csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 33 sp 11 v 11 o 11 f 49 - 45 mål 44 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


11 - 17 april 2016

Nyheter v-15


SÖNDAG:
FA Cupen semifinal.
CHELSEA LADIES vs Manchester City    2 - 1 e förl.
Det är mållöst i halvtid i semifinalen mellan Chelsea och City. Chelsea har inte riktigt fått till spelet utan det är kanske lite plus för City i första halvlek. Nerver? Men en halvlek kvar att avgöra detta på.
    Jane Ross gav City ledningen på en hörna i slutet av matchen. Asllani slog hörnan. Chelsea har underpresterat mot vad vi hoppades på och City har hållit de tongivande spelarna som Ji, väldigt stillsamma. Även om man verkligen undrar varför Kirby inte fick komma in förrän i slutet. Chelsea tog över efter Citys mål. (City hade inte släppt in ett enda mål hittills den här säsongen och kommer verkligen att utmana om ligatiteln också. Tvåa bakom Chelsea förra säsongen).
    Men så klev ju Ji fram och kvitterade på en frispark precis i slutminuterna. 86. Kirby hade sedan en bra chans på övertid på härligt pass från Ji som äntligen kommit loss i matchen.
    Förlängning: (Oavsett vem som vinner här möter de Arsenal som Chelsea också möter hemma i ligan på torsdsag. Arsenal har storsatsat i år och slog Sunderland med 7-0 trots utvisningar för båda lagen)
    Chelsea avslutade matchen bäst och startade också förlängningen klart bäst. Chelseas byten med Kirby och Spence höjde laget.
    Första förlängningskvarten mållös, det lutar onekligen åt straffar. Det börjar bli nervöst, ingen vill göra några misstag just nu.
    City fick någon bra chans sent i förlängningen. Chelsea borde kanske fått en straff då, men det är ju sällan domarna vägar ge.
    Det var en mycket jämn match men Chelsea var bäst i andra delen av den. Lindahl hade en bra match i målet.
    Och i förlängningens döende övertidsminuter gör sig Fran Kirby fri och sätter tvåan. 120+1. Vi slapp straffar. Oj vilket drama det blev.
    Final mot Arsenal på Wembley. Härligt.

LÖRDAG:
Nu handlar allt om nästa säsong, men framförallt om våra andra lag. Chelsea Ladies som ska försvara sin dubbel. Semi i FA Cupen imorgon. U19 som ska försvara sin titel i Uefa Youth League på måndag och U18 som ska försvara sin titel i FA Youth Cup i två matcher med start på fredag.
    Always proud to be Blue.

Värsta säsongen på tjugo år, det säger väl egentligen allt. Det värsta är dock att få se vårt lag vika ned sig som efter Citys andra mål. Det känns i hjärtat. Och då vill ledningen sparka ut den ende naturlige ledare som finns i klubben. Extremt märkvärdigt.

FREDAG:
Det blir en bekant motståndare som Chelsea möter i finalen i Uefa Youth League. PSG vann över Real Madrid (som hade huvudmanagern Zidanes son i mål) med 3-1 efter två sena mål, det sista efter en utvisning av en Real-spelare (det var också Real som tidigt gjorde självmål och gav PSG ledningen). PSG och Chelsea möts på måndag i Nyon.

Remy, Zouma, Hazard och Terry. Ingen av dem kan spela imorgon mot City. Däremot är Matic och Cahill tillbaka, liksom Kenedy. Costa får också spela för FA. Han är enligt uppgift väldigt spelsugen vilket låter bra. Vi kommer behöva dem.
    Varför Willian inte spelat de senaste två matcherna har vi dock inte fått veta. Årets spelare (för oss) behövs också imorgon.

UEFA YOUTH LEAGUE SEMIFINAL
CHELSEA U19 vs ANDERLECHT U19       3 - 0
Chelsea har dominerat totalt och tar helt rättvist ledningen när Kasey Palmer vräker sig fram och gör första målet i 21 minuten.
    Chelsea har dominerat matchen mot ett mer småvuxet belgiskt lag. Men målen har uteblivit, tre mål hade nog inte varit helt orättvist.
    Anderlecht började andra halvlek bättre men Chelsea ökade rättvist sin ledning till 2-0 genom Charlie Colkett som slog till direkt med en välplacerad bredsida på ett bakåtinlägg i 56 minuten.
    Trean gjorde Tammy Abraham, den speciella målskytten, på en fin stickare och han löpte sig fri med målvakten och satte den hur kallt som helst. 75. I anfallet efter skulle Chelsea haft en straff när en fri spelare knuffas i ryggen men domaren tyckte tydligen han föll för lätt.
    Chelsea var överlägsnaAnderlecht och kunde, borde, vunnit med flera mål.
    Final på måndag i Nyon mot Real Madrid eller PSG som möts senare idag.


Min favorit nu i Champions League fick sämsta lottningen, börjar hemma mot Bayern. Helt klart sämsta lottningen. Det jublas nog betydliget mer i andra delen av Madrid.

En positiv fotbollsnyhet är att Italien kommer att införa videogranskning av tveksamma situationer till nästa säsong. Italien går verkligen i bräschen för förbättrat dömande av fotboll (till skillnad från Mike Rileys hemska regim som domarbas i England, han har sänkt engelsk domarstandard till korpnivå). Detta är mycket positivt, det är ett försök men någon måste ju gå först och testa. Och med tanke på nuvarande domarstandard i världen är det fullständigt nödvändigt då domarna vägrar inse att gubbar dubbelt så gamla som spelarna inte längre hänger med. CSFC förordar fortfarande dubbla domare på plan men domarna själva hatar den idéen så det lär knappast hända.

Manchester City lördag kväll. Manchester City på söndag. Ligan på lördag, och damernas FA Cupsemi på söndag. Det är mycket City nu då ungdomarna också ska möta dem i ett dubbelmöte med start nästa vecka.
    Får hoppas City fortfarande är i sjunde himlen efter att nått sin största europeiska framgång någonsin i veckan. Vi kan nog behöva det om dagens presskonferens inte ger goda nyheter om våra skadade spelare. Costa är åtminstone spelklar igen. Tack för det, till nästa gång FA ska straffa honom för en bagatell.
    Dock, om inte City slår Chelsea imorgon är det faktiskt rätt uselt. De har allt att spela för, Chelsea har bara äran att spela för. Chelsea har skadorna, de har det så kända momentum. Så om City inte vinner, på sätt och vis borde de skämmas på samma sätt som Arsenal slängde bort sin bästa chans på tio år att vinna ligan.
    Glöm inte heller om ni kan. Idag möter Chelsea Anderlecht i semifinal i Uefa Youth League, den s k Champions League för ungdomar. Semifinal som spelas i Nyon. Visas på Viaplay med start klockan 13. Chelsea är regerande mästare.

TORSDAG:
16 juli spelar Chelsea sin första match under Antonio Conte. Mot Rapid Vienna i Österrike. Och några dagar senare RZ Pellets. Dvs nästan exakt samma upplägg som för två år sedan. Därefter följer PR-turnén i USA.

Med Uefa vet man aldrig men om lotten blir fri vore det ju en rätt rolig vändning om det ändå blev Manchester City mot Bayern. Pep Guardiolas nuvarande klubb mot den klubb han börjar jobba för om två månader. Onekligen något av ett moraliskt litet dilemma och en godbit för konspirationsteoretikerna. Annars vore väl mest rättvist om de två spanska huvudstadlagen inte möts. Även om jag (som håller på Atletico av de lag som var/är kvar) nog tror Atleti inte har något emot att lottas mot Real som de haft relativt lätt för de senaste säsongerna.
    Och, tydligen går CL inte att vinna två år i rad. Aldrig någonsin hade jag trott mer på att den sviten skulle brytas än i år, jag såg faktiskt Tre Amigos och Barcelona som omöjliga (särskilt när de får all den domarhjälp de fick hemma av Brych, de fick behålla Iniesta på plan och ja, det var en svårdömd situation som kanske hade kunnat vara straff även om min omedelbara reaktion var att Atleticospelaren stod utanför, och det var först efter ett antal repriser man såg att hans arm var innanför i slutet)...men jag njuter alltid enormt när arrogansen får på nöten (eller hur PSG?)

ONSDAG:
Tre Chelseaspelare är nominerade till Årets Spelare i WSL. Det är Ji So-Yun, Gemma Davison och Hedvig Lindahl som har chansen att vinna. Ji So-Yun vann redan förra året. Beath Mead, Sunderland och Izzy Christiansen från City är de andra kandidaterna. Hannah Blundell är nominerad till Årets Unga Spelare.
    Damerna möter Manchester City på söndag i seminfinalen i FA Cupen.

Det är mycket Chelsea och Manchester City just nu. Chelsea möter dem på Stamford Bridge i helgen och kan förhoppningsvis sätta en ordentlig käpp i hjulen för Citys CL-förhoppningar i ligan. Oddsen är dock inte med oss.
     Chelseas undomar, U18, möter Manchester City i ett dubbelmöte i FA Youth Cupfinalen senare.
      Damlaget spelar Manchester City i semifinalen i sin FA Cup. Vi hoppas verkligen mörkblått slår ljustblått om och om och om igen.
    Sedan måste ju uppskatta att City slog ut PSG. Det är bra för engelsk fotboll. (Personligen älskar jag att PSG åkte ut också efter allt skitsnack från dem om Chelsea). Även om jag kanske inte direkt är Citysupporter.
    Det gör nog också att deras fokus i säsongsavslutningen förändras. Tror deras avancemang faktiskt ökar chansen för Chelsea i helgen, om våra skador inte är för många och för koncentrerade till backlinjen igen.
      Det var också en seger som än en gång kanske visar Mourinhos rätt dåliga omdöme när det gäller spelare; det var ju han som om inte tvingade dock gjorde att de Bruyne lämnade Chelsea, väldigt mycket emot CSFCs önskemål, även om vi aldrig vill tvinga spelare att vara kvar. Det var dock inte Chelsea de Bruyne hade problem med, utan Mourinho.. (Liksom flera andra spelare).

TISDAG:
FA Youth Cupfinalerna spelas 22 och 27 april. Mot Manchester City, i år igen. Chelsea börjar borta på deras träningsplan och sedan avslutas finalserien på Stamford Bridge fem dagar senare.

De lite äldre ungdomarna och de bästa matchas rätt intensivt just nu och det innebar första bortaförlusten i deras liga mot Everton med 0-2.

MÅNDAG:
En må bra-story om och av en av fotbollens (av andra fans) mest utskällda, på lögnaktiga grunder fler gånger än tvärtom, spelare John Terry. Det är inte första gången han visar mer hjärta än andra när det gäller att värdera sina fans. Läs mer >>

Vi var många som undrade varför Ruben Loftus-Cheek, som annars nog hade blivit MoTM hos CSFC byttes ut i lördags. Förklaringen var att han hade drabbats av kramp i matchen innan vid den tiden och det var en försiktighetsåtgärd. Låter väl ändå lite som en efterkonstruktion eller vad säger ni?

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG:
Filipe Luis Scolari har varnat Antonio Conte för att han vet inte vad press, stress, krav och tryck är innan man varit manager för Chelsea. Tillsammans med att Premier League är världens mest konkurrenshårda liga gör det jobbet närmast omöjligt enligt den brasilianske veteranen. Han menar att kravbilden i Chelesa liknar absolut inget annat i världen. Och med tanke på den katapultstol, oavsett vem det är, som managerposten i Chelsea är kan man ju bara hålla med.

Juan Cuadrado är en eftersökt spelare, förutom av Mourinho förstås, då Juventus vill köpa honom och lär ha något reapris avtalat med Emenalo, Barcelona har nämnts och nu kommer Ateltico Madrid in i bilden. Det spekuleras även i att Conte kommer att vilja behålla honom. (Fast tanken på ett byte Griezmann mot Cuadrado, som dock hade svårt med engelska fotbollen, känns ju mycket lockande...).

LÖRDAG:
Ryktena i Italien säger att Chelsea lagt ett bud om 30m pund för Radja Nainggolan. Själv säger han inget utom att det alltid spekuleras och att det finns en klubb han aldrig kommer att gå till. Det är inte Scousers utan Juventus. Roma sägs försöka få ut 36m pund för honom.

Daily Mail hävdar att Antonio Conte och Eden Hazard har träffats och diskuterat hans framtid i Chelsea. Det har i veckan gått rykten om Hazard, vilda sådana också. I ett uttalande lär han sagt lite mystiskt att han just nu är i Chelsea, vilket inte lät så lovande eller vad vi ska kalla det. Ryktena nu är att efter mötet med Conte (som kan varit redan i förra veckan) ska det stå klart att Conte vill ha kvar honom och då han har kontrakt lär Chelsea aldrig rea ut honom, utan skulle han till äventyr säljas så kommer det att bli väldigt dyrt att köpa honom.

Signaler har kommit att PSG kan tänka sig att byta bort Marquinhos, vilket enligt medierna får klubbarna att ställa sig på tårna. Från Chelsea vill PSG, enligt medierna alltså inte PSG, ha Hazard, Oscar eller Diego Costa.

FREDAG:
Tottenham lär jagat honom länge men nu ska Chelsea lagt sig i. Det handlar om Moussa Dembele. Nej, inte den, det finns flera med samma namn. Det här är den Moussa Dembele som är 19 år gammal, fransman och spelar för Fulham.

TORSDAG:
Vi lär få höra mycket om Pogba, Kane, Higuain och massor med andra stora namn. Frågan är dock om inte sommarens mest jagade spelare lär bli Leicesters N'Golo Kanté.
    Redan lär Chelsea, Arsenal, Tottenham, PSG och kanske fler stå i kö.
    Största anledningen är förstås att det är en mycket bra spelare som CSFC hela säsongen önskat att Chelsea ska försöka få som den naturlige ersättaren till den store lille Claude Makelele. Han står nästan högst på vår personliga önskelista. Men kampen lär bli hård och till skillnad från de övriga klubbarna kan Chelsea inte erbjuda CL-fotboll och Chelsea kan förmodligen inte heller konkurrera pengamässigt med åtminstone PSG. Så... Den andra anledningen till att han är så eftersökt är att han lär ha en i sammanhanget ovanligt blygsam utköpsklausul om 20m pund.

Spanska! OKDiario hävdar att Chelsea rear ut Eden Hazard till bottenpris (relativt sett) och att Chelsea och Real Madrid redan är överens om att han lämnar för ynka 32m pund. Det tror vi inte på. Och inte oväntat förnekar Hazard det också. Jag är så trött på spanska lögnare.

Italienska rykten! Tuttosport hävdar att Conte vill sälja Oscar till Juventus för 28m pund.

Det blir en Romaförsvarare till Chelsea, om vi ska tro italienarna (som startat Silly season i häpnadsväckande lögnaktigt tempo). Men inte Manolas som de redan haft som klar i flera veckor, utan nu blir det Antonio Rüdiger.

Det lär bli en extremt påfrestande silly season framöver, och nej det har inte varit roligt med silly season på många, många år när man ändå är tvingad att bevaka det. Sportjournalisterna låtsas inte längre veta vad de snackar om utan sprider rykten värre än de värsta skitsnackarna på sociala medier. Om det nu finns ens en distinktion där längre.
    Det kan inte finnas något mer förutsägbart än sportjournalister i denna värld, inte ens dokusåpaskådisar som följer sina manus.

ONSDAG:
Är det Emenalo, Mourinho eller andra vi ska skylla på? Det är nog en kombination av flera orsaker, men det är ju inte direkt världens roligaste läsning - den här sammanställningen som Daily Mail gjort av Chelseas försäljningar (och då saknar jag ändå flera spelare som lånats ut, sålts senaste åren från Schürrle, Mata, Cuadrado, Salah, Felipe Luis ...). Läs mer och avgör själva >>
    Vi ska nog sluta slå oss för bröstet över att fått rätt bra betalt för några av dem, och särskilt rekordsumman för David Luiz...

CalcioMercato, inte mycket att tro på, hävdar att Chelsea nu också lagt sig i striden om Juventus Alvaro Morata. En bra spelare och rätt intressant om prislappen blir rätt. Han har något slags konstigt (man kan tro Emanlo varit inblandad) kontrakt med fast återköpssumma som Real Madrid enligt de flesta (åtminstone väldigt många) bedömare tror tänker utnyttja i sommar för att köpa tillbaka Morata billigt och sälja honom dyrt. Arsenal, Liverpool tillhör de klubbar som sägs funderat på att göra den affären via Real. Och nu också då Chelsea, möjligen...

Chelsea lär vara nära att vinna kampen om Troyes stora målvaktslöfte Yehvann Diou. Diou är bara 16 år gammal så liksom en del tidigare, inte så lyckade, unga målvakter Chelsea tagit in är det för framtiden snarare än närtiden.

Många är de, som vill ha Andreas Christensen som Emenalo lånade ut utan återvändarklausul på två år. Bayern, Barcelona, Roma, låneklubben Mönchengladbach är bara några av de klubbar som lär vara intresserade. Chelsea har nu äntligen fattat och lär sagt till dem "to take a hike", Christensen är inte till salu.

Thibaut Courtois som fick stå tillbaka för Begovic i helgen förväntas stå mot City. Möjligen tänker Hiddink matcha målvakterna varannan match framöver. Corutois lär dock ingå i Contes framtidsplaner vilket kanske (inte troligt) sätter stopp för skvallret om att han ska lämna.

TISDAG:
The Mirror ger en inblick i de medarbetare som väntas komma med Antonio Conte till Chelsea i sommar. Läs mer >>

The Sun, Murdochblaska som är roligare än pålitlig om vi säger så, hävdar att Conte sparkar Ivanovic som Emenalo tyckte var värd en kontraktsförlängning mer än John Terry och ersätter honom med Sergio Ramos. Det är åtminstone ett nytt rykte. Även om det rör en spelare som är 30 år (gränsen för när Emenalo anser att en fotbollsspelare ska pensioneras) som just skrivit ett femårskontrakt med en klubb som inte behöver sälja. Då är nog Bonucci både billigare och ett bättre defensivt alternativ även om många tidningar hävdar att det är Kostas Manolas som står högst på listan. Vilket som, vi kan nog behöva en mittback redan denna vecka för det är oerhört tomt där just för tillfället. Så krya på er Cahill och JT, helst till mötet mot City redan.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Kurt Zoumas rehabilitering går enligt plan eller till och med något före så han lär vara tillbaka i början av nästan säsong, om än knappast till starten av den. Han missar dock Frankrike-EM och det måste svida då han säkert hade kunnat ta platsen bredvid Varane.

Pogba var förra sommarens hetaste rykte och lär bli det i år igen, även om han nu gått ut och sagt att han har inga planer på att lämna Juventus.

Ett av de få nyare namnen som följt med Contespekulationerna är Inters Ivan Perišić. Han har, säkert till den klubbens glädje och fansens irritation, gått ut och sagt att han gärna följer Conte till Chelsea. Men för 30m pund känns det som det finns bättre spelare att tillgå, eller hemska tanke - kanske borde Bamford, Solanke eller någon av Chelseas egna få chansen...?! Eller behålla Pato, han visar rätt attityd i alla fall.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!