csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 31 sp 11 v 11 o 9 f 49 - 41 mål 44 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea MÅSTE göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör Guus Hiddink till ny sportdirektör
3 - gör ALLT för att göra oss av med Michael Emenalo


28 mars - 3 april 2016

Nyheter v-13


LÖRDAG:
Senaste om stackars Loic Remy som haft en mardrömssäsong med skador och rent uselt spel då få gånger han fått chansen verkar vara ute för resten av säsongen med sin senaste skada. Och få tror väl han är kvar i Chelsea nästa säsong. Trist, hans Chelseakarriär blev inte vad någon hoppades på, men särskilt tidigare säsonger var han ofta nyttig.

Chelsea åkte tillbaka till 10:eplatsen på kvällen, men det kan vi leva med för en stund. Visserligen är ju det viktigt för CSFC att vi kommer före Liverpool men ännu viktigare var att de satte en käpp i hjulet för Tottenham. Liverpool är en poäng och en match mindre spelad före Chelsea just nu, och vi har ju en uppskjuten match mot dem.

Hiddink förklarade efter matchen att JT mycket riktigt hade skadekänning, i hälsenan. Gary Cahill som också saknades kom tillbaka från landslaget med en skada. Dock inte allvarlig tror Chelsea (Cahill spelade bara första landskampen så tydligen fixade Hodgson den skadan på träningarna). Falcao har tränat i två veckor och ser väl ut att få speltid mot Swansea istället då FA ju ska jävlas med Costa en extra match. Remy fick ju gå av med skada men hur allvarlig den är vet vi ännu inte.

Inte bara Chelsea vann stort idag, U18 trashade Reading med hela 6-2 i sin liga idag. Målgörare: Muheim 54; Maddox 60, 75; Ugbo 62, 78; McCormick (str) 72

FREDAG:
Gabby Agbonlahor kommer inte att spela imorgon. Han är avstängd efter att han och Micah Richards (som inte är avstängd...) ertappats festa i Dubai under landslagsuppehållet. Agbonlahor rökte då också shisha vilket tydligen är poppis i Villa då flera spelare hamnat på bild med det, bl a problembarnet Grealish.

Vi visste det skulle hända, det handlar ju om Diego Costa som FA nu gett ytterligare en matchs avstängning för att han inte gick av plan fort nog när han blev utvisad. Han missar därför även matchen mot Swansea. Tro fasen att Diego Costa känner besvikelse över den extrema särbehandling han får i engelsk fotboll.

Diego Costa är skadefri igen, men får ju inte spela pga avstängning. Eden Hazard rör på sig men är inte spelklar för sin skada. Traoré, Oscar och Willian har bara haft en vilodag från landslagsuppdrag och Hiddink antyder att han kan tänka sig experimentera imorgon, vänta er därför att någon av dem eller alla tre vilas åtminstone från start. Hiddink varnar också för att managerbytet i Villa säkert ger dem ny energi och att det därför inte blir en så lätt match som vi kanske trodde för några dagar sedan.

TORSDAG:
Managerbyten brukar innebära ett energitillskott (om än ofta kortsiktigt, men som för Chelsea bättre än så), så det är ju osäkert hur Aston Villa nu reagerar inför lördagens match. Det är dock ingen ny röst, eller nytt ansikte som tar över så det känns väl nästan ändå som business as usual, och då ska verkligen inte Aston Villa kunna hota Chelsea. Denna märkvärdiga säsong tar vi dock inget för givet.

TISDAG:
Det talades om att han skulle få sparken, nu lämnar Remi Garde Premier Leagues snabbast sjunkande skepp själv. Han hoppar av från det omöjliga tränaruppdraget i Aston Villa och assisterande tränaren Eric Black tar över och ska försöka få dem att vinna över Chelsea på lördag lunchtid.
    Vissa källor hävdar dock att han fått sparken. Det är nog bara en fråga om ord. Mutual consent är orden på hemsidan. Borta är Remi Garde i vilket fall som.

MÅNDAG:
Dagens match mot Liverpool för damlaget ställdes in pga vattensjuk plan. Den spelas istället 8 maj.

Riktig fotboll återvänder den här veckan och Chelsea har en match som för en gångs skull borde kunna vinnas istället för att sluta i oavgjort, mot absoluta bottenlaget Aston Villa. Sedan kan vi börja koncentrera oss på att spela bort lag från titelchanser mer än ge oss själva någon.
    Damerna däremot fortsätter sitt titelförvar mot svåra Liverpool hemma, och detta redan i eftermiddag.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-13


SÖNDAG:
Dr Mark Bonar har fått mycket publicitet idag då han hävdat att han hjälpt ca 150 idrottare med dopingpreparat. Bland annat hävdar han att flera PL-spelare är/har varit bland hans "patienter". Han nämner flera klubbar, t ex Arsenal och Chelsea. Båda klubbarna har redan kraftfullt dementerat uppgifterna och säger sig inte ens veta vem dr Bonar är och att klubbarna aldrig haft med honom att göra. Och nog är känslan att det är en publicitetssökare som är i farten. Vi lär få se om det finns minsta substans bakom påståendet. Det var tydligen avlyssnade samtal när Bonar skröt som Sunday Times publicerat fast de erkänner att de inte har några som helst källor som bekräftar påståendena. Times brukar vara journalistiskt mer pålitliga.

En sportjournalist som påstår sig veta vad som pågår inom Chelsea spekulerar (vilt måste vi säga) om vad som kommer att hända i Chelsea. Tro på vad ni vill, men det kan ändå ha visst intresse att läsa - men som sagt, tro på det på egen risk, det är dock inte särskilt sensationellt utan ganska mycket vad nästan alla som kan något om Chelsea tror.... Läs >>

LÖRDAG:
Jorge Mendes erbjuder nu PSG Diego Costa för 48 m pund. Nog för att Mendes haft alltför mycket att göra i Chelsea, men nog bör väl klubben sköta sina affärer själva även om det är Emenalo som förväntas göra det.

45m pund ska Chelsea skänka Roma för två spelare. Inget nytt där, vi har hört det i veckor och ska vi tro italienska källor saknas bara namnen på den streckade linjen - åtminstone till igår då Nainggolan kategoriskt förnekade att han ens varit i kontakt med Chelsea eller via agenter. Taskigt det där för sportblaskorna, sanningen - tänk om man kan strunta i den... javisst ja, det gör de ju hela tiden.

FREDAG:
Dagens Conte är bästa hittills, då skvallret vet att Antonio Conte vill behålla John Terry, åtminstone som ledare men även som spelare. Vi får se vad som händer, men det är det helt rätta. Men vägen dit är lång, först måste ju Conte bli klar någon gång också. Läs mer >>

Zs lönekrav är enligt engelska källor 600.000 pund i veckan. Hoppas United har råd. Chelsea bör inte gå med på ens en tredjedel av det.

Chelsea har erbjudit icke-ligaspelaren (ung. division 7) Yasin Ben El-Mhanni provspel i veckan. 20-åringen har väckt uppmärksamhet under säsongen och lär säkert hamna hos en klubb långt högre upp i seriesystemet till nästa säsong.

TORSDAG:
Stor nyhet i England, men vi tror inte på det, är att Hodgson träffat John Terry (den delen tror vi på) och funderar på att erbjuda honom en plats i EM-truppen efter det värdelösa försvarsspel England visat upp i träningsmatcherna. JT lär knappast göra det misstaget, men oj vad engelska tidningar spekulerar i detta idag. Även om det skulle ge hur många som helst världens längsta näsa, inte minst JT-hatarna.

Fantastiska tider vi lever i; alla vet mer om Chelsea än Chelsea själva. Idag vet man till exempel i Spanien att en eventuell italiensk manager absolut inte kommer att gå med på att sälja en brasiliansk spanjor vid namn Diego Costa.
    Men det vore ju inte Spanien om deras konkurrenter inte hävdar den direkta motsatsen, att Chelsea kommer sälja Diego Costa till Atletico Madrid.
    Vi får verkligen hoppas Chelsea ordnar upp sin framtid snarast för det börjar bli löjligt nu. Daily Star (!, ja vi vet) hävdar att problemet är att Conte kräver att få ta med hela sin italienska supportstab till Chelsea vilket Chelsea inte går med på då Chelsea i sin tur kräver att Conte behåller Steve Holland, Chris Jones och Christophe Lollichon - vilket Chelsea verkligen gör rätt i. Utländska managers som är idiotiska nog att inte använda medarbetare som kan klubben varar aldrig länge och ännu kortare i Chelsea. Så där vi helt bakom klubben, Conte får väl anställda dem personligen då om han absolut vill ha dem.

Mino Raiola hävdar att Chelsea kommer inte att köpa Donnarumma då denne istället kommer förlänga med Milan. Andra italienare säger att Chelsea ska köpa Ivan Perisic från Inter istälet, tja kanske inte istället då de onekligen spelar på olika positioner. Eller blir det hans lagkamrat Marcelo Brozovic. Italienska källor är idag lika lite att lita på som spanska och Le10Sport.

Emenalo lånade ut Andreas Christensen till Borussia Mönchengladbach där han gjort braksuccé och under landslagsuppehållet gjorde han också startdebut i danska landslaget. Men Emenalo, fråga inte varför, lånade ut Christensen på ett tvåårskontrakt utan brytklausual. Måste inte det betraktas som rent tjänstefel?
    Christensen själv verkar vilja fortsätta, Borussia vill att han ska fortsätta och då är det inget Chelsea, tack vare sportchefens dumhet, kan göra åt det. För Christensen tror inte han får chansen i Chelsea även om JT sparkas ut. Men en ny manager som kanske kommer in sent vill han hellre stanna i Tyskland ett år till och utvecklas istället för att hamna på bänken. Särskilt som alla tror Conte, om det blir han, tar med sig egna favoriter. Chelsea lär nu försöka med att erbjuda Nathan Aké som gjort mycket bra ifrån sig i Watford och som vore ett bättre alternativ för Chelsea än Baba Rahman som ersättare för Christensen till Borussia.

ONSDAG:
Kanske, tyvärr, bortglömd av många men vi har ju en högerback som kanske är väl värd ett nytt kontrakt lika mycket som Ivanovic. Todd Kane har varit i Chelsea i 14 år men numer är han mestadels utlånad. Till skillnad från de flesta gnällspikar ser dock Todd Kane det positiva även i det och har absolut inte gett upp sin Chelseadröm. Han spelar idag och gör succé NEC Nijmegen i holländska ligan och tillhör en av många som tillträdande manager verkligen borde ta en titt på innan nya spelare ska köpas in. Men om denne manager är Conte lär det aldrig bli tid för det då han anländer till Chelsea vid fel tidpunkt i sommar. Läs mer om Todd Kane som förstår vikten av fotbollsutbildning och svårigheterna att slå igenom i klubbar med kortsiktiga krav. >>

TISDAG:
En hittills totalt okänd fotbollssajt som kallar sig Bread and Butter hävdar att Chelseas förhandlingar med Antonio Conte mer eller mindre strandat och att Milan nu försöker komma emellan. Orsaken ska vara Contes krav på en ovanligt stor egen supportstab. Med tanke på källan ger vi det noll procent trovärdighet men uppenbart är ju att något strular för det här har redan dragit ut löjligt långt på tiden. Och ju mer man lärt om Contes regim, desto mer har några av oss fans börjat undra om han verkligen är rätt man. Snart känns det dock som viktigare att det blir klart än vem det blir, kanske fel inställning - men inte helt fel ändå.

Dagens Conte tycks vara Inters Andrea Ranocchia. Som är kontraktslös till sommaren och då blir det onekligen mer intressant.

England som slog Tyskland i en vänskapslandskamp och i engelska medier därmed nästan har vunnit EM redan (engelska medier är om inte annat förutsägbara) möter Holland i veckan. Därmed är det mycket snack om Hollands nya stora stjärna (det har ju inte gått så bra för den förra, Memphis Depay, annat än i skvallersektionerna) från Ajaz. Riechedly Bazoer sägs nu föredra Chelsea före City och Guardiola. Detta pga 19-åringens relation till Hiddink. Vi lär väl få se.

Källan är strunt men ryktet är intressant nog att nämna även om trovärdigheten är sisådär. De påstås dock att Diego Simeone skulle vara villig att släppa Antoine Griezmann till Chelsea. Vilket är utmärkta nyheter. Baksidan är dock att han då kräver Diego Costa i gengäld. Vi lär få höra mer om detta, för Costa har ju varit på väg bort från Chelsea sedan han kom om vi ska tro ryktesspridarna.

Om det till äventyrs fanns en enda som trodde på ryktet att JT skulle ta över Brøndby blir nog besviken. För det lär knappast hända då hans vän och storägaren tvingats bort från ordförandestolen pga en skandal på ett fan-forum. Att människor i fotbollsvärlden inte kan lära sig; sociala medier kanske är kul men skadorna kan bli långt större.

MÅNDAG:
Uppenbarligen håller Thibaut Courtois på att snacka sig bort från Chelsea och ryktena om att Chelsea överväger att försöka köpa Milans sensation Gianluigi Donnarumma ökar. Han har ökände Mino Raiola som agent och denne har satt sitt eget, oerhört höga pris på målvakten, men vad ett pris skulle bli i verkligheten återstår att se. Intressant utveckling kanske. Chelsea behöver motiverade och lojala spelare närmaste året (åren), den saken är dock klar och de som är tveksamma bör faktiskt säljas av.
    Det är dock inte första gången vi hör ryktet.

Arsenal kommer att värva Domingos Quina närmaste dagarna. Portugisen har varit i Chelsea sedan 13-årsåldern men gnäller nu om att han inte fått de chanser han anser sig vara värd på vägen till a-laget (du milde tid, han är alltså 16 år gammal och hävdar att att han borde komma ifråga för a-lagschanser). Han hade därför ett temperamentsutbrott förra veckan tydligen och lämnar Chelsea. Då han enligt engelska regler inte får skriva proffskontrakt står det honom självklart fritt att lämna och tydligen är nu Arsenal hans föredragna klubbadress. Antar det är sista gången vi hör något om honom, för spelare med den åsikten om sig själva och som faktiskt lever upp till den är sällsyntare än det mesta på jorden. Inte ens hans landsman med jätte-egot Christian Ronaldo tyckte han var så bra i den åldern.

Som vi skrev om förra veckan hade ju en av våra belgiska spelare öppnat käften utan att tänka sig för igen, förmodligen vidrigt uppmuntrade av klubbfotbollens fiende nummer ett förbundskaptenen Marc Wilmots (som tydligen aldrig kan få till ett lag av alla sina s k världsstjärnor). Courtois uttalande har gjort honom till helgens i särklass mest illa omtyckte Chelseaspelare och fans från hela världen har rasat mot hans illojalitet. Nu tror vi väl inte det var så illa, men det är något konstigt med belgiska fotbollsspelares glappkäftar när de är på landslagsuppdrag och Courtois har en del att motbevisa framöver, särskilt vad det gäller hans lojalitet för han har varit klasser sämre än Petr Cech som exempel i år, och hans utveckling har tvärnitat för tillfället. Han är dock fortfarande väldigt ung och kanske fortsätter han utvecklas, men just nu är han inte i närheten av att bli en Chelseamålvakt av Peter Bonettis eller Petr Cechs kvalitet. För fotbollsspelare i synnerhet gäller de gamla visdomsorden; tänk först prata sedan - tydligen mer än för några andra idrottare.
  Men det är verkligen något konstigt med just belgiska fotbollsspelare. Hazard har gjort bort sig med uttalande i parti och minut i samband med landslaget. De Bruyne gjorde det. Lukaku gjorde det och den sistnämnde försöker nu smeta både olja, smör och grädde över tidigare uttalanden om Mourinho då Lukaku försöker smöra sig till ett kontrakt med United och alla tror ju det är Mourinho som är manager där nästa säsong. Och Lukaku bedyrar nu att han skulle minsann inte ha minsta problem med att jobba med Mourinho fast denne inte kunde sparka ut honom fortare än han gjorde ur Chelsea...

Det är något vi lär få höra mer om, förmodligen varje dag fram till ligastarten eller i värsta fall till transferfönstret stänger. Z ska ju röra på sig. Han har gjort klart två saker. Vad hans familj säger spelar ingen som helst roll, de ska bara göra som han säger och han fortsätter inte i PSG.
    Det första tror vi på det andra beror nog på hur mycket pengar qatarierna lägger på bordet. Ändå är nog känslan att han lämnar Paris. Oavsett hur det går i Champions League detta år då PSG har sitt livs chans att gå riktigt långt med tanke på att de fått en väldigt bra lottning inför nästa omgång.
    Engelska medier är övertygade om att det blir Premier League som är nästa adress. Kanske, kanske inte. Men nog känns det just nu som PL är aktuellare än MLS, och absolut mer aktuellt än arabiska ligor eller den kinesiska.
    Då handlar det om klubbar. Engelska medier tror till skillnad från svenska medier betydligt mindre på Manchesterklubbarna. City får Guardiola som manager och bara de okunniga tror väl på en återförening mellan Guardiola och Z. Så United då och Mourinho som alla tror leder den klubben i sommar. I Sverige tror majoriteten på den lösningen. Och då tidigare starkaste skälet till att det inte skulle bli så sades vara att familjen inte ville till Manchester så är ju det hindret borta när Z deklarerat att familjens åsikt inget betyder.
    Arsenal, Chelsea och West Ham är klubbar som anses vara intresserade. Av dem är det bara West Ham som sagt att de är det.
    Procentuellt skulle man nog utan att bry som om detaljer i så fall bedöma det som 75% Arsenal, 15% Chelsea och 10% West Ham. West Ham har helt enkelt inte de finansiella musklerna eller (framförallt) den prestige i sitt projekt (som Z kallar det att spela fotboll i en klubb) som lär intressera. Arsenals absolut största plus ligger i att de är nog den klubb som har störst chans till spel i CL (även om WH nosar på det). Att tro att Z stannar i Europa och spelar för en klubb som inte är med i CL nästa år känns faktiskt rätt osannolik, därför räknar vi bort Chelsea.
    Sedan finns det en hel del saknar som talar emot Arsenal också, inte minst frågan om Arsene Wenger - för CSFC är inte direkt övertygade om att Wenger är jättetokig i en sådan värvning. Vi tror Wenger ser en hel del problem med Z i laget även om han löser problem också. Frågan är dock hur mycket Wenger kan påverka då nästa år onekligen ser ut att verkligen kunna bli hans sista säsong i London.
    Så ta alla spekulationer med ett helt paket salt. Det kan hända men frågan är om det lär hända. Det positiva för Chelseas del vore onekligen att vi i ett nafs förmodligen skulle bli populäraste PL-klubb i Sverige om Zlatan hamnar i vår klubb. (För en kort stund för Zlatanisterna är ju vad vi kan kalla snabbrörliga fans). Det vore onekligen den största fördelen. Fotobollsmässigt skulle han också tillföra en del men ingen förväntar sig att det skulle bli en lätt eller på något sätt problemfri union. Den stora frågan för CSFC är hur fotbollsmässigt motiverad Zlatan är, eller om det bara handlar om en sista Eriksgata för honom?


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!