csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 22 sp 6 v 7 o 9 f 31 - 34 mål 25 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
11 - 17 januari 2016

Nyheter v- 2


LÖRDAG:
Diego Costa fick en skada på skenbenet och lär haft väldigt ont, så pass att han skickades till sjukhus för röntgen omgående. Än vet vi inte hur skadad han är, men han är nog den ende vi inte får ha skadad mot Arsenal nästa söndag.

Förklaringen till att det blev en extra minut tillagd till de minst sju minuter som aviserades var för att Evertons firande av sitt ledningsmål var så lång att det därmed blev ytterligare tillägg på tilläggstiden, vilket låter mycket troligt. Så där har Martinez helt fel när han rasar mot domarna. Och effter alla felaktiga domslut som varit mot Chelsea den här säsongen, särskilt inledningsvis måste vi tillstå att det nästan kändes skönt att vi äntligen fick ett med oss, med risk att verka osporstliga. Det bjuder vi på efter alla motgångar. Någon gång måste väl även Chelsea få flytet med sig. Vi hade ju inte direkt flyt när JT rensade på sitt eget knä in i mål.

Vilken fullständigt galen andra halvlek idag. Såsig första men galen andra halvlek. Ändå, oavgjort räcker inte. Det enormt positiva dock, moralen, karaktären.

Chelsea (och WBA) kommer att få böta för spelarnas uppträdanden i matchen i veckan. Å andra sidan kommer domaren som orsakade deras dåliga uppträdande inte att straffas.

Chelsea har släppt ungdomsspelaren Hubert Adamczyk till MKS Cracovia. Polacken återvänder alltså till sin hemland utan att lyckats acklimatisera sig och lyckas utvecklas tillräckligt i Chelsea.

Ungdomslagets 20-årige målvakt Mitchell Beeney lånas ut till Newport under en månad.

FREDAG:
Seamus Coleman, en av de mest provokativa spelarna i ligan kommer inte kunna reta upp Diego Costa imorgon, då han inte spelar. Everton kommer att spela en ung och rätt orutinerad backlinje, men de höll också nollan borta mot City så underskatta dem inte. James McCarthy är också skadad och det är 50/50 om Tom Cleverley kommer att kunna spela.

Hiddinks presskonferens:
Eden Hazard har börjat träna och kan möjligen spela mot Arsenal nästa vecka, men inte imorgon.
    Inga nyheter om transfers, men det hade väl inte väntat.


Everton har inte vunnit på Stamford Bridge på 21 år. Fast med tanke på Chelseas insatser senast och i år är de nu favoriter att göra så. Vi får dock hoppas traditionen håller i sig. De håller på att sälja sin särskilde Chelseadödare Steven Naismith så vi får verkligen hoppas att han hålls borta. Senast fick han hoppa in tidigt och gjorde tre mål! Det finns verkligen någon form av fog i det där med att vissa spelare har vissa lag de alltid tycks göra mål på, som Drogba mot Arsenal (vi kommer sakna honom nästa helg). Naismith har gjort 6 mål på 7 matcher mot Chelsea, de flesta matcherna har han bara deltagit delar av. Lilla Ärtan i United var lite samma sak.

TORSDAG:
Atletico och Real Madrid har drabbats av samma straff för mygel med underåriga spelare som Barcelona nu avtjänat. De får inte kontraktera nya spelare förrän sommaren 2017. Ett dråpslag för klubbarna och givetvis innebär det att de inte heller kommer att sälja spelare. Vilket dödar vårt hopp om bl a Antoine Griezmann.
    Som också nämnt tidigare går det även rykten om att engelska klubbar, inkl Chelsea, Arsenal, City, United undersöks för samma sorts oegentligheter. Men ännu vet vi inget alls.
   Att reglerna efterlevs och överträdelser bestraffas.. Däremot rätt olyckligt om det ska ske i etapper. Helt klart kommer det delvis att förändra fotbollskartan och i Spanien kommer det att gynna Barcelona något oerhört då de nu kan agera nästan fritt på den marknaden. Skillnaderna kommer att öka närmaste åren till deras fördel då de redan avtjänat sitt straff.
    Det kommer också effektivt att ta död på alla rykten om Eden Hazard till Real, eller de Gea tillbaka dit (och tänk att det var bara jätteslarv med pappren som stoppade den övergången i somras) och massor med andra ryktade rykten. Som tidigare idag om Toni Kroos.
    Det kommer också att intensifiera allt som händer de två sista veckorna av det här fönstret. För Real, Atletico måste helt enkelt agera och slänga pengar på de värvningar de vill göra. Likaså måste de som vill köpa från dem göra detsamma. En oerhört intressant tvist på det här fönstret, en riktig s k gamechanger.

Två dåliga matcher av Chelsea på raken även om vi undvikit förluster men poängtappet igår extremt viktigt. Det som oroar är dock spelet som glimtiv är briljant, men de glimtarna är mindre än 5-10% av matcherna. Just nu är det presspelet, aggressiviteten, alltid effektiviteten och fasta situationer som inte fungerar. Det defensiva mittfältet ser jag som direkt ansvarigt för båda målen igår. Mikel är inte lösningen trots ett par matcher, Matic verkar inte hitta sig själv. Kanske dags att tänka lite mer kreativt, pröva Zouma där!
Jag är faktiskt också lite orolig över Courtois, han är inte alls lika säker som tidigare, fortfarande kapabel till storräddningar men också felbedömningar och lite tafsigt handlag med bollen. trots det en bra mycket bättre målvakt än de flesta, men helt klart just nu sämre än Petr Cech.
    Jätteroligt dock är att de två ungdomar som fått varsin halvlek har varit stora utropstecken, vilket Chelsea nu måste utnyttja och börja lita på ungdomarna. Kenedy jättebra igår. I mina ögon till och med lite bättre än Loftus-Cheek mot Scunthorpe men även han fick med beröm godkänt. C

ONSDAG:
Nu har Chelsea spelat rätt dåligt i två raka matcher, en seger mot ett lag från lägre division i cupen, men ingen promenadseger och en stor besvikelse mot WBA. Det här var en riktig nyckelmatch. Spelet stämmer inte alls. Och så möter vi ett Everton som höll Man City ikväll på lördag. Tyvärr är det kanske dags att bli realister och inse att Chelsea går en lite mörk framtid till mötes. Vi lär inte kunna värva tillräckligt bra spelare utan CL-spel och inget tyder på att vi kommer att spela CL nästa säsong.
    För ingen vågar väl tro på raka segrar mot Everton, Arsenal, Watford och Man United nu?! Och det krävs segrar. Vi får inte tappa fler poäng, så enkelt är det. Och vi ser fortfarande bara glimtar av det vi vill se. Spelare gör en bra match, är usla i nästa, det finns ingen konsekvens, inget som är konstant. Även om Diego Costa ska ha beröm sina senaste matcher, men övriga! Fabregas gör en jättebra match, nästan plattmatch idag trots några härliga pass, Willian kan inte slå en hörna idag, Mikel har fått massor med beröm och var knappt på plan idag och kan sägas orsaka kvitteringen då han inte fick bort bollen. Courtois är ojämn. Backlinjen har skärpt sig men då sviker mittfältet. Ivanovic gör fortfarande ingen riktig glad även om han nog får ett nytt kontrakt. Ingen kliver fram och ger oss hopp. Låt ungdomarna spela, för de vill ju verkligen något som Loftus-Cheek och Kenedy nu visat.

Nästa FA Cupmatch kommer att gå 31 januari. Om det blir Northampton eller MK Dons vet vi först den 19:e.

En vinst idag skulle innebära att Chelsea hoppar förbi WBA i tabellen och tar ett kliv uppåt. WBA har blandat och gett på senaste tiden, men är traditionellt ett lag och en manager Chelsea har haft ovanligt svårt för även om en av våra två sällsynta bortavinster den här säsongen faktiskt kom mot dem. Delvis då de missade en straff, å andra sidan fick Chelsea JT billigt utvisad runt timmen. Det säger jag fast statistiken visar att under hela PL-tiden är det inget lag de förlorat lika mycket mot som mot oss (14), men på senare år har Chelsea fått slita för allt mot dem.Så något lätt motstånd är det inte och ännu värre blir det med Everton, Arsenal, Watford och Man United väntande. De enda av dem vi vunnit mot är ju ligaledarna Arsenal, men nu är det borta! Skulle Chelsea prestera i de matcherna, så är optimismen verkligen tillbaka. Vi behöver Eden Hazard från förra året tillbaka senast till nästa helg.
    Vi kommer från en seger mot Scunthorpe även om spelet inte imponerade, Baggies fick bara oavgjort mot Bristol.

Watfords Ighalo nekas sitt mål mot Chelsea utan istället får Gary Cahill den tveksamma äran att stå som mälgörare där. Självmål alltså.

TISDAG:
Från Guus Hiddinks presskonferens.
Loic Remy är speklar igen. Han har tränat med laget två dagar nu och lär väl knappast starta, men det känns ju bra att ha två anfallare igen.
      Diego Costa är också spelklar fast han haltade av mot Scunthorpe. Hazard är fortsatt borta liksom Falcao.

U21 slog Tottenham borta i en dramatisk match med många mål. Chelsea avgjorde på övertid. 5-4 till Chelsea slutade matchen. Målgörare: Abraham 18; Tomori 23; Palmer 47; Dasilva 81; Clarke-Salter 90+3

MÅNDAG:
Tur i lotten igen känns det som. Vi möter Northampton eller MK Dons i nästa omgång av FA Cupen, på bortaplan. Deras omspelsmatch sker 19 januari.

Chelsea Ladies har värvat två engelska spelare. Det är unga spelare men med stor erfarenhet ändå. Målvakten becky Spencer kommer från Birmingham (liksom tidigare värvningen Karen Carney) och defensive mittfältaren Jade Bailey kommer från manager Emma Hayes förra klubb Arsenal.

Ikväll lottas omgång fyra av FA Cupen, och ska Chelsea spela som igår behöver vi tur i lotten.

Årets silly season är tråkigare än någonsin, om man inte tillhör dem som tycker helt grundlösa rykten är roligt. Själv vill jag ha substans och trovärdighet.
      Så vad känns som det åtminstone finns lite substans i nu när det är tre veckor kvar på årets första silly season.
      Inte mycket. Att Chelsea kommer att genomföra några lån till kan vi nog vara säkra på. Papy Djilobodji är helt klart en spelare som borde lånas ut om han inte kan säljas direkt. Patrick Bamford är svårbedömd. Vi ser gärna att han får en chans i Chelsea, men han behöver också speltid på hög nivå. Så lån till Championship är inte så intressant, inte heller utlandslån om det inte är till ett lag där han verkligen får chansen i en liga med viss kvalitet. Charly Musonda kommer absolut att lånas ut, frågan är till vilka?
      Vi hade gärna sett att Falcao kanske försvinner. Inte för att vi inte gillar honom, men med alla dessa skador och hans lön (även om Chelsea inte betalar hela) är han en kostnad klubben egentligen inte kan ta nu när vi har högsta lönekostnaden i PL redan. Och inga kontrakt som regleras beroende på placeringar i ligan.
      CSFC tror inte någon ur truppen från hösten kommer at försvinna. Innan Hiddink kom hade vi nog gissat att Mikel skulle gå till Turkiet, nu är det högst tveksamt.
      Chelsea borde sälja Juan Cuadrado och Mo Salah, men de priser som nämnts är inte riktigt intressanta då de skulle innebära för stora förluster. Marko Marin, Islam Feruz, Kenneth Omerou och ett flertal redan utlånade spelare borde också säljas av men risken är att deras kontrakt bara kommer att tajmas ut som skett med så många redan. De kommer att lånas ut till kontrakten har löpt ut.
      På IN-sidan är det ännu osäkrare. Det enda rykte som känns som om det har en viss substans är Alex Teixeira från Shaktar Donetsk, men då de är notoriskt svåra att förhandla med är det nog osäkert. Vi försökte ju i åratal köpa Willian därifrån men kunde att komma överens, så Willian gick ju via Anzhi till oss ett år senare. Douglas Costa var en affär som också såg ut att kunna hända men klubbarna kunde inte komma överens utan han hamnade i Bayern och har gjort succé där istället.
    Det finns två intressanta namn som skulle vara välkomna om det går att göra affär; båda är PSG-spelare. Marquinhos men han vill spela mittback och vi vill nog ha honom som ytterback och Marco Verratti. Ingen av dem är trolig. Troligast försäljning från PSG är Rabiot och Lavezzi och frågan är om någon av dem verkligen är aktuella för Chelsea. Det känns inte som spelare eller spelarpositioner vi behöver just nu.
    Amadou Diawara sägs vara nära, men det känns som ett köp för framtiden så räkna med utlåning först.
    John Stones lär inte komma ifråga för transfer förrän i sommar och då står klubbarna i kö och priset lär bli därefter. Plus att Chelsea ser ut att missa CL vilket minskar klubbens chanser att köpa attraktiva spelare något oerhört.
    Två saker gör spelarköp väldigt osäkert just nu. Vår placering och sannolikheten för CL-spel nästa år påverkar kraftfullt alla stora namn som möjligen skulle kunna ta en plats i laget. Det faktum att vi bara har en interim-manager påverkar också alla eventuella spelaraffärer. Chelsea i nuläget tillhör inte de allra mest attraktiva klubbarna trots att löneläget visar att lönerna generellt är för höga i Chelsea (som inte har topplöner som kan matcha t ex Man United eller City, men som ändå har högre lönenivå generellt än båda klubbarna). Vi behöver inte fler spelare som vill tjäna pengar, vi behöver spelare med karaktär, hjärta och kvalitet. Vi behöver spelare som kan bli framtida ledare i klubben, som Cech var, som Drogba var, som Lampard var, som JT är. Vi tror att spelares karaktär måste bli en viktigare faktor än t o m kvalitet för framtiden - för fotboll är och förblir trots allt ett lagspel och det är karaktärer som bygger lag. Chelsea idag har inte samma karaktär som för några år sedan, oavsett talang och kvalitet.
    Så räkna inte med några som helst sensationella affärer. De finns helt enkelt inga sensationella affärer att göra de här tre veckorna. Frågan är om det ens finns intressanta affärer att göra, det är nog mest frågan om eventuella Emenaloköp, dvs köp av spelare som varken manager eller klubben egentligen är intresserade av men som görs för att Emenalo tror man kan göra pengar på vidareförsäljning av dem; typexempel sommarens affärer som Djilobodji, Hector och ja tyvärr Baba Rahman.


Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG:
Espanyol är en av klubbarna som försöker låna Christian Atsu.

Evening Standard försöker med att Chelsea ska erbjuda 20m pund för Leicesters Riyad Mahrez. Bra spelare, men inte någon trolig affär.

Chelsea ska ha lagt bud på Dinamo Zagrebs 18-årige målvakt Adrian Semper men fått nej.

Det är inte bekräftat men Chelsea lär snuvat Man United på stora holländska löftet Juan Familia Castillo. 16-åringen ska ha valt Chelsea som nästa steg i sin utveckling. Castillo spelar i Ajax och är ett stort löfte på mittfältet. Av någon anledning sägs Guus Hiddink vara en anledning till varför han valde Chelsea, men då Hiddink är borta till sommaren låter det rätt osannolikt och ogenomtänkt av de tidningar som påstår det.

Chelsea överväger Crystal Palaces Scott Dann som eventuell ersättare till John Terry. Kanske då möjligheten att få John Stones känns allt avlägsnare ju längre vi är från en CL-plats.

LÖRDAG:
Willian och Chelsea lär startat diskussioner om förlängning av kontrakt. Det står helt klart att Willian vill stanna i Chelsea, som också var klubben han hela tiden ville komma till. Han t o m tvärvände ju med handen nästan över kontraktet med Tottenham när Chelsea kom in i bilden. Något spudsfansen fortfarande muttrar mycket om.

Brasilianska källor hävdar att Alexandre Pato och Chelsea är överens om personliga villkor. Corinthians lär begära runt 11m pund för honom. Det här är ett rykte vi tror på först när Chelsea FC officiellt bekräftar det och om det blir så kommer vi säkert att undra mer över det än någonsin över lånet av Falcao. För det är helt obegripligt. Inget ont om Pato, han var en fantastisk spelare, ett kort tag. Men även om han bara är 26 så är han en spelare som inte varit särskilt bra på länge och platsar man inte i Corinthians, ursäkta men då platsar man inte i Chelsea heller.

Kolumnisten, krönikören och förre högeryttern i Chelseas, och Everton, Pat Nevin har tagit ut den XI som är de bästa spelare han spelat med. Kom ihåg att Pat var i Chelsea under en svår period i klubbens historia så det är kanske därför det är "för många Evertonspelare" i laget! Kolla in det här >>

Guus Hiddink håller ju nu på att utvärdera de återvändande lånen och har uttalat sig mycket positivt om Christian Atsu. Han vill ha mer tid att bedöma Atsu innan han bestämmer om han ska ingå i truppen eller lånas ut. Patrick Bamfords framtid är nog lite mer osäker, Bamford ingår just nu i U21-truppen.

Häromveckan pratades det om Mario Götze till Liverpool innan han tog död på de ryktena. Nu börjar de istället prata om att han ska till Chelsea.

Ramires fick lite överraskande nyligen ett långtidskontrakt med Chelsea men nu börjar ryktena om att han vill flytta för han får för lite speltid. Det brukar snackas om Juventus när hans namn kommer upp men den är gången är det Dortmund som nämns.

Monaco har nu sagt att anledningen att de inte bröt lånet med Chelsea och tog tillbaka Falcao var helt enkelt hans skadeläge. De tycker helt enkelt det är bättre att han stannar i Chelsea och belastar vår budget istället för deras då de inte tror han kommer att bli kvitt sina skadebesvär.

Italienska källor, som vi inte tror mycket på, hävdar nu att Dean Man Walking är aktuell som Chelseas nästa manger. Det vill säga att Chelsea överväger att försöka locka tillbaka Claudio Ranieri. Det tror vi inte särskilt mycket på. Det är vår uppfattning att Pep Guardiola är önskemål nummer ett, tätt följt av Diego Simeone och med Jorge Sampaoli och Antonio Conte som outsiders. CSFC hade kunnata vara intresserad av Pochettino, men inte Pellegrini; Rodgers eller andra. En dröm vore att locka Jupp Heynckes ut pensioneringen men det är högst osannolikt, men hans Bayern sista året spelade den sorts fotboll som vi tycker allra mest om. Och som skulle passa Chelsea väldigt bra med dagens spelarmaterial.

FREDAG:
Så är det igång. Reals jättelika inköpslista ska bli 250m pund inom två veckor. Från Chelsea innebär det Eden Hazard, från United de Gea, Aguero från City m fl - inte lär några 250m pund räcka ens till hälften på den lista som medierna publicerar. Fjanterier.
    Real avser också, som alltid, att överklaga och Perez gör som han alltid gör -kallar till presskonferens och beskyller världen för att vara orättvis. Inte undra på att Perez och Mourinho gick bra ihop och att Perez sägs velat haft honom tillbaka, men inte fick med sig spelare eller övrig ledning.
    Atletico däremot har varit världigt smarta. Peter Kenyon, vår förre VD har gjort ett stort jobb med att ordna upp dreas finansiering och organisation. De har redan, lite i skymundan gjort de förändringar de behöver omgående. De har skrivit kontrakt med de flesta av sina unga spelare och sitter i förhandlingar med Griezmann. Den enda alltid spekulerade affär de inte kommer att kunna göra är därför Diego Costa, om det nu någonsin varit planen.

Alexandre Patos agent flyger till London för att slutförhandla med Chelsea. Ja, det säger åtminstone Metro så då måste vi ju tro på det, fast vi tror ju aldrig på något Metro säger så.
    Men mer trovärdiga källor hävdar samma sak även om grundkällan tycks vara brasilianska källor så vi får väl se om ESPN m fl har rätt. Känns som en ny Falcaoaffär om det blir av. Corinthians är ett bra lag men om han inte platsar där lär han knappast platsa i England och Chelsea.

Notoriska Metro anser också att det nu står helt klart att Diego Simeone som enligt dem är Romans förstaval (alla andra i världen tycks tro det är Pep Guardiola) som manager nu kommer till Chelsea pga Atleticos transferförbud. CSFC tror det kan bli tvärtom att han därför vill stanna och verkligen visa Real Madrid vad Atletico går för, nu när spelfältet jämnar ut sig då Real inte kan köpa till sig framgångar. Vi får se. För nu ser vi det som ren populistisk spekulation, men ju tidigare Chelsea gör klart med en ny manager desto bättre för klubben på alla sätt och vis. Hiddink har klart deklarerat att han står bara till förfogande säsongen ut - tyvärr.

Riktigt dåliga nyheter. Chelsa lär haft avtal med Juventus om köp efter lån av Juan Cuadrado för 27m euro, en dålig affär med tanke på att Chelsea betalade mycket mer. Nu går rykten om att det till slut kan bli mindre än reapris på honom, 10m euro. En riktigt usel affär verkar det bli hur man än vänder på det. Mourinhoköp eller Emenaloköp? Vilel Mourinho verkligen ha honom? Eller något av de nyförvärv Chelsea gjort 2015. Det verkade ju inte så eftersom inget av dem utom möjligen Kenedy egentligen fick chansen.

TORSDAG:
Enlig Toni Kroos agent!, ska Chelsea hört sig för om mittfältarens status och möjlighet till värvning.

Ryktena går nu om att Montreal inte kommer att låta Drogba komma ur sitt kontrakt men att han är aktuell som Sportchef eller liknande funktion från i sommar. (Men det måste väl ändå vara när säsongen är slut i MLS om de inte släpper honom nu...). Låter intressant, särskilt om Sportchef är ett jobb som innebär att Emenalos makt i klubben begränsas. Mycket kan dock hända till i sommar. Vi har inte ens en manager tills dess så.

Att WBA försökte reta upp Costa, och lyckades det var ingen överraskning. Även Courtois var oerhört irriterad över deras uppträdande men hans gruff med McClean var inte oväntat, McClean är nog PLs fulaste och otrevligaste spelare. En riktig typ faktiskt även om han inte är lika uppmärksammad som andra. Everton som vi möter härnäst är också ett lag som tillämpar samma taktik, kom ihåg Coleman förra säsongen. Costa lär också gruffat ordentligt i tunneln efter matchen så vi får se vad och om det leder till något. Costa som var väldigt bra, särskilt i första men hade det lite svårare i andra halvlek.

Metro, ja vi kan kanske spara plats och aldrig säga vad de påstår, men ändå. De hävdar nu att Roman har lovat Diego Simeone att värva Gonzalo Higuain (som det varit märkvärdigt tyst om i det här fönstret) om Simeone kommer till Chelsea. Ta det för vad det är, Metro.

Alexandre Pato, en gång en önskedröm för CSFC men som efter varit i världsklass bara gått utåt lär ju vara aktuell för scousers, men själv vill han enligt brasilianska källor till Brasil-UK, dvs Chelsea.

ONSDAG:
Baba Rahman har nu börjat klaga över bristen på speltid. Det var ju bara en tidsfråga, särskilt när den ansiktsskadade Azpilicueta valdes före Baba i söndags mot Scunthorpe (men vilket fint pass Azpi gjorde till andra målet).

Ezequiel Lavezzis agenter hoppas hålla samtal med Chelsea om en övergång från PSG imorgon. Lavezzi är tillgänglig på fri transfer då hans kontrakt går ut i sommar. För några år var CSFC mycket intresserade, idag lite mindre. Men fri transfer låter ju bra. Inter anses annars vara favoriter för en övergång. Lavezzi är nu 30 år gammal och det är väl kanske en brytpunkt för Chelsea.

Times som brukar vara seriösa hävdar att Hiddin kär intresserad av fyra olika anfallare. CSFC är inte intresserad av en enda av dem och framförallt aldrig i livet av det sista namnet: för de är Saido Berahino, som vi möter ikväll, Jackson Martinez som floppat i Atletico Madrid, Jamie Vardy, knäskadad 29-årig succé i Leicester, och Emanuel Adebayor som floppar så fort han sätter på sig en fotbollsko.
    NEJ TACK, ett kategoriskt sådant. Vardy skulle kunna vara intressant om det inte var för åldern och för att Leicester skulle vara vrålidioter om de släpper honom före sommaren.
    Att Hiddink skulle ha så dåligt omdöme tror vi inte på, skulle det vara Emenalo som ligger bakom kan vi tro på det men hoppas ryktet är genomfalskt.

Hamburg och Levante är klubbar som är intresserade av att låna Christian Atsu.

Ivanovic diskuterar nytt kontrakt, det gör tydligen också Ruben Loftus-Cheek medan vi vet att Ola Aina inte vill diskutera kontraktsförlängning efter sommaren.

TISDAG:
Times, normalt (men inte alltid) seriösa anger att Chelsea och Branislav Ivanovic är överens om en kontraktsförlängning och då han fyllt 30 så är det enligt Chelseas idiotpolicy bara på ett år. Kontraktet lär skrivas under nästa månad.

Ola Aina som tillhörde dem Mourinho lovade att satsa på vill inte skriva på nytt kontrakt för Chelsea då hans går ut till sommaren. Han är inte nöjd med att han inte får några chanser. Det gör att både Arsenal och Liverpool nu jagar honom.

MÅNDAG:
Drogbas återkomst till Chelsea blir lika svår som CSFC trott. Blaskorna har tagit för givet att det blir så, men som CSFC påpekat flera gånger har Didier Drogba kontrakt med Montreal Impact och sådana är långt ifrån lätta att bryta. Nu börjar tydligen även Guus Hiddink tveka om det är möjligt enligt senaste uttalanden.

Silly. Jorge Sampaoli säger att han kommer bara att acceptera att bli Chelseamanager om Chelsea köper Arsenals Alexis Sanchez. Det är så löjligt att bara tidningar som Metro kan tro på det. Ingen manager kan ställa sådana krav och ännu omöjligare blir det om de tror att en klubb kan köpa loss värsta konkurrentens bäste spelare, oavsett om Roman var dum nog att sälja Petr Cech till honom.

Lånerapporten >>

Det lär inte hända nu, men Romelu Lukaku säger att han en dag mycket väl kan tänka sig återvända till Chelsea (som ju är klubben i hans hjärta sedan länge trots Mourinhos behandling).

Nya rykten kring Carlos Bacca där bl a oseriösa Daily Express hävdar att Chelsea tänker betala löjligt höga 30m pund för Milanspelaren som inte direkt gör storsuccé i Milan...

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!