csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
13 Chelsea FC 23 sp 7 v 7 o 9 f 32 - 34 mål 28 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
18 - 24 januari 2016

Nyheter v-3


SÖNDAG:
Några trodde det var skenbensskadan, andra att det var hans eländiga lårmuskel men det var en smäll på knät som gjorde att Diego Costa tvingades gå ut. Vilket borde innebära att han är spelklar redan till nästa helg om Hiddink inte vilar honom mot MK Dons.

Vi har också fått klart besked nu om att Didier Drogba inte återvänder till Chelsea nu. Han fortsätter spela för Montreal Impact istället för en ledarroll i Chelsea. Men det dröjer nog inte länge innan både han och Frank Lampard dyker upp som ledare i Chelsea när de tröttnat på nordamerikansk fotboll.

Chelsea U18 med många orutinerade spelade 1-1 mot Swansea. Nartey gjorde målet.

Idag vill vi inte se våra mittbackar (läs Zouma) eller Ivanovic bli överspelade långt upp på plan. Vi vill inte se dem stöta upp mot mittlinjen för att där bli överspelade av Arsenals skickliga mittfält som de gjort så många gånger hittills den här säsongen. Vi vill inte se Ivanovic förlora boll i sista tredjedelen utan koncentrera sig på sitt riktiga jobb, att försvara. Vi vill inte se två-tre spelare bortglömda i straffområdet på fasta situationer, men vi vill se bättre hörnor och frisparkar än på sistone. Vi vill se ett tänt, aggressivt pressande Chelsea som vill visa stolthet och åtminstone antyda att årets resultat inte speglar klubbens eller spelarnas kvalitet. Vi vill se ett Chelsea som försöker och som faktiskt tror de ännu en gång kan slå Arsenal.
    Och gör de det, då får vi ta resultatet oavsett vilket det blir. Men om Chelsea spelar som delar av många matcher på sistone en hel match, då kan det faktiskt bli en riktigt trevlig söndag då vi sätter käppar i hjulet för våra grannar i norra London.

Intressanta och "roliga" resultat ännu en helg i Premier League (förutom några stycken förstås). Skulle söndagen också innebära överraskningar innebär det dock ändå inte något avancemang för Chelsea. Inte ens en vinst mot Arsenal lyfter oss från bottenskiktet, så udda är årets fotbollssäsong i England. Ändå en vinst är så viktig att vi knappt ens vågar drömma om den.

LÖRDAG:
Ska man tro engelska medier behöver Chelsea inte ens komma till Emirates på söndag för vi ska inte ha en chans. Så här nederlagstippade mot Arsenal har vi inte varit sedan seklet var nyfött. Desto roligare om Chelsea kan göra vad vi gjorde i höstas då, eller hur? Det kräver dock att det Chelsea som spelade slutdelen av matchen mot Everton (minus det otroligt usla försvarsspelet vid deras tredje mål) kommer ut och spelar 90+ minuter. Annars får de s k experterna rätt.

Chelsea har sparkat en steward/matchvärd som förolämpade Cesc Fabregas tidigare i höstas och gjorde anklagelser mot denne. Detta har kommit fram på sociala medier (skönt att de för en gångs skull gör nytta) under veckan. Bra av Chelsea att de sparkat ut honom, hoppas han också är förbjuden att ens beträda Stamford Bridge i framtiden. Antingen stöttar vi våra spelare eller börja håll på en annan klubb. Kritisera är en sak, förolämpa och hata en helt annan.

FREDAG:
U18 utklassade Manchester United på deras hemmaplan och är vidare i FA Youth Cup, där Chelsea också är regerande mästare. 5-1 slutade matchen. Målgörare: Ugbo 19; Abraham 45+2; Mount 68; Dasilva 85; Ali 87

Bra, Uefa har nu äntligen (när Platini som tur var är borta) bestämt sig för att använda målkameror i Champions League. Visst det drabbar kanske mindre lag ekonomiskt men där får Uefa hjälpa till men i slutspelet är det väldigt bra så vi slipper fler spökmål. Målkamerar ska också införas till EM för landslag i sommar.

OFFICIELLT.
Branislav Ivanovic har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. Nu får vi hoppas att han spelmässigt också gör sig förtjänt av det resten av säsongen, för hittills är vi väl inte övertygande om det.

Goda nyheter, både Eden Hazard och Diego Costa är spelklara till den så väldigt viktiga derbymatchen på söndag. Härligt även om Hazard är matchrostig.
    Däremot förvånar Hiddink storligen när han generöst nog påstår att Ivanovic är tillbaka i den form han haft tidigare. Det håller vi absolut inte med om.

Arsenal har inte vunnit mot Chelsea på åtta ligamatcher, och som vi vet hade Wenger aldrig slagit Mourinho i en tävlingsmatch (Community Shield räknas faktiskt inte). Men nu är Hiddink manager, och han är ju faktiskt obesegrad sedan han kom tillbaka, även om oagjort dominerar. Oavgjort är dock inte bra nog för något av lagen. Snarare ett misslyckande.

TORSDAG:

OFFICIELLT:
Papy Djilobodji har lånats ut till Werder Bremen för resten av säsongen. Han har spelat en enda minut. Vilket åter får oss att undra varför Chelsea (Mourinho?, Emenalo?) köpte honom?!

Matchen mot Liverpool har flyttats till söndagen 13 mars.

Tyvärr bara goda nyheter för Arsenal inför mötet med Chelsea enligt deras presskonferens idag. Özil är spelklar, Coquelin är i full träning och Wenger tror att Sanchez kan bli aktuell men det avgörs de närmaste två dagarna. Han antyder dock att det kan bli bänken från start då han vill vara försiktig med honom.
    En rolig not dock är att Petr Cechs nya målvaktshandskar har sänts till Chelsea som fått vidaresända dem till Arsenal. Tycker Chelsea skulle behållit dem till på måndag.

ONSDAG:
Manager Emma Hayes fortsätter sin linje att värva engelska talanger och beprövade engelska spelare. Nu är det en ung engelsk anfallare från Doncaster Belles som kommer. Hon har det passande namnet Bethany England och spelar i engelska U23-landslaget. 21 år gammal. England kommer att ha tröja nr 15.

TISDAG:
Dåliga nyheter (antar vi) är att Arsenal räknar med att både Alexis Sanchez och Mesut Özil blir spelklara till matchen på söndag. Vi får hoppas våra Diego Costa och Eden Hazard också blir det, för det är ju trevligare om båda lagen kan välja bland sina bästa spelare - och då blir ju en Chelseavinst ännu trevligare.

Chelsea möter MK Dons i nästa omgång av FA Cupen. Milton Keynes Dons, f d Wimbledon Dons, slog ut Norhthampton med 3-0 hemma och är de som är värdar för Chelsea i nästa omgång. Som lär visas på tv då det är en söndagsmatch. Får se om svensk tv hänger på eller om Viasat bara höjer priserna utan att visa fler cupmatcher. De visade ynka en enda igår kväll.

MÅNDAG:
Senaste om Diego Costa. Det var inte en fraktur så vi kan andas ut. Det handlar om vad som på engelska kallas "a bruised tibia", vilket inte riktigt täcks av den svenska översättningen blåmärken på skenbenet (nej tack google!). Så det finns nog chanser att Diego som just nu är Chelseas viktigaste spelare kan medverka på söndag.

Arsenal på söndag, det enda topplag Chelsea faktiskt slagit den här säsongen, inte för att vi har vunnit särskilt många matcher. Det blir tuffare nu. De har fått en stadga de aldrig haft tack vare att Roman släppte Petr Cech till dem, vilket gett dem ett klart bättre försvarsspel och självförtroende. Det är också borta.
    Spelar Chelsea som första timmen i lördags kan det bli storstryk. Spelar Chelsea som sista halvtimmen kan det bli vinst.
    Det känns som det är tre nycklar som är viktigare än alla andra denna vecka. En som Hiddink och spelarna verkligen kan påverka, två där vi är utelämnade åt händelser bortom vår kontroll.
    Påverkbart är att Chelsea måste få ordning på försvarsspelet. Särskilt det defensiva mittfältet. Försöket med Mikel och Matic var fiasko, som det varit alla gånger de två varit på plan samtidigt känns det som. Matic är långt från den spelare han var förra säsongen då han var en klippa och en nyckel. Mikel har varit något bättre om vi undantar matchen mot Scunthorpe där han var värdelös. Ingen av dem platsar just nu bland de 15 bästa defensiva mittfältarna i ligan. Vilket är väldigt oroande då det är en position Chelsea alltid varit starka, åtminstone de senaste tio-tolv åren.
    Genom att ingen just nu litar på den sk skölden pressar också backarna upp och går på tok för långt upp i plan och blir överspelade. Det var historien bakom målen i lördags. Och med tanke på att vi släppt till sensationellt många mål den här säsongen kan vi nog se det som en extremt oroande trend. Det måste Hiddink täppa till. Backarna får helt enkelt inte stöta upp förbi skölden oavsett hur illa den defensiva mitten sköter sig. Då blir de överspelade och med Arsenals mittfält är det då också kört. Barkley fick härja vilt i första halvlek i lördags. Arsenals mittfält är bättre. Chelsea måste hålla försvarslnjen båe längst bak och i skölden. Punkt slut.
    Eden Hazard behövs. Pedro är inte i form och hur mycket han än jobbar, springer och försöker öppna upp så hjälper det inte. Hazard behövs och tyvärr behövs en bra Hazard. Annars spela Kenedy från start. Vi får dock hoppas att Hazard är spelklar, spelsugen och visar lite självförtroende.
    Diego Costa skadades, skickades direkt till sjukhus i lördags. Vi vet ännu inte resultatet av röntgen. I absolut värsta fall kan han fått en fraktur på skenbenet. I bästa fall är han spelklar till på söndag. Utan Diego Costa förlorar Chelsea. Han är just nu Chelseas bäste spelare och framförallt är han den som drar igång laget, drar med sig de andra. Visst han spelar på gränsen, ibland över men just nu är han Chelseas viktigaste spelare. Särskilt som han också gör mål igen. Diego Costa är ett måste inför söndag.
    En vinst är ett måste annars får säsongen inrikta sig på en enda sak, klara oss kvar och hamna före Scousers i tabellen och ägna all kraft åt cuperna.
    Båda lagen kommer från dubbla oavgjorda matcher, Arsenals dock på bortaplan, så tre poäng är livsviktiga för båda lagen av olika skäl.


Rykten, notiser m m, v-3


SÖNDAG:
Noterbart idag. Mathieu Flamini hade ett fantastisk rekord. I 53 matcher han spelat för Arsenal på Emirates har han aldrig förlorat. Nu har han spelat 54 matcher och förlorat, dessutom var han den som missade matchens allra bästa chans.

Det finns faktiskt de, ser vi i media som ansåg att Arsenal borde vunnit och var det bättre laget trots utvisningen idag (och inte bara Whiner Wenger). Statistik säger inte allt, men ibland är det intressant. Så här är matchstatistiken från dagens match. Arsenals siffror först då de var hemmalag.
Mål: 0 - 1
Skott: 9 - 9
Skott på mål: 1 - 6
Passningar: 468 - 550
Korrekta passningar: 387 - 473
Hörnor: 6 - 7
Frisparkar: 14 - 13
Kort: gula 1/röda 1 - gula 3/röda 0
    Behöver vi verkligen diskutera om Chelseas seger var rättvis?


Det blir fler och fler kandidater till managerposten nästa år. Senast ut är en f d spelare, Didier Dechamps som ska lockas från EM-värdarna Frankrike till Chelsea.

Däremot verkar ev planer på Didier Drogba som ledare i klubben skrinläggas. Drogba ser ut att göra sitt sista år med Montreal Impact och förväntas komma till försäsongsträningen inom kort.

Christian Atsu lär bekräftat att han lånas ut till Levante. Dock inget officiellt ännu.

Bertrand Traoré ser ut att hamna i Marseille på lån, men först måste Chelsea få hans arbetstillstånd förnyat. Vilket förväntas ske i nästa vecka.

Nu är det Levante som är mest aktuellt som låneklubb för Christian Atsu. Bara han får speltid, det är det enda viktiga och att han trivs för hans utveckling har tyvärr stannat upp.

Vi kan lugnt konstatera att alla de transfers som medierna lovade bara var timmar bort förra veckan uppenbarligen ännu inte är aktuella nu när vi går in i sista veckan på Silly season. Vi kan bara hoppas att kommer det någon är det rätt spelare och inte någon panikvärvning eller konstiga värvningar a la Djilobodji eller av andra spelare som inte har någon reell chans att ta en plats i Chelseas startelva.

Blaskorna börjar nu back aom att Pato ska komma till Chelsea. Men ger sig gör de inte så de byter ut Pato mot Thiago Silva. En anfallare mot en försvarare, men bägge kommer ju från Brasilien. Ryktena kommer via Italien...
    Något som blaskan Expressen lyckas vända till att Chelsea försöker psyka PSG inför mötet i CL - högsta poäng för fantasi, inga poäng alls för journalistisk integritet eller trovärdighet.
    En vecka kvar!

LÖRDAG:
Inte oväntat har nu Ronald Koeman kommenterat ryktet om att han försöker påverka Hiddink att pusha för honom som ny Chelseamanager som "Sktisnack". Behöver vi påminna om vad sportsidor och det är för tid på året!

Massimo, Max, Allegri som media påstår är aktuell för Chelsea säger själv att han är Juventus tränare och tänker så förbli - vilket blaskor som Sportbladet tolkar som att han nobbar Chelsea som han aldrig någonsin har fåt en förfrågan eller förmodligen knappt ens diskuterats vara aktuell för. Tidningstjafs när det är som värst. Påhitt och sedan ytterligare påhitt om saker och ting som aldrig hänt och med största säkerhet aldrig på minsta sätt skulle ha hänt eller kommer att hända, och så undrar en del varför man hatar silly season och sportjournalister som tror det är något att bry sig om.

Vi tar med en hel del salt som vanligt så här års, men Mirror hävdar att Ronald Koeman försöker få Guus Hiddink att rekommendera honom som nästa Chelsea manager...

Ett lite väl vilt men väldigt roligt rykte säger att Hiddink funderar på att ha Charly Musonda med mot Arsenal efter flera mycket bra matcher på sistone. Det vore jätteroligt, särskilt om han också får speltid.

The Sun (som väl bara Expressen tror på) hävdar att fränsta kandidat till att ta över Chelsea nu är Juventus Massimi Allegri.

Chelsea lär intressera sig för en försvarare i Sparta Rotterdam. Men innan vi blir upphetsade, det är en spelare långt fram i tiden. För Rick van Drongelen är bara 16 år gammal men ett stort löfte just nu.

Alex Kiwomya har gått på korttidslån till Fleetwood, en månad.

Hiddink antyder att det bästa för Christian Atsu just nu är ett nytt lån, och det finns intresserade klubbar. Espanyol låter ju intressant, men egentligen är vilken klubb som helst intressant bara han får ordentligt med speltid för det behöver han mer än något just nu.

Daily Mail hävdar att Ramires kommer att säljas i det här fönstret. Men kan inte säga vart?! Ändå har det talats om Dortmund, vilket inte verkar aktuellt, Juventus, vilket inte verkar aktuellt eller PSG och Bayern vilket inte låter troligt. Varför gå från Chelseas bänk till deras?

FREDAG:
Svennis Shanghai SIPG vill köpa Mikel för 6m pund.

Källan är Daily Star och spanjorer så tro inte på det, och dessutom vore det fullständigt vansinne av Chelsea. Men enligt dessa "källor" är Atletico Madrids direktörer i London för att köpa Diego Costa och Pedor för sammanlagt 38m pund.
    Det är så dumt att man inte ens förstå hur någon kan komma på tanken att publicera det, men då de gjort det får vi tyvärr också redovisa det.
    Diego Costa är för ögonblicket Chelseas viktigaste spelare och kostade bara han 32m när han kom sommaren 2014. Därtill Pedro... som väl dock haft Cuadrado/Salah-svårt att anpassa sig...

Så annorlunda det kan vara; tidigare i år har vi fått rapport om rapport om att Nathaniel Chalobahs lån till Napoli inte fungerade. Nu hävdar Transfer Tavern att det är en jättesuccé (vi har inte följt så noga om Chalobah fått spela senaste månaden, men innan dess spelade han sällan och det talades om att avbryta lånet) och att Napoli vill köpa loss Chalobah permanent...

TORSDAG:
Alex Teixeira har varit aktuell för Chelsea hela hösten. Nu talas det om Pato istället fast de är helt olika spelartyper, Pato är knappast samma målgörare.
    Teixeira har gjort 67 mål på 67 146 matcher för Shaktar sedan 2010. Pato har sedan 2007 (han är rätt skadebenägen om vi säger så) gjort 206 matcher för tre olika klubbar och 79 mål. Det är ett målsnitt på 0,45 mot 0,34. Notera dock att Patos målproduktion var som högst 2007-2012.
    Nu försöker Liverpool "kidnappa" en eventuell övergång och har skickat representanter att prata med Teixeira. Shaktar vill tydligen ha 29m pund för sin stjärna. Liverpool bjuder under 25m.

Chelsea vill låna Pato med köpoption, men Corinthians vill sälja. Det är tydligen vad som håller affären öppen. Smart av Chelsea för nog känns det som en chansning med en så skadebenägen spelare för 7-8m pund på ett treårskontrakt....

Märkvärdigt tyst på ryktesfronten idag, hittills. Lite om samma saker som igår men annars tyst. Får se om det är lugnet före stormen. Men ärligt talat, det är inte mycket köpvärt till salu just nu om vi säger så.

ONSDAG:
Mirror drar ett nytt drag med att Chelsea ska köpa Ighalo från Watford. Lär inte hända.

Medierna är allt mer övertygade om att Alexandre Pato blir Chelseaspelare den här veckan. De hävdar att det är till 90% klart.
    Även de mer seriösa medierna säger nu att Pato blir Chelseaspelare. Dock har siffrorna sjunkit kraftigt. Tydligen ska Patos lönekrav gått ned, det lär handla om ett treårskontrakt, Corinthians ska sänkt priset från 12m till 7m pund och Chelsea är på väg att sälja Loic Remy till Spartak Moskva.
    Det börjar kännas som om det är substans i ryktet även om vi fortfarande ställer oss undrade till varför?!

Det påstås också att Ezequiel Lavezzis agent är i London idag för att diskutera med Chelsea, till Man Uniteds förargelse!

Metro bjuder på bilder och en virtuell tour över Chelseas nya arena. Allt är självklart inte klart om det blir bygge men det ser ju lovande ut då kommunen verkar vara med på planerna. Se här >>

Den möjligen aktuella managern (för Chelsea) Jorge Sampaoli har avgått som Chiles förbundskapten. CSFC tillhör dem som tycker det är ett mycket intressant namn, kanske för oss intressantare än Guardiola och Simeone även om vi tvivlar på att Chelsea FC tycker exakt likadant.

Falcao meddelar att han snart räknar med att vara skadefri igen. Vi får hoppas det för alla skador han har haft har ju inte gett honom en ärlig chans den här säsongen.

Valencias försvarsspelare Aymen Abdennour tillhör de som Chelsea lär titta på just nu.

Christian Atsu till Espanyol har det talats om, nu nämns även Pay Djilobodji (en av Chelseas allra mest mystiska värvningar någonsin) som lån till den baskiska klubben.
    Dock, andra som säger sig veta menar att Papy skriver på lån för Werder Bremen imorgon...

   

TISDAG:
Om det inte är tidningar som säljer Chelseaspelare åt oss är det för detta spelare som lägger sig i. David Luiz är en stor favorit men han ska hålla tyst om att gå ut och säga till Diego Costa att han ska komma till PSG.

Ska vi tro tidningarna blir Alexandre Pato klar innan matchen mot Arsenal. CSFC ställer sig fortfarande frågande till alla delar av den transfern och hoppas ryktet är fel.

Annars lär Chelsea intressera sig för Graziano Pellé nu när Saints köpt in Charlie Austin. Det undrar vi också.

Alex Teixeira höjer också insatser och talar i intervju efter intervju om Chelseas intresse, och sitt intresse för Chelsea. För CSFC en klart intressantare övergång än Pato och i en position vi har klart större behov.

Times, förr en mycket trovärdig tidning (men Murdoch äger den ju och trovärdigheten är snabbt på väg utför) hävdar att Dortmund och Chelsea diskuterar ett byte, Ilkay Gündögan för Ramires. Om det vore sant, då känns det nästan som en sen julafton. Men det är förmodligen inte alls sant så...

The Sun, en annan Murdochtidning som är en uttalad blaska, har sålt fem Chelseaspelare i sommar; det vill säga de hävdar att de kommer att lämna kontrakt eller inte kontrakt. För det vet minsann Sun. Det handlar om Eden Hazard, Diego Costa, Oscar och Thibaut Courtois samt ovanstående byte Ramires mot Gündögan. Vi lämnar det utan kommentar.<

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Hiddink har sagt att han kommer att rekommendera Chelsea att de ger John Terry ytterligare en kontraktsförlängning, och det är absolut bara att hålla med. Särskilt som klubben diskuterar att ge Ivanovic en. JT är klassen bättre än Ivanovic och just nu känns det mest som ivanovic får en kontraktsförslängning därför att klubben vill behålla hans ledaregenskaper framförallt utanför plan. För ärligt talat, är inte Ivanovic kanske säsongens största besvikelse om vi ser till spelet? (Även om konkurrensen är hård med tanke på Matics form och stundtals Hazards, även om jag nog inte tycker Hazard har varit riktigt så dålig som medierna vill få det till, han har dock inte hittat en lösning mot den tätare bevakning han fått i år).

Vad det gäller transfers nu i januari känns det fortfarande som om Chelsea ligger väldigt lågt med spelare både ut och in och vi förväntar oss inte att något särskilt händer den här veckan, kanske nästa.

Ryktena om Pato har inte lagt sig men känns ändå inte heta alls. Senaste är att Marina Granovskaia nu ska vara involverad, vilket hon är i alla transfers då det är hon som har det yttersta ansvaret....så varför skulle det vara en nyhet?!

Metro, vår favoritpåhittare i England, hävdar att Chelsea kan tänka sig låna ut Bertrand Traoré till Everton. Tveksamt med tanke på hur Everton misskött lån från Chelsea tidigare.

Och så har Mahrez-ryktena fått ben, det vill säga de har sprungit iväg och handlar inte längre om nu utan till sommaren.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!