om det faktum att Chelsea inte hade en återköpsklausul är ett ännu större misstag av ledningen.
    Scouten Piet de Visser som lär stå Roman nära är den som tipsade Chelsea om båda spelarna och som avslöjat varför Mourinho inte gillade de Bruyne, hävdar också att Mourinho inte ansåg Lukaku färdig och därför sålde honom (åter utan återköpsklausul, men det var ju en större affär till en konkurrent så kanske mindre underligt). Piet de Visser avfärdar dock alla rykten om att någon av spelarna någonsin kommer att återvända till Chelsea. Lukaku var Chelseasupporter och Drogba var hans idol, de Bruynes mamma kom från Ealing, som är ett ganska starkt Chelseafäste i London. Så kopplingar fanns där, idag finns de inte tror de Visser som gör helt klart att han tycker Mourinho hade helt fel om båda spelarna.
    CSFC tror nog de Visser har rätt, det vore sensationellt om någon av dem återvänder till Chelsea. Och prisnivån på bägge gör den ännu mer osannolikt. Everton lär begära 60-65m för Lukaku, det är han inte värd. City betalade 54m för de Bruyne och om han var värd det är han värd mer idag.

TISDAG:
Det handlar tydligen inte bara om speltid utan Dominic Solanke ställer ordentliga lönekrav för att förlänga sitt kontrakt med Chelsea och Chelsea börjar äntligen dra åt sig öronen i lönesammanhang. Daily Mail hävdar att Solanke kräver 50.000 pund i veckan (ca 592.000 kr i veckan gånger 52= räkna själva och reagera som ni tycker passar). Han har spelat 17 minuter för Chelsea. Läs mer >>

Dani Alves har aldrig någonsin varit populär här i CSFC-spalten, men nu har han tillsammans med en stor favorit Juan Mata uttalat sig om den bubbla som fotbollen har blivit. Detta en dag när det framkommer att en viss svensk fotbollsspelare kräver över 900 miljoner kronor för att spela av ett sista år eller två i en liga ingen brytt sig om innan i år, men där en annan svensk som är känd för sitt pengaintressen tjänar som tränare - i Kina. Så läs gärna den här artiklen där det sägs viktiga saker om den moderna fotbollen. Saker är som de är, men det innebär inte att de är rätt. Läs mer>>

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Tyska Bild är inte någon särdeles seriös tidning men deras fotbollsrykten har långt mer substans normalt än samtliga spanska, italienska eller franska. Och de hävdar nu att den för engelska klubbar alltid aktuelle Henrik Mkhitaryan från Dortmund nu attraherat intresse från Chelsea. Henrik Mkhitaryan har kontrakt till 2017 och av någon mystisk anledning hävdar tyska källor att det korta kontraktet höjer hans pris rakt emot det normala. 60m euro var priset förra sommaren. Mkhitaryan har 23 mål och 29 assist i år, fantastiska siffror även om tyska fotbollen blivit alltmer ojämn. Han har också tydligen Mino Raiola som agent, så förvänta er de vildaste, planterade rykten om honom nu när kontraktsdiskussioner tydligen ska ske i sommar. Just det sistnämnda får oss att undra om detta inte är ett agentrykte, planterat just för att tvinga fram bättre kontraktsvillkor.

Radja Nainggolan lär vara allt närmare Chelsea, åtminstone är det vad italienska källor säger - men de har ju under åren blivit allt mer opålitliga så vi avvaktar väl. Men det är väldigt mycket rykten kring belgaren och det känns nog som det finns fog för all rök. Svårare är det kanske att se exakt var han passar in i ett Chelseabygge. Men om Conte vill ha honom har han säkert en klar uppfattning.

Spanska rykten, och inte ens från de vanliga misstänkta, säger bestämt att Eden Hazard lämnar inte Chelsea i sommar. Inte för att han vill stanna eller för att Hazard och Conte lär diskuterat detta, utan enbart för att Roman Abramovich vägrar sänka priset för att göra det möjligt för Real Madrid att köpa honom. Vad trött man blir, men man kan aldrig säga att spanska rykten inte är lokallojala - för de har alltid sitt eget lag före sanningen.

Stevan Jovetic, just nu i Inter men egentligen en City-flopp lär intressera Conte. Om vi nu ska tro de allt vildare silly-ryktena som är i full fart fast säsongen för dem egentligen inte startat ännu.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!