csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12 Chelsea FC 26 sp 8 v 9 o 9 f 38 - 36 mål 33 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


15- 21 februari 2016

Nyheter v-7


SÖNDAG:
Absolut ingen drömlottning. Vi fick Everton borta i kvartsfinalen i FA Cupen. Det var inte snällt draget av Graeme Le Saux, men det kunde varit värre kanske.
    Övriga kvartsfinaler:
    Reading - Crystal Palace
    Arsenal/Hull - Watford
    Man U/Shrewsbury - West Ham
Intressant nog är Everton - Chelsea samma matchning som finalen 2009 som Guus Hiddink vann med Chelsea!
    Matcherna spelas 11-14 mars.

Ingen har ju direkt trott på honom men Pellegrini planerar enligt uppgift att spela hela fem U21-spelare i eftermiddag. Han säger att det är ingen riktig match och tankar den - om vi ska tro medierna. Vi får se om några timmar vilka som ev vilas, men en sak är ju ändå klar, City är rätt skadedrabbade just nu vilket självklart påverkar.
    Norrmannen Bersant Celina är en spelare som förväntas få starta. Den 19-årige mittfältaren med rötter i Kosovo rankas av City som inte ville låna ut honom i januari. City åker imorgon till Kiev för matchen som Pellegrini anser viktigare än dagens möte.

LÖRDAG:
Chelseaspelaren Michael Hector, som är utlånad till sin förra klubb Reading blev matchhjälte när Reading slog ut PL-laget West Bromwich ur FA Cupen.
    Han gjorde det avgörande andra målet och sedan kom också utlånade Lucas Piazon in och satte spiken i kistan, 3-1, på övertid.

Alla är inbjudna, att vara med och tävla om att designa The Stamford Bridge Gates vid nya stadionbygget. Så den som känner sig mogen kan lämna in ett förslag och kanske bli utvald att rita grindarna som kommer att inhägna arenan vid den planerade passagen mot järnvägslinjen. Läs mer på hemsidan >>

FREDAG:
JT missar även toppmötet i FA Cupen mot Manchester City. Nu skötte sig backlinjen utmärkt mot PSG men hans ledarskap saknades, inte minst i andra halvlek då det mest verkade som Chelsea gjorde vad de tyvärr brukar göra, försökte spela på resultatet som stod istället för att vinna matchen.
    Hiddink erkände på presskonferensen idag att han har pratat med Eden Hazard om att det är dags att visa vad han går för. Vi får innerligt hoppas han lyssnar för tålamodet börjar tryta och ursäkterna håller inte längre alls. Kanske borde han bänkas, men troligt är att Hazard får chansen från start på söndag.

Gary Cahill och Willian togs ut i CL-laget för veckan. Trapp som räddade PSG, inte minst när Costa nästan gjorde mål två gånger fick målvaktsplatsen. CSFC såg inte Rüdigers match man han måste varit otroligt bra om han petade César Azpilicueta.

Pellegrini har redan sagt han kommer att spela juniorer och ett svagare lag mot Chelsea. Ingen tror dock på honom, även om de har en bortamatch mot Dynamo Kiev på onsdag i CL.
    De blir dock ändå ett svagare City än det vi mötte i höstas. Detta då de är ordentligt skadeförsvagade och förmodligen också vill vila viktiga spelare (om de kan specifikt Aguero och Kompany). Skadade är de Bruyne, Delph, Nasri, Navas och Sagna. Det finns också frågetecken kring Mangala och Bony.
    Chelsea saknar förmodligen fortfarande Falcao, möjligen Terry, definitivt Zouma. Om Pato kommer att vara med i truppen återstår att se, vi får veta mer efter presskonferensen i eftermiddag.

TORSDAG:
Målvakten Mitchell Beeneys lån till Newport har förlängts till mitten av april.

Damlaget piskade minsann PSG. De slutade inte spela fotboll för att bevaka ett resultat i andra utan matchen slutade 5-1 till Chelsea. Träningsmatch visserligen men ändå då PSG är mitt uppe i sin säsong och Chelsea inte börjat sin. Målgörare:
Millie Bright, Fran Kirby (2), Gemma Davison och Karen Carney.

Damlaget har också befordrat två spelare från ungdomsakademin; Laura Rafferty och Jenna Legg som fått sina första proffskontrakt.

U21 vann lätt mot Norwich i sin liga. 5-0 slutade det. Målgörare: Mitchell 4; Houghton 12; Palmer 57; Conroy 69; Tomori 82

ONSDAG:
Chelsea U21 spelar ju semifinal i Premier League International Cup, mot PSV Eindhoven. Det kommer att ske 3 mars.

Känner fortfarande stor besvikelse över hur Chelsea vek ned sig i andra halvlek igår, vi hade dock tur att skadan inte blev värre än den blev.
      Beröm dock för första halvlek om vi bortser från en viss helt onödig frispark som kostade.
    Däremot kvarstår nog känslan att Eden Hazard har gjort sitt i Chelsea, han verkar inte ens intresserad längre men om han trodde PSG ska bli intresserade av vad de såg igår blir han nog besviken. Faktum är att han börjar se ut som om han är osäljbar, särskilt till det pris han borde gå för.

TISDAG:
Stor match, oerhört viktig match (även om det blir en retur) mot det lag vi lottats mot de senaste åren. Det verkar som våra play-offlottningar i Champions League alltid följer ett mönster. Först var det Liverpool vi skulle spela mot gång på gång, sedan Barcelona och nu PSG.
    Och vi ska möta dem med den sämsta säsongen på oerhört länge i ryggen, med vårt ordinarie mittbackspar borta, med en Hazard som är långt från den spelare han var förra året (och om vi ska tro medierna, vilket vi inte gör, går ut och flirtar med våra motståndare innan match), med Matic som varit bra på sistone avstängd och med 1,5 anfallare. Diego Costa har näsan bruten och Loic Remy har inte spelat alls på länge.
    Nja, oddsen verkar inte direkt vara med oss även om PSG har sina problem - om än mindre. En spelare avstängd, ett par spelare knappt i matchform och bara en förlust på hela säsongen bakom sig. Ändå....
    Kanske är det just det läget som får mig att tro att Chelsea kan överraska ikväll. Och överraska ordentligt.
    Möjligen är det bara ett fans optimism och önskedrömmar - men det känns lite grann som om det är något i luften. Delvis känns det som underskattning (av Chelsea), delvis känns det som revanschlusta (hos Chelsea).
    Det kan och kommer kanske att sluta hur som helst ikväll men varför ska vi inte tro att Chelsea ska få ett resultat med oss hur mycket oddsen än är emot oss. Ryggen mot väggen och allt det där.
    TRUE BLUE

MÅNDAG:
BEKRÄFTAT: JT kommer inte att spela imorgon. Lite oväntat verkar som han stannar på Cobham istället för att resa med laget. Det överraskar och är inte likt John Terry. Men vi får väl se.

Både JT och Oscar tränade idag innan avresan till Paris och första mötet, tredje året i rad, mellan Chelsea och PSG.
    Dock han har inte rest med laget till Paris, vilket de flesta andra gjort, även Matic som inte får spela. Ingen anledning har getts men vi gissar att det handlar om att han ska få ytterligare rehab på Cobham först.

Den säsongsavgörande vecka 7 tjuvstartade med en viktig vinst och som de vann mot Newcastle i lördags. Det höjde allas optimism och mod. Negativt var att JT fick halta av och ännu har inget sagts om hur länge han blir borta. Förmodligen får vi veta mer om det i en presskonferens ikväll inför mötet med PSG.
    Det är ett dubbelmöte så allt avgörs ju inte imorgon. Men Chelsea behöver ju få med sig ett resultat för att drömmen ska leva vidare i tre veckor. Vinst vore en dröm, men vi är absolut inte favoriter som den här säsongen sett ut medan PSG är obesegrade i Ligue 1 (även om det säkert säger mer om ligan än om deras egentliga styrka). Ingen svensk förståstigpåare ger Chelsea en enda chans så inget vore väl härligare än att ge dem en riktigt näskläpp.
    Vi kan dock ta även en förlust om det bara är med uddamålet och Chelsea själva gör mål. Det ger ett hyfsat utgångsläge. Förra året åkte vi ut på bortamålsregeln, året innan var det de som gjorde det. Själv anser jag att Mourinhos fegtaktik att försöka stänga matchen räddade PSG förra året.
    Sedan kommer Manchester City på besök för en FA Cupmatch på söndag. Pellegrini är vansinnig över att matchen flyttades till söndag pga tv-sändning och för en gångs skulle kan man förstå det men då det bör fungera gynnsammare för oss så tackar vi istället. De har sin CL-match den veckan. Så Pellegrini har "hotat" med att spela ett b-lag mot oss i FA Cupen, vilket vi inte tror ett skvatt på. Särskilt inte nu när deras chans till ligatitel har krympt ordentligt genom förlusterna till spuds och Leicester förra veckan.
    Spännande vecka blir det. Och största njutningen av allt vore om Chelsea ville ge alla som avfärdar oss mot PSG en ordenligt näsbränna. CSFC tror det kan hända.

 

   
   

Rykten, notiser m m, v-7


LÖRDAG:
Chelsea lär intressera sig för Ajaxs senaste unga löfte, 19-årige mittfältaren Riechedly Bazoer.

Enligt skvallerpressen har Jorge Sampaoli förklarat sig intresserad av att ta över Chelsea som manager till sommaren. Därmed har han hamnat på short-list som aktuell manager. Vi lär få se, det är i alla fall ett intressant namn och mer spännande än en del andra som nämns.

FREDAG:
Nu är det inte en manager per vecka som är klar för Chelsea då sportmedierna idag går ut och säger att inte bara är Antonio Conte, Massimio Allegri, Diego Simeone klara, även Jorge Sampaoli är nu klar.
    Nästa vecka förväntar vi oss att Pellegrini är klar och framåt slutet av mars är säkert Mourinho tillbaka.
    Källkritik, självkritik, kolla fakta - begrepp vi fullständigt saknar i dagens sportjournalistik.

Eller blir det Avram Grant igen. Det finns faktiskt de som påstår det, även om den gällande uppfattningen är att han enbart fungerar som rådgivare... hmm, det ska varit han som övertalade Emenalo och Chelsea att köpa Baba Rahmna för övrigt. Grant känner ju spelaren som förbundskapten i Ghana.

Undrar ni varför namnen Edinson Cavani och Marco Reus anses aktuella för Chelsea i sommar? Jo, det beror på att i Spanien hävdar spanska påhittare att det är de två spelare som Simeone kräver att Roman köper åt honom när han bli manager. Det är inte om i Spanien, utan enbart när.

TORSDAG:
Även Harry Redknapp har en del att säga om Eden Hazards uppträdande och menar på att någon klubb (det finns två mer sannolika kandidater än andra) mot alla regler redan har övertygat Eden Hazard om att komma till dem och för att underlätta det antyds det att Hazard medvetet tankar sina ansträngningar i ett försök att först och främst bli släppt av Chelsea, i andra att få ned övergångssumman. Man vill inte gärna tro det går till så här, men det gör nog tyvärr det. Om det är sant att just Hazard gör det, det är mer tveksamt men CSFC tror Redknapp har helt rätt när han säger alla klubbar gör det.
    Det finns ju inga rimliga förklaringar längre till den säsong Eden Hazard gör. Vilket nu leder till allt vildare spekulationer och ingen Chelseafan har ju inte ställt sig själva frågan om hur Eden Hazard kan gå från att vara bäst i PL och en av världens bästa förra säsongen till en spelare som varken visar vilja eller intresse oavsett vilken manager som klubben har. Något konstigt är det.

Unitedlegendaren och inte alltid rumsrene Roy Keane har gått ut och lanserat en ordentlig attack på Eden Hazard som han ser som en bortskämd unge. Och ärligt talat, efter att till varje pris försvarat Hazard håller nu CSFC faktiskt med. Hans insats mot PSG blev med möda knappt godkänd och han ger onekligen intrycket av att han inte längre vill vara i Chelsea. Så just nu protesterar vi inte om Chelsea säljer Hazard pga hans bristande attityd och intresse - bara priset är det rätta. Läs mer >>

I tisdags gjorde han ett mycket bra mål så självklart måste ju Edinson Cavani nu kommer till Chelsea. Det är ju så fånarna på vissa sportredaktioner resonerar och mycket riktigt, nu kommer de ryktena som en flodvåg. Inte oväntat ledda av totalt oseriösa Metro. De menar på att Chelsea redan lagt upp en all-omfattande kontraktsförslag för denne.

Jorge Sampaoli har ännu inte pekats ut som klar manager för Chelsea och själv säger han att det bara är spekulation. Allt kring managerposten i Chelsea är bara spekulation, oavsett om många okunniga och ignoranta tycks ta det som sanningar.

ONSDAG:
Skvallret domineras av Diego Simeone och att han skulle vara klar för Chelsea. Det är absolut inte bekräftat och ännu är det bara en källa som alla påstår vet sanningen - det stoppar ju dock inte spekulationerna och att folk vet redan vilka som Simeone kommer att värva, behålla och sparka...

TISDAG:
Milan har fått ett bud på enorma 47m pund för Carlos Bacca och då de som vet menar att Chelsea och/eller Real Madrid vill köpa Bacca måste ju budet komma från dem. Fast Milan har inte bekräftat något.

Spanska rykten (OK Diario) och något som kallas Sport Bible (aldrig hört tals om tidigare) hävdar att Diego Simeone har sagt upp sig hos Atletico för att gå till Chelsea i sommar. Det tror vi när vi får det bekräftat. Dock, han står inte högst på vår önskelista, tyvärr är hans fotboll inte mycket roligare än Mourinhos och då kunde vi väl behållit Mourinho (förutom allt vid sidan om plan förstås).
    Självklart har det här ryktet växt under dagen då det plockats upp av alla oseriösa medier som finns.
    Det enda CSFC säkert vet är att det kommer att bli oerhört trångt på managerbänken i Chelsea då för två veckor sedan var Antonio Conte klar, förra veckan var Massimo Allegri klar och nu är Diego Simeone klar. Vi antar att nästa vecka blir det Pelle Grinig om Chelsea vinner på söndag, annars kommer han inte förrän om fjorton dagar och det blir Jorge Sampaolis vecka nästa gång. Och där ute väntar fler på att komma in och bli Chelsea managers. Vi kanske har fler managers, plus Emenalo som tror han är manager, än spelare nästa säsong.

CSFC tror på följande start XI:
Courtois - Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Baba - Mikel, Fabregas - Oscar, Willian, Hazard - Diego Costa
    Enda osäkra punkten är Oscar som kanske sparas för inhopp pga skadan och att man vill ha Pedros speed. Däremot kommer vi att se en del ovana namn på bänken där jag tror Miazga dyker upp och en del unga spelare.
   Det är nog det absolut troligaste laget men som sagt, Hiddink brukar inte vilja spela nyss skadade spelare från start så jag blir inte förvånad om Pedro startar istället för Oscar. Och Pedro hade ju stor succé i helgen.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

En läsvärd artikel om John Terry och även rent allmänt om vad man kan kalla klubblegendarer. Läs mer >> Det är inte bara att byta ut som man byter bil eller skor, den sortens spelare står för så mycket mer vilket många klubbledningar tydligen har väldigt svårt att fatta. Som Chelseas.

Varning. Det sprids just nu artiklar som påstås handla om saker Eden Hazard ska ha sagt till tidningen Le Parisien - det är ytterst tveksamt om det är korrekta citat, så om ni vill tro på det och att Eden Hazard flaggar för en flytt till PSG eller Real Madrid får ni tro på det om ni vill. CSFC tror inte Eden Hazard spelar för PSG någonsin, vad det gäller Real Madrid är det mer osäkert. Men allt är ju en prisfråga.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!