csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
14 Chelsea FC 14 sp 4 v 4 o 7 f 17 - 23 mål 15 p
always proud to be Blue - även nu!
23-29 november 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 48

SÖNDAG:
Dagens derby är en ovanligt viktig derbymatch. Inte för upplevelsen i samma match förra säsongen för jag anser fortfarande att det resultatet speglar inte på något sätt matchen, det var bara att allt funkade för Tottenham i den matchen. Idag är Tottenham stora favoriter, de har inte förlorat sedan säsongens öppningsmatch, de ligger tio placeringar före Chelsea, de får beröm för sitt spel och Harry Kane (mannen som det knappt går att lyssna till om vi ska vara elaka, men hans sätt att tala är väldigt speciellt) har kommit igång och gör mål igen. Något Costa inte gör, och ännu mindre gör Hazard det.
    Så en seger mot oddsen skulle betyda massor och då tror jag vi faktiskt kan säga att säsongen vänder, eller t o m har vänt.
    Tipsen tycks dock hos de flesta experttippare vara att matchen slutar oavgjort. Vilket inte är ett dåligt resultat men ändå långt från vad vi verkligen hoppas på. Det vore helt enkelt underbart om Chelsea verkligen gör en stormatch och slår Spuds på vad som i runt 25 års tid var känt som Three Point Lane i Chelseakretsar.

LÖRDAG:
U18 är fortfarande obesegrade i sin liga efter fina 5-0 mot Leicester City idag. Målgörare: Ugbo 20, 28; Maddox 34; Mount 60; Wakefield 82

Det är fortfarande osäkert om JT och Ramires kan delta på söndag. Ingen av dem tränade under fredagen. Falcao och Courtois är fortfarande utanför truppen men bägge är på väg tillbaka med olika tidsplaner.
    Mourinho har också försökt lägga locket på alla transferspekulationer, vilket han vet är lika möjligt som att stoppa tidvatten med en skyffel. Han har nu i ett par veckors tid upprepat att han inte kommer att begära spelarövergångar från styrelsen i januarifönstret, ändå lyssnar ingen.

FREDAG:
Formlaget Tottenham har flest skott av alla, 88 stycken, i PL den här säsongen. Chelsea har äntligen börjat täppa till och släpper inte alls till lika många chanser som för några veckor sedan. Tottenham har också tangerat sitt rekord med 12 matcher utan förlust. De är dock rätt svaga i slutet av matcherna, vilket Chelsea inte brukar vara. Deras intensiva, högpresspel tar helt klart ut sitt pris vid det laget. Så om Chelsea håller tätt länge är det knappast en omöjlig uppgift om än svår på söndag. En vinst i den matchen skulle dock betyda väldigt mycket inför julhelgens intensiva spelschema. För den ger det Chelsea fortfarande saknar; självförtroende. Det plus att Chelsea fick in mål trots mindre bra spel mot Maccabi. Dock, de som förväntas göra mål måste nu börja göra mål. Vi kan inte bara förlita oss på backar och Willians frisparkar.

TORSDAG:

Vi vet ännu inte hur illa det är med Ramires och JTs skador (en på uppvärmning, den andra skylls på den dåliga planen i Haifa). Dessutom kan Loic Remy missa Tottenhammatchen pga barnafödsel.

De flesta beklagade att Kiev vann mot Porto, då det innebar att Chelseas seger mot Tel Aviv inte garanterade avancemang. Det är självklart inget man kan säga emot. Ändå tycker jag det är bra att gruppen inte är avgjord, även med den inte lilla risken. För att bara gå vidare är inte nog idag, då kan det bli ännu ett möte med PSG som Chelsea slarvar bort efter nyår. Lottningen är mycket mer avgörande numer när seedningssystemet har ändrats och nu blir sista matchen inte bara något att ställa ut skorna till, utan verkligen en match som betyder något. Vinst och vi vinner gruppen. Förlust och Chelsea är borta för vi utgår väl från att Kiev slår Tel Aviv.

Man kan bara hålla med. När Didier Drogba efterlyser mer ledarskap och indirekt kanske lite mer jävlar anamma hos Chelsea på plan. T o m JT verkar dämpad jämfört med förr. Läs mer >>

ONSDAG:
Dags att se framåt. Förra gången vi mötte Spuds på bortaplan hade de en otrolig dag, nästan varje anfall verkade bli mål. Det får ju inte ske på söndag, särskilt inte som Tottenham just nu är klart bättre än de var då. De är ett formlag för tillfället och Mourinho måste hitta ett vapen att stänga ned deras höga presspel eller blir det knepigt.
    Chelsea var långt från bra igår men det oerhört positiva var ju att det trillade in mål ändå till slut. Dock inte av våra förväntade målgörare; både Costa och Hazard lyser med sin frånvaro i målprotokollen. De måste helt enkelt komma igång och göra mål också. Hazard hade en dålig match igen då han fick spela på kant istället för den nummer tio-roll han glänst i ett par matcher. Costa är helt enkelt inte där just nu och nu är det snart dags att börja oroa sig. Det vore väldigt intressant dock att se Chelsea och Mourinho mot alla sina principer pröva att spela 4-4-2 om vi ska prata siffror, med två anfallare. Det har sett bra ut de få minuter både Costa och Remy varit på plan så varför inte pröva?
    En vinst på söndag och vi kan börja hoppas igen och tro på bucklor av något slag under säsongen.
    Mindre bra var ju att JT och Ramires skadade sig på den dåliga planen. Besked om de kan spela kommer nog senare.

TISDAG:
Maccabi Tel Aviv U19 vs Chelsea U19     0-4
Chelsea leder nu sin grupp övertygande (Portos match är inte slutspelad när detta skrivs) på 13 poäng och 15-4 i målskillnad. Målgörare idag: Abraham 16 str, 86, Wakefield 19, Scott 36.
    Chelsea är gruppsegrare då Porto förlorade mot Kiev. Se res >>

Eden Hazard övertalade Mourinho att få pröva att spela i nummer tio-rollen och har glänst där de senaste två matcherna. Mourinho är dock ändå inte övertygad utan ser honom som bäst på yttern. Här får ni förklaringen och båda har bra argument för sin sak. Läs mer >>
    Vi får se var han spelar idag i den viktiga matchen mot Maccabi. En match alla förväntar sig att Chelsea vinner, vilket väl gör den dubbelt så svår. Dock, en empatisk vinst och hållen nolla skulle göra oss väldigt gott inför den mycket svåra matchen mot formlaget Tottenham (som dock närmast verkar drabbats av hybris inför matchen och efter den sällsynt underliga matchen förra vintern när allt de gjorde tycktes bli mål).

MÅNDAG:
Bara Falcao och Courtois saknas, annars är alla spelklara mot Maccabi Tel Aviv i morgon. Mourinho har varnat dem mycket noggrant om att det är en helt annan match än den hemmamatch vi vann med 4-0. Han påminde om att Chelsea lätt slog Maribor hemma förra säsongen i CL och bara klarade oavgjort borta. En vinst och Chelsea har avancemang i egna händer. Oavgjort och Chelsea kan inte vinna gruppen, vilket är så viktigt för lottningen. En förlust och det ser mycket mörkt ut.
    Utan att säga vem det är avslöjar han också att truppen har en spelare som ska bli pappa, och förväntas bli det imorgon eller på onsdag men som ändå är med - så viktigt anser alla det är.

Chelsea vann nästan allting förra året, ändå gjorde de en förlust runt 23m pund. En brakförlust jämfört med de 18m i vinst året innan.
    Chelsea klarar ändå alla FFP-krav enligt den rapport de släppt.
    Läs vidare: >>

Lånerapporten >>

Många ställer frågan om Eden Hazards pånyttfödelse har att göra med att Mourinho (i samråd och kanske på Hazards initiativ) flyttat honom till nummer tio-positionen. Kanske, men tecknen fanns där redan innan de två senaste matcherna. Men visst, mot Stoke och mot Norwich såg vi den Hazard vi vill se, förutom att han fortfarande inte kan göra mål (eller som vi såg vid tillfällen vågar göra mål igen). Det saknas en del ännu, men vi har sett mer av det vi älskar än tidigare i höst. Bara han kan få till det där avgörande som också Costa behöver, att de bara gör det - utan att tänka till först.


Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG:
Spanska rykten påstår att Chelsea och Arsenal riskerar att få värvningsförbud på samma skäl som Barcelona redan fått, för att de värvat spelare under 18 år från andra länder utan att föräldrarna flyttat med för andra skäl än fotbollsmässiga. Låter mest som surt om rönnbären. Barcelonakällor försöker ju påverka Fifa kring detta för att Madridklubbarna ska få transferförbud efter att Fifa vann i Cas i frågan. Dock, det kan ju finnas lite fog för all rök. Vi avvaktar dock då vi vet att spanska rykten många gånger mest är till för att ställa till det för andra, inte minst när de kommer från källor närstående förfördelade parter (som i det här fallet är Barcelona).

Ryktescirkusen är nästan lika vild redan som under själva silly season. Det senaste är att vissa medier är helt på det klara vem som ska ersätta Diego Costa. Det är ju han som är syndabock för allt som går snett för Chelsea just nu. Hur löjligt som helst och när han väl börjar göra mål igen och hittar sitt självförtroende och bara gör saker istället för att tänka först är det många som borde få äta upp sina ord. Ersättaren är dock utsedd och kommer att kosta multum då det är Gonzalo Higuain från Napoli, en av de spelare som fått de högsta prislapparna på sig av sin klubb. Nästa steg är väl att informera Chelsea FC om att det ska bli så.

LÖRDAG:
Metro, förmodligen opålitligaste blaskan i England, säger att Alex Teixeira bekräftat att han vill spela för Chelsea och att han fått ett förslag från Chelsea. Vi avvaktar nog verkligheten kring detta även om Metro med flera självklart inte gör det.

FREDAG:
Röster börjar höjas för att Chelsea inte bara ska handla (de rösterna gapar varenda minut ändå) utan faktiskt återkalla åtminstone en utlånad spelare som spelar väldigt bra. Vi talar om Lewis Baker som gör braksucccé i Vitesse just nu och vars statistik i Eriedivisie är bättre än någon spelares i a-truppen i år. (Därtill har vi ju några utlånade spelare som inte får chansen som Patrick Bamford som också borde återkallas).

Just när man (återigen) inte trodde medierna kunde bli sämre än vad de är (läs sportjournalister och klicksökande opportunister) blir de det. För några veckor sedan gjorde de allt för att få Mourinho sparkad och han hade inte en chans i medierna. Allt var hans fel, förmodligen miljöfrågorna också om vi frågar Åsa Romson. Nu lyckades de inte så nu måste de skylla på någon annan i Chelsea. Så trots två vinster och hållna nollor och ett skickligt taget mål är nu allt, precis allt, Diego Costas fel. Att de orkar, men springa i pack - det kan de verkligen. Och säga precis samma sak allihopa, det kan de också.
    Det är den ena "hatartikeln" mot Costa efter den andra nu; han ska få sparken, han ska ersättas, han måste ägna sig åt annat (lite oklart vad det är), han måste börja göra mål (vilket varje anfallare får höra vid minst ett, oftast många fler tillfällen under sin karriär. Rooney är en annan som just nu får samma strunt kastad efter sig).

TORSDAG:
Harry Kane lär bli storvilt för Chelsea till sommaren. Enligt stora tidningar i England är Tottenhamspelaren den som Chelsea vill värva i sommar. Det är nog högst tveksamt. Vi vet alla hur Tottenham uppträder på transfermarknaden och ville de inte sälja Luca Modric till Chelsea är nog oddsen för att de ska sälja Kane ännu mindre.

Det är kanske inte så viktigt men betyder en hel del i pengar för Chelsea. Chelsea kommer nämligen från och med nästa sommar att ha en sponsor även på träningskläderna. Något även andra större klubbar nu kör med. Mer överraskande är kanske att sponsorn blir ett thailändskt företag som tillverkar energidrycker (nej, inte Red Bull även om receptet till österrikarnas succé också usprungligen kommer från Thailand och dessa har en buffalo som symbol). Det är Carabao som kommer att göra reklam på Cobham och andra ställen där Chelsea dyker upp i träningskläder. Som vanligt anger inte Chelsea hur mycket avtalet är värt, men det är knappast drickspengar.

Robben till United för stora stora pengar var ett rykte som började veckan, nu talas det om Franck Ribery, en annan åldrande Bayernstjärna till Chelsea för 47m pund. Gärna Ribery men aldrig till det priset är vår reaktion.

Fler och fler rykten om Jonathan Calleri. Vilket är trevligt men att tro att en 22-åring utan internationell erfarenhet ska kunna göra skillnad för Chelseas måltorkande anfall är inte sannolikt. Det är ett köp för framtiden i så fall.
    Annars är det fortfarande Marko Grujic som toppar rykteslistan, ett annat namn för framtiden. Liksom 18-årige Bolognamittfältaren Amadou Diawara.

TISDAG:
Chelsea lär öppnat diskussioner kring en kontraktsförlängning med Willian. Hans nuvarande kontrakt går ut 2018, Chelsea vill förlänga till 2020 och självklart innebär det en löneförhöjning, från 80 till 100k i veckan sägs det.

Vi vet naturligt nog inte så mycket om honom, Jonathan Celleri från Boca Juniors men källor placerar honom allt närmare Chelsea i januari. 9,8m pund lär Chelseas bud ligga på, men de dåliga nyheterna är att det talas redan om lån. Vi vet inte situationen med arbetstillstånd men då det är snack om lån till en PL-klubb kan inte det vara problemet för 22-åringen.

Nästa vecka stänger lånefönstret till Football League (dvs Championship och ned). Det pratas därme dom tre lån som kan bli av nu; Charly Musonda, Alex Kiwomya och Ola Aina. Musonda var aktuell för lån till Marseille i somras men det hände av någon anledning inte. Kiwomya är jag rädd för har stagnerat en del i sin utveckling, Ola Aina däremot är i a-truppen och frågan är om ett lån ger mer än det till honom även om det ger speltid.?

MÅNDAG:

Fulham jagar Chelseas assisterande manager. Det har pratats om Steve Clarke, som varit det men nu går ryktet att de vill ha Steve Holland som manager. Det kan nog vara något som kan intressera Holland som också är assisterande manager för engelska ungdomslandslaget med Stuart Pearce. Clarke lär tackat nej då de ekonomiska förutsättningarna var för dåliga.

Samtidigt jagar QPR som sparkade Ramsey en före detta Chelseaspelare, nu manager. Det är Jimmy Floyd Hasselbaink som är aktuell för dem efter att gjort succé i Burton. Även Hasselbaink lär finnas på Fulhams radar.

Apropå andra före detta Chelseaspelare går det många rykten om Arjen Robben till Man United för häpnadsväckande 50m pund. Robben som är 32 i januari är en ovanligt skadedrabbad spelare även om han tillhör yppersta eliten, så summan är oväntat hög.

Då är 20m pund för Pierre-Emerick Aubameyang i Dortmund rena reapriset i jämförelse. Chelsea lär intressera sig för honom. Aubameyang har gjort 23 mål på 21 matcher i år så det låter intressant, plus att han erbjuder massor med speed. Han försvinner visserligen till Africa Cup i januari men får spela i Champions League om Chelsea går vidare.

Chelsea köpte lite oväntat Michael Hector från Reading i somras och lånadde omgående ut honom. Nu hävdar Reading att Chelsea tänker återkalla lånet i januari. Ska vi vara ärliga dock verkar det vara något som de thailändska ägarna försöker använda som någon slags självständighetsförklaring mot Chelsea då de inte vill gå med på att bryta lånet. För det finns inte så där jättemycket i Hectors form som tyder på ett skäl till att Chelsea ska ta tillbaka honom redan nu. Han har haft en sisådär säsong under Steve Clarke hittills och kan knappast vara mer aktuell än Djilobodji för en plats i laget. Och den sistnämnde ser ju att också gå ut på lån i januari. Det var ett köp få förstod men det verkar vara Emenalos eget så.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
Stöd gärna de som annonserar här då CSFC får en liten slant om ni handlar genom dem, via länken här på CSFC.SE.
Vilket vore trevligt då CSFC är totalt non-profit (dvs tjänar inga pengar alls...annars och det kostar lite att driva sajten)

 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!