csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12 Chelsea FC 26 sp 8 v 9 o 9 f 38 - 36 mål 33 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo


8 - 14 februari 2016

Nyheter v-6


SÖNDAG:
PSG har drabbats av en ordentlig skandal internt och tvingats stänga av en av sina egna spelare, Serge Aurier på obestämd tid. Han har sagt dumma saker i ett social media, Periscope, om Blanc, Z och några till och klubben har stängt av honom. PSG genrepade också med en del spelare vilade mot Lille igår och buades ut när de bara fick 0-0.
    Blanc lär redan sagt att varken Verratti (tack för det) eller Pastore lär spela mot Chelsea. Detta trots att de spelade delar av matchen igår efter skador. Har vi tur är inte heller Lavezzi som haft en ovana att göra mål på oss med. Han lär fortfarande vara aktuell för en övergång till någon kinesisk klubb. Z vilades igår för att vara fräsch men ärligt talat, trots att vi spelat mycket mot PSG de senaste åren så är det ju inte Zlatan som oroat oss mest.

Buden om vilken sorts skada JT fick igår är många, kommentatorn trodde det var en huvudskada, engelska tidningar gick först ut med att det var en knäskada men det verkar vara en knäsena (hamstring) och sådana kan ju vara knepiga. Terry undersöks idag.
    Hiddink har också sagt att Chelsea kommer inte att riskera JT, så det verkar som vi har stora problem med försvaret inför tisdagens match med båda förstavalen som mittbackar borta.

LÖRDAG:
Chelsea får inte släppa Guus Hiddink (eller JT). Människan kan tydligen knappt förlora när han är manager för Chelsea. (En enda förlust på två sejourer även om de inte varit jättelång). En så skön match ikväll.

Chelsea är fortfarande obesegrade sedan Mourinho försvann. Något säger det säkert.

Väldigt viktig seger och att den var så övertygande efter stundtals underbart spel gjorde den till ett perfekt genrep inför den här viktiga veckan. 5-1 på Newcastle hade bara två negativa saker; JTs skada och att de inte fick hålla nollan.

Manchester United är ett underligt lag. De spelade så bra mot Chelsea och vann nästan (vilket hade varit orättvist visserligen men ändå), sedan möter de bottenlaget Sunderland och spelar inte alls bra och förlorar. Ytterligare en spik i Louis van Gaals kista antar vi, vilket Mourinho njuter av. Mourinho som i veckan noggrant spred ryktet att han i princip var klar för Man United som manager till sommaren. Nu kanske det blir tidigare än så.
    Det är tyvärr inte oväntat men kommer aldrig att kännas rätt att se Mourinho på deras bänk.
    Men det är onekligen fascinerande att se alla dessa Unitedsupportrar som inte nog kunde hata oss och Mourinho tidigare och som nu hyllar honom som en frälsare. Däremot har vi nog svårare att tro på Mourinhos nya utspel om att han nu är The Humble One, för den tigern lär knappast ändra sina ränder. En fantastisk manager, i tre år i en klubb, men oj allt annat han för med sig... Lite svårt är det allt att tro att han kommer att passa in i United, med sina konflikter och sin vägran att använda ungdomar (särskilt som Uniteds akademi snarast måste beskrivas som en katastrof just nu) - United har alltid ansett sig vara bättre än alla andra och alltid satt en ära i att föra fram sina egna ungdomar. Just där verkar det vara en omöjlig kombination. Men deras längtan efter framgång igen gör dem uppenbart blinda för baksidorna.
    Mourinhos shoppinglista i sommar lär vara oerhört lång, men trots rekordvinsten som United redovisade i veckan sägs det att det finns inte så stora resurser att köpa spelare som vi tror då ägarna Glazers också tömmer kassan för dem....

Chelsea U18 möter härnäst Reading hemma i FA Youth Cup den 27 februari. Vinst där och vi möter antingen Blackburn eller Luton i dubbla semifinalmötet.

U18-laget vann för andra året Under-18 Premier League South genom att slå Arsenal med 3-1. Och de gjorde det med ett lag som var nästan helt utbytt från FA Cup Youth-matchen i onsdags mot Wimbledon. Det är en otrolig akademi Chelsea har och ändå får vi inte fram några a-lagsspelare...
    Vi måste faktiskt inse fakta nu och skylla på de managers vi har haft de senaste åren som vägrar släppa fram ungdomarna och ge dem de chanser och våga låta dem misslyckas innan de lyckas. Ingen kan sägas vara bättre än de andra i detta för trots stora ord från flera av dessa managers får inte ungdomarna chansen utan spelare som Djilobodji köps in istället för att lite orättvist göra honom till ansikte för Chelseas, Emenalos och dessa managers misslyckanden.
      Målgörare mot Arsenal var: Christie-Davies 76; St Clair 83; Dasilva 86 (lillebror Cole Dasilva och inte Jay som var bäst på plan i onsdags).

FREDAG:
Diego Costa är skadad.
      Han bröt näsan i en olyckshändelse på träningen igår.
      Räcker det verkligen inte med näs- och käkbensskador för Chelsea i år. Azpi och Matic och nu Costa och Gary Cahill. Tidigare även Demba Ba och Cesc Fabregas.
      Det avgörs precis innan match imorgon om Diego kan spela, vi kan bara hålla tummarna för Chelsea i år vimlar inte direkt av målskyttar.
      Media hävdar till skillnad från officiella sajten att Diego kommer att spela med mask imorgon, enligt dem är det Guss Hiddinks budskap.
    Pato är inte i matchform ännu, och kommer inte att vara med i truppen imorgon.

inget lag har tagit fler poäng från Chelsea de senaste fem säsongerna än Newcastle. Klart värt att hålla i minnet inför morgondagens match. En match som absolut inte får förloras, faktum är att vi har inte råd med en ny oavgjord match heller. Så den här matchen är långt viktigare och tuffare än vad vi kanske normalt hade trott.
    Sedan följer dessutom bortamatch mot PSG, där måste Chelsea få ett resultat som innebär minst ett mål framåt och helst inga alls bakåt. Upp på det väntar FA Cupen mot Manchester City och ingen tror väl Pelle Grinig tänker hålla sitt ord och spela b-laget i den matchen. Så det är en väldigt viktig vecka+ som väntar oss. Förmodligen helt avgörande för den här säsongen.

ONSDAG:
Falcao är fortfarande skadad och kan inte träna med laget så hans come-back är uppskjuten ännu längre. Det var mot Liverpool i oktober han senast var med Chelsea.

TISDAG:
U18 fortsatte sitt försvar av FA Youth-titeln i femte omgången mot AFC Wimbledon. De spelade på Chery Red Records Arena, en stadion som Chelsea är på väg att köpa för att göra om till hemmaplan för ungdoms- och damlagen. Wimbledon ska bygga nytt och säljer till Chelsea.
    Matchen var väldigt mycket Chelsea första halvtimmen men de gjorde bara ett mål efter en stökig situation. Vilket plötsligt ledde till att Wimbledon kom in i matchen efter halvtimmen och jämnade ut spelet och målen genom en kvittering. Abraham gjorde en jättemiss precis före halvtid. 1-1 (målgörare Tomori, 15, för Chelsea, Stripp, 35, för Wimbledon).
    Chelsea imponerade inte i andra heller till en början men fick till slut tag i matchen igen. Till stor del tack vare Jay Dasilva. Ändå dröjde det till 65e minuten innan inhopparen Jacob Maddox med en soloraid gör ledningsmålet. Han avgjorde också matchen med en snabb kontring där han blev helt ensam med målvakten. Det rann iväg lite orättvist för Wimbledon på slutet då Muhktar Ali vinklade in en frispark via stolpen på övertid.
   Chelsea var inte bra men det bättre laget, de hade dock stora problem med Wimbledons kämpaanda och fysiska spel.Heder åt dem som spelar betydligt längre ned i ungdomssystemet. Men slarv och oskärpa spelade roll. Chelseas bästa helt klart Jay Dasilva och Charlie Wakefield och Maddox's inhopp var onekligen lyckat med två mål. Slutresultat. 1-4. FA Youth Cup >>
    Chelsea klart för kvartsfinal.

MÅNDAG:
Sämsta möjliga nyhet tyvärr. Kurt Zouma som petat Gary Cahill och växt enormt som försvarare under säsongen och senaste året fick en korsbandsskada och kommer att opereras inom 48 timmar. Han är borta resten av säsongen och kommer inte att vara tillbaka förrän till nästa säsong. Vi får hoppas Chelsea kan återkalla lånet av några av våra unga försvarare, som Andreas Christensen. För Chelsea måste ha back-up nu. Visst Ivanovic kan spela mittback, Azpilicueta kan ta hand om högerbacken och Baba få chansen. Men bakom dem finns bara Ola Aina just nu och han vägrar skriva nytt kontrakt och är aktuell för andra klubbar till sommaren. Chelsea köpte också Matt Miazga i januari men att han ska spela ser vi som osannolikt ändå.
    Zouma missar även EM förstås, vilket är ett hårt slag för både honom och Frankrike. Frågan är dock hur detta påverkar kontraktsfrågan för JT, då han nu behövs även vid starten av nästa säsong för de sex månader som klubben nämner kan lätt bli mer beroende på hur stor skadan är när de väl opererar.

Chelsea U21 möter PSV Eindhoven i semifinal i Premier League International Cup. Prel spelas matchen 16 mars.

Newcastle härnäst. Ett lag som storsatsade under januarifönstret och tog in flera spelare, varav Jonjo Shelvey kommit längst och bidragit. Svårbedömda men tyvärr också ett lag vi traditionellt har väldigt svårt mot, inte minst under Mourinho. Och det måste bli vinst. Något vi säger varje vecka nu, men det är obestridliga fakta.
    Sedan Mourinho lämnade är Chelsea obesegrade men har också tappat hela, närmast ofattbara ytterligare 12 poäng. Då smäller det där ordet obesegrade väldigt tunt.

Idag hoppas vi, kanske mot sunt förnuft med tanke på hur det såg ut, att nyheterna om Kurt Zouma är goda. Han riskerar faktiskt till och med att missa EM, och allt för en dålig landning. Ren och skär otur men det hjälper ju inte. (PS titta inte på bilderna som visar hur knät går åt fel håll, det gör ont att bara se).
    Zouma kunde gå själv med hjälp av kryckor och knästöd när han lämnade Stamford Bridge idag. Han ska genomgå magnetröntgen när svullnaden lägger sig, först då vet vi skadans art.


Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG:
Spanjorerna menar att Chelsea, liksom t ex City och flera andra, nu jagar Barcelonas Sergio Busquets. Som om vi inte har problem med film-rykten ändå.

Le10Sport är i farten igen. Enligt dem köper PSG Eden Hazard och robert Lewndowski sommar för 300m euros. Och då spelarrykten ofta är otroligt nationalistiska till sin karaktär de ju övertygade om att Hazard väljer dem, precis som spanjorerna är övertygade om att han väljer Real Madrid. CSFC är nog ganska övertygad om att han är kvar i Chelsea även nästa säsong. Liksom vi hoppas inkommande manager behåller JT som överbryggare och spelare i klubben.

Charly Musonda gör redan storsuccé i Real Betis. I sin andra match stod han för kvitteringen mot Deportivo. Den lille belgaren nickade in bollen.

Chelsea lär intressera sig för Soufian Boufal från Lille. En av årets succéspelare i Frankrike.

Även Gianluigi Donnarumma är intressant för Chelsea, men det lär han vara för massor av klubbar. Det är dock Chelseas egen Marco Amelia som avslöjar klubbens intresse för Milans unga målvakt som agenten Raiola redan värderar i hundratals miljoner.

LÖRDAG:
Le10Sport som man aldrig kan lita på påstår att Chelsea i somras lade ett bud om 33m pund på Marquinhos från PSG och tänker återkomma i sommar.

Diego Costa fick göra en ovälkommen utflykt till Italien för att få en ansiktsmask utprovad. Vi vet ännu inte om han kan spela ikväll, men oddsen är nog att han gör ett försök. Men lite konstigt känns det att sådana saker inte kan göras utan resor, särskilt som Kurt Zouma fick sitt korsband opererat, i Barcelona...

FREDAG:
Silly season är inte över. Tyvärr.
    Men nu handlar det bara om Kina. Igår Loic Remy till hemlig kinesisk klubb.
    Idag är det Radamel Falcao som ska köpas av den kinesiska ligan likt MLS köper spelare som de sedan själva placerar i de klubbar de tycker spelarna ska spela i. Sport är inte sport i USA om någon till äventyrs tror det, det är enbart business. Och tydligen tänker Kina använda samma modell om de här ryktena är sanna.
    I vilket fall som, det är Monaco som äger Falcao och Chelsea lär knappast ställa sig i vägen om Monaco vill avbryta lånet för att sälja Falcao så på sätt och vis rör inte affären Chelsea, även om det självklart påverkar truppen. Falcao är dock inte med i Chelseas CL-trupp så det kan enbart påverka ligaspel.

TORSDAG:
Fortfarande mycket rykten om Loic Remy till Kina. Klubb okänd men ett bud om 14m sägs ha kommit till Chelsea. Vi får väl se, det beror nog en del på Pato också. Kinesiska fönstret är i alla fall öppet månaden ut så fler rykten att vänta.
    Om inte väntas Loic Remy vara med i truppen mot Newcastle på lördag då han är skadefri nu.
    Ryktet om Remy till Kina och att Chelsea antagit budet är mycket starkt och repeteras nästan överallt. CSFC tror klubben är Hebei men det är vi tydligen de enda som vågar gissa.

Och Diego Simeone har tydligen börjat ta engelska-lektioner fast gårdagens ointressanta rykte sa att Roman nu inte är intresserad av honom pga hans fotbollsfilosofi är ännu mer defensiv än Mourinhos.
    Annars är det Allegri som är namnet på allas (italienska) läppar. Detta trots att han själv avfärdar ryktet.


ONSDAG:

Bland det dummaste vi någonsin hört. Eden Hazard säljs till Real Madrid i sommar. Inget nytt där, det har medierna bestämt sig för sedan länge. Men Roman ska ha sänkt priset till 20m pund. Vilket är vad en totalt oerfaren kille som gjort tio mål i en liten liga kostar idag. Självklart kommer idiotryktet från Spanien.

Daily Mail däremot hävdar att Hazard stannar i Chelsea, om inte Real Madrid köper honom... Han går i vilket fall som inte till PSG.

Är ni redo för en ny Neymar? I så fall heter han Gabriel Barbosa från Santos. Är 19 år gammal och kommer till Chelsea i sommar. Eller Arsenal eller någon annan klubb...

José Mourinho ska vara klar redan för Man United till sommaren det är vad han lär ha berättat för sina vänner. Inte oväntat men det kommer inte att bli roligt att se honom där, fast uppträder han som han gjorde den här säsongen lär han knappast bli mer något år där heller. Och Zlatanisterna i Sverige är därmed övertygade om att Z därmed går till Manure i sommar. Vilka drömvärldar en del fotbollsfans skapar sig själva.

Premier League byter logotyp och självklart väcker det kreatörerna på internet. Se själva och inse att de har inte gjort världens bästa jobb med den nya logon. Men logos ska bytas så fort man anställer en ny ansvarig eller i det här fallet gör sig av med en sponsor. Se själva >> eller de här >>

TISDAG:
Mönchengladbach vill, Chelsea vill inte. Det är det senaste om Andreas Christensen. Tyskarna vill alltså göra hans tvåårslån permanent och Chelsea har inga planer på att förhandla om det. Snarare börjar det ligga i planerna att Chelsea tar tillbaka Christensen redan i sommar (synd att det inte går just nu när Zouma försvann). Dansken har också ett femårskontrakt med Chelsea som skrevs innan han lånades ut.
    Det råder dock osäkerhet om Emenalo hade hjärna nog att se till att det fanns en återkallelseklausul i Christensens lån ens till sommaren även om CSFC tror det var 1+1 årslån det handlade om. Om inte är det banne mig tjänstefel att låna ut spelare utan sådana.
    Christensen jagas också, liksom Ola Aina, av andra klubbar i PLs toppskikt, som City, United och Liverpool. Arsenal lär visat intresse för den snart kontraktslöse Aina också.

Efter Zoumas skada sägs det nu att PSG försöker stoppa en flytt för Ezequiel Lavezzi till Kina till efter matchen då de vill ha hans speed i anfallet mot det förväntade trögare Chelseaförsvaret. Kinas fönster är öppet hela månaden så det är faktiskt ett möjligt scenario.

Antoine Griezmann har länge varit en önskevärvning för CSFC. Nu antyder han att han skulle kunna tänka sig lämna Spanien enbart för Premier League. Det är långt därifrån till att han kommer till Chelsea, särskilt som lag med än mer pengar och med möjlighet att erbjuda CL-spel är intresserade. Plus det lilla faktum att Atletico ska gå med på att släppa honom.

Paul Clement, assistant till bl a Ancelotti i Chelsea, PSG och Real Madrid har fått sparken som manager för Derby efter sju matcher utan vinst.

MÅNDAG:
Fler och fler, det är nog bara Arsenal-Keown som inte säger det, går ut och förklarar att de kan inte för sitt liv förstå Chelseas behandling av John Terry. Ännu mindre när den sätts i relation till Ivanovic som inte var utspelad av Martial men som visade att Chelsea lär få problem mot PSG om Zouma (som väntat) är borta då varken Iva, Cahill eller JT kan beskrivas som kvicka försvarare. En svaghet ingen manager kan missa när de tar ut sitt lag mot Chelsea framöver. En mindre kvick försvarare går alltid att spela om det finns en eller två som hänger med, men tre....
    Frågan var dock hur Chelsea behandlar sina legendarer, de körde ut Lampard som hamnade i City, Drogba åkte ut två gånger när Emenalo och anhang visade att de inte ville satsa på honom (han kom tillbaka en gång också därför Mourinho förstod hur viktig han var även om han inte spelade varje match). Till detta kommer förstås att spelare kan spela bra allt högre upp i åldrarna och det faktum att nästan ingen spelare verkar förstå när det är dags att ställa skorna på hyllan - men när den punkten kommer måste en klubb titta på andra saker, som vem är kulturbärare i klubben, hur mycket betyder deras ledaregenskaper och deras röster i omklädningsrummet och just ser vi inte direkt den sortens ledare bakom JT som är den siste, oavsett vad en del tror om Ivanovic i den rollen som kapten.
    Internt inom klubben (läs Emenalo) muttras det om att JT var illojal som gick ut när han gjorde och meddelade att han inte får nytt kontrakt. Sånt är rent skitsnack, även om Keown stödjer det. Det är inte en spelare som gett allt för sin fotbollsklubb sedan han var en knatte som ska visa lojalitet på det sättet, det är klubben som ska visa lojalitet mot sina stora spelare. JT har sedan dess varje minut han spelar visat var hans lojalitet ligger och han var åter bäste försvarare mot United.

Mer om att Borussia Mönchengladbach vill köpa Christensen, som gjorde stor succé i helgen. Vi får hoppas Chelsea är smarta i sommar och låter managern avgöra istället för att låta Emenalo ha något att säga om detta.

Hiddink antyder att Patos väg till matchform går så bra att det kan innebära en bänkplats till helgen. Vilket är dåliga nyheter för ungdomarna, men det är ju det mesta inom Chelsea.

Lånerapporten >>
    Andreas Christensen gjorde t ex två mål, mot Pay Djilobodjis Bremen. Christian Atsu gjorde debut, och mål. Samma för Marco van Ginkel.

Gael Kakuta, en gång världens mest lovande fotbollsspelare fortsätter sin klubbrundvandring som en annan med det lovande tillnamnet (Freddy Adu) och har nu bytt Sevilla mot Hebei Fortune i Kina.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!