csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 15 sp 4 v 3 o 8 f 17 - 24 mål 15 p
always proud to be Blue
7 - 13 dec 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 50

LÖRDAG:
Bara City och Arsenal har skapat fler målchanser än Chelsea i Premier League (161). Ändå har Chelsea otroligt ynkliga 17 mål på dessa chanser. Det innebär att Chelsea behövt nästan tio chanser på varje mål gjort. Det är fasansfullt usla siffror.
    Det är också självklart anledningen till att Chelsea idag är ett bottenlag. Som på måndag möter ligaledarna, om än oväntade sådana.
    Leiecester tillhör de lag som skapar minst chanser, har minst bollinnehav men de kan det som Chelseas spelare absolut inte klarar av. De gör mål. De har speed, snabbhet och kan omsätta vad de gör i mål och därför leder de förtjänstfullt serien. Vilket på många sätt är det roligaste på år och dar. Hade det bara inte varit en säsong där Chelsea varit urusla och absolut inte fått med sig något. Riktigt så dåligt har inte spelet varit, särskilt inte på sistone - ändå förlorar Chelsea var och varannan match. Det måste sluta nu.
    Förhoppningsvis tar Chelsea med sig spelet från i onsdags och inställningen då till King Power Stadium. Mourinho har en klar taktik med att stoppa Cardy och Marhrez, vilket kanske innebär att Zouma spelar defensivt mittlås med Matic framför Cahill och JT. Tyvärr tror jag inte Mourinho gör så, men det vore nog rätt då Zouma är den av de tre som har lite speed och den skulle han bättre kunna utnyttja i en friare roll något längre fram mot Leicesters speedkulor.
    Vi har redan sagt det och fått äta upp våra ord så många gånger att kanske vänder säsongen nu. Vi sa det när Chelsea slog Arsenal och vi har sagt det flera gånger sedan dess, bara för att se Chelsea återgå till ett arrogant och svagt lag som tror det räcker med att ställa ut skorna och försöka försvara någon ynklig ettmålsledning.
    Vi såg det rätta Chelsea i onsdags, nu fan vill vi se dem igen på måndag.

TORSDAG:
Igår kände vi igen Chelsea, och vi hade en smula flyt. Något vi saknat länge. Nu hoppas vi att vi kan bygga på detta då det nu väntar ett absolut toppmöte mot ligaledarna Leicester och vår förre manager Claudio Ranieri. Chelsea måste har en plan för deras raka och mycket snabba anfall. Där får vi lita på att Mourinho förbereder spelarna inför måndag. Gårdagens resultat hoppas vi blir en ordentlig självförtroendehöjare, för egentligen kan ju saker och ting bara bli bättre nu.

Lottningen till första play-offomgången i Champions League efter jul sker lunchtid måndag. Vi får hoppas att för en gångs skull slippa PSG, inte heller vill vi väl ha Juventus.Så vi får hoppas på PS, Gent eller Benfica. Annars tror jag att motståndet ser överkomligt ut, särskilt om Chelsea hittar formen till dess. Just nu är ju Bayern, Barcelona och Real stora favoriter. Men det är långt till maj som José bevisat med Porto och Inter och som di Matteo bevisade med Chelsea. Inget av de vinnarlagen var favoriter de åren.

ONSDAG:
VÄLKOMNA TILLBAKA MITT ÄLSKADE CHELSEA: Nu vinner vi Champions League och slår alla rekord i PL genom att bli bland de bästa ändå.

CHELSEA, regerande mästare, och Porto spelade 0-0 i en rätt trist match i Uefa Youth League på eftermiddagen. Det var inget toppat Chelsea direkt. Eller högmotiverat om vi ska döma av matchen. Porto däremot behövde vinna och borde visat mer vilja. Chelsea hade redan vunnit gruppen. Se tabell>

Viaplay visar U19-laget i Uefa Youth League kl 14.00 idag. De har redan vunnit sin grupp och kommer att möta ett lag från kvalturneringen. Det är nytt för i år att alla ungdomslag till vinnande lag i sina länder har spelat en kvalturnering parallellt med det gruppspel som följer a-lagens.

Det slog mig i morse när jag steg ut i dimman hemma. Något jag inte velat tänka på. Kanske inte vågat tänka på.
    Ikväll är kanske sista gången på nästan två år som vi får se Chelsea spela Champions League!
    Nu är Champions League alltid i mina ögon mindre värd än ligatiteln, men den uppfattningen delas ju inte av spelare som vill spela CL och majoriteten av sportjournalister. Så att inte spela CL kommer att påverka Chelseas förmåga att attrahera bra spelare något oerhört framöver.
    Det ser ju just nu inte ut som om Chelsea kommer att kvalificera sig för nästa Champions League via ligaspel, så snart är bästa chansen att göra som 2012. Vinna alltihop, alternativt vinna Europa League och kvalificera sig den vägen!

TISDAG:
Den skadade trion JT, Ramires och Falcao är återigen i träning och kan bli aktuella för att spela mot Porto imorgon.

Läget i Grupp G i Champions League är detta. Dynamo Kiev lär nog slå Maccabi Tel Aviv och de är vidare till playoff.
    Porto måste vinna för att gå vidare. Om Kiev vinner.
    Chelsea kan gå vidare vid oavgjort, men måste vinna för att toppa gruppen och få fördel i lottningen. Annars går den platsen till Kiev, förutsatt de klarar Maccabi som ännu inte tagit en poäng.

Målmässigt har Chelsea gjort urusla 17 mål på 15 ligamatcher. Snitt 1.13. Och släppt in häpnadsväckande 24 mål. Förra året hade Chelsea gjort dubbelt så många mål vid den här tidpunkten.
    Det ser bra mycket bättre ut i Champions League där de på fem matcher gjort 11 mål! Det är ett snitt på 2.2 mål och bara släppt in 3 mål. Helt klart passar Europaspel Chelsea bättre just nu, trots resultatet i Porto. Ännu en match där vi tvingade ifrågasätta domslut,

MÅNDAG:

Chelsea fick bra lottning för FA Cupen på nyåret. Vi möter på Stamford Bridge vinnarna mellan Leyton Orient och Scunthorpe United.
    Tuffaste lotten verkar onekligen Tottenham mot Leicester vara.

Fler och fler pratar om att sparka Mourinho. Inte minst Mlurinhohataren Neil Ashton som av något mycket mystiskt skäl anses vara den Daily Mail-journalist som bevakar Chelsea Han har skrivit en ren hatartikel idag som vi inte tänker länka till. En som däremot kommer till Mourinhos försvar är Englands främste manager genom tiderna, sir Alex Ferguson. Hans absoluta råd till Abramovich är att inte sparka Mourinho utan ha is i magen och låta honom reda ut det här. Läs mer här >>

Bara två dagar till och Chelsea har på onsdag, ännu en chans att vända säsongen. En vinst mot Porto behövs för att vinna gruppen och få en bättre lottning. Frågan är om oavgjort ens räcker till att gå vidare. En tuff uppgift för Chelsea även om laget normalt ska slå ett svagare Porto som inte är samma lag som för några år sedan. Men vi såg i Porto att det gäller också att ha tur med domsluten, vilket vi verkligen inte haft den här säsongen. Vi har inte direkt heller övertygat som målgörare - så onsdag blir en oerhört viktig kväll för Chelsea och vår klubbs framtid. Särskilt som det just nu inte ser ut som om Chelsea kan kvalificera sig för CL-spel nästa säsong.

Någon gång måste det lossna och vi får hoppas det blir nu, även om vi sagt och hoppats många gånger redan den här säsongen.

Det görs en stor sak om att Mourinho återigen sagt att han inte frågar efter förstärkningar eller värvningar i januari. Ett resonemang ingen tycks tro på, men vi lär få se. Saken är ju dock den att hitta rätt spelare i januari är nästan omöjligt då de spelare som är och kan bli en förstärkning av Chelsea knappast är till salu mitt i säsongen om de ens går att köpa någon gång.

 


Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Ryktena om att Chelsea skulle vara intresserade av James Vardy i januari ökar. (Å andra sidan ökar alla rykten just nu, särskilt om anfallare där Chelsea har problem).
    De har inte direkt minskat av att Mourinho berömt honom och sagt att han även kan spela i stora klubbar, inför matchen på måndag.

Mourinho som också anklagas, regelbundet, för sina dåliga kontakter med de flesta (och många gånger stämmer det nog) har också hällt beröm över vad Claudio Ranieri har gjort i Leicester. Något som nog ställer till det för Mourinhohatarna (med Neil Ashton som är den värste av dem alla) som helst ser att han är i konflikt med allt och alla. Ranieri och Mourinho lär ju inte haft en bra relation då Ranieri ju var Dead Man Walking sitt sista år i Chelsea då Roman redan hade klart att han skulle ersättas med just Mourinho. JM gjorde då också (som vanligt måste vi väl säga) några mindre välbetänkta uttalanden om att Ranieri inte är en vinnare. En fejd han fortsatte i Italien, men i helgen har han rättmätigt hyllat Ranieri. Sent ska syndaren vakna som det heter.

Ola Aina som tydligen krånglar om kontraktet intresserar Liverpool. Det här är resultatet av att unga spelare inte får chansen av Mourinho. Som nu när Cesc Fabregas uppenbarligen inte hittar ur sin formsvacka är det Ramires och ett annat spel som gäller istället för att ge Loftus-Cheek en ärlig chans. Detta är faktiskt ett av Mourinhos stora problemområden, som coach är han en risktagare men aldrig som manager. Ledningar, även svaga sådana, ska konsolideras och laguttagningarna har karbonpappers-stämpel över sig.

LÖRDAG:
Källan är klart osäker men det talas om att Radamel Falcao får ännu en chans att åter bli den spelare han en gång var, fast nu i Fenerbahce i januari. Det vore nog bra, men med tanke på hans lön och situation ska vi absolut inte ta det för givet.

Åter är det Shaktars Alex Teixera som nämns som den som i så fall efterträder honom. Åtminstone om vi ska tro honom själv och uttalanden som skvallerpressen säger.

Nye portugisiske stjärnan Bernardo Silva (mycket duktig i det Portugal som fick pisk av Sverige i U21-EM) sägs intressera Mourinho trots en prislapp på 30m euro.

Joe Cole fick aldrig ur sig all den talang han hade men han var ändå en stor favorit. Han spelar fortfarande fotboll om än på lägre nivå idag och han säger att Chelsea fortfarande kan vinna Premier League. Inte ens vi fanatiker vågar väl hoppas men vi vill ändå väldigt gärna tro på honom och tekniskt sett verkar inget omöjligt denna konstiga PL-säsong.

FREDAG:
Intressant om än rätt oväntat. PSG verkar villiga att sälja Blaise Matuidi, och då lär Chelsea vara en intressant klubb för 28-åringen. Om vi ska döma av hans insatser just i matcherna mot Chelsea vore det nästan en bra affär bara för att undvika att behöva spela honom igen i CL. Självklart är det en prisfråga men ett sköldlås med Matic och Matuidi, ja då kan nog backlinjen få en lugn tid.

Fast i Italien tror de allt mer oseriösa italienska källorna att det är Amadou Diawara som Chelsea köper. Ja, vi har hört det förut i ett flertal veckor nu.

Och så var Pato på Stamfrod Bridge och tittade på CL-fotboll i onsdags. Därmed är han ju med medie-automatik helt klar för Chelsea. I verkligheten lär han aldrig spela för Chelsea, det är CSFCs uppfattning. Men det var en gång vi drömde lite om honom.

TORSDAG:
Nej, vi drömmer inte. Chelsea som har/haft en mardrömssäsong vann sin grupp i Champions League och går vidare som ett av de toppseedade lagen därmed.
    Däremot är vi övertygade om att Sport Italia och Metro sover, och drömmer saker som mest verkar bero på att de intagit något narkotiskt preparat. För de hävdar idag att Chelsea värvar Zlatan i janauri och betalar honom 300k pund i veckan. Dvs ca 100k mer än Hazard tjänar.

Trevligare att se, hur en maskot förundras över lång Thibaut Courtois är >>

TISDAG:
Senaste ryktet om Charly Musonda är att Chelsea ska gått med på att låna ut honom. Förstår knappt ens frågeställningen, det är väl rätt självklart och var i planerna redan i somras när något hände som innebar att inget hände.

Det senaste om Antoine Griezmann är att han kommer till Chelsea om Diego Costa går andra vägen. Det är ren spekulation visar det sig när man följer med upp ryktet, av en person i England som sägs vara expert på spansk fotboll, Terry Gibson.

Shaktar Donetsk har alltid vetat att ta bra betalt, och nu är det Alex Teixera som ska kosta mer än 40m euro. En hög summa för en bra spelare, men väl hög för en spelare som ändå inte presterat på de riktigt stora arenorna i hans ålder. Han är den tredje Shaktarspelaren som Chelsea lär jagat. Shaktar krävde vansinniga summor för Willian som nästan hamnade i Tottenham pga det, sedan var det Douglas Costa som Bayern snöt framför nästan på oss fast spelaren ville till Chelsea och nu Teixera.

Fler rykten om att Falcao vill lämna. Det är nog inget som någon just nu ens skulle sörja. Vi har alla hoppats han skulle hitta sig själv, men som det har undgått massor av s k sportjournalister har han inte ens kunnat spela sedan i oktober då han varit skadad.

MÅNDAG:
Tänk om Ramires sköt så här under matcherna. Se honom göra en Wilhelm Tell på Kenedy. Se >>

Lånerapporten >>

Charly Musonda som det spekuleras vilt om just nu har nu själv skrivit om att han ser sin framtid hos Chelsea. Han antydde dock ett lån i januari men ändrade det sedan på instagram.

Antoine Griezmann är den perfekta partnern till Costa. Det har Mirror kommit fram till. Vi andra visste det redan i maj.
    NU ska Chelsea dock vara redo att verkligen försöka köpa Griezmann. Som om januariköp är lätta, särskilt av en spelare som många jagar. T ex så är Bayern ute efter honom om vi ska tro AS. Guardiola vill ha Griezmann. Ett hål i den teorin är att ingen vet om Guardiola ens är kvar i sommar då hans kontrakt går ut och trots den ena deadlinen efter den andra som Bayern ska ha satt upp har han inte förlängt.
    Att köpa Griezmann lär inte bli lätt. Det finns flera teorier om hans utköpsklausul, från hyfsade 25m pund och uppåt. Dock ska han vilja lämna mitt i säsongen också för att vilja gå till Chelsea. För ärligt talat, just nu är det enda Chelsea kan erbjuda en mycket större utmaning i ett lag som inte fungerar plus förmodligen en högre lön. Frågan är om det räcker.
    Griezmann är mycket välkommen, men skulle han komma är sommaren bra mycket troligare.

Barcelona påstås vara intresserade av utlånade Juan Cuadrado nu när de får börja värva igen. Har de inte redan köpt på sig spelare som suttit i kappsäck hela tiden? Men visst, kan Chelsa på igen pengarna på en spelare som inte kunde anpassa sig till PL-fotboll är det ju bra.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!