csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 30 sp 10 v 11 o 9 f 45 - 41 mål 41 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
(2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink - kommer inte hända)
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


14 - 20 mars 2016

Nyheter v-11


SÖNDAG:
Hiddink tog in Ruben Loftus-Cheek sent igår när laget jagade kvittering, något som överraskade stort då Pato fick stanna på bänken. Efteråt har Hiddink förklarat att han valde Loftus-Cheek pga dennes fysik och genombrottsförmåga. Och Hiddink valde ju uppenbarligen rätt då det var den som gjorde att han fälldes och fick en straff som gav Chelsea en poäng.

LÖRDAG:
Knasigt spelschema, minst. U18 som igår vann första semin mot Blackburn i FA Youth Cup spelade redan idag ligamatch mot West Ham. Det förstås ett helt annat lag som ledningen ställde upp med, bra mycket yngre. Ändå klarade de 2-2 mot West Ham. Mäl av Ugbo 36; Maddox 62.

FREDAG:
Ingen storseger men seger och 1-0 borta mot Blackburn i första semin i FA Youth Cup ger våra U18-grabbar en mycket fin chans till ännu en finalmatch. Målskytt. Fikayo Tomori

Oj, Jamal Blackmans lån till Östersund är bara till sista maj. Det känns då väldigt onödigt, annars hade det varit bra om Blackman stannat där över sommaren och fått mycket mer speltid än Chelsea kunnat ge vår fjärdemålvakt i U21-laget.

Diego Costa är avstängd två matcher (varför, det borde väl bara vara en efter två gula?) och riskerar ännu en match (och som han blir behandlad är det väl knappt ens en fråga). Costa är också skadad så han hade inte spelat ändå. Skadan är också orsaken till varför han inte togs ut i Spaniens träningslandskamper, inget annat har deras förbundsledning deklarerat. Eden Hazard är också borta och där undrar vi ju om vi får se honom mer. Zouma förstås borta, annars är det full trupp Hiddink kan välja från. Tipset är väl ändå att det blir Traoré som ersätter Costa vilket han gjort bra i ligan även om han vägde väldigt lätt mot PSG.
    Kanske får också Pato spela, spekulationerna är ju annars att han kommer att lämna Chelsea utan spelat en minut. Vi får se, men det vore väl synd. Hoppas faktiskt också Falcao får en chans att visa sig i de sista matcherna. För risken är nog väldigt stor att Chelsea tappar/släpper; lånen Falcao, Pato och säljer Loic Remy i sommar. Det snackas som alltid mycket om att Costa vill tillbaka till Spanien också, men det tror vi mindre på.
   
CL-lottningen känns nästan riggad. Alla förväntade lag till semi har fått enklare motstånd än det kunde blivit. Tuffast har Barcelona ändå fått då de har Atletico som har en liten chans. I övrigt blir det Real, PSG och Bayern. Trist, men så bryr vi på CSFC också väldigt lite om CL resten av våren. Av någon känd anledning, men vi hade onekligen hoppats att PSG skulle få tuffare motstånd.

Jamal Blackman, Chelseas unge fjärdemålvakt går till Östersund i allsvenskan på lån. Det är en kanonvärvning av nykomlingarna.Chelsea har ännu inte bekräftat men Östersund har.
    Det är andra lånet till Skandinavien från Chelsea den här veckan efter Alex Davery till Stabaek.

West Ham har överraskat gång på gång mot s k topplag, inte minst på bortaplan så det är en riktigt svår match för Chelsea imorgon. Frågan är hur motiverat Chelsea är. Skadeläget kommer att klarna under dagen men räkna inte med Eden Hazard. Costa är avstängd efter sin utvisning för två gula.
    Och, jag vill aldrig se Chelsea förlora men en förlust i morgon vore lättare att ta än vanligt då det innebär att Hammers kanske petar bort City från CL-platsen. Ändå, vill vi ju se Chelsea vinna. Det är bara det att en förlust eller oavgjort skulle kännas lättare imorgon än någon annan gång under hela säsongen. Då är det bättre att vi slår City när vi möter dem, liksom vi ska slå Liverpool så vi går förbi dem och spela bort Tottenham från chansen att vinna ligan.
    Teoretiskt, om än väldigt matematiskt, kan Chelsea faktiskt fortfarande nå en CL-plats. Då måste vi vinna allt och andra resultat gå vår väg, men vem vågar tippa något alls denna säsong...?!
    West Ham ser för oss just nu ut som en svårare match än någon annan än möjligen Tottenham av de som är kvar på säsongen. Fast det är minst en lika teoretiskt gissning som chansen att vi tar en CL-plats efter alla oavgjorda resultat på sistone. För som vi sagt så många gånger, inget är som det brukar den här säsongen. Allra minst Chelsea, förutom möjligen att vi släpper in mål sista kvarten.

Nästa vecka blir som väntat supertrist med bara träningslandskamper.

Glöm inte U18-lagets första semifinal mot Blackburn ikväll, kvart i nio börjar matchen.

Idag lottas CLs kvartsfinaler och Chelsea är inte med, därför struntar vi rätt mycket i det. Förutom en sak, jag kan inte låta bli att önska att PSG åker på Barcelona. För Barcelona ser just nu ut som det i särklass bästa laget och det första laget jag faktiskt tror kan vinna för andra raka året. Och alla kanske inte delar min åsikt, men jag vill inget hellre än att PSGs tur slutar nu.

TORSDAG:
JT spelade ju, åtminstone några minuter, sin 700e match för Chelsea mot Everton. Vi kan bara hoppas Emenalo och fånarna i ledningen fattar, liksom den nye managern, hur viktig han är för kontinuiteten och ryggraden i klubben så det blir fler matcher. Med 700 matcher är han trea i klubben i alla tider efter Ron Chopper Harris och Peter The Cat Bonetti på 795 resp 729.
    Hans lagkamrater firade det med en specialsignerad tröja (en vit bortatröja också, som de Chelsea spelade i mot Everton). Trist match att fira jubileum i dock för JT.

Juventus hade Guardiola och Bayern på gaffeln men likt Chelsea släppte de dem och åkte dit. Det positiva med det är att det garanterar att England och Premier League har fyra CL-platser de närmaste två säsongerna.

ONSDAG:
Alex Davey, försvarare har lånats ut till Stabaek i Norge resten av säsongen.

Matchen mot Liverpool, som skulle spelats i söndags, ska nu spelas 11 maj.

TISDAG:
CHELSEA U19 vs AJAX U19         1 - 0     (1-0)
Uefa Youth League kvartsfinal
Chelsea tog ledningen i 44 minuten då Kyle Scott snyggt lyfte in bollen från straffområdeslinjen, över målvakten som inte nådde.
    Guus Hiddink var intresserad åskådare. Matchen spelades på Cobham inför en högst begränsad åskådarskara. Även Frank de Boer var där.
    I andra missade Maddox rätt ordentligt då han skulle lägga bollen till rätta på tok för mycket och omständligt. Där borde han verkligen gjort mål runt timmen. Istället blev det en fin räddning för Ajax som höll sig kvar i matchen där.
    Tyvärr blev Jay Dasilva skadad med tjugo kvar. Men varför Chelsea skulle göra det spännande förstår vi inte. De var överlägsna Ajax, som inte hade ett skott på mål i andra halvlek. Bara en svag nick med kvarten kvar. Det var också mot slutet av matchen Ajax lyfte sitt spel lite då ungdomarna började göra som a-laget, spela på resultatet.
    Så kom då förstås chansen i sista minuten och Bradley Collins gör en fin reflexärddning, för det hade verkligen inte varit rättvist. Och anfallet efter springer Abraham förbi bollen och ger Ajax fler chanser..., hela fyra minuter tillagda. På hörnan efter gör Ajax mål men först efter att dragit ned Collns och domaren dömer bort målet. Hörnan gick nog rätt in när Collins knuffades undan. Rätt dömt visar reprisen, men du milde. Chelsea skulle avgjort matchen för hur länge sedan som helst, så varför gör de den spännande?
    Chelsea har dock haft svårt att sätta chanserna när Tammy Abraham har tappat en del av sitt fantastiska sting för tillfället. De spelade stundtals trevlig fotboll men ojämnt, då det där emellan var rätt kantigt och inte särskilt bollsäkert.
    En match som inte speglas av siffrorna även om Ajax försökte komma igen på slutet.
* *

Vinnaren i U19-matchen idag möter Anderlecht som redan slagit ut Barcelona. I den andra semin är det klart att Real Madrid och PSG möts. Det är verkligen på allvar nu. Lite orolig är jag då Chelsea U19 inte riktigt är lika bra som förra året i mina ögon, men vi har hemmamatch hela vägen till finalen vilket bör hjälpa något.
    Men det blir en intressant match och vi får hoppas Chelsea spelar bättre än de gjorde mot Valencia även om det slutade lyckligt, om än lite grann tack vare en riktig domartabbe när deras första straff var inne men dömdes bort i straffläggningen.

Varför JT egentligen kom in i lördags är väl lite av en gåta om inte Hiddink hoppades han skulle göra mål djupt in på övertid som i ligan hemma mot Everton. Vad det däremot innebar var att John Terry noterade sin 700:e match i Chelseaströjan. Det får vi säga grattis till, bara nu ledningen fattar att han inte bara är en spelare vi behöver utan framförallt en ledare vi måste ha till nästa säsong också - men Emenalos och de övrigas inställning tycks vara, sticka huvudet i sanden och hoppas saker och ting löser sig själva.<

Chelsea U19 möter Ajax idag kl 17 i kvartsfinal i den turnering vi är regerande mästare, ungdomens CL. Se gärna matchen om ni kan, den visas på Viaplay och Uefa.com Vi får hoppas på ungdomarna nu.
    Tänk den dag då vi också får igenom ungdomar i klubben, så mycket talang som finns där och så få som tar steget upp. Enklaste förklaringen, förhoppningsvis inte den sanna, är att de verkar ha det för bra, för lätt och är inte beredda att lägga ned arbetet för att ta nästa steg.

MÅNDAG:

Idag fyller Chelsea Swedish Fan Club 46 år.
   
Vi känner dock föga för att fira, för efter förra veckans ständiga eviga besvikelser och sena baklängesmål är att fira inte något man vill göra. Det enda vi kan göra är att avsluta säsongen med hedern i behåll och se framåt, till nästa säsong och under tiden heja på ungdomarna som är kvar i FA Youth Cup och damerna som snart påbörjar sitt försvar av sin mästartitel - och de har ju inte gjort om ledningens och Mourinhos tavlor, utan har förstärkt laget inför säsongen. Så har inte heller Emenalo något särskilt att säga till om där, särskilt inte med damerna som är autonoma nog att få sköta sig själva utan att ledningsamatörer lägger sig i.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG:
Apropå Mourinho. Det var hans djupt beklagliga uppträdande mot dr Eva Carneiro och fysion Jon Fearn som verkligen satte igång hans rutschbana bort från Chelsea. Dr Carneiro har stämt Chelsea och det kan bli en ordentligt tvättning inför öppna läktare om hon och klubben inte kommer överens (hon har också en separat process mot Mourinho som hon kräver på en offentlig ursäkt). Våra sympatier har hela tiden varit med henne och Fearn då det är tveklöst Mourinho och klubben som gjorde fel - de gjorde bara sitt jobb och det på direkt uppmaning från matchdomaren Oliver.
    Jon Fearn har varit kvar i klubben då han ju inte blev uthängd på samma obehagliga sätt och igår var han tillbaka på bänken för första gången.

Utlånade Papy Djilobodji är i djupt vatten efter en vedervärdig gest i Hamburgs match igår. Efter att först skaffat sig ett kort gör han en gest över strupen som verkligen inte hör hemma på fotbollsplan. Vi utgår från att han inte bara blir avstängd för sitt femte gula sedan nyår utan också får ett par matcher för sitt sällsynt dåliga omdöme. Emenalos Djilobodjivärvning är en av de största mysterier vi sett i Chelsea och frågan är om han någonsin kommer spela en minut för klubben, däremot har han spelat regelbundet för Hamburg i Bundesliga efter lånet.

Att Mourinho ser ut att hamna i United är verkligen inte någon överraskning även om det inte är med glädje vi ser det. Läs mer >>.
    Vad som är intressant i artikeln är däremot att det finns avdelningar i kontraktet som hänför sig till transfermarknaden då Mourinho anser att maj är nyckelmånaden för att göra bra transfers. Kanske något för Emenalo att fatta, om han nu fattar transfers, då Chelsea inte ser ut att ha en ny manager förrän i mitten av juli.

LÖRDAG:
Dagens Conte-värvning är Leonardo Bonucci.

Eller Simone Zaza. Det beror helt på vilket blaska ni vill tro på. Båda kommer dock från Juventus.

Enligt spanska lögnarna AS har Chelsea och Real Madrid redan kommit överens om en försäljning av Eden Hazard

FREDAG:
Dagens Conte-värvning är Arturo Vidal från Bayern. Den något kontroversiella spelaren (om ni tycker Costa är bråkig på plan är det inget mot Vidal vid sidan om) är ett stort fan av Conte och öppnar dörren på vid gavel för en ev sådan värvning. Bayern är dock knappast en klubb som släpper kontrakterade spelare, varken billigt eller frivilligt.

Ett rykte jag helt ställer mig bakom, dvs hoppas för, är att Chelsea är seriöst intresserade av NGolo Kanté frn Leicester i sommar. Det är en spelare jag vill se i Chelsea, ingen har påmint mig mer om Claude Makelele än honom någonsin tror jag. Samma energi, samma öga för spelet och samma inställning. Hoppas verkligen det sker.... men varför skulle han ge upp CL-spel för Leicester, men gör han det. Välkommen. Och kan vi få Aubemayang också så...

Nu börjar även mer seriösa engelska tidningar spekulera i om Z ska flytta till PL. Till skillnad från svenska anser de dock att det
    handlar inte om United för Mourinhos skull utan Arsenal och Chelsea för de tror Zlatan bara vill till London.
    Generellt kan vi säga så här; Z har aldrig varit närmare en flytt till Chelsea trots åratal av spekulationer (minst i svenska blaskor). Chansen att han går till Chelsea är i CSFCs ögon ca 5-10%. Dels på grund av Chelseas ålderspolicy med enbart ettårskontrakt oavsett hur bra en spelare är (och i JTs fall inget år alls trots att han fortfarande är bäste mittback i laget). Men mest då Chelsea inte (förmodligen) spelar CL-fotboll och Arsenal troligen gör det. Tottenham verkar dock inte vara med i diskussionen trots att de är det Londonlag som är troligast att spela CL nästa säsong. West Ham har en stor chans och vill ha Zlatan men där är spekulationerna att deras image är inte stor nog för Zlatan!

Damernas säsong börjar i helgen med en FA Cupmatch mot Doncaster. Chelsea är titelförsvarare då de ju vann dubbeln förra året.

TORSDAG:
Återigen toppar Arturo Vidal, Radja Nainggolan och Leonardo Bonucci Antonio Contes önskelista om han bli Chelseamanager, enligt de som säger sig veta.

Hernan Perez,anafallare från Paraguay i Espanyol vill till Chelsea enligt en intervju. Verkar knappast sannolikt.

En analys av vad Chelsea kan förvänta sig av Antonio Conte, om han blir vår näste manager. Läs mer >>
    Det är svårt att se och tro att vissa av våra ömtåligare plantor lär gro och växa under honom, så det är lite underligt om en manager som verkar även tuffare mot sina spelare än Mourinho verkligen kan leva upp till löften om att dra fram nya unga spelare, hantera Eden Hazard och leverera med en inställning han verkar ha enligt rapporterna.
    Faktum är att ju mer jag läser om Conte och hans managerstil, desto mer tveksam börjar jag känna mig. Hoppas jag är helt fel ute. Om det nu blir han, men oddsen är ju att han är det.

ONSDAG:
FA har bekräftat att Diego Costa inte gjorde fula tecken mot Evertonklacken på ett otillbörligt sätt, lika lite som han någonsin bet Gareth Barry vilket Barry själv gått ut offentligt med (ändå tror en liten majoritet på sociala medier att Costa gjorde det, fakta och sanning har uppenbarligen absolut inget att göra med sociala mediers version av den). Däremot finns det fortfarande risk att Costa får ytterligare avstängning för FA anser han var för långsam!!! av planen efter sitt röda kort. Costa har till torsdag kväll att bemöta den anklagelsen.

Ska vi tro på Daily Star (vilket vi väl aldrig gör) så Chelsea erbjuda Zlatan Ibramhimovic ett tvåårskontrakt. Vilket dels skulle bryta mot Emenalos heliga regel om att ingen spelare över 30 får mer än ettårskontrakt, dels förefaller rätt osannolikt. Fast; det skulle absolut innebära att Chelsea i ett huj skulle bli engelska ligans populäraste lag i Sverige.
    Bered er på att liknande rykten kommer att göras om Arsenal, United, City och även West Ham har förekommit. Ursprunget till ryktet är ännu mer oseriösa FootMercato. Och det talas förstås om fantastiska summor i lön till Z. 115 miljoner kronor om året basunerar de svenska blaskorna ut. Vilket är en "löjligt" låg summa med tanke på vad t ex Rooney tjänar. För det blir ju bara 188k pund i veckan. Rooney lär tjäna 325k.
    Detta har varit huvudnyheten tydligen i nästan alla svenska blaskor, nästan ingen annan i världen har bedömt det trovärdigt ens att ge det ryktesstämpel...

Eden Hazard kanske inte kommer att spela mer för Chelsea (den här säsongen?!) men tekniken finns där tydligen ändå som denna artikel/video visar. >>

Dagens Conte-värvning är Romas försvarare Kostas Manolas. Vi lär väl få se, igår var det ju klart att Conte skulle bli klar för Chelsea - det blev han inte...

Barcelona lär vara intresserade av Kenedy, igen. De hade option att köpa honom från Fluminense men Kenedy hamnade ju i Chelsea istället, nu lär Barca ångrat sig och följer honom. Han tillhör knappast de som lär släppas i sommar.

Brasilien planerar att ta ut Willian i sitt OS-lag, vilket skulle innebära att Årets Spelare (för det lär han ju bli) i Chelsea missar säsongssstarten nästa säsong.

Faiq Bolkiah lämnar Chelsea för Leicester. 17-åringen som spelat för U18 hade lärlignskontrakt med Chelsea men har skrivit på proffskotnrakt för Leicester. Noterbart är att yngligen är släkt med en av världens rikaste män och kanske har Leicesters asiatiska ägarskap något med klubbytet att göra, Bolkiah tillhör nämligen kungafamiljen av Brunei.

Costa petas från spanska landslagets träningslandskamper nu i mars. Det ses som mer än en varning inför EM, snarare en fingervisning om att Del Bosque m fl tröttnat på hans disciplinära svårigheter. Och det går ju inte att bestrida, Costa har ett temperamentsproblem på plan. Att han sedan är motsatsen utanför spelar mindre roll. Han riskerar också en tre matchers avstängning efter sitt röda kort i helgen för att han ska ha spottat i riktning mot domaren (något ärligt talat jag också vill göra när Oliver dömer Chelsea - men det får man inte göra för det, eller om Oliver förtjänar det för han har en underlig inställning till Chelsea). Att han skulle bitit Berry är dock klarlagt att det var bara en våt dröm hos hatarna. Det hände aldrig. Hur det slutar vet vi först efter torsdag då Costa fått möjlighet att bemöta anklagelserna om hans ev uppträdande.
    Däremot har det faktiskt påbörjats en debatt, bl a av Pat Nevin med flera som ifrågasätter hur Costa alltid straffas mycket hårdare än de som provocerar honom - en väldigt befogad fråga för den som tittade närmare på hur Evertons spelare uppträdde mot honom (och det har de satt i system i tidigare matcher också). Den som reagerar straffas tydligen alltid bra mycket hårdare än de som provocerar.

TISDAG:
Idag är dagen. Om vi tror på italienska medier och det gör vi absolut inte.
    Dagen C, som i att idag kommer Chelsea att kungöra att näste manager är Italiens förbundskapten Antonio Conte och han börjar med en halvdan försäsong flera veckor in på vad som borde vara en väl förberedd säsong. Räckte inte sommarens halvmesyr till försäsong som varning? Conte är formellt ledig först när EM är över i mitten av juli och även om Italien knappast vinner EM lär de nog gå vidare från gruppspelet, därefter ska Conte utan ledighet ta hand om en helt ny trupp med mängder av utlånade spelare som ska värderas, transfers ska arrangeras och så vidare. Knappast ideala förberedelser för ett lag som riskerar att göra en Liverpool.

Italienska fotbollsförbundet har bekräftat världens minst bevarade hemlighet. Antonio Conte fortsätter inte som förbundskapten efter EM. Det visste precis alla för ett halvår sedan, faktum var att Conte var så missnöjd att han då funderade på att hoppa av redan innan EM... men i media tolkas detta förstås som att Conte är klar för Chelsea. Riktigt så enkelt är det nog inte.

Frågan är hur mycket Eden Hazard kommer att spela för Chelsea i vår. Inte mycket är ryktet. Hans höftproblem kan hålla honom borta en månad till.

Real Madrid vill byta James Rodriguez för Eden Hazard. NEJ TACK säger vi. James var en sensation i förra VM och har sedan dess mestadels varit en besvärlig besvikelse. Hazard må haft en dålig säsong, men vi vet vad han går för och han känner klubben. Så får vi säga vårt är det ett empatiskt Nej. Pengarna däremot, 63m pund som James värderas till, det är en övergång vi kan diskutera, antar vi.

Det var och är ingen överraskning. Romelu Lukaku ska återvända till Chelsea. Det visst vi ju att blaskorna skulle basunera ut när han gjorde mål på oss i lördags. Om det händer, högst tveksamt. Han lär dock knappast gå dit Mourinho går.

MÅNDAG:
Nu är det ordentligt med tjafs kring managerposten också i Chelsea. Jorge Sampaoli lär gått ut i helgen och sagt att han träffat Roman Abramovich och att han är nära en utnämning. Han säger sig varit Chelseas försteval, men hans engelska var för dålig.
      Samtidigt hävdar patriotiska italienska källor att det minsann blir Antonio Conte som presenteras idag. Vi andra får nog vänta på ett ordentligt besked som inte kommer via medierna. Rykten säger dock att Contes engelska är sisådär också även om andra rykten (mycket rykten är det) hävdar att han i hemlighet gått på språkkurs i södra England...

Lånerapporten >>

Ungdomslagen har fortfarande massor av spela om och U19 möter Ajax i Uefa Youth League imorgon och U18 spelar första semin mot Blackburn i FA Youth Cup på fredag. Deras sjunde raka semi i den viktigaste tävlingen...!

Förra veckan sa John Terry att han lagt ned sitt intresse i att bli manager åtminstone direkt efter fotbollskarriären och att han istället ville spela ett par år till, och som vi saknat honom senaste veckan kan vi bara hoppas det blir i Chelsea. Så naturligtvis går tidningarna idag ut med att JT ska bli manager i danska Brøndby då han är bekant, vän med klubbens ägare...

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
GrandfatheredRizzoli