csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11 Chelsea FC 27 sp 9 v 9 o 9 f 40 - 37 mål 36 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


22-28 februari 2016

Nyheter v-8


LÖRDAG:
En härlig kämpaseger idag och inget gjorde mig gladare än moralen och kämpaandan Chelsea visade när spelet hackade. Det såg vi aldrig under hösten men det har kommit tillbaka under Hiddink.

Chelsea U18 är vidare i FA Youth Cup efter vunnit över Reading med 2-1 igår. Matchen tv-visades aldrig. Målgörare: Dasilva 58; Abraham 69 innan Reading reducerade i 79e minuten.
    Chelsea möter nu Blackburn i ett dubbelmöte i semifinalen. De spelas 19 mars resp 9 april.

FREDAG:
Av de kandidater som fanns vann nog den bäste av dem, framförallt var det en seger för fotbollens trots allt viktigaste kontinent, Europa. Så grattis till Infantino även om jag nog mest tyckt han varit en fjant vid lottningar och annat, men förhoppningsvis väcker han med uppgiften då han ju aldrig hade blivit aktuell om inte Platini hade blivit ertappade med fingrarna i syltburken. Fifa har börjat rensa upp sitt träsk, men väldigt väldigt mycket återstår att göra. Inte en helt avundsvärd uppgift han har framför sig. Lite överraskande är det dock då Afrikas alla stater verkade vara bakom Bahrainshejken.
    Förmodligen det minst dåliga alternativet men ändå en av Blatters och Platinis like. Då är det viktigare att Fifa jobbar på att skapa en plattform som han måste följa vad det gäller korruption och moral. Vi får se om han gör det, hans löften inför valet lovar tyvärr inte gott utan det handlar väldigt mycket om att fortsätta göda vissa utvalda precis som Blatter alltid gjorde.

JT kommer inte att spela imorgon. Han är fortfarande inte spelklar. Han kommer inte heller att spela mot Norwich på tisdag men kanske mot Stoke nästa helg. Falcao är också fortfarande skadad och Pato är ännu inte i matchform (det börjar ta tid för honom tycker man nog nu).

Lördag 12 mars möter Chelsea Everton borta i FA Cupens kvartsfinal, det blir en kvällsmatch kl. 18.30.

Oavsett om vi ville har överraskningar, och oavsett att viinte kanske alltid vill se konkurrenterna lyckas var det en bra dag för engelsk fotboll igår. Som ni vet har uteblivna framgångar i europeiska cuperna gjort att Englands s k koefficient har sjunkit och engelsk fotboll har hotats av det som hände Italien för några år sedan. Att England förlorar sin fjärde CL-plats.
    Det är nu aktuellt och det är just Italien som utmanar genom framgångar de senaste åren för italienska lag, framförallt i Europa League som engelska lag fnyst föraktfullt åt (undantag Chelsea som vann den). Genom att tre engelska lag igår gick vidare och bara ett italiensk förbättras läget. Nu gäller det bara att något eller helst fler än Chelsea blir bättre än Juventus i Champions League så förstärks situationen för England igen.

Chelsea har 10 matcher utan förlust (bara spuds är bättre) i PL, men nu möter vi borta ett Southampton som också hittat formen och klivit ordentligt upp i tabellen. En mycket svår uppgift, särskilt som deras talismatiske målvakt Forster ännu inte släppt in mål sedan han kom tillbaka från sin svåra knäskada. Snacka om återkomst!
    Chelsea har på kort tid vunnit tre matcher med 5-1 och Bertrand Traoré har gjort femte målet varje gång! Det är nog siffror vi kan drömma om, men drömmen lever varje matchdag till avspark minst.
    I eftermiddag vet vi om Pato kommer att ingå i truppen för första gången. Det räknas som troligt.

Saido Mané har varit väldigt bra i matcherna mot Chelsea men är ur form och bänkades senast, ska bli intressant att se om han startar imorgon.

Chelsea U18 spelar kvartsfinal mot Reading ikväll i FA Youth Cup. Det är sjunde året på raken som Chelsea når så långt och laget är också regerande mästare.

ONSDAG:
Det blir Ajax som U19 får möta i kvartsfinalen i Uefa Youth League, eller CL för ungdomar. Ajax slog idag Lyon med 3-0.

TISDAG:
Chelsea U19 vs Valencia U19     1 - 1 (1-1)
CHELSEA VIDARE MOT LYON ELLER AJAX på straffar, om än efter en domartavla. Res >>

Uefa Youth League, Playoff 2
Chelsea mötte Valencia (som slog ut Celtic på straffar i förra rundan som Chelsea stod över) i CL. Tyvärr kunde jag inte se hela matchen utan bara sista halvtimmen, men Chelsea tog ledningen genom Jay Dasilva i 44e minuten, men så fick Valencia straff två minuter senare och kunde kvittera. Allt inför JT som var på matchen.
    Men att förre vänsterbacken Jay Dasilva idag stod uppställd som toppanfallare före Tammy Abraham (som var längre tillbaka i plan) var obegripligt i laguppställningen i tv. Spelmässigt var dock Dasilva inte vänsterback, snarare vänster mittfältare.
    En period som Chelsea dominerade och var nära mål flera gånger. Bradley Collins räddade ett rent, fullständigt fritt läge för Valencia till hörna i 68e minuten (Martinez).
    Så gjorde Clarke-Salter en sen tackling och ännu en straff för Valencia i 80 minuten och man trodde det var över - men det enda som var över var straffen i 82 min. Där höll verkligen inte nerverna på spelaren.
    Den halvtimme jag såg var slarvig, chansartad dålig fotboll faktiskt men det var hemskt vad illa Valenciaspelarna slog sig och gjorde sig illa så fort de blev tacklade - och domaren från Schweiz höll med dem... Dock inte mycket att säga om straffen, även om Clarke-Salter lite grann träffade boll var den en ogenomtänkt satsning.
    Fyra minuter tillägg innan straffar. Valencia gick till den här matchen på straffar... Det hände inget direkt genomtänkt på de fyra minuterna.
    STRAFFAR:
Chelsea startar och det är Colkett som sätter den stensäkert. Valencia missar, även om straffläggaren hävdar att den var inne och studsade ut i ställningen. Det såg konstigt ut. Men linjedomaren som vaktar säger nej. Reprisen säger att domaren har fel. Collins var mycket nära och skymde linjedomaren som stod på andra sidan målet, måste skymt domaren. Domarmiss så det heter duga.
    Mount sätter nästa för Chelsea. Valencia reducerar och Collins kunde tagit den hade han avvaktat lite till. Kyle Scott tar tredje straffen och fintar bort målvakten. Valencia sätter sin och håller liv i tillställningen, Villar.
    Fjärde straffen för Chelsa är Palmers. Valencias målvakt försöker psyka Kasey. Som sätter den så säkert och retas tillbaka. Närmast en Panenkastraff. Valencia sätter sin fjärde straff och nu kan det avgöras.
    Femte (avgörande?) tar Abraham, den stora målgöraren. Han sätter den stenhårt och högt och det är avgjort - om än pga domartavla men Chelsea satte sina straffar och Valencia får inte slå sin sista.
   

MÅNDAG:
Det är aldrig roligt att notera men åter har Chelseasupportrar skämt ut sig. Känslan är att det var fotbollsturister som slängde in mynt i matchen mot City. Men oavsett vilka det var får man skämmas över dessa beklagliga människor och Chelsea har helt rätt lovat att om de kan identifieras kommer de inte att få besöka Stamford Bridge igen.

Annars får vi njuta av särskilt andra halvlek som var mycket trevlig mot ett lag med ungdomar som knäcktes av Pellegrinis behandling och denne får nu massiv kritik av kollegor för att utsatt alltför många ungdomar för en sådan negativ skolning. Även om många journalister var snabba att peka på att det var inte i första hand ungdomarna som svek City igår utan de vuxna spelarna så att säga. Det var nog rätt demoraliserande för Caballero, Kolarov, Fernando etc att spela med ett juniorlag i vad som skulle vara en stor och viktig match så man är nog inte förvånad över sviktande intresse där.
    Alla tävlingsregler säger att ett lag måste spela med starkast möjliga lag, en regel som på sitt sätt är omöjlig att tolka men ingen människa tror väl att City gjorde det igår - därmed ska de också straffas. Vi får se om FA vågar det eller om de är så flata att de låter Pellegrini och Manchester City komma undan med att bara skämt ut sig och FA Cupen. För så är det, oavsett hur nöjda vi är med att enkelt gått vidare och fått ett trevlig träningspass för vårt lag inför en betydligt svårare match mot Southampton borta i helgen.
    (Om City nu inte når ett bra resultat mot Dynamo Kiev kanske vi kan se det som att de blivit straffade omgående, men de borde ändå få åtminstone ordentligt kännbara böter av FA).
   

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-8


SÖNDAG:
Chelsea, och Arsenal försöker locka en ung spelare från Barcelona. Abel Ruiz beskrivs, som alla unga spelare som sägs vara ett löfte, som ett underbarn. Men då han inte skrivit nytt kontrakt med Barcelona är många intresserade.

LÖRDAG:
En artikel om en annan sida av Antonio Conte. Inte den mest tillförlitliga källa men ändå intressant. >>

Everton har fått en ny majoritetsägare, Farhad Moshiri. En stenrik iransk ståloligark som tidigare var delägare i Arsenal men som sålde sina aktier före jul där och nu blir majoritetsägare i Everton och ger dem resurser att bli bästa laget i Liverpool framöver.

Det börjar onekligen verka väldigt troligt att Chelseas manager från juli heter Antonio Conte. Tydligen sitter parterna i slutförhandlingar just nu om hans lön, vilken personal han får ta med sig från Italien och snack om 150m pund i handkassan för spelarköp i sommar. Förhoppningsvis blir det här bra och klart snart då Guus inte vill fortsätta som manager utan återgå till pensionärstillvaron.
    Mer läsning här >>

Gonzalo Higuain kommer tydligen inte att förnya sitt kontrakt med Napoli vilket har satt alla klubbar i Europa på alerten. Higuain som ofta kopplas till Chelsea lär kosta 77m vilket är hans utköpsklausul. Det nuvarande kontraktet gäller till 2018.

Vi är väl de flesta av oss rätt övertygade om att Juan Cuadrados korta och inte lyckosamma karriär i Chelsea under Mourinho var över. Det har talats oerhört mycket om att Juventus skulle få köpa loss honom (för en löjligt låg summa om ryktena skulle vara sanna). Men tydligen är det inte så klart då Emenalo var på Juves match mot Bayern för att studera Cuadrado - och det är klart, med en ny manager på väg in kan flera utlånade spelare kanske få nytt hopp om att spela i Chelsea.

FREDAG:
Matchen mot Tottenham flyttas till måndag 2 maj.

Det är fortfarande mycket om Antonio Conte men mindre än de senaste dagarna. Den omedelbara signaturen på kontraktet som många gapat om har uteblivit men övertygelsen är fortfarande stor om att något kommer att hända, åtminstone i medierna.
    Och går det inte att övertala Hiddink, vilket verkar svårt, så är Conte onekligen ett av de bästa alternativen.
    Här är vad några av de som spelat för Conte tycker om honom: >>

TORSDAG:
En rätt intressant analys om vilken sorts fotboll Antonio Conte står för. Läs mer >>

De visste alla att Chelsea skulle förhandla med Antonio Conte och/eller hans representanter idag. Nu ska det bli imorgon säger medierna. Vi återkommer när det verkligen sker, om det någonsin sker.

Mönchengladbach ska enligt tyska källor vara villiga att lösa Andreas Christensen för 15m euro. Billigt låter det som.

Enligt italienska källor....heter JTs ersättare Alessio Romagnoli från Milan.

Italienska källor menar att det redan är klart med Antonio Conte och att han presenteras denna vecka. Mer trovärdiga källor som The Guardian menar också att det är Antonio Conte som blir Chelseas nye manager. (Vilket inte hindrar andra från att skriva om vilka spelare Diego Simeone tar med sig till Chelsea när han kommer...). CSFC avvaktar men ser Conte som ett av de allra bästa tillgängliga namnen även om vi är lite oroade över rapporter om standarden på hans språkkunskaper.

Det är Antonio Conte för hela slanten denna vecka och vi har nu fått veta "allt" han kräver. Visserligen ska tydligen han och hans representanter träffa Chelsea senare idag men tidningarna vet redan alla hans krav. Radja Nainggolan ska komma, och dessutom nu Arturo Vidal och Antonio Candreva dessutom kräver han Walter Sabatini som sportchef i klubben. Vi kan bara avvakta och se men om Emenalo ersätts som sportsligt ansvarig kan vi bara hälsa en sådan förändring med glädje.
    Fast det är klart. Andra tidningar och medier vet att det egentligen är tre helt andra spelare som Conte kräver att få, vill ha, önskar sig (välj själva): Nämnligen Paul Pogba, Mauro Icardi (skandalspelaren som varit aktuell länge, liksom Pogba förstås) men de verkar vara överens om Nainggolan.

Roman påstås gett klartecken till 85m pund för att köpa Paul Pogba. Jag förstår fortfarande inte riktigt varför. Visst, en ung, oerhört duktig spelare men ändå...? Särskilt som väldigt lite tyder på att han är intresserad av Chelsea och allra minst ett Chelsea som inte spelar i CL. Men silly season pågår året runt numer och källorna är som de är.

Ryktena går om att Chelsea idag ska träffa Antonio Conte, eller åtminstone hans representanter i London för att diskutera att ta över managerstolen i Chelsea efter sommarens EM-fotboll. Det är inte en ideal situation med en manager som först måste koncentrera sig på en stor turnering men Italien är väl knappast storfavoriter att vinna även om de inte helt kan räknas bort. I vilket fall som innebär det att managern börjar jobbet lite väl sent, särskilt om det ska planeras in semestrar och sånt.
    Annars är Antonio Conte en manager som är intressant även om uppdraget lär bli ganska tufft med tanke på att Chelsea knappast spelar CL-fotboll med allt det innebär av svårigheter att attrahera spelare som verkligen kan förstärka laget. Det lär vara än mer uttryckliga krav på att få igenom unga spelare.
    Personligen är Conte ett intressantare namn än Allegri. Sampaoli är kanske lite mer osäkert då vi vet rätt lite om honom som manager. Diego Simeone som anses lett rejset om posten länge nu är inte toppnamnet för CSFC på grund av fotbollen som han spelar. Men alla är ju bra managers. Ändå är vår favorit- övertala Guus Hiddink att fortsätta ett år till. Han har spelarnas förtroende, han kan klubben, han kan balansera olika sidor både på spelar- och ledarsidan och ärligt talat, resultaten talar inte heller emot honom.
    Det viktiga är nog ändå att saken blir ordnad i tid och även om andra engagemang tar tid för den blivande managern så måste många förberedelser göras - som att fixa situationen med JT.
    En rätt intressant artikel att läsa om situationen >>

ONSDAG:
OM Conte blir manager för Chelsea tänker Chelsea försöka sno belgaren Radja Nainggolan framför nosen på United. Många om där.

Att Willian är Årets Spelare i Chelsea är det väl ingen som säger emot. Det innebär också att Chelsea har öppnat förhandlingar med den sympatiske brasilianaren om att förlänga hans kontrakt och ge honom en hyfsad lön. För spekulerade 120k i veckan i pund, även om det droppar pga brexit-diskussionen, är sannerligen en hyfsad lön även om det sägs att Hazard kan tjäna nästan det dubbla. Men så sägs det också massor i fotboll numer, och spelas boll mindre är man benägen att tycka ibland.

Såg en stund på Juventus igår och en sak var säker, Juan Cuadrado var aldrig i närheten av att spela den fotbollen han gjorde när han var i Chelsea. Underligt det där, hur kvalitet ibland absolut inte fungerar i en annan omgivning. Samtidigt är det ju det viktiga i fotbollen att få dem att fungera och Mourinho var aldrig nära att få Cuadrado att fungera. Men det finns ju så många sådana exempel. En annan fråga från den matchen är också hur Chelsea och Mourinho inte kunde/ville värva Douglas Costa i somras då denne verkligen ville till Chelsea...?! Ännu en av Mourinhos tveksamheter kring värvningar och försäljningar - som faktiskt ger mer minus till honom än plus genom åren trots någon jättesuccéer som Drogba.

TISDAG:
Igår var det Diego Simeone vars agent förhandlade med Chelsea. Idag basunerar Metro ut att det är klart med Antonio Conte.
    Vi avvaktar nog till skillnad från medierna med att utse Chelseas näste manager. CSFC vill fortfarande att Chelsea övertalar Guus Hiddink. Även om Conte inte är ett ointressant namn.

Däremot verkar Massimo Allegri som enligt medierna var helt klart för två veckor sedan att inte komma, för hans agent säger att det finns inte en chans. Vilket väl innebär att det fortfarande förhandlas på ett tidigt stadie.

MÅNDAG:
Lånerapporten >> Det har gått bra för flera Chelseaspelare som Hector och Piazon som såg till att Reading gick vidare i FA Cupen.

Mikel som vi en gång i tiden absolut uppfattade som en Mourinho-spelare säger det ganska rent ut; att spelarna är glada över att vara av med portugisen. Det finns säkert alternativa tolkningar att göra men ska vi döma av vad vi ser på plan och vad som sagts mer eller mindre öppet av flera nu är frågan och svaret nog att Mourinho hade inte klarat av att vända Chelseas säsong när han förlorade så många spelares förtroende. Läs mer i Guardian >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
STRAFFAR