21 februari 2016

CSFCs spelarbetyg   FA Cupen omg 6, kvartsfinal

      Everton  vs   CHELSEA  2 - 0     (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016  (FA>)

Evertons start-XI

Robles; Coleman, Jagielka, Funes Mori, Baines; McCarthy, Barry; Lennon, Barkley, Cleverley; Lukaku.

avb: Howard, Stones, Besic, Osman, Niasse, Deulofeu. Kone

 

CHELSEAS INSATS
6+

Dåligt spel, dålig match men väldigt irriterat i första halvlek. Kamp men väldigt lite bra fotboll. Uselt passningsspel för det mesta. Båda lagen mer rädda att förlora än angelägna om att vinna.

Bra mycket bättre i andra. Chelsea spelade verkligen upp sig och öppnade upp matchen. Dock för tama framför mål. Och så fick försvaret sent hjärnsläpp igen och det var det.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois En bra räddning, men en sådan han ska göra i första. Bra ute mot Lukaku i andra. 6+
César Azpilicueta Bidrog rätt mycket i offensiven, mer än han brukar göra till vänster. Hade intensiva duster med Baines både offensivt och defensivt. Bortmusklad vid målet. 6+
Gary Cahill Stabil insats men inte direkt prövad idag. Spelade en betydligt mer avgörande roll i andra. Helt bortgjord dock vid målet där han såg oerhört vilsen ut. 6
Branislav Ivanovic Spred bollarna värre än en tennisbollmaskin i delar av matchen. Hade han skorna på fel fot? Säkert försvarsspel dock. Uselt försvarsspel vid målet. 6
Kenedy Stod upp mot Evertons aggressivitet och det bidrog nog till att hans kant blev allt lugnare i första. Upphävde orutinerat offsiden vid andra målet. 6
Mikel En bra insats på mitten med att skölda försvaret. 7-
Nemanja Matic Var aktiv både defensivt och offensivt, särskilt i inledningen. Inställningen var dock mer försvar än anfall. 7-
Willian Bra frispark men inte tillräckligt bra. Hade väldigt svårt att komma in i matchen och var mycket aggressivt uppvaktad. 6+
Cesc Fabregas* Stod för en del dåliga pass men också ett par härliga långpass. 6+
Pedro Kunde gjort mer med sin speed men liksom övriga var touchen inte där idag. 6
Diego Costa** Kom aldrig loss men visa fina intentioner vid tillfällen i första. Nära göra mål ur ingen vinkel alls i andra. Problem med humöret drog ned. 6
---    
Oscar In för Willian. 73. Har tappat formen de sneaste matcherna. 6
Loic Remy In för Matic. 82 För kort tid för betyg. -
John Terry In för Kenedy. 85 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Terry, Baba, Loftus-Cheek, Oscar, Traoré, Remy

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager GUUS HIDDINKS INSATS

BETYG

Det var en låst och tillknäppt första halvlek präglad mest av småfula tricks och aggressivitet, knappast den matchbild Guus ville bidra till med sin laguttagning, men rätt i att etablera ett starkt mittfältslås så vi slapp läckor där.

6+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mikel

 

KORT OM MATCHEN

JT på bänken och Costa startar, goda nyheter. För det är en viktig match.

Sista chansen att få säsongen att leva vidare, förlust och vi kan nästan lika gärna lägga ned till augusti och se vad ledningen hittar på under sommaren, om de kan få Chelsea på fötter i ett läge när det kommer att bli väldigt svårt att värva rätt spelare. Det är ett starkt lag Chelsea startar med dubbelt mittfältslås i Mikel och Matic. Kenedy fortsätter spela ytterback.
      Däremot var ryktena om att Hazard var spelklar uppenbarligen falska då han inte ens är med på bänken. Något måste hänt sedan presskonferensen igår.

Everton fick ett fint läge efter redan 40 sek men Courtois kunde relativt enkelt rädda Cleverleys skott. Everton har startat mycket aggressivt och kraftfullt.
    Fint spel mellan Matic och Kenedy slutar med att Kenedy skjuter, men över. 3
    Barry och Costa drabbar samman ett par gånger på kort tid, och det verkar som Costa sätter handen i ansiktet på Barry. Kort på Costa, faktiskt lite tveksamt för det såg inte avsiktligt ut från början. 11
    Det smäller bra i matchen just nu och Oliver har problem med att stävja spelet då han tar felaktiga beslut. Många småfulheter och Chelsea är inte värst om vi säger så. Det är väldigt irriterat på plan nu och det är domarens fel faktiskt.
    Costa görs ned av Jagielka utan åtgärd då bollen inte var i närheten, men det var rena jätteknuffen ändå. 21
    Everton är fortfarande det mest aggressiva laget som vill mest och har boll mer, dock nästan inga som helst farligheter i närheten av mål av något lag. Ärligt talat en tråkig match, än så länge.
    Kenedy har tydligen samlat ihop till ett samtal med Oliver men han slapp kortet. 24 Trots att det var värre än vad Costa gjorde....
    Studs på Iva ger Cleverley skottchans men långt utanför. 25
    Mikel och Iva lyckads tillsammans ge Everton en hörna, rätt onödigt. 26
    Chelsea har inte mäktat med ett skott på mål första halvtimmen. Everton har ett om det nu ska räknas.
    Fint pass till Pedro men lite för nära målvakten och Pedro får dålig första touch. Fabregas såg öppningen. 35. Bästa insatsen hittills av en Chelseaspelare.
    Antydan till fint spel av Chelsea men det leder inte någonstans. 36 Evertonspelarna ger inte någon tid alls vid bollmottagningen och spelare ser stressade ut och visar dålig bollkontroll och passningsskicklighet, förmodligen p g a pressen från de blå.
    Hela 6000 Chelseafans sägs vara på plats. Ovanligt stor tilldelning och uppslutning i så fall.
    Costa tar in bollen i straffområdet och fintar bort sina bevakare men Baines hinner fram och rensar. 37
    Vi har sett intentioner till riktigt spel från Chelsea de senaste minuterna men Everton är väldigt kompakta i sitt försvarsspel.
    Jagielka varnas för spark på Fabregas, Oliver avvaktade innan han blåste frispark. Tiotalet meter från boxen rakt framifrån. 43 Fabregas haltar ordentligt och lär inte ta den. Willian lyfter den över muren men Robles är med. Hörna.
    Willian trampas ordentligt utan att linjemannen som står bredvid reagerar... 45
    Cleverley får skottläge och Courtois ser bollen hela tiden och sträcker ut och klistrar den. 45+1
    Det blev lite fotboll av Chelsea mot slutet av halvleken men inget lag har ens varit i närheten av en riktig målchans förutom Willians frispark. Kanske även Cleverleys skott på övertid om vi ska vara generösa. Chelsea tog över bollinnehavet i halvlekens andra del.

ANDRA
Om matchen inte öppnar upp i andra lutar det starkt åt mållöst och omspel. För i första var det två lag mer angelägna om att riskminimera än att chansa som spelade.
    Dålig touch från Kenedy och kontringschansen försvinner. 48
    En riktigt bra chans för Everton men Funes Mori nickar hörnan över. 50 Iva störde honom.
    Lite oroligt i Evertons försvar när Chelsea får chansen att göra inlägg från bägge håll. Costa fångar upp men Coleman täcker bort honom. 51
    Riktigt sen avblåsning av Oliver och Cahill är riktigt irriterad på den frisparken, bra läge men lite långt ifrån. 53 Baines tar den. Offside.
    Hörna igen för Everton. Farligt då de är bra på fasta, Willian rensar bort. 55
    Matchen har öppnat upp lite mer än i första.
    Fabregas hittar Costa som rundar Robles och ur fullständigt minimal vinkel går bollen längs linjen och touchar nästan bortre stolpen. Returen ofarlig. 58 Där var det nära.
    Chelsea spelar helt klart bättre nu i andra och börjar få grepp om händelserna.
    Willian, frispark från höger. Inlägg. 60 Långt mot Costa men Coleman kommer först och får en smäll. De nickar ihop. Ren olyckshändelse.
    Fabregas kortas för sen spark på Barrys knä. 61 Inte mycket att säga om och Oliver stod nära.
    Coleman får en chans men bra brytning av Cahill. Hörna igen. 62 Courtois plockar lätt.
    Idiotiskt inlägg av Kenedy förbi alla, vilket leder till en farlig kontring av Everton. Azpi fick först en smäll med Baines och sedan med Lukaku i andra ändan plan. Hörna. 65 Blev farlig men ingen blå där.
    Pedro tappar boll till McCarthy i nästan friläge. 66 Det börjar hända mycket i matchen nu. Barkley får skottläge, men över.
    Jagielka och Pedro gör en lustiger dans, Jagielka får frisparken... 68
    Det har varit många mål mellan Chelsea och Everton senaste säsongerna, det lär det inte bli i den här matchen. Det känns snarast som om ett lag gör mål vinner de. Och då blir vi oroliga med tanke på Chelseas facit att tappa in mål sent. Något dock även Everton är duktiga på.
    Lukaku får chansen i närmast friläge men Courtois snabbt ut och täcker bort. 72
    Willian ut för Oscar, klart oväntat med tanke på Pedros insats i matchen. 73
    Matic slarvar bort en anfall med ett uselt inlägg bakom mål. 74
    Oscar sökte Kenedy men Coleman slänger sig fram och snubblar ut den till hörna. 75 Resultatlös.
    Lukaku vänder ut och in på Chelseas försvar, särskilt Cahill hamnade helt fel. Och Chelsea släpper in det sena mål som förstört så mycket för oss. Solomål. Courtois tvekade lite att gå ut. 78
    Försvaret bara står och tittar och Lukaku sätter bollen mellan benen på Courtois. Lägg av alltså Ivanovic. Kenedy upphävde offsiden.
    Barry sparkar ned Costa som blir mycket upprörd och far upp och knuffar Barry. Båda kortas och därmed åker Costa ut 84.
    JT in för Kenedy. 85
    Barry får sitt andra kort på tre minuter och visas också ut.
    Remy direktskjuter, Jagielka blockerar. 89
   
   
Jaha, det var den här säsongen det.

 

DOMARTEAMETS INSATS: Michael Oliver

BETYG

Inte en domare vi brukar ha tur med och det fortsätter då han kortar Costa utan egentlig orsak i en kollision med Barry. Helt klart olika bedömning beroende på vem som var inblandade i matchens första del. Lyckades skapa en väldigt irriterad stämning i matchen.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook