14 Chelsea FC 20 sp 6 v 5 o 9 f 26 - 29 mål 23 p

Crystal Palace vs  CHELSEA      0 - 3   (0-1)

Hennessey; Ward, Dann, Delaney, Souare; Lee, Jedinak (k), McArthur; Puncheon, Zaha; Campbell.

avb McCarthy, Kelly, Williams, Mutch, Ledley, Sako, Chamakh

CHELSEAS INSATS

7-

Eländigt väder, eländig match i första. Men ett fint anfall lyfte oss Chelseafans.
    Bättre spel i mindre regn i andra.
    Kanske lite isbrytning för Chelsea med den här matchen. Äntligen blev det ju mål på chanserna... Ändå en lite konstig match som saknade hetta - dock största ligasegern i år!

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Inte satt på prov i första, stabil insats. 6+
Branislav Ivanovic Har en klart defensivare roll än vad vi kanske brukar se honom i. Vilket nog är bra för honom att hitta tillbaka till sig själv i. Gjorde en solid match. 6+
Kurt Zouma Underbar glidtackling i boxen. Missade en bra chans med nick i andra. 7-
John Terry Stabil och säker. inte så hårt prövad. 6+
César Azpilicueta Hade en riktigt bra chans, hyfsat skott men han är ju inte anfallare. 6+
Mikel Fungerar helt klart bättre när han är ensam i städarrollen på mitten. 7-
Cesc Fabregas Fullständigt briljant pass innan första målet. Många passningar rätt men lite väl defensivt spelat. SOlid insats. 6+
Eden Hazard För kort tid för betyg. -
Willian En relativt anonym Willian om vi ska döma från första halvleks insats. Fullständigt otagbart mål i andra. Härlig träff i krysset. Bra andra halvlek. Pass till tredje målet. 7
Oscar Lätt mål, men de ska ändå sättas vilket Matic nog inser idag. Spelar med större frihet nu vilket märks på hans självförtroende, han vill ha boll och styra spelet. 7
Diego Costa

Osjälviskt och perfekt till Oscar vid målet. Gjorde också ett då han var där en anfallare ska vara.

BETYG

Valde att spela Fabregas djupt vilket vi alla undrar över, men det var ju Mourinho som lade upp den rollen för spanjoren.
Gör inte några revolutionerande grepp med laget men det märks att spelglädjen är på väg tillbaka. Spelarna har roligt på plan igen.

6+

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Oscar (och Willian för målet och andra halvlek)

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Rätt oväntat, men tendensen har redan funnits. Mikel spelar istället för Matic på mitten.

Hemmalaget startar starkast och får snabbt en dubbelhörna som de dock inte kan göra något på. Strax därpå får Zaha en skottmöjlighet, men strax utanför. 7
    Hazard tvingas till ett tidigt byte. Typiskt alltså. 15 Pedro in. Ljumskskada.
    Frispark för Palace leder till en hörna. 16 Courtois plockar lätt ned.
    Pedro skjuter och två försvarare kastar sig för att blockera vilket innebär att den ena träffar den andra och domaren får blåsa av. 18 Synd då Chelsea hade möjlighet.
    Det är ett eländigt väder som de spelar i. Inget av lagen imponerar men första kvarten får ändå gå till Palace som åtminstone försöker.
    Bra brytning, glidtackling av Zouma, men i farlit läge förstås då det var i boxen. Hörnan, bort. 24
    En lång boll når fram till Campbell som dock missar totalt. Farligt läge. 25
    Mycket fint, snabbt anfall där Fabregas hittar Costa som lägger upp en helt ren Oscar som lätt sätter bollen. Vilket pass av Fabregas, hoppas det får hatarna att hålla tyst i fem minuter om honom. Även om vi erkänner att han inte är lika bra i år som förra året. 29 Även Costa gör det mycket bra då han först fintar bort backarna innan han lägger upp för Oscar.
    Azpi får en chans men skottet räddas av Hennessy. Hörna. 36.
    Efter målet har Chelsea tagit hand om spelet men det är ingen bländande fotboll direkt. Mer en fråga om att kontrollera skeendet.
    Iva gör ett klart farligt bakåtpass med Courtois är med på det som tur var. 42
    Costa på tok för ensam i en kontring. Det är trots ledningen ett ganska trögt Chelsea vi ser som tappar balans och följsamhet i anfallen.
    Courtois bryter men får inte kontroll över bollen som Zouma sedan nickar ut till inkast. Courtois tar nästa boll och första är slut.
    Inte någon sprakande föreställning men ett mycket fint anfall och ledning för Chelsea.

ANDRA
Palace börjar starkast och har mycketboll men inga farligheter.
    Willian prövar ett hårt inlägg. Blir hörna. 51. Och en till. Palace har tydligen inte släppt till några fasta situationsmål och det blir det inte nu heller.
    Willian hittar Zouma perfekt från frispark men Zouma sätter den över. 53
    Chelsea har tagit tillbaka initiativet.
    Konstig studs efter inlägg där Costa överraskande får en chans, men Hennessy lyckas få kontroll på bollen. 56
    Jedinak varnas efter att sparkat ned Oscar. Som har fått syna gräset rätt ofta de senaste minuterna. 56
    Chelsea slarvar bort den men vinner tillbaka bollen.
    Behåller initiativet trots en del dåliga passningar bl a av Iva.
    Friend friar en situation där Costa skulle haft frispark, vilket ger Zaha en mycket bra chans men skottet är svagt och Courtois tar det. 59
    Willian sätter ett spelmål. Det är vi inte vana vid. Oscar hittar honom med ett pass samtidigt som han fälls, Friend lämnar fördel och Willian sätter bollen distinkt i krysset från straffområdeslinjen. 60 Så skönt och fullständigt otagbart för målvakten.
    Willian snappar upp en boll, tar sig in och skjuter, Hennessy räddar men Costa får in returen trots att en försvarare får ett ben på bollen. 66
    Boll i bröstet på JT och alla skriker på straff, Friend friar vilket är helt korrekt visar reprisen. Hörnan ofarlig. 78
    Palace har haft en kort period med kontroll. De har inte gjort någon stor andra halvlek annars.
    Dann sparkar ned Costa bakifrån. Kortas. 80
    Costa tar sig fram men Delaney får ut ett ben till hörna. 82
    Oscar skjuter men bollen stannar helt upp på en försvarare som blockerar och sedan lyckas få bort bollen. 84
    Oscar fintar totalt bort sin försvarare, Willian lyfer in bollen till Costa som satsar för kung och fosterland (Spanien har ju kung och han spelar ju för dem ändå) och bollen strax utanför krysset. 86
    Matic byter av Oscar. Matchen är klar.

Ingen stormatch av Chelsea, men äntligen blir det mål på chanserna. Åtminstone en del av dem. Solitt spel och vi känner igen oss. Spelarna ler och tar lite chanser de inte vågade för ett tag sedan.
Nu en vecka vila innan FA Cupen drar igång.

DOMARTEAMETS INSATS - Kevin Friend

BETYG

Ingen svårdömd match men hade bra kontroll och inga missar vi noterade.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook