csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 14 sp 4 v 4 o 7 f 17 - 23 mål 15 p
 
29 november 2015

CSFCs spelarbetyg
     Tottenham  vs  CHELSEA       0 - 0  (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Tottenhams start-XI

Lloris; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Mason; Dembele, Eriksen, Son; Kane.

avb: Vorm, Trippier, Wimmer, Carroll, Lamela, Onomah, Clinton


CHELSEAS INSATS

 

  7+

 

Ny spelmodell igen och Chelsea såg inte helt bekväma ut i den inledningsvis, men vi kan inte klaga på inställningen och hur de jobbade sig in i ett spel utan anfallare.
    Den hårda vinden hjälpte inget lag men ställde onekligen till en del vilket både var problem och överraskade.
    Efter den trevande starten gjorde Chelsea en helt utmärkt första halvlek. Älskade intensiteten, moralen och viljan hos laget.
    Uppoffrande försvarsspel av hela laget. Och mycket bra försvarsspel. Chelsea såg verkligen ut som ett lag idag.
   Dock en klart sämre andra halvlek av båda lagen.

 

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Jättefin räddning på Sons nick. Och på Dembeles fina skott. 7
Branislav Ivanovic Bra defensivt spel. Inte så aktiv framåt som han brukar. 7-
Kurt Zouma Solid och höll Kane bra. 6+
Gary Cahill Jobbade i det tysta och skötte det bra. 6+
César Azpilicueta* Han är så följsam och fyllde upp på sin kant framåt också. 7
Nemanja Matic* Jag tycker nog att Matic är tillbaka som den spelare han varit sedan han kom till Chelsea. Inte den tacksammaste rollen i ett lag men oj så viktig han är för Chelseas försvarsspel. 7
Cesc Fabregas Gjorde ett jobb i det tysta. Inte så mycket boll men viktigt positionsspel. Dock för många dåliga passningar. 6
Eden Hazard Han är ingen toppanfallare men gjorde vad han kunde i en ovan position, även om han kanske inte direkt spelade rollen som targetspelare. Han var bra och väldigt rörlig, han hade rätt fria händer att vara lite överallt. Nära att göra mål men det är ju så för honom just nu, nära! Bra andra halvlek där han alltid var spelbar. 7+
Willian Lite mer anonym än vi varit vana vid, kanske den av de fyra som hade svårast med alla positionsbyten som de gjorde. Ändå bra. 7
Oscar Inledde mycket bra och kämpade hårt. Underbar tunnel på Mason. 7
Pedro Första halvleks bäste. Närmast målskytt i Chelsea i första. Sprang hela tiden, och var överallt även bra defensivt. En av hans absolut bästa matcher i Chelsea. 7+
---    
Kenedy In för Willian. 88 För kort tid för betyg -
Ruben Loftus-Cheek In för Pedro 90+2 För kort tid för betyg -
    -
CHELSEAS BÄNK


Amelia, Baba, Djilobodji, Mikel, Loftus-Cheek, Kenedy, Diego Costa

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Ingen vänsterback senast, ingen anfallare idag. Mourinho vaskar om en del i sina taktiska upplägg nu för att få igång laget. Frågan är om det är rätt väg att gå. Ändå det sänder signaler och kanske inte rätt signaler. Ambitionen verkar inte längre vara att vinna utan att bara undvika att förlora. Modigt drag, men om det är klokt kan vi bara säga efter matchen.
    Gillar inte att han gick för oavgjort istället för att försöka vinna matchen med sina byten. Fegt ärligt talat. Annars hade han fått bättre betyg.

6


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pedro

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Oj oj vad defensivt det ser ut. Mourinho satsar verkligen på oavgjort idag. Ingen anfallare. Inte heller någon John Terry som alltså inte hann bli klar från sin skada i Israel. Synd för är det någon match jag verkligen ville vinna i år är det denna. Men ska det bli så är det nog bara tack vare ett sent mål och en hållen nolla.
    Dessutom dömer Michael Oliver och det brukar aldrig sluta bra för oss.

Det är Hazard som inleder matchen på topp som vi kanske väntade oss. Vi får dock räkna med massor av positionsbyten av de fyra offensiva mittfältarna. Det är ju ett helt nytt sorts spel utan en toppanfallare, något vi egentligen inte sett hos Chelsea och att då göra det i en så viktigt derby. Mourinho saknar i alla fall inte mod.
      Ett avvaktande, orörligt Chelsea inleder och det ser inte bra ut snarare väldigt mycket tvärtom redan första minuterna. En tidig chans för Tottenham leder till att Kane sparkar ned Begovic i en duell. Begovic måste plåstras om en stund. 3
    Som tur var är hörnan usel och stannar redan på Oscar. Skönt att Begovic fick ytterligare lite återhämtningstid där. Dock väldigt oroande hur passiva Chelsea ser ut gentemot Tottenham. Det blåser också väldigt mycket. Virvlande vindar om vi ska döma av påsar och annat som letat sig in på plan.
    Mer än sex minuter spelade och Chelsea har inte ens varit i närheten av Tottenhams tredjedel av planen.
    Chelseas första anfall. Bollen dock direkt i famnen på Lloris vid inlägget. 8
    Oscar är den Chelseaspelare som jagar mest, men han väger ofta lite lätt mot Dembele på mitten i det fysiska spelet.
    En stickare för Pedro blir lite lång och Lloris hinner ut och rensa. 10
    Bra hörna av Eriksen men Iva rensar bort. Tottenham återtar den dock. 12
    Pedro gör ett bra jobb mot Eriksen efter en frispark. Billig frispark för Dembele och Tottenham får behålla bollen. 14 Stort bollövertag för Tottenham första kvarten. 68%. Det är dock en väntat matchbild.
    Kane skjuter och bollen studsar obehagligt och Begovic får en obehaglig retur som han dock själv kan ta hand om. 17 Det är helt klart nu att vinden som är totalt oberäknelig ställer till det för lagen.
    Pedro kämpar sig fram men Alderweireld lyckas rädda i sista stund. Hyfsad chans för Chelsea so Hazard skapade. 19
    Lloris boxar bort Willians hörna. Tottenham försöker kontra men bollen över linjen i kamp med Pedro, som startat utmärkt.
    Bra inlägg från Oscar till Hazard som nickar strax över. Bra anfall av Chelsea. 20 Huvudspel är inte hans bästa vapen som vi vet även om han gjort några nickmål. Azpi försvarar väldigt bra på Tottenhams kontring.
    Bra anfall av Chelsea och matchen böljar verkligen nu. Pedro skjuter och bollen touchas ut. Hörnan bort av Tottenham. 23
    Vi har sett betydligt mer av Chelsea nu ett tag och det är Pedro som ligger bakom det mesta farliga.
    Willian vinner en fin duell och Walker nickar bort inlägget. 24
    En fri Son nickar men Begovic hinner faktiskt dit och räddar, mycket bra gjort. 27
    Det händer massor i matchen nu och tyvärr ligger Pedro när Tottenham får kontra. Kane får läge men Chelsea reder ut det. Vilken intensitet det är. Bra försvarsspel av båda lagen också. 28
    Dembele får skottläge och skjuter mycket bra, bollen mellan benen på Zouma men Begovic räddar. 31 Hörnan lång.
    Rose varnas efter att gjort ned Hazard. Som får ont. 32 Precis vid flaggan. Hörnan nickas bort. Fasta situationer har inte sett farliga ut för något lag ännu.
    Tempot har sjunkit lite men inte mycket. Det är dock helt naturligt då inga kan hålla den intensiteten och det tempot hela tiden.
    Kane drar på sig ett väldigt onödigt gult kort på mittplan mot Willian. 40
    Bra inlägg och Tottenham är överraskad men Lloris läser det och lyckas få bort bollen med lite tur.
    Oscar tunnlar Mason och får inte läge men skjuter i burgaveln när stolpen. 42
    Båda lagen har sprungit mer än 50km, något hundratal meter mer för Tottenham. 43
    Walker gör fult ned Azpilicueta och får kort för den bensvepningen. Repris visar också att Kane skulle haft ett andra gult för en ful armbåge på Fabregas. Det händer så mycket att det krävs repriser.
    Iva är offside på Willians frispark. 45+2
   
   
    En mycket bra första halvlek efter en trevande start av Chelsea och en väldigt bra och rolig fotbollsmatch. Totalt kanske litet plus för Chelsea även om Begovic fått göra bättre räddningar än Lloris. Tottenham skjuter mer än Chelsea (och det har ju varit ett signum för dem denna säsong), Chelsea borde kanske pröva fler skott. Pedro var ju nära med ett av de få. 
    Laguppställningen indikerade defensivt spel men så blev det inte. Absolut inte men visst var grundtanken kontringsspel.
ANDRA
Helt klart en lugnare och mer avvaktande inledning av andra. Mason vill ha straff när han skjuter på Fabregas arm, som är tätt tryckt mot bröstet så självklart friande Oliver.
     Frispark från vänster, mot mål och nästan att Zouma når fram. 51 Willian förstås.
     Ful tackling på Hazard och självklart gult kort på Vertonghen. 52
     Mason skadar sig och Lamela in istället. 56
     Hazard ensam mot tre försvare. Får bollen för långt ifrån sig tyvärr. 58
     Matic sent in och Chelseas första varning. 59
     Mycket bra försvarsspel av Azpi mot Lamela men Tottenham har lite tryck just nu utan att nå hela vägen. 60
     Bra kontringschans men bakom Pedro och bollen når inte fram till Hazard som kommer snett bakom. Synd för det hade blivit ett utmärkt läge. 62
    Son kryssar sig fram men sista bollen tar Begovic. 64 Zouma täckte honom så det blev ingen kvalitet i sista bolltouchen. Tottenham har just nu ett litet överläge utan att direkt skapa massor. Lamela drar ned Matic som faller tungt och får en ordentlig armbåde på käken. Det är väldigt tufft spel nu, lite lägre tempo dock.
    Det börjar bli mycket frisparkar nu när spelarna börjar tröttna lite efter det höga tempot. Kanske dags för friska ben även om känslan är att Mourinho nog vill vänta med byten.
    Hazard skjuter direkt i svår vinkel men Lloris lyckas rädda. 68 Det var nära. Bästa chansen i andra. Kanske matchens bästa.
    Hörnan för nära målvakten som kan boxa bort. Som sagt fasta situationer har aldrig känts farliga idag men undantag av Willians frispark mot Zouma.
    Tempot har sjunkit betänkligt nu och det är avvaktande. Kanske börjar lagen tänka på att inte förlora matchen just nu. Alltid ett känsligt läge med tjugo kvar. 72
    Tottenham byter ut Son mot friska anfallsben. 75. Mourinho avvaktar ännu.
    Nu börjar Diego lufsa runt och värma upp.
    Pedro fick bollen lite bakom sig, går inåt och skjuter mycket högt över. Synd, lite snabbare och bättre pass och det kunde blivit något. 76
    En mycket tilltrasslad situation som verkade över flera gånger, men det var för många ben överallt. Synd. 78 Det gick inte att få förbi bollen. Bra försvarsspel av Tottenham.
    Oscar tvingar fram ett uselt pass som ger Chelsea inspark. 79
    Tänker Mourinho gå för vinst eller är han nöjd med oavgjort. Vi är det inte även om det självklart inte är ett dåligt eller orättvist resultat i den här matchen. 80
    Bra spel av Chelsea men inlägget bort, Chelsea tar dock tillbaka den. Ett intensivt skede igen Med hög press av Chelsea som lönade sig.
    Just nu är det Chelsea som har tryck i matchen men det leder tyvärr inte till några chanser. Påminner om Tottenhams period för dryga halvtimmen sedan.
    Oscar tunnlar igen och frispark ute vid linjen som en lite dimmig Willian ska ta (han fick en hård boll på nära håll i ansiktet nyss). Stannar på förste vite spelare. Chelsea tar tillbaka bollen till Matic lägger ut den. 87
    Inlägg till Kane som missar en cykelspark helt. 87
    Kenedy ska in för Chelsea. Mourinho är uppenbarligen nöjd med resultatet. En lite dimmig Willian ut. Bollen i ansiktet tog illa.
    Azpi screenar bort Kane och det blir aldrig farligt.
    Zouma offside på en frispark, så onödigt. Bra frispark annars mot honom. 90
    Inget lag verkar vilja riskera något nu, allra minst Chelsea är känslan tyvärr.
    Azpi varnas, ingen aning för vad...

En bra, intensiv och rolig match. I första. Dock, vi hade ju så gärna velat se en vinst istället men man kan ju förstå det idag. Riktigt bra spel dock i sin helhet även om andra halvlek mest handlade om att inte förlora för båda lagen. En placering upp i tabellen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Bra insats och bra match av dem. Missade Kanes fula armbåge men den såg ju ingen förrän i reprisen så...

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook