csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 13 sp 4 v 3 o 7 f 17 - 23 mål 15 p
always proud to be Blue - även nu!
16-22 november 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 47

SÖNDAG:
Kenedys mycket oväntade start som vänsterback igår mot Norwich var ett taktiskt misstag av Mourinho om vi vill tolka hans uttalanden efter matchen så. JM trodde nämligen att Norwich skulle spela med en femmanna-backlinje istället för att packa mittfältet som de gjorde. Då ville Mourinho ha Kenedy som skulle ta sig runt på utsidan. Nu blev det inte så utan Kenedy fick mer defensiva uppgifter, men som vi såg under matchen var det ju inte något traditionellt vänsterbacksspel vi fick se. Oftast såg det ju ut som om han låg framför backlinjen i en släpande mittfältsroll.
    Kenedy fick mycket beröm för sin insats och trots att man nog trodde att Norwich skulle försöka ta sig fram på hans kant valde de oftast ändå att gå på Ivanovics sida. Ivanovic fick rätt mycket kritik för sin insats men det var nog inte helt rättvist för han var ändå bättre än innan han blev skadad, men han är inte där han brukar vara formmässigt ändå.

LÖRDAG:
Äntligen ligaspel igen och vi får hoppas att Chelseas oflyt äntligen slutar. För i de senaste matcherna kan vi inte längre skylla på dåligt spel för Chelsea har varit det klart bästa laget, men ändå inte fått resultaten med oss.

Chelsea klarade landslagsuppehållet utan nya skadebekymmer och det är bara Courtois som fortfarande saknas.

FREDAG:
Katie Chapman utsågs till Årets Spelare i Chelsea Ladies. Spelarnas Spelare blev Gilly Flaherty och årets unga spelare delades mellan Hannah Blundell och Millie Bright.

Det gäller att se det positiva i allt. Gianfranco är en sådan person. Zola alltså, den lille leende italienaren som alla fortfarande älskar. Han anser att Eden Hazards svårigheter just nu bara kommer att göra honom till en bättre spelare. Det ligger mycket i det, förutsatt att han kan vända trenden (för ärligt talat har vi sett andra som inte klarat det, vi har ju en viss Falcao i klubben, eller varför inte Torres...). Läs Zolas resonemang här >> Vi hoppas innerligt att vår idol har rätt om vår nuvarande störste lille spelare.

TORSDAG:
Chelseas vänskapsmatch mot Sydney FC har blivit utsedd till Australiens sportevenemang för året. Seger 1-0 till Chelsea. Läs mer >>

ONSDAG:
Chelsea Ladies är tyvärr utslagna ur Champions League av Wolfsburg som vann med 2-0 idag efter att den extremt olycklige Claire Rafferty för andra gången mot dem gjort självmål. Sammanlagt gick tyska laget vidare med 4-1. Det var Chelseas första deltagande i Champions League och lottningen kunde knappast varit värre för dem.

Om svenska landslaget kan hitta form och göra sina bästa matcher på hur länge som helst, ska vi väl hoppas att Chelsea kan komma att göra detsamma mot Norwich på lördag. Även om det kanske hade känts bättre om det varit på bortaplan utan hemmatryck. Någon gång måste oturen vända, det har Chelsea ett lag för. Dock mål måste börja göras och inte bara på några enstaka frisparkar. Självmål är fortfarande Chelseas bästa målgörare...

Glöm inte att följa Chelsea ladies mot Wolfsburg i eftermiddag kl 16. Visas på Eurosport bl a. Wolfsburg var effektiva men kanske inte värda segern på Staines så det är en extra stor uppförsbacke för Chelsea att hämta in 1-2, men de var värda mer när väl respekten och matchrostigheten släppte förra veckan så det är inte omöjligt.

TISDAG:
Det verkar nu klart att Chelsea kommer att Kingsmeadow Stadium av AFC Wimbledon. Deras supportrar har nämligen sagt OK till affären. På Kingsmeadow är det tänkt att ungdomslagen och damlaget kommer att ha sin hemmaplan. De har ju tidigare vara imhyrda oftast på Staines. Wimbledon ska ju bygga nytt där gamla Wimbledons arena låg.

MÅNDAG:
Unge Jake Clarke-Salter har skrivit ett nytt kontrakt som gäller till 2019.

U18 vann stort i helgen borta trots tidigt underläge mot Southampton. 2-7 slutade matchen med Ike Ugbo som hattrickskytt. Målgörae: Ugbo 23, 42, 65; Maddox 36; St Clair 44, 90+1; Chalobah 51


Rykten, notiser m m, v-47


LÖRDAG:
Trevligt nog sägs det att Antoine Griezmann tillhör de spelare Chelsea är mest intresserade av för en januariövergång. Varfrö det inte hände i sommar innan hans utköpsklausul sköt i höjden är däremot en fråga som inte har något svar. Risken är väl att framförallt Emenalo och Chelsealedningen faktiskt införde broms på värvningar i sommar och trodde att nuvarande trupp var bra nog.

Ryktet är att Falcao vill lämna i januari men Mourinho har gått ut och sagt att han hoppas columbianen stannar. Vi är nog ganska många som redan gett upp hoppet om att Falcao ska hitta tillbaka till den han var innan sin knäskada.

Starka rykten (från kontinenten om vi säger så) om att Chelsea redan är överens om en övergång för Jonathan Calleri från Boca Juniors i Argentina. 22-åringen är anfallare och har ett bra målfacit.

Samtidigt medger José Mourinho att han efter säsongen som varit inte har rätt att begära av Roman att få köpa spelare i januari.

FREDAG:
Shaktars Alex Teixeira sägs ju vara aktuell för Chelsea. Det kommer i så fall att kosta 30m pund. Shaktar har alltid förstått att ta bra betalt. Synd bara att Chelsea inte köpte Douglas Costa i somras, en spelare som också ville till Chelsea men som Chelsea tydligen inte ville lägga ut pengarna på men som nu gör storsuccé i Bayern.

Nytt rykte är att Roman tydligen verkligen vill ha Neymar till Chelsea. Han kopplas annars mest ihop med United som lär lagt bud i somras. Det är ju Neymars pappa (som har en hel del trubbel med skatter) som hintar att Neymar ska lämna Spanien och att det handlar om pengar.

Goda nyheter är att Thibaut Courtois har börjat träna ordentligt nu efter sin operation och rehab.

TORSDAG:
Chelsea är fortfarande intresserade av John Stones det vet vi, men nu tror alla att Chelsea kommer att förlora den kampen till Barcelona som lär ge sig in i det hela i januari. Att Everton hellre säljer till dem är nog rätt klart, frågan är vad Stones själv vill?

Robin van Persie till Chelsea (eller Barcelona). Varför i herrans namn, platsar man inte i Fenerbahce lär man knappast göra det i de klubbarna?!

Andreas Christensen gör stor succé under sitt lån till Borussia Mönchengladbach och har blivit utsedd till månadens spelare.

ONSDAG:
Om ni är intresserade av vad Didier Drogba skriver i sin bok om Chelsea, och en del verkar onekligen väldigt intressant är den här artikeln kanske en del av nyckeln. Läs mer >>

Ta det för det är värt. Men den extremt självutnämnde italienske sillygurun Gianluca di Marzio hävdar att Chelsea genom en agent, Pino Zahavi, har nått en överenskommelse med Bolognas 18-årige defensive mittfältare Amadou Diawara. Det tror vi på när vi ser honom signera pappren med Bruce Buck.

Turkiska källor tror att Chelsea tänker ge Wesley Sneijder en sista chans i karriären genom att köpa loss honom i januari. Låter inte särdeles trovärdigt. Sneijder har inte rosat marknaden sedan han lämnade Inter och är knappast den sortens spelare Chelsea behöver nu.

Andra turkiska källor säger att den stora sommaröverraskningen på transferfronten Papy Djilobodji kommer att lånas ut under våren och nästa säsong, till Besiktas verkar det som. Låter klokt för han ser inte ut att få många chanser just nu.

TISDAG:
Skylla på andra är ju en kraftfull del av mediernas DNA och tydligen är veckans syndabock Diego Costa. Häromveckan var det andra som förstörde Chelsea, nu är det Diego. Vilket skitsnack! Tro inte en sekund på sådant tjafs, det är i 9 av 10 fall skrivet av människor som vill Chelsea illa. Vare sig det rör sig om Mourinho, Fabregas, Hazard eller vem det än är medierna vill tjäna klick på.

Fichajes är en ganska ny aktör på lögnarfronten, de har efterträtt Le10Sport som värsta dygnspridarna på marknaden. Nu har de gett sig in på Chelsearyktena och presenterat upp Sofiane Feghouli, från Valencia. Den algeriska mittfältaren står utan kontrakt till sommaren och ska efterträda Hazard, enligt dessa spanska spridare av fullständigt obekräftade rykten.

Barcelonaslickarna Sport hävdar bestämt att Chelsea ska sälja Diego Costa, Eden Hazard, Nemanja Matic och Oscar i januari. Och jultomten far jorden runt på en gris. Den djupt barcelonaknutna källan utelämnar dock Fabregas från säljlistan, från vilket en mängd slutsatser kan dras. Alla leder till att de pratar strunt.

Fler rykten om att Radamel Falcao vill bort från engelsk fotboll helt nu efter att misslyckats hos Chelsea också. Valencia lär vara en möjlighet. Detta är ett rykte som kan ha viss substans men vi ska inte glömma att Falcao tjänar massor med pengar och långt ifrån alla, så gott som ingen, har råd med hans lön så det är långt till en affär.

MÅNDAG:
Marko Grujic lobbar hårt för att komma till Chelsea. Den nye Matic som serben kallas hävdar att Chelsea är intresserade, åtminstone är tydligen Nemanja Matic intresserad av att pusha för honom till Chelsea. Om det nnebär affär vet man aldrig.

Edinson Cavani är åter föremål för spekulation inför en Chelseatransfer. Det har vi hört många år nu, extra bränsle fick ryktet förstås efter helgens vedervärdiga och hemsak händelser då Cavani lär vara en av dem som känner obehag inför att återvända till Paris efter dessa. Det sistnämnda lär dock knappast förändra något på kort sikt. Däremot lär 28-åringen värderas till hela 32m pund, vilket säkert påverkar en affär mer.

The Sun, av alla, säger att Chelsea försöker komm aur låneavtalet kring Rademel Falcao redan i januari för att istället försöka köpa Antoine Griezmann för 40m pund. Griezmann har vi fans länge velat ha, men om det är en trolig affär. Tveksamt. Annars är Griezmann ryktet rätt starkt just nu. Dock enbart ett rykte.

Såg inte matchen med Cesc Fabregas var tydligen MoTM i Spaniens landskamp mot England i helgen (2-0). Han hade 119 passningar, mot Englands mest Phil Jones med 49. Det vore ju underbart om även Fabregas nu hitar formen. Han uttalar sig också efter matchen om säsongen och hur man mått (sömnlösa nätter) med den här usla inledningen. Läs mer >>


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!