csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9 Chelsea FC 34 sp 12 v 11 o 11 f 53 - 46 mål 47 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


18 - 24 april 2016

Nyheter v-16


UEFA YOUTH LEAGUE CHAMPIONS

SÖNDAG:
Inte bara CSFC vill att Chelsea ska spela bort Tottenham från titeln, även spelarna vill det och pratar redan om det. Som Eden Hazard i den här artikeln på Chelseas hemsida >>

LÖRDAG:
Dominic Solanke, det 18-åriga löftet som är utlånad till Vitesse vill inte förlänga sitt kontrakt med Chelsea pga ledningens inkompetens och oförmåga att slussa ungdomar genom systemet. Han har ett år kvar på sitt kontrakt men har ännu inte accepterat att förlänga. Man kan förstå honom men det är synd och skam och vi får hoppas Antonio Conte kan ändra situationen i sommar då Solanke utan tvekan är ett av klubbens allra största löften. Han har spelat i 24 matcher för Vitesse i år och gjort sju mål. Bättre facit än nästan alla i Chelsea.
     Vi börjar verkligen bli trötta på bristen på ledarskap i Chelsea och ändå är det bara managers och spelare som byts ut, inte de riktigt ansvariga.
      Solanke är inte det enda löftet som tvivlar på sin framtid i Chelsea, och bevisen är ju otaliga om hur unga löften fått lämna för att utvecklas och klubben bara köper in spelare (varav de flesta inte är bra nog att ens komma i närheten av startplatser). Musonda hade liknande tankar och fick därför inte ens låneplats i höstas, det var först efter jul det löste sig och nu är han i Real Betis som vill förlänga lånet över hela nästa säsong.
      Det absolut värsta är Chelsea förtjänar den här utvecklingen. Något man skriver med stor sorg i hjärtat. Vi tror också fler kommer att följa den här utvecklingen om inte Chelsea satsar mer på sina ungdomar och sluta köpa spelare i bulk istället för att tro på sina egna jättetalanger.

FREDAG:
FA YOUTH CUP final I:
MANCHESTER CITY vs CHELSEA U18     1 - 1

Chelsea saknar tyvärr Tammy Abraham. Vilket är ett mycket stort avbräck.
    Publiken verkar knappt närvarande (även om Pellegrini var där) och var lika anonyma som ett kyrkofullmäktige, men Chelsea startade bra och var nära mål redan vid sex minuter men Citys målvakt fick tag i bollen vid stolproten. Han var dock ute och köpte korv i 11e minuten men hade tur att försvararna redde ut det åt honom så Citys målvakt har räddat dem med flera fina räddningar redan i inledningen, men också nästan ställt till det.
    Det dröjde till 17e minuten innan City kom in i Chelseas straffområde, men det blev ofarligt.
    18e mnuten drar Jay Dasilva (som med Clarke-Salter kan bli den förste som vinner tre FA Youth Cups) till och lurar målvakten. Bollen tar dock i ribban.
    Jättechans för City när Tomori missbedömer bollen och halkar. Cityspelare fri med Baxter, som gör en bra räddning. 25. Helt emot hur matchen sett ut men vi såg ju deras a-lag kontra sönder oss häromveckan. Strax efter ett bra långskott men den touchar överribban. Baxter hade nog räddat annars dock.
      Spelet har helt klart jämnats ut nu även om Chelsea fortfarande är de som försvarar sig bäst. Chelsea har den bästa bollkontrollen och är säkrare med boll, men City visar kontringsskicklighet.
     Sterling skjuter ett svårt skott men lite över. 29
    Matchens första hörna till City, 31 Dubbel. Gillar inte att Joe Edwards, vår ungdomsmanager, inte ställer spelare vid stolparna på hörnor. Andra hörnan mycket kort och inlägget i händerna på Baxter.
    I slutet av halvleken tog Chelsea över iniativet igen och City hade tur att få med sig ett tveksamt domslut annars hade vi haft ett friläge. Chelsea har visat mycket fint lagspel men skärpan i attackarna saknas lite när Abraham inte är med.
    Tomori mycket nära, nick via marken just utanför. 43
      Sista chansen tilll City när Kongolo blir fri men Baxter kommer ut och avvärjer.
      Chelsea var det något bättre laget men City hade bästa chansen.
      ANDRA HALVLEK
Tempohöjning i starten av andra.
    Mason Mount ger Chelsea ledningen, 50. På ett kort bakåtinlägg från linjen. Behärskat och fint.
    Mount had eockså ett bra skott i 60e men lite för lätt för Citys bäste spelare, målvakten Grimshaw (även om Diaz fick mesta berömmet).
    Baxter gör en fin räddning igen. 63 nästan friläge och han kommer ut och dyker på fötterna och räddar. I anfallet efter en bra chans för Chelsea.
    City kvitterar och äntligen lite liv på läktarna, men rätt uselt försvarsspel när försvararen inte går på skytten utan han får sikta in sig i minuter kändes det som. Chalobah, yngst på plan tyvärr den skyldige. Otroligt passivt försvarsspel. 69 Snyggt mål. Nemane.
    Maddox in för Ugbo. 71
    Snabbt skott från City i yttersidan av nätet. 73, Baxter hade räddat.
    Bra frisparksläge, 77 för Chelsea. Strax uanför boxen. Chalobah av för Grant. Frisparken hamnar mitt i magen på målvakten.
    Jämnt slut. OK utgångsläge för returen på onsdag på Stamford Bridge. Vi kommer att ha bättre publikstöd dock. Hoppas Abraham kan spela, han skadades i träning (kollision med Clarke-Salter) igår.
    Finalen avgörs på onsdag på Stamford Bridge på onsdag. Spännande.

Eden Hazard är skadefri och kommer att spela imorgon, men det lär nog inte bli från start mot Bournemouth. JT kommer också att resa med laget, men enbart för moral då han ännu inte kan spela. Remy och Zouma fortfarande skadade.
    Falcao lär vädjat till Hiddink om speltid och det är väl inte orimligt att han är den i anfallet som får starta tillsammans med Costa eller ersätta Costa under matchen.
    Det är två lag i mitten som möts. Inget av dem har särskilt mycket mer än äran att spela för, men vi blå fans hoppas ju få se ett lag som verkligen försöker istället för det lag som vek ned sig i sista delen av förra matchen. Att förlora är en sak, men hur man förlorar är väldigt viktigt för en fotbollsklubb.

Nyblivne Europamästaren för U19-spelare, Charlie Colkett, lagkapten Chelsea U19, har förlängt sitt kontrakt med Chelsea i ytterligare tre år.

Ikväll ska ungdomarna i elden igen och försvara sin titel i FA Youth Cup. Det är ett lag med ett år yngre spelare än det som blev Europamästare i måndags. Första finalmatchen av två mot Manchester City, Englands andra stora ungdomsakademi just nu, borta. Returen spelas nästa vecka. Matchstart 20.45.

TORSDAG:
Chelsea Ladies vann toppmötet borta mot Arsenal med 2-0 ikväll. Matchhjälte blev Fran Kirby som gjorde båda målen, i 18:e och 81:e minuten. Lagen möts igen 14 maj i FA Cupfinalen.

Ji So-Yun, Hedvig Lindahl och Niamh Fahey har tagits ut i spelarfackets Årets Lag. Sällsynt överraskande är att Gemma Davison inte är med i laget, med tanke på att hon är nominerad till Årets Spelare tillsammans med bl a Ji och Lindahl. Lite intressant är också att Isobel Christiansen är nominerad som Chelseaspelare, fast hon spelar för Man City. Verkar lite som spelarfacket har lite problem med fakta och att hålla isär saker och ting.

FA Cupfinalen mellan Chelsea Ladies och Arsenal spelas den 14 maj.

ONSDAG:
Fem matcher att spela av innan vi kan börja se fram och hoppas på en ny säsong. Tyvärr, så är känslan och ska vi döma av hur laget vek ned sig efter Citys andra mål, så är inställningen hos Chelseas spelare. Det var inte många som ville visa nye managern varför han ska satsa på dem istället för att skicka iväg dem, om vi säger så.
    Så hur kommer det att gå? CSFC är notoriskt dåliga tippare och har inte många rätt i säsongstipset (där ingen kommer att vinna som det verkar!). Ändå försöker vi ta en titt på vad som kommer att hända.
    Chelsea har fem matcher, två hemmamatcher innan vi kommer att stå hedersvakt för Leicester som mästare på Stamford Bridge den 15 maj.
      BOURNEMOUTH, bortamatch mot ett annat lag som inte har något att spela för. De är dock nöjda då de klarat nytt kontrakt. Vi skäms över vår säsong. Kan bli målrikt, det kan bli många ungdomar. Courtois avstängd. Vi hoppas på Chelseaseger.
      TOTTENHAM. Absolut viktigaste matchen för oss fans. Hemma på Stamford Bridge hoppas nog varenda åskådare utom de på The Sheds bortasektion att Chelsea spelar bort Tottenham från guldstriden och ger Leicester en hjälpande hand. Objektivt sett får Chelsea stryk, men vi hoppas på att spelarna för en gångs skull vill visa den stolthet som saknades i andra delen av Citymatchen (City som bara kunde ta poäng i Newcastle genom årets kanske värsta offsidemiss av domarna). Så med hjärtat bultande tippar vi oavgjort, drömmer om vinst och fruktar att Kane och Alli springer sönder våra tröga mittbackar - JT snälla, var tillbaka då. Du är inte snabbast men du vet ju åtminstone hur man läser spelet.
      SUNDERLAND. Borta. Som det ser ut just nu har Sunderland fortfarande chansen och kommer att kriga sig till en seger för att stanna kvar i Premier League. Dessutom har vi haft påfallande svårt för just Sunderland trots att de varit bottenlag de senaste säsongerna.
      LIVERPOOL. Borta. Ännu en prestigematch, men Liverpool har förmodligen en EL-plats att spela för, det har knappast Chelsea. Så vi fruktar det värsta även om vi vägrar säga det. (Ännu värre är ju om de vinner årets EL och får en gratisplats till CL).
        LEICESTER. Om det går som vi hoppas har de redan vunnit ligan och har inget mer att spela för och glädjerusiga bryr de sig inte om att Chelsea åtminstone avslutar snyggt med en seger inför de trogna fansen på Stamford Bridge. Om ligan inte är avgjord är det nästan så vi hoppas Chelsea tankar matchen. Så får man inte säga, men vi är inte absolut inte ensamma om att tänka så.

TISDAG:
Intressant läsning om Cesc Fabregas på Chelseas hemsida >>

MÅNDAG:
MÄSTARE igen!!!
    Ändå kanske ungdomarna inte får chansen att försvara titeln då Chelsea är borta ur CL-diskussionen. U18-laget måste därför vinna sin liga för att få spela i Uefa Youth League nästa år. Ingen automatisk plats för mästarna nämligen. Konstigt värre.

FINAL Uefa Youth League

PSG vs CHELSEA         1 - 2
Chelsea gör första målet, oerhört snygg lobb över målvakten. Ett problem bara, Abraham stod offside när bollen letade sig fram till honom, och inte så lite heller. 5
    Och två minuter senare kommer två stycken Chelseaspelare helt fria och MISSAR. Vem vet vad de tänkte göra, men det blev inget av det. Utan målvakten touchar bollen och en försvarare hinner dit. Sådana chanser får man nästan aldrig och att då missa dem, det är ju värre än självmål av målvakten som vi såg Sassuolo göra i helgen.
    Kasey Palmer skjuter rakt i krysset nästan men målvakten hinner dit och får fingrarna på den, vilken räddning. 8
    Tomori gör första målet efter de fina chanserna. En hörna och returen från försvarare når fram till honom och han sätter den jättefint. 9
    Två minuter senare gör han en klumpig fällning och orsakar en straff. Bradley Collins klistrar den!!!
    Nick precis utanför av PSG på frispark. 15
    Matchen har mattats efter den extremt intensiva inledningen. Första kortet till PSGs Eboa. 23
    En Chelseaspelare görs ned på straffområdeslinjen till höger, men utan åtgärd från domaren. 30 Han kanske inte vill döma fler straffar efter PSGs miss/Collins räddning.
    John Terry som ofta följer ungdomslagen har rest till Nyon i Schweiz för att se matchen.
    Repriser visar att Chelsea absolut skulle haft en straff, utländska domare är tydligen lika svåra att få med oss som engelska.
    Osäkert försvarsspel av PSG och Abraham får nästan chansen men målvakten hinner med. 37
    Kyle Scott drar ned sin motståndare i armen och får förstås kort. 40 Onödigt kändes det som även om han höll på att bli frånsprungen.
    Bra anfall av PSG där Aina tacklar lite sent men inte fel. Meite föll lätt och domaren ansåg inte det var något. Förutom att Clarke-Salter blev skadad. Det är uselt väder i Nyon tyvärr. C-S tillbaka i spel dock. PSG har ovanligt många väldigt snabba spelare, det måste man dock säga efter sett flera löpdueller. Sådana bör nog Chelsea undvika.
    Chelsea har varit det bättre laget och borde gjort fler mål, som vi alltid brukar säga. PSG långt ifrån ofarliga och särskilt mot slutet av halvleken har de haft väl lika mycket som Chelsea.
        ANDRA HALVLEK
PSG startade andra halvlek bäst men så kom Abraham fri och skjuter från lnjen men strax över. Där borde han nog avancerat några meter till. 49
    Farlig frispark där bollen stannar upp i straffområdet innan Chelsea får bort den. 53, PSG har klart lyft sitt spel och Chelsea verkar lite väl försiktiga just nu. Brukar aldrig vara en bra idé och särskilt inte för Chelsealag.
    Och som alltid straffar det sig och PSG kvitterar. Meitie heter målskytten som viker in i boxen och skjuter otagbart, kanske trodde Collins Clarke-Salter skulle få bort den. Chelsea får skylla sig själva Gång på gång har det bevisats att det går inte försvara sig till segrar på den här nivån, och just nu aldrig för Chelsealag. 59
    Mount in för Scott, men varför sitter Dasilva på bänken? 59
    Två minuter senare ger Kasey Palmer, en av planens bästa, Chelsea ledningen igen. Han får en stickare och håller sin back vid sidan om sig, och strax innanför linjen lyfter han bollen i mål. Mukhtar passade.
    Ola Aina varnas.
    Kort hörna efter ett farligt anfall. Bra brutet av försvaret. 68 Det här är inte klart och PSG gick till final via två sena mål mot Real Madrid.
    Clarke-Salter varnas när han missar bollen och träffar spelaren. Solklar visar reprisen, första intrycket lite mindre solklart. 73 Reprisen visar att det kunde blivit rött faktiskt. Inte avsiktligt men dobbarna först ändå.
    Ikone dribblar då försvaren är för försiktig, skjuter tätt utanför. 76. Som sagt, inte klart än. Chelsea måste lyfta sitt spel och sluta ge PSG initiativet. De vinner alltför många andra bollar och trycker ned Chelsea. Vi har knappt haft ett anfall sedan målet.
    PSG kontrar snabbt, inlägget förbi en Chelseaspelare som fälls? utan åtgärd och bollen läggs upp för en spelare som skjuter. Collins räddar ut till hörna. 79 Skott från PSG som tar på armen på en Chelseaspelare som skyddar ansiktet. Hörna dömt. 80. Chelsea är illa ute just nu.
    Kalabalik på hörnan men PSG får inte igenom bollen utan försvarare blockerar och får till slut bort den. 81.
    En otrolig miss av en PSG-spelare, N'Kunku, som med fritt mål bara hade att lägga bollen mot en ensam försvarare på linjen, och lägger den 3-4 meter utanför. Nu har vi tur. 83. Oj vad Chelsea tappat matchen efter sitt mål. En hörna är allt som åstadkommits.
    Varför har Dasilva inte satts in`Är han skadad fast han sitter på bänken. Även Sammut, Chalobah eller Wakefield borde kanske kommit in med ny energi och försvarsförmåga med tanke på hur Chelsea förlorat allt initiativ i matchen. Inte så imponerad av coachningen just nu. Då tas bäste spelaren kanske Kasey Palmer ut för Wakefiel. 86 Palmer haltade lite när han gick av vilket kanske förklarar.
    Chelsea har svårt att få bort bollen efter hörna, och när de får det kommer den tillbaka. Som tur är Collins med på allt och plockar ned den. 87. Kontringen avslutas med en fjutt.
    Vi, Chelsea, lever verkligen farligt nu. PSG spurtar bäst helt klart. Sett till hela matchen är ledningen rättvis, sedd till sista tjugo betydligt mindre så. Men oj vad PSG slarvat i sista läget under dem.
    Äntligen lyckas Chelsea få fast bollen på PSGs planhalva. Så slarvar man bort det genom att slå bollen rakt ut. Nu är det nerver. 90. Fyra minuter tillägg.
    Usel rensnign och PSG-spelaren vänder om och vinner bollen men Collins är med igen. 90+2
    Gult till Muktar en bit ut på plan, sen fällning drygt 40 m ut. En minut kvar.
    Inget lyckas för Chelsea just nu, bollen tunnlar sig själv så att säga på en Chelseaspelare och N'Kunku kan skjuta, vilket han dock inte gör tillräckligt bra. 90+4
  Vilken pärs det blev, en match med ett ansikte i 60 minuter och ett helt annat i 20, plus lite mittemellan. Inte orättvist sett till hela matchen, men PSG var klart bäst sista delen av matchen.
    CHELSEA CHAMPIONS LEAGUEMÄSTARE igen för U19-lag. OTROLIGT VILKEN UNGDOMSAKADEMI VI HAR.
    Kasey Palmer och Bradley Collins är matchhjältarna. Mennerverna höll på att förstöra det för laget.
 
Absolut viktigast idag är att Chelsea U18 spelar final mot PSG i Champions League för ungdomar, eller som Uefa kallar det Uefa Youth League. En tävling Chelsea vann förra året men som ärligt talat varit svårare i år, för i år har också lag som inte spelar i Champions League fått kvala in i turneringen. Även om det är två lag vars a-lag redan mötts i CL som nu möts i finalen i Nyon idag.
    En final som startar klockan 17 och visas på Viaplay.
    Vägen för Chelsea U18 finns här >>

Sämsta säsongen på över tjugo år och ingen har en förklaring. Särskilt inte som förra säsongen var.
    Återuppbyggnaden kommer att bli väldigt lång, tuff och detta i stenhård konkurrens, med största säkerhet blir nästa års Premier League den tuffaste som någonsin varit. Alla lagen får massor med nya pengar, de kommer att förstärka och för många har rekonstruktionsarbetet redan börjat. Chelsea kommer att komma ut sent i det rejset då vår nästa manager börjar först efter EM.

Fem matcher kvar på denna besvikelsens säsong och den enda som vi kan känna lite extra för just nu är om vi kan spela bort Tottenham från en titelchans. Utöver det orkar man knappt bry sig. Det roligaste är att se hur ungdomarna sköter sig, men någon Rashfordsuccé har vi inte fått uppleva. Det är riktigt trist läge för en fotbollssupportrar när framtiden är så mycket viktigare än nutiden. För det är ju det underbara med fotboll, att det är vad som sker nu och just nu som gäller. Så dock inte för Chelsea just nu.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-16


LÖRDAG:
Det har länge talats om turkiska klubbar men nu lär Valencia vara intresserade av John Obi Mikel. Dock är tydligen lönekraven en stor stötesten.

Som CSFC spekulerat i kommer Juan Cuadrado vara en lånespelare som Conte kommer att studera noggrant och kanske planerar att ha med i truppen till nästa säsong.

FREDAG:
En riktig överraskning är att Chelsea tillsammans med Liverpool ska ha börjat jaga Hatem Ben Arfa som floppade totalt i både Newcastle och Hull, men som haft en bra period i Nice. Hans kontrakt är utgående och han skulle därmed inte kosta någon övergångssumma - men det låter ändå för otroligt.

Intressant läsning om ännu en möjlig anfallsstjärna i våra ungdomsled, Tammy Abraham. Läs mer >>

John Stones är åter aktuell för Chelsea trots att han har en formkurva som matchar Eden Hazard. Ett köp för framtiden men hellre satsa på Christensen säger CSFC. Och om Chelsea betalar det pris som man var villiga att betala förra sommaren (36m pund eller högre) då måste hjärnorna på ledningen undersökas väldigt grundligt. Max 18m pund anser CSFC, men med tanke på att han är engelsman lär det nog krypa upp mot 25m och ändå anses rimligt i dessa tv-pengarnas tider (då rimlighet är ett ytterst töjbart begrepp).

Igår hade Daily Star absoluta nyheter om vilka fem spelare som Chelsea skulle värva åt Conte i sommar. Se nedan. Idag vet Daily Star minsann vilka fyra spelare Chelsea ska värva i sommar - det är dock inte samma spelare (förutom Bonucci). Idag ska Chelsea plundra Juventus, samtidigt som många går ut och pratar om att Juventus talar om sina goda relationer med Chelsea... Idag är namnen: Pogba, Vidal (tid Juventus), Bonucci, Alvaro Morata (ett mer nytt namn som tillhör Juventus men där Real har en konstig återköpsklausul som Chelsea borde tagit efter med vissa försäljningar vi har gjort - som de Bruyne).

Michael Emenalo, knappast en favorit hos oss, har gjort en miljöpartiare och gått ut och försökt försvara att trots de enorma satsningarna på ungdomsakademin har ingen riktigt etablerat sig i a-laget ännu. Hans val av strategi för det är att phoppa på Tottenham och att bara Harry Kane kommit fram hos dem. Smartare hade det kanske varit att jämföra med Manchester City som är den akademi som mest liknar Chelseas i resurser och framgångar. Allra smartast hade det dock varit att hålla tyst.

TORSDAG:
Mirror vet hur Antonio Conte kommer att spela med Chelsea i en av dessa eviga nummerkombinationer som anses representera hur lag spelar. Om vi förstår rätt ska Chelsea nu spela som Leicester... Läs mer >>

Willian vill spela både Copa America och OS för Brasilien i sommar. Det är nog inget som inkommande managern Antonio Conte gillar. Och vi har ju sett hur sådana scheman har slitit på Oscar som kanske fick ett stopp i sin utveckingskurva på grund av det. Förhandlingar mellan klubben och Brasilien lär behövas då OS inte ingår i Fifa-schemat och därmed måste inte klubben släppa spelare dit.

Daily Star hittar som vanligt på och enligt dem är de fem spelare som Conte vill ha; Griezmann (ja tack), Bonucci (vi behöver en rutinerad mittback), Nainggolan (det har vi hört mycket om), och så mer oväntat Javier Pastore och Zlatan (fast de verkar mest kommit med i deras lista för att de förväntas lämna PSG, mer än för att Conte vill ha dem = silly season).
    Vi gillar dock att ryktena om Griezmann växer hela tiden och de kommer inte bara från medier som Daily Star.

Malaga vill förlänga lånet av Christian Atsu ett år. Är det då inte bättre att sälja rakt av?

Ivan Perisic från Inter har dykt upp i skvallret igen då Inter förlorade mot Genoa och därmed får svårt att nå en CL-plats.... Det behövs inte mycket för att skvallertanterna ska komma igång...

Ska ännu en av de spelare Mourinho skeppade iväg komma tillbaka för att förstöra för oss i Premier League? Rykten placerar nu André Schürrle i Tottenham!

ONSDAG:
En sillyseason-sedelärande historia:
Mehdi Benatia ansågs vara en spelare Chelsea ville ha innan Bayern köpte honom från Italien. Benatia blev ingen Guardiolafavorit och även om nu spanjoren lämnar för än mer gyllene avtal i England, inser nu Benatia att han nog inte passar in i Bayern.
    Han har därför de senaste dagarna gått ut och sagt att han gärna lämnar - typiskt spelar- och framförallt agentfiske antingen för att höja spelarens status internt, för att höja lönen (knappast i det här fallet) eller för att göra spelaren attraktiv på marknaden (så att agenten får högre provision och spelaren kanske får speltid).
    Benatia (eller hans agent) har bara sagt att de kan tänka sig lämna Bayern om rätt klubb kommer och hugger på kroken.
    Det har nu medierna i en mängd länder nappat på, och plötsligt är spelaren aktuell för olika klubbar som förr visade intresse för honom.
    I England innebär det att de mindre seriösa tabloiderna (som ändå är mer seriösa än de flesta webbsajterna) som Daily Star nu basunerar ut att Chelsea vill köpa honom och har följt honom en längre tid!
    Till historien ska vi kanske tillägga att Benatia har varit skadad större delen av den här säsongen vilket säkerligen är orsaken till att han spelat så lite, och två - kan ha satt vissa käppar i hjulet för Daily Stars påstående om att Chelsea följt honom under säsongen som eventuellt köp...

Amerikanska källor, tolkar uttalanden från England gjorda i Mirror att Romelu Lukaku ska återvända till Chelsea. Som sagt, så går det till i sillytider. Lukaku säger sig ha ogjorda affärer i Chelsea.... vad det nu ska innebära. Men vi vet att Lukaku är Chelseafan sedan barndomen, vi vet att han var alltför otålig och närmast krävde speltid Mourinho inte ansåg han förtjänade och vi vet att Mourinho lånade ut och sedan sålde honom till Everton för 28m pund. (Detta är ganska etablerade fakta åtminstone). Nu har Everton satt en prislapp på 65m pund för honom, något som tydligen minskar om det är just Chelsea som köper honom beroende på kvarvarande skuld på köpet och olika klausuler. Men ändå, köpa tillbaka en spelare för mer än dubbelt så mycket även om han varit en av ligans bästa målgörare i år - det känns inte särdeles aktuellt.

Ryktet säger att Eden Hazard äntligen är skadefri och siktar på att spela mot Bournemouth i helgen. Kanske innebär det att han kommer upp i 11 spelade (hela) matcher i år. Kan vi hoppas på ett mål också i så fall?

Charly Musonda har gjort succé under sitt lån sedan januari till Real Betis. Så mycket att klubben redan börjat prata med Chelsea om att förlänga det. Låte väl som en rätt bra idé förutsatt att Conte inte har en annan uppfattning.

Juan Familia Castillo lär vara mycket nära en övergång till Chelsea. Från Ajax. Men, mittfältaren är 16 år gammal så det är till akademin och inget som lär påverka representationslaget på flera år.

TISDAG:
Äntligen ett riktigt roligt transferrykte om jag får säga så om ett rykte. Antoine Griezmann. Chelsea lär inte ha gett upp utan tänker göra nya försök, utan att erbuda Atletico någon Dieog Costa. Hoppas det finns substans i det, men ännu har inget hänt trots att CSFC hoppats det tredje transfersommaren i rad nu framöver. Och även om källorna inte är den absolut bästa kommer det inte från de mest lögnaktiga heller.

Ryktena kring Nadja Nainggolan ger sig inte. Prislappen är högt satt men nu går Roma ut och säger att de kan tänka sig sälja. Det är mycket möjligt att i så fall kommer Mo Salah att ingå som en del av den dealen. 36m pund vill Roma ha, vilket är ett högt pris för 27-åringen, frågan är vad Chelsea vill ha för Salah för det talas inte så mycket om att denne har imponerat på Conte som vissa andra spelare i Serie A. Frågan för oss är, hur bra är egentligen spelare från Serie A med undantag av några lysande i Juventus?

Franska rykten hävdar att Chelsea är nära ett köp för 33m pund av Javier Pastore. Låter väl inte helt sannolikt men vem vet. Hellre då Matuidi om man får önska bland PSGs spelare.

Mycket snack om att Eden Hazard och Antonio Conte vill jobba ihop och att Hazard stannar. Men då får han banne mig spela bättre, mer och göra mål nästa säsong. 10 hela matcher är väl vad han klarat i år. Inga ligamål. Och det var i särklass Årets Spelare förra året.

Guus Hiddink har gett en ledtråd till sin favorisering av Mikel. Den ska bygga på två ben. En att han är defensivare än Fabregas och därför väljs (och defesnivare än Matic, CSFCs anmärkning) men tydligen framförallt för att Mikel är bra på kortpassningar. Du milde, jag är bra på kortpassningar på 5-6 meter. Alla är det.... För första gången ifrågasätter jag Hiddinks omdöme, i denna enskilda fråga.

Cesc Fabregas utmålades som en av de som försökte få bort Mourinho från klubben. Något alltför många alltför lätt ville tro på, i dessa sociala mediedagar har ju fakta väldigt lite med saker och ting att göra. Nu har Fabregas talat ut om den tiden och sin relation till Mourinho, som fortfarande är nära. Men folk tror ju vad de vill, och så är det.
    Läs mer i den här artikeln >>

Chelsea lär vara fransmannen Moussa Dembele, 19-åringen i Fulham. Han lär varit gäst på City-matchen, och sista halvtimmen av den matchen lär knappast övertygat honom att välja Chelsea. Det är dock ännu en spelare för framtiden som förmodligen lånas ut. Tottenham försökte köpa honom i januari, men som vanligt ville inte Tottenham betala det begärda priset. Nu idag sägs det att de helt förlorat intresset då Dembele (de har ju en egen med samma namn, minus ett s,om än från Belgien från Fulham, om än äldre) varit gäst hos Chelsea.

MÅNDAG:
Jamie Vardy filmade och åkte ut på ett andra gult. Autoatiskt en match avstängning (om det inte finns andra avstängningar tidigare som för Costa). Han anklagas också för s k improper conduct, samma som Diego Costa för att han var långsam av plan och det gav honom ytterligare en matchs avstängning. Det ska bli otroligt intressant att se hur Vardys dom blir, då hans uppträdande mot domaren var värre än Costas. Får han samma straff eller är det skillnad på anfallare från England och anfallare från andra länder?

Efter att Chelsea vek ned sig efter Citys andra mål säger nu, åtminstone antyder även Guus Hiddink att stjärnorna struntar i säsongen. De sparar sig för EM och andra turneringar sommaren runt. Vilket är ynkligt om så är fallet. Det har väldigt bra betalt för att göra sitt bästa jämnt och de borde verkligen inse att Antonio Conte lär inte bli imponerad av en sådan inställning - om det är sant, men tecknen sista delen av matchen i lördags tyder ju på det. Kanske blir utrensningen av spelare större än vi spekulerat i, kanske till och med så stor som medierna frossar i. Men för att parafrasera Hamlet; något är ruttet i Chelseas spelartrupp i år och ju förr JT kan styra upp dem desto mer kan vi hoppas på en avslutning med huvudet hållt högt innan Emenalo lyckats göra sig av med alla ledartyper i laget.

Hiddink säger också att han tror att det faktum att Chelsea inte kommer att delta i Europaspel nästa säsong kan vara bra för Contes återbyggnad av laget. Då släpper prestationskravet något och Conte kan ägna sig åt att bygga laget istället för att koncentrera sig på ytterligare 10-15-talet matcher som det kan bli annars. Den stora skadan är minskade intäkter vilket vi fans sörjer mindre över då vi hellre ser ett framgångsrikt lag än ett rikt lag (vi har ju sett Newcastle), värre är dock att rekryteringen försvårar då medierna skriver upp Champions League som the heliga Graal som är det enda spelare vill spela för. Också det i direkt strid med nästan alla supportrar som anser ligan vara viktigast.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!