csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 20 sp 6 v 5 o 9 f 26 - 29 mål 23 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
4 - 10 januari 2016

Nyheter v- 1


SÖNDAG:
Nemanja Matic var inte på bänken iag vilket förvånade. Förklaringen fick vi efter matchen. Matic hade träffats av en boll på träningen dagen innan och hade problem med en lätt yrsel. Oscar gick av i halvtid då han har en inflammerad tå vilket är mycket smärtsamt. Båda bör vara aktuella mot WBA.

Roligast idag var förstås att Ruben Loftus-Cheek gjorde sitt första mål för Chelsea och det var en mycket fint mål. Det var också hans första skott på mål i de elva matcher han deltagit i!

LÖRDAG:
En intressant intervju med Guus Hiddink på Chelseas hemsida i två delar: Del 1>>   Del 2 >>

U18 piskade Tottenham med 4-2 idag i sin liga. Målgörare: Ugbo 10 str, 21; Christie-Davies 40, Mount 53

Flera roliga resultat i FA Cupen redan, för inget är roligare än cupsensationer när lag från lägre divisioner skakar om jättarna (utom när Bradford slår ut Chelsea förstås).
      FA Cupen kommer att vara en prioritet för Chelsea under Hiddink, men det kommer ändå säkerligen att bli ändringar i start-XI:an. CSFC gissar att de ansiktsskadade Azpilicueta och Matic vilas eller åtminstone bänkas för Baba Rahman och förhoppningsvis Loftus-Cheek (fast troligare är Mikel). JT vilas nog för Cahill. Courtois för Begovic, men framåt är alternativen färre med två anfallare och Hazard på skadelistan.

Förra fredagen höll John Terry ett möte med spelartruppen för att få ihop gruppen inför det som skulle komma, och av resultatet att döma nådde han fram till sina lagkamrater. Väldigt många ser ju matchen mot Crystal Palace som en riktig vändpunkt.

FREDAG:
Chelsea har största löneposten i engelsk fotboll. Den gick upp med 25m pund förra året och placerade därmed Chelsea först i en kanske inte alltför positiv position. 215,6m pund är Chelseas lönekostnad. Man kan nog köpa mindre länder för de pengarna.
    United blev tvåa på 203m och City lite överraskande lite efter på 193,5m. Arsenals var överraskande höga 192.2m då de varit kända för att vara försiktigare med löner än andra toppklubbar, det är uppenbarligen inte sant längre.

En riktigt intressant analys av Eden Hazards svårigheter, och nej, de beror inte på att han tjurat eller något sådant för han har faktiskt jobbat hårdare i år än förra säsongen. Ändå är alla siffror ned och några av dem dramatiskt. Läs mer här >>

Hiddinks presskonferens idag gav följande nyheter:
Han tvingades kommentera att Oscar hade tacklat Costa och att spelarna tyckte det var lite väl intensivt. Alltså sådant som händer i de flesta tuffa och intensiva träningar när spelarna verkligen satsar. För mycket, ja, men nonsens jämfört med hur media framställt det och truppen skrattade också åt det hela istället.
    Hiddink medgav att Chelsea med tanke på säsongen i övrigt prioriterar FA Cupen och inte kommer att ta lätt på uppgiften mot Scunthorpe på söndag.
    Mediernas intresse var inte direkt fokuserat på vad som händer fotbollsmässigt utan ville mestadels att Hiddink skulle kommentera skvaller och rykten, vilket han självklart inte gjorde.
    Loic Remy, Falcao och Eden Hazard är på skadelistan och är inte aktuella, knappast heller mot WBA på onsdag.

Hiddink gjorde också klart att han är inte intresserad av att fortsätta som Chelseamanager efter säsongen, utan att han är helt inställd på att lämna när säsongen är över.

TORSDAG:
OFFICIELLT
Att Wallace går till Gremio på lån till juli 2017, förmodligen då hans kontrakt går ut. Var senast utlånad till italienska Carpi.

Frazier Campbell sparkade ju Azpilicueta i ansiktet redan efter tre minuter i matchen mot Crystal Palace. Trots det spelade Azpi ytterligare 90 minuter och fullföljde matchen - med två stycken käkbensfrakturer!!!! Ändå räknar tuffingen med att kunna spela i helgen (han lär nog ändå vilas), men kommer att tvingas spela med ansiktsmask ett tag framöver.

U21 förlorade med 1-0 till Southampton i en cupgrupprunda i Premier League Cup.

Chelsea och dr Carneiro kunde inte komma överens vid de inledande förhandlingarna i arbetsrätten och det kommer därför att bli en fullständig rättegång om vi säger så. Dr Carneiro har ju stämt Chelsea för felaktigt avskedande och sexism, på grund av Mourinhos beskyllningar och agerande i början av säsongen. Full förhandling lär ske i juni!
    Dr Carneiro lär kräva bland anant att hon ska få tillbaka sin position som matchläkare. I målet mot Mourinho kan det handla om flera hundratusen pund i skadestånd från honom personligen, Mourinho behöver dock inte vittna utan kan ta en bot om tusen pund... det är lite svårt att förstå gångarna i det här då arbetsrätt är olika i olika länder, men kanske hjälper den här artikeln >>

TISDAG:
Eden Hazards ljumskskada kommer att tvinga honom att vila från Chelseas kommande två matcher, Scunthorpe på söndag och WBA nästa onsdag.

MÅNDAG:
Vi har redan berättat det men nu har även hemliga Chelsea bekräftat det: Patrick Bamford och Christian Atsu återvänder från fiaskoartade utlåningar. Ulises Davila har lämnat Chelsea på permanent bas. Sedan har John Swift förlängt sitt lån till säsongens slut i Brentford.

Vi har haft ett antal falska starter redan; vi trodde ju det skulle vända när vi piskade Arsenal t ex eller när vi vann gruppen i Champions League - bara för att trilla dit igen. Den här starten har kanske varit trögare med en oturlig oavgjord match efter halkning, en svag första halvlek mot United men äntligen börjar det kännas som vi kan hoppas igen. Fast vi kanske inte ska nämna det, för vi har ju sett hur saker vänt sig emot oss förut. Men nog kändes det mer som det Chelsea vi känner igen igår mot Palace.

Lite vila och samling för Chelsea med en härlig och säker vinst över Crystal Palace (som dock var rätt svaga). Ingen ny match förrän på söndag och då i FA Cupen mot Scunthorpe.
    Det lär säkert bli utan Eden Hazard. Ljumskskador är trixiga och vi har ännu inte fått besked om hur allvarlig skadad är. Det såg dock ut som om Hazard inte kommer att vara borta jättelänge. Men det vet vi ännu inte. Däremot hade kanske Hazard ändå vilats på söndag.
    Hiddink lär inte varva in alltför många unga spelare då han fortfarande är väldigt angelägen om att spela ihop laget och kunna bygga på den helt klart bättre stämning som finns i laget idag. Det var länge sedan vi såg spelarna le och trivas som de verkade göra mot Palace igår. Härligt. Och det var ju också just därför Chelsea valde just Guus Hiddink som interimmanager den här gången. Han är duktig på att skapa rätt atmosfär. Han talar mycket om att det är spelarna som gör det, men han har också jobbat hårt med basspelet och det märks. Det finns en helt annan trygghet i defensiven än vad vi sett i så många matcher den här säsongen. När det stämmer vågar också spelarna spela ut offensivt.
      Så vi kan nog börja se framåt med förtröstan nu. Det ska bli intressant att se vad som händer framöver och vi är väl alla övertygade om att Chelsea kommer att klättra i tabellen. Hiddink tror vi kan nå fjärdeplatsen och visst finns chansen, särskilt om säsongen fortsätter för alla som den har sett ut hittills. Chelsea lär också satsa hårt på framgångar i de två cuper vi är kvar i. Jag tror inte PSG-fansen ska vara alltför kaxiga och säkra på avancemang i februari-mars.


Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG:
För några dagar sedan var medierna övertygade om att Falcao skulle återvända till Monaco för han hade ju minsann synts där. Som CSFC då hävdade var det för en uppföljning av hans skada, men medierna har alltid sina egna tolkningar. Nu framgår det att Monaco är inte ett dugg intresserade av att ha tillbaka Falcao från lånet till Chelsea. Den fråga det ställer är väl kanske mer hur Falcaos hälsoläge egentligen är...

Kosovare Asllani lär vara aktuell för Chelsea Ladies, även om tyska Wolfsburg eller Frankfurt kanske ligger före i rykteslistan.

The Sun (ungefär lika seriösa som vissa politiker med grön bakgrundsfärg) hävdar att City tänker bjuda en miljard kr för Eden Hazard. Och nyckeln till affären ska vara Kompany och de Bruyne. Se nedan, men visst lockar summan... Det kommer dock knappast att hända.

Tottenham vill låna Loic Remy som back-up till Harry Kane. Går Chelsea med på det efter att sålt Cech till Arsenal då måste vi börja kräva att de ansvariga avgår i klubben.

The Independent, inte alltför oseriösa även om ryktet är långsökt, anger Chelsea som en av de tre stora PL-klubbarna som vill köpa Robert Lewandowski till sommaren, men Ancelotti lär knappast släppa iväg honom. Bättre om Chelsea satsade på Aubemeyang då, som klart nobbat Arsenal.

Spanska (ja, vi vet tro det inte) rykten hävdar att Carlos Bacca ska lämna Milan för Chelsea. Kommer inte att hända.

Galatasarays representanter är i London för att diskutera ett lån för resten av säsongen för Christian Atsu som nu har haft två misslyckade lån vilket stoppat upp hans karriär. Hoppas han äntligen får till ett lån där han får speltid för talangen finns där ju. Men i dagens läge slår han ju inte ut någon av sina konkurrenter i Chelsea på yttrarna.

Portos Vincent Aboubakar är aktuell igen, nu som ersättare till Costa för blaskorna har ju bestämt sig för att Costa lämnar Chelsea. Något CSFC inte tror ett enda dugg på, men sådan är silly season. Vincent Aboubakar är dock en bra spelare och blir det ingen affär med Shaktar om Teixeira känns det som en bra back-up, inte ersättare, till Costa.

FootballFanCast är vilse i pannkakan, men då de garanterar att Chelsea slutar topp-fyra om Chelsea värvar fem spelare nu i januari kan vi väl nämna namnen; det enda riktigt intressanta känns väl Teiexeira som, i övrigt är det Jackson Martinez (tror vi inte passar Chelsea), Ruben Neves (duktig men på platser vi har god täckning), Aymeric Laporte (ungfär som med Neves), Marquinhos (som högerback då hoppas vi men själv vill han väl in i mitten...)

LÖRDAG:
Ett nytt namn är Angers mittfältare Cheikh N’Doye, som lär intressera både Chelsea och City. En box-to-box mittfältare som de kallas. Men också hela 29 år gammal så det låter väldigt tveksamt att det är något som helst mer än allmänt intresse som visats för honom.

Det har talats om Bolognas defensive mittfältare, unge Amadou Diawara länge nu. De ryktena hettas nu upp och italienska (!) källor hävdar att hans representanter är i London för diskussioner med Chelsea.

Marco Verratti är ett mycket intressant namn som knyts till Chelsea. Därför har PSG slängt på honom en prislapp om 59m pund. Vilket självklart är en löjlig summa och ett bevis på att PSG inte vill släppa honom.
    Annars handlar det mellan Chelsea och PSG inte om mötet i februari utan om Ezequiel Lavezzi, det känns dock mest som tidningssnack.

Så börjar det igen. Silly rykten om Zlatan Ibrahimovic till Chelsea och betoningen ligger verkligen på silly. Det kommer inte att hända och CSFC vill inte att det ska hända. Visst är han en duktig spelare, men att hans spel skulle passa i en tempostark liga som PL finns bara inte. Och han är inte direkt snabbare med åren även om tekniken är underbar. Z är också väl medveten om att han i PL aldrig skulle få tillstymmelse till den tid med bollen som han har i en mycket svag liga som Ligue 1. Men folk har tydligen behov av att pusha den här icke-händelsen så vi lär få höra mer, åtminstone i svenska medier.
    Det enda(!) positiva är väl att det skulle öka Chelseas popularitet i Sverige exponientiellt. Chelsea är ju enda topplaget i världen som aldrig haft en svensk spelare i a-laget (Hedman räknas inte då han aldrig kom förbi träningsplanen).

FREDAG:
Silly season blir löjligare för varje dag som går, inte oväntat. Svenska s k sillybloggar drar slutsatser som är lika långsökta som att jorden är fyrkantig och månen består av ost för att två spelare tacklade varandra på träning (det var inte slagsmål som blaskorna försöker få det till) och i England tror nu Manchester Untied att de kan köpa Eden Hazard. De kanske har råd men i så fall ska budet vara minst tre sifrror i miljoner pund. Detta då de inte kan köpa Ronaldo eller Gareth Bale och därför måste de ha någon annan storspelare. Men det räcker verkligen med att Chelsea nästan skänkt bort vår titel till Arsenal genom att sälja Cech.

Kände Mourinhohataren (och vi undrar många gånger om han gillar Chelsea heller fast han bevakar dem) Neil Ashton har en stor skvallerdag idag i Daily Mail. Han pratar om att Carlo Ancelotti nobbade Chelsea redan fem veckor innan Mourinho fick sparken. (Ancelotti som också nobbade Man United). Tro fasen att Ancelotti inte var intresserad för av alla sparkningar i Chelsea genom tiderna var hans nog den i särklass mest underliga.
    Han lyckas också göra en typ skandalartikel om att Charly Musonda förmodligen lånas ut nu. De flesta anadra finner inget anmärkningsvärt i det och det är vad Musonda vill. Och hävdar bestämt att Musonda skulle platsa i vilket lag som helst utanför topp-fyra (något Chelsea är långt ifrån). Vi andra har väl "vetat" att Musonda skulle lånas ut i månader.

Chelsea lär följa en La Masia-spelare, Xavi Simons och vill värva honom. Något Chelsea faktiskt ska ge fan i, för jag är totalt ett hundra procent emot att spelare ska värvas innan 16 års ålder. Simons är 12 år.

Everton fortsätter ha svansen högt och kommer inte att godkänna några försäljningar av sina tunga spelare i januari, och inte heller tillåta någon form av förkontrakt. Vi får se om pengarna talar eller om gapandet ger effekt. Just nu går det ju rätt bra för Everton så, men ännu en säsong utan några som helst framgångar och flera lär börja undra om det inte är dags att gå vidare. Och vi har lärt oss att idag är det spelarna som har makten att gå dit pengarna leder.

Ezequiel Lavezzi lär vilja lämna PSG och då måste Chelsea vara intresserade för det var vi ju för många år sedan. Silly-resonemang standard AA. Vilket leder till att otillförlitliga källor nu hävdar att Chelsea ska möta PSG om Lavezzis framtid nästa vecka.

Och Chelsealegenden Claude Makelele har blivit utnämnd till teknisk direktör i Monaco
   

TORSDAG:
Senaste om Falcao är att han återvänder till Monaco. Vi lär nog få en och annan version till av det här. Falcao är skadad igen om lär inte kunna visa Hiddink mycket innan fönstret stänger igen. Falcao lär ha tränat två gånger med Monaco och självklart gör det att tidningarna hävdar att affären är klar. Detta trots att det är normal praxis att skadade lån ofta tränar med moderklubben för att de ska kunna utvärdera skador på sina tillgångar. Chelseas lån har gjort på det sättet massor med gånger, utan att medierna använt krigsrubrikerna.

Mycket skvaller om att Costa och Oscar tappade humöret på Cobham och engagerade i ett bråk. Normala rykten men den här säsongen blir ju även sådana saker stora rykten kring Chelsea för allt är ju kris i medierna om namnet Chelsea är inblandat.

Spanska rykten flyger vilt idag! Chelsea pratar med Real Madrid om en övergång för Gareth Bale och har erbjudit Everton 45m pund för John Stones. Undrar om någon av de inblandade parterna har en aning om att spanjorerna vet om detta?

Det har exploderat rykten om att Eden Hazard vill lämna Chelsea till sommaren under natten. Varenda tidningen meddelar oss det nu som om det vore fakta. Vi lär få se. Däremot kan vi nog bedöma att han kommer inte att lämna redan i januari som en del spekulerar i.

Didier Drogba tonar ned alla rykten om att han lämnar Montreal och spelarkarriären, se nedan. Hanmedger dock att samtal förs med Montreal Impact.

Franska L'Equipe säger att Didier Drogba har meddelat Montreal Impact att han avslutar sin spelarkarriär för att ingå i Chelseas tränarstab för att framöver bli manager (lite Ryan Giggs-upplägg alltså, om nu inte JT är ett betydligt troligare namn som ex-spelare som blir manager. Vad vi förstår är också JT betydligt längre fram med sina tränarlicenser än Drogba).

Det är så långsökt att det är roligt. Luis Suarez till Chelsea tillsammans med Pep Guardiola. För enligt vissa mycket påhittiga källor skulle Bitar'n återförenas på Ivanovic (hoppas han bara biter motståndare) om Chelsea lyckas få Pep Guardiola (varför vi nu vill det, men att vissa inom Chelsea vill ha honom är nog rätt klart). Mindre lätt att förstå är hur Pep Guardiola kan få med sig en av Barcelonas spelare som han aldrig ens har tränat... men det är ju silly season.

Wallaces lån tillbaka till Brasilien, Gremio, ser ut att kunna annonseras denna vecka. Den brasilanske högerbacken får ju inte arbetstillstånd i England och ser därför ut att försöka få fart på karriären igen i hemlandet efter lån till olika länder i Europa. Men varför ska vi fortsätta låna ut spelare som vi hellre borde sälja då de tyvärr knappast lär spela i Chelsea någonsin?

Ännu ett osannolikt rykte är att Falcao lämnar Chelsea för Columbus Crew i MSL. Det är ju inte direkt något som Chelsea avgör då Falcao tillhör Monaco som också betalar stora delar av hans lön. Dock måste ju Chelsea gå med på att bryta lånekontraktet, vilket knappast lär bli ett problem då Mourinhos chansning på Falcao gick som det gick men extremt lite speltid och mycket skadetid.

The Sun, Murdochblaskan, som ju alltid/aldrig har rätt om något hävdar att Chelsea redan fått nej från Pep Guardiola och att detta skedde t o m innan Mourinho fick sparken...

Daily Star, lika opålitliga de, menar att Real Madrid under Zidane tänker bjuda 100m pund för Eden Hazard. Vars form knappast motsvarar ens hälften av den summan. Frågan är om Chelsea inte skulle ta det budet, eller ett byte med Bale eller någon annan i mellanskillnad. Kanske Modric.

ONSDAG:
Chelsea ska, enligt Metro!, lagt ett bud om 44,3m pund för John Stones i Everton. En underligt specifik summa och förstås ett vansinnigt pris. Men ville inte Everton släppa honom innan säsongen lär de väl knappast göra det nu heller, särskilt inte när de ser chansen att spela ut United med deras enorma kassa och Chelsea i ett budkrig.

Ryktena går i England om att Chelsea gett sig in i kampen om Sadio Mané som strular i Southampton och försöker tvinga fram en försäljning som det verkar. En attityd som vi föraktar djupt hos spelare, men som blir allt vanligare. Se bara på Berahino som i WBA försöker sig på samma sak.

Det spekuleras nu i att Guus Hiddink tänker ge Patrick Bamford en chans i Chelsea istället för som medierna hade bestämt sig för, låna ut honom igen.

Annars är det hetaste ryktet för dagen att Alex Teixeira kommer till Chelsea, men med tanke på att han kommer från Shaktar som är notoriskt svåra att förhandla med avvaktar vi det till saker och ting är klara - eller inte.

Så är det dags igen. Axel Witsel till Chelsea, eller till Tottenham. Det är åtminstone mediernas uppfattning. Det är väl minst tredje eller fjärde säsongen på raken han ska komma.
    Ryska klubbar tvingas ju genom nya regler inför ryss-VM att göra sig av med utländska spelare och managers då nationalismens fula ansikte verkligen visat sig i Ryssland nu. Det gör att vi kommer att få höra många rykten om utlänningar som lämnar Ryssland.
    Men så här sex dagar in på det här sillyfönstret ser ingen affär särskilt trolig ut för Chelsea. Dock brukar det sällan hända saker tidigt i det här fönstret och med en helt (ny-)färsk manager lär det nog dröja i fönstret. Större chans att vi lånar ut fler spelare nu. Det enda som hänt är att Davila lämnat (vilket vi vetat länge då kontraktet skrevs innan fönstret) och John Swift har förlängt sitt lån. Liksom att Atsu och Bamford återvänt i förtid från lån som gått snett.

Idag lär rättegången inför arbetsdomstolen börja mellan Chelsea och dr Carneiro om felaktig uppsägning . Man hade ju hoppats att det här skulle lösts redan utanför rätten då Mourinho sparkades. Förhandlingen sker utan vittnen inför en domare, men sedan är det ju en andra del som kommer; mellan dr Carneiro och José Mourinho och där är ju klubben inte längre inblandad.

TISDAG:
Pep Guardiola lär kontaktats av Real för att ta över för några veckor sedan. Svaret var uppenbarligen nej då Benitez ersattes av Zidane. En av mina absoluta favoritspelare, men jag är inte så imponerad av jobbet han gjort med Reals B-lag. Det innebär dock inget då varje manager också bedöms efter de spelare han har till sitt förfogande, och Reals A-trupp är av en helt annan kaliber. I vilket fall som har Guardiola nu helt klart sagt ifrån om att hans nästa land som manager blir England, så ni kan ju gissa hur spekulationerna går just nu med City före United före Chelsea i förarsätena.
    En som däremot kanske bedöms på annat sätt efter alla sina uppträdanden är José Mourinho som påstås kontaktat United och erbjudit sina tjänster men som nu enligt medierna börjar bli sur över att han inte fått något erbjudande utan att det ser ut som Giggs om van Gaal tvingas lämna... Kanske dags för José att inse att allt handlar inte om jobbet, det handlar också om hur man sköter jobbet och representerar sin arbetsgivare.

Förre Chelseaspelaren Amin Affane (han nådde aldrig a-lagstruppen) har gått till Solnalaget AIK.

MÅNDAG:
Både Chelsea och Man U lär nu jaga PSGs Marquinhos som inte lär vara nöjd med speltiden i Z-laget. Han skrev nytt kontrakt förra året och lär därmed inte bli billig oavsett om han vill lämna eller inte.

Wallace som hade en mycket lovande försäsong första sommaren under Mourinho del 2, men sedan har varit utlånad med betydligt mindre framgång ser ut att vara på väg till Gremio. Dock som lån, inte permanent övergång.

Vi kan också notera att priset på Oumar Niasse skiljer sig fundamentalt från internationella rapporter till det som svenska källor uppgett. Det handlar inte om några 50m kr utan snarare 15m pund. Om, ifall det verkligen blir affär med Chelsea.

Lånerapporten >>>

Jorge Sampaoli lär vara kandidat till Chelseajobbet efter Guus Hiddink. Men det kan bli så att han redan denna vecka tar över Swansea istället. De lär gett honom ett erbjudande om Sampaoli lämnar jobbet som Chiles förbundskapten. Något som kan ske i början av denna vecka så han inte är överens med chilenska förbundet, som själva har en del problem då deras ordförande tvingats avgå då han var en av Blatters genomkorrupta fotbollsbossar.
    Sampaoli är ett av de intressantaste namnen för CSFC som nästa manager. Tillsammans med Antonio Conte även om Conte kommer att leda Italien i årets EM och inte kan tillträda förrän precis innan säsongen startar därmed.
    Diego Simeone lär tillsammans med Pep Guardiola vara önskenamnet för Chelsea, om vi ska tro tidningarna men CSFC är inte särdeles intresserade av någon av dem. Simeones fotboll är än mer defensivt inriktad än Mourinhos och Guardiola lär vara en av världens mest jagade managers men står för en annan sorts fotboll vi inte är några stora fans av. Sidledes. Han omges också allt oftare med rykten om att hans man-management inte är särskilt bra. Det förekommer nu sådana rykten i Bayern och omdömet att gå ut och lämna redan nu tyder inte på god tajming då det har gjort att Bayern gått från storfavoriter till CL-seger till att bli en andrahandsfavorit numer. Han anses också vilja till City där hans tidigare Barcapersonal nu leder klubbens arbete bakom kulisserna. Dock lär hans fru vara mindre intresserad av Manchester. Även Simeone kopplas allt oftare till Manchester, fast då till den röda klubben där.

Chelsea anses leda jakten på Oumar Niasse från Lokomotiv Moskva, det vill säga om vi ska tro ryska källor. Vi ser inte behovet att köpa en anfallare som försvinner till afrikanska mästerskapen vartannat år även om prislappen bara är under 50 miljoner kronor (bara!). Tretton mål den här säsongen är dock ett bra facit även om ryska ligan inte är vad den varit sedan de införde alla regleringar om utländska spelare (och managers). Undantaget är ju Zenits framgångar i CL.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!