csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 15 sp 4 v 4 o 8 f 17 - 24 mål 15 p
always proud to be Blue - även nu!
30 nov - 6 dec 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 49

SÖNDAG:
Jag tror inte det finns någon konspiration mot Chelsea hos domarna. Men jag är nu tyvärr också helt övertygad om att Chelsea behandlas efter en annan, striktare, hårdare bedömingsgrund än majoriteten av engelska lag.
    Det beror självklart på usel domarstandard vilket domarbasen Mike Riley är ansvarig för. Det beror också tyvärr är jag övertygad om att det är för att Mourinho har kritiserat och gnällt över domarna för mycket. Så det är åtminstone delvis Chelseas eget fel. Det ska inte spela roll, men ingen kan utan att ljuga påstå att det inte gör det.
    Chelsea har inte fått en enda straff i ligan i år. Hur det inte kan vara solklar hands när en spelare ligger med utsträckt arm och stoppar bollen det kommer jag aldrig kunna att fatta?!
    Men man blev inte ens förvånad över att domare Jones struntade i det. Att de sedan godkänner ett offsidemål som vi förlorar matchen på.... man har inte längre ord för domarstandarden i Premier League just nu, särskilt när Chelsea är det ena laget. Vi såg ett annan offsidemål idag och misstag sker, men till den grad de sker just emot Chelsea kan inte längre betraktas som en slump.
    Matchen förlorade vi dock på att Chelsea inte kan göra mål trots spel mot ett mål större delen av matchen. Det var fel taktik, felaktigt coachande och spelarnas oförmåga som gjorde att vi förlorade matchen, för Chelsea borde ännu en gång gjort flera mål men det gör de inte.
    Vilket ger ruskigt dålig känsla inför den avgörande matchen mot Porto på onsdag, för med de konstiga reglerna om inbördes möten räcker inte 0-0 för Chelsea då Kiev lär slå Tel Aviv klart.

Jag tror inte på managerbyten inför minsta lilla och ingen kan säga annat än att José Mourinho är en av världens bästa managers, men just nu imponerar han verkligen inte. En del av Chelseas situation idag är hans fel. Hans stora käft, hans konfrontationspolitik mot alla utom spelarnas, och hans fega taktik att aldrig våga släppa loss och särskilt försvara ynliga ettmålsledningar är inget jag gillar. Han skämmer ut klubben mer än han tillför den här säsongen. Ändå anser jag att han inte ska sparkas.
    Dock säger jag detta; jag hade bra gärna sett Jürgen Klopp som manager just nu än Mourinho. Som person och för att jag gillar hans fotboll mer än Mourinhos.
    Vi ska dock alla som kallar oss Chelseafans ställa upp bakom Mourinho och framförallt bakom våra spelare och vår klubb nu när vi går igenom vår svåraste period sedan början av 80-talet. Vi har inga svar, bara frågor - men en sak är klar, vad som händer är unikt och mer eller mindre oförklarligt och jag tror ingen vet hur man vänder något sådant här. För precis ALLT går ju emot oss, förutom möjligen skador. För jämfört med andra klubbar är dr Bioscas team klart bättre. Och nu börjar även jag tvivla på att vi kan nå CL-platsen trots att årets serie inte liknar något annat års. Normalt hade vi varit totalt avhängda, men vi är faktiskt bara 18 poäng efter Leicester som vi möter härnäst. Det är sex vinster... men en av dem skulle absolut varit dagens, eller matchen mot Stoke eller...om Mourinho hade vågat gå för seger mot Tottenham...eller - som sagt inga svar, bara förundran, ilska, hopplöshet och uppgivenhet inför vad som utspelas framför våra ögon till våra hatares förtjusning.
        TRUE BLUE FOREVER

LÖRDAG:
JAG VET INTE LÄNGRE VAD JAG SKA SÄGA ELLER KAN SÄGA OM CHELSEA I ÅR.
      Men domarna, ineffektiviten, oflytet är av katastrofdimensioner i år.  

U18 slog West Ham med 4-0 och är obesegrade i tio matcher nu. Målgörare: Maddox 2; Muheim 54; Chalobah 65; Ugbo 77. Ungdomarna har verkligen kommit igång och Chelsea måste åter vara favoriter till att ännu en gång vinna den stora titeln i år, FA Youth Cup i vår.

FREDAG:
Courtois är med i truppen mot Bournemouth. Det är också Nemanja Matic som kommer att spela i mask då han drabbats av en dubbel näsfraktur (ouch!). Däremot saknas fortfarande JT, Ramires och Falcao.

Skadedrabbade Bournemouth har inte haft turen med sig på bortaplan än i år, bara fyra poäng inspelade. The Cherries har dock råg i ryggen efter att två gånger kämpat sig upp från vad som verkade hopplösa underlägen mot formlaget Everton förra helgen. Först 0-2 och sedan 2-3 djupt in på övertid, ändå slutade matchen 3-3. En riktig moralhöjare. Chelsea har hållit nollan i tre matcher nu och det är bra, målskyttet är däremot inte godkänt även om det trillade in mål mot Maccabi Tel Aviv. Chelsea måste få igång Hazard och Costa, och helst någon till. En annan som måste hitta sig själv är förstås Cesc Fabregas som även om han bidrar är långt från den spelare vi vet han kan vara. Övriga formtappade spelare har nu hittat tillbaka. Hazard sedan en tid, Matic likaså och Ivanovic visade åtminstone defensivt mot Tottenham att han är på gång.
    Det finns också en liten chans att Thibaut Courtois återkommer i den här matchen även om det kanske är tidigt men han är under övervägande för det, så mycket vet vi. Fler svar efter dagens presskonferens.

TORSDAG:

29-årige Gary Cahill har skrivit sitt sista långtidskontrakt med Chelsea. (Klubben har ju den urlöjliga policyn att så fort en spelare har fyllt 30 år får de inte längre kontrakt än på ett år, urbota idiotiskt men sådan är han Emenalo). Cahills nya kontrakt löper till 2019.
    Spelare som nu sitter på utgående kontrakt är båda 30 fyllda. Det är John Terry och Branislav Ivanovic vars kontrakt går ut i sommar.

ONSDAG:
Svar på de flesta frågor om ombyggnaden av Stamford Bridge. Läs mer här >>

TISDAG:
Chelsea har nu tagit det stora steget framåt ett nytt Stamford Bridge genom att lämna in en ansökan om bygglov för ombyggnaden av vårt hem. Det lär säkerligen bli ett antal turer kring detta, men det är ändå det hittills största steget mot att bygga om the Bridge till en arena som ska ta hela 60.000 åskådare. Byggansökan är ju förstås en komplicerad sak, men vill ni fördjupa er i den hittar ni mer information och vidare länkar här >>

Mycket mer att läsa om stadionbygget, och den uppmuntrande noteringen att motståndet mot bygget tydligen är oväntat litet och att grannarnas reaktion har varit mer positiv än vid tidigare utbyggnadsförslag. Det uppfattas som att Chelsea FC kommer att gå igenom planerna. Sedan kan man som många på internet diskutera designen (vacker kan jag absolut inte säga den är, där jag måste säga att av planerade byggen just nu ser Tottenhams klart snyggare ut - men unikt blir det). Läs och se mer här >>
the
MÅNDAG:
Så här dagen efter är det ett par saker som besvärar och sitter i minnet.
    Ett är att skandalerna fortsätter och han som utmålats som skurken de senaste dagarna tog tyvärr på sig rollen igår. Diego Costa var bänkad och reagerade på ett mycket besvärande sätt. Omoget, löjligt och enbart provocerande. Han värmde inte upp ordentligt före match, han värmde inte upp ordentligt under matchen och han kastade sin väst mot managern (även om just det fått löjligt stor uppmärksamhet, visst var det en markering men det var också ett backhandkast som kunde hamnat var som helst). Något är dock helt klart fel mellan Costa och Mourinho nu för Mourinhos vägran att sätta in Costa är minst lika löjlig och felaktig som Costas uppträdande.
    Det andra är irritationen över att Mourinho inte ville vinna matchen utan ville ha ett kryss. Han kunde påverkat matchen betydligt mer med byten och andra direktiv mot slutet men valde att spela på 0-0. Inget dåligt resultat men absolut inte vad Chelsea behöver eller ska sikta på. Det hade varit bättre att verkligen försöka vinna och möjligen förlorat än att inte försöka alls. Det finns verkligen ett negativt drag i Mourinhos fotbollsfilosofi och det är hans behov av att kontrollera sig fram till resultat istället för att släppa loss spelarna när de har den talang och förmåga som de har.
    Däremot behöver vi inte längre vara oroliga för Chelseas förmåga att spela bra fotboll. Den är tillbaka hos så gott som alla (utom stackars Fabregas som ännu inte hittat rätt). Vad som oroar är oförmågan att göra mål. Hazard gjorde vad han kunde men oturen och millimetrarna grinar honom illvilligt i ansiktet. Det var inte mycket som som stoppade hans härliga direktskott från att få ett bättre öde och en vinst för Chelsea.
    Men Chelsea borde fått in fräscha ben och fräsch vilja att ta med tre poäng hem istället för hade managern varit lite modigare. Hans taktiska disposition för övrigt utan en renodlad anfallare fungerade dock annars rätt bra tack vare spelarnas vilja och mod. Så synd då att managern inte visade samma sak utan nöjde sig med en poäng.

Nästa match är för en gångs skull mot ett lag bakom oss i tabellen. Det är Bournemouth hemma på Stamford Bridge i kvällsmatchen på lördag. Bournemouth som i en lätt tokig match lyckas kämpa sig till 3-3 mot Everton efter ett mål vardera djupt in på övertiden för båda lagen. Annars är det ett skadedrabbat lag som bjuder på fint spel men inte lika fina resultat.

Så gratulerar vi Loic Remy som var ledig igår då han blev pappa i lördags, till en son.


Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG:
Ryktena om Charly Musonda till Man United växer vilket känns underligt. Musonda sägs vara besviken på Chelsea och Mourinho för att han sägs blivit lovad chanser som han inte fått. Han söker speltid och tycks tro att han kommer att få det i Man United men inte i Chelsea. Konstigt nog. Vet inte vad det är med belgiska fotbollsspelare och Chelsea men tydligen har vissa väldigt svårt att acceptera sin situation i Chelsea, som de Bruyne, Lukaku och nu Musonda. Vilket är stor skam och ännu en källa till oro i Chelsea. Spelet fungerar bara då och då, resultaten går absolut inte vår väg och managern vågar aldrig satsa på unga spelare känns det som. För att inte tala om att Chelsea plötsligt inte kan göra mål längre.

LÖRDAG:
Trevlig läsning när Jamie Carragher intervjuar John Terry. Läs här>>

Chelsea har inte bekräftat det men Santos Laguna har. Ulises Davila som aldrig varit i närheten av att bära den blå tröjan delvis pga arbetstillståndsskäl har återvänt till sitt hemland och lämnat Chelsea.

Mourinho antyder att både JT och Ivanovic kan komma att erbjudas kontraktsförlängning. Det handlarom ett år då Chelsea har sin fåniga policy. Frågan är om Ivanovic kommer att vilja ha ett längre kontrakt och därför kanske tittar på ett byte av klubb.

En hel del konstiga rykten från Spanien om att Valencia varit i kontakt med Mourinho om att ta över som manager. Gary Neville utsågs ju till interim-manager till säsongens slut. Men varför skulle Mourinho vilja lämna Chelsea för Valencia...? Även om han känner ägaren Peter Lim väl.

FREDAG:
Att CSFC säger att vi inte ska tro rykten om att Hazard på något sätt skulle vilja lämna Chelsea är en sak. Men kanske lyssnar fler till att hans bror Thorgan säger det. Läs mer >>

Chelsea vill förlänga hans kontrakt meen Charly Musonda vill ha speltid i a-laget. Vilket inte ser möjligt ut med Hazard, Willian, Oscar m fl framför honom i ordningen. Så Musonda tvekar om att förlänga sitt kontrakt. Någonstans känns det hela väldigt konstigt, särskilt som den normala ordningen är att ungdomar förlänger kontraktet och lånas ut till klubbar där de får speltid. Han var nära utlåning till Monaco i somras men något gick fel, ändå är Monaco en trolig destination. Även Arsenal och Man United är intresserade av Musonda som beskrivs som bättre än Hazard och de Bruyne i samma ålder. Men att Chelsea skulle släppa honom till någon av de klubbarna är inte trovärdigt så det är något konstigt i den här historien. Att hans pappa är inne och tjafsar imponerar inte heller. Musonda har också bröder i Chelsea som värvades tillsammans med honom men som inte haft samma utveckling som den lille belgaren.

Inte Chelseanytt, men förre skytteligavinnaren och populäre Chelseaspelaren, holländaren Jimmy Floyd Hasselbaink ser nästan helt klar ut som Queens Park Rangers nye manager. Välförtjänt, och lycka till.

TORSDAG:
Skratta inte, men Mino Raiola har ju varit ute i medierna mycket senaste dagarna om sina guldklimpar. Det har varit om Pogba, Donnarumma och idag är det rykten om Z som flyger. Enligt dem ska Chelsea tagit kontakt med Z om en övergång när kontraktet går ut. Tro det den som vill, och källan är okänd ännu. CSFC utgår dock från att källan är Raiola genom sina läckor i medierna då Z har utgående kontrakt och det ska förhandlas nu. Tror fortfarande inte på Z i engelsk fotboll för tempots skull men är gärna felbevisad (vilket inte lär ske om vi ska döma av alla hans mindre bra insatser på engelsk mark och mot engelska lag, undantaget ett engelsk b-landslag en gång). Men vi lär få höra mer.

ONSDAG:

Islam Feruz verkar bli utsparkad (frisläppt) från Hibernians efter ännu ett misslyckat lån. Det sägs att klubbar i Championship ändå är intresserade av en lovande spelare som nu mest ger rubriker för strul. Så trist.

Lazio vill låna Papy Djilobodji. Låter som en bra idé.

Alex Texeira går åter ut och säger att han är i förhandlingar med Chelsea och att det är nära. Eller så är det bara re-hash (använd allt igen) som medierna älskar att dra upp när inte annat händer.

Igår skojade vi om Adebayor till Chelsea. Idag är det ett skräckscenario då mindre seriösa sajter säger att han är på väg till London för att prata med Chelsea nästa vecka. NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ säger vi. Vi vill inte se honom i en Chelseatröja.

Världens mest uppförstorade västslängning över axeln ger sportjournalisterna ingen ro. Den jämförs nästan snart med händelserna i Paris och folk i branschen är supertrötta på alla som ska göra en höna av en kvarts fjäder. Som Vincent del Bosque som också skulle pressas på det och fattade humör. Visst Costa spelar i spanska landslaget men som del Bosque menade; det är en bagatell och ingen vet om det var avsiktligt mot Mourinho... Löjligt är vad det är och det är oerhört svårt att tro att just den pyttelilla incidenten betyder något inom Chelsea. För mig absolut inte värre än att sparka mot en vattenflaska när man byts ut när man vill fortsätta spela. Men det är ju Chelsea och världens favoritskurk, Diego Costa det handlar om...

TISDAG:
Åtminstone en rolig kommentar till Costas västkastande. >>

Lånerapporten >>

Dagens ersättare till Diego Costa heter Edinson Cavani. Vi får väl se om han ens vet om det.

Spanska! rykten säger att Atletico har en återköpsklausul om 40m euro på Diego Costa och att de nu funderar på om det är något de är intresserade av. Knappast i den icke-målform Costa är.

Metro hävdar att Chelsea tänker lägga 21,5m pund på Barcelonas Sergio Robert. Vi lär väl få se. Men svaret lär säkerligen bli nej.

Och så börjar John Stones-ryktena komma igen. De kan nog ha substans, dock tveksamt till om Everton släpper honom. Däremot lär Stones inte vara intresserad av kontraktsförlängning utan klar utköpsklausul vilket är en tydlig indikation för sommaren.

Det tycks inte finnas en anfallare i Europa som inte ska ersätta Diego Costa i mediernas ögon. Nu nämns även Thomas Müller. Vilket väl är snäppet svårare än att värva Messi.

Som sagt, det knyts nya anfallare till Chelsea hela tiden, Mirror bidrar med sju alternativ. Några vettiga, några mer eller minde idiotiska (saknar väl egentligen bara Adebayor inom det sistnämnda) Läs mer >> och rösta där om ni vill.

MÅNDAG:
Ett mycket trevligt rykte. Chelsea räknar med en full trupp mot matchen mot Bournemouth. Det innebär alltså att skadade John Terry och Ramires är aktuella, men också längre tids skadade som Falcao och även Thibaut Courtois som saknats sedan första landslagsuppehållet. Ett stort lyft för truppen. Loic Remy som blev pappa är självklart också aktuell för spel.

U21 förlorade idag hemma mot Sunderland med 1-3. Tröstmålade gjorde Tammy Abraham på straff.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!