csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 20 sp 6 v 5 o 9 f 26 - 29 mål 23 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
28 dec 2015 - 3 januari 2016

Nyheter v- 53


SÖNDAG:
Guus Hiddink vidhåller att Chelsea kan nå en fjärdeplats efter vinsten mot Crystal Palace, och det är ju trevligt att managern verkligen tror på laget. Och självklart måste Chelsea sikta dit men det lär nog bli tufft även om alla lag tycks kunna slå alla lag.

Inga besked om Eden Hazards skada men ljumskskador är notoriskt besvärliga och han måste magnetröntgas innan någon kan säga något om situationen. Risken är dock att han är borta åtminstone några veckor.

Tillbaka på sextonde plats, bara hårstråt ovanför nedflyttning och tidningarna spekulerar nu på fullaste allvar i att Chelsea trillar ut. Vilket sägs orsaka ekonomisk ruin för Chelsea då vi till skillnad från många andra klubbar inte har något proviso för sådant i spelarkontrakten. De omförhandlas inte om Chelsea flyttas ned. Vilket skulle innebära lönekostnader som väldigt mycket större än möjliga intäkter.
    Nu ska det inte gå så illa.
    Men vinner inte Chelsea mot Crystal Palace idag ger nog till och med jag upp om möjligheten att rädda en Champions Leagueplats den lätta vägen (genom placering i ligan). Trots alla överraskande resultat den här säsongen.
    Och på det ämnet, de som sett Arsenal på sista tiden förbannar nog liksom jag Romans generösa dumhet att släppa Petr Cech till dem. Ett av de dummaste beslut som klubben någonsin tagit sett rent sportsligt, men humanitärt fint. Han är skillnaden mellan ett Arsenal som kämpar sig till en fjärde plats och ett som utmanar om titeln, inte minst har han fått ordning på ett annars ganska virrigt försvar som nu styrs ordentligt bakifrån. Där saknar Chelsea honom allra mest - i just det avseendet. Rutin betyder massor för alla spelare, men allra mest för målvakter. Courtois kommer att bli bra men efter sin skada är han just nu en sämre målvakt än Petr Cech och han har visat klara brister sedan han kom tillbaka.

LÖRDAG:
Nu när serien vänder och vi har vårt första returmöte, och därmed revansch att fordra då Chelsea förlorade ungefär lika många gånger som man tog poäng i första halvan, har Hiddink gjort en enklare utvärdering av situationen där han betonar två saker; alla måste delta både offensivt och defensivt samt slutprodukten av spelet måste innebära fler mål framåt (och underförstått färre mål bakåt). Självklart är största orosposten Eden Hazard även om Hiddink inte nämner just hans namn - men han har nu inte gjort mål sedan i maj vilket är en formsvacka som heter duga för den spelare som var klart bäst i hela ligan förra året.
    Hiddink försvarar också Cesc Fabregas och menar att kritiken mot honom är inte helt rättvis. Individuellt kan man säkert diskutera detta då han är långt från förra höstens form, men som en del gör skylla allt på Fabregas är löjligt. Chelsea är ändå ett lag med elva ansvariga spelare och en trupp om 25 plus manager. Men fotboll sysslar sällan med balans och omdöme utan det är svart eller vitt, sällan något annat. Det är därför managers får gå och underpresterande spelare med superlöner stannar och fortsätter det så försvinner stjärnorna också till grönare planer.

NYÅRSDAGEN:
Chelsea lär vara skadefria med undantag för Falcao. Loic Remy är fortfarande osäker men Gary Cahill lär kunna spela trots problem med en vrist. Costa tillbaka efter sin avstängning och med tanke på hur mycket en anfallare saknades i Manchester är vi mycket glada över det.
    Crystal Palace har lite större problem. Cabaye är avstängd, samma femkortsregel som Costa har avtjänat nu. De tenderar att komma vid den här tiden på säsongen för lagen. De har också Wickham och duktige Bolasie borta på grund av skador. Patrick Bamford har som bekant återvänt till Chelsea. Det är dock tveksamt om han får spela då han inte ingått i den rapporterade truppen till FA under säsongen. Annars behövs ju back-up på bänken om Remys vadskada inte är frisk.
    Noterbart är att Pardew har ett utmärkt facit mot just Chelsea, förmodligen det bästa någon manager har. Han har vunnit fem av de senaste åtta mötena mot Chelsea. Chelsea har ett fullständigt uselt bortafacit i år, en enda vinst och den kom precis i början av säsongen mot WBA.

NYÅRSAFTON:
Falcao är skadad igen, det är tydligen ingen måtta på hans otur i år. Inte för att han direkt fick många chanser under Mourinho men nu har han varit skadad i över två månader och han drog upp samma skada nu igen. Remys skada är dock lindrigare även om det är mycket tveksamt om han kan spela på söndag.

Hiddink är också klart irriterad över att vissa managers har gått ut och offentligt dragit i Chelseaspelare. Han finner det i allra högsta grad respektlöst, och det kan vi ju bara hålla med om. Men imorgon börjar Silly season och då tycks inga regler längre gälla, varken för managers uppförande och framförallt inte för mediernas spekulationer.

ONSDAG:
Cesc Fabregas är frisk igen och tränar med laget. Även Gary Cahill kommer att bli spelklar till söndag meddelar Guus Hiddink. Däremot är det tveksamt till om Falcao eller Loic Remy kommer att kunna ingå i truppen mot Crystal Palace.

TISDAG:
När Costa blev avstängd var jag mindre orolig än jag kanske borde varit med tanke på att han hittade målform mot Watford. Men min tanke var att matchen mot United skulle bli nästan exakt som den blev och då var frågan om Loic Remy inte ändå hade varit ett bättre alternativ. Hans djupledslöpande är bättre än Costas, som är bättre på att riva hål i försvar. Vem hade kunnat räkna med att Loic Remy inte skulle kunna spela? Det var information vi fick först söndag kväll, att han hade skadekänning. Sedan blev Cahill skadad också, vilket gjorde mig mindre då jag gillar Zouma och den snabbhet han erbjuder som mittback (tycker han kompletterar JT bättre än vad Cahill gör, Cahill kommer att ta över från JT då de är liknande spelare) och varje match han spelar bredvid JT gör honom till en bättre spelare. Men att behöva spela en halvskadad Hazard som toppanfallare är ingen dröm; Chelsea blir på tok för trubbiga framåt och har svårt att hålla upp linje och spel. Inte Hazards fel, inte alls men då han inte gjort mål sedan maj gör att hans målsjälvförtroende är inte där. Nu var han riktigt bra ändå, men det var när han sökte sig ned i planen. Han var inte nära att göra mål.
    Chelsea har nu gjort en bra och en hyfsad match men ändå förlorat fyra poäng. Vi har inte vunnit två, vi har förlorat poäng. Där ligger problemet. Tyvärr gjorde också United sin bästa match för säsongen och de har de Gea! Vilket blev avgörande faktorer igår. Vi tar inga stora steg framåt, mer snigelsteg men visst går det framåt.
    Nu väntar Crystal Palace borta. Vi har revansch att kräva där. Med full trupp är jag övertygad om att vi kan göra det - men jag har väl sagt det nu så många gånger att ingen tror på mig mer än vad man tror på Peter när han ropar på vargen?!
    En stor fördel är att Hiddink nu får en vecka att träna laget, bedöma de individuella kvaliteterna och kan börja forma Chelsea efter sina idéer. Även om han bara är interimmanager.

MÅNDAG:
Goda nyheter är att Eden Hazard kan spela ikväll. Däremot är inte Falcao redo ännu för att spela match vilket innebär att vi bara har en anfallare idag. Men både Hazard och Remy har mindre skador även om de är spelklara så helt bra är de inte. Fabregas reste inte med laget till Manchester på grund av sjukdom.

Nytt år, nya förhoppningar. Vi har fått sänka våra förväntningar ordentligt den här säsongen. Men vi ger inte upp. Det finns massor med platser att klättra i tabellen, det startar en FA Cup och vi är i slutspelet i Champions League även om lottningen inte log mot oss där.
    Och allt börjar ikväll med en bortamatch mot ett Manchester United som inte imponerat alls den här säsongen även om de länge fick resultaten med sig trots det. Nu får de inte längre resultaten med sig.
   Ändå, som den här säsongen utvecklats, inte bara för Chelsea går det inte att ta något alls för givet. United mot Chelsea är alltid en stormatch och sådana kan gå hur som helst, även emot trender och tendenser. Chelsea kommer till matchen utan Diego Costa som såg ut som förr och också tog ett onödigt gult kort. Men engagemang är en del av hans spelstil och vi får räkna med att det också innebär dumma beslut ibland. Så länge de ingår i spelet och inte är idiotiska hämndaktioner utanför spelet är det ok ändå. Bara så dumt att det kom just nu.
   Kanske saknar vi också Eden Hazard. Inte för att han gjort mål sedan förra säsongen, men ändå. Han var ligans bäste spelare förra året och någon gång måste han hitta tillbaka till det.
   Och någon gång måste oflytet sluta och vi får något med oss istället för emot oss. Så det är med nya förhoppningar vi startar 2016.


Rykten, notiser m m, v-53


SÖNDAG:
Shaktars Alex Teireira lär vara nära Chelsea. Även om vi nog ska ta det med en nypa salt. Det har talats länge om honom och nu lär Chelseas brasilianare också pratat med honom. Vi vet dock att göra affärer med Shaktar är utomordentligt komplicerat och Teixeira lär kosta.

Man United tänker konkurrera med Chelsea om John Stones, vilket om inte annat lär trissa upp priset ännu mer. Det talas nu om 50m, en löjlig summa för en ung ändå relativt orutinerad försvarare. Men han är engelsman och det gör ju att priserna inte har kontakt med verkligheten.

Isco har varit ett hett namn senaste dagarna då han sägs vilja lämna Real Madrid. Alla har dock tagit för givet att han skulle i så fall återförenas med Pellegrini i Man City. Senaste är att Chelsea ska ha gett sig in i leken. Billig blir han dock inte, 30m pund är vad Real förväntar sig.

Alex Telles, den brasilianske backen som är utlånad från Galatasaray till Inter är åter aktuell för Chelsea enligt silly season. Det pratades en hel del om Telles redan i sommar. Han har en låg utköpsklausul kring 6-7m pund.

Ännu ett lån som återvänder är Jordan Houghton som inte fått några chanser att tala om i Gillingham.

Patrick Bamford siktar i första hand inte på ett nytt lån utan vill stanna i Chelsea och kämpa om en plats.

LÖRDAG:
Mycket snack om Atleticos flopp Jackson Martinez (bara två mål sedan flytten från Porto), ännu en av alla dessa spelare som tvärnitat efter en flytt. Nu är 29-åringen aktuell för Chelsea och många fånar tror att Chelsea skulle byta Costa mot Martinez, vilket vore vansinne. Costa är yngre och en klart bättre spelare som trots sina disciplinära tillkortakommanden ibland, passar Chelseas spel väldigt bra.
    Men intressant är växande rykten om Basels supertalang Breel Embolo. 18-åringen har gjort åtta mål på 23 matcher och anses väldigt lovande. Ändå, det känns ju inte som en Chelseavärvning utan som en Emenalovärvning dvs någon för framtiden. Han lär kosta runt 15m pund.

Afrikanska rykten hävdar att Chelsea registrerat Christian Atsu i truppen efter att återkallat honom från lån i Bournemouth. Låter inte särdeles trovärdigt, men det kanske kommer att ske. Atsu är ju tyvärr vårt andra flopplån till annan PL-klubb. Men ska vi regga någon borde det bli Bamford. Skillnaden är att många vill låna Bamford, ingen vill låna Atsu efter floppar i både Everton och Bournemouth.

NYÅRSAFTON:
Bamford återvänder till Chelsea, för att förmodligen lånas ut igen. Samma sak verkar nu hända med Christian Atsu som bara fått göra två framträdanden för Bournemouth i ett annan lån som gått snett.
    Bournemouth är nu en av klubbarna som vill låna Bamford istället. Det låter inte som om Chelsea borde gå med på det om Atsu inte fått sina chanser där, vad säger att Bamford skulle få det. Chelsea måste vara väldigt noggranna med vilka klubbar de ska låna ut spelare till i PL. Den ende som fått chansen (och tagit den) är ju Nathan Aké i Watford.

Bertrand Traoré har tydligen fått erbjudande om att gå till Ajax för ett lån, något den till Chelsea knutne agenten Piet de Visser uppmanar honom att göra. Och tyvärr är det ju så att ungdomar faktiskt har det svårare att få speltid i Chelsea än i de flesta klubbar.

Mino Raiola, inte världens mest seriöse agent om än framgångsrik, antyder saker kring Paul Pogba och självklart går ryktescirkusen omedelbart upp i högsta fart. Så Chelsea ska nu köpa honom för 87 miljoner euro.
    Vi avvaktar nog sanningshalten i det. Däremot är det kanske möjligt att Pogba lämnar Juventus i sommar. Frågan är dock om han kommer att välja en klubb som inte spelar Champions League, vår gissning är Nej.

Annars antyder Guus Hiddink i intervjuer i veckan att Chelsea tänker bli aktiva på transfermarknaden i januari. Den ständiga frågan i det här fönstret är dock tillgänglighet, plus att priserna tenderar att bli löjliga då alla vet att det är panikköp.

ONSDAG:
Hiddink har spelat juniorerna mot seniorerna på träning denna vecka för att se vem som tänker ta för sig. Tyvärr förtäljer historien inte vem som vann, men artikeln kan ni läsa här >>

Aston Villa tänker försöka låna Loic Remy från Chelsea. Det tror vi knappast kommer att hända, men Remys framtid hos Chelsea är nog osäker, kanske inte just idag men framåt sommaren om han inte får mer speltid.

TISDAG:
Swansea tycks anmält intresse för att låna Patrick Bamford nu när denne inte fick chansen i Crystal Palace. Vilket sägs vara dåliga nyheter för Gomis.

Patrick Bamford kommer att bryta lånekontraktet med Crystal Palace på nyåret. Han har bara fått starta två gånger, i ligacupen, och några få inhopp. Detta var spelaren som utsågs till årets spelare i Championsship förre säsongen som närmast misshandlats under sin lånesejour med Alan Pardew. Ett lån vi trodde på och som vi trodde skulle hjälpa honom utvecklas. Hoppas han nu får chansen som anfallare i Chelsea och att Hiddink satsar på Bamford som borde kunna ha en stor framtid, även i Chelsea.
    Bamford fick dock komma in i halvtid mot Swansea i helgen, och missade en bra chans att göra sitt första PL-mål.

Lånerapporten >>

Tror inte ett skvatt på det för som jag ser det är det något som kommer från Hatarna. Men de säger att Cesc Fabregas inte är sjuk utan lämnat in en transferansökan. Möjligt att tro det är det säkert då så många Chelseafans behandlar honom på ett oursäktligt sätt. Så gör man aldrig någonsin mot en egen spelare.
    Att Fabregas var sjuk och inte kunde resa till Manchester fick vi veta redan i söndags. Igår fick vi veta att han hade feber. Och med tanke på den här vintern och hur förkylningar har gått runt bara i min närkrets, vem är förvånad om någon med småbarn faktiskt blir sjuk! Det tycks dock vara oförlåtligt. Otur för Cesc att han inte har benet i gips, det hade kanske Hatarna accepterat.
    Ändå tror jag inte alls på det även om allt kan hända, särskilt den här säsongen. Det kanske inte ursäktar hans dåliga form, men Mourinho valde att spela honom i en position som inte passar honom. Hoppas Hiddink hittar rätt och lyfter upp Fabregas ett steg i vad som mer borde vara 4-1-1-3-1 om vi ska prata nummerspelet.

MÅNDAG:
Den här veckan börjar också det elände som jag tröttnat så mycket på. Silly season, januariversionen.
    Silly season i sig har blivit för silly, eller rättare sagt det finns inte längre någon som helst verklighetsförankring i ryktescirkusen numera. För några år gjorde CSFC en total inventering av alla spelare som enligt ryktena skulle vara klara för Chelsea eller åtminstone vara nästan klara. Det slutade någonstans kring 16-17 helt nya lag (alltså 11x) spelare som skulle komma.
    Situationen idag är långt värre.
    Det räcker tydligen nu att någon spelare gjort ett mål, fått en rubrik så är de klara för en annan klubb. Ryktena har noll substans vanligtvis och dårar som vissa italienska självutnämnda silly season-gurus har dykt upp och hittar på exakt vad de själva vill. Då har jag ändå inte nämnt Le10Sport och spanska källor!
    Kanske blir det roligare om man inte bryr sig om sin klubb eller har valt att ägna en stor del av sin tid till att följa allt som händer kring den? Jag vet inte, jag vet bara att jag spyr på Silly season-rykten. Ändå måste jag följa dem.
    Särskilt jobbigt är januarifönstret även om det har hänt roliga och intressanta övergångar, särskilt mot slutet av det då paniken är som störst bland många klubbar som har vad sportjournalisterna betecknar som kris. Så räkna med extra många rykten kring Chelsea, United med flera.
    Det finns nästan inga spelare som är tillgängliga så här års som är intressanta då de flesta bra spelare är avstängda från Champions Leaguespel. Och för de klubbar som är kvar i Champions League är det därmed fullständigt meningslöst att köpa en spelare som de inte kan använda i en av de viktigaste tävlingarna, just nu kanske den viktigaste för Chelsea för en ny ligatitel verkar lätt avlägsen för oss. Fast med de resultat vi bjuds på den här säsongen, vågar jag inte utesluta ens det längre. Vem trodde att "krislaget" Southampton skulle slå Arsenal med 4-0. Det Arsenal som förra måndagskvällen redan i princip hade utsetts till ligavinnare.... (Personligen hejar jag på blå Leicester om Chelsea inte kan vinna!).
    Priserna på spelare tenderar också att bli rent löjliga i januari då så många köp är rena panikköp. Skönt då att ha en manager som varit med förr och som trots kort tid i klubben och med truppen ändå vet vad som krävs av spelare i en klubb som Chelsea, för det är andra krav än vad som t ex ställs i ligaledande Leicester. Så är det bara.

Så jag förväntar mig massor med lögner, påhitt, ännu fler lögner och tonvis med spekulationer om massor av spelare. Däremot förväntar jag mig nog att det är större chans att någon lämnar än att någon som verkligen förstärker laget omgående kommer!

Det är ju Hiddinks andra sejour i Chelsea, han kom redan i februari 2009 en gång. Av en slump hittade jag faktiskt en artikel jag skrev den gången för Chelsea Vital där jag då var redaktör. Så för den nostalgiske kan ni läsa den här. Denär förstås på engelska då Vital är en engelsk sajt. >>

Ännu en f d Chelseaspelare blir manager i The Championship. Slavisa Jokanovic som förra säsongen tog upp Watford i PL och som tack fick sparken tar över i Fulham. Nu leds två av Chelseas närmaste grannklubbar, Fulham och QPR, av fd Chelseaspelare.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!