csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
13 Chelsea FC 23 sp 7 v 7 o 9 f 32 - 34 mål 28 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
Tre saker Chelsea måste göra:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo

1 5 februari 2016

Nyheter v-5


TISDAG:
Inte officiellt med Pato lär ta Drogbas gamla nummer 11 och Matt Miazga får nummer 20.

OFFICIELLT
Marco van Ginkel byter lån från Stoke till PSV Eindhoven. Ett resultat av att Stoke gjort sin dyraste värvning någonsin och värvat Gianni Imbula, en spelare som i många fönster påstods skulle komma till Chelsea.

MÅNDAG:

Chelsea inte bara effektivt sparkade John Terry före matchen mot Arsenal. De hade inte hederligheten nog att göra det personligen utan det gick via hans agent, även om klubben sedan snabbt ställde upp och gav JT beskedet ansikte mot ansikte på JTs egen begäran. Nu framkommer det dessutom att Emenalo och hans fega ledning har försökt hindra JT att meddela detta utan ville att han skulle mörka beskedet tills Chelsea utsett en ny manager.
      Jag kommer alltid att älska klubben, men den här säsongen sätter den kärleken på väldigt svåra prov och det är verkligen en fråga om klubben inte behöver en ordentlig ansiktlyftning framförallt på ledarsidan innan vi ens diskuterar spelarsidan!


Dagens viktigaste reaktion är fortfarande att Chelseas ledning är idioter och värst av dem är tyvärr Emenalo. Att inte förlänga JTs kontrakt och använda hans ledaregenskaper och även honom som spelare är bland de dummaste Chelsea någonsin gjort, men tyvärr med Emenalo i ledningen är vi inte förvånade. Ingen förväntar sig att han ska spela varje match, eller ens en bråkdel av matcherna men alla som kan något och även de flesta andra inser ju hur viktig han är till exempel för Kurt Zoumas framsteg. Zouma och JT är och har hela säsongen varit ett mycket bättre mittbackspar än Zouma och Cahill. Och Zouma har utvecklats därefter.
   
Läs mer i förra veckans nyhetsplock >>

Sista dagen på silly season den här gången. Vi räknar inte med att någon mer kommer till Chelsea, men det kan bli någon eller några som lämnar. Kanske en försäljning (Remy) och några lån.

Guus Hiddink är fortfarande obesegrad som Chelseamanager. Chelsea är fortfarande obesegrade sedan Mourinho fick lämna.
    Ska vi döma av gårdagens match så börjar Chelsea också hitta form och en spelmodell som fungerar under Hiddink. Våra kreativa spelare ser lyckligare ut, spelar bättre och verkar onekligen trivas bättre än tidigare. Vi kan verkligen börja titta framåt.

Vilket behövs med tanke på vilken avgörande månad februari är för Chelsea den här säsongen. Den i särklass viktigaste månaden med mängder av tuffa och väldigt svåra matcher som måste vinnas och absolut inte får förloras.
    Chelsea har extremt tuffa matcher som avgör klubbens spel i Champions League mot PSG två gånger och i FA Cupen mot Manchester City. Chelsea kan gå vidare. Formen blir allt bättre och det finns ingen anledning att inte tro att Chelsea kan klara av de här lagen framöver.
    Därtill möter vi starka överraskningslaget Watford redan på onsdag. Manchester United som är ojämna, riktigt dåligt blandat med bättre hemma på söndag (en match vi ska vinna och spela för att vinna, inte som Mourinho valde att göra på Old Trafford spela för att inte förlora).
    Vi möter Newcastle som är svårbedömda men har förstärkt det här fönstret innan vi avslutar mot Southampton som också verkar hitta tillbaka till det lag som de egentligen är.
    Tuff månad, intressant månad och kanske en rent avgörande månad.


Rykten, notiser m m, v-5


TISDAG:
Så var det slut för den här gången, ett av de minst intressanta transferfönster som någonsin varit. Så skönt. På den positiva sidan är att vi nu slipper mer spekulation om Pep Guardiola för några år. Newcastle ser ut att varit mest aktiva och kanske bland dem som gjort bäst affärer av de som handlat. Några andra affärer kan säkert också bli intressanta när spelarna kommer in i det.
    Chelsea lånade Pato, smart gjort och då det enbart är ett lån tills vidare är vi mycket nyfikna på att se om han kan hitta tillbaka till den unge Pato. I så fall är det en strålande affär för Chelsea, särskilt om utköpsklausulen stämmer. (7m pund). Matt Miazga är helt klart för framtiden även om han nu kommer att få lära sig på träningarna från den bäste, John Terry och Gary Cahill. Men ärligt talat måste han ändå stå bakom Andreas Christensen, kanske Tomas Kalas och även Nathan Aké i någon slags turordning. Zouma betraktar vi idag som helt ordinarie så.
    Så låt oss återvända till fotbollen. Watford borta imorgon. Det blir inte lätt. Då tror jag United på söndag blir lättare, åtminstone om vi kan vinna i södra London först.

MÅNDAG:
Telegraph hävdar att Falcao är i Spanien för att prata med Atletico Madrid om att återvända dit. Det innebär att sista timmarna av silly season riskerar Chelsea förlora Remy till Leicester och Falcao till Atleti. Vilket lämnar klubben med bara en enda anfallare då Bamford är utlånad redan. Chelsea lär säkert därmed stoppa Remys övergång. Men det återstår flera timmar och rykten är en sak, och inte mycket att lita på just nu.
    Lite senare får vi av andra källor veta att detta inte oväntat är högst osannolikt, det kommer inte att hända. Falcao får se till att bli frisk först och försöka visa vad han går för.

JT har redan fått erbjudanden. Crystal Palace vill värva honom, vilket är högst osannollikt då JT sagt att han inte kommer att spela för en annan engelsk klubb. Hans gamle klubbkamrat Gianfranco Zola har bett sina klubbägare att erbjuda honom regnbågen och lite till för att spela för Zolas nuvarande klubb Al Arabi i Qatar.
    MLS är intresserade och stora erbjudanden lär komma från Kina. Det är tydligen bara Emenalo och Chelsea som inte inser hur värdefull John Terry är, både som spelare och ledare inom klubben. Förmodligen är Emenalo väldigt rädd för JTs inflytande och popularitet.

Stoke har köpt Imbula och vill därför korta Marco van Ginkels lån. Det gör att Chelsea i sista minuten försöker få en ny låneklubb till van Ginkel, och den klubb som lär vara mest intressant är PSV Eindhoven.

Lånerapporten >>

Vi kan nu avföra alla mediespekulationer om att en viss Pep Guardiola är aktuell som Chelseamanager. Manchester City har idag bekräftat att de sparkar Pellegrini (och vi vill inte att han ska komma till Chelsea...) och att Guardiola tar över från 1 juli. Ska bli otroligt roligt om City och Bayern går vidare i CL och lottas att spela mot varandra...
    Oroande är dock att Pelle Grinig nu dykt upp som favorit till att bli Chelsea näste manager. Lärde sig Emenalo och Chelsea inget alls när det utsåg Benitez till manager?

Fler kommentarer som anser att Chelsea slagit sina egna dumhetsrekord. Man kan bara hålla med >>

Det får gå som rykte men på morgonen framkommer det att Chelsea ändå öppnar för en helomvändning vad det gäller John Terry. De har struntat i Guus Hiddinks rekommendation om att ge JT ett nytt kontrakt men antyder nu genom en (okänd) talesman att om den nye managern vill ha kvar JT kan han komma att erbjudas ett nytt kontrakt.Snacka om en inbjudan med armbågen, han ska alltså sitta hemma och vänta med en oklar framtid tills Chelsa orkar landa en ny manager.
    Så gör klart med en ny manager, eller ännu hellre, behåll Guus Hiddink och ge JT kontraktet redan nu Chelsea!

CSFC är inte mycket för att ge sig in på sociala medier, men om vi vore skulle vi starta upprop kring tre saker hos Chelsea:
1 - behåll John Terry, med garanterad ledarskapsroll när spelarkarriären är över
2 - gör allt för att behålla Guus Hiddink
3 - gör allt för att göra oss av med Michael Emenalo

Fler som ifrågasätter Chelseas idioti kring JT. Vi lär få höra mer om detta. Martin Samuel, Daily Mails kanske mest respekterade skribent skriver detta >>

Atletico ska ha lagt bud om 35m pund för Diego Costa. De ska även ha lagt bud som inkluderar Jackson Martinez. Detta enligt spanska AS.
    Som tur är har Roman och Chelsea varit kloka för en gångs skull och vägrat ens diskutera det hela. Trots att Mourinhos polare Jorge Mendes är inblandad...

Läs gärna Ray Wilkins ord om John Terry, han är lika förbluffad över Chelsealedningens dumhet som nästan alla andra. >>

Förhoppningsvis har dock Jamie Redknapp rätt om att sista ordet om JT inte är sagt inför nästa säsong, fast med Michael Emenalo som ledare i klubben kan man inte tro det. Läs här >>

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!