csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 30 sp 10 v 11 o 9 f 45 - 41 mål 41 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
(2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink - kommer inte hända)
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


21 - 27 mars 2016

Nyheter v-12


FREDAG:
I helgen slog Chelsea Ladies ut Doncaster Belles ur FA Cupen med 4-1. Igår vann de ligapremiären mot samma motståndare, också på bortaplan och med samma siffror. Målgörare: Carney (str) 12, England 23, Chapman 43, Aluko 84 (Chelsea gjorde också Doncasters mål då det var ett självmål av Claire Rafferty)

TORSDAG:
Den s k International Champions Cup för Chelsea till USA, några dagar efter vi förmodligen (om det blir Conte) har en ny manager. Inte särdeles lyckat men de här försäsongsturnéerna handlar inte om fotboll utan pengar och vi såg ju hur den förstörde uppladdningen inför årets säsong - så de är bara att genomlida. Chelsea möter Liverpool, Real Madrid och spelas 27 juli till 3 augusti.

ONSDAG:
En genomgång av Women Super League som startar ikväll (Chelsea börjar imorgon mot Doncaster). Lite mer info om Chelsea och deras motståndare. >>

TISDAG:
Chelsea ladies har lottats mot Aston Villa från andraligan i FA Cupens kvartsfiinal. Prel matchdag, 3 april.

Vilken säsong det är, vi har gnällt ordentligt över de åtta oavgjorda sedan Guus kom, men tänk igen - om, ifall vi bara hade vunnit tre av dem hade vi faktiskt slagit om en CL-plats. Något ingen trodde på vid jul, och ingen någon fortfarande tror på. Fast vem vet om vi vinner resten, då spelar vi inte bara bort Liverpool från Europa och Tottenham från ligatiteln (vi räknar då med att ligan är avgjord när Leicester kommer till oss för att fira i sista matchen). Som sagt vem vet denna underliga, och förutom för oss, uppmuntrande säsong. En säsong som skrämmer storklubbarna (och tyvärr även Chelsea) så mycket att snacket om stängda ligor och sport som business och underhållning à la USA (vilket är en fullständigt vedervärdig utveckling säger en som bott där i flera år) har blivit väldigt aktuellt. Om det händer, tja, då undrar jag om kärleken till Chelsea klarar det. Europa ska absolut aldrig härma USA i det avseendet, det är vår innerliga förhoppning. Bara klubbägare vill ha stängda ligor, inga andra.

MÅNDAG:
Damerna gick lätt vidare i FA Cupen. I femte omgångens match borta mot Doncaster Belles vann de bekvämt med 4-1. Mål av: Hobbs (sjvm) 14, Carney 59, Ji 70, Aluko 73
    Chelsea möter nykomlingarna Doncaster igen, på torsdag redan när ligaspelet börjar.

Så är det dags för den kanske tråkigaste delen av hela fotbollssäsongen. I år tyvärr särskilt tråkig då Chelsea liksom bara har äran att spela för nu.
    Att behöva göra uppehåll över påsk för träningslandskamper känns inte bra. Vi kan väl förstå att landslagen vill förbereda sig för EM och Copa America och annat, men träningslandskamper är ändå fullständigt ointressanta för klubblagsälskare. Extra ointressanta blir de när de ligger i säsongssluten.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG:
Dagens spanska chock är att Real Madrid som förklarat sig ointresserade av David de Gea nu, istället för att hålla sitt ord till Keylor Navas, tänker jaga Thibaut Courtois i sommar. Och efter dennes mindre betänksamma uttalande häromdagen börjar vi undra. Courtois har varit i bästa fall kompetent den här säsongen och kan inte räknas in bland ligans kanske 7-10 bästa målvakter, även om en förklaring självklart är knäskadan. Florentino Perez som hellre köper spelare för deras namn än kvalitet (därmed inte sagt att Courtois inte kan nå tillbaka till tidigare kvalitet, samma sak gäller ganska många i Chelsea, inte minst hans landsman Hazard) lär nu vilja ha Courtois. Vilket lär kosta honom 100m euro.
    Medierna, dvs blaskorna och spanska lögnhalsar, ser just nu Chelsea som någon slags utbudsklubb där alla är till salu - vilket nog är väldigt långt från sanningen då Abramovich säkerligen siktar på att Chelsea åter ska bli en klubb att räkna med även om årets fiasko är enormt och oväntat.

LÖRDAG:
Jag vet inte vad det är med belgiska fotbollsspelare, men hålla käften kan de tydligen inte när de är på landslagssamlingar. Om vi ska tro medierna och i de här fallen finns det kanske fog. Vi har tidigare fått höra de Bruyne, Lukaku, Hazard uttala sig om Chelsea på vad vi fans finner lite nedsättande sätt när de stött samman med förbundskaptenen som mer än någon annan vill lägga sig i hur klubbarna sköter sig, Marc Wilmots. Nu är det Thibaut Courtois som slaggar Chelsea, medvetet eller omedvetet, genom att framhålla hur mycket bättre träningar det är med Belgiens landslag än Chelsea - för det är ju minsann bara världsstjärnor där.
    Då är det väl dags för Belgien att bevisa det i EM och inte knäckas när det gäller som de gjort varenda gång hittills. Själv håller jag Frankrike som troligare vinnare av EM än Belgien. Och inte bara för att jag inte tål modern fotbolls arrogans hos vissa spelare och ledare i världen.

Samma idiot som kallar sig agent, Izzet, som igår hävdade att Chelsea lagt bud på Z säger idag att det blir Manchester United han går till. Förutsatt en halv julklappslista förstås....att man ens orkar läsa igenom sådant strunt.

FREDAG:
Agenten Mesrun Izzet som hävdar att han jobbar nära Mino Raiola påstår att Chelsea, och Fenerbahce, lagt bud på Zlatan Ibramhimovic. Vi sorterar in det bland synnerligen osubstantierade rykten.

TORSDAG:
Dagens första Contevärvning är en favorit i repris och vi börjar tro att det blir absolut inte så. Det är Nainggolan igen från Roma. Det tjatas för mycket om den här värvningen vilket gör att vi tvivlar mer för varje gång den förs upp.
    Å andra sidan hävdar andra blaskor att det är inte alls han utan Hummels, se nedan, som står först i kön. Åter andra hävdar att Edinson Cavani står först i kön. (Det är nog väldigt trångt i den där kön...)
   CSFC tycker nog vi först ska utse en manager innan vi bestämmer vilka han ska värva i blaskornas version av Fifa och Football Manager.

Det är alltid rykten om Dortmundspelare som ska lämna, de gör det sällan om det inte är till Bayen. Dagens är att Mats Hummels ska till England. Det har vi hört förr, många gånger. Det nya är destinationen; för plötsligt handlar det om Chelsea. Inte oss emot.

ONSDAG:
Är Antonio Conte verkligen någon som passar Chelsea och de spelare vi har idag. CSFC har ställt frågan förr och den väcks återigen när man läser artiklar som den här om en besatt och mikromanagement-människa. >>

TISDAG:
JT tillbringar del av landslagsuppehållet med att inspirera och träna unga kinesiska fotbollsspelare som ambassadör för Chelsea. Chelsea skulle utnyttja honom bättre genom att ge honom ett nytt kontrakt i god tid.

Chelseas näste motståndare är ligans i särklass svagaste lag, ett lag som förväntas byta manager redan innan påsk. För andra gången den här säsongen. Remi Garde lär få gå och Leicesters förre manager tar över. Nigel Pearson stod för förra årets Great Escape, men det är väl knappast ens teoretiskt möjligt den här gången. Pearson fick ju lämna Leicester efter en del skandalartade uppträdanden trots sin räddning av deras säsong, inte minst på grund av sin sons vidriga rasistiska uppträdande när denne representerade klubben i Thailand. Och det var inget de thailändska ägarna uppskattade. En skicklig manager, med hårdföra nypor och det är ju alltid vanskligt att möta ett lag som just bytt manager - särskilt om denne fått mer än en vecka att sparka liv i laget. Ändå, för en gångs skull ska väl Chelsea kunna vinna istället för att bara spela oavgjort.

Skidsemester är väl knappast något som rekommenderas för en spelare som tillbringat nästan hela säsongen skadad. Men det är vad Chelsea har släppt iväg Falcao på. Frågan är hur vi ska tolka det, eller om vi ens ska bry oss om att tolka det.

MÅNDAG:
Lånerapporten:>>>

Mycket snack om ledningens fullständigt usla affär/avtal kring Juan Cuadrado. Juventus hävdar att de kan behålla honom trots att det bara är ett lån, om de bara betalar ynka 17m pund för honom. Han kostade nästan tio miljoner mer för Chelsea att köpa. Vilka affärer Emenalo och hans anhang gör just nu. Det tycks dock vara ett sådant där avtal som inte är värt pappret det är skrivet på, då det sägs vara ett muntligt avtal. Men att låna ut en spelare istället för att sälja och ge låneklubben möjlighet att stoppa oss från att ta tillbaka en spelare när situationen ändras... Det är ändå det mest anmärkningsvärda och det verkar nästan som om Andreas Christensens lån är något liknande.

Bilbaos Oscar de Marcos ska ersätta Ramires, om vi får tro tidningarna. Men det gör vi inte förrän pennan är satt till pappret.

Med landskamper på schemat är Chelseas spelare som alltid väldigt upptagna, utom de skadade Zouma, Costa. Vi vet inte om Falcao kommer att spelas men i det stora hela är det många spelare som försvinner för att göra annat. Chelsea har inga viktiga matcher kvar även om segrar mot särskilt Tottenham och Liverpool står väldigt högt på önskelista, även Man City också - så Chelsea själva kanske inte kan få fira, men vi kan hjälpa Leicester och kanske West Ham och verkligen se till att säsongen 2015-2016 blir den mest överraskande, underliga och på alla sätt utom för oss själva roligaste fotbollssäsongen på väldigt länge.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!