csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 18 sp 5 v 4 o 9 f 23 - 29 mål 19 p
always proud to be Blue. Vi kommer igen.
21-27 dec 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 52

SÖNDAG:
Behramis överfall på Eden Hazard som gav straffen Oscar halkade bort, har lett till att Chelsea inte bara saknar Diego Costa som tappade huvudet och tog ett femte gult kort utan det verkar som Eden Hazard slog upp sin höftskada i det överfallet. Behrami skulle haft kort där och åkt ut kanske t o m direkt för nästa attack på Azpilicueta. Men som vi vet får vi inte de domsluten med oss just nu. Vi t o m verkar vant oss så mycket att vi knappt ens reagerar på det förrän efteråt.

ANNANDAGEN:
Vi ska tydligen absolut inte ha någon tur med oss, två hjärnsläpp, ett mål som blev till bara för att bollen ändrade riktning på Cahill, och en halkning på straffpunkten och bara en pinne när vi förtjänade tre.

Så mycket för att man för en enda gång, oerhört motvilligt hejade på Man United. De är ju lika mycket i kris som Chelsea för ett tag sedan fast i ett helt annat tabelläge. Men då åtminstone jag absolut inte vill se Mourinho på deras tränarbänk på måndag blev det att heja på United, vilket de verkligen inte förtjänade.
    Nu ägnar vi oss åt Chelsea och skiter i alla andra lag.

Guus Hiddink har satt målen. Chelsea ska nå en fjärdeplats i ligan, minst, och göra bra ifrån sig i cuperna. Det är bra, Chelsea behöver tydlighet, balans och en massa sunt förnuft just nu. Läs mer >>

Idag hoppas vi också att publiken verkligen ställer sig bakom laget och managern och sparar alla löjliga protester. Chelsea är alltid större än enskilda personer.

Falcao är spelklar igen efter sin skada. Han lär knappast starta men om det är någon spelare som skulle behöva hitta sig själv är det han (och kanske Fabregas).

JULDAGEN:

Hazard kommer att testas sent före matchen imorgon. Det finns också frågetecken om Falcao kan spela men han ska vara skadefri så det är bristande matchform som orsakar det.
    I Watford får förstås inte Nathan Aké som gjort stor succé som vänsterback (inte hans vanliga position) och som gjorde sitt första PL-mål förra helgen, inte spela då han ju är utlånad från Chelsea. Ekstrand är skadad och det finns frågetecken om Prödl. Annars är Watford ett av de formstarkaste lagen just nu så det blir en tuff test för Guus Hiddink i hans första match i andra rundan i Chelsea.

JULAFTON:
Eden Hazard tränade igår men kunde inte fullfölja träningen så han är fortfarande osäker inför lördagens viktiga möte med Watford.

Hiddinks första intervju, läs den här >>

ONSDAG:
Guus Hiddink har talat om för spelarna att de måste ta en bra titt på sig själva i spegeln.
Tuff lottning för U18 i nästa runda av FA Youth Cup. Det blir Manchester United borta.
    Han hade ett möte med spelarna igår och sa uppenbarligen en del saker till dem.
    Han säger också helt öppet att han vill ha tillbaka Didier Drogba och jobba med honom, men vet inte om det är möjligt med tanke på situationen med Montreal Impact.
    Han menade också att något har gått väldigt fel i klubben, annars hade han aldrig varit där och nu är klubbens nye manager.

TISDAG:
Dubbelmästarna Chelsea Ladies har gjort en kanonvärvning. En av Englands absolut bästa spelare kommer från Birmingham, Karen Carney. Carney har jobbat förr med manager Emma Hayes.

MÅNDAG:
Vilken vecka det har varit för oss Chelseafans. Hoppas vi slipper uppleva en sådan vecka till på oerhört länge, helst aldrig mer.
      Det började i måndags i mötet mot ligaledarna i Leicester. Där spelarna knappt ens ställde ut skorna i första halvlek. Det var upprörande, frustrerande och patetiskt det som Chelsea visade då. Bättre inställning i andra men då var det ju på något sätt redan kört.
      Det följdes av José Mourinho som totalt tappade kontrollen, koncepterna och omdömet efter matchen och dömde ut spelarna som förrädare. Han menade att han minsann inte kunde klandras för hans taktik var rätt (det har ju tyvärr varit följetongen hela säsongen, det har aldrig varit Mourinhos fel, bara andras). Därmed hade han ju också satt sin sista potatis och gått över alla gränser som klubben Chelsea kunde tolera hos sin manager. Det aom var kvar av hans förtroendekapital var helt förbrukat. Hans paranoida tendenser hade tagit sitt offer.
    Det följdes naturligt av rykten, men vi är ju avtrubbade av alla rykten som varit den här hösten att man trodde knappt på något som sades.
    Men den här gången stämde olika rykten (åtminstone några av dem). På torsdag eftermiddag kom det från BBC att Chelsea sparkat Mourinho. En halvtimme senare bekräftade klubben att det var sant.
      Ett slags chocktillstånd inträffade.
      Trots resultaten som fullständigt saknades och en placering en poäng ovanför nedflyttningsplats var vi nog rätt många som trodde att inget skulle hända förrän tidigast efter julperioden. Med facit i hand var det ju dock helt rätt tidpunkt om något sådant här ska hända. Kanske kunde det kommit någon dag tidigare för att ge efterträdaren tillfälle att komma in.
      Spekulationerna var många och falska rykten gick hela tiden. Rena lögner serverades till oss fans av medierna.
      Det stod dock rätt klart att Guus Hiddink var förstavalet, vilket bekräftades redan dagen efter. Ett mycket bra val känns det som, särskilt som det förmodas vara en interimlösning. En manager som kan klubben, känner många spelare och som står för en positiv fotboll. Också en person känd för sin goda kontakt med spelare som han har hand om.
      Så kom mötet med ett annat lag som fungerar allt annat än bra, Sunderland. Något som självklart skulle vara en vinst, men det var också Sunderland som spräckte Mourinhos fantastiska svit av att vara obesegrad på Stamford Bridge (något förresten även Guus Hiddink är, om än under en väldigt mycket kortare period).
      Och vi fick se ett lag som spelade en fotboll som lyst med sin frånvaro under hela hösten. En fotboll som var rolig, initiativrik, fartfylld och positiv. Den sortens fotboll Chelsea spelade förra hösten. Sedan slog de märkbart av inför andra halvlek, kanske lite rädda att verka för glada över att Mourinho var borta...
      De gjorde de inför massivt stöd för den sparkade Mourinho. Publiken var på myteristämning och skanderade Mourinhos namn och viftade med hemgjorda skyltar och plakat istället för att hylla målen. De buade vissa spelare och skyllde på dem.
      De sjöng; Where were you when we were shit, istället för att hylla laget. Den underligaste stämning och atmosfär som kanske någonsin funnits på en fotbollsarena.
    Symptomatiskt blev det ju också när Chelsea som fått hur många straffsituationer som helst bortviftade hela hösten och domarna har anklagats för detta av Mourinho, då plötsligt får vi en riktigt billig straff med oss. Den första straffen i ligan på hela året. Visst får det en att undra?!
      Vilken vecka! Ändå är det nog min personliga reaktion att det här var oundvikligt. Mourinhos uppträdande hade blivit för besvärligt för Chelsea och när resultaten var urusla, vad kan en klubbledning och ägare göra? Det enda som går att göra är att byta ut managern, för spelarna går ju inte att byta. Och om det hade blivit disharmoni i truppen som Emenalo erkände, då är det managerns fel. Det är inte spelarna som leder laget, men förlorar de förtroendet för sin general då är det faktiskt generalens fel.

Ikväll avgörs Premier League om vi ska tro de som vet. Det lag som vinner ikväll av City och Arsenal kommer att vinna ligan säger de.
    Riktigt så enkelt är det nog inte även om de har visst statistiskt underlag för att hävda att det lag som leder ligan vid jul också vinner, för ingen tror ju ännu på Leicester som ändå är laget som leder, oavsett vad som händer ikväll.

Chelsea ska lära känna en ny/gammal) manager. Hiddink är så erfaren att det lär inte bli några stora förändringar direkt. Han kommer att prata mycket med Steve Holland, med spelarna och försiktigt justera det. Men bjuder Chelsea på samma fotboll som i första halvlek i lördags kan det bli roligt i helgerna.
    Vi möter mycket formstarka Watford som har raka segrar och nosar på en CL-plats. Två dagar senare är det bortamatch mot Manchester United.
    Av de två ser jag absolut matchen mot Watford som den svåraste. Jag är inte alls lika orolig inför matchen mot Manchester United även det surrerealistiska kan inträffa (om Unitedfansen får igenom sin vilja) att på hemmalagets bänk nästa måndag sitter José Mourinho (jag tror det inte då jag tror Uniteds ledning inte är så sugna på Mourinho och hans uppträdanden, men om de tycker krisen är akut kan det hända). Därtill är det en stormatch på alla sätt mellan två lag som närmast dominerat engelsk fotboll de senaste tio åren, och båda lagen sägs vara i kris. Nä, Watford är matchen vi måste oroa oss för på annandagen, tror jag.

 


Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG:
Det ser ut som om van Gaal kommer att lämna Manchester United, kanske redan efter matchen imorgon om Chelsea vinner. Förlorar Chelsea kan det dröja längre. José Mourinho vill ha jobbet enligt massor av uppgifter men United är väldigt tveksamma med tanke på hans uppförande utanför plan så att säga. Så Mourinho som vill stanna i London lär sagt till sin agent och vän Jorge Mendes att han gärna vill bli Roy Hodgsons efterträdare som Englands manager. Som om FA inte kommer att ta Mourinhos uppträdande i åtanke när Hodgson (som anses vara för gammal för VM i Ryssland 2018, då 71 år) lämnar. England har en lovande generation spelare på gång så jobbet har blivit eftertraktat. Intressant att notera är att Mourinho som blivit så kritiserad och hatad av andra fans plötsligt är jättepoppis till att ta det jobbet hos engelska fans.

Didier Drogba vill att Guus Hiddink ska försöka få Romelu Lukaku att återvända till Chelsea. Det lär knappast gå bättre än försöken att värva John Stones. Varför inte också försöka få Kevin de Bruyne tillbaka, ännu en av de spelare som Mourinho skrämde iväg.
    Allra helst vill nog många av oss dock att Chelseas egna ungdomar får chansen. Det tar tid att utvecklas men Chelsea måste helt enkelt bli bättre på att slussa in egna förmågor i a-laget. Därför var det lite trist igår att inte en enda ung spelare var med i truppen mot Watford även om det självklart är förståeligt att Hiddink som ny manager måste lita på etablerade namn just nu. Men den här säsongen är på något sätt idealisk att matcha in unga spelare. Som allt går kan managern chansa mer än vanligt när vi åtminstone är borta från bottenskiktet.

ANNANDAGEN:
Mycket rykten igen om James Vardy till Chelsea och Leicester dubblar nu hans lön för att försöka stoppa det. Men ärligt talat, vad ska Chelsea med Vardy till? Visst han är het, han gör mål och hans karriär är just nu en saga. Men med de summor som nämns upp mot 400 miljoner kronor för en 29-åring. Det är fullständigt vansinne. Särskilt för en spelare som aldrig levererat långvarigt utan just nu bara(?) är i hysterisk form. Därtill följer hans obehagliga rykten om rasism då han vid några tillfällen verkligen låtit munnen haspla ur sig dumheter, inte minst mot asiater.
    Nej, ska Chelsea värva från Leicester, skit i Vardy och ta Marhez eller Kante. Det är intressanta spelare med utveckling och framtid, inte en slända.

I ev helgyra har vi missat att länken till artikeln om Mourinhos plus och minus inte har fungerat. Vi ber om ursäkt men hoppas texten ännu är relevant för er.

JULDAGEN:
Jorge Sampaoli är en överraskande kandidat till jobbet som Chelseamanager i sommar. Chiles förbundskapten har onekligen imponerat men skillnaden mellan att vara förbundskapten och klubbmanager är enormt stor.

Senaste om Drogba är att han vill inte bara bli ledare, han vill även spela för Chelsea igen. Det är väl ändå tveksamt även om han gjorde dundersuccé i Montreal med elva mål på lika många matcher.

JULAFTON:
En julhälsning från Chelsea FC. Se >>

ONSDAG:
Förra året testade ett Chelseaforum om Chelseafans vill kyssa ett Tottenhamfans. I år bytte de tröja och plats och undrade om Tottenhamfans vill kyssa ett Chelseafan. Förra året visade sig Chelseafans kunna motstå skönheten, men årets test visade att motsatsen var inte sann.
    Se mer >>

Cesc Fabregas har accepterat Pat Nevins ursäkt om det s k utpekandet, men skadan är ju redan skedd och många har ju format sin uppfattning utan fakta. även BBC har bett om ursäkt för Nevins fadäs. Vi lär få se på annandagen om fansen tror på fakta eller fortfarande tänker peka ut Fabregas som en förrädare. Man kan bara hoppas att Chelseafansen sköter sig ovh ägnar sig åt att stödja klubben istället för att fantisera ihop konstiga scenarion.
    Vad som har hänt har hänt och det enda viktiga är att gå vidare, stödja klubben och ändra på situationen.

Det upprepas också att Roman Abramovich som även han har mött spelarna har sagt även till dem att han aldrig ville sparka José Mourinho men med resultaten som var kände han aldrig att det fanns något annat val till slut.

TISDAG:
Förre yttern och kolumnisten på Chelseas sajt Pat Nevin har verkligen gjort bort sig. Han lyckades antyda att Cesc Fabregas var spelaren som i affekt under hösten sa att han inte ville spela för Mourinho. En uppgift som hängt ut honom som en förrädare och råtta.
    CSFC har hela tiden förnekat att det är Fabregas och har argumenterat för att han verkligen är oskyldig till det yttrandet och att han manipulerade mot Mourinho. CSFC har också haft helt rätt för det är nu bevisat att det var INTE Fabregas. Vem det är har dock inte bekräftats, men vad som bekräftats var att det var ett yttrande i affekt och ett temperamentsutbrott, inte på något sätt ett övervägt uttalande.
    Pag Nevin har också på djupaste sätt bett Fabregas om ursäkt för att hans fråga kom att tolkas som ett påstående, och han är också den som nu definitivt kan dementera att det var Fabregas då journalisten som hörde utbrottet bekräftat detta till Nevin.
    Som vanlig har skitsnackarna lyckats bygga ett berg av sina lögner. Kan vi nu sluta hänga ut spelare och inbilla oss att de manöverarat för att motarbeta managern. Alla har inte trivts med honom, men du milde - vilken arbetsplats trivs alla med chefen på!?
Särskilt på en konkurrensutsatt arbetsplats som ett fobtollslag där 25 spelare vill ha enbart elva möjliga platser varje vecka?
    Däremot verkar ryktet om att Fabregas var inblandad i ett bråk på träningsplanen med en ungdomsspelare (Charly Musonda som vi hört en hel del om på sistone) efter att denne tunnlade spanjoren. inte mycket att snacka om, sådant händer väl mer eller varannan vecka på träningar. Dock när det är Chelsea ska det ju dras upp till närmast världskrigsnivå.

Hiddink har knappt hunnit pröva ut ny träningsoverall innan medierna vet exakt vem han ska värva om tio dagar. Det blir tydligen James Rodriguez från Real Madrid. Undrar om tomten är informerad så paketet kommer genom skorstenen?

Fast andra källor, som t ex aldrig trovärdiga Metro, hämtar sin julklapp till Hiddink och Chelsea också från Real Madrid, men det är den nu utskämde Karim Benzema enligt dem. Väntar vi ett par dagar kommer samtliga Madridspelare utom målvakten antagligen ha skrivit på för Chelsea.

Kanske är en troligare värvning Troyes 18-årige målvakt Paul Bernardoni. Jamal Blackman har inte riktigt fått den utveckling han och vi hoppades på.

Och ja visst, tomten har ännu en julklapp för Chelsea, åtminstone för dem som önskar har possessionsspelets guru Pep Guardiola till Chelsea. För det är till oss han kommer, om vi ska tro NBC.
    Anledningen lär vara den som CSFC redan antytt, på grund av att hans fru föredrar London och inte vill bo i Manchester. Samma argument kommer dock säkert placera honom i Arsenal imorgon.

Vi har glömt att nämna fotbollens mycket goda nyhet och en julklapp till alla som hoppas på ett korruptfritt Uefa och Fifa. Platini och Blatter har stängts av åtta år från fotbollen så snart slipper vi dem, förhoppningsvis för alltid. Men först lär vi får genomlida en runda överklaganden, lögner och förnekandet till att de är skyldiga till saker de till och med erkänt att de gjort men som de inte tycker är fel - men som Fifas etiska kommitté anser är fel.

MÅNDAG:
Idag sprids ryktena om att Mourinho ska ha skällt ut spelarna och kallat dem för förrädare både före matchen mot Leicester och i halvtid. I halvtid kan man kanske förstå då det var en lite bättre inställning än den pinsamma i första. Kanske kan man förstå varför de var så oinspirerade, glädjelösa och ärligt talat ointresserade i första halvlek om det stämmer att han redan då har använt ett sådant språkbruk. Bra management var det absolut inte på något sätt.

Och redan sprids uppgiften, dock från The Sun, att Mourinho är överens med Manchester United.

Lånerapporten >>

Vet inte någon sanningshalt men ryktet går att Guus Hiddink faktiskt hade ett möte med José Mourinho om Chelsea och spelarna innan träningen igår. Det ska ha skett på Berkeley Hotel i centrala London.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!