csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 29 sp 10 v 10 o 9 f 43 - 39 mål 40 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
(2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink - kommer inte hända)
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


7 - 13 mars 2016

Nyheter v-10


SÖNDAG:
JA DÅ VAR SÄSONGEN 2015-16 SLUT i princip. Det handlar bara om vi kan kravla oss förbi Liverpool i tabellen nu.
    CSFC kommer att heja vilt på Leicester, ett blått lag i ligan och hoppas faktiskt att även Hammers går bra och tar sig förbi City. Det vore ändå lite roligt om de två senaste årens mästare missar CL... på ett sjukt sätt. Liksom självklart att United också missar så Mourinho inte får något gratis där när han kommer dit.
    Och om det finns någon därute som kan förklara hur det fantastiska Chelsea från 2014-15 kunde bli det här patetiska laget som förlorat nästan allt sista kvarten i matcherna. Inte ens Hiddink kunde lösa den gåtan. Hör då av er, tack!
    Tyvärr är förtroendet för ledningen inte heller det bästa och med en säsong som denna blir det oerhört svårt att värva rätt spelare så det är en stor ombyggnad Chelsea måste göra. Klarar verkligen vår ledning med sportchefen Michael Emenalo verkligen det jobbet? Otroligt tveksamt och risken är stor att vi blir ett nytt Liverpool.

Pato nådde inte ens bänken igår och vi blir mer och mer undrande över den värvningen. Tur att det blev ett lån och inte ett köp som Corinthians ville. Falcao kan åtminstone skylla på sitt skadeelände.

LÖRDAG:
Sista Chansen!?
    Denna besvikelsens vecka då Chelsea nog tappade möjligheten att avancera på ett meningsfullt sätt i liga på grund av ett sent motståndarmål. Då Chelsea åkte ur Champions League på ett sent motståndarmål. Då vi fick veta att vi tillhör ligans absolut värsta lag när det gäller att tappa matcher i slutet... Ja, nog är det sista chansen till glädje om vi kan avancera i FA Cupen och inte släppa till sena mål borta mot Everton. För åker vi ur även FA Cupen denna vecka, då har vi i princip inget alls att se fram emot den här säsongen utan det är bara att invänta EM och se vad som händer med manager och spelare i sommar. Sedan börjar en lång, svår och mödosam väg tillbaka efter ledningens och Mourinhos misslyckande och spelarnas oförklarliga hybris och arrogans i höstas.

U18 slog Everton med enda målet, gjort av Sterling 33.

U21 vann med 2-1 mot Leicester. Målgörare: Clarke-Salter 36; Mitchell 53. Mest intressant var kanske att det var Matt Miazgas första framträdande i en Chelseatröja. Amerikanen spelade hela matchen.

FREDAG:
Att man aldrig lär sig, lita inte på blaskorna.
    Hiddink meddelar att JT kommer att resa med laget till Liverpool för Evertonmatchen. Eden Hazard är spelklar. Vilket direkt kontraslår tidningsuppgifter vi publicerade nedan... typiskt. Däremot är det osäkert om vår bäste sedan nyår Diego Costa (Willian är solklart bäst av alla om vi tittar på hela säsongen men har tappat sin frisparkstouch på sistone tyvärr) kan spela, han testas sent - vilket tyvärr nästan alltid betyder att han inte är aktuell när Hiddink säger så.

Tidigt, obekräftat rykte är att Chelsea kommer sakna JT, Costa och Hazard imorgon. Som om matchen inte var svår nog för ledarlösa Chelsea...

Om vi någonsin behövde lära oss det fick vi verkligen det nedkört i halsen i onsdags. Chelsea idag saknar ledarfigurer. När Costa tvingades av fanns ingen på plan som tog tag i saker och ting. Som vi saknade John Terry, vilket mer än någonsin förstärker punkt ett ovanför.
    Ett lag utan ledare och hjärta är inget lag. Chelsea slutade att vara ett lag när Costa klev av. Så var det bara. Fram till dess såg det bra ut, vi hade hopp men då Chelsea inte kan hålla tätt i slutet av matcherna gick det som det gick utan vår bäste spelare och en ledare genom sitt spel försvann.
    Imorgon kan säsongen ta slut helt och hållet. Vi vet just nu inget om skadeläget särskilt när det gäller Costa, men vi vet att har vi inte FA Cupen kvar att spela om är säsongen slut. Vi kan inte åka ut och med alla oavgjorda resultat som t ex den tappade matchen mot Stoke i helgen kan vi knappast placera oss i tabellen högre upp - så årets placering är oväsentlig och vi kan bara titta framåt och se hur ledningen som fullständigt slarvat bort (se punkt tre ovan) tänker agera så att vi inte blir ett nytt Liverpool.

För övrigt mår jag rent fysiskt dåligt över nederlaget i veckan och hur denna viktiga vecka hittills spårat ur både i liga och CL. Det nederlaget finns där uppe bland det värsta man fått uppleva som Chelseasupporter, fullt i klass med Øvrebøematchen mot Barcelona eller straffsnedsteget mot Man United i Moskva. Matcher där Chelsea förtjänade mer än vad vi fick med oss. Det dröjer innan vi fans hämtar oss men på lördag kväll är det match igen...och resan tillbaka börjar.

TORSDAG:
Vi tar en ledig dag och försöker komma över besvikelsen och hämta oss inför nästa viktiga match där vi kanske kommer att sakna vår viktigaste spelare för 2016.

ONSDAG:
inte ens tvn ville vara med när oflytet kom tillbaka och Costa skadades och Chelsea tappade matchen.
Kanske bäst så. Chelsea var dock det bättre laget men PSG hade inledningen och gjorde målen. Så...
    Tyvärr går tv över internet och då allt kraschade här, liksom förhoppningarna kunde inget laddas upp. Vi beklagar det men det är Telias fel så. Fick lägga upp sidorna med telefonen...

Den som vill mest, den som visar mest hjärta och bäst inställning går vidare ikväll. COME ON CHELSEA

Glöm inte heller; det vore onekligen en fin födelsedagspresent om Chelsea går vidare då klubben fyller 111 år imorgon.

Chelsea har åter frusit biljettpriserna, fast de borde väl i realiteten sänkas med tanke på hur mycket pengar klubben lär få i tv-pengar nästa säsong. Men varje lite del tas nog tacksamt emot av fansen. Särskilt som biljettpriset på bortamatcher har fått ett tak om 30 pund. Välkommet då Chelseas bortafans är högst beundransvärda. (Bortapriset är f ö ett pristak som gäller samtliga klubbar de närmaste tre åren).

Idag avgörs säsongen hade vi skrivit om vi vore sportjournalister. Så är det självklart inte men det är utan tvekan säsongens enskilt viktigaste och mest avgörande match hittills. Efter alla besvikelser, all turbulens, allt bråk, ledare som skämt ut sig, spelare som inte gjort sig själva rättvisa, konstiga panikvärvningar, sparkningar hit och dit men framförallt grovt underpresterande spelare så har Chelsea långsamt under Guus Hiddink börjat hitta sig själva. Jag tycker nog inte vi är riktigt där ännu vilket gör att Guus hopp om 50/50 ikväll känns optimistiskt. Men att Chelsea är kapabla att göra en stormatch med lite flyt och den inställning som bland annat Willian (men även andra spelare) efterlyst och pratar om - det tror jag absolut. Och som sagt, inget skulle vara skönare än att slå ut PSG och alla svenska Z-kappvändare (för hur många tror att de håller på PSG eller håller på det lag Z spelar nästa säsong?). Nästan 80% svenskar tror eller hoppas på PSG-vinst idag. I England tror något över 50% att PSG är favoriter.
    Hur det slutar? Vi kan egentligen bara hoppas men ärligt talat, jag är lite rädd för att Chelsea tar en ledning med 1-0 och försöker spela på det resultatet... för vi har sett hur det har fungerat den här säsongen. Bättre då med ett sent ledningsmål för Chelsea, rent teoretiskt. Det innebär dock hjärtattackläge väldigt länge så låt oss istället hoppas på en ordentlig chockstart och två måls ledning när timmen är gången.
    Det vore så skönt om vi kan slå oddsen och tipsen och gå vidare. Det skulle verkligen få oss att glömma hösten och se framåt. För det är ju en riktigt viktig match på lördag också.

Chelsea har tränat på straffar under träning, även om vi vet att det har få likheter med att slå straffar i en avgörande straffläggning, fråga Hazard.

JT bekräftar att han kommer inte att kunna spela mot PSG. Vi kommer att sakna hans ledarskap men försvaret har skött sig bra ändå. Frågan nu är väl om Baba eller Kenedy får vänsterbacksposten?

TISDAG:
Jag och kanske många med mig var besvikna över att Chelsea inte kunde hålla sin vinst mot Stoke (även om oavgjort var ett mer rättvist resultat med tanke på Stokes spel och Chelseas agerande). Dock innebar det faktiskt att Guus Hiddink nu är ensam rekordhållare. Ingen manager i Premier League har haft fler matcher utan förlust, 12 stycken. Närmast efter kommer Frank Clarke (Nottingham Forest) och förre Chelseaspelaren Terry Venables med Middlesbrough. Båda i PLs mycket tidiga historia. Grattis Guus, men nu byter vi gärna några oavgjorda matcher framöver mot vinster.

U21-laget slog rätt bekvämt Reading borta i sin liga med 3-1. Målgörare: Abraham 2; Maddox 21; Mitchell 63

Mark Hughes har kritiserat Chelsea och Guus Hiddink för att tankat matchen mot Stoke för att försöka få en bättre position inför PSG-matchen. Han är tacksam för att Chelsea gjorde det men anser det var fel av Chelsea och att chansen till CL-spel nästa år hade varit ligan (försent nu eller?) och inte att vinna Champions League. Man kan bara hålla med och alla varningar inför matchen var tydliga även om spelarna försökte, det var ju bara det att de allra viktigaste kanske vilades eller togs av tidigt... Så vi ger Sparky helt rätt i kritiken.

MÅNDAG:
CSFC har klagat bitter senaste tiden på att Chelsea inte håller tiden ut, nu presenterar Daily Mail siffror som visar att det inte bara är en uppfattning utan fakta. Chelsea tlllhör de lag som förlorar matcher och poäng sent oftast. Läs mer>>
    Bara bottenlagen, som Newcastle, Crystal Palace (som inte vunnit 2016) och Norwich är sämre än Chelsea på att spela ut matcherna utan att släppa till mål.

50/50 anger Guus Hiddink chanserna till för veckans första avgörande match, mot PSG. CSFC är tyvärr inte riktigt lika optimistiska och ger nog PSG övertaget ändå efter den så onödiga sena målet (varför släpper Chelsea till så mycket sena mål igen, något vi gjorde för några säsonger sedan men som Mourinho täppte till rätt bra?).
    Fast finns det en enskild match som vore underbar att vinna just nu är det ju att slå PSG. Inte bara för att gå vidare i Champions League utan just för att bara slå dem och tysta alla framförallt svenska PSG-påhejare som inte bryr sig ett dugg om laget egentligen och som i augusti kommer att heja på nästa lag Zlatan spelar i.
    Sedan är det matchen mot Everton. Vi kan alltså lugnt slå fast nu att det är säsongens absolut viktigaste vecka så det var kanske inte underligt att Stokematchen slutade som den gjorde. Men snälla Chelsea sluta släppa till mål i slutet av matcherna och förlora eller tappa poäng. Gör vi det på onsdag och lördag då är säsongen slut och allt vi kan hoppas på är väl att vi till slut ska komma före Liverpool. Åker ut ska vi ju inte göra med den poäng vi nu nått.
    Och snälla, snälla Chelseaspelare - om vi leder mot PSG med t ex 1-0 och därmed har avancemang inom räckhåll - börja aldrig någonsin så länge domaren är kvar på plan att spela på resultatet. Ni kan inte det så fortsätt istället spela för fler mål, var aggressiva, ge aldrig upp utan visa det hjärta som finns där, den stolthet ni har. Gör oss fans stolta.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG:
Hur mycket medierna än vill ha det till att Diego Costa skulle bitit Gareth Barry gjorde han det inte. Vilket Barry har konfirmerat på sociala medier. Men visst, underligt uppträdande var det och frustrationen var djup. Kortet korrekt, vilket jag ännu inte kan tycka hans första gula var. Fast det var ju Barry som startade situationen genom en ful kapning. Men det är ju Costa som är inblandad så straffet lär säkert bli hårdare än det skulle bli för någon annan spelare.

FREDAG:

Conte-uppdatering; det sägs nu att Antonio Conte har fått klartecken för att ta med fyra av sina egna till Chelsea (ledare alltså, det är ju en ny spelare som toppar hans önskelista vareviga dag om vi ska tro blaskorna). Steve Holland stannar dock kvar som assisterande manager. Conte har fortfarande inte träffat Roman men ryktena har att berätta att det nu bara är mindre detaljer i kontrakten att lösa.

En trevlig artikel om en av våra lånespelare, Chelseasupportern Michael Hector som verkligen ger intrycket att vara en anti-tes till bortskämda akademispelare och en kille med fötterna på jorden. Läsvärt >>

Det är så dumt, så illojalt och ser så illa ut men ändå, Eden Hazard bytte tröja med Di Maria redan i halvtid i onsdags. Inte för att han gjorde oss mycket gladare under matchen förutom några blinkningar av klass. Tålamodet med Hazard börjar ge sig, frågan är om han försöker dumpa sitt eget pris nu. Vad CSFC känner i just detta ögonblick är att han få gärna lämna men inte under den prislapp som sattes i somras, dvs minst 80m pund.
    Pappa Hazard säger dock att Eden spelat skadad sedan Leicestermatchen och att en transfer absolut inte är aktuell till sommaren.

Det är inte bara spelare som är överbetalda, och aldrig mer så än denna säsong, även ledare tjänar grova pengar i dagens fotboll. Chelseas Marina Granovskaia må bara komma femma i löneligan men 1,5m pund är ändå en rätt häftig lön sa den på minimilön...

Everton har Kevin Mirallas avstängd, Aaron Lennon och Bryan Oviedo är tveksamma. Däremot kan kanske Leighton Baines spela liksom Gareth Barry och Tom Cleverly som varit sjuka.

Dagens Conte-förstavärvning är Arturo Vidal.

Det känns som avdelningen fria fantasier efter den säsong vi har, men plötsligt sägs Chelsea vara den klubb som leder rejset att få Paul Pogba. Enligt Gazzetta dello Sport har Chelsea 30% chans.

Det känns som om vi nog bör ta lite ledigt från spekulationer om spelare och managers som kommer. Vi Chelseafans har ett hopp kvar, FA Cupen och det är inget stort hopp för många har vi förstått. Fast för en som fått vara på plats när Chelsea vunnit FA Cupen vill jag nog säga att det är ett riktigt roligt sätt att avsluta en säsong, även en tung besvikelsens säsong.
    Utan den är det bara en lång lång uppförsbacke för vår klubb till vi kan starta om på nytt i sommar och se om det som ledningen först och främst och Mourinhos attityd och spelarnas arrogans förstörde i år, går att vända och vända snabbt. Chelsea är inte ett automatiskt topplag längre, Premier League är svårare och tuffare än någonsin och det är inte som i alla andra ligor i Europa självklart vilka lag som kommer att toppa den nästa säsong. Risken finns för en längre ökenvandring även om vi är optimister och hoppas ledningen tar upp huvudet ur sanden och inser att det är inte bara spelkvaliteter som gäller i ett lag, utan att ett lag måste ha ledare. En kvalitet som måste bedömas i varje värvning som kommer. För det finns just nu onekligen en stor brist på ledarkvalitet hos toppspelare som blivit mer legoknektar med talang. Signifikativt är kanske ändå, oavsett vilken betydelse man lägger i det, att nästan ingen spelare som som rankas bland topp 10-15 i världen (undantag finns förstås) också är lagkapten just nu. Så var det inte för bara några år sedan.

ONSDAG:
CSFC gissar kvällens Chelsea; den enda punkt som känns direkt osäker är vänsterbacksposten och där tror vi Hiddink överraskar:
Courtois - Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Kenedy - Mikel, Matic - Willian, Fabregas, Hazard - Costa
     Kanske en något defensiv uppställning kan ni tycka med tanke på att Chelsea måste vinna. Men med både Mikel och Matic något framför honom handlar det om att också hindra PSG från att ta det viktiga bortamålet som neutraliserar vårt bortamål så länge som möjligt. Fabregas i en något mer central playmakerroll där han förhoppningsvis får lättare att hitta Costa.
    Bortamål har ju varit avancemang hittills i de senaste årens möten med PSG så vi får hoppas på "same procedure as last year"

Hiddink har skruvat upp förväntningarna på Hazard som utgjorde en rätt blek figur på Parc de Prince. Även om han då kan sägas vara ursäktad då han fortfarande kände av sin höftskada då. Nu förväntar sgi Hiddink att den riktiga Eden Hazard ska kliva fram och visa vad han går för. Ett intressant psykologiskt utspel då Hiddink hittills varit oerhört beskyddande över Hazard men nu börjar han ställa offentliga krav på honom. Vi får hoppas Hiddink når fram för Hazard har onekligen kvaliteter att utgöra skillnad ikväll.

Andreas Christensen som gör jättesuccé överallt utom hos Michael Emenalo verkar det som har dykt upp som ett namn som Barcelona lär titta på.

Barcelona är också intresserade av Juan Cuadrado sägs det. Samtidigt som Mikel lär ha skjutit upp vidare kontraktsförhandlingar om förlängning med Chelsea enligt hans agenter. Att turkiska klubbar länge varit intresserade vet vi, nu lär kinesiska pengaklubbar lagt sig i.

PSG har de senaste åren inför mötena mot Chelsea använt sociala medier för att försöka väcka någon slags stämning, eller bara för att vara oförskämda inför matcherna. Igår kväll hoppade de på Diego Costa, vilket kanske är fel spelare att reta upp och ska man tro röstningen under artikeln tror de flesta det också... >>

Dagens Conte-förstaval; Conte kommer nu att ha Gonzalo Higuain som förstaval på sin önskelista, när och om, han kommer. Det vet man minsann i sportpressen. Det är som att öppna adventskalenderna; varje dag ett nytt namn överst på Contes önskelista trots att han inte är klar som Chelseamanager.

PSG jagar nu Willian om vi ska tro tidningarna, men det gör också minst tre kinesiska klubbar. Willian lär inte lämna Chelsea för Kina och knappast heller för PSG om det inte blir rent vansinniga pengar, alltså upp mot tre siffror i pund och miljoner.

TISDAG:
Radamel Falcao tränar igen med Chelsea men han är inte med i CL-truppen så han är självklart inte aktuell för start imorgon. Även Pedro tränade men inte heller han förväntas starta imorgon. Däremot kanske Kenedy blir aktuell efter sin succé mot Norwich.

PSG förväntas kunna starta sitt absolut starkaste lag imorgon. Aurier saknas av naturliga skäl men Matuidi verkar tyvärr vara spelklar igen. Lavezzi som alltid varit lyckosam mot oss har lämnat för Kina.
    Dock, mer seriösa medier som Telegraph är inte lika "optimistiska" utan menar att både Matuidi och Verratti har skadekänningar som gör att det är tveksamt om Blanc vågar starta dem imorgon. Vi lär få se.

Soccerisma, en rätt oseriös sajt, visar en enorm känsla för att få alla fakta fel. De hävdar att Pato kommer att starta mot PSG istället för Diego Costa som skadades mot Stoke. Ett par problem med den teorin som de glatt för fram är; Diego Costa spelade inte ens mot Stoke utan vilades officiellt för en senkänning (låter som världens ursäkt redan där) så han kan inte skadat sig i den matchen. Traoré står just nu före Pato i inhopparlistan, Remy fick en liten liten chans mot Stoke men tog den inte.

Tidigt idag var det Cavani (som har en obehaglig ovana att göra mål på oss, det måste stoppas imorgon) som toppar Contes önskelista till Chelsea (det lilla besvärliga faktumet att Conte inte ens tillhör Chelsea berör inte medierna ett dugg). Nu tillsammans med Mauro Icardi vilket väl gör det till femte säsongen eller så han är aktuell för Chelsea...
    Nytt är däremot 18-årige Anderlechtspelare Youri Tielemans. Ett mittfältslöfte som lär vara vän med Hazard men som framförallt Tottenham sliter i.

Marquinhos, PSG, som alltid länkas till Chelsea har uttalat sig om att spela i Premier League är något som intresserar honom. Han säger dock inget om någon specifik klubb. Så det kanske blir auditionspel för honom på Stamford Bridge då.
    Å andra sidan vill tydligen PSG ha Diego Costa så...

Ska vi tro tidningarna är det extremt trångt där uppe på toppen av Antonio Contes önskelista på vem som han ska ta till Chelsea. Senaste namnet på toppen enligt t ex Independent är Edinson Cavani. Personligen tror jag det är högst tveksamt om PSG släpper Cavani till sommaren, Z är de tvungna att släppa om han vill söka sig till grönare ängder då dennes kontrakt går ut.

Senaste är att Antonio Conte som alla nu är övertygade om blir Chelseas nye manager, och ska vi tro vissa tjafsiga skvallermedier är han redan utnämnd och omtalad som sådan till spelarna (ej sant). Han har ju redan varit klar så att säga i veckor och nu blir han minsann det nästa vecka...

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Dr Carneiro och Chelsea FC möttes iför en tribunal om felaktigt avskedande idag. Mötet lär varat i sex tmmar men verkar slutat utan att en överenskommelse nåtts. Dr Carneiro lär ha häftiga finansiella krav på klubben och kräven en offentlig ursäkt av Mourinho (i vilket vi håller med om att han är skyldig henne då hon enbart gjorde sitt jobb). Det hela verkar sluta i en offentlig tribunal och hörning i juni som det ser ut även om en överenskommelse fortfarande kan nås mellan parterna.

Falcao har börjat träna med laget igen. Det var den sista oktober han senast kunde spela. Ingen kan säga det lånet har blivit en succé, men fakta är ju också att hans skadeelände har inte gett honom många chanser att imponera.

Kenedy och Diego Costa väntas vara spelklara till onsdag. Zouma, Falcao och tyvärr John Terry är mer tveksamt. Zouma förstås helt klart inte med.

Antonio Conte ska enligt ryktena träffa Roman Abramovich i Monaco den här veckan, för att diskutera managerjobbet i Chelsea.

Conte kommer enligt sina italienska supportrar att sätta kraftig italiensk prägel på Chelsea, om det nu är en god sak. Senast i raden av spelare från Italien och Serie A som ska komma enligt de som vet i medierna där är Milans mittfältare Giacomo Bonaventura.

Inte italienare men från Serie A är Miralem Pjanic och italiensk skvallerpress vet minsann att Chelsea redan inlett förhandlingar om att köpa loss honom från Roma för 31m euro.

Det är väl få utom skvallerpressen som tror Paul Pogba hamnar i Chelsea, men om han gör det vet de minsann att han då kräver en veckolön om häpnadsväckande 300.000 pund! Det är han inte värd och Pogbas öde i sommar är därför av rätt litet intresse för oss. Det är förmodligen mest en Raiolataktik för att styra honom till Spanien.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
GrandfatheredRizzoli