csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
16 Chelsea FC 16 sp 4 v 3 o 9 f 18 - 26 mål 15 p
 
14 december 2015

CSFCs spelarbetyg
     Leicester  vs  CHELSEA       2 - 1  (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Leicesters start-XI

Schmeichel; Simpson, Morgan (k), Huth, Fuchs; Mahrez, Drinkwater, Kante, Albrighton; Ulloa, Vardy.

avb Schwarzer, Wasilewski, Benalouane, King, Inler, Okazaki, Dyer


CHELSEAS INSATS

 

  6

 

En högst medelmåttig första halvlek där Chelsea såg tröga och osäkra ut. Inte bra alls. Nästan handlingsförlamade. Lite mer vilja efter målet men inte godkända i första.
    Bättre inställning och vilja i andra höjde betyget men... Förtjänade mer, men vi får inget med oss alls i år.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Såg osäker ut och var lite fumlig första tjugo. Spelade upp sig. Lite oroad av att när han går ut går han ur straffområdet. Spelade upp sig något, men på målen kunde han inte göra mycket. 6+
Branislav Ivanovic Dåliga inlägg. Var inte så pressad defensivt. Klarade ändå inte av Albrighton. Missade ett givet mål, två gånger i samma situation. 5+
Kurt Zouma Hängde inte med när Vardy kom in bakom JT. 6-
John Terry Placeringssäker men det räcker inte när spelarna kan löpa in bakom och Zouma inte är med på det. 6-
César Azpilicueta Stängde inte ned Mahrez som vi hoppades och behövde. Gjorde några viktiga försvarsinsatser i andra stycken dock. 6-
Nemanja Matic Hade några misstag men de bra insatserna övervägde klart. Närmast mål i första. 7-
Ramires Förfärlig inledning, tappade boll gång på gång och slog bort nästan varje passning. Spelade upp sig något men imponerade aldrig i något. 5+
Eden Hazard Gjordes ned av Vardy utan åtgärd av Clattenburg. Had einte utmärkt sig innan. Kunde inte fortsätta. 6
Willian Lika bra som han är på frisparkar, lika dålig är han tyvärr på hörnorna. Den som försökte. Men oj som han behöver träna på hörnor. 7-
Oscar Inledde bra men försvann som han tyvärr gjort alltför ofta. 6
Diego Costa Hans 50 Chelseastart. Det märktes inte. Sprang mest offside. 5-
---    
Pedro In för Hazard. 30. Var pigg och bidrog en del till den lilla uppryckning laget gjorde i slutet av första. Perfekt pass till Remu 7-
Cesc Fabregas In för JT. 53. Gjorde inget större intryck 6
Loic Remy In för Oscar 65. Perfekt på rätt plats till skillnad från andra för målet. 7-
CHELSEAS BÄNK


Begovic, Cahill, Mikel, Fabregas, Kenedy, Pedro, Remy

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Om han hade en taktik mot Vardy och Mahrez som gick det fullständigt oss förbi framför tvn i fösta halvlek. Ett fegt, handlingsförlamat Chelsea som inte vågade något alls förrän mot slutet av halvleken. Tveksam till laguttagningen som inte var anpassad till motståndet (återigen). Alla, och det måste innebära Mourinho också, visste vad som väntade i matchen och Chelsea hade inget vapen emot det.
    Litet plus ändå för att vågade gå ned på trebackslinje. Och det var nog ändå rätt att behålla Zouma även om han var sämre än JT, men Zouma har snabbheten som behövs.
    Vi har undrat många gånger varför Mourinho vägrar ge Remy chansen, frågan är väldigt mycket mer aktuell NU!

5-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Nemanja Matic

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Chelsea måste stoppa Leicesters snabba anfall och förmodligen är det två klubbar som kommer att slåss om att ha minst boll idag. Inget av lagen vill vara bollförare för tillfället. Leicester behöver inte heller med tanke på hur deras statistik ser ut, Chelsea var bollförare mot Bournemouth och det slutade ju absolut inte lyckligt.
    Idag när vi ännu en gång lottades mot PSG (är det inte dem är det Barcelona och innan dess var det Liverpool vi jämt skulle lottas mot...) behöver vi verkligen få se Champions League-Chelsea istället för Premier League-Chelsea.
  Samma laguppställning som mot Porto så det är absolut ett CL-Chelsea, sedan måste spelet matcha också. En nyckelspelare blir Azpilicueta som ställs mot formstarke Mahrez.

Känns underligt att se ett helblått lag som inte är Chelsea. Tar nog en liten stund att vänja sig.
    Mahrez har lekstuga med Chelsea men skottet är inte tillräcklit bra. Courtois kan ta det. 2 Honom måste de få stopp på.
    Kanté är en annan som imponerat redan första minuterna grenom att vinna boll på mitten. Han jämförs en del med Makelele och det går att förstå. Ligans främste bollvinnare hittills i år. Matic kommer först på nionde plats.
    Förre Chelseaspelare Huth får snedträff och hörna till Chelsea. 3
    En rätt dålig hörna av Willian, hans hörnor är långt från samma klass som hans frisparkar. Ny chans dock och lika illa.
    Första fem är det Leicester som är det aggressiva och framgångsrika laget. Chelsea ser tyvärr tröga ut.
    Ett anlägg till anfall men Costa får inte koll på bollen. 9 Oscar slår ett uselt inlägg långt förbi Costa och mål.
    Willian har problem med Fuchs men det är inga snälla bollar han får. Matic har börjat bra, efter en tidig miss. Annars är det ett sökande Chelsea. Oscar den som visar sig mest.
    Drinkwter söker Vardy som dock missbedömer som tur var. Det var tyvärr Matic som missade och var uppkomsten till anfallet.
    Mahrez söker frispark omot JT och får det genom att lägga sig över hans ben. Albrighton tar den. Det blev Fuchs istället och Courtois tappar en lätt boll framför fötterna på Huth. Vad var det. 13
    Oscar hittar Hazard som tar ned och skjuter men blockeras rätt lätt. 14
    Första kvarten ger jag till Leicester, de är snabbare, piggare och tar mer initiativ.
    Drinkwater har dragit sönder lårmuskeln. Andy King ersätter. 16 En spelare som faktiskt började i Chelsea vid 9 men lämnade för Leicester vid 15.
    Chelsea är på tok för tröga med boll och Leicesters spelare hinner fram och vinna boll eller stoppa spel.
    Boll för Vardy att löpa på men försvaret är med, Courtois går dock lite långt ut och får sopa den till inkast. 18
    Mahrez skjuter men lätt för Courtois som tur var då denne sett osäker ut. 19
    Felaktig offside på Costa, visasr reprisen. 21
    Leicester överraskar försvaret när de på chans bara tofflar in bollen mot mål. Som tur var är Courtois helt med på den. 22
    Iva skjuter i ryggen på Albrighton, leder till slut till en hörna. 24 Som Willian slår bättre, trodde vi men den var utanför innan den skruvade sig fram till JT. Skärpning nu Willian.
    Iva slår ett inlägg på sin back från tre meter, vad är detta? 26
    Leicester är fullständigt nöjda med att möta Chelsea på nedre tredjedelen av plan och suga åt sig bollen för kontringar och Chelsea går gärna med på det. Tyvärr.
    Vardy trycker till Hazard och denne får ont i höften. Men ingen åtgärd av Clattenburg fast Vardy var inte ens intresserad av bollen. Dåligt domaren. Men han är ju sådan Clattenburg. Chelsea spelar ut bollen. Hazard måste bytas ut. Pedro in vid halvtimmen.
    Willians inlägg når nästan en vit. Men inte riktigt. 32
    Mahrez lyfter in bollen och Vardy kommer mellan mittbackarna och sätter bollen i mål. 34 Zouma missade bevakningen.
    Hög boll till Willian som skjuter direkt och via Albrighton till hörna. Som Matic kommer bra upp på och sätter i ribbans överkant. 36
    Azpi gör två viktiga rensningar. Chelsea är skakade nu. De har spelat dåligt och ligger under rättvist. Och Hazard skadad. Eländet verkar tyvärr fortsätta och nu börjar det bli så att vi måste snart oroa oss för nedflyttningsstrecket faktiskt. Enorm skärpning behövs.
    Rättvis ledning för Leicester som spelar som ett lag, och ett lag som vill något. Det gör inte Chelsea. Chelsea måste gräva väldigt djupt efter något till andra halvlek.

ANDRA
Mourinho måste verkligen ta tag i det här. Det var verkligen inte bra. Långt från det spel som presterats i andra matcher där också resultatet gått emot oss. Den här gången är det välförtjänt underläge tyvärr. Chelsea visste vad som väntade och de hade inget vapen emot det. Framförallt måste Chelsea visa tempo.
    Vardy varnas och väldigt välförtjänt och han borde fått det redan mot fulingen mot Hazard som inte gav frispark. Kanske borde han t o m fått rött där. 46
    Mahrez gör bort Azpi och sätter den mot Courtois som aldrig skulle gått ut ur straffområdet för att försöka bryta. Kunde det börjat sämre?
    Huth kortas när han drar ned Costa (hans femte så avstängd). 50 Costa hade varit fri annars.
    Chelsea behöver en mirakelvändning nu men finns det i laget som inte har ett uns av självförtroende - det viktigaste av allt i fotboll. Se sådana som Ronaldo coch Z, vad vore de utan självförtroendet. Vad vore Leicester utan självförtroende och två spelare i magisk form?
    JT ut för Fabregas, hade hellre sett Kenedy men rätt att gå ned på trebackslinje även om Zouma varit sämre än JT. 53
    Även när de gör bort sig fungerar det för dem som när Simpson gör bort sig och ändå reder ut det. 59
    Costa borde gjort mål i helt friläge men träffar Schmiechels fot och över. Hörnan tar på Fuchs fot två gånger när Iva skjuter. Det vill sig absolut inte alls. 62 Inte ens när de förtjänar det går bollen in. Det är nästan komiskt men allra mest tragiskt.
    Oscar som började bra men gav upp känns det som när hans lagkamrater inte visade vilja går ut för Remy. Nog rätt byte. 65
    Fabregas nickar men lätt för dansken. 66
    Pedro kastar sig fram och skjuter över. 67
    Eftersom Chelsea inte ville spela i första är det nu desperationsfotboll, och det ger nästan aldrig resultat. Särskilt inte för ett lag som inte kan göra mål under några omständigheter.
    Pedro till Remy som är en anfallare som äntligen gör sitt jobb och är på plats. 77
    Albrighton som varit väldigt bra särskilt defensivt faktiskt, skjuter tätt utanför. 83 i en numer ovanlig kontring. Chelsea har försökt, de ska de ha credd för, men det hjälper ju inte att vakna när man ligger två mål under. Särskilt inte när man inte kan göra mål.
    Årets Chelsea får mig inte att tro på sena vändningar då de inte kan göra mål, men fem minuter tillägg.
   
   
Två oerhört vackra mål av Leicester, mycket bättre lagspel och inställning. Jag önskar dem all lycka till framöver. De förtjänade att vinna och jag kommer att heja på dem resten av säsongen (utom i returmötet).

Bara tre Chelseaspelare får godkänt av mig idag. Inte ens Courtois stod att känna igen, fumlig, osäker även om han inte kunde göra något på målen. Willian, Matic och Pedro får godkänt Oscar började bra men verkade ge upp när ingen annan verkade bry sig. Azpi gjorde nytta men förlorade två avgörande dueller mot Mahrez.
    Klart plus för bättre inställning i andra men... oförmågan att göra mål ens vid fria lägen... vad kan man säga. Så dags då. Första halvlek var riktigt usel så Chelsea förtjänade tyvärr att förlora och spelar man som i första spelar Chelsea i Championship nästa säsong.

Chelsea måste göra stora förändringar framöver och frågan är om Mourinho är villig att göra dem. En av dem är nog att våga lita på spelare som vill något, ungdomarna, något som verkar gå totalt emot Mourinhos alls instinkter. Jag börjar ge upp om Mourinho nu, det är för mycket fel taktik, fel laguttagningar.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mark Clattenburg

BETYG

Kanske den domare i England som är minst intresserad av att "skydda" de kreativa spelarna och tillåter väldigt hårt och fult spel mot dem utan åtgärd.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook