csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 29 sp 10 v 10 o 9 f 43 - 39 mål 40 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


29 februari - 6 mars 2016

Nyheter v-9


SÖNDAG:
PSG väntar i veckan. De har dock inte genrepat särskilt bra. Förlust förra helgen, visserligen en vinst i cupen i veckan och så mållöst igår. De har dock, liksom Chelsea vilat spelare. De har skador även om det är osäkert hur allvarlig skadan på viktige Matuidi är. Chelsea bör få tillbaka JT till onsdag men det är nog ändå tveksamt om han spelar då Hiddink kanske inte vill bryta upp mittbacksparet Cahill och Ivanovic som gjort det bra på sistone. Även om jag kanske tycker att JTs rutin är väldigt viktig, men frågan är ju hur spelduglig han är efter skadan. Costa vilades igår men något senproblem, men det ska varit förebyggande.
    Det är dock en helt säsongsavgörande vecka som väntar. Chelsea är visserligen obesegrade i ligan sedan Hiddink kom men sju oavgjorda matcher är fjorton tappade poäng. Med dem hade Chelsea denna underliga säsong kunnat vara med i toppen. Nu finns det inte längre någon chans. Så att gå vidare i Champions League är väldigt viktigt även om oddsen är emot det. I FA Cupen fick vi en rätt ogynnsam lottning men Chelsea är tillräckligt bra för att kunna slå i princip vilket lag som helst, om saker och ting stämmer - om man bara spelar ut hela matcherna.

LÖRDAG:
Det är ganska oroande det här; att Chelsea gång på gång tappar matcher i slutet. Det kändes inte som om Chelsea slog av och spelade på resultatet lika mycket som vanligt, men bytena tyder ändå på att det var mycket så. Det är det jag tycker allra sämst om hos Chelsea är den här inställningen att de ska stänga matcher, de borde lärt sig nu att laget inte klarar av det. Det var inte lika uppenbart idag som mot PSG men vi har sett det på tok för många gånger nu. Kanske är det därför bra att Chelsea måste jobba i stor uppförsbacke mot PSG i returen på onsdag för ligan har vi gett upp. Trots att många resultat gått vår väg på sistone. Hade vi bytt ut de sju oavgjorda matcherna mot segrar sedan Hiddink tog över; då hade Chelsea legat trea idag.

Stoke har sju spelare på skadelistan inför dagens match, ingen av dem är dock stjärnnamnen även om det är duktiga spelare. Senaste namnet till deras skadelista är Phil Bardsley.

FREDAG:
Typiskt nog visas inte Chelseas match i Viasat. Nackdelen med att spela på lördagar traditionell tid. Dags att ta död på den där idiotiska regeln om att bara en (två för vissa) matcher får visas den tiden.

Varken John Terry eller Pedro kan medverka i morgondagens viktiga match (även om alla andra tycks titta på PSG-matchen) mot Stoke. En vinst och vi närmar oss verkligen toppen, särskilt om topplagen levererar som i veckan.
    Diego Costa kommer att starta, men beroende på matchen lär han nog knappast spela hela då Hiddink vill spara honom så mycket som möjligt, trots att han erkänner att Costa är i perfekt form.

Chelsea U21 åkte ur Premier League International Cup vid en hemmaförlust till PSV Eindhoven med 1-2, trots en ledning. Men ett olyckligt självmål utjämnade och sedan kunde PSV avgöra.

Vinst mot Stoke imorgon och vi går förbi dem i tabellen och börjar verkligen nosa på en topplacering. Risken är dock uppenbar.
    Att Chelseas spelare och ledning istället tänker på matcherna som kommer i veckan mot PSG och Everton.
    Det får inte ske, sällan är väl klyschan sannare än att man måste ta en match i taget och vad vi verkligen inte vill se är ett Chelsea som stänger och stänger ned som de gjorde i andra halvlek mot Norwich. Vi vill det Chelsea som spelade andra halvlek mot Southampton, vilket inte innebär att de måste skaffa sig handikapp med baklängesmål först.
    Räkna dock med att vissa spelare vilas, och inga av de skadade lär komma ifråga. Stora frågan för mig är om Costa vilas, och om Fabregas vilas.
    Till med i artikeln inför matchen mot Stoke kan inte Chelsea FC avhålla sig från att spekulera om PSG-matchen nästan lika mycket som inför den match som först måste vinnas. Det oroar.

TORSDAG:
18 mars spelar Chelsea U19 första matchen mot Blackburn i FA Youth Cupsemifinalerna. Det är en bortamatch som kommer att sändas på Chelsea TV.

ONSDAG:
Chelsea har trillat ned flera placeringar igen ändå var kvällens resultat riktigt bra. För den riktigt optimistiske ser nästan City ut som ett lag vi kan gå ifatt nu... Spuds förlorade också, liksom Arsenal, Leicester tappade poäng igår och veckan har också varit ogin mot lag som gått som tåget i andra ligor, PSG förlorade för första gången i helgen, Bayern för andra gången ikväll.

En vinst är en vinst men ändå kan jag inte låta bli att vara rätt förbaskad på hur Chelsea slutade spela fotboll igår kväll mot Norwich. Det kunde, borde, slutat illa men för en gångs skull hade vi flyt med ett mål som nog borde varit offside och att Noriwch inte kunde utnyttja att Chelsea bara ställde ut skorna i andra halvlek. Det måste vara 90 minuter spel från Chelsea på lördag mot Stoke, även om det kommer viktigare matcher nästa vecka. För fortsätter vi trenden nu kan vi knapra in och kanske ge oss in i striden om platserna högst upp.
    Kenedy som var ett utropstecken igår byttes av, vilket verkade obegripligt, men Hiddink förklarade att han hade ljumskkänning och togs av för säkerhets skull.

TISDAG:
Håll en av våra absolut största genom tiderna i minne idag. Det är idag tio år sedan Peter Osgood gick bort. Alldeles för tidigt. The King of Stamford Bridge och vi som hade den enorma glädjen att få följa honom, se honom spela och några även möta honom som klubbambassadör glömmer honom aldrig. En gamäng kanske utanför plan, men vilken målskytt på plan. Officiella Chelseasidan har ett kollage med bilder från hans karriär. Väl värda att se.

Wisdom är skadad och Norwich bestämmer sent om Bassong och Hoolahan kan spela.

Känslan är att Guus Hiddink kommer börja matcha laget annorlunda från och med ikväll. Han har hållit samma startelva ett tag nu men Pedro är skadad, JT matchas tillbaka mycket försiktigt och det antyds att Costa kommer att vilas inför viktigare matcher, dvs läs nästa veckas matcher. Det känns som om Pato kommer att få göra debut från bänken om Chelsea har en ledning i andra halvlek ikväll.

Ruben Loftus-Cheek förlängde under måndagen sitt kontrakt med Chelsea till år 2021. Han är verkligen en en-klubbsspelare då han började i Chelsea i klubben U8-lag.

U21 spelade 0-0 mot Southampton måndag kväll i sin liga.

MÅNDAG:  
Hiddink säger nu att Pato är matchklar, åtminstone för inhopp, men att han är bakom Traoré i spelordningen. Remy-stackarn varkar nästan vara bakom Falcao. Ärligt talat, hur många tycker Remy fått en ärlig chans i Chelsea? Ändå har han gjort en del viktiga mål.
    Dock inget klart besked om Pedros skada men han lär tränat lätt och besked väntas.
    Hiddink avslöjade att både han och Steve Holland har pratat ut med Baba som rycktes i halvtid efter sin avgörande tavla mot Southampton. Tufft beslut av managerna men de ska förklarat för Baba och förhoppningsvis lär han sig av det och kommer tillbaka.
    De har också avslöjat att Ruben Loftus-Cheek har satts på ett speciellt träningsschema för att han ska matchas mycket hårdare resten av säsongen. Fast vi misstänker att det gäller inte matcherna nästa vecka.

Tänk, tidningarna hade fel. Det blev ingen ny manager i Chelsea i helgen. Fast nu spekuleras det i att Antonio Conte är klar men att han inte ska avtäckas så att säga förrän efter EM. Vilket är rent vansinne. Om Conte blir Chelseamanager ska självklart världen få veta det omgående. Det är långt från samma situation som med Pep Guardiola. Conte leder ett landslag och det har stått klart i minst ett halvår att han, liksom Hamrén t ex, lämnar efter EM - vilket är en väldigt naturlig brytpunkt. Det skadar inget klubblag eller enskilda spelare att då tala om att en ny manager är på väg in men det skänker klarhet och riktning för klubben.

Annars börjar en intensiv period nu. Match borta mot Norwich som kämpar i träsket och därmed är det så här dags på säsongen alltid svåra matcher. Sedan en på papper som jag tror än mer på, Stoke i mellanskiktet hemma på Stamford Bridge innan vi har två avgörande cupmatcher igen. PSG hemma, en match Hiddink tror 50/50 men där jag nog tyvärr är lite mer pessimistisk efter att Chelsea i min uppfattning slutade spela för vinst borta och ville bevaka resutlatet och så gick det som det alltid gör mot PSG när Chelseaspelarna går in i den inställningen. Samt en FA Cupkvart mot Everton.
    Det händer mycket nu.
    JT kommer inte att spela imorgon och jag tror inte han spelar mot Stoke men mot PSG. Falcao, jag undrar om han någonsin blir skadefri. Pedro ådrog sig en lårskada tidigt mot Southampton vilket var nedrigt då han äntligen hittat form och varit utmärkt på sistone. Svårbedömt men ingen tror väl han spelar denna vecka. Vi har inte fått veta något klart ännu, kanske i eftermiddagens presskonferens. Patosituationen börjar bli lite löjlig. Han har varit med klubben en månad nu och lär ändå inte vara matchklar - det får en verkligen att undra.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-9


LÖRDAG:
En öppenhjärtlig och intressant intervju med Branislav Ivanovic som ni bör läsa. >>

Eden Hazard gör samma sak som Lionel Messi, ett mål från bakom målburen på träning på Cobham, utmanad av sin bror. Nu är det ju rätt meningslöst då bollen är död men det lär väl ge en hel del klick som ett fotbollstrick ;) >>

Avdelningen udda beteenden bland spelares vidskepliga ritualer avslöjar varför Chelsea så ofta är sena ut till matcherna på Stamford Bridge. >>

TORSDAG:
Ett Chelseafan, Neil Vano, har satt samman en snygg 3D-show om hur den nya stadion kan se ut. Se själva >>

Många rykten idag om att Roman tänker försöka få Guus Hiddink att stanna kvar i klubben som rådgivare. Att Guus inte vill vara kvar som manager är klart och det är ju ett krävande jobb, och kanske inte minst vid 69 års ålder. Men varför inte sportchef istället för Emenalo, då skulle vi få någon som åtminstone vet vad han sysslar med.

Italienska rykten hävdar att Roman har bekräftat inför spelarna att Antonio Conte är klar som ny manager. Ingenting officiellt eller från källor närmare klubben.

Det är ovanligt lugnt på fronten; managerrykten. Vilket väl kan tolkas som att medierna accepterat vad som ännu inte på något sätt är bekräftat. Däremto vet ju alla vilka Antonio Conte ska värva. Den senaste är Blaise Matuidi, ungefär som om PSG skulle släppa en av sina viktigaste spelare bara för att vi vill det. Då är nog Z bra mycket lättare att värva.

ONSDAG:
Det är skillnad på folk och folk och det är skillnad på klubb och klubb. PSG och Manchester City varnas, Real Madrid, Barcelona får en smäll på fingrarna men Galatasaray stängs av från europeiskt spel i två år. Uefa har återigen visat varför vi aldrig kan eller får lita på fotbollsbyråkrater oavsett vad de säger.

Planer på en europeisk superliga med lag från olika länder där ingen trillar ur på amerikanskt vis är åter på tapeten, och kanske längre gångna än vad vi vill tro. Gamla G-14 och G-18 ville ha det, men då var inte Chelsea med. Den här gången är Chelsea inblandade och vi gillar det inte men är inte heller förvånade. Mest aktiva och agerande i den här frågan har Bayern och Milan länge varit. Läs mer >>
    Detta har nu dementerats och klubbarna säger att mötet enbart handlade om International Champions Cup, försäsongsturneringen som Chelsea deltagit i flera gånger.

TISDAG:
Är det här Chelseas tröjor nästa säsong, det är vad ryktet säger. Så här års sprids ju alltid sådana bilder. En ovanligt bra samling känns det som i så fall.

Nu har italienska "sportjournalister" bestämt sig för nya Serie A-spelare som Conte kommer att ta till Chelsea, som Romas Miralem Pjanic. Andra källor hävdar bestämt att Chelsea minsann under Conte ska satsa på ungdomarna rdan i klubben. Vi lär få se, eller itne se.

MÅNDAG:
Intressantare än det låter kanske men en avhandling om betydelsen av bortamål i Europacuperna är faktiskt rätt övertygande och stödjer de som vill ha bort regeln då den uppmuntrar defensivt taktiskt spel. Läs mer om ni är nyfikna >> Kanske dags att pröva regeln som gäller i ligacupen om att bortamål räknas dubbelt först efter förlängning. Uppmuntrande är att bästa möjliga resultat att få i en första match borta (förutom att inte förlora) är 2-1. Kanske Hiddinks optimism om 50/50-chans mot PSG är statistiskt trovärdig därmed.

Valencias överklagan om att deras straff var inne i straffläggningen i U19-matchen har lämnats utan åtgärd av Uefa. Inte oväntat, fattade domslut brukar alltid stå även om de som i det här fallet var helt fel. Bollen var inne och linjedomaren och domaren gjorde bort sig.

Alla är inte övertygade om att Conte är rätt man för Chelsea och visst oroar hans temperament och kontroverser nu när vi fått lugn och ro i spelartruppen med Guus Hiddink. Läs mer >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
GrandfatheredRizzoli