csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 32 sp 11 v 11 o 10 f 49 - 42 mål 44 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


4 - 10 april 2016

Nyheter v-14


LÖRDAG:
En besvikelsens dag och nu är det verkligen bara semesterfotboll som återstår för Chelsea den här säsongen. Kanske kan vi ställa till det för lag som City, Tottenham och Liverpool i deras jakt på något men ska vi döma av försvarsspelet i första halvlek är det inte troligt. Man har sett bättre försvarsspel på stranden med överviktiga sextioåringar än vad Chelsea visade på Liberty Stadium under den perioden. Och det avslöjades också obarmhärtigt hur usla Chelsea är mot uppställda försvar när vi inte har Costa i laget. Traoré är ingen naturlig central anfallare och kan inte hålla upp bollen där. Pato var bättre men byttes ut av någon anledning. Vi har dock enorma problem med vårt mittförsvar just nu och måtte åtminstone Cahill bli spelklar till nästa helg mot ett återfött City som jagar CL-plats. Frågan är dock om det räcker. Och hur Ivanovic lyckades få nytt kontrakt och inte JT ställer ännu större frågor inför Chelseas lednings agerande i år. Och ändå får Emenalo sitta kvar. Vilken gåta det är.
      Synd att de blåste Hiddinks fina svit. Han förtjänar bättre än att få genomlida det spelet som var andra delen av första halvlek, vilket han också visade i andra - men som sagt. Chelsea klarar inte alls av uppställt försvarsspel idag. Uselt tempo och brist på idéer samt någon som kan hållla uppe bollen.
    Inte undra på att ryktena går om att Antonio Conte absolut vill behålla Costa och para honom med en anfallare av klass. Där har vi jätteproblem annars nästa säsong. Remy har haft en förfärlig säsong och är inte bra nog. Falcao, ingen vet om han någonsin blir den han en gång var. Pato visar fin attityd men det är nog stora frågetecken där med. Solanke borde får chansen som tredje alternativ, men vi behöver någon nästan lika bra som Costa eller bättre (vilket väl bara 3-5 i världen är utanför de som absolut inte går att värva, Messi, Suarez, Neymar, Ronaldo kanske Bale, Aguero och Kane). För med Costa kommer ju att vi måste oroa oss för hur FA behandlar honom med avstängningar och hans temperament. Det dåliga med det goda och ännu överväger det goda kraftigt med honom. Vi måste dock pga det och hans svaga lår räkna bort honom i kanske en femtedel av en säsong.
    Jag är inte lika oroad över mittförsvaret, om JT får stanna, då vi har ungdomar som kan bli bra, inte minst under hans ledning, Zouma kommer tillbaka - om inte Emenalo skrivit fler lånekontrakt som gör att vi inte får tillbaka dem. Snacka om idiotin med Chelseas lån, låna ut unga spelare för erfarenhet och sedan ordna så de inte kan komma tillbaka när vi behöver dem (vi talar förstås om Andreas Christensen som glänst i Bundesliga i år och lär bli ännu bättre nästa år, men det finns fler lån som riskerar att bli fiaskon pga Emenalos policys och brist på förutseende).


Igår gick U18 till final i FA Youth Cup. Idag mötte de Fulham i sin liga. Det vill säga, samma lag en väldigt olika spelare bl a fyra skolpojkar. Chelsea vann med 2-0. Målgörare: Wakefield 53; Ugbo 60

Swansea behöver tre mer poäng för att nå de magiska 40 som lär innebära att man inte åker ur Premier League. Självklart hoppas de på dem mot Chelsea, men de har uselt facit mot oss. Ännu inte en seger på tio försök. Fast även om alla sviter spricker så är ju ändå Chelsea, även med ett experimentlag på bortaplan stora favoriter idag.

FREDAG:

CHELSEA U18 vs BLACKBURN U18       3 - 1
FA Youth Cup semifinal (1-0 i första matchen):
     Chelsea tar ledningen i matchen genom Dujon Sterling som springer sig fri och skickligt sätter första målet i 13e minuten. Mycket uppskattat av John Terry som följer de flesta ungdomsmatcherna när han kan.
    Tvåan gjorde Jacob Maddox väldigt skickligt. Sista bollen till honom var tuff, men han sög in den och lyckades sätta den mellan målvakt och stolpe. 30
    Tammy Abraham kommer fri och gör ju nästan aldrig misstag, via stolpen. 34 Blackburn hotar nästan att ramla ihop som ett korthus, deras försvarsspel är inget vidare om vi ska vara snälla - men de var ju tvingade att gå framåt och de har ju inte Chelseas resurser. Abraham gör sedan ett till, men det blir tveksamt avvinkat för offside.
    Det var Chelseas match från början till slut. Bästa Blackburnchansen var kanske ett jättefint pass till en anfallare, men Chalobah bara satte in en fullständigt korrekt axeltackling och.... nix chans. Härligt försvarspel av den där sorten som en perfekt Hysénglidtackling. Försvarsspel kan vara en njutning också. De fick också ett mål och Mansell nickade in ett perfekt inlägg i 63 min.
    Minuter efter hade de en lobbnick som Baxter fick problem med. Men bra räddat till hörna.
    Chelseas andra halvlek var av naturliga skäl lite avslagen. Kanske lite mycket ibland. De missade bland annat ett friläge som ska vara mål 98 ggr av 100.
    Chelsea borde verkligen gjort fler mål. De missade långt fler öppna chanser än de satte.

I finalen möts i år igen Chelsea och Manchester City. Förra året vann Chelsea med 5-2 (3-1+2-1).

Vägen till finalen >>
   

Chelsea är skadedrabbat; Zouma, Remy, John Terry, Nemanja Matic, Eden Hazard är alla borta och kan inte delta mot Swansea. Costa fick ju en avstängning till inför den här matchen, mestadels för att han är Costa. Gary Cahill kommer att testas sent inför matchen.

Den avgörande semin mot Blackburn i FA Youth Cup ikväll, kl 20.45 på Chelsea TV för dem som kan se det. Chelsea leder med 1-0 från första matchen och är favoriter till att gå till sin femte raka final.

Chelsea möter Swansea borta imorgon. Förra säsongens motsvarande möte slutade 5-0. Det är väl optimistiskt att tro att det ska bli så igen men Chelsea har 2016s bästa bortafacit. Bättre än något annat lag, tre poäng bättre än ligaledarna Leicester och två bättre än Tottenham - så vi får hoppas på fortsatt framgång på resorna för Chelsea. Det finns en stor chans att Hiddink fortsätter experimentera med laget och i veckan har bland annat Tammy Abraham, Charlie Colkett och Kasey Palmer tränat med a-laget.

TORSDAG:
Chelsea har sålt slut på alla biljetter till returmötet mot Blackburn i FA Youth Cup i morgon. Chelsea leder med 1-0 från första mötet och kan få möta Manchester City (de och Chelsea har ju de överlägset bästa ungdomsakademierna i England och ändå kommer så få fram genom dem...). Det skulle bli Chelseas femte raka final i så fall.

Laurent Blanc är rätt pinsam idag och försöker hävda att City var minsann mycket bättre än Chelsea när alla som såg matchen utom han tydligen insåg att det var PSG som var bra mycket sämre än mot Chelsea. Men Blanc måste ju rädda jobbet nu när han fick lättaste lottningen på pappret och de ändå inte kunde vinna. Trots en fullständigt feldömd straff också och domarhjälp i övrigt. (Luiz skulle visats ut för sina filmningar, det var så trist att se).

ONSDAG:
Vad kan man säga, hade PSG spelat som ikväll mot Chelsea hade de varit utslagna, de är usla, trots en av tidernas största gåvor till Z. Heja City. Och David Luiz, jag älskade dig men du är en fuskare idag. Och vem, vem trodde Wolfsburg skulle spela ut Real. De borde vunnit 3-0 men Schürrle... Real Madrid är inte vad de en gång varit om vi säger så och Ronaldo och Bale, så överskattade. Det funkar i en liga som La Liga, men...
    Visst det kan ändå gå som Uefa planerade när de lottade, men det är rätt mycket käppar i hjulet för Uefa och storklubbarna just nu. Underbart!

Antonio Conte är på Cobham just nu för att träffa laget och introducera sig och förmodligen för att ge en programförklaring inför vad komma skall. Han kommer att träffa några spelare individuellt; självklart de som det spekuleras mest kring som Hazard, Costa, Terry men även Matic om vi ska tro tidningarna.

TISDAG:
Vilken tajming, men Chelsea kände väl till det. Idag krävde åklagaren i matchfixningsmålet som Antonio Conte är indragen i sex månaders villkorlig dom för Conte. Han är inte fälld ännu, för att underlåtit att varna för att matchfixning ska förekommit men åklagaren har sagt sitt. Målet avgörs i Cremona och Antonio Conte behöver inte ens närvara.
    Det gäller två matcher med Siena som ska berörts och åklagare hävdar att Conte kände till det utan att larma om det skulle hända. Han är alltså inte alls själv anklagad för att försökt fixa matcher, bara för att inte informerat om att det kan ha förekommit.
    Conte har redan blivit friat för den ena matchen, det gäller nu den andra matchen och hans försvar kommer upp på måndag. Domaren, som inte behöver följa åklagarens önskan om han fäller Conte, förmodas avgöra fallet i mitten av maj.
    (OBS tro inte på svenska källor som SVT Text, som påstås vara seriösa men tydligen inte klarar av att kolla fakta; åklagaren har begärt 6 månaders villkorlig dom om Conte fälls, inte sex år i fängelse som svenska Chelseahatare nu påstår! Conte är dessutom bara en av hundratalet inblandade i det här målet... och har som sagt friats tidigare, men även fällts då han blev avstängd fyra månader från fotbollen genom italienska förbundet för några år sedan för den här affären som han alltid nekat till).

City och Chelsea, de var tvåa och etta i ligan och nu möts de i FA Cupens semifinal för damer. Tuff lottning för tjejerna. Matchen spelas 17 april. Chelsea har hemmaplansfördelen.

Chelsea och Man City har de bästa akademierna i England och det tycks bekräftas igen då City slog ut Arsenal och är i FA Youth Cup final. Där är chansen att de får möta Chelsea som vann första mötet borta mot Blackburn med 1-0.

Chelsea och Man United spelade 1-1 i U21-ligan inför ögonen bl a på Bobby Charlton, van Gaal och Giggs. United hade den oortodoxa uppställningen med sju försvarare i laget men klarade ändå att kvittera Chelseas ledning. Kasey Palmer gjorde Chelseas mål och Islam Feruz hoppade in, hans andra match sedan hans lån avslutades i förtid pga strul.

MÅNDAG:

BEKRÄFTAT:
Chelsea har äntligen bekräftat årets minsta överraskning (kanske med Mourinho till United) på managerfronten. Antonio Conte är Chelseas nya manager.
    Vi får se vad det blir. Att han är duktig är inget snack. Om han passar Chelsea och vår spelartrupp, där tror jag tyvärr det finns frågetecken.
    Men jättebra att det är klart. Att all spekulation kan upphöra, att han kan planera för Chelsea också på rasterna för Italien. Och så får vi väl vara så otrevliga att vi då hoppas Sverige kan slå ut dem ur EM så han kommer loss tidigare för nästa säsong kommer att bli väldigt komplicerad, spännande, kanske nästan revolutionerande och inte bara för Chelsea.
    Conte kommer på treårskontrakt och för dem som inte redan vet vem han är har officiella sajten en bra presentation. >> (Jämfört med den pinsamma "analysen" i Expressen är det klass på den artikeln):

Storseger för Chelsea Ladies tog dem till en ny FA Cupsemifinal. Chelsea är regerande mästare och vinsten över Aston Villa med hela 6-0 gav dem en ny chans på titeln även den här säsongen. Ji, gjorde ett andra halvlek-hattrick när sifforna rann iväg på slutet.
    Målgörare: Spence 42, Ji 62, 86, 90+2, Kirby 67, Aluko 90
    Så Chelseas siffror mot laget från Englands näst största stad, Aston Villa, slutade häpnadsväckande 10-0 i de två matcher vi spelade mot dem i helgen.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG:
Det märks att Chelseas säsong är över i allt utom praktiken, även skvallret går på tomgång. Dagens hetaste är Arturo Vidal som känns som en intressant värvning - kanske den intressantaste av de som det pratas mest om; Pjanem, Nainggolan, Manolas.

LÖRDAG:
JTs hälseneskada verkar värre än vad klubben tidigare antytt. Nu talas det om att han är borta i tre veckors tid.

Det spekuleras i att Courtois kommer att bänkas i flertalet av de kvarstående matcherna. Förmodligen beroende på flyttrrykten och hans idiotiska uttalande under landslagsuppehållet. Att belgiska spelare aldrig kan hålla käft när de är i närheten av Wilmots. Vi får snart se om det ligger något i ryktena.

En riktigt dålig nyhet är att Chelsea tydligen tänker behålla Michael Emenalo som teknisk direktör trots alla hans transfer- och lånetavlor. Vi är många som inte bara tvivlar utan rent ut anser att Emenalo är förflyttad långt över sin kompetensnivå, men Abramovich har visat konstig lojalitet förr, även om han aldrig tvekar över att byta ut managers även när felet inte sitter där utan i bekvämare stolar.
    Det har ju annars spekulerats i att Conte skulle föredra Romas Sabatini som sportchef istället.

Han är självutnämnd transferguru i Italien men om han verkligen vet mer än andra är tveksamt. Men nu hävdar Gianluca di Marzio att han minsann vet och har fotobevis på att Raidja Nainggolan går till Chelsea. De är lite långsökta bilder då de visar en agent som eventuellt representerar honom med någon från Chelseas organisation. I vilket fall som anses belgarens utköpspris från Roma vara 35m pund.

TORSDAG:
Kvällens hetaste skvaller är att Antonio Conte säljer Eden Hazard i sommar. De förmodades haft ett samtal igår och Hazards attityd lär inte imponerat på Conte. Andra källor säger dock att Conte inte hade individuella samtal utan det var bara ett kort möte med hela truppen. Att avgöra vad som är lögn i sportjournalistik är inte lätt.
    Trist, om det händer, men med tanke på hur Hazard uppträtt hela säsongen har han inte varit någon tillgång i Chelsea även om vi vet vilken kapacitet han har. Det är dock långt från skvallerrykten till verkligheten. Men kan Chelsea få ut spekulerade 80m pund för honom då motsätter vi oss inte att han försvinner. CSFC håller alltid rätt attityd och klubbkänsla, lojalitet över till och med stor talang. Allt har ett pris som det sägs.

Ryktena om Miralem Pjanic växer snabbt just nu då italienska medier hävdar han var i London i måndags för att diskutera kontrakt. Förmodligen med Chelsea, men senaste dagarna säger de att det kanske handlar om Manchester City. Tydligen vill de ha till en dragkamp mellan Conte och Guardiola... 30m pund lär vara utköpsklausulen för Romas mittfältare.

Ungefär samma källor fast kanske ännu oseriösare menar att Conte är desperat att landa Paul Pogba, så mycket att han nu erbjuder Juventus Oscar OCH Willian för honom, och att Chelsea lär bjudit in Juventus för att diskutera en sådan affär. Det gillar vi inte. Pogba gärna men vi är rätt många som vill ha kvar brasilianarna. Willian lär ju utan tvekan också utses till Årets Spelare. Fast det var ju Juan Mata också när Mourinho skeppade iväg honom.

ONSDAG:
Det var inte ens en tidsfråga men nu är de här. Medierna svämmar över med sina versioner om att Paul Pogba nu minsann kommer till Chelsea, eller åtminstone om att Chelsea kommer att göra allt för att köpa honom. Samtidigt som de nästan alla brasklappar och säger att de tror inte Pogba väljer ett lag utanför CL.

Annars är det samma dussin namn som varit ett tag nu både ut och in, och så har gamla favoriter om vi säger så kommit tillbaka. Higuain kommer ju absolut att köpas av Chelsea hävdar italienare med huvudet djupt i pastan - för 75m pund. Tidernas överpris som får det PSG betalade för Luiz att se billigt ut. Higuain är duktig men den summan finns det bara två spelare i världen som är värda, om ens de - även om vi förstås tycker Chelsea ska kräva den för Hazard om det visar sig att han vill bort. Higuain är absolut inte värd den, inte Cavani heller, inte ens Diego Costa. Lewandowski eller Harry Kane eller den anfallare jag helst ser kommer i sommare Aubemeyang.

TISDAG:
Som väntat handlar mer än hälften av alla artiklar om Chelsea idag inte direkt om klubben, inte ens egentligen den nye managern utan vilka spelare som kommer att få sparken och vilka som ska köpas in.
    Bara blaskorna och ett fåtal förvirrade och oinsatta tror väl på detta. Visst kommer det att köpas och säljas spelare i Chelsea i sommar men inte i närheten av den mängd och de namn som blaskorna hävdar. Några spelare kommer att försvinna av naturliga skäl (kontrakt går ut, andra kontrakt kommer att förnyas och CSFC tror fortfarande JT är kvar nästa säsong). Andra kanske borde försvinna (framförallt måste Chelsea rensa ut i lånekadern så att säga, i princip alla spelare som är 23+ och fortfarande lånas ut borde säljas och inte lånas ut fler gånger). Conte kommer säkert att ta med sig några spelare han litar på och vill använda som ryggrad liksom några spekulerade namn som han tror kan bli just det. Men detta är inte Uefa Football Manager eller vad fasen videospelen heter. Det är inte lika enkelt som att skriva önskelistor till tomten och tro det ska hända. Nästan alla spelare i världen står under kontrakt, andra klubbar vet att Chelsea känner en viss desperation och vad tv-avtalet innebär i engelsk fotboll så prisnivåerna kommer att vara löjligare än löjliga och massor med andra saker påverkar. Det är säkert så att varenda klubb inför nya säsonger kontaktar och förhör sig om minst ett dussin olika namn, ibland kommer ett eller ett par av dem. Precis som Chelsea kommer att förlora en del spelare.
    Det som är negativt och oroande är att Chelsea och Antonio Conte inte kan ägna sig åt detta på heltid förrän efter Italien är ute ur EM. Därför kommer vi att tvångsmatas med andras önskelistor och mer eller mindre vilda gissningar månader framöver. Huvaligen!

Vi tar därför bara ett exempel. Italienska källor hävdade direkt att Miraljem Pjanic omedelbart satte sig på ett plan till London igår efter Contes utnämning för att förhandla med Chelsea. Om nu Pjanem var ute och flög, vilket vi inte tror på då det är full ligaomgång till helgen, kan det varit dussintals andra skäl - men så här kommer det att se ut framöver och vi ska försöka ta dessa rykten med allt salt och förakt de förtjänar. (Faktum är att ingen vet om ens Antonio Conte är i närheten av London fast utnämningen blev officiell igår - han presenterades absolut inte av klubben som närvarande....)

Det enda vi verkligen vet är att alla har sina egna tankar som de anser är Antonio Contes. Om en del är flera ense, om annat är de djupt oense. Mycket lite av det som spekuleras verkar produktivt och än mindre ser troligt ut. Förhoppningsvis vet dock Chelsea vad Conte vill nu och ledningen kan försöka reparera vårt förlorade förtroende genom att genomföra så mycket som möjligt av det som Conte vill, men att något ska hända före säsongsavsluten är absolut inte sannolikt. Tyvärr är det inte heller så troligt att så mycket händer innan EM även om en del övergångar som noteras alltid händer innan och under stora turneringar, som Luiz's till PSG före VM.

MÅNDAG:
Chelseas Jamal Blackman blev som CSFC förutspådde Östersunds förstemålvakt trots att lånet är kort. Han startade i Östersunds debut i Allsvenskan, mot Hammarby. Slutresultat 1-1, han såg lite ställd ut vid Bajens ledningsmål men det var rätt mycket flipper där så.

Fraser Forster, målvakten i Southampton ses som en ersättare till Thibaut Courtois vars idiotiska uttalanden tolkas som att han är på väg bort.

Mer att läsa om Antonio Conte från Guardian. >>
    Skapa er egen uppfattning för artiklarna om detta i Sverige är pinsamt dåliga tyvärr.

Lånerapporten >>


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!