31 januari 2016

CSFCs spelarbetyg   FA Cupen omg 4

      Milton Keynes Dons  v   CHELSEA  1 - 5     (1-3)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016  (FA>)

MK Dons start-XI

Martin; Spence, McFadzean, Walsh, Lewington (k); Potter, Forster-Caskey; Carruthers, Hall, Murphy; Bowditch.

avb: Cropper, Hodson, Kay, Church, Powell, Williams, Maynard

 

CHELSEAS INSATS
7+

På tok för många missade jättechanser och motståndarnas försvarsspel var riktigt dåligt (särskilt i första) men också väldigt bra och fint spel många gånger av Chelsea som närmar sig form.
    Fotbollsunderhållning (om man håller på Chelsea och inte MK Dons) större delen av matchen.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Lurad av Matic på målet som blev omöjligt. Annars bara långskott som gick över. 6+
Branislav Ivanovic Veteranerna där bak hade en lugn eftermiddag. Solid insats men har man inte mer att göra blir betyget ändå inte högt. 6+
Gary Cahill Inte direkt hans jobbigaste match i Chelsea. Se även ovan. 6
John Terry* Tog ett onödigt kort, annars inte mycket att göra. Se även ovan. 6
Baba Rahman Flera fina räder djupt ned, mer offensivt spel än defensivt. 6+
Nemanja Matic Var till stor hjälp vid Dons mål, men vad kan en spelare göra i ett sådant läge när skottet tar så illa ... Olyckligt. 6+
Ruben Loftus-Cheek Prövade många positioner och bidrog och fick själv pröva utan att få till det. Assist till andra målet. 6+
Oscar Två missade lägen och satte sedan det tredje som kanske ändå var svårast. Var inbland i mycket redan innan dess. Och mycket efter det. Mycket skickligt andra mål. Och kanske ännu härligare tredje. Kan ju bara bli toppbetyg trots missade lägen (och ett stulet läge). 8+
Cesc Fabregas Gjorde lite som han ville på mitten och ändå kändes han lite anonym, kanske beroende på motståndet. 8-
Eden Hazard Oerhört spelsugen verkade det, initiativtagare och upphovsman till det mesta framåt. Missade ett friläge genom att välja skott före fint. Fick äntligen göra mål. F ö hans 50:e. 8
Diego Costa Orsakade nästan panik i Dons försvar redan från start. Missade flera fina chanser tidigt och förstörde för Oscar också! ;) 7+
---    
Bertrand Traoré In för Costa. 57. Målgörare och bra inhopp. Kallt inplacerat mål på Hazards upplägg. Jobbade hårt i vad som ändå är en ovanlig roll, längst fram. 7-
Willian In för Oscar. 64 Ett ganska anonymt inhopp, men det var väl mest för att hålla honom varm. 6
Pedro In för Hazard. 64. Se ovan. 6
CHELSEAS BÄNK

Begovic, Azpilicueta, Zouma, Mikel, Willian, Pedro, Traoré

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager GUUS HIDDINKS INSATS

BETYG

Ännu en stark laguppställning för cupen. Men varför Kenedy inte får vara med på bänken undrar vi. Det verkar som om Hiddink inte delar vår uppfattning om den unge brasilianaren trots fina inhopp.
    Stundtals härligt spel och det är ingen tvekan om att Hiddink får ut det bästa av Fabregas och Costa till skillnad från Mourinho, för att inte tala om Oscar. Tog av Costa tidigt för att pröva Traoré som ren anfallare. Något han hade antytt före match.

7+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Oscar

 

KORT OM MATCHEN

Chelsea vilar Zouma, Azpi, Mikel och Willian. Det är dock bara Loftus-Cheek av de unga spelarna som får chansen från start. Hazard startar för första gången på länge.
Det är en tung uppställning mot ett bottenlag i Championsship, och även bänken tyder på allra största allvar från Hiddinks sida. Vi saknar framförallt Kenedy där.

Öppet mål för Costa men målvakten hinner på något sätt dit. Underbart anfall dock. 3 Dock, Costa borde nog satt den. Perfekt anfall och boll till honom. Hazard drog upp det, Oscar hittade Costa. Och som sagt, det borde varit mål trots målvaktens heroiska insats.
    Hazard lägger upp för Oscar som gör ännu sämre ifrån sig än Costa. En bra bit utanför i närmast öppet läge. Skärpning nu Chelsea. 6 Helt enkelt en jättemiss.
    Loftus-Cheek som spelat närmast högerytter har varit aktiv, Hazard legat bakom de två enorma målchanserna. Bra inledning onekligen, trots missarna.
    Dons får ett rätt billig frispark framför halvcirkeln. 8
    Petning och skott i muren men de får behålla bollen till den rinner ut för Dons. 9
    Bra anfall igen av Chelsea styrt av Hazard. Leder till en hörna när Baba söker inlägg. Hörnan leder till en vändning av Iva som skjuter på Martin. 12 Var tredje minut har Chelsea haft en bra chans.
    Åter borde Chelsea tagit ledningen. Oscar ännu en gång utanför, om än i sämre läge med många spelare framför mål. En lite rörig situation med Costa och Hazard utan att få till riktigt bra läge men Dons har problem med sitt försvarsspel mot de två. Hazard ser riktigt spelsugen ut, och han behöver verkligen göra mål även om han hittills varit mest osjälvisk.
    Dålig frispark från långt håll av Fab, når aldrig fram. 15
    Dons tappar bolll, Costa stjäl den och lägger upp för Oscar som inte kan missa en tredje gång. Trots att han får sträcka sig ordentligt för att nå bollen. En riktig tavla av Dons vänsterback. 16 Av Oscars chanser var ändå den här kanske svårast visar reprisen då det var en spelare på linjen och Oscar fick slänga sig fram för att nå bollen och vinkla den förbi spelaren.
    Loftus-Cheek får rakt fram mot mål men skjuter för rakt på målvakten. 17 Tre mot två, borde gjort bättre där.
    Baba försöker ned mot linjen men får bollen för långt ifrån sig. 20
    MK Dons kvitterar med en slumpboll som studsar upp och över Courtois. Det är Matic som är olycklig och närmast klackar in bollen. Potter får målet men utan Matics hjälp hade det aldrig blivit mål. 22. Inte direkt rättvist men en läxa till Chelsea att sätta sina chanser, för vad som helst kan ju bli mål.
   Loftus-Cheek får två möjligheter, första blockeras och det andra från liggande position lätt för målvakten. 23
    Friläge för Hazard som skjuter istället för att finta bort målvakten. Martin tippar bollen i stolpen och returen studsar på Hazard till målvakten. 25. Hazard får helt enkelt inte till det framför mål. Borde valt annat avslut men ändå.... stackars Haz.
    Baba lägger in bollen och Costa kastar sig fram framför Oscar och stöter bollen utanför, svårare än att göra mål. Oscar hade aldrig missat om Costa låtit bli bollen. 26. De två kan bara sitta på marken och skratta åt det hela.
    Hur det bara kan stå 1-1 vid halvtimmen tillhör cupens stora mystiska legender. Chelsea borde lett med 5-1 eller något sådant. Och Dons mål var så nära självmål det går att komma utan att själv skjuta.
   Härligt pass av Fabregas till Costa som går för djupt och blir av med bollen. Offside på hörnan. 29
    JT varnas vid en sen onödig tackling. 30
    Dons försöker lura Courtois vid frisparken men Courtois är med på det.
    Loftus-Cheek spelar fram Oscar som perfekt avväger skottet och sätter det otagbart för målvakten. Skickligt mål. 32
   Oscar skjuter från linjen men rätt lätt för Martin. 37
   Caskey skjuter men över. 40
   Loftus-Cheek bygger upp och Oscar skjuter, vilket såg lamt ut men gick bara decimetern utanför stolpen. 42
   Oscar gör en Hazard, går in från vänsterkanten och söker läge, söker läge och skjuter sedan otagbart. Underbart mål. 44. Hans första hat-trick. Då har han ändå missat två chanser, en dock tack vare att Costa förstörde för honom ;)
    Martin tar Ivas inspel. 45+1
    Oscars halvlek. Ändå inget äkta hat-trick som det heter, då touchen från Matic förstörde det för honom. (Äkta hat-trick= tre mål i samma halvlek utan att någon annan spelare gör mål emellan). Men Oscar och vi klagar inte. Men tänk, Costa stal ett 100% mål för honom och han missade också två bra chanser...!!! Vilken halvlek för Oscar som visar vad han går för nu när Mourinho är borta och han får mer frihet under Hiddink.

ANDRA
Robinson har en del att prata med sina spelare om, särskilt när det gäller det där med försvarsspel. Det har varit oerhört enkelt för Chelsea och det borde stått minst tre mål mer än vad det gör. Risk för avslagen andra halvlek. Men chans för Hiddink att testa spelare.
    Helt klart har MK Dons spelare fått ett ordentligt halvtidsnack och det är mer vilja och intensitet första minuterna av andra. Åstadkom mer samlat spel första fyra minuterna av andra än nästan hela första, då de ändå gjorde mål...
    Lång boll till Costa men Martin hinner vända och ta bollen, lite för lång boll alltså. 50
    Hazard och Oscar försöker hitta varandra men sista bollen är lite för lång för Hazard. 52
    Chelsea har börjat spela med mindre marginaler, vilket kanske är naturligt när man varit så överlägsna spelmässigt. Vi lär helt klart få se er spel för MK Dons i andra då Chelsea helt klart växlat ned lite. Men innan de börjar spela av matchen får vi hoppas på fler mål.
    Loftus-Cheek helmissar ett inlägg. Träffar stödjebenet. 54
    Hazard går ned i straffområdet, fälld av Potter. Moss väntade rätt länge innan han blåste. Reprisen visar knuff och spark på vaden. Straff. Hazard ska ta den, missade senast. Har faktiskt missat två straffar i år redan.
    Men den här sätter han och han gör mer som han brukade, avvaktar vart målvakten går och sätter den säkert åt andra hållet. Äntligen äntligen mål, i 31 matchen. 55 Snacka om att han behövde det målet även om det bara var en straff om vi får säga så.
    Diego Costa får vila, Bertrand Traoré får chansen att spela anfallare, något Hiddink antydde före matchen att han ville pröva. 57. Klokt att vila Costa även om vi gärna sett att han fått göra ett mål först.
    Bra skott strax över från Dons. 61 Tydligare touchade Courtois. Hörna. Som Baba lite tufft tränger ut. Inte jättelångt från att en domare hade kunnat ge straff men spelaren var lite för teatraliskt.
    Traoré gör sitt debutmål för Chelsea. Långt boll från backlinjen till Hazard som sätter boleln bakåt till Traoré som placerar in den otagbart. Nja, kanske inte otagbart men väldigt svårtagen visar reprisen. 62
    Oscar vilas, lite synd att han inte fick chansen att spela mer men det är tuff match i veckan och United nästa söndag. Så Hiddink vill vila spelare. Även Hazard går av. Willian och Pedro in. 64
    Tre Chelseaspelare offside. De vill åtminstone göra fler mål. 67
    Rapporter från England säger att Oscar ville ta straffen, han var onekligen het, men att JT bestämde att den vanlige straffläggaren skulle ta den. Trots sina missar tidigare i år (mot Maccabi och Stoke i cuperna, mot Stoke i straffläggning). Oscar ville väl revanschera sig för när han halkade mot Watford och vi bara fick oavgjort pga det.
    Matchen är slut - egentligen och det känns lite så. Dons försöker avsluta med hedern i behåll och Chelsea bryr sig väl inte så där jättemycket längre... vilket märks på att marginalerna blir mindre och mindre och försöken att göra något extra vanligare. Annars dryga tjugo kvar.
    Loftus-Cheek nära komma fri men dras ned och kort. Frispark just utanför straffområdet till höger. Willian är ju inne, men lite fel håll för honom. Ca 23 m. Försökte lägga den under muren men alla hoppade inte.
    Baba lurar försvaret och är inte offside, var det Fab som såg det? Baba generöst bakåt till Traoré som dock missar. Strax utanför. 78
    Caskey skjuter och touch såg det ut som, strax över. Nej, bara väldigt nära visar reprisen. 81
     Pedro söker lucka, skjuter rätt bra men det täcks. 82
    Inhopparen Powell skapar sig en lucka och Courtois tvingas till en räddning. Första? 84
    Chelsea går på autopilot nu känns det som. Hörna till MK Dons. Bort av Cahill.
    Willian får en smäll och går ned med smärtor över fotleden. 87 Reprisen visar att det inte var någon smäll utan ett felsteg tydligen. Willian går av. Chelsea slutför matchen med tio man.
    Nej, han återkom i spel efter en stund. Gjorde nog bara väldigt ont ett tag.

Trevlig match, ännu trevligare resultat. Även om det ärligt talat borde blivit fler mål.
Nu får vi hoppas på bra lottning inför femte omgången. MK Dons största publik någonsin, över 28 tusen åskådare.

Och Oscar får förstås behålla matchbollen som sig bör när man gör hat-trick.

Det blir betydligt tuffare på onsdag men sådana här matcher höjer nog stämningen inför allvaret också. Watford och sedan ojämna Man United nästa söndag.

 

DOMARTEAMETS INSATS: Jonathan Moss

BETYG

Förmodligen en av de mer lättdömda matcher han haft.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook